ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

AbbVie και Sofmedica ενισχύουν την πρωτοβουλία BrainRegain

Pharma News
Pexels
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει η Συμμαχία που υποστηρίζει τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων της διασποράς, ενισχύεται με δύο νέα μέλη από τον κλάδο της υγείας.
Δευτέρα, 29/07/2024 - 15:06
— Photo: Pexels
News4Health Team News4Health Team

Η AbbVie, η 3η μεγαλύτερη βιοφαρμακευτική εταιρεία, παγκοσμίως, με εκτεταμένη δραστηριότητα στην έρευνα & ανάπτυξη και με ένα από τα πιο ισχυρά και καινοτόμα χαρτοφυλάκια και ο ηγέτης στον τομέα των ιατρικών τεχνολογιών και υπηρεσιών υγείας, όμιλος SOFMEDICA ενισχύουν το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, την πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.

Τα δύο Μέλη, με μεγάλη παρουσία στον κλάδο της υγείας, έρχονται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την αποστολή της Πρωτοβουλίας και να προσφέρουν ευκαιρίες επιστροφής και επαγγελματικής ανέλιξης στους Έλληνες της διασποράς, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στις δράσεις της Πρωτοβουλίας, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring και την υπηρεσία BrainGain JOBS με την προώθηση περισσότερων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του.

«Η συνεργασία μας με την AbbVie και τον Όμιλο SOFMEDICA ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της υγείας, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες για την επιστροφή και εξέλιξη των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη.

«Ο τομέας της υγείας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας αλλά και εν γένει της ποιότητας ζωής στη χώρα μας, και η εξειδίκευση που φέρνουν μαζί τους οι επαναπατριζόμενοι Έλληνες μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και την καινοτομία στη χώρα μας. Η ένταξη των δύο νέων Μελών μας θα ενισχύσει τις δυνατότητες παρέμβασης της Πρωτοβουλίας μας στον κλάδο της υγείας με την ανάπτυξη ενός δικτύου μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AbbVie, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα, ως brain regainer και η ίδια, μετά από μία πολυετή επαγγελματική διαδρομή σε 20 χώρες δήλωσε πως «η σύμπραξη και η στήριξη του έργου της Πρωτοβουλίας BrainReGain, για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελληνίδων και Ελλήνων, είναι μία στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για την AbbVie».

«Μέσω της συνεργασίας με τους συνεργάτες της Πρωτοβουλίας και με την πολιτεία, θέλουμε να συμβάλουμε, έμπρακτα, με ουσιαστικές δράσεις και γνώσεις, στον μετασχηματισμό και στην εδραίωση της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο, εξωστρεφές ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο επενδύει στην ανάπτυξη, στις ίσες ευκαιρίες και στην ευημερία των πολιτών», πρόσθεσε η κα Μπαρμπετάκη.

« Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά στον τομέα της Υγείας, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο σύστημα υγείας. Η αξιοποίηση νέων ιδεών, σύγχρονων τεχνολογιών και καλύτερων πρακτικών που μπορούν να συνεισφέρουν οι συμπατριώτες μας από την εμπειρία τους στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με το υπάρχον ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, αποτελούν το ‘κλειδί’ για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας πρόσβαση σ’ ένα σύστημα υγείας, ισάξιο με αυτό που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες», κατέληξε.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία BrainReGain, τη σημαντικότερη προσπάθεια στην Ελλάδα για την αναστροφή του φαινομένου «διαρροής εγκεφάλων» που έχει προφανείς επιπτώσεις και στον τομέα της υγείας στη χώρα μας», δήλωσε ο Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFMEDICA.

«Συνεργαζόμενος με την BrainReGain, ο Όμιλος SOFMEDICA σκοπεύει να αξιοποιήσει αφενός το διεθνές του δίκτυο και αφετέρου τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων επαγγελματιών υγείας που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό και κατόπιν να καταστήσει όσο το δυνατόν ομαλότερο τον επαναπατρισμό τους. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία τους είναι ανεκτίμητες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών του BrainReGain, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο πάλλον και καινοτόμο περιβάλλον στοχεύοντας στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας σε όσους περισσότερους Έλληνες», πρόσθεσε.

Tην Πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 48 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Ναυτιλίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, AbbVie, Accenture, Aegean Airlines, Athens International College,AIMS International, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Corinth Pipeworks, COSMOTE, ΔΕΗ, Deloitte Greece, ΕΥΔΑΠ, Edenred, ElvalHalcor, Εrnst & Young, eShare, Eurobank, Euroconsultants, (Όμιλος) FOURLIS, Grant Thornton, Hellenic Cables, HELLENiQ ENERGY, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Microsoft, Nestle, NETCOMPANY, Ogilvy, OTIS, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, POTAMITIS VEKRIS, Quest Group, Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», SALFO Engineering & Management Consultants, Sani / Ikos Group, SOFMEDICA, TITAN, Τράπεζα της Ελλάδος, TEMES, TUV Austria Hellas, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Υπερταμείο, Upstream, Vodafone Ελλάδας, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και Xerox Hellas.

  • ABBVIE
  • SOFMEDICA
  • BRAINREGAIN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι διακρίσεις των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ELPEN
Οι διακρίσεις των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ELPEN 26 Ιουλίου 2024
Η Tikun Olam Ελλάδος μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα 30 Ιουλίου 2024
Η Tikun Olam Ελλάδος μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H BrainReGain εγκαινιάζει δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 15:14

H BrainReGain εγκαινιάζει δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους

Το BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει διευρύνει κι άλλο τη Συμμαχία του
Επικαιρότητα
02/10/2025 - 13:48

Το BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει διευρύνει κι άλλο τη Συμμαχία του

AbbVie και «ΑΝΑΣΑ»: Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον
Pharma News
08/07/2025 - 21:39

AbbVie και «ΑΝΑΣΑ»: Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον

Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Pharma News
03/07/2025 - 15:59

Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Η Ελλάδα ως επιλογή επιστροφής: Όλα όσα ακούστηκαν το ετήσιο συνέδριο BrainReGain
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 21:44

Η Ελλάδα ως επιλογή επιστροφής: Όλα όσα ακούστηκαν το ετήσιο συνέδριο BrainReGain

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών βραβεύθηκε για την προσφορά της στον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 18:03

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών βραβεύθηκε για την προσφορά της στον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

7o Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας: Η Tεχνητή Nοημοσύνη στην ανάπτυξη νέων θεραπειών
Pharma News
17/11/2025 - 21:00
Γιατί τα ζώα αναπτύσσουν τις ίδιες χρόνιες ασθένειες με τους ανθρώπους;
Pet
17/11/2025 - 20:00
ΕΟΠΥΥ: Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης με προσωπικούς ιατρούς- Αύξηση της αμοιβής ζητά ο ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
17/11/2025 - 19:00
Κορτιζόλη: Ποια είναι τα -πραγματικά- συμπτώματα όταν οι τιμές της είναι υψηλές
Υγεία
17/11/2025 - 18:29
Το CLEO στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής στην Ελλάδα
Υγεία
17/11/2025 - 15:17
Σωματική άσκηση: Το απαραίτητο συμπλήρωμα της φαρμακευτικής αγωγής στη διαχείριση του Πάρκινσον
Υγεία
17/11/2025 - 15:00
Σύλλογος «Αρμονία»: Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας
Patient Talk
17/11/2025 - 14:38
Τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τελικού σταδίου από τον φόβο θανάτου
Ψυχική Υγεία
17/11/2025 - 14:00
ECDC: Χαμηλά επίπεδα διάγνωσης ηπατίτιδας στην Ε.Ε - Τα ποσοστά στην Ελλάδα
Υγεία
17/11/2025 - 12:02
Ένα από τα πιο παλιά αντιυπερτασικά φάρμακα καταπολεμά όγκους στον εγκέφαλο
Υγεία
17/11/2025 - 12:00
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τα συχνότερα και σοβαρότερα προβλήματα με τους παρόχους υγείας και τις ασφάλειες
Επικαιρότητα
17/11/2025 - 11:00
ΕΜΑ: Έγκριση της πρώτης θεραπείας που καθυστερεί τον διαβήτη τύπου 1
Pharma Policy
17/11/2025 - 10:00
"Έξυπνο" σουτιέν υπόσχεται έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού
Digital Health
17/11/2025 - 09:00
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έσωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές σε φτωχές χώρες
Υγεία
17/11/2025 - 08:00
Στην Ιταλία για μεταμόσχευση ήπατος 18χρονος - Δεν γινόταν δεκτό το αίτημα του στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
17/11/2025 - 07:08
Ιαπωνία: Η πρωθυπουργός καυχιέται ότι κοιμάται μόνο δύο ώρες εν μέσω αυτοκτονιών λόγω υπερεργασίας
Επικαιρότητα
16/11/2025 - 10:33
Γραφείο για τα fake news από τον ΕΟΔΥ: Mέσα στον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο
Πολιτική Υγείας
16/11/2025 - 09:12
Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας μέσα στο 2026: Πρεμιέρα σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Ίλιον
Πολιτική Υγείας
16/11/2025 - 08:53
Επτά απλές κινήσεις για να σταματήσετε άμεσα τον πόνο στη μέση
Υγεία
15/11/2025 - 12:03
Τι είναι τα ενεργειακά ποτά, ποια τα οφέλη και οι παρενέργειές τους
Διατροφή
15/11/2025 - 11:48
ΠΟΥ: Μέθοδος «καγκουρό» για τα πρόωρα και ελλιποβαρή μωρά
Πολιτική Υγείας
15/11/2025 - 10:57
Τραυματισμοί αθλητών: Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία και την καριέρα τους;
Health Talk
15/11/2025 - 09:54
Εποχική γρίπη: Προβλέψεις για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και σοβαρότερη νόσηση
Υγεία
15/11/2025 - 08:30
Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για τον σακχαρώδη διαβήτη
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 07:23
Επετειακό συνέδριο για τα 35 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 03:39
Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11
Σημαντική η σύνδεση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με τον καρκίνο του εντέρου
Διατροφή
14/11/2025 - 23:48
Με τη συμβολή Πανεπιστημίου των ΗΠΑ το 1ο Συμπόσιο Ακτινοθεραπείας με Πρωτόνια
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 23:22
ΠΦΣ: «Διαρκής πρόκληση για το σύστημα υγείας η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη»
Pharma Policy
14/11/2025 - 22:11
Mέχρι τo τέλος Δεκεμβρίου το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 21:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11
Τραυματισμοί αθλητών: Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία και την καριέρα τους;
Health Talk
15/11/2025 - 09:54
Επτά απλές κινήσεις για να σταματήσετε άμεσα τον πόνο στη μέση
Υγεία
15/11/2025 - 12:03
Εποχική γρίπη: Προβλέψεις για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και σοβαρότερη νόσηση
Υγεία
15/11/2025 - 08:30
Τι είναι τα ενεργειακά ποτά, ποια τα οφέλη και οι παρενέργειές τους
Διατροφή
15/11/2025 - 11:48
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo