ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποίηση στην ΕΔΑΕ για τα αποτελέσματα του 1ου διεθνούς συνεδρίου Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας

Ομορφιά
ΕΔΑΕ
Ανακοινώσεις νέων βιολογικών θεραπειών που έρχονται να προστεθούν στη φαρέτρα των δερματολόγων - Εκπαίδευση σε θεραπευτικές διαδικασίες της Επεμβατικής και Αισθητικής Δερματολογίας
Κυριακή, 12/11/2023 - 12:48
— Photo: ΕΔΑΕ
News4Health Team News4Health Team

Με υψηλά ποσοστά προσέλευσης και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, το πρώτο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας που διοργανώνεται από κοινού με τη Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου και το οποίο έλαβε χώρα 1-5 Νοεμβρίου 2023, στα Γιάννενα, στο Ξενοδοχείο «DuLac».

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, όπου παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Σταυρούλα Τσιάρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Παπακώστας και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σπυρίδων Κονιτσιώτης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΔΑΕ, Ιωάννη Μπάρκη και των επίσιμων προσκεκλημένων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες των κυρίων Απόστολου Κατσίκη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Γιάννενα: Διάλογος με την Ιστορία και τον Χρόνο» και Φώτη Ραπακούση, Ιδρυτή & Διευθυντή Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου με θέμα «Αλή Πασάς και Ελληνική Επανάσταση», που παρουσίασαν σημαντικά σημεία της ιστορίας, της παράδοσης και της φυσικής ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων. Η Τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ. Η έκπληξη της βραδιάς στα πανέμορφα Γιάννενα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τους μοναδικούς ήχους και τα παραδοσιακά ακούσματα της ηπειρώτικης μουσικής.

Ο κ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας συνδιοργανώθηκε από κοινού με την Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΔΑΕ και των καλών σχέσεων με τους Κύπριους συναδέλφους, με στόχο η συνεργασία αυτή να γίνει θεσμός και να επαναληφθούν στο μέλλον πολλές τέτοιες επιστημονικές συναντήσεις. Τόνισε επιπλέον ότι στο συνέδριο μας αυτό καταξιωμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, πανεπιστημιακοί, ιδιώτες, νοσοκομειακοί και στρατιωτικοί ενημέρωσαν με εύπεπτο και δελεαστικό τρόπο, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στη διάγνωση, στη διερεύνηση, στην έρευνα και στη θεραπευτική των Δερματικών και Αφροδισίων νοσημάτων.

Ανέφερε επίσης ότι δημιουργήθηκαν 28 μονοθεματικά στρογγυλά τραπέζια εφ’ όλης της ύλης της ειδικότητας, μια πολύ ενδιαφέρουσα ειδική διάλεξη, έξι δορυφορικά συμπόσια, 20 δορυφορικές διαλέξεις, που είχαν σαν αντικείμενο τις σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες των αυτοφλεγμονωδών και αυτοανόσων νοσημάτων και της ακμής, στις οποίες υπάρχει τεράστια πρόοδος τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα καθώς τα νοσήματα αυτά είναι γνωστό σε όλους πια το πόσο διαταράσσουν και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Έγιναν επιπλέον για πρώτη φορά τρεις δορυφορικές διαλέξεις για νέες θεραπείες που αφορούν τη λεύκη, τη φλυκταινώδη Ψωρίαση και τη νόσο Αδαμαντιάδη Bechcet και παράλληλα οι σύνεδροι ενημερωθήκαν για όλα τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στα σύγχρονα υλικά πλήρωσης, στους νέους ενεργοποιητές κολλαγόνου, στις τοξίνες, στα νήματα και στα σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, δεδομένα που αφορούν κυρίως τους ραγδαία εξελισσόμενους πυλώνες της ειδικότητας, όπως η Αισθητική και η Επεμβατική Δερματολογία. Επιπλέον σημαντικό χρόνο στο συνέδριο αυτό είχαν οι ειδικευόμενοι και οι κλινικές όλης της χώρας, στις οποίες ειδικεύονται με παρουσιάσεις πολύ ενδιαφερόντων περιστατικών. Επίσης υπήρξαν δύο πολύ ενδιαφέροντα session των ελεύθερων ανακοινώσεων και 74 αναρτημένες ανακοινώσεις. Για τα παραπάνω βραβεύτηκαν οι καλύτερες ανακοινώσεις, εισηγήσεις και e-posters.

Τέλος επεσήμανε ο κ. Μπάρκης «αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί μπορέσαμε και οργανώσαμε για άλλη μια χρονιά 3 πολύ ενδιαφέροντα Workshops εντατικής εκπαίδευσης για τα υλικά πλήρωσης, την βοτουλινική τοξίνη και τα νήματα ανάρτησης κατά τα οποία οι νέοι κυρίως συνάδελφοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εισπράξουν την εμπειρία έγκριτων Ελλήνων συναδέλφων μας, ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε σημαντικές επεμβατικές διαδικασίες της Αισθητικής δερματολογίας.»

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ τόνισε πως «είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός να παρακολουθούμε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας χρόνο με το χρόνο να προοδεύει εντυπωσιακά, να εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, να εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα, με νέα εμβόλια, με νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και με νέες τεχνολογίες αιχμής και έτσι σήμερα οι ‘Έλληνες Δερματολόγοι να έχουν τα εφόδια, την ικανότητα και τη γνώση να βοηθούν τους ασθενείς τους όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και να μπορούν να τους προσφέρουν αξιόπιστες, επιστημονικά αποδεκτές και κυρίως ασφαλείς θεραπευτικές λύσεις, σε πλείστα όσα προβλήματα της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας.

  • ΕΔΑΕ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί το δέρμα μας χρειάζεται αποκατάσταση το φθινόπωρο
Γιατί το δέρμα μας χρειάζεται αποκατάσταση το φθινόπωρο 03 Νοεμβρίου 2023
Υγιές, όμορφο δέρμα και τον χειμώνα. Οι «πρώτες βοήθειες» όταν αρχίζουν τα κρύα 14 Νοεμβρίου 2023
Υγιές, όμορφο δέρμα και τον χειμώνα. Οι «πρώτες βοήθειες» όταν αρχίζουν τα κρύα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα όπλα της δερματολογίας για ανανεωμένο δέρμα
Ομορφιά
09/04/2026 - 10:00

Όλα τα όπλα της δερματολογίας για ανανεωμένο δέρμα

Cardio Athena 2026: Ξεχωριστή διάσταση του φετινού συνεδρίου το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Health Talk
04/04/2026 - 07:26

Cardio Athena 2026: Ξεχωριστή διάσταση του φετινού συνεδρίου το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»

Roche Hellas: Οι καινοτόμες θεραπείες έχουν συμβάλει κατά 35% στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής
Pharma News
26/03/2026 - 16:52

Roche Hellas: Οι καινοτόμες θεραπείες έχουν συμβάλει κατά 35% στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς
Επικαιρότητα
07/03/2026 - 03:44

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»
Επικαιρότητα
05/03/2026 - 00:04

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»

Εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της αμυλοείδωσης
Υγεία
03/03/2026 - 14:00

Εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της αμυλοείδωσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον: Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με μια «αόρατη» καθημερινή πρόκληση
Υγεία
11/04/2026 - 08:28
Σοκολατένια αυγά: Γιατί μπορεί να σάς κάνουν να δείτε στον ύπνο σας κούνελους να σάς κυνηγάνε
Διατροφή
11/04/2026 - 07:49
Γιατί η πασχαλινή απόδραση μπορεί να είναι φάρμακο για την καρδιά σας
Υγεία
10/04/2026 - 08:13
Περιφερική αρτηριοπάθεια: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε και οι θεραπευτικές λύσεις
Health Talk
09/04/2026 - 18:03
Άνοια: Διατροφή, ύπνος, άσκηση και αισιοδοξία οι παράγοντες που κάνουν τη διαφορά
Υγεία
09/04/2026 - 17:00
Βαμμένα αυγά: Οδηγίες διαχείρισης πριν και μετά το βάψιμό τους
Διατροφή
09/04/2026 - 16:00
Έντονες αντιδράσεις των Ιατρικών Συλλόγων για την τροπολογία για τους προσωπικούς γιατρούς και το «gatekeeping»
Πολιτική Υγείας
09/04/2026 - 15:00
Πάσχα με ασφάλεια για τα παιδιά: Από τις βόλτες με τα ποδήλατα μέχρι τη φλόγα της λαμπάδας
Επικαιρότητα
09/04/2026 - 14:00
ΕΦΕΤ: Ανάκληση φέτας λόγω λιστέριας
Πολιτική Υγείας
09/04/2026 - 13:22
Πάσχα: Διατροφικές προτεραιότητες για άτομα με διαβήτη και μεταβολικές διαταραχές
Διατροφή
09/04/2026 - 13:00
Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει την καρδιακή ανεπάρκεια πέντε χρόνια πριν εκδηλωθεί
Digital Health
09/04/2026 - 12:00
Τα γονίδια φαίνεται να "αποφασίζουν" πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα φάρμακα GLP-1
Υγεία
09/04/2026 - 11:00
Όλα τα όπλα της δερματολογίας για ανανεωμένο δέρμα
Ομορφιά
09/04/2026 - 10:00
ΕΕΣ: Οδηγίες για ασφαλές Πάσχα
Επικαιρότητα
09/04/2026 - 09:00
Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια των κτηνιατρικών φαρμάκων- Το ζήτημα με τα αντιπαρασιτικά
Pet
08/04/2026 - 18:00
Σημαντική πρόοδος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Στο 40% το ποσοστό επιτυχίας από την πρώτη προσπάθεια
Health Talk
08/04/2026 - 18:00
Κολλήσατε μέρες αδείας στις αργίες του Πάσχα; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιείτε την άδεια σας!
Ψυχική Υγεία
08/04/2026 - 17:00
Συμπαγείς όγκοι: Οι γυναίκες έχουν καλύτερη πρόγνωση
Υγεία
08/04/2026 - 16:00
Η ... "άφεση αμαρτιών" της τηγανητής πατάτας: Πώς μπορεί να είναι τραγανή χωρίς να είναι βλαβερή
Διατροφή
08/04/2026 - 15:00
Άνοια: Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω πόσο κινδυνεύεις
Υγεία
08/04/2026 - 14:00
Ψηφιακός κόφτης για ανήλικους στα social media - Γεωργιάδης: Να μην ορίζει ο αλγόριθμος την ψυχική υγεία των παιδιών
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 13:12
ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού
Υγεία
08/04/2026 - 12:56
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν και τους απογόνους
Υγεία
08/04/2026 - 12:00
Ψηφιακός κόφτης για ανηλίκους κάτω των 15 ετών στα social media: Το μήνυμα Μητσοτάκη στο Tik-Tok
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:20
Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό - Πώς θα κλείνουμε ραντεβού
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:06
Οδηγός για ασφαλείς αγορές και διαχείριση των πασχαλινών εδεσμάτων
Διατροφή
08/04/2026 - 10:00
Τέλος η πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 στα social media και στη χώρα μας
Επικαιρότητα
08/04/2026 - 09:26
Διακοπές και έντερο: Πώς θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις
Υγεία
08/04/2026 - 09:00
Νοσοκομείο Μεταξά: Νέα, πιο αποτελεσματική τεχνική χημειοθεραπείας για τον καρκίνο στο περιτόναιο
Υγεία
07/04/2026 - 21:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: 10 μύθοι για την όραση
Health Talk
07/04/2026 - 20:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ... "άφεση αμαρτιών" της τηγανητής πατάτας: Πώς μπορεί να είναι τραγανή χωρίς να είναι βλαβερή
Διατροφή
08/04/2026 - 15:00
Πάσχα: Διατροφικές προτεραιότητες για άτομα με διαβήτη και μεταβολικές διαταραχές
Διατροφή
09/04/2026 - 13:00
ΕΦΕΤ: Ανάκληση φέτας λόγω λιστέριας
Πολιτική Υγείας
09/04/2026 - 13:22
Έντονες αντιδράσεις των Ιατρικών Συλλόγων για την τροπολογία για τους προσωπικούς γιατρούς και το «gatekeeping»
Πολιτική Υγείας
09/04/2026 - 15:00
Βαμμένα αυγά: Οδηγίες διαχείρισης πριν και μετά το βάψιμό τους
Διατροφή
09/04/2026 - 16:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo