ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιληψία: 40% των Ευρωπαίων ασθενών λαμβάνουν ανεπαρκή θεραπεία

Pharma News
Επιληψία: 40% των Ευρωπαίων ασθενών λαμβάνουν ανεπαρκή θεραπεία
Ένα συνεχές θεραπευτικό κενό στη φροντίδα της επιληψίας στην Ευρώπη κατέδειξε η έκθεση «Headway - Ένας νέος οδικός χάρτης για την Υγεία του Εγκεφάλου: Εστιάζοντας στην Επιληψία».
Πέμπτη, 20/07/2023 - 18:58
— Photo: Freepik
News4Health Team News4Health Team

Η Angelini Pharma, μέρος της ιδιόκτητης Angelini Industries, και το European House – Ambrosetti, ένα ιταλικό Think Tank, ανακοίνωσαν στις 17 Ιουλίου τη δημοσίευση της δεύτερης έκδοσης της Έκθεσης «Headway – Ένας νέος οδικός χάρτης για την Υγεία του Εγκεφάλου: Εστιάζοντας στην Επιληψία» στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας που αποσκοπεί στην ανταλλαγή γνώσεων, την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή μιας καλύτερης υγείας των ατόμων που ζουν με επιληψία στην Ευρώπη.

Επιπλέον, αυτά τα ευρήματα ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Spazio Europa στη Ρώμη, έναν δημόσιο χώρο που διαχειρίζεται το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ιταλία και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλία, με στόχο την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και τη συζήτηση για ευρωπαϊκά θέματα.

Η εκδήλωση παρουσίασε μια πολυεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της επιληψίας σε όλο τον ακαδημαϊκό τομέα, και τους ευρύτερους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης.

Η έκθεση επικαιροποιεί και παρέχει πρόσθετες αναλύσεις προηγούμενων ευρημάτων, παρουσιάζοντας δεδομένα, τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε τοπικό επίπεδο, για τον εντοπισμό των προκλήσεων και την ανεύρεση πιθανών λύσεων που θα μειώσουν την επιβάρυνση της επιληψίας στην υγειονομική περίθαλψη και στην κοινωνία ευρύτερα.

Η έκθεση κατέδειξε ένα συνεχές θεραπευτικό κενό στη φροντίδα της επιληψίας στην Ευρώπη, με σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών όσον αφορά στην πρόσβαση σε θεραπεία.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρόλο που περίπου το 70% των ατόμων με επιληψία είναι πιθανό να ανταποκριθεί στη θεραπεία, σχεδόν το 40% σε όλη την Ευρώπη - και έως και το 90% σε ορισμένες περιοχές - δεν λαμβάνουν την βέλτιστη φροντίδα.

Η άνιση κατανομή των πόρων και η χαμηλή ιεράρχηση που λαμβάνει η φροντίδα για την επιληψία, έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και υποβάθμιση της ποιότητα ζωής των ασθενών.

Μέρος της πρωτοβουλίας Headway, της Angelini Pharma και του European House – Ambrosetti «Headway – Ένας νέος οδικός χάρτης για την Υγεία του Εγκεφάλου: Εστιάζοντας στην Επιληψία» αποτελεί και μια πολυδιάστατη ανάλυση από διάφορους τομείς όπως η υγειονομική φροντίδα, η ιδιωτική βιομηχανία, η ακαδημαϊκή κοινότητα και κυβέρνηση, ενώ επίσης συγκεντρώνει μεταξύ άλλων προσωπικές απόψεις από ενώσεις ασθενών, κλινικούς γιατρούς και φορείς χάραξης πολιτικής.

«Η έκθεση Headway όχι μόνο παρουσιάζει πόσα περισσότερα πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η φροντίδα στον τομέα της επιληψίας στην Ευρώπη, αλλά και την αναγκαιότητα για συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας, των κλινικών και των συλλόγων ασθενών, του ακαδημαϊκού κόσμου και των κυβερνήσεων ώστε να μπει η Επιληψία στην κορυφή της ατζέντας για την δημόσια υγεία», δήλωσε ο Jacopo Andreose, Διευθύνων Σύμβουλος της Angelini Pharma.

«Αν και μια από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες νευρολογικές ασθένειες στην Ευρώπη, μόνο λίγες χώρες έχουν εφαρμόσει εθνικά σχέδια για τη διαχείριση αυτής της πάθησης και ακόμη λιγότερες την αναγνωρίζουν ως εγκεφαλική διαταραχή. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε φως στην πραγματική βαρύτητα αυτής της ασθένειας για τους ασθενείς και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη».

«Η επιληψία έχει βαθύ αντίκτυπο σε όσους ζουν με αυτή την ασθένεια και η έρευνα δείχνει ότι η ποιότητα ζωής εκτείνεται πολύ πέρα από τον έλεγχο των κρίσεων σε σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του στιγματισμού στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την αυτοεκτίμηση, την ανεξαρτησία, τη μνήμη, τον ύπνο και την ψυχική υγεία», δήλωσε η Elisa Milani, Συντονίστρια Έργου και Σύμβουλος, Healthcare Area στο The European House – Ambrosetti.

«Είμαστε υπερήφανοι για την συνεργασία μας με την Angelini Pharma για να επικοινωνήσουμε την πρωτοβουλία Headway και ελπίζουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει περισσότερη έρευνα και διάλογο γύρω από τις πολλές επιπτώσεις της επιληψίας και πώς μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους ασθενείς μια καλύτερη ευκαιρία να ζήσουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους».

Τα αποτελέσματα της έκθεσης υποδεικνύουν ότι πρέπει να εστιάσουμε στην ανάπτυξη ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένης περισσότερης κλινικής και οικονομικής έρευνας για την βαρύτητα της Επιληψίας, την ανάπτυξη ερευνητικών εργαλείων και μεθόδων συλλογής δεδομένων και την δημιουργία ευκαιριών κατάρτισης και καθοδήγησης για τους ενδιαφερόμενους, η οποία θα συμβάλλει σε μεγαλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των ανθρώπων που πάσχουν από επιληψία σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο υγείας.

Επιπλέον, η προοπτική εναρμόνισης μιας διακρατικής πολιτικής και των κατευθυντήριων γραμμών θα συνέβαλε στη διασφάλιση μιας ολιστικής ευρωπαϊκής προσέγγισης και στον εξορθολογισμό της εφαρμογής του Διατομεακού Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης για την Επιληψία και Άλλες Νευρολογικές Διαταραχές (IGAP) στις χώρες αυτές.

Η διαρκής εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των μέσων ενημέρωσης παραμένει βασικός πυλώνας για μεγαλύτερη ανταπόκριση και συμπερίληψη σε επίπεδο εργασιακού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

«Πολλοί άνθρωποι που ζουν με επιληψία στην Ευρώπη δεν λαμβάνουν τη κατάλληλη φροντίδα με αποτέλεσμα να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ανεξέλεγκτων κρίσεων και πολλών συνοδών νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων, τραυματισμών, ακόμη και πρόωρου θανάτου σε ορισμένες περιπτώσεις» είπε η Dr. Francesca Sofia, Πρόεδρος, Διεθνές Γραφείο Επιληψίας.

«Η σημερινή έκθεση Headway επιβεβαιώνει την επείγουσα ανάγκη συνεργασίας της ευρύτερης κοινότητας που σχετίζεται με την επιληψία σε ένα κοινό κάλεσμα για δράση που θα επικεντρώνεται στη διασφάλιση της πρόσβασης κάθε ατόμου που ζει με επιληψία στην Ευρώπη, στην καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 20/07/2023 - 18:59
  • ANGELINI PHARMA
  • ΕΠΙΛΗΨΙΑ
  • ΕΥΡΩΠΗ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΕΚΘΕΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παχυσαρκία: Η από του στόματος συνδυαστική θεραπεία διαθέσιμη και πάλι στην Ελλάδα
Παχυσαρκία: Η από του στόματος συνδυαστική θεραπεία διαθέσιμη και πάλι στην Ελλάδα 20 Ιουλίου 2023
Chiesi Hellas: Σημαντικές διακρίσεις στα Diversity & Inclusion Awards 2023 21 Ιουλίου 2023
Chiesi Hellas: Σημαντικές διακρίσεις στα Diversity & Inclusion Awards 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS
Patient Talk
24/03/2026 - 19:52

Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS

Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43

Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»

ECDC: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την επιδημία μηνιγγίτιδας στην Αγγλία
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 22:02

ECDC: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την επιδημία μηνιγγίτιδας στην Αγγλία

Αυξημένες οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης και κεταμίνης στα λύματα στην Ευρώπη
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 16:46

Αυξημένες οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης και κεταμίνης στα λύματα στην Ευρώπη

Συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΣΕΛ με τη νέα Διοίκηση του ΙΦΕΤ - Τα θέματα που συζητήθηκαν
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 00:07

Συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΣΕΛ με τη νέα Διοίκηση του ΙΦΕΤ - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αργία που «σπάει» την εβδομάδα: Δώρο ή παγίδα για την ψυχική μας υγεία;
Ψυχική Υγεία
25/03/2026 - 08:58
Ρομποτική χειρουργική με το σύστημα Da Vinci στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Υπηρεσίες Υγείας
25/03/2026 - 08:11
Στρατηγική συνεργασία με τη Siemens Healthineers για τον Όμιλο Ιατρόπολις
Υπηρεσίες Υγείας
25/03/2026 - 03:46
Στις κάλπες 5.500 οδοντίατροι της Αττικής στις 29 και 30 Μαρτίου
Επικαιρότητα
25/03/2026 - 00:09
Καρκίνος του μαστού: Τα αποτελέσματα της μελέτης WISDOM για μια πιο εξατομικευμένη πρόληψη
Υγεία
24/03/2026 - 21:42
Συντονιστικό ΠΦΥ: «Δεν υφίσταται διαθέσιμο υπόλοιπο για την αποπληρωμή του clawback του 2023»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 21:17
Ο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση σε νοσοκομείο στο Νταρφούρ του Σουδάν
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 20:49
Προειδοποιήσεις ειδικών για την ανεξέλεγκτη λήψη βιταμινών D και B12 - Γιατί είναι επικίνδυνη
Υγεία
24/03/2026 - 20:24
Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS
Patient Talk
24/03/2026 - 19:52
Θεμιστοκλέους: «Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 19:29
Κομισιόν: Μείωση κατά 22% των θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα το 2025
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 18:52
Κονδύλι 12.299 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις δύο νοσοκομείων στην Περιφέρεια
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 18:18
Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43
Τρία νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο – Τα μέτρα που εφαρμόζονται στις μολυσμένες εκμεταλλεύσεις
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 17:11
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η διατροφική αξία του πατροπαράδοτου πιάτου της 25ης Μαρτίου
Διατροφή
24/03/2026 - 16:27
Λεύκανση δοντιών: Νέα σκόνη υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα προστατεύοντας το σμάλτο
Υγεία
24/03/2026 - 16:02
Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38
Γιατί οι άνδρες πρέπει να σκουπίζονται μετά την ούρηση
Υγεία
24/03/2026 - 15:12
Σύμπραξη ΕΣΑΕ-AstraZeneca για τη διάδοση του Ελληνικού Χάρτη Σπανίων Παθήσεων
Patient Talk
24/03/2026 - 14:47
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι τρεις παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου
Υγεία
24/03/2026 - 14:00
Εντυπωσιακή μείωση του κινδύνου άνοιας σε μεσήλικες που καταναλώνουν περισσότερο κρέας
Διατροφή
24/03/2026 - 13:00
Έρευνα στις ΗΠΑ εντόπισε μόλυβδο σε παιδικά ρούχα από αλυσίδες low cost ρούχων - Οι κίνδυνοι
Υγεία
24/03/2026 - 12:00
Kατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά- Προορίζονταν και για νοσοκομεία
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 11:19
Και έσονται οι δύο εις μικροβίωμα ένα! Γιατί τα ζευγάρια έχουν κοινά εντερικά βακτήρια κατά 30%
Υγεία
24/03/2026 - 11:00
Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Σύνδεση με προβλήματα γονιμότητας και ανάπτυξης του εμβρύου
Διατροφή
24/03/2026 - 10:00
Οι πολύ μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Υγεία
24/03/2026 - 09:00
ΚΕΤΕΚΝΥ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα DRG
Digital Health
24/03/2026 - 07:26
2ο Οδοντιατρικό Forum: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
Health Talk
24/03/2026 - 03:41
«Run to Stop Alzheimer»: Αγώνας δρόμου για την πρόληψη της άνοιας στη Θεσσαλονίκη
Patient Talk
24/03/2026 - 00:04
ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί
Επικαιρότητα
23/03/2026 - 23:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα στα πέντε κρούσματα φυματίωσης στην Ευρώπη δεν εντοπίζεται - Η χαμένη ευκαιρία θεραπείας
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 12:00
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ο πρώτος στην Ελλάδα με δύο νοσοκομεία διαπιστευμένα από την JCI
Υπηρεσίες Υγείας
23/03/2026 - 12:08
Αγαπηδάκη για ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων: Νέα δωρεάν προγράμματα και κέντρο για τις νευροεπιστήμες στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 12:56
Γιατί το ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 16:17
Θεμιστοκλέους στο Action 24: «Το MyHealthApp συμβάλλει σημαντικά στη διευκόλυνση των πολιτών»
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 15:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo