ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι προσφέρει στον ασθενή η ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος

Health Talk
Τι προσφέρει στον ασθενή η ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος
Η ενδοσκόπηση στη Γαστρεντερολογία προσφέρει έλεγχο του πεπτικού συστήματος με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων. Οι βασικές και πιο συνήθεις ενδοσκοπικές τεχνικές περιλαμβάνουν τη γαστροσκόπηση και την κολονοσκόπηση.
Τετάρτη, 29/05/2024 - 13:26
News4Health Team News4Health Team

Η γαστροσκόπηση, γνωστή και ως ενδοσκόπηση του ανωτέρου πεπτικού, περιλαμβάνει τον έλεγχο του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου που αποτελούν τμήματα του αρχικού λεπτού εντέρου. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με τον ασθενή να βρίσκεται υπό πλήρη καταστολή, εξασφαλίζοντας τη μη όχληση του σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης και τον αποτελεσματικό έλεγχο από τον γιατρό.

Η κολονοσκόπηση, γνωστή επίσης ως ενδοσκόπηση του κατωτέρου πεπτικού, περιλαμβάνει τον έλεγχο του παχέος εντέρου και του τελικού ειλεού, μέρη του τελικού τμήματος του λεπτού εντέρου. Και αυτή η διαδικασία εκτελείται με τον ασθενή να είναι υπό πλήρη καταστολή, για τους ίδιους λόγους μη όχλησης και αποτελεσματικότητας που έχουν προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους ασθενείς, όσο και τους γιατρούς.

Γιατί ένας ασθενής να προχωρήσει σε ενδοσκόπηση;

Οι ενδοσκοπήσεις πραγματοποιούνται είτε για διαγνωστικούς είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Ως θεραπευτική ενδοσκόπηση ορίζεται αυτή που πραγματοποιείται με σκοπό την παρέμβαση για την αντιμετώπιση μιας υποκείμενης πάθησης όπως μια γαστρορραγία ή η αφαίρεση ενός πολύποδα του παχέος εντέρου.

«Ο κύριος στόχος των διαγνωστικών ενδοσκοπήσεων είναι η πρώιμη ανίχνευση βλαβών, ο εντοπισμός πιθανών κακοήθων όγκων, αλλά και η διάγνωση καλοηθών παθήσεων που ωστόσο μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον.

Ένα τυπικό παράδειγμα αποτελούν τα έλκη του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου, τα οποία μπορεί να είναι καλοήθεις παθήσεις, ωστόσο μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία που να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς. Ακολούθως με ενδοσκοπική παρέμβαση, η αιμορραγία θα σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκαλώντας τα λιγότερα δυνατά προβλήματα στον ασθενή.

Επιπλέον, σημαντικός στόχος, ειδικά της κολονοσκόπησης, είναι η ανίχνευση πολυπόδων στο παχύ έντερο, οι οποίοι μπορούν να είναι πρόδρομοι καρκίνου», αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Δελής Διευθυντής Γαστρεντερολόγος στο Metropolitan Hospital & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Υπάρχουν κίνδυνοι κατά τη διάρκεια μιας ενδοσκόπησης;

Οι κύριοι κίνδυνοι που συνδέονται με τις ενδοσκοπήσεις είναι η αιμορραγία και εξαιρετικά σπάνια η διάτρηση. Η αιμορραγία μπορεί να εμφανιστεί σπάνια κατά τη λήψη βιοψίας ή κυρίως σε επεμβατικές διαδικασίες όπως π.χ. η αφαίρεση ενός πολύποδα τόσο στην διάρκεια της επέμβασης ή καθυστερημένα, έως και14 ημέρες μετά, κυρίως όμως στο πρώτο εικοσιτετράωρο. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αυτή αντιμετωπίζεται επιτυχώς με τις κατάλληλες ενδοσκοπικές τεχνικές.

Η διάτρηση αποτελεί μια εξαιρετικά ακόμη πιο σπάνια επιπλοκή της ενδοσκόπησης. Μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια μιας διαγνωστικής ενδοσκόπησης κυρίως όμως κατά τη διάρκεια μιας επίπονης και δύσκολης επεμβατικής διαδικασίας. Η αντιμετώπισή της μπορεί να είναι ενδοσκοπική, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για την επιδιόρθωσή της.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τους πολύποδες και τον καρκίνο του παχέος εντέρου;

«Ακόμη και σήμερα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου παραμένει συχνή πάθηση, αποτελώντας τον τρίτο πιο συχνό καρκίνο τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Από τη στιγμή που γίνεται η διάγνωση, ακολουθεί μια σειρά ελέγχων, όπως αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις και στη συνέχεια η θεραπεία, η οποία συνήθως περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση και πιθανώς χημειοθεραπεία.

Ωστόσο, ο στόχος της σύγχρονης ιατρικής είναι να αποφεύγονται αυτές οι διαδικασίες που είναι επώδυνες και φέρνουν ψυχολογικό άγχος στον ασθενή. Η τρέχουσα γνώση δείχνει ότι πριν ο καρκίνος αναπτυχθεί, προηγείται η ανάπτυξη πολυπόδων. Συνήθως, περνούν αρκετά χρόνια από την εμφάνιση ενός πολύποδα μέχρι να εξελιχθεί τελικά σε καρκίνο. Χάρις στην κολονοσκόπηση, έχουμε τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε πριν η νόσος προχωρήσει, μέσα από τη έγκαιρη διάγνωση και αφαίρεση του πολύποδα (πολυποδεκτομή) σε πολύ πρώιμο στάδιο, εξασφαλίζοντας έτσι την αποφυγή ενός μελλοντικού χειρουργείου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορα είδη πολυπόδων. Ορισμένοι είναι εντελώς αβλαβείς και δεν μετατρέπονται σε κακοήθεια (π.χ. υπερπλαστικοί πολύποδες), ενώ άλλοι έχουν πιθανότητα εξέλιξης σε κακοήθεια (αδενωματώδεις πολύποδες). Προς το παρόν, δεν είναι δυνατό να προβλέψουμε με ασφάλεια ποιος πολύποδας (από αυτούς με δυναμικό εξέλιξης σε κακοήθεια) θα εξελιχθεί τελικά σε κακοήθεια και για τον λόγο αυτό αφαιρούνται όλοι όσοι εντοπίζονται κατά την ενδοσκόπηση με σκοπό την προφύλαξη του ασθενούς.

Μετά την αφαίρεση κάθε πολύποδα, γίνεται ιστολογική εξέταση και ανάλογα με το αποτέλεσμα, καθορίζεται το διάστημα επανελέγχου. Συνήθως, απαιτείται επανεξέταση μετά από τρία έτη. Συνολικά, η κολονοσκόπηση αποτελεί σήμερα το καλύτερο διαθέσιμο μέσο για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, και αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου», επισημαίνει ο ειδικός.

Πότε πρέπει να κάνω την πρώτη μου κολονοσκόπηση;

«Όλοι μας, ανεξαρτήτως εμφάνισης συμπτωμάτων», τονίζει «πρέπει να υποβληθούμε στην πρώτη κολονοσκόπησή στα 50 μας χρόνια ενώ πρόσφατα υπάρχουν συστάσεις για τα 45 χρόνια. Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις. Μια τέτοια εξαίρεση π.χ. αποτελούν οι κατιόντες συγγενείς πρώτου βαθμού ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου, οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν για πρώτη φορά 10 χρόνια νωρίτερα από την ηλικία που ο ανιόν συγγενής ανέπτυξε την κακοήθεια. Σε κάθε περίπτωση όμως ο αρμόδιος για την καταλληλότερη σύσταση είναι ο θεράπων γαστρεντερολόγος».

Τι είναι η ενδοσκόπηση του τρίτου χώρου;

«Η ενδοσκόπηση του τρίτου χώρου αποτελεί μια πρωτοποριακή και καινοτόμο εξέλιξη στη θεραπευτική ενδοσκόπηση του πεπτικού σωλήνα κυρίως στον οισοφάγο και το στομάχι αλλά και το παχύ έντερο. Αυτές οι λεπτές επεμβάσεις του τρίτου χώρου ανήκουν στην κατηγορία της προηγμένης ενδοσκόπησης και θεωρούνται ελάχιστα επεμβατικές.

Οι παραδοσιακές ενδοσκοπικές θεραπευτικές επεμβάσεις του πεπτικού σωλήνα, όπως η αφαίρεση πολυπόδων, συνήθως πραγματοποιούνται μέσω των ενδοσκοπίων (γαστροσκοπίων και κολονοσκοπίων) εντός του αυλού του γαστρεντερικού σωλήνα, ο οποίος θεωρείται ως ο πρώτος χώρος. Σε αντιδιαστολή, ο δεύτερος χώρος είναι εκείνος μέσα στην κοιλιά που επεκτείνεται εκτός του τοιχώματος του γαστρεντερικού σωλήνα και αποτελεί συνήθως τον χώρο για διενέργειες των χειρουργικών επεμβάσεων, κλασικών και λαπαροσκοπικών.

Τα τελευταία χρόνια, έχει εμφανιστεί ένα νέο πεδίο, ο τρίτος χώρος, που αφορά μια τεχνητά δημιουργημένη σήραγγα (τούνελ) μέσα στο τοίχωμα των οργάνων του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτή η νέα κατηγορία επεμβάσεων, γνωστές ως επεμβάσεις του τρίτου χώρου, πραγματοποιείται ακριβώς μέσα στο τοίχωμα των οργάνων του πεπτικού σωλήνα, όπως ο οισοφάγος, το στομάχι ή το πόσοι έντερο. Η ενδοσκόπηση του τρίτου χώρου είναι επίσης γνωστή ως υποβλεννογόνια ενδοσκόπηση, καθώς πραγματοποιείται κάτω από τον βλεννογόνο, την εσωτερική δηλαδή επένδυση αυτών των οργάνων» διευκρινίζει ο κ. Δαρλής και καταλήγει εξηγώντας τις επεμβάσεις που ανήκουν στον τρίτο χώρο.

«Ανάμεσα στις επεμβάσεις του τρίτου χώρου περιλαμβάνονται:

  • η POEM για την αντιμετώπιση της αχαλασίας του οισοφάγου
  • η Z-POEM για την αντιμετώπιση των εκκολπωμάτων Zenker του οισοφάγου
  • η STER για την αφαίρεση υποβλεννογόνιων όγκων, αυτών δηλαδή που βρίσκονται στο τοίχωμα του οισοφάγου ή του στομάχου κ.ά.».

Το Metropolitan Hospital διαθέτει μια πρότυπη Γαστρεντερολογική Κλινική, η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη σύμφωνα με υψηλά πρότυπα. Με το άριστα καταρτισμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό της προσωπικό και τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό της, η Γαστρεντερολογική Κλινική είναι πάντα διαθέσιμη για τους ασθενείς, προσφέροντας βοήθεια σε κάθε περίπτωση που απαιτεί ιατρική φροντίδα, 24 ώρες το 24ωρο. Στην Κλινική πραγματοποιούνται διαγνωστικές και εάν χρειαστεί, θεραπευτικές ενδοσκοπικές πράξεις, όπως γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, ERCP, έλεγχος λεπτού εντέρου με ενδοσκοπική κάψουλα, ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα, διαδερμική ενδοσκοπική γαστροστομία ενδογαστρικό μπαλόνι παχυσαρκίας και βέβαια οι σύγχρονες επεμβάσεις του τρίτου χώρου.

  • ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ
  • ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Βλάπτει το άγχος πριν από τη σύλληψη;
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Βλάπτει το άγχος πριν από τη σύλληψη; 28 Μαϊος 2024
Ρομποτική χειρουργική για τις κήλες του κοιλιακού τοιχώματος 30 Μαϊος 2024
Ρομποτική χειρουργική για τις κήλες του κοιλιακού τοιχώματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με την ψωρίαση επηρεάζει και την υγεία του εντέρου
Υγεία
24/10/2025 - 16:13

Γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με την ψωρίαση επηρεάζει και την υγεία του εντέρου

Υγεία του πεπτικού: Το πείραμα του καλαμποκιού για τη διάγνωση του τεμπέλικου εντέρου
Υγεία
15/10/2025 - 16:14

Υγεία του πεπτικού: Το πείραμα του καλαμποκιού για τη διάγνωση του τεμπέλικου εντέρου

Πώς θα εξασφαλισθεί η ποιότητα ζωής σε επεμβάσεις του παχέος εντέρου - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής
Health Talk
13/10/2025 - 14:47

Πώς θα εξασφαλισθεί η ποιότητα ζωής σε επεμβάσεις του παχέος εντέρου - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής

Πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις υπερβολές και τη δυσπεψία
Υγεία
19/04/2025 - 13:17

Πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις υπερβολές και τη δυσπεψία

Προβλήματα γαστρεντερολογικού: Οι 11 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε
Υγεία
18/02/2025 - 16:00

Προβλήματα γαστρεντερολογικού: Οι 11 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Και ένα ξινόμηλο τη μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα - Η ποικιλία που βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης
Διατροφή
22/11/2024 - 13:12

Και ένα ξινόμηλο τη μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα - Η ποικιλία που βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα: Το σώμα σε νέα ισορροπία
Health Talk
12/12/2025 - 18:49
Τι είναι το σύνδρομο Li-Fraumeni που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες νόσησης από καρκίνο
Υγεία
12/12/2025 - 18:22
Πράσινο υπό όρους από τον EMA σε νέο φάρμακο για τη θεραπεία τύπου καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Pharma Policy
12/12/2025 - 17:57
Η L'Oréal Dermatological Beauty υποστηρίζει και φέτος τη βραβευμένη ομάδα φοιτητών iGEM Patras
Ομορφιά
12/12/2025 - 17:33
Παχυσαρκία: Η ανάγκη μιας πολυδιάστατης προσέγγισης και το όραμα της θεραπείας μιας ετήσιας δόσης
Υγεία
12/12/2025 - 17:08
O ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα κατεψυγμένο προϊόν «Oreo Cheesecakes»
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:43
Θεσσαλονίκη: Ανάβει το «Δέντρο της Ελπίδας», με στολίδια-αστέρια αφιερωμένα σε δότες οργάνων και ιστών
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:27
ΣΦΕΕ: «Θετικές πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή φαρμακευτική μεταρρύθμιση αλλά δεν ενισχύεται η καινοτομία»
Pharma Policy
12/12/2025 - 16:09
Πολλαπλό μυέλωμα: Κλινικές μελέτες και δραστικές ουσίες που φέρνουν καινοτόμες θεραπείες
Υγεία
12/12/2025 - 15:41
Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας
Ψυχική Υγεία
12/12/2025 - 15:14
Αγαπηδάκη: «Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 14:52
«Καμπανάκι» από την ΕΟΟ για εμφυτεύματα και οδοντιατρικές εργασίες που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους
Υγεία
12/12/2025 - 14:27
Η ΣΑΕΚ-ΕΚΑΒ εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ 2025
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 14:09
Έρευνα του GLCC: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Patient Talk
12/12/2025 - 13:47
Αρχική συμφωνία για την απόκτηση της Innovis Pharma από την PharmaPath
Pharma News
12/12/2025 - 13:21
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ βρίσκεται σήμερα στο καλύτερο επίπεδο των 42 χρόνων λειτουργίας του!»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 12:53
Πώς διορθώνονται οι μικρές αλλά σημαντικές ατέλειες στο πρόσωπο
Ομορφιά
12/12/2025 - 12:31
Έρχονται νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
12/12/2025 - 12:13
Οι παθολόγοι καταγγέλλουν αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
12/12/2025 - 11:26
Ηχογραφημένο μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο για τον καρκίνο που τον ταλαιπωρεί
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 11:12
Οι παθήσεις του μαστού και η σημασία της πρόληψης
Health Talk
12/12/2025 - 10:57
ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε ψυχιατρικό ασθενή να σκοτώσει την 83χρονη μητέρα του
Ψυχική Υγεία
11/12/2025 - 18:57
Ελληνική μελέτη για τη σήψη ανάμεσα στις οκτώ πιο επιδραστικές κλινικές δοκιμές στον κόσμο
Υγεία
11/12/2025 - 19:37
ΣτΕ: Στα νοσοκομεία η ευθύνη για την ασφάλεια των ασθενών ακόμα και με security
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:48
ΙΣΑ: Ο Γεωργιάδης ανακοίνωσε αύξηση της ιατρικής αμοιβής κατά 30%
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:21
ΕΟΔΥ: Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη με δύο νέα σοβαρά κρούσματα - Επτά θάνατοι από Covid 19
Υγεία
11/12/2025 - 17:57
Μπαρμπετάκη: «Η αξία πρέπει να καθορίζει την πολιτική φαρμάκου και όχι το οριζόντιο clawback»
Pharma Policy
11/12/2025 - 17:32
Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις για το Health-IQ στα Κέντρα Υγείας της Αττικής
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 17:06
Ghosting: Ο σύγχρονος όρος που περιγράφει μια «παλιά» συμπεριφορά και οι επιπτώσεις του
Ψυχική Υγεία
11/12/2025 - 16:44
Υπέρ του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον HIV η «Θετική Φωνή»
Patient Talk
11/12/2025 - 16:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
ΕΕ: Συμφωνία για τη μεγαλύτερη φαρμακευτική μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών
Pharma Policy
11/12/2025 - 11:27
Παχυσαρκία, νεφρική δυσλειτουργία: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δωρεάν φάρμακα και τις προληπτικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 11:18
Η μεγάλη κατανάλωση ενεργειακών ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων
Διατροφή
10/12/2025 - 09:00
«Σούπερ γρίπη»: Ο μεταλλαγμένος ιός Η3Ν2 «σαρώνει» και θυμίζει... «εποχές Covid» - Ποια τα συμπτώματα
Υγεία
11/12/2025 - 15:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo