ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΡευΜΑζήν»: Ποικιλία ενημερωτικών δράσεων για ασθενείς και φροντιστές κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Patient Talk
UNSPLASH
Η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, που τιμάται στις 12 Οκτωβρίου, είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με τα ρευματικά νοσήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.
Τετάρτη, 09/10/2024 - 15:08
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν και οι σύλλογοί της, πάντα στην πρώτη γραμμή, διοργανώνουν, με αφορμή αυτήν την ημέρα, ποικιλία δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσουν με ένα περίπτερο ενημέρωσης στην Πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 14:00, προσφέροντας πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις. Το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 20:00, θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χθες-σήμερα-αύριο στην αντιμετώπιση των Ρευματικών Νοσημάτων» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Νερού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από ειδικούς. Η κυρία Ιωάννα Κατσιγιάννη, ρευματολόγος, θα αναλύσει την εξέλιξη της θεραπείας από το παρελθόν στο παρόν, ενώ ο κ. Νικόλαος Κούγκας, ρευματολόγος και επιμελητής Α΄, θα αναφερθεί στις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα ρευματικά νοσήματα. Η κυρία Κυριακή Σπανίδου, φυσικοθεραπεύτρια και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία και την πορεία της με την ασθένεια, ενώ η κυρία Πολυξένη Πρατσίδου-Γκέρτση, παιδίατρος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, θα τονίσει τη σημασία της παρακολούθησης και φροντίδας της υγείας. Τέλος, η κυρία Μαργαρίτα Τσίτση, ψυχολόγος, θα συζητήσει για τη ψυχική υγεία και τη διαχείριση της ασθένειας.

ARTHRITIDA

Την ίδια ημέρα, στην Πάτρα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με ένα περίπτερο ενημέρωσης στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, το οποίο θα λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 20:00, παρέχοντας πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις. Στις 18:00 μέχρι τις 20:30, θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χθες-σήμερα-αύριο στην αντιμετώπιση των Ρευματικών Νοσημάτων» στην Αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους ειδικούς. Ο κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος, ρευματολόγος και διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», θα αναφερθεί στην εξέλιξη της θεραπείας των ρευματικών νοσημάτων από το παρελθόν στο παρόν. Ο κ. Ανδρέας Μπούνας, ρευματολόγος και υπεύθυνος του ρευματολογικού τμήματος «ΟΛΥΜΠΙΟΝ Θεραπευτήριον», θα παρουσιάσει τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων.

Οι ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες μέσα από μαρτυρίες, με συμμετοχή των κυριών Παναγιώτας Γκότση, Μαρίας Κασιμάτη, Φρόσως Ασημακοπούλου και Κατερίνας Αλεξοπούλου. Η κυρία Ασημακοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν, θα συζητήσει την οπτική και τις προσδοκίες των ασθενών για το μέλλον. Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μελισσαρόπουλος, ρευματολόγος και επιμελητής στο Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας», θα αναδείξει τη σημασία της προληπτικής ιατρικής και της παρακολούθησης της υγείας των ασθενών με ρευματικά νοσήματα. Η κυρία Αφροδίτη Βλαχάβα, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, θα μιλήσει για την ψυχική υγεία και την αυτοδιαχείριση της ασθένειας.

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κοινού με διανομή εντύπων το Σάββατο 12/10 και ώρα 10:00 – 14:00 κάτω από τα γραφεία του Σ.Ρ.Κ. στον πεζόδρομο της οδού Κόσμων 6, όπου εθελοντές και μέλη του ΔΣ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό. Κοντά μας θα είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός SMART 104,5 με μουσική 11:00 – 13:00. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Η ύφεση στα ρευματικά νοσήματα», την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Μπερτσιάς, Επίκουρος Καθηγητής Ρευματολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και Κλινική Ρευματολογίας, ΠαΓΝΗ, η κυρία Ειρήνη Φλουρή, Παθολόγος, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Ακαδημαϊκή υπότροφος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, η κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην, β΄Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ενώ θα συντονίσει ο κ. Πρόδρομος Σιδηρόπουλος, Καθηγητής Ρευματολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και Κλινική Ρευματολογίας, ΠαΓΝΗ.

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κοινού με διανομή εντύπων την Παρασκευή 18/10 και ώρα 17:00 – 21:00 στην οδό Χάληδων (στην αρχή του πεζόδρομου), όπου εθελοντές και μέλη του ΔΣ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Η ύφεση στα ρευματικά νοσήματα», την Παρασκευή 25/10/2024 και ώρα 18.00 στη Συνεδριακή Αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στα Χανιά. Ομιλητές θα είναι η κυρία Λαμπρινή Πανταζή, ρευματολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η κυρία Ειρήνη Ποντικάκη, ειδική ρευματολόγος, ο κ. Γιάννης Καλλιτσάκης, ειδικός ρευματολόγος, και η κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην, β΄Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Οι δράσεις υποστηρίζονται από τις εταιρείες Lilly και Pfizer οι οποίες συμμετέχουν ως επίσημοι χορηγοί, ενώ η Vianex και η GSK συμμετέχουν ως υποστηρικτές. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), ενώ στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική στην προσπάθεια για ενημέρωση και υποστήριξη των ατόμων που πλήττονται από ρευματικά νοσήματα.

  • ΡΕΥΜΑΖΗΝ
  • ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ
  • ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με μια «Μυστική Αποστολή» στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου!
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με μια «Μυστική Αποστολή» στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου! 09 Οκτωβρίου 2024
Ημερίδα ενημέρωσης για τη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία 10 Οκτωβρίου 2024
Ημερίδα ενημέρωσης για τη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Έξι ασκήσεις για να κρατήσετε τα χέρια σας ενεργά
Υγεία
26/01/2026 - 13:00

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Έξι ασκήσεις για να κρατήσετε τα χέρια σας ενεργά

Η έγκαιρη θεραπεία καθυστερεί την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε άτομα υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/01/2026 - 09:00

Η έγκαιρη θεραπεία καθυστερεί την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε άτομα υψηλού κινδύνου

Αρθρίτιδα: Συμβουλές προς πάσχοντες για πιο ανώδυνο χειμώνα - Οι θεραπείες που υπάρχουν
Health Talk
23/12/2025 - 13:47

Αρθρίτιδα: Συμβουλές προς πάσχοντες για πιο ανώδυνο χειμώνα - Οι θεραπείες που υπάρχουν

Εμμηνόπαυση και ρευματικό νόσημα: Ένας δύσκολος συνδυασμός που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί
Υγεία
05/12/2025 - 19:00

Εμμηνόπαυση και ρευματικό νόσημα: Ένας δύσκολος συνδυασμός που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί

Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19

Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα

Νέα μελέτη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα: Ξεκινά πολύ πριν από τα συμπτώματα
Υγεία
24/11/2025 - 20:02

Νέα μελέτη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα: Ξεκινά πολύ πριν από τα συμπτώματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρετανία: Γιατί ξέμεινε από οστικό τσιμέντο το NHS - Στον αέρα προγραμματισμένες αρθροπλαστικές
Υγεία
19/02/2026 - 12:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό κατά την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Εμμηνόπαυση: Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης δεν φαίνεται να αυξάνει τη θνησιμότητα
Υγεία
19/02/2026 - 11:26
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Χάνουμε τον καφέ; Τι απειλεί την καλλιέργεια του και οι προσπάθειες των επιστημόνων να τον διασώσουν
Υγεία
19/02/2026 - 10:00
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πιο αποτελεσματική δόση της ενέσιμης σεμαγλουτίδης για ενήλικες με παχυσαρκία
Pharma Policy
19/02/2026 - 09:00
Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Ενσυνειδητότητα και χρόνιος πόνος: Τι δείχνει νέα μελέτη για το ειδικό πρόγραμμα MBPM
Ψυχική Υγεία
18/02/2026 - 16:57
Στο μικροσκόπιο μεγάλης μελέτης οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια στην Ελλάδα
Υγεία
18/02/2026 - 16:32
Η αστυνομία ξήλωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 16:04
Εικαστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν για την εθελοντική αιμοδοσία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 15:46
Δέκα βήματα για υγιή και ευτυχισμένη γήρανση - Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής με μεγάλο αντίκτυπο
Υγεία
18/02/2026 - 15:24
ΟΦΕΤ: Μοναδικός ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην έκθεση WHX Dubai
Pharma News
18/02/2026 - 14:49
Καρκίνος πνεύμονα: Ενημερωτική πρωτοβουλία της FairLife LCC για τον κρίσιμο βιοδείκτη ALK
Patient Talk
18/02/2026 - 14:23
Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το γλαύκωμα χωρίς φάρμακα
Health Talk
18/02/2026 - 13:33
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17
Tο «Μέλλον της Υγείας», αντικείμενο διάλεξης του Δρος Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο Cambridge
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 13:01
Η GE HealthCare πλατινένιος υποστηρικτής της ESR στο ECR 2026
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 12:39
Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ
Fitness
18/02/2026 - 12:02
Ακτινοθεραπεία καθοδηγούμενη από PSMA PET/CT έπειτα από χειρουργική αφαίρεση προστάτη
Υγεία
18/02/2026 - 10:58
Γεωργιάδης: «Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται 4.000 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 10:07
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συσχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ
Υγεία
18/02/2026 - 09:44
Στένωση καρωτίδων: Το «σιωπηλό» αίτιο του εγκεφαλικού επεισοδίου
Health Talk
18/02/2026 - 08:22
ΕΕΠΑΟ: Τέσσερα στα πέντε παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση από τον καρκίνο
Health Talk
18/02/2026 - 03:42
Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 00:06
Καμπανάκι από τους ΩΡΛ προς τους γονείς: Επικίνδυνο το ροχαλητό για την υγεία των παιδιών
Health Talk
17/02/2026 - 22:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η διαλειμματική νηστεία δεν έχει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους από τις άλλες δίαιτες
Διατροφή
16/02/2026 - 13:00
Πως το φύλο διαφοροποιεί τη διατροφική συνταγή για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Διατροφή
16/02/2026 - 14:58
Διατροφικά μυστικά για το υπόλοιπο του χειμώνα - Τι πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μας
Διατροφή
16/02/2026 - 20:14
Συνεργασία του ECDC με την ανώτατη υγειονομική αρχή του Καναδά για την ενδυνάμωση της παγκόσμιας ασφάλειας
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 21:19
Οικονομικά αποτελέσματα Sobi: Κλείσιμο του 2025 με σημαντική ανάπτυξη και στρατηγική πρόοδο
Pharma News
17/02/2026 - 03:37
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo