ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΡευΜΑζήν: Επί τάπητος κρίσιμα θέματα για την ποιότητα ζωής ασθενών με ρευματοπάθειες

Patient Talk
ΡΕΥΜΑΖΗΝ
Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΡευΜΑζήν, το οποίο πραγματοποιήθηκε υβριδικά το Σάββατο 29/06/2024 στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος συμμετεχόντων.
Τρίτη, 02/07/2024 - 13:56
— Photo: ΡΕΥΜΑΖΗΝ
News4Health Team News4Health Team

Το συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου και ακολούθησε μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις. Η Α' ενότητα του συνεδρίου με θέμα «Προβληματισμοί σε σχέση με την υγιεινή διαβίωση» αποτέλεσε μία σημαντική ευκαιρία για να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με ρευματικά νοσήματα.

Το προεδρείο, το οποίο απαρτίζονταν από τον κύριο Ιωάννη Παπαδάκη και την κυρία Δόμνα Λαλιώτη, διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή της ενότητας, καθοδηγώντας τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις με επαγγελματισμό και αμεσότητα. Η ενότητα ξεκίνησε με την ομιλία της Δρ. Τσικρικά Σταματούλα (Μάτα), Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στο ΓΝΘΑ ΣΩΤΗΡΙΑ, η οποία παρουσίασε το θέμα «Ρευματολογικός ασθενής και κάπνισμα. Ένας ασυμβίβαστος συνδυασμός». Στην ομιλία της, ανέλυσε τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία των ρευματολογικών ασθενών και τόνισε την ανάγκη για διακοπή του καπνίσματος ως μέρος της θεραπευτικής προσέγγισης.

REYMA 1

Στη συνέχεια, η κυρία Καρτσωνάκη Χριστίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Msc Health Coach, ιδιοκτήτρια του κέντρου διατροφής Body Heal & Balance, παρουσίασε την ομιλία της με τίτλο «Αλκοόλ, συμπληρώματα διατροφής, ενεργειακά ποτά και ασθενείς με ρευματικά νοσήματα». Μέσα από την ανάλυσή της, αναφέρθηκε στους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι ουσίες για τους ασθενείς, καθώς και στις αλληλεπιδράσεις τους με τα φάρμακα και τη γενική υγεία των ασθενών.

Η ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Δρ. Ασημακοπούλου Αθηνάς, Ενδοκρινολόγου και Πανεπιστημιακής Υπότροφου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία μίλησε για το θέμα «Παχυσαρκία και ρευματικά νοσήματα». Η κυρία Ασημακοπούλου ανέδειξε τη σύνδεση μεταξύ της παχυσαρκίας και της επιδείνωσης των ρευματικών νοσημάτων, προτείνοντας στρατηγικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω της υγιεινής διατροφής.

Ολοκληρωμένη ενημέρωση για το σκληρόδερμα

Η Β’ Ενότητα του συνεδρίου, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το Σκληρόδερμα, προσέφερε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με αυτό το σοβαρό νόσημα. Το προεδρείο, αποτελούμενο από την κυρία Φωτεινή Ασημακοπούλου και την κυρία Ελπίδα Τσουρλιδάκη, διασφάλισε την επιτυχή διεξαγωγή της ενότητας, συντονίζοντας τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις με άψογη συνεργασία. Η ενότητα ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Καραγέωργα Θεοφάνη, Ιατρού Ρευματολόγου, ο οποίος παρουσίασε το θέμα «Το Νόσημα (Μορφές-Συμπτώματα-Συννοσηρότητες & Νεότερες θεραπευτικές επιλογές)». Στην παρουσίασή του, ανέλυσε τις διαφορετικές μορφές του σκληροδέρματος, τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς, καθώς και τις συννοσηρότητες που συχνά συνοδεύουν το νόσημα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις νεότερες θεραπευτικές επιλογές, προσφέροντας ελπίδα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών αναφέροντας επίσης ότι μόνο το 15% των νοσούντων εκδηλώνουν σοβαρή νόσηση.

{YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=f8kEaNyIVE4}

Στη συνέχεια, η κυρία Ελένη Μαρολαχάκη, ειδικευόμενη στη Ρευματολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, παρουσίασε την ομιλία της με τίτλο «Η πνευμονική ίνωση στο σκληρόδερμα - Αντιμετώπιση». Στην ομιλία της, εξήγησε τη σοβαρότητα της πνευμονικής ίνωσης ως επιπλοκή του σκληροδέρματος και περιέγραψε τις στρατηγικές αντιμετώπισης που μπορούν να βελτιώσουν την αναπνευστική λειτουργία των ασθενών. Η εισηγήτρια τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πολυδιάστατης θεραπευτικής προσέγγισης με νέες θεραπείες.

Ενότητα αφιερωμένη στην καινοτομία

Η Γ' ενότητα του συνεδρίου, αφιερωμένη στην «Καινοτομία», αποτέλεσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τμήμα της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας τις προοπτικές και τις προκλήσεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και θεραπείες στον τομέα της υγείας. Το προεδρείο, με την κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη και την κυρία Άννα Τσαφαντάκη, εξασφάλισε την επιτυχή διεξαγωγή της ενότητας, συντονίζοντας τις παρουσιάσεις με επαγγελματισμό και σαφήνεια. Την αρχή έκανε η κυρία Φωτεινή Ασημακοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Πρόσβαση στην καινοτομία (Προκλήσεις-Εμπόδια)». Η κυρία Ασημακοπούλου ανέλυσε τις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας στην πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και επισήμανε την ανάγκη για ίση πρόσβαση ανεξάρτητα από γεωγραφικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Η επόμενη ομιλία ανήκε στην κυρία Ευαγγελία (Βιβή) Κασκάνη, Ιατρό Ρευματολόγο και Διδάκτωρα του ΕΚΠΑ, η οποία παρουσίασε το θέμα «Πρωτόκολλα και ηλεκτρονική συνταγογράφηση». Μέσα από την ανάλυσή της, κατέστησε σαφή τα οφέλη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και των πρωτοκόλλων, τονίζοντας την αύξηση της αποδοτικότητας και της διαφάνειας στο σύστημα υγείας και την βελτίωση της διαχείρισης των ασθενών μέσω των ψηφιακών τεχνολογιών καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινή κλινική πράξη.

REYMA 3

Στη συνέχεια, ο Δρ. Μπούνας Ανδρέας, υπεύθυνος Ρευματολογικού Τμήματος στο "Ολύμπιον Θεραπευτήριον" Γενική Κλινική Πάτρας, ανέπτυξε το θέμα «Βιοομοειδή - Πολλαπλή ανταλλαξιμότητα - Προβλήματα στην πράξη». Εξήγησε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ανακύπτουν στη χρήση βιοομοειδών φαρμάκων για τα οποία υπάρχει πλέον αρκετή εμπειρία, εστιάζοντας στην πρόκληση της πολλαπλής ανταλλαξιμότητας στην καθημερινή κλινική πράξη και στην έλλειψη δεδομένων γι’ αυτή την πρακτική στη διεθνή βιβλιογραφία.

Την ενότητα έκλεισε ο Δρ. Τσερώνης Δημήτριος, ειδικός Ρευματολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Δ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ «Αττικόν», με την ομιλία του «JAK Inhibitors. Τι ακολουθεί;». Παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στους JAK αναστολείς και τις μελλοντικές προοπτικές τους, αναλύοντας τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες και σκιαγραφώντας τις επερχόμενες καινοτομίες που υπόσχονται να αλλάξουν το τοπίο της θεραπείας των ρευματικών νοσημάτων.

Οι νέες τεχνολογίες στην υγεία

Η Δ' ενότητα του συνεδρίου, αφιερωμένη στις «Νέες τεχνολογίες στην υγεία» πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις και προοπτικές για τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τον τομέα της υγείας. Το προεδρείο, με τον κ. Ιωάννη Παπαδάκη και την κυρία Μαρία Χατζηγεωργίου, συντόνισε άψογα τις ομιλίες και τις συζητήσεις, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή της ενότητας.

Η αρχή έγινε με την ομιλία του κ. Μιχαήλ Κλώντζα, ο οποίος συμμετείχε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης και παρουσίασε το θέμα «Οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στο χώρο της υγείας». Ο κ. Κλώντζας ανέλυσε πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) μπορεί να βελτιώσει τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση των ασθενειών, προσφέροντας παραδείγματα από την πρακτική εφαρμογή της ΤΝ σε διάφορους τομείς της ιατρικής.

{Facebook: https://www.facebook.com/ReuMAzin/videos/1511160946193723}

Ακολούθησε η κυρία Ελένη Προβοπούλου, Project Manager σε Ευρωπαϊκά Έργα Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Netcompany- Intrasoft, με την ομιλία της «Ψηφιακή εγγραματοσύνη - Που βρισκόμαστε;». Η κυρία Προβοπούλου εξήγησε την έννοια της ψηφιακής εγγραματοσύνης και την αναγκαιότητά της στον σύγχρονο κόσμο της υγείας. Παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι ασθενείς στην αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και πηγών πληροφόρησης.

Η ενότητα συνεχίστηκε με την κυρία Χριστίνα Αθανασοπούλου, Εργοθεραπεύτρια και Καθηγήτρια Ψηφιακής Υγείας στο ΕΚΠΑ, η οποία παρουσίασε το θέμα «Εργοθεραπεία και ηλεκτρονική υγεία: Πληροφορίες υγείας στο διαδίκτυο, τι να εμπιστευτώ;». Η κυρία Αθανασοπούλου ανέδειξε την ανάγκη για αξιόπιστες πληροφορίες υγείας στο διαδίκτυο και παρείχε κατευθύνσεις για το πώς οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να αξιολογούν την εγκυρότητα των διαδικτυακών πηγών.

Η Δ' ενότητα ολοκληρώθηκε με την αίσθηση ότι οι νέες τεχνολογίες αποτελούν έναν κρίσιμο παράγοντα για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Οι παρουσιάσεις έθεσαν τα θεμέλια για περαιτέρω εξελίξεις και συνεργασίες, με στόχο τη διαμόρφωση ενός υγειονομικού συστήματος που θα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας προς όφελος των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.

Ενότητα για τους εμβολιασμούς ενηλίκων

Η Ε' ενότητα του συνεδρίου επικεντρώθηκε στους «Εμβολιασμούς ενηλίκων» και είχε ως προεδρείο την κυρία Τζένη Πρατσίδου-Γκέρτση και τον κ. Χαράλαμπο Μοσχόπουλο. Οι ομιλίες ήταν περιεκτικές και ουσιαστικές.

Η πρώτη ομιλία έγινε από τον κ. Ιωάννη Γρηγορόπουλο, ειδικό Παθολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ο οποίος ανέλυσε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στους ρευματοπαθείς και στις οικογένειές τους, προσδιορίζοντας ποια εμβόλια πρέπει να επιλέγουν και πότε να εμβολιάζονται.

Στη συνέχεια, ο κ. Αθανάσιος Μπαγγέας, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος στο ΓΝΑ «Λαϊκό», μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, παρουσίασε τις αλήθειες και τους μύθους για τις παρενέργειες των εμβολιασμών. Η ομιλία του συνοδεύτηκε από σχολιασμό της κυρίας Πρατσίδου-Γκέρτση, η οποία πρόσθεσε σημαντικές πληροφορίες και διευκρινίσεις. Η ενότητα έκλεισε με την ομιλία του κ. Γεωργίου Σακκά, Δημοσιογράφου Θεμάτων Υγείας, ο οποίος συζήτησε τον ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της άποψης για τους εμβολιασμούς, τονίζοντας την επιρροή των μέσων στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

REYMA 2

Η καθημερινότητα των ρευματοπαθών

Η ΣΤ' ενότητα του συνεδρίου, με θέμα «Επίκαιροι προβληματισμοί στην καθημερινότητα» προσέφερε χρήσιμες γνώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς στην καθημερινή ζωή. Το προεδρείο, αποτελούμενο από την κυρία Φωτεινή Ασημακοπούλου και την κυρία Άννα Τσαφαντάκη, συντόνισε αποτελεσματικά τις παρουσιάσεις.

Η πρώτη ομιλία από τον κ. Ευάγγελο Θεοδώρου, Επιμελητή Ρευματολογικής Κλινικής 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, επικεντρώθηκε στο θέμα «Νέος με ρευματικό νόσημα στην στρατεύσιμη ηλικία«», αναλύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς κατά τη στρατιωτική τους θητεία. Στην ολοκλήρωση του συνεδρίου, η κυρία Αικατερίνη Κουτσογιάννη αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα ρευματικά νοσήματα, ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και συμμετέχοντες, εκφράζοντας την ελπίδα για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς που υποστήριξαν το συνέδριο.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσφέροντας μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, και αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της συνεχούς ενημέρωσης και συνεργασίας για την καλύτερη διαχείριση των ρευματικών νοσημάτων. Ευχαριστούμε θερμά τους επίσημους χορηγούς Boehringer Ingelheim, GSK, Lilly, και Vianex, καθώς και τους υποστηρικτές Genesis Pharma, Hospital Line, Janssen, Pfizer, Sobi, και UCB.

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ
  • ΡΕΥΜΑΖΗΝ
  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντιδράσεις για την αιφνίδια διακοπή παρακολούθησης εφήβων με ΙΦΝΕ από το «Αγία Σοφία»
Αντιδράσεις για την αιφνίδια διακοπή παρακολούθησης εφήβων με ΙΦΝΕ από το «Αγία Σοφία» 01 Ιουλίου 2024
Τα άτομα που ζουν με σπάνια πάθηση χρειάζονται κατά μέσο όρο πέντε χρόνια για να λάβουν διάγνωση 03 Ιουλίου 2024
Τα άτομα που ζουν με σπάνια πάθηση χρειάζονται κατά μέσο όρο πέντε χρόνια για να λάβουν διάγνωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΑΠ: Τα έξι εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς - Οι πρωτοβουλίες της ΕΠΕ
Υγεία
18/11/2025 - 16:56

ΧΑΠ: Τα έξι εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς - Οι πρωτοβουλίες της ΕΠΕ

Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11

Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»

Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»
Patient Talk
11/11/2025 - 23:19

Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»

Νέα μελέτη: Γιατί οι φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ γερνούν πιο γρήγορα
Υγεία
11/11/2025 - 21:08

Νέα μελέτη: Γιατί οι φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ γερνούν πιο γρήγορα

Ιατρική ακριβείας, μοριακή ανάλυση και ανοσοθεραπεία αλλάζουν τα δεδομένα στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
11/11/2025 - 16:31

Ιατρική ακριβείας, μοριακή ανάλυση και ανοσοθεραπεία αλλάζουν τα δεδομένα στον καρκίνο του πνεύμονα

Η υποστήριξη των ασθενών και των επιζώντων από καρκίνο: Το μοντέλο που απαιτείται για το μέλλον
Υγεία
10/11/2025 - 15:39

Η υποστήριξη των ασθενών και των επιζώντων από καρκίνο: Το μοντέλο που απαιτείται για το μέλλον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΥ: Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 18:21
Ο ΙΣΑ ζητάει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για πιθανή συμμετοχή μελών του σε κύκλωμα συνταγογράφησης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 17:43
Υπόμνημα καρδιοπαθών για την αποζημίωση των ενέσιμων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Patient Talk
19/11/2025 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 16:57
Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας: Ποιες διαταραχές ούρησης ή κένωσης σχετίζονται με το WC;
Health Talk
19/11/2025 - 16:44
Νέο αίτημα συνάντησης με τον Πιερρακάκη για το clawback από τον ΠΣΦ
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:32
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:17
Φάρμακο κατά του σακχάρου μπορεί να «ακυρώσει» τα οφέλη της άσκησης
Υγεία
19/11/2025 - 16:00
Η Novo Nordisk Hellas τίμησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Pharma News
19/11/2025 - 15:19
Το σεξ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών μειώνοντας το στρες
Υγεία
19/11/2025 - 15:00
ΕΟΠΥΥ για την «απάτη των 12 εκατ. ευρώ»: Πρόκειται για συγκεντρωτικά στοιχεία και όχι νέα περιστατικά
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 14:35
Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
Χειρουργική συσκευή εντοπίζει τον καρκίνο σε 90 δευτερόλεπτα
Digital Health
19/11/2025 - 13:00
Λουκίδης: Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο - Τι ξέρουμε για το νέο επικίνδυνο στέλεχος γρίπης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 12:00
Yπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Συνδέονται με βλάβες σε όλα τα ζωτικά όργανα
Διατροφή
19/11/2025 - 11:00
Το ψηφιακό τρίπτυχο για την θωράκιση των ανηλίκων από καπνό και αλκόολ
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 09:40
Movember: Ο μήνας που υπενθυμίζει στους άνδρες ότι η πρόληψη σώζει ζωές
Health Talk
19/11/2025 - 09:30
ΠΟΥ: Απολύει σχεδόν το ένα τέταρτο των εργαζομένων λόγω της διακοπής χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 09:00
Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις - Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 07:54
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Εκπαιδευτική συνάντηση από το ΚΕΤΕΚΝΥ για το σύστημα DRG
Digital Health
19/11/2025 - 07:14
Η σημασία της ασφαλιστικής θωράκισης απέναντι στις φυσικές καταστροφές
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 03:36
Δράση προληπτικής ιατρικής για παιδιά Ρομά στα Χανιά
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 00:11
Worth Constructions: «Αυξημένων απαιτήσεων το έργο αναβάθμισης του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 23:22
Εργαζόμενοι ΟΚΑΝΑ: Να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές
Ψυχική Υγεία
18/11/2025 - 21:47
ECDC: Πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αναστρέψει την πορεία της μικροβιακής αντοχής
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 21:14
Mediterraneo Hospital: Επιτυχημένη σύνθετη χειρουργική επέμβαση ενδομητρίωσης σε ασθενή από την Ιρλανδία
Υπηρεσίες Υγείας
18/11/2025 - 20:46
Παπαθεοδωρίδης: «Αδιάκοπη άνοδος στον αριθμό των δοτών οργάνων»
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 20:27
Παιδιά: Πρόληψη και αντιμετώπιση εγκαυμάτων στο σπίτι
Health Talk
18/11/2025 - 19:44
Νεογιλά δόντια: Πώς το άγχος της μητέρας επηρεάζει την οδοντοφυΐα των μωρών
Υγεία
18/11/2025 - 18:58
Elitour: Κοστολογημένος τριετής οδικός χάρτης για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας - Οι τέσσερις πυλώνες του σχεδίου
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 18:39

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα από τα πιο παλιά αντιυπερτασικά φάρμακα καταπολεμά όγκους στον εγκέφαλο
Υγεία
17/11/2025 - 12:00
Τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τελικού σταδίου από τον φόβο θανάτου
Ψυχική Υγεία
17/11/2025 - 14:00
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έσωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές σε φτωχές χώρες
Υγεία
17/11/2025 - 08:00
Σύγκρουση Λονδίνου–Βρυξελλών για την απαγόρευση καπνίσματος βάσει χρονολογίας γέννησης
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 12:16
Σύλλογος «Αρμονία»: Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας
Patient Talk
17/11/2025 - 14:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo