ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης από το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ - Καλύτερος συντονισμός για... «Να τελειώνουμε με τον HPV»

Patient Talk
PEXELS
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ - Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία», πιστή στη δέσμευση της για την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης, κάλεσε σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης τους εταίρους του ευρύτερου τομέα υγείας που μοιράζονται τον στόχο της εξάλειψης των καρκίνων τους οποίους προκαλεί ο ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV).
Τετάρτη, 16/10/2024 - 17:34
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Στην συζήτηση, που είχε τίτλο «Να τελείώνουμε με τον HPV», συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωποι της κοινότητας των ασθενών –από την Ελλάδα αλλά και από ευρωπαϊκούς οργανισμούς–, καθώς και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας.

Το κύριο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες, ήταν οι δράσεις και οι πολιτικές υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε πλέον για την επίτευξη του στόχου της εξάλειψης των καρκίνων που ο ιός HPV προκαλεί.

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία έχει ανακοινώσει δραστικά μέτρα ενάντια στον ιό και οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχουν υλοποιήσει καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και σε πιο ειδικά κοινά, για την επίτευξη του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για εξάλειψη του ιού HPV.

Παρόλα αυτά, τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σχετικά χαμηλά στην ελληνική επικράτεια, σε σύγκριση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου μόλις έχει ξεκινήσει.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, το πρόβλημα έλλειψης δεδομένων και η μεγάλη ανισότητα που διαπιστώνεται και αφορά κυρίως τον τόπο διαμονής και την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Το τελικό συμπέρασμα της κλειστής συζήτησης ήταν η ανάγκη καλύτερου συντονισμού των εταίρων, καθώς υλοποιούνται δράσεις και προγράμματα πρόληψης από όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά χωρίς συντονισμό, είτε μεταξύ τους είτε από το Υπουργείο Υγείας.

Τα βασικά ζητούμενα, όπως ομόφωνα περιγράφηκαν, είναι: η ανάγκη συντονισμού των δράσεων και προγραμμάτων, η καταγραφή των προβλημάτων, η αντιμετώπιση της έλλειψης επιστημονικού προσωπικού για την επιτυχία του Εθνικού Προγράμματος Προ συμπτωματικού Ελέγχου, η βελτίωση της λειτουργίας των προγραμμάτων προαγωγής της υγείας στα σχολεία, η καταγραφή των εμβολιασμών και η ενίσχυση του ρόλου των παιδιάτρων και γενικά των επαγγελματιών υγείας, τόσο στην πρωτογενή πρόληψη (εμβολιασμός) όσο και στην δευτερογενή, η οποία αφορά μόνο τις γυναίκες, με τα προγράμματα Προ συμπτωματικού ελέγχου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) στην προαγωγή της υγείας και της πρόληψης, με δράσεις που στοχεύουν στους μαθητές, στους γονείς τους, αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο Υγείας εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Καλύβα. Το Υπουργείο Παιδείας εκπροσώπησε η Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μαρία Μονιούδη.

Την κοινότητα των ασθενών εκπροσωπήσαν οι: Μαρία Νομικού, Διευθύντρια Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Νίκος Δέδες, Γραμματέας Ένωση Ασθενών, και Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Την επιστημονική κοινότητα εκπροσώπησαν οι: Κώστας Νταλούκας, Παιδίατρος - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Θεόδωρος Αγοραστός, καθ. Μαιευτικής Γυναικολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), Ζένια Σαριδάκη, Ιατρός Παθολόγος Ογκολόγος, Πρόεδρος Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας, Ουρανία Νικολάτου- Γαλίτη, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, Κατερίνα Κατσιμπάρδη, Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ, Φλώρα Μπακοπούλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Τοπάλη Δέσποινα, Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας και Μαρία Σακουφάκη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας.

Με ειδικό σχολιασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των European Cancer Organization (ECO) και European Parliamentary Forum for Sexual and Reproductive Rights (EPF).

Στη συζήτηση είχαν προσκληθεί και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, ωστόσο δεν παρέστησαν εκπρόσωποι τους.

Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στους χώρους της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, με την αιγίδα του Hellenic American University.

«Στο κτήριο της οδού Μασσαλίας, όπου βρισκόμαστε, στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University. Και οι δύο αυτοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί δίνουν μεγάλη έμφαση στην κοινωνική εγγραμματοσύνη, την επιμόρφωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την κοινωνική ή και την φυσική του επιβίωση, όπως είναι τα θέματα πρόληψης του καρκίνου, αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στρογγυλής τραπέζης», δήλωσε ο Πρόεδρος του Hellenic American University, Λεωνίδας Κόσκος, ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Hellenic American University, την εταιρεία EMG Strategic Consulting Ltd και την MSD Greece.

  • ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
  • HPV
  • ΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΣΚΤ: «Το λευκό μπαστούνι δεν είναι λευκή σημαία υποταγής στη βαρβαρότητα»
ΕΣΚΤ: «Το λευκό μπαστούνι δεν είναι λευκή σημαία υποταγής στη βαρβαρότητα» 15 Οκτωβρίου 2024
Ο Σύλλογος «Επιστρέφω» στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία 17 Οκτωβρίου 2024
Ο Σύλλογος «Επιστρέφω» στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τύπος του ιού HPV ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος
Υγεία
08/08/2025 - 19:56

Τύπος του ιού HPV ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος

HPV: Μύθοι και αλήθειες για τις μυρμηγκιές και τα κονδυλώματα
Health Talk
07/07/2025 - 17:00

HPV: Μύθοι και αλήθειες για τις μυρμηγκιές και τα κονδυλώματα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πως να περάσετε ανέμελες και «καυτές» διακοπές
Υγεία
16/06/2025 - 12:00

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πως να περάσετε ανέμελες και «καυτές» διακοπές

ELPEN: Σημαντική διεθνής αναγνώριση για το Papilocare - Τι έδειξε η κλινική μελέτη
Pharma News
16/04/2025 - 15:04

ELPEN: Σημαντική διεθνής αναγνώριση για το Papilocare - Τι έδειξε η κλινική μελέτη

Αγαπηδάκη: «Μπορούμε σχεδόν να εξαλείψουμε νέα περιστατικά καρκίνου της μήτρας που οφείλονται στον HPV»
Πολιτική Υγείας
10/04/2025 - 19:39

Αγαπηδάκη: «Μπορούμε σχεδόν να εξαλείψουμε νέα περιστατικά καρκίνου της μήτρας που οφείλονται στον HPV»

Νοσοκομείο Μεταξά: Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία του Πειραιά για την πρόληψη του HPV
Υγεία
09/04/2025 - 03:23

Νοσοκομείο Μεταξά: Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία του Πειραιά για την πρόληψη του HPV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες και μελλοντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Επικαιρότητα
02/09/2025 - 21:00
Από την πρώτη έμμηνο ρύση μέχρι την εμμηνόπαυση: Οδηγός επιβίωσης για κάθε γυναίκα
Health Talk
02/09/2025 - 20:00
Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Οι πέντε παρεμβάσεις που ζήτησε από τον πρωθυπουργό
Πολιτική Υγείας
02/09/2025 - 19:09
Καρδιακές παθήσεις και κατάθλιψη: Ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης
Υγεία
02/09/2025 - 18:00
Κοινό φάρμακο για την καρδιά μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες στις γυναίκες
Pharma News
02/09/2025 - 17:00
Πουλής για έναν χρόνο από την αθώωση του για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ: Μια σκευωρία με ενορχηστρωτή τον Πολάκη
Επικαιρότητα
02/09/2025 - 16:00
Αυτοπεποίθηση: Οδηγός βήμα - βήμα για την κατάκτησή της
Health Talk
02/09/2025 - 16:00
Έρευνα ΠΟΕΔΗΝ: Με προβλήματα σε προσωπικό και υποδομές 28 νοσοκομεία και 4 κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας
Πολιτική Υγείας
02/09/2025 - 15:00
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εν μέσω διαμαρτυριών: "Για τους ασθενείς είμαστε εδώ όχι για φασαρίες"
Πολιτική Υγείας
02/09/2025 - 14:33
Οι κοινές ψυχικές διαταραχές φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά!
Ψυχική Υγεία
02/09/2025 - 14:00
Χάος στο αμερικανικό CDC: Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια υγεία από τη σύγκρουση πολιτικής και επιστήμης
Πολιτική Υγείας
02/09/2025 - 13:00
«Ειδήσεις; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!» -Γιατί αυξάνονται οι «αρνητές» της ενημέρωσης
Ψυχική Υγεία
02/09/2025 - 12:00
Τεστ διάρκειας τριών μόλις λεπτών βοηθά στον εντοπισμό ατόμων με αυξημένο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Υγεία
02/09/2025 - 11:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 10ήμερο Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στην Κρήτη
Health Talk
02/09/2025 - 10:32
Πρωϊνό: Είναι τελικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας; Τι απαντά η έρευνα
Health Talk
02/09/2025 - 10:00
Περιοδεία Γεωργιάδη στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει ΔΕΘ
Πολιτική Υγείας
02/09/2025 - 08:30
Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο UNCAN-Connect για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας στον καρκίνο
Patient Talk
02/09/2025 - 08:00
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Προσφορά Ελέγχου ΣΜΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
02/09/2025 - 03:37
Αθηναϊκή Κλινική: Νέος αξονικός τομογράφος RevolutionMaxima -Υψηλή ευκρίνεια, ελαχιστοποιημένη ακτινοβολία
Υπηρεσίες Υγείας
01/09/2025 - 21:01
Τοποθέτηση οπλίτη γιατρού στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Ψαρών
Πολιτική Υγείας
01/09/2025 - 19:30
BAT Hellas: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της προστασίας των ανηλίκων από αλκοολούχα και νικοτίνη
Digital Health
01/09/2025 - 19:00
Τριχόπτωση: Ο ρόλος της ζάχαρης και του αλκοόλ
Ομορφιά
01/09/2025 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άτομα με αναπηρία στην Γάζα- Μια τραγωδία μέσα στην τραγωδία
Patient Talk
01/09/2025 - 17:00
Το καλοκαίρι προκάλεσε έξαρση της ακμή σας; Αιτίες και θεραπεία
Health Talk
01/09/2025 - 16:00
Πόση ώρα πρέπει να κρατάει ένα φιλί στο στόμα για να αποτρέψει την τερηδόνα;
Υγεία
01/09/2025 - 15:30
Παπαστράτος και Πολιτεία ενώνουν δυνάμεις για την αποτροπή διάθεσης καπνικών προϊόντων σε ανηλίκους
Πολιτική Υγείας
01/09/2025 - 15:11
Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης αυξάνει τον κίνδυνο απώλειας ακοής
Υγεία
01/09/2025 - 14:30
Νέο φάρμακο υπόσχεται επιτυχή αντιμετώπιση της επίμονης υπέρτασης
Pharma News
01/09/2025 - 13:36
Τελικά η ασπιρίνη δεν είναι το καλύτερο φάρμακο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων
Pharma News
01/09/2025 - 12:30
Αλλαγή στην ηγεσία της GSK Ελλάδος: Η Lizzie Champion νέα Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος
Pharma News
01/09/2025 - 11:25

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόση ώρα πρέπει να κρατάει ένα φιλί στο στόμα για να αποτρέψει την τερηδόνα;
Υγεία
01/09/2025 - 15:30
BAT Hellas: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της προστασίας των ανηλίκων από αλκοολούχα και νικοτίνη
Digital Health
01/09/2025 - 19:00
Περιοδεία Γεωργιάδη στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει ΔΕΘ
Πολιτική Υγείας
02/09/2025 - 08:30
Η Ελλάδα το 2050: Το 33% του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 - Η «βόμβα» της δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
01/09/2025 - 08:48
Ένας μήνας αξιολόγησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ - Ποιοι τομείς έχουν υψηλές και ποιοι χαμηλές βαθμολογίες
Πολιτική Υγείας
31/08/2025 - 08:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo