ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποίηση στην ΕΔΑΕ για τα αποτελέσματα του 1ου διεθνούς συνεδρίου Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας

Ομορφιά
ΕΔΑΕ
Ανακοινώσεις νέων βιολογικών θεραπειών που έρχονται να προστεθούν στη φαρέτρα των δερματολόγων - Εκπαίδευση σε θεραπευτικές διαδικασίες της Επεμβατικής και Αισθητικής Δερματολογίας
Κυριακή, 12/11/2023 - 12:48
— Photo: ΕΔΑΕ
News4Health Team News4Health Team

Με υψηλά ποσοστά προσέλευσης και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, το πρώτο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας που διοργανώνεται από κοινού με τη Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου και το οποίο έλαβε χώρα 1-5 Νοεμβρίου 2023, στα Γιάννενα, στο Ξενοδοχείο «DuLac».

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, όπου παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Σταυρούλα Τσιάρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Παπακώστας και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σπυρίδων Κονιτσιώτης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΔΑΕ, Ιωάννη Μπάρκη και των επίσιμων προσκεκλημένων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες των κυρίων Απόστολου Κατσίκη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Γιάννενα: Διάλογος με την Ιστορία και τον Χρόνο» και Φώτη Ραπακούση, Ιδρυτή & Διευθυντή Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου με θέμα «Αλή Πασάς και Ελληνική Επανάσταση», που παρουσίασαν σημαντικά σημεία της ιστορίας, της παράδοσης και της φυσικής ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων. Η Τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ. Η έκπληξη της βραδιάς στα πανέμορφα Γιάννενα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τους μοναδικούς ήχους και τα παραδοσιακά ακούσματα της ηπειρώτικης μουσικής.

Ο κ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας συνδιοργανώθηκε από κοινού με την Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΔΑΕ και των καλών σχέσεων με τους Κύπριους συναδέλφους, με στόχο η συνεργασία αυτή να γίνει θεσμός και να επαναληφθούν στο μέλλον πολλές τέτοιες επιστημονικές συναντήσεις. Τόνισε επιπλέον ότι στο συνέδριο μας αυτό καταξιωμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, πανεπιστημιακοί, ιδιώτες, νοσοκομειακοί και στρατιωτικοί ενημέρωσαν με εύπεπτο και δελεαστικό τρόπο, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στη διάγνωση, στη διερεύνηση, στην έρευνα και στη θεραπευτική των Δερματικών και Αφροδισίων νοσημάτων.

Ανέφερε επίσης ότι δημιουργήθηκαν 28 μονοθεματικά στρογγυλά τραπέζια εφ’ όλης της ύλης της ειδικότητας, μια πολύ ενδιαφέρουσα ειδική διάλεξη, έξι δορυφορικά συμπόσια, 20 δορυφορικές διαλέξεις, που είχαν σαν αντικείμενο τις σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες των αυτοφλεγμονωδών και αυτοανόσων νοσημάτων και της ακμής, στις οποίες υπάρχει τεράστια πρόοδος τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα καθώς τα νοσήματα αυτά είναι γνωστό σε όλους πια το πόσο διαταράσσουν και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Έγιναν επιπλέον για πρώτη φορά τρεις δορυφορικές διαλέξεις για νέες θεραπείες που αφορούν τη λεύκη, τη φλυκταινώδη Ψωρίαση και τη νόσο Αδαμαντιάδη Bechcet και παράλληλα οι σύνεδροι ενημερωθήκαν για όλα τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στα σύγχρονα υλικά πλήρωσης, στους νέους ενεργοποιητές κολλαγόνου, στις τοξίνες, στα νήματα και στα σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, δεδομένα που αφορούν κυρίως τους ραγδαία εξελισσόμενους πυλώνες της ειδικότητας, όπως η Αισθητική και η Επεμβατική Δερματολογία. Επιπλέον σημαντικό χρόνο στο συνέδριο αυτό είχαν οι ειδικευόμενοι και οι κλινικές όλης της χώρας, στις οποίες ειδικεύονται με παρουσιάσεις πολύ ενδιαφερόντων περιστατικών. Επίσης υπήρξαν δύο πολύ ενδιαφέροντα session των ελεύθερων ανακοινώσεων και 74 αναρτημένες ανακοινώσεις. Για τα παραπάνω βραβεύτηκαν οι καλύτερες ανακοινώσεις, εισηγήσεις και e-posters.

Τέλος επεσήμανε ο κ. Μπάρκης «αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί μπορέσαμε και οργανώσαμε για άλλη μια χρονιά 3 πολύ ενδιαφέροντα Workshops εντατικής εκπαίδευσης για τα υλικά πλήρωσης, την βοτουλινική τοξίνη και τα νήματα ανάρτησης κατά τα οποία οι νέοι κυρίως συνάδελφοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εισπράξουν την εμπειρία έγκριτων Ελλήνων συναδέλφων μας, ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε σημαντικές επεμβατικές διαδικασίες της Αισθητικής δερματολογίας.»

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ τόνισε πως «είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός να παρακολουθούμε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας χρόνο με το χρόνο να προοδεύει εντυπωσιακά, να εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, να εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα, με νέα εμβόλια, με νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και με νέες τεχνολογίες αιχμής και έτσι σήμερα οι ‘Έλληνες Δερματολόγοι να έχουν τα εφόδια, την ικανότητα και τη γνώση να βοηθούν τους ασθενείς τους όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και να μπορούν να τους προσφέρουν αξιόπιστες, επιστημονικά αποδεκτές και κυρίως ασφαλείς θεραπευτικές λύσεις, σε πλείστα όσα προβλήματα της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας.

  • ΕΔΑΕ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί το δέρμα μας χρειάζεται αποκατάσταση το φθινόπωρο
Γιατί το δέρμα μας χρειάζεται αποκατάσταση το φθινόπωρο 03 Νοεμβρίου 2023
Υγιές, όμορφο δέρμα και τον χειμώνα. Οι «πρώτες βοήθειες» όταν αρχίζουν τα κρύα 14 Νοεμβρίου 2023
Υγιές, όμορφο δέρμα και τον χειμώνα. Οι «πρώτες βοήθειες» όταν αρχίζουν τα κρύα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21

BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο

Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 23:12

Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»

Προκαλούν τριχόπτωση τα καπέλα; - Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται
Health Talk
26/05/2026 - 20:33

Προκαλούν τριχόπτωση τα καπέλα; - Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται

Την Παρασκευή 29 Μαΐου το ετήσιο συνέδριο της πρωτοβουλίας BrainReGain
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 16:46

Την Παρασκευή 29 Μαΐου το ετήσιο συνέδριο της πρωτοβουλίας BrainReGain

Ετήσιο συνέδριο της BrainReGain: Στο επίκεντρο ο επαναπατρισμός Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών Υγείας
Επικαιρότητα
21/05/2026 - 12:23

Ετήσιο συνέδριο της BrainReGain: Στο επίκεντρο ο επαναπατρισμός Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών Υγείας

«Άλμα Ζωής»: Ο καρκίνος του μαστού και η διαχείρισή του στην Ελλάδα σήμερα
Patient Talk
20/05/2026 - 22:28

«Άλμα Ζωής»: Ο καρκίνος του μαστού και η διαχείρισή του στην Ελλάδα σήμερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12
Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Συμπτώματα και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Health Talk
03/06/2026 - 15:51
Ενημερωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Υγεία
03/06/2026 - 15:27
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 15:03
Δώδεκα ώρες στο νερό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Patient Talk
03/06/2026 - 14:27
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29
Κοζάνη: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 12:06
Διαδικτυακή ημερίδα του ΕΕΣ στις 5 Ιουνίου με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αστικoί κήποι»
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 11:42
Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09
Pilates και ήπια άσκηση σε άτομα με μυοσκελετικές ευαισθησίες: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Fitness
03/06/2026 - 10:47
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: 40 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 13–15 ετών «παίζουν» με νικοτίνη ή καπνό
Υγεία
03/06/2026 - 10:21
Νέα δεδομένα για τη χορήγηση τεστοστερόνης σε ασθενείς με ιστορικό καρκίνου προστάτη
Υγεία
03/06/2026 - 09:54
Nέα έρευνα συνδέει τη λήψη φαρμάκων GLP-1 με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Υγεία
03/06/2026 - 09:33
«Ένας παράλληλος κόσμος»: Όταν η ονειροπόληση αντικαθιστά την πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
03/06/2026 - 09:18
Νέα ψηφιακή εποχή στο Νοσοκομείο «Μεταξά»: Το πρώτο στην Ελλάδα με πληροφοριακό σύστημα σε Cloud υποδομή
Digital Health
02/06/2026 - 16:46
Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14
Παχυσαρκία: Σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες για την κλινική διαχείρισή της
Health Talk
02/06/2026 - 15:48
ΠΟΥ: Στα 321 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Έμπολα στο Κονγκό και 41 θάνατοι
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 15:29
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζει οδοντιατρεία σε τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα
Ομορφιά
02/06/2026 - 14:43
Imperial Brands Hellas: Σε νέα φάση η πρωτοβουλία «είμαστε μαζί» για την προστασία των ανηλίκων
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 14:22
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 1.250 φυτά διανεμήθηκαν στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 13:44
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
W4O Hellas: Η πρόληψη μιλάει τη γλώσσα των νέων και ανοίγει τη συζήτηση για το άτμισμα
Patient Talk
02/06/2026 - 12:01
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την έξαρση του Έμπολα στην Αφρική
Πολιτική Υγείας
01/06/2026 - 18:06
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo