ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

AbbVie και Sofmedica ενισχύουν την πρωτοβουλία BrainRegain

Pharma News
Pexels
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει η Συμμαχία που υποστηρίζει τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων της διασποράς, ενισχύεται με δύο νέα μέλη από τον κλάδο της υγείας.
Δευτέρα, 29/07/2024 - 15:06
— Photo: Pexels
News4Health Team News4Health Team

Η AbbVie, η 3η μεγαλύτερη βιοφαρμακευτική εταιρεία, παγκοσμίως, με εκτεταμένη δραστηριότητα στην έρευνα & ανάπτυξη και με ένα από τα πιο ισχυρά και καινοτόμα χαρτοφυλάκια και ο ηγέτης στον τομέα των ιατρικών τεχνολογιών και υπηρεσιών υγείας, όμιλος SOFMEDICA ενισχύουν το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, την πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.

Τα δύο Μέλη, με μεγάλη παρουσία στον κλάδο της υγείας, έρχονται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την αποστολή της Πρωτοβουλίας και να προσφέρουν ευκαιρίες επιστροφής και επαγγελματικής ανέλιξης στους Έλληνες της διασποράς, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στις δράσεις της Πρωτοβουλίας, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring και την υπηρεσία BrainGain JOBS με την προώθηση περισσότερων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του.

«Η συνεργασία μας με την AbbVie και τον Όμιλο SOFMEDICA ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της υγείας, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες για την επιστροφή και εξέλιξη των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη.

«Ο τομέας της υγείας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας αλλά και εν γένει της ποιότητας ζωής στη χώρα μας, και η εξειδίκευση που φέρνουν μαζί τους οι επαναπατριζόμενοι Έλληνες μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και την καινοτομία στη χώρα μας. Η ένταξη των δύο νέων Μελών μας θα ενισχύσει τις δυνατότητες παρέμβασης της Πρωτοβουλίας μας στον κλάδο της υγείας με την ανάπτυξη ενός δικτύου μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AbbVie, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα, ως brain regainer και η ίδια, μετά από μία πολυετή επαγγελματική διαδρομή σε 20 χώρες δήλωσε πως «η σύμπραξη και η στήριξη του έργου της Πρωτοβουλίας BrainReGain, για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελληνίδων και Ελλήνων, είναι μία στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για την AbbVie».

«Μέσω της συνεργασίας με τους συνεργάτες της Πρωτοβουλίας και με την πολιτεία, θέλουμε να συμβάλουμε, έμπρακτα, με ουσιαστικές δράσεις και γνώσεις, στον μετασχηματισμό και στην εδραίωση της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο, εξωστρεφές ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο επενδύει στην ανάπτυξη, στις ίσες ευκαιρίες και στην ευημερία των πολιτών», πρόσθεσε η κα Μπαρμπετάκη.

« Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά στον τομέα της Υγείας, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο σύστημα υγείας. Η αξιοποίηση νέων ιδεών, σύγχρονων τεχνολογιών και καλύτερων πρακτικών που μπορούν να συνεισφέρουν οι συμπατριώτες μας από την εμπειρία τους στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με το υπάρχον ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, αποτελούν το ‘κλειδί’ για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας πρόσβαση σ’ ένα σύστημα υγείας, ισάξιο με αυτό που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες», κατέληξε.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία BrainReGain, τη σημαντικότερη προσπάθεια στην Ελλάδα για την αναστροφή του φαινομένου «διαρροής εγκεφάλων» που έχει προφανείς επιπτώσεις και στον τομέα της υγείας στη χώρα μας», δήλωσε ο Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFMEDICA.

«Συνεργαζόμενος με την BrainReGain, ο Όμιλος SOFMEDICA σκοπεύει να αξιοποιήσει αφενός το διεθνές του δίκτυο και αφετέρου τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων επαγγελματιών υγείας που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό και κατόπιν να καταστήσει όσο το δυνατόν ομαλότερο τον επαναπατρισμό τους. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία τους είναι ανεκτίμητες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών του BrainReGain, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο πάλλον και καινοτόμο περιβάλλον στοχεύοντας στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας σε όσους περισσότερους Έλληνες», πρόσθεσε.

Tην Πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 48 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Ναυτιλίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, AbbVie, Accenture, Aegean Airlines, Athens International College,AIMS International, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Corinth Pipeworks, COSMOTE, ΔΕΗ, Deloitte Greece, ΕΥΔΑΠ, Edenred, ElvalHalcor, Εrnst & Young, eShare, Eurobank, Euroconsultants, (Όμιλος) FOURLIS, Grant Thornton, Hellenic Cables, HELLENiQ ENERGY, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Microsoft, Nestle, NETCOMPANY, Ogilvy, OTIS, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, POTAMITIS VEKRIS, Quest Group, Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», SALFO Engineering & Management Consultants, Sani / Ikos Group, SOFMEDICA, TITAN, Τράπεζα της Ελλάδος, TEMES, TUV Austria Hellas, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Υπερταμείο, Upstream, Vodafone Ελλάδας, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και Xerox Hellas.

  • ABBVIE
  • SOFMEDICA
  • BRAINREGAIN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι διακρίσεις των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ELPEN
Οι διακρίσεις των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ELPEN 26 Ιουλίου 2024
Η Tikun Olam Ελλάδος μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα 30 Ιουλίου 2024
Η Tikun Olam Ελλάδος μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ επαναπατρίζει με προσλήψεις 60 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από τις ΗΠΑ
Υπηρεσίες Υγείας
18/12/2025 - 14:51

Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ επαναπατρίζει με προσλήψεις 60 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από τις ΗΠΑ

H BrainReGain εγκαινιάζει δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 15:14

H BrainReGain εγκαινιάζει δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους

Το BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει διευρύνει κι άλλο τη Συμμαχία του
Επικαιρότητα
02/10/2025 - 13:48

Το BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει διευρύνει κι άλλο τη Συμμαχία του

AbbVie και «ΑΝΑΣΑ»: Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον
Pharma News
08/07/2025 - 21:39

AbbVie και «ΑΝΑΣΑ»: Μια εβδομάδα γεμάτη από δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον

Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Pharma News
03/07/2025 - 15:59

Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Η Ελλάδα ως επιλογή επιστροφής: Όλα όσα ακούστηκαν το ετήσιο συνέδριο BrainReGain
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 21:44

Η Ελλάδα ως επιλογή επιστροφής: Όλα όσα ακούστηκαν το ετήσιο συνέδριο BrainReGain

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Ενσυνειδητότητα και χρόνιος πόνος: Τι δείχνει νέα μελέτη για το ειδικό πρόγραμμα MBPM
Ψυχική Υγεία
18/02/2026 - 16:57
Στο μικροσκόπιο μεγάλης μελέτης οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια στην Ελλάδα
Υγεία
18/02/2026 - 16:32
Η αστυνομία ξήλωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 16:04
Εικαστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν για την εθελοντική αιμοδοσία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 15:46
Δέκα βήματα για υγιή και ευτυχισμένη γήρανση - Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής με μεγάλο αντίκτυπο
Υγεία
18/02/2026 - 15:24
ΟΦΕΤ: Μοναδικός ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην έκθεση WHX Dubai
Pharma News
18/02/2026 - 14:49
Καρκίνος πνεύμονα: Ενημερωτική πρωτοβουλία της FairLife LCC για τον κρίσιμο βιοδείκτη ALK
Patient Talk
18/02/2026 - 14:23
Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το γλαύκωμα χωρίς φάρμακα
Health Talk
18/02/2026 - 13:33
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17
Tο «Μέλλον της Υγείας», αντικείμενο διάλεξης του Δρος Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο Cambridge
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 13:01
Η GE HealthCare πλατινένιος υποστηρικτής της ESR στο ECR 2026
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 12:39
Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ
Fitness
18/02/2026 - 12:02
Ακτινοθεραπεία καθοδηγούμενη από PSMA PET/CT έπειτα από χειρουργική αφαίρεση προστάτη
Υγεία
18/02/2026 - 10:58
Γεωργιάδης: «Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται 4.000 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 10:07
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συσχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ
Υγεία
18/02/2026 - 09:44
Στένωση καρωτίδων: Το «σιωπηλό» αίτιο του εγκεφαλικού επεισοδίου
Health Talk
18/02/2026 - 08:22
ΕΕΠΑΟ: Τέσσερα στα πέντε παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση από τον καρκίνο
Health Talk
18/02/2026 - 03:42
Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 00:06
Καμπανάκι από τους ΩΡΛ προς τους γονείς: Επικίνδυνο το ροχαλητό για την υγεία των παιδιών
Health Talk
17/02/2026 - 22:12
Τι είναι οι μυκοτοξίνες, τι προκαλούν στα τρόφιμα και ποιες οι επιπτώσεις τους στην υγεία ανθρώπων και ζώων
Διατροφή
17/02/2026 - 21:27
Deloitte: Πρόληψη και ψηφιακή καινοτομία στο επίκεντρο του νέου συστήματος υγείας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 20:44
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς έπειτα από επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 19:57
Νυχτερινή νηστεία και ύπνος: Η απλή αλλαγή που ενισχύει την καρδιομεταβολική υγεία
Health Talk
17/02/2026 - 19:21
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 510 θέσεις σε νοσοκομεία της προκήρυξης 1Κ/2026 του ΑΣΕΠ
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 18:59
Κρύο που «τρυπάει τα κόκαλα»: Μια απλή έκφραση ή η πραγματικότητα του χειμώνα;
Υγεία
17/02/2026 - 18:44
«Ελπίδα»: Χαμόγελα και δύναμη στους μικρούς αγωνιστές για την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου
Patient Talk
17/02/2026 - 18:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΥΚ: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία δωρεάν διάθεσης τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 08:59
Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 12:00
Αναστάτωση στους νέους γιατρούς από το νέο όριο αναβολής στράτευσης – Παρέμβαση του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 11:37
Η διαλειμματική νηστεία δεν έχει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους από τις άλλες δίαιτες
Διατροφή
16/02/2026 - 13:00
Πως το φύλο διαφοροποιεί τη διατροφική συνταγή για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Διατροφή
16/02/2026 - 14:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo