ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΡευΜΑζήν»: Ποικιλία ενημερωτικών δράσεων για ασθενείς και φροντιστές κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Patient Talk
UNSPLASH
Η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, που τιμάται στις 12 Οκτωβρίου, είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με τα ρευματικά νοσήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.
Τετάρτη, 09/10/2024 - 15:08
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν και οι σύλλογοί της, πάντα στην πρώτη γραμμή, διοργανώνουν, με αφορμή αυτήν την ημέρα, ποικιλία δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσουν με ένα περίπτερο ενημέρωσης στην Πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 14:00, προσφέροντας πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις. Το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 20:00, θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χθες-σήμερα-αύριο στην αντιμετώπιση των Ρευματικών Νοσημάτων» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Νερού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από ειδικούς. Η κυρία Ιωάννα Κατσιγιάννη, ρευματολόγος, θα αναλύσει την εξέλιξη της θεραπείας από το παρελθόν στο παρόν, ενώ ο κ. Νικόλαος Κούγκας, ρευματολόγος και επιμελητής Α΄, θα αναφερθεί στις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα ρευματικά νοσήματα. Η κυρία Κυριακή Σπανίδου, φυσικοθεραπεύτρια και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία και την πορεία της με την ασθένεια, ενώ η κυρία Πολυξένη Πρατσίδου-Γκέρτση, παιδίατρος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, θα τονίσει τη σημασία της παρακολούθησης και φροντίδας της υγείας. Τέλος, η κυρία Μαργαρίτα Τσίτση, ψυχολόγος, θα συζητήσει για τη ψυχική υγεία και τη διαχείριση της ασθένειας.

ARTHRITIDA

Την ίδια ημέρα, στην Πάτρα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με ένα περίπτερο ενημέρωσης στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, το οποίο θα λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 20:00, παρέχοντας πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις. Στις 18:00 μέχρι τις 20:30, θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Χθες-σήμερα-αύριο στην αντιμετώπιση των Ρευματικών Νοσημάτων» στην Αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους ειδικούς. Ο κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος, ρευματολόγος και διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», θα αναφερθεί στην εξέλιξη της θεραπείας των ρευματικών νοσημάτων από το παρελθόν στο παρόν. Ο κ. Ανδρέας Μπούνας, ρευματολόγος και υπεύθυνος του ρευματολογικού τμήματος «ΟΛΥΜΠΙΟΝ Θεραπευτήριον», θα παρουσιάσει τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων.

Οι ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες μέσα από μαρτυρίες, με συμμετοχή των κυριών Παναγιώτας Γκότση, Μαρίας Κασιμάτη, Φρόσως Ασημακοπούλου και Κατερίνας Αλεξοπούλου. Η κυρία Ασημακοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν, θα συζητήσει την οπτική και τις προσδοκίες των ασθενών για το μέλλον. Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μελισσαρόπουλος, ρευματολόγος και επιμελητής στο Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας», θα αναδείξει τη σημασία της προληπτικής ιατρικής και της παρακολούθησης της υγείας των ασθενών με ρευματικά νοσήματα. Η κυρία Αφροδίτη Βλαχάβα, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, θα μιλήσει για την ψυχική υγεία και την αυτοδιαχείριση της ασθένειας.

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κοινού με διανομή εντύπων το Σάββατο 12/10 και ώρα 10:00 – 14:00 κάτω από τα γραφεία του Σ.Ρ.Κ. στον πεζόδρομο της οδού Κόσμων 6, όπου εθελοντές και μέλη του ΔΣ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό. Κοντά μας θα είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός SMART 104,5 με μουσική 11:00 – 13:00. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Η ύφεση στα ρευματικά νοσήματα», την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Μπερτσιάς, Επίκουρος Καθηγητής Ρευματολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και Κλινική Ρευματολογίας, ΠαΓΝΗ, η κυρία Ειρήνη Φλουρή, Παθολόγος, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Ακαδημαϊκή υπότροφος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, η κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην, β΄Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ενώ θα συντονίσει ο κ. Πρόδρομος Σιδηρόπουλος, Καθηγητής Ρευματολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και Κλινική Ρευματολογίας, ΠαΓΝΗ.

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κοινού με διανομή εντύπων την Παρασκευή 18/10 και ώρα 17:00 – 21:00 στην οδό Χάληδων (στην αρχή του πεζόδρομου), όπου εθελοντές και μέλη του ΔΣ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Η ύφεση στα ρευματικά νοσήματα», την Παρασκευή 25/10/2024 και ώρα 18.00 στη Συνεδριακή Αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στα Χανιά. Ομιλητές θα είναι η κυρία Λαμπρινή Πανταζή, ρευματολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η κυρία Ειρήνη Ποντικάκη, ειδική ρευματολόγος, ο κ. Γιάννης Καλλιτσάκης, ειδικός ρευματολόγος, και η κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην, β΄Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Οι δράσεις υποστηρίζονται από τις εταιρείες Lilly και Pfizer οι οποίες συμμετέχουν ως επίσημοι χορηγοί, ενώ η Vianex και η GSK συμμετέχουν ως υποστηρικτές. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), ενώ στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική στην προσπάθεια για ενημέρωση και υποστήριξη των ατόμων που πλήττονται από ρευματικά νοσήματα.

  • ΡΕΥΜΑΖΗΝ
  • ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ
  • ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με μια «Μυστική Αποστολή» στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου!
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με μια «Μυστική Αποστολή» στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου! 09 Οκτωβρίου 2024
Ημερίδα ενημέρωσης για τη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία 10 Οκτωβρίου 2024
Ημερίδα ενημέρωσης για τη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρθρίτιδα: Συμβουλές προς πάσχοντες για πιο ανώδυνο χειμώνα - Οι θεραπείες που υπάρχουν
Health Talk
23/12/2025 - 13:47

Αρθρίτιδα: Συμβουλές προς πάσχοντες για πιο ανώδυνο χειμώνα - Οι θεραπείες που υπάρχουν

Εμμηνόπαυση και ρευματικό νόσημα: Ένας δύσκολος συνδυασμός που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί
Υγεία
05/12/2025 - 19:00

Εμμηνόπαυση και ρευματικό νόσημα: Ένας δύσκολος συνδυασμός που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί

Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19

Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα

Νέα μελέτη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα: Ξεκινά πολύ πριν από τα συμπτώματα
Υγεία
24/11/2025 - 20:02

Νέα μελέτη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα: Ξεκινά πολύ πριν από τα συμπτώματα

ΕΛΕΑΝΑ: Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας με σύνθημα «Πραγματοποίησε τα όνειρά σου
Patient Talk
10/10/2025 - 07:02

ΕΛΕΑΝΑ: Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας με σύνθημα «Πραγματοποίησε τα όνειρά σου

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η πάθηση που ξεκινά «σιωπηλά» χρόνια πριν από την εκδήλωση συμπτωμάτων
Υγεία
30/09/2025 - 17:54

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η πάθηση που ξεκινά «σιωπηλά» χρόνια πριν από την εκδήλωση συμπτωμάτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα συστηματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
24/12/2025 - 20:09
Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας
Health Talk
24/12/2025 - 19:04
«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Βασικές πρώτες βοήθειες για τα οφθαλμολογικά ατυχήματα που προκύπτουν στις γιορτές
Health Talk
24/12/2025 - 16:49
Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές μαζώξεις: Γιατί μάς βγάζουν τον κακομαθημένο μας εαυτό;
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 16:00
Φόβοι για τους κινδύνους από ύπαρξη τοξικών αερίων στις καμπίνες αεροσκαφών
Υγεία
24/12/2025 - 15:03
Πως να αποφύγετε τις καούρες αυτά τα Χριστούγεννα
Διατροφή
24/12/2025 - 14:00
Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Προβληματισμός, θλίψη και ανησυχία για το περιστατικό με τη 16χρονη στην Κυψέλη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 12:47
Κολπική ξηρότητα: Τα συμπτώματα και μια νέα επιλογή για την αντιμετώπισή της
Υγεία
24/12/2025 - 12:22
Πατάτα: Η πιο ευέλικτη γαρνιτούρα - Πώς να τη διαχειριστείτε για να μην γίνει Βατερλώ θερμίδων
Διατροφή
24/12/2025 - 12:00
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έως και 33 αισθήσεις!
Υγεία
24/12/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ενδομήτριο στο εργαστήριο για να ρίξουν φως στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης
Υγεία
24/12/2025 - 10:00
Γιορτές: Ξεκούραση δεν είναι να αράζεις στον καναπέ - Η αξία της ενεργητικής ανάπαυσης
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 09:00
ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 07:24
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων
Υγεία
24/12/2025 - 03:37
TÜV NORD Hellas: Παράδοση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 00:21
Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 22:18
Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 21:03
Ο Δήμος Ασπροπύργου δώρισε 14 ηλεκτροκίνητα κρεβάτια νέας γενιάς στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 20:46
Νέο καινοτόμο εμβόλιο καλύπτει περισσότερους ορότυπους της Πνευμονίας
Pharma News
23/12/2025 - 20:19
Ανάγκη για έναν νέο οδικό χάρτη στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα
Patient Talk
23/12/2025 - 20:02
O ΕΟΔΥ του αύριο με 16 έργα μετασχηματισμού της Δημόσιας Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 19:44
Από τα μελομακάρονα στις ορμόνες: Οι γιορτινές συνήθειες επηρεάζουν την ευεξία των γυναικών
Health Talk
23/12/2025 - 19:07
Νέα εποχή στην απώλεια βάρους: Πράσινο φως από την FDA σε χάπι σεμαγλουτίδης
Pharma News
23/12/2025 - 18:19
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Διάλεξη-απολογισμός για την πανδημία από τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 17:39
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Ασθενών - Τον Μάρτιο η έναρξη των μαθημάτων
Patient Talk
23/12/2025 - 17:23
«True Leader» η UNI-PHARMA - Αναδείχθηκε ανάμεσα στις 105 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Pharma News
23/12/2025 - 17:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα
Υγεία
23/12/2025 - 14:54
Χριστούγεννα με σακχαρώδη διαβήτη: Οκτώ απλά διατροφικά tips για απόλαυση με απόλυτο έλεγχο
Διατροφή
22/12/2025 - 16:58
Τροφικές δηλητηριάσεις και γιορτές: Οι συμβουλές ενός μικροβιολόγου
Διατροφή
22/12/2025 - 19:01
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Νέα θεραπευτική αγωγή για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
23/12/2025 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo