ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπίνου για Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης: Σύντομα θα κερδίσουμε πίσω την χαμένη μας ανάσα (βίντεο)

Υπηρεσίες Υγείας
Σπίνου για Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης: Σύντομα θα κερδίσουμε πίσω την χαμένη μας ανάσα (βίντεο)
Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης, της πιο συχνής κληρονομικής νόσου, που πλήττει πάνω από 80.000 ασθενείς σε όλον τον κόσμο με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης. Το μήνυμα ωστόσο της Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και ελπιδοφόρο φέτος.
Πέμπτη, 08/09/2022 - 12:15
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Η Κυστική Ίνωση προσβάλλει πολλά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας, ενώ η διάγνωση γίνεται συνήθως σε βρεφική ηλικία. Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η εμφάνιση ιδιαίτερα παχύρρευστων και αφυδατωμένων εκκρίσεων και βλέννας σε διάφορα όργανα και αδένες του σώματος, που φράσσουν και καταστρέφουν σταδιακά τα όργανα. Κρίσιμες για την πορεία των ασθενών θεωρούνται οι επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος που καταστρέφουν με την πάροδο του χρόνου τους πνεύμονες, έχοντας και το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των αιτιών θνησιμότητας της νόσου.

Κάθε χρόνο 1.000 νέες περιπτώσεις ασθενών με Κυστική Ίνωση διαγιγνώσκονται παγκοσμίως και υπάρχουν περισσότερες από 2.100 γονιδιακές μεταλλάξεις της νόσου. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 720 καταγεγραμμένοι ασθενείς που πάσχουν από Κυστική Ίνωση, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από μισό εκατομμύριο του πληθυσμού της χώρας μας είναι φορείς της νόσου. Απαραίτητο για τα νέα ζευγάρια, που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, είναι να κάνουν τον μοριακό έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν είναι φορείς της νόσου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κυστικής Ίνωσης η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Ειρήνη Κατσίνη, δηλώνει τα εξής:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα μας βρίσκει με φάρμακο για όλους τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα. Φέτος το καλοκαίρι κλείνουμε 2 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι πρώτοι Έλληνες ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση την επαναστατική καινοτόμα θεραπεία που “παγώνει” τη νόσο. Σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς μετά από τον συντονισμένο αγώνα του Συλλόγου μας, για τον οποίο βραβευτήκαμε με το Prix Galien Greece 2021, αυτή τη στιγμή όλοι οι επιλέξιμοι ενήλικες ασθενείς αλλά και τα παιδιά άνω των 12 ετών έχουν πρόσβαση στην καινοτόμα θεραπεία. Μάλιστα με την πρόσφατη έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για χορήγηση σε μικρότερες ηλικίες, οι μικροί μας ασθενείς 6-12 ετών ξεκινούν σταδιακά τη θεραπεία, η οποία θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της νόσου από πολύ νωρίς στη ζωή τους.

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης του ECFS παρουσιάστηκαν τα θετικά αποτελέσματα από τη μακροχρόνια λήψη της θεραπείας, η οποία όχι μόνο βελτίωσε την πνευμονική λειτουργία των ασθενών, αλλά μείωσε τον κίνδυνο παροξύνσεων κατά 77%, τον κίνδυνο μεταμόσχευσης πνευμόνων κατά 87% και τον κίνδυνο θανάτου κατά 74%.

Σήμερα πλέον βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των διαδικασιών αποζημίωσης της θεραπείας στη χώρα μας με την εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων να βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού Υγείας για υπογραφή. Ταυτόχρονα πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι Έλληνες ασθενείς μας συμμετέχουν στις κλινικές μελέτες της επόμενης καινοτόμας θεραπείας, που αναμένεται να έχει ακόμα περισσότερα θετικά αποτελέσματα.

Όμως για έναν μικρό αριθμό ασθενών μας που δεν είναι επιλέξιμοι για την επαναστατική θεραπεία λόγω των σπάνιων γονιδιακών τους μεταλλάξεων και βρίσκονται σε αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μοναδική λύση επιβίωσης είναι η μεταμόσχευση πνευμόνων. Με πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας είχε επιτευχθεί διακρατική συμφωνία μεταξύ Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (EOM) και μεταμοσχευτικού κέντρου της Αυστρίας (AKH), με αποτέλεσμα να σωθούν περίπου 20 ασθενείς μας, που υποβλήθησαν σε μεταμόσχευση πνεύμονα στην Αυστρία από το 2015 έως και το 2019.

Από το 2019 ξεκίνησε το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων Πνεύμονα στην Ελλάδα με τη χώρα μας να έχει χαμηλά ποσοστά στη δωρεά οργάνων. Μέσα σε έναν χρόνο χάσαμε 3 ασθενείς μας, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη 2η ευκαιρία για ζωή, ανάμεσα τους και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας, Βασίλης Παληός που αγωνίστηκε για τις μεταμοσχεύσεις μέχρι την τελευταία του ανάσα. Όμως τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα, χαρίζοντας σε όλους μας χαμόγελα αισιοδοξίας και δίνοντας ελπίδα σε όσους ασθενείς μας αναμένουν το δώρο της μεταμόσχευσης.

Εκτός από τις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την δωρεά οργάνων μέσα από την καμπάνια μας “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life Donor”, στις προτεραιότητες του Συλλόγου μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι τηρούνται όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και διαδικασίες για το follow up των μεταμοσχευμένων ασθενών μας από την Βιέννη που παρακολουθούνται στη χώρα μας, καθώς τα μοσχεύματα πνευμόνων είναι ευαίσθητα και συχνά παρουσιάζονται διάφορες επιπλοκές αλλά και απόρριψη από τον οργανισμό.”\

Συνεχίζοντας η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου, δηλώνει:

“Η έγκαιρη διάγνωση της Κυστικής Ίνωσης αλλά και οι καινοτόμες θεραπείες που δρουν στα αίτια της νόσου έχουν συμβάλει στη σημαντική αύξηση της επιβίωσης των ασθενών μας, με αποτέλεσμα σήμερα το 50% των ασθενών παγκοσμίως να είναι ενήλικες, σε αντίθεση με την δεκαετία του ’80, όπου μόνο το 30% έφτανε στην ενηλικίωση. Υπολογίζεται μάλιστα ότι έως το 2025 το 75% των ασθενών με Κυστική Ίνωση θα είναι ενήλικες. Αυτό δημιουργεί μια τεράστια πίεση για ενίσχυση και επαρκή στελέχωση των Μονάδων Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων της χώρας μας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών μας.

Στη χώρα μας υπάρχουν 2 Μονάδες ενηλίκων: η Μονάδα Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων του Σισμανόγλειου στην Αθήνα και το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης ΑΠΘ στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες καλύπτονται από μόνο έναν εξειδικευμένο μόνιμο ιατρό πνευμονολόγο σε κάθε Μονάδα, δημιουργώντας σημαντικές ελλείψεις στην παρακολούθηση των ενηλίκων ασθενών. Ο Σύλλογος μας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την άμεση προκήρυξη 2ου μόνιμου πνευμονολόγου για το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης στο Παπανικολάου, για την επαρκή παρακολούθηση των ασθενών μας από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αναμένουμε σύντομα και την ολοκλήρωση των διαδικασιών της τοποθέτησης του 2ου μόνιμου πνευμονολόγου στη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης του Σισμανογλείου.

Όπως παρουσίασα ως ομιλήτρια στην ετήσια εκδήλωση του European Lung Foundation πριν λίγες μέρες, πολύ σημαντική για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και εργαλείων αυτοδιαχείρισης της νόσου. Μετά την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας έχουμε δωρίσει μέχρι στιγμής 300 ατομικά σπιρόμετρα σε ασθενείς μας σε όλη τη χώρα για να μπορούν να κάνουν μόνοι τους την απαραίτητη τακτική εξέταση της σπιρομέτρησης απομακρυσμένα από το σπίτι τους.

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά ο Σύλλογος μας ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, το οποίο είναι εθελοντική υπηρεσία της Dr. Dipl.-Psych. Σταυρούλας Ρακιτζή, με θετικά πρώτα αποτελέσματα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους Συλλόγους ασθενών στην Ελλάδα, ενώ σε λίγους μήνες κλείνουμε 40 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυση του το 1983. Μέσα από μια μακρά και δύσκολη διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών γονείς και ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσουμε “Απεριόριστη Ανάσα” για όλους τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση στη χώρα μας. Η ομαδική δουλειά 40 ετών έχει αποδώσει χάρις την ακούραστη προσφορά όλων των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών του Συλλόγου μας, την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους φορείς, τις συνεργασίες και τη συμμετοχή μας στα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης.

Με σύνθημα την “Απεριόριστη Ανάσα” η κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης της χώρας μας κατάφερε να αλλάξει το χάρτη της Κυστικής Ίνωσης στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι μόνο μέσα από την ομάδα μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Όμως οι δράσεις μας και το έργο μας συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

Με την έγκαιρη διάγνωση και τις καινοτόμες θεραπείες η νόσος μετατρέπεται σταδιακά από απειλητική για τη ζωή σε μια χρόνια αντιμετωπίσιμη νόσο. Οι δύσκολες μέρες πέρασαν, ενώ τα επόμενα χρόνια θα έχουμε θεραπείες και για τους ασθενείς με σπάνιες μεταλλάξεις, αλλά και τη γονιδιακή θεραπεία, για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι κλινικές μελέτες. Φέτος λοιπόν γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με αισιοδοξία και με την ελπίδα πώς πλέον πολύ σύντομα όλοι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση θα μπορούμε να κερδίσουμε πίσω την χαμένη μας ανάσα!”

Περισσότερες πληροφορίες για τη νόσο στο www.cysticfibrosis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 08/09/2022 - 12:19
  • ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
  • ΣΠΙΝΟΥ
  • ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

19ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το πολλαπλούν μυέλωμα στο Los Angeles
19ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το πολλαπλούν μυέλωμα στο Los Angeles 07 Σεπτεμβρίου 2022
Γρίπη και COVID-19: Ταυτόχρονη ανίχνευση από τον Όμιλο Affidea 08 Σεπτεμβρίου 2022
Γρίπη και COVID-19: Ταυτόχρονη ανίχνευση από τον Όμιλο Affidea

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλήνιο Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2025: Το ταξίδι από τη διάγνωση στην απεριόριστη ανάσα
Patient Talk
23/12/2025 - 14:28

Πανελλήνιο Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2025: Το ταξίδι από τη διάγνωση στην απεριόριστη ανάσα

«Μυστική Αποστολή: Κυστική Ίνωση» – Η νέα εκπαιδευτική εκστρατεία που ταξιδεύει στα σχολεία ανά την Ελλάδα
Patient Talk
11/12/2025 - 15:04

«Μυστική Αποστολή: Κυστική Ίνωση» – Η νέα εκπαιδευτική εκστρατεία που ταξιδεύει στα σχολεία ανά την Ελλάδα

PERFECTO: Ευρωπαϊκό έργο για την έγκαιρη ανίχνευση της κληρονομικής υψηλής χοληστερόλης στα παιδιά
Υγεία
27/11/2025 - 20:04

PERFECTO: Ευρωπαϊκό έργο για την έγκαιρη ανίχνευση της κληρονομικής υψηλής χοληστερόλης στα παιδιά

Ευρωπαϊκή Ημέρα Κυστικής Ίνωσης – Στο επίκεντρο η ενημέρωση, η πρόληψη και η πρόσβαση στη μεταμόσχευση πνευμόνων
Patient Talk
22/11/2025 - 00:22

Ευρωπαϊκή Ημέρα Κυστικής Ίνωσης – Στο επίκεντρο η ενημέρωση, η πρόληψη και η πρόσβαση στη μεταμόσχευση πνευμόνων

Ευρωπαϊκή Ημέρα αφιερωμένη στην Κυστική Ίνωση: Η πρόοδος στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου
Patient Talk
21/11/2025 - 18:47

Ευρωπαϊκή Ημέρα αφιερωμένη στην Κυστική Ίνωση: Η πρόοδος στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου

Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της Αναστασίας Τασούλα - Έδινε γενναία μάχη με την κυστική ίνωση
Patient Talk
11/11/2025 - 21:34

Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της Αναστασίας Τασούλα - Έδινε γενναία μάχη με την κυστική ίνωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το μέλλον στη θεραπεία κιρσών και φλεβικής ανεπάρκειας
Health Talk
30/01/2026 - 17:12
Πώς τα ξενύχτια μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία της καρδιάς μας
Υγεία
30/01/2026 - 16:54
Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για τον κίνδυνο επέκτασης του ιού Nipah εκτός Ινδίας
Υγεία
30/01/2026 - 16:27
Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης αποκαλύπτει την έκταση των «paper mills» στην έρευνα κατά του καρκίνου
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 16:02
«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας»: Στις αρχές Φεβρουαρίου στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Patient Talk
30/01/2026 - 15:38
Το φάρμακο κατά του διαβήτη τύπου 2 που μπορεί να αποτρέψει τη long Covid
Υγεία
30/01/2026 - 15:20
Καθαρισμός προσώπου: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν
Ομορφιά
30/01/2026 - 14:28
Λογόρροια: Η παθολογία που αποδίδεται στον Ντόναλντ Τραμπ και τι μπορεί να την προκαλεί
Ψυχική Υγεία
30/01/2026 - 13:30
«Δώσαν τα χέρια» φαρμακευτικές - Υπουργείο Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας
Pharma Policy
30/01/2026 - 12:33
Η κατανάλωση βρώμης μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερόλης
Διατροφή
30/01/2026 - 12:30
Βαρτζόπουλος: Η ψυχική υγεία ως πυλώνας δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής συνοχής
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 11:57
Σύστημα τεχνητών πνευμόνων κράτησε ασθενή ζωντανό μέχρι τη μεταμόσχευση
Υγεία
30/01/2026 - 11:30
Μικροπλαστικά: Πολύ υψηλά ποσοστά ανιχνεύθηκαν στο ένα τρίτο των ψαριών του Ειρηνικού
Διατροφή
30/01/2026 - 10:30
Αποσωληνώθηκε ο οπαδός του ΠΑΟΚ που χειρουργήθηκε στη Ρουμανία
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 10:09
Καρκίνος μαστού: Ο συνδυασμός του AI με τη μαστογραφία μειώνει κατά 12% τις καθυστερημένες διαγνώσεις
Digital Health
30/01/2026 - 09:34
Προεγχειρητική βιοψία μαστού - Μύθοι που επιμένουν, αλήθειες που σώζουν
Health Talk
30/01/2026 - 08:11
Υβριδική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: «Αντιπαραθέσεις στη γηροψυχολογική εκτίμηση»
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 03:41
Η Affidea στη νέα φάση του «Προλαμβάνω» με εξετάσεις για τη νεφρική δυσλειτουργία
Υπηρεσίες Υγείας
30/01/2026 - 00:08
Ιός Nipah: Η νόσος των καρποφάγων νυχτερίδων και ο κίνδυνος για τους Ευρωπαίους
Υγεία
29/01/2026 - 23:36
ECDC - ΠΟΥ Ευρώπης συνεχίζουν για την ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 22:53
ΕΟΔΥ: Nέα εργαλεία, έγκαιρη ανίχνευση και συμμετοχή των πολιτών στην επιδημιολογική επιτήρηση
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 22:32
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου «σκοτώνει» στην ηλικία των κάτω των 50 στις ΗΠΑ
Υγεία
29/01/2026 - 22:04
Η διατροφή που προστατεύει το δέρμα και καθυστερεί τη γήρανση
Health Talk
29/01/2026 - 21:31
Γεωργιάδης: «Καλή η κλινική κατάσταση των δύο τραυματιών του τροχαίου δυστυχήματος στη Ρουμανία»
Επικαιρότητα
29/01/2026 - 20:49
Καφεΐνη και περιποίηση δέρματος: Τελικά λειτουργεί; - Ποιο είναι το κλειδί...
Διατροφή
29/01/2026 - 20:13
MSD Ελλάδος: Η καινοτομία έχει αξία μόνο όταν φτάνει στον ασθενή
Pharma News
29/01/2026 - 19:58
Η Ελληνική καινοτομία σε κλινική μελέτη για το μεταβολικό σύνδρομο και τα συμπληρώματα διατροφής
Υγεία
29/01/2026 - 19:36
Στην Αρεόπολη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων του Health-IQ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 19:02
Μπαρμπετάκη: «Συνεχίζουμε και το 2026 να κάνουμε θόρυβο για τη φαρμακευτική καινοτομία!»
Pharma Policy
29/01/2026 - 18:46
Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 18:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κρεατίνη: Xρειάζεται οι γυναίκες να την προσθέσουν στην διατροφή τους;
Διατροφή
27/01/2026 - 17:43
Η InterMed στο διεθνές οδοντιατρικό συνέδριο AEEDC Dubai 2026
Pharma News
27/01/2026 - 18:41
Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 20:23
Γεωργιάδης: Πρόθεση της κυβέρνησης η αύξηση του επιδόματος οδοιπορικών για τους νεφροπαθείς
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 12:00
Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 14:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo