ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

AbbVie και Sofmedica ενισχύουν την πρωτοβουλία BrainRegain

Pharma News
Pexels
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει η Συμμαχία που υποστηρίζει τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων της διασποράς, ενισχύεται με δύο νέα μέλη από τον κλάδο της υγείας.
Δευτέρα, 29/07/2024 - 15:06
— Photo: Pexels
News4Health Team News4Health Team

Η AbbVie, η 3η μεγαλύτερη βιοφαρμακευτική εταιρεία, παγκοσμίως, με εκτεταμένη δραστηριότητα στην έρευνα & ανάπτυξη και με ένα από τα πιο ισχυρά και καινοτόμα χαρτοφυλάκια και ο ηγέτης στον τομέα των ιατρικών τεχνολογιών και υπηρεσιών υγείας, όμιλος SOFMEDICA ενισχύουν το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, την πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.

Τα δύο Μέλη, με μεγάλη παρουσία στον κλάδο της υγείας, έρχονται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την αποστολή της Πρωτοβουλίας και να προσφέρουν ευκαιρίες επιστροφής και επαγγελματικής ανέλιξης στους Έλληνες της διασποράς, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στις δράσεις της Πρωτοβουλίας, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring και την υπηρεσία BrainGain JOBS με την προώθηση περισσότερων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του.

«Η συνεργασία μας με την AbbVie και τον Όμιλο SOFMEDICA ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της υγείας, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες για την επιστροφή και εξέλιξη των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη.

«Ο τομέας της υγείας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας αλλά και εν γένει της ποιότητας ζωής στη χώρα μας, και η εξειδίκευση που φέρνουν μαζί τους οι επαναπατριζόμενοι Έλληνες μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και την καινοτομία στη χώρα μας. Η ένταξη των δύο νέων Μελών μας θα ενισχύσει τις δυνατότητες παρέμβασης της Πρωτοβουλίας μας στον κλάδο της υγείας με την ανάπτυξη ενός δικτύου μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AbbVie, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα, ως brain regainer και η ίδια, μετά από μία πολυετή επαγγελματική διαδρομή σε 20 χώρες δήλωσε πως «η σύμπραξη και η στήριξη του έργου της Πρωτοβουλίας BrainReGain, για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελληνίδων και Ελλήνων, είναι μία στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για την AbbVie».

«Μέσω της συνεργασίας με τους συνεργάτες της Πρωτοβουλίας και με την πολιτεία, θέλουμε να συμβάλουμε, έμπρακτα, με ουσιαστικές δράσεις και γνώσεις, στον μετασχηματισμό και στην εδραίωση της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο, εξωστρεφές ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο επενδύει στην ανάπτυξη, στις ίσες ευκαιρίες και στην ευημερία των πολιτών», πρόσθεσε η κα Μπαρμπετάκη.

« Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά στον τομέα της Υγείας, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο σύστημα υγείας. Η αξιοποίηση νέων ιδεών, σύγχρονων τεχνολογιών και καλύτερων πρακτικών που μπορούν να συνεισφέρουν οι συμπατριώτες μας από την εμπειρία τους στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με το υπάρχον ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, αποτελούν το ‘κλειδί’ για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας πρόσβαση σ’ ένα σύστημα υγείας, ισάξιο με αυτό που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες», κατέληξε.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία BrainReGain, τη σημαντικότερη προσπάθεια στην Ελλάδα για την αναστροφή του φαινομένου «διαρροής εγκεφάλων» που έχει προφανείς επιπτώσεις και στον τομέα της υγείας στη χώρα μας», δήλωσε ο Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFMEDICA.

«Συνεργαζόμενος με την BrainReGain, ο Όμιλος SOFMEDICA σκοπεύει να αξιοποιήσει αφενός το διεθνές του δίκτυο και αφετέρου τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων επαγγελματιών υγείας που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό και κατόπιν να καταστήσει όσο το δυνατόν ομαλότερο τον επαναπατρισμό τους. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία τους είναι ανεκτίμητες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών του BrainReGain, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο πάλλον και καινοτόμο περιβάλλον στοχεύοντας στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας σε όσους περισσότερους Έλληνες», πρόσθεσε.

Tην Πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 48 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Ναυτιλίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, AbbVie, Accenture, Aegean Airlines, Athens International College,AIMS International, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Corinth Pipeworks, COSMOTE, ΔΕΗ, Deloitte Greece, ΕΥΔΑΠ, Edenred, ElvalHalcor, Εrnst & Young, eShare, Eurobank, Euroconsultants, (Όμιλος) FOURLIS, Grant Thornton, Hellenic Cables, HELLENiQ ENERGY, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Microsoft, Nestle, NETCOMPANY, Ogilvy, OTIS, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, POTAMITIS VEKRIS, Quest Group, Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», SALFO Engineering & Management Consultants, Sani / Ikos Group, SOFMEDICA, TITAN, Τράπεζα της Ελλάδος, TEMES, TUV Austria Hellas, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Υπερταμείο, Upstream, Vodafone Ελλάδας, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και Xerox Hellas.

  • ABBVIE
  • SOFMEDICA
  • BRAINREGAIN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι διακρίσεις των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ELPEN
Οι διακρίσεις των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ELPEN 26 Ιουλίου 2024
Η Tikun Olam Ελλάδος μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα 30 Ιουλίου 2024
Η Tikun Olam Ελλάδος μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα κορυφαία διάκριση για την AbbVie: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα Best Workplaces 2026
Pharma News
05/05/2026 - 17:34

Νέα κορυφαία διάκριση για την AbbVie: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα Best Workplaces 2026

Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09

Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών

Η SOFMEDICA επεκτείνεται στη Σλοβενία, ενισχύοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες λύσεις υγείας
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:42

Η SOFMEDICA επεκτείνεται στη Σλοβενία, ενισχύοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες λύσεις υγείας

Πρωτιά για την AbbVie Ελλάδας στα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
20/03/2026 - 13:31

Πρωτιά για την AbbVie Ελλάδας στα Best Workplaces for Women Hellas 2026

Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ επαναπατρίζει με προσλήψεις 60 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από τις ΗΠΑ
Υπηρεσίες Υγείας
18/12/2025 - 14:51

Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ επαναπατρίζει με προσλήψεις 60 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από τις ΗΠΑ

H BrainReGain εγκαινιάζει δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 15:14

H BrainReGain εγκαινιάζει δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου σε άτομα κάτω των 50 ετών στην Αγγλία
Υγεία
13/05/2026 - 18:17
Γώγος: «Ο χανταϊός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές»
Health Talk
13/05/2026 - 17:02
Το άγχος και η έκθεση της μητέρας σε τοξικές ουσίες αυξάνουν τον κίνδυνο αυτισμού στο παιδί
Υγεία
13/05/2026 - 16:11
Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο λόγω πιθανής επιδημίας γαστρεντερίτιδας - ένας θάνατος
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 15:43
Με 16 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πολιτική Υγείας
13/05/2026 - 15:21
Nέο πρόγραμμα πιστοποίησης για την ψυχική υγεία και την ευεξία στην εργασία
Ψυχική Υγεία
13/05/2026 - 14:38
Το γραφείο του 2050: AI, νευροεμφυτεύματα και εικονική πραγματικότητα αλλάζουν την εργασία
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 14:21
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ ο Διονύσης Φιλιώτης
Pharma News
13/05/2026 - 13:56
ΕΛΕΑΝΑ: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες που πάσχουν από ινομυαλγία είναι αδιάγνωστοι
Patient Talk
13/05/2026 - 13:38
Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης του ΕΕΣ για τον Καρκίνο του Μαστού σε Σέρρες, Έδεσσα και Δράμα
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 13:24
Πώς επηρεάζει το κάπνισμα τα μάτια και την όραση
Health Talk
13/05/2026 - 13:09
AstraZeneca, ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ και ΓΝ Παπαγεωργίου ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κλινική Έρευνα
Digital Health
13/05/2026 - 12:42
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το άγχος σε παιδιά και εφήβους
Ψυχική Υγεία
13/05/2026 - 11:57
Νέα μελέτη: Καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ζουν περισσότερο
Υγεία
13/05/2026 - 11:24
Ικανοποίηση στον ΕΜΑ για τη συμφωνία σχετικά με τα Κρίσιμα Φάρμακα
Pharma Policy
13/05/2026 - 10:33
ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 09:57
Η ανοσοθεραπεία μείωσε σημαντικά θανάτους από καρκίνο και μεταστάσεις στην Ελλάδα
Υγεία
13/05/2026 - 09:41
Προληπτικά μέτρα κατά του χανταϊού λαμβάνουν οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 09:14
Webinar της ΕΛΛΟΚ για τον καρκίνο των ωοθηκών: «Eνημέρωση και έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές»
Patient Talk
13/05/2026 - 08:09
ΚΚΕ: «Αυξήσεις μισθών στους νοσηλευτές επαναφορά 13ου 14ου μισθού και ένταξη στα ΒΑΕ»
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 03:44
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Η ευγνωμοσύνη του ΕΕΣ σε όσες και όσους βρίσκονται δίλα στον άνθρωπο
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 00:08
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με «δημογραφική κατάρρευση» - Κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 18:24
Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26
Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49
Νέα συνάντηση ΠΟΝ-Γεωργιάδη για τη μηδενική επιβάρυνση των νεφροπαθών τελικού σταδίου στα φάρμακα
Patient Talk
12/05/2026 - 16:32
Όσοι δουλεύουν περισσότερες ώρες είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι
Υγεία
12/05/2026 - 16:14
ΕΜΑ: Εταιρείες και ερευνητές αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση των χανταϊών
Pharma Policy
12/05/2026 - 15:56
Bristol Myers Squibb: Συμφωνία μαμούθ με την Κινεζική Jiangsu Hengrui για οκτώ φάρμακα
Pharma News
12/05/2026 - 15:18
Τεστ ούρων μπορεί να διαγνώσει ανορεξία, ΔΕΠΥ και διπολική διαταραχή
Υγεία
12/05/2026 - 15:00
Άπαξ χορήγηση νέας πειραματικής CAR-T θεραπείας επιτυγχάνει έλεγχο του HIV για χρόνια
Υγεία
12/05/2026 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές και νέα κίνητρα για τους νοσηλευτές ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 11:31
Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 12:55
Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07
Φρούτα και ένας καφές την ημέρα σχηματίζουν ασπίδα για την υγεία των κυττάρων
Διατροφή
12/05/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo