ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΣΑ: Ιδρυτική συνέντευξη τύπου Πανελλήνιου Συλλόγου ασθενών με πνευμονολογικά νοσήματα

Patient Talk
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΝΕΝΩΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ «ΑΝΑΣΑ»
«Διεκδικούμε, Προστατεύουμε, Ενδυναμώνουμε την ΑΝΑΣΑ μας», ήταν το σύνθημα της παρουσίασης του νέου συλλόγου ασθενών.
Παρασκευή, 21/03/2025 - 13:12
— Photo: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΝΕΝΩΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ «ΑΝΑΣΑ»
News4Health Team News4Health Team

Σηματοδοτήθηκε η έναρξη μιας νέας προσπάθειας για την προώθηση και στήριξη ασθενών και φροντιστών με πνευμονολογικά νοσήματα μέσα από έναν Οργανισμό - ομπρέλα, σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, στο Patients Hub, παρουσία δημοσιογράφων, πνευμονολόγων, φυσιοθεραπευτών, εκπροσώπων φαρμακευτικών εταιρειών και οργανώσεων ασθενών, που στηρίζουν το όραμα της ΑΝΑΣΑΣ, που αφορά την αντιμετώπιση της 3ης αιτίας θανάτου στην Ελλάδα, με σοβαρές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας και στην κοινωνία.

Οι στρατηγικοί εταίροι και υποστηρικτές της ΑΝΑΣΑΣ, συστήθηκαν στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου, παρουσιάζοντας τα σημεία συνεργασίας: Η Θεοφανία Τσαχαλίνα, Αντιπρόεδρος της ¨Ένωσης Ασθενών Ελλάδος (ΕΝΑΣΕΛ), εξέφρασε την υποστήριξη και τη στενή συνεργασία του τριτοβάθμιου σωματείου, που εκπροσωπεί 80 συλλόγους μέλη από όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες και είναι θεσμικός συνομιλητής της Πολιτείας στις Πολιτικές Υγείας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη εκπροσώπησης σε πλήθος οριζόντιων ζητημάτων στα αναπνευστικά νοσήματα. Η Pipa Powell διευθύντρια του European Lung Foundation (ELF) συμμετείχε ως Ευρωπαϊκός υποστηρικτής και παρουσίασε τον τρόπο που λειτουργεί η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομπρέλα για Αναπνευστικά Νοσήματα στην Ευρώπη. Με γραφεία σε 3 χώρες και σε στενή συνεργασία με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα European Respiratory Society (ERS) καλύπτει ένα εύρος ζητημάτων πέραν των αναπνευστικών νοσημάτων, όπως η ατμοσφαιρική μόλυνση, το κάπνισμα με την πρόσφατη δημιουργία γκρουπ ευρωβουλευτών για την προάσπιση της υγείας των πνευμόνων. Ο Πέτρος Λυμπερίδης εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, δήλωσε την θερμή υποστήριξη του εγχειρήματος με κοινό σκοπό την ανάδειξη της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας ως βασικό πυλώνα θεραπείας. Δήλωσε την διαθεσιμότητα του συλλόγου του να συμμετέχει στην ενημέρωση των ασθενών, μέσα από το δίκτυο των εξειδικευμένων συναδέλφων και καθηγητών από σχετικά Πανεπιστήμια, καθώς και τη διάδοσή του μέσα από τα φυσικοθεραπευτήρια σε όλη την επικράτεια.

ANASA 3

Ο Στέλιος Λουκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικης Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και βασικός στρατηγικός εταίρος της ΑΝΑΣΑΣ, επεσήμανε την ανάγκη εντοπισμού, υποστήριξης και εκπροσώπησης των ασθενών από το σύνολο των πνευμονολογικών νοσημάτων, ιδίως κάποιων ομάδων ασθενών, που υποεκπροσωπούνται, όπως των ασθενών με ΧΑΠ, Άσθμα κλπ. Επίσης ο κ. Λουκίδης ανέφερε ότι η ΕΠΕ, μέσω και της εμπειρίας συνεργασίας των ευρωπαϊκών φορέων ERS-ELF, έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για μια σταθερή στρατηγική συνεργασία σε εθνικό επίπεδο, με πρωτοβουλίες όπως το International Respiratory Coalition, με υπεύθυνη την Αν. Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Παρασκευή Κατσαούνου. Επιπρόσθετα, πρότεινε, στο πλαίσιο συνεργασίας, τη συμμετοχή της ΑΝΑΣΑ σε σταθερό πάνελ στο επερχόμενο Πνευμονολογικό Συνέδριο όσο και στην υποστήριξη του συλλόγου με στοχευμένες καμπάνιες αναζήτησης ασθενών και επικοινωνίας με όλους τους πνευμονολόγους, μέλη της ΕΠΕ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείται από ασθενείς με διαφορετικά πνευμονολογικά νοσήματα, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, συστήθηκαν, αναδεικνύοντας την διαφορετική επίπτωση του εκάστοτε νοσήματος στην καθημερινότητα του ασθενούς, που προφανώς επηρεάζεται από την γεωγραφική θέση διαβίωσης καθώς και σύνδεσης με αντίστοιχες υπηρεσίες Υγείας.

Η Λένα Πολυχρόνη, εξέφρασε την αγωνία των ασθενών, που αναμένουν τη μεταμόσχευση πνεύμονα, καθώς και την ανάγκη όσων έχουν ήδη μεταμοσχευθεί για δομημένες διαδικασίες υποστήριξης τους σε έκτακτες λοιμώξεις ή στις προγραμματισμένες διαδικασίες του follow up. Η Φωτεινή Ασημακοπούλου, περιέγραψε τα προβλήματα της συννοσηρότητας ενός ασθενούς με άσθμα και άλλων νοσημάτων, και τις συνεργασίες μεταξύ συλλόγων - ομπρέλας θεραπευτικών κατηγοριών. Η Τατιάνα Δρακοπούλου, ασθενής με άσθμα με μεγάλη εμπειρία και πολυετή ενασχόλησης με παιδιά επί του πεδίου, τόνισε την αξια της πρόληψης και ενημέρωσης από μικρή ηλικία. Ο Γιώργος (Κάρλο) Σαργιώτης, με την εξειδίκευση του ως επιστήμονας υγείας και ασθενής, ανέδειξε την αξία της σωστής ενημέρωσης του ασθενούς στην συμμόρφωση και αυτοδιαχείριση της πάθησης. Η Ελένη Σταμούλη, ως ασθενής με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση, μέσα από την πολυετή εμπειρία της στο πρόγραμμα αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης ανέδειξε τη σημασία μιας ολιστικής και πολυεπιστημονικής προσέγγισης των πνευμονολογικών ασθενειών. Μια προσέγγιση όπου η άσκηση, η ψυχολογική υποστήριξη και διατροφολογική παρακολούθηση θα είναι ουσιώδες τμήμα της γενικότερης θεραπευτικής αγωγής των πνευμονολογικων ασθενών. Τέλος η Ελίζα Κομπασιάρη, ασθενής με βρογχεκτασίες, συμμετέχει με στόχο ανάδειξης της σημασίας της ενημέρωσης μέσα από ευρωπαϊκά δίκτυα στα οποία λαμβάνει ενεργά μέρος.

ANASA 2

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Κοντοπίδης, δήλωσε ότι παρότι οι ασθενείς έχουν διαφορετική αιτία για το αναπνευστικό τους νόσημα, το πρόβλημά τους είναι κοινό και αυτό δεν είναι άλλο από τους περιορισμούς στην ΑΝΑΣΑ τους. Αυτές οι κοινές προκλήσεις και ακάλυπτες ανάγκες σε οριζόντια θέματα δεν μπορούν να επιλυθούν με τον σποραδικό ακτιβισμό των ασθενών, που συνήθως είναι σε βάρος της υγείας τους, αλλά με θεσμικές και συστημικές λύσεις, που θα περιλαμβάνονται σε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τα πνευμονολογικά νοσήματα. Για αυτό και ως φορέας-ομπρέλα, θα επικεντρωθούμε περισσότερο στη συνηγορία και υποστήριξη των ασθενών. Για την επίτευξη αυτής της συστημικής λύσης έχουμε καλέσει σε ανοιχτή συνεργασία όσους θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή, σύμφωνα και με την συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση καλών πρακτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι αξίες, ο τρόπος λειτουργίας της ομπρέλας, μέσα από ένα πλέγμα αξόνων δράσεων, όπου η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα θα μετρώνται μέσα από συγκεκριμένους δείκτες. Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η αναζήτηση των πνευμονολογικών ασθενών και στη συνέχεια η καταγραφή των πραγματικά ακάλυπτων αναγκών τους μέσα από τις φόρμες αναφοράς προβλημάτων στο www.breathassociation.gr

ANASA 4

Ανοιχτή πρόσκληση: Γίνετε πρεσβευτές της ΑΝΑΣΑΣ

Τη σημερινή μέρα, καλούμε όλους εσάς, φίλους, δημοσιογράφους, επιστήμονες υγείας και κάθε πολίτη να συμβάλλετε στο έργο μας ως πρεσβευτές - ambassadors της ΑΝΑΣΑΣ. Σας ζητούμε να καλέσετε τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά νοσήματα να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο, να εγγραφούν ως μέλη και να καταθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί με την κοινότητα των πνευμονολόγων, των φυσικοθεραπευτών και των εξειδικευμένων επιστημόνων, να δημιουργήσουμε προγράμματα υποστήριξης των ασθενών, να οργανώσουμε θεσμικές παρεμβάσεις και να διεκδικήσουμε την βελτίωση της ποιότητας ζωής και ανάσας μας μέσα από ένα εθνικό σχέδιο για τα πνευμονολογικά νοσήματα.
Ευχαριστούμε θερμά την Chiesi, GSK, Genesis Pharma, Roche για την υποστήριξη στα πρώτα βήματα της ΑΝΑΣΑΣ μας,

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφή ως μέλος και αναφορά προβλήματος: www.breathassociation.gr

  • ΑΝΑΣΑ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΝΟΣΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.-Βαρδακαστάνης: Απογοητευτική η κατάσταση στην οδοντιατρική περίθαλψη για τα άτομα με αναπηρία
Ε.Σ.Α.μεΑ.-Βαρδακαστάνης: Απογοητευτική η κατάσταση στην οδοντιατρική περίθαλψη για τα άτομα με αναπηρία 20 Μαρτίου 2025
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Επιστολή σε Γεωργιάδη για την απόφαση που αφορά τη διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων 26 Μαρτίου 2025
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Επιστολή σε Γεωργιάδη για την απόφαση που αφορά τη διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Σεβασμός, θεσμική διερεύνηση και λογοδοσία για τον θάνατο του 20χρονου με αυτισμό στο Άργος
Επικαιρότητα
18/07/2026 - 00:04

ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Σεβασμός, θεσμική διερεύνηση και λογοδοσία για τον θάνατο του 20χρονου με αυτισμό στο Άργος

Γαλλία: Πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία
Πολιτική Υγείας
15/07/2026 - 21:21

Γαλλία: Πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία

ΠΑΝ.ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.: «Καμία νομοθέτηση για το ΝΠΔΔ Ψυχολόγων χωρίς τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων»
Πολιτική Υγείας
15/07/2026 - 10:41

ΠΑΝ.ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.: «Καμία νομοθέτηση για το ΝΠΔΔ Ψυχολόγων χωρίς τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων»

Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο
Health Talk
14/07/2026 - 14:51

Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο

Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ: Περισσότερες από 1.150 συμμετοχές στις δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση
Patient Talk
14/07/2026 - 00:07

Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ: Περισσότερες από 1.150 συμμετοχές στις δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση

Σακχαρώδης διαβήτης: Σημαντική αύξηση των ασθενών στην Ελλάδα
Υγεία
10/07/2026 - 13:00

Σακχαρώδης διαβήτης: Σημαντική αύξηση των ασθενών στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η απαίτηση για clawback χωρίς υπέρβαση του πλαφόν»
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 03:48
Δήμος Αθηναίων: Σε αυξημένη επιφυλακή οι υπηρεσίες του λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιών
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 00:07
Πρωτοποριακή ρομποτική γυναικολογική επέμβαση από Έλληνες γιατρούς
Υπηρεσίες Υγείας
20/07/2026 - 23:14
Ασφαλής και για την καρδιά η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζανιών καφέ ημερησίως
Υγεία
20/07/2026 - 22:33
Νέος διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ο Θεόκλης Ζαούτης
Υγεία
20/07/2026 - 19:53
Σχοινάς: «Σε απόλυτη προτεραιότητα οι προσλήψεις 40 στελεχών στον ΕΦΕΤ - Άμεσα στη μάχη των ελέγχων»
Επικαιρότητα
20/07/2026 - 19:26
Έλληνες ερευνητές «ξεκλείδωσαν» μηχανισμό προστασίας του νευρικού συστήματος κατά τη γήρανση
Υγεία
20/07/2026 - 19:08
Νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα - Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες!
Επικαιρότητα
20/07/2026 - 18:37
Αντιδράσεις για τη διάταξη που αφορά τον διορισμό διοικήσεων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 18:12
Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για το νομοσχέδιο που αφορά τον προσωπικό βοηθό
Patient Talk
20/07/2026 - 17:37
Πλήρως αναβαθμισμένη η νέα γραμμή υποστήριξης 1145 του ΕΟΠΑΕ για τις εξαρτήσεις
Ψυχική Υγεία
20/07/2026 - 16:54
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ για το θέμα της ακούσιας νοσηλείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 16:39
Πρωτιά της Sobi στην πρώτη θέση σε διεθνή αξιολόγηση για τις αιμορραγικές διαταραχές
Pharma News
20/07/2026 - 16:32
Νέος γενικός διευθυντής της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής ο Στέλιος Λιανός
Υπηρεσίες Υγείας
20/07/2026 - 16:14
Διαβήτης τύπου 1: Νέες θεραπείες φέρνουν πιο κοντά την ανεξαρτησία από την ινσουλίνη
Υγεία
20/07/2026 - 16:00
Κέντρο εκπαίδευσης αγγειοχειρουργών στους υπερήχους το Κοργιαλένειο-Μπενάκειο
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 15:17
Υπολογιστές: Πώς να προλάβουμε την οφθαλμική κόπωση στην καθημερινή εργασία
Health Talk
20/07/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων - Σύντομα οι ανακοινώσεις»
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 14:32
Κινητά και κίνδυνος καρκίνου: Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
20/07/2026 - 14:00
Καύσωνας: Όλες οι οδηγίες προστασίας από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 12:54
Παιδιά με αυτισμό και κίνδυνος πνιγμού: H σωστή εκπαίδευση στο νερό μπορεί να σώζει ζωές
Υγεία
20/07/2026 - 12:40
Τελικός Μουντιάλ: H παρακολούθησή του εκτόξευσε την "ορμόνη της αγάπης"
Υγεία
20/07/2026 - 12:00
Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί από τη νόσο των Λεγεωνάριων – Πιθανή εστία μόλυνσης οι πύργοι ψύξης κτιρίων
Επικαιρότητα
20/07/2026 - 11:00
ΗΠΑ: Ετήσιος έλεγχος τεστοστερόνης για στρατιωτικούς άνω των 30 – Οι ανησυχίες των ειδικών
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 10:00
Σαραντάρια από σήμερα στη χώρα: Πώς να αποφύγετε τη θερμοπληξία
Υγεία
20/07/2026 - 09:00
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακουφιστική φροντίδα για παιδιά στο Αρεταίειο
Υγεία
20/07/2026 - 08:09
Ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι: Πρόληψη και θεραπεία για διακοπές χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις
Health Talk
18/07/2026 - 09:36
Μέτωπο Ιατρών κατά Γεωργιάδη: «Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να υπόκειται σε κυβερνητικό διορισμό»
Πολιτική Υγείας
18/07/2026 - 08:18
ΕΕΣ και ΕΠΕ διοργανώνουν μεγάλη περιβαλλοντική δράση με καθαρισμό της παραλίας Εδέμ
Επικαιρότητα
18/07/2026 - 03:54
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Σεβασμός, θεσμική διερεύνηση και λογοδοσία για τον θάνατο του 20χρονου με αυτισμό στο Άργος
Επικαιρότητα
18/07/2026 - 00:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέτωπο Ιατρών κατά Γεωργιάδη: «Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να υπόκειται σε κυβερνητικό διορισμό»
Πολιτική Υγείας
18/07/2026 - 08:18
ΗΠΑ: Ετήσιος έλεγχος τεστοστερόνης για στρατιωτικούς άνω των 30 – Οι ανησυχίες των ειδικών
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 10:00
Καύσωνας: Όλες οι οδηγίες προστασίας από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 12:54
Αγαπηδάκη: «Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων - Σύντομα οι ανακοινώσεις»
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 14:32
Κέντρο εκπαίδευσης αγγειοχειρουργών στους υπερήχους το Κοργιαλένειο-Μπενάκειο
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 15:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo