ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΡευΜΑζήν»: Ποικιλία ενημερωτικών δράσεων για ασθενείς και φροντιστές κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Patient Talk
UNSPLASH
Η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, που τιμάται στις 12 Οκτωβρίου, είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με τα ρευματικά νοσήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.
Τετάρτη, 09/10/2024 - 15:08
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν και οι σύλλογοί της, πάντα στην πρώτη γραμμή, διοργανώνουν, με αφορμή αυτήν την ημέρα, ποικιλία δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσουν με ένα περίπτερο ενημέρωσης στην Πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 14:00, προσφέροντας πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις. Το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 20:00, θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χθες-σήμερα-αύριο στην αντιμετώπιση των Ρευματικών Νοσημάτων» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Νερού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από ειδικούς. Η κυρία Ιωάννα Κατσιγιάννη, ρευματολόγος, θα αναλύσει την εξέλιξη της θεραπείας από το παρελθόν στο παρόν, ενώ ο κ. Νικόλαος Κούγκας, ρευματολόγος και επιμελητής Α΄, θα αναφερθεί στις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα ρευματικά νοσήματα. Η κυρία Κυριακή Σπανίδου, φυσικοθεραπεύτρια και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία και την πορεία της με την ασθένεια, ενώ η κυρία Πολυξένη Πρατσίδου-Γκέρτση, παιδίατρος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, θα τονίσει τη σημασία της παρακολούθησης και φροντίδας της υγείας. Τέλος, η κυρία Μαργαρίτα Τσίτση, ψυχολόγος, θα συζητήσει για τη ψυχική υγεία και τη διαχείριση της ασθένειας.

ARTHRITIDA

Την ίδια ημέρα, στην Πάτρα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με ένα περίπτερο ενημέρωσης στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, το οποίο θα λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 20:00, παρέχοντας πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις. Στις 18:00 μέχρι τις 20:30, θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χθες-σήμερα-αύριο στην αντιμετώπιση των Ρευματικών Νοσημάτων» στην Αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους ειδικούς. Ο κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος, ρευματολόγος και διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», θα αναφερθεί στην εξέλιξη της θεραπείας των ρευματικών νοσημάτων από το παρελθόν στο παρόν. Ο κ. Ανδρέας Μπούνας, ρευματολόγος και υπεύθυνος του ρευματολογικού τμήματος «ΟΛΥΜΠΙΟΝ Θεραπευτήριον», θα παρουσιάσει τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων.

Οι ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες μέσα από μαρτυρίες, με συμμετοχή των κυριών Παναγιώτας Γκότση, Μαρίας Κασιμάτη, Φρόσως Ασημακοπούλου και Κατερίνας Αλεξοπούλου. Η κυρία Ασημακοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν, θα συζητήσει την οπτική και τις προσδοκίες των ασθενών για το μέλλον. Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μελισσαρόπουλος, ρευματολόγος και επιμελητής στο Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας», θα αναδείξει τη σημασία της προληπτικής ιατρικής και της παρακολούθησης της υγείας των ασθενών με ρευματικά νοσήματα. Η κυρία Αφροδίτη Βλαχάβα, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, θα μιλήσει για την ψυχική υγεία και την αυτοδιαχείριση της ασθένειας.

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κοινού με διανομή εντύπων το Σάββατο 12/10 και ώρα 10:00 – 14:00 κάτω από τα γραφεία του Σ.Ρ.Κ. στον πεζόδρομο της οδού Κόσμων 6, όπου εθελοντές και μέλη του ΔΣ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό. Κοντά μας θα είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός SMART 104,5 με μουσική 11:00 – 13:00. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Η ύφεση στα ρευματικά νοσήματα», την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Μπερτσιάς, Επίκουρος Καθηγητής Ρευματολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και Κλινική Ρευματολογίας, ΠαΓΝΗ, η κυρία Ειρήνη Φλουρή, Παθολόγος, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Ακαδημαϊκή υπότροφος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, η κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην, β΄Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ενώ θα συντονίσει ο κ. Πρόδρομος Σιδηρόπουλος, Καθηγητής Ρευματολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και Κλινική Ρευματολογίας, ΠαΓΝΗ.

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κοινού με διανομή εντύπων την Παρασκευή 18/10 και ώρα 17:00 – 21:00 στην οδό Χάληδων (στην αρχή του πεζόδρομου), όπου εθελοντές και μέλη του ΔΣ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Η ύφεση στα ρευματικά νοσήματα», την Παρασκευή 25/10/2024 και ώρα 18.00 στη Συνεδριακή Αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στα Χανιά. Ομιλητές θα είναι η κυρία Λαμπρινή Πανταζή, ρευματολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η κυρία Ειρήνη Ποντικάκη, ειδική ρευματολόγος, ο κ. Γιάννης Καλλιτσάκης, ειδικός ρευματολόγος, και η κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην, β΄Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Οι δράσεις υποστηρίζονται από τις εταιρείες Lilly και Pfizer οι οποίες συμμετέχουν ως επίσημοι χορηγοί, ενώ η Vianex και η GSK συμμετέχουν ως υποστηρικτές. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), ενώ στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική στην προσπάθεια για ενημέρωση και υποστήριξη των ατόμων που πλήττονται από ρευματικά νοσήματα.

  • ΡΕΥΜΑΖΗΝ
  • ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ
  • ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με μια «Μυστική Αποστολή» στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου!
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με μια «Μυστική Αποστολή» στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου! 09 Οκτωβρίου 2024
Ημερίδα ενημέρωσης για τη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία 10 Οκτωβρίου 2024
Ημερίδα ενημέρωσης για τη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19

Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα

Νέα μελέτη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα: Ξεκινά πολύ πριν από τα συμπτώματα
Υγεία
24/11/2025 - 20:02

Νέα μελέτη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα: Ξεκινά πολύ πριν από τα συμπτώματα

ΕΛΕΑΝΑ: Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας με σύνθημα «Πραγματοποίησε τα όνειρά σου
Patient Talk
10/10/2025 - 07:02

ΕΛΕΑΝΑ: Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας με σύνθημα «Πραγματοποίησε τα όνειρά σου

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η πάθηση που ξεκινά «σιωπηλά» χρόνια πριν από την εκδήλωση συμπτωμάτων
Υγεία
30/09/2025 - 17:54

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η πάθηση που ξεκινά «σιωπηλά» χρόνια πριν από την εκδήλωση συμπτωμάτων

GRC: Έξι άξονες για την ύφεση των συμπτωμάτων των χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων
Υγεία
24/05/2025 - 03:26

GRC: Έξι άξονες για την ύφεση των συμπτωμάτων των χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΡευΜΑζην: Όλα όσα συζητήθηκαν για τις εξελίξεις στα ρευματικά νοσήματα
Health Talk
20/05/2025 - 11:38

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΡευΜΑζην: Όλα όσα συζητήθηκαν για τις εξελίξεις στα ρευματικά νοσήματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα Παχυσαρκίας Ενηλίκων: Μέχρι τη Δευτέρα η δημοσίευση της ΚΥΑ που ανοίγει το δρόμο για την αποστολή των πρώτων SMS στους δικαιούχους
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 13:00
Οδηγίες για ασφαλή και οικολογική διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Επικαιρότητα
04/12/2025 - 12:00
Ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Ε.Σ.Υ.
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:44
Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:08
Σενάρια κινδύνου για την γρίπη των πτηνών στην Ευρώπη - Τα εργαλεία που προτείνει το ECDC
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:00
«Καμπανάκι» για τα fillers: Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τύφλωση!
Ομορφιά
04/12/2025 - 10:00
Η συμβίωση με σκύλους μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία των εφήβων
Ψυχική Υγεία
04/12/2025 - 09:00
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 20 Δεκεμβρίου
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 17:47
Διατροφική καθοδήγηση από τον διαιτολόγο ή το ChatGPT;
Health Talk
03/12/2025 - 17:08
Η αγάπη για τη δουλειά δεν είναι πάντα αρετή - Οι αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Ψυχική Υγεία
03/12/2025 - 16:49
Βαλτάς: «Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή για των υποστήριξη ασθενών με άνοια και των φροντιστών»
Pharma Policy
03/12/2025 - 16:08
ELPEN και Μαζί για το Παιδί έφτιαξαν δύο αίθουσες STEM σε σχολεία της Θράκης
Pharma News
03/12/2025 - 15:23
Τρία βραβεία απέσπασε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στα Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 15:04
Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στη Νέα Υόρκη για το Rebrain Greece
Υπηρεσίες Υγείας
03/12/2025 - 14:42
Μητσοτάκης: «Οι παρεμβάσεις μας για τα άτομα με αναπηρία σχεδιάστηκαν με σεβασμό στα δικαιώματά τους»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 13:49
Ο Σάσα Βεζένκοφ επενδύει στην κυπριακή EMBIO Diagnostics - Το εντυπωσιακό βίντεο για τη συνεργασία
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:32
ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ: Αδιέξοδο στη συνάντηση με Βαρτζόπουλο για τις διώξεις κατά ψυχιάτρων
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:08
Αίσθημα κόπωσης: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει πραγματικά;
Health Talk
03/12/2025 - 12:44
Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Συνδυασμός συμπληρωμάτων επιδρά θετικά στη μείωση των συμπτωμάτων
Υγεία
03/12/2025 - 12:21
Οι καθυστερημένες διαγνώσεις HIV υπονομεύουν τις προσπάθειες εξάλειψης του AIDS
Υγεία
03/12/2025 - 11:47
Απειλή για τη δημόσια υγεία τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα - Ποιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν
Διατροφή
03/12/2025 - 11:23
ΕΣΑμεΑ: Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
Patient Talk
03/12/2025 - 10:56
Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση συνανθρώπων μας ΑμεΑ και κατανοούν τις δυσκολίες
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 10:18
Η ανεπαρκής ανάπτυξη ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών μέχρι το πέμπτο έτος
Υγεία
03/12/2025 - 09:56
Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43
Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19
Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53
Μητέρα: Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα
Digital Health
02/12/2025 - 17:36
Νέα μελέτη: Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
Υγεία
02/12/2025 - 17:19
Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32
«Πράσινο» φως από τον ΠΟΥ στα φάρμακα GLP-1 κατά της παχυσαρκίας ενηλίκων
Pharma Policy
02/12/2025 - 09:12
Vaccines Europe: Σε στάδιο ανάπτυξης 91 εμβόλια - Ποια λοιμώδη νοσήματα αφορούν
Pharma Policy
02/12/2025 - 14:28
Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53
Η δικαίωση των «Χριστουγεννάκηδων»: Γιατί το πρόωρο στόλισμα μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους
Ψυχική Υγεία
02/12/2025 - 13:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo