ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας 2021: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ατοπική Δερματίτιδα

Υπηρεσίες Υγείας
Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας 2021: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ατοπική Δερματίτιδα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας (14 Σεπτεμβρίου),o Πανελλήνιος Σύλλογος «Επιδέρμιδα» υλοποιεί ψηφιακή καμπάνια ενημέρωσης ασθενών και ευαισθητοποίησης κοινού για την Ατοπική Δερματίτιδα, εστιάζοντας στην πληροφόρηση των ασθενών για τη νόσο, καθώς και στην ανάδειξη της πολυδιάστατης επίπτωσής της στη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.
Τρίτη, 14/09/2021 - 18:08
News4Health Team News4Health Team

Στόχος της καμπάνιας είναι να συμβάλει στην αύξηση της ενημέρωσης για τη χρόνια - και συχνά εξουθενωτική - αυτή πάθηση από την οποία πάσχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα και να υπενθυμίσει στους ασθενείς ότι δεν είναι μόνοι στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Για την επίτευξηαυτού του στόχου, η καμπάνια περιλαμβάνει ενημερωτικές αναρτήσεις σταsocialmedia, ενημερωτικάvideos, καθώςκαι τη διοργάνωση ανοικτής διαδικτυακής εκδήλωσης όπου ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για τη νόσο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας γιορτάζεται από το 2018, μέσω μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίαςπου συντονίζεται από την Ένωση Οργανώσεων των Ασθενών με Δερματολογικές Παθήσεις GLOBAL SKINκαι την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών (EFA).Ο Σύλλογος «Επιδέρμια», που αποτελεί το μοναδικό μέλος της Ένωσης GLOBAL SKIN από την Ελλάδα,βρίσκεταιστο πλευρό των Ελλήνων ασθενών με Ατοπική Δερματίτιδα, συμμετέχονταςενεργά στην πρωτοβουλία εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας, ένας σύλλογος ασθενών δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ΗμέραςΑτοπικής Δερματίτιδας.

Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική, φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος που παρουσιάζει περιόδους έξαρσης και ύφεσης και συχνά εμφανίζεται ήδη από τη βρεφική ηλικία. Η νόσος προκαλεί ξηροδερμία, φλεγμονώδη εξανθήματα που μπορεί να καλύπτουν μεγάλη έκταση του σώματος και καθιστούν το δέρμα ευάλωτο στις μολύνσεις, πόνο και επίμονο κνησμό, ο οποίος μπορεί να διαταράσσει ακόμη και τον νυκτερινό ύπνο1. Σε αυτά προστίθενται η κόπωση λόγω της αϋπνίας, τα αισθήματα αμηχανίας και χαμηλής αυτοπεποίθησης και συχνά, ο κοινωνικός στιγματισμός.

Δυστυχώς, λόγω της κοινής αντίληψης ότι η νόσος «δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό έκζεμα», πολλοί ασθενείς καθυστερούν να λάβουν διάγνωση ή δεν βρίσκουν την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζονται για την αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων τους.

Στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης για αύξηση της σωστής ενημέρωσης των ασθενών και του περιβάλλοντός τους, επιδιώκει να συνεισφέρει ο Σύλλογος «Επιδέρμια» μέσω της καμπάνιας.Αναλυτικότερα, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση (webinar)με θέμα τηνΑτοπική Δερματίτιδα και τη συμμετοχή εκπροσώπων ασθενών και διακεκριμένων μελών τηςιατρικής κοινότητας. Αρχικά, ο Ρένος Βαμβακούσης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου «Επιδέρμια», θα μεταφέρει στους συμμετέχοντες τα μηνύματα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας, ενώ η Σοφία Σαμαρά, μέλος του Συλλόγου, θα παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητες της ζωής με τη νόσο. Την επιστημονική τους γνώση και κλινική εμπειρία θα καταθέσουν οι κεντρικοί ομιλητές, Μαρίνα Παπουτσάκη MD, PhD, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διευθύντρια Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής, Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων «Ανδρέας Συγγρός» και Σταμάτης Γρηγορίου MD, PhD, Επίκουρος Καθηγητής Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το webinarκαι να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς τους ομιλητέςεδώ.

Επιπρόσθετα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου υλοποιείται καμπάνια στα socialmediaπου περιλαμβάνει τη δημοσίευση ενημερωτικού περιεχομένου στις σελίδες Facebook και Instagram του Συλλόγου, καθώς και τη δημιουργία δύο ενημερωτικών videos. Το πρώτο, που προβάλλεται ήδη στο κανάλι του Συλλόγου στοYouTube, παρουσιάζει ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με τη νόσο και την επίπτωσή της στην ποιότητα ζωής των πασχόντων. Σύντομα θα ακολουθήσει και η δημοσίευση του δεύτερου video το οποίο θα εστιάζειστην κατάρριψη τωνμύθων που περιβάλλουν την Ατοπική Δερματίτιδα και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, είτε λόγω έλλειψης κατανόησης από το κοινωνικό περιβάλλον, είτε ανεπαρκούς ικανοποίησης των ιατρικών αναγκών τους.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου «Επιδέρμια»,Ρένος Βαμβακούσης, δήλωσε σχετικά με την ανάληψη της πρωτοβουλίας:«HΑτοπική Δερματίτιδα δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα των πασχόντων, αλλά επιφέρει σημαντική προσωπική, κοινωνική και οικονομική επιβάρυνση στους ίδιους και τους φροντιστές τους. Η επιβάρυνση όμως αυτή δεν αναγνωρίζεται στον βαθμό που πρέπει από το κοινωνικό σύνολο και τις Αρχές Υγείας. Για πρώτη φορά φέτος, μέσω του Συλλόγου μας, η φωνή των Ελλήνων ασθενών με Ατοπική Δερματίτιδα εκπροσωπείται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας την προσπάθεια διεκδίκησης καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους. Μέσω της καμπάνιας μας, επιδιώκουμε να τους μεταφέρουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι και ότι με τη σωστή ενημέρωση και τη συνεργασία με τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας, δηλαδή τον δερματολόγο, η νόσος μπορεί να ελεγχθεί και η καθημερινότητά τους να βελτιωθεί αισθητά».

Μέγας Χορηγός της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για την Ατοπική Δερματίτιδα είναι η βιοφαρμακευτική εταιρεία SANOFIκαι υποστηρικτές ηΔιεθνής Ένωση Οργανώσεων των Ασθενών με Δερματολογικές Παθήσεις GLOBAL SKIN και η φαρμακευτική εταιρεία LEO.

  • ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ
  • ΕΚΖΕΜΑ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία
Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία 14 Σεπτεμβρίου 2021
Διεθνές Συνέδριο Cardiomyopathy 2021 – The Cardiomyopathy Mind Set 15 Σεπτεμβρίου 2021
Διεθνές Συνέδριο Cardiomyopathy 2021 – The Cardiomyopathy Mind Set

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάθλιψη και δερματίτιδα έχουν κοινό φλεγμονώδες αποτύπωμα - Νέες προοπτικές για στοχευμένη θεραπεία
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 11:00

Κατάθλιψη και δερματίτιδα έχουν κοινό φλεγμονώδες αποτύπωμα - Νέες προοπτικές για στοχευμένη θεραπεία

Σε ποιες παθήσεις του δέρματος ωφελεί η κατανάλωση προβιοτικών!
Διατροφή
16/01/2026 - 20:36

Σε ποιες παθήσεις του δέρματος ωφελεί η κατανάλωση προβιοτικών!

Νέα δραστική ουσία αποδεικνύεται αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του σοβαρού εκζέματος
Υγεία
28/11/2025 - 11:02

Νέα δραστική ουσία αποδεικνύεται αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του σοβαρού εκζέματος

Βερνίκια νυχιών: Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και έκζεμα στο λαιμό
Health Talk
31/10/2025 - 14:00

Βερνίκια νυχιών: Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και έκζεμα στο λαιμό

Τα δερματικά προβλήματα προειδοποιούν για σοβαρά ψυχικά νοσήματα
Υγεία
21/10/2025 - 13:00

Τα δερματικά προβλήματα προειδοποιούν για σοβαρά ψυχικά νοσήματα

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου εγκαινιάζει κέντρο ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών
Επικαιρότητα
01/10/2025 - 06:53

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου εγκαινιάζει κέντρο ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί το «καλό» μας χέρι είναι... καλύτερο; Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε
Υγεία
02/07/2026 - 15:00
Hot dog: Οι κίνδυνοι για την υγεία, τι περιέχουν και πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνονται
Διατροφή
02/07/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Όταν οι ωοθήκες αναλαμβάνουν ρόλο... ανοσοποιητικού!
Υγεία
02/07/2026 - 13:00
Γλοιοβλάστωμα: Νέα ανοσοθεραπεία CAR-T εξαλείφει όγκους σε προκλινική μελέτη
Υγεία
02/07/2026 - 12:00
«Γέφυρα ζωής» από το Ρέθυμνο στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Επιτυχής η επέμβαση στο 6χρονο παιδί
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 11:50
Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη
Pharma News
02/07/2026 - 11:00
Υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας βιταμίνης C μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου και σήψης σε ασθενείς με τραύματα
Υγεία
02/07/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση για την ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 09:58
Αντικαρκινικό φάρμακο φαίνεται να αποκαθιστά τη γονιμότητα σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια
Υγεία
02/07/2026 - 09:00
Στελέχωση, υποδομές και λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο επίκεντρο συνάντησης εργαζομένων με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 07:29
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα για τις ανθεκτικές κοινότητες στην Κύπρο
Επικαιρότητα
02/07/2026 - 00:06
MyPBCVoice: Webinar για την πρωτοπαθή χολική χολαγγειΐτιδα και τα εμπόδια πρόσβασης στη φροντίδα υγείας
Health Talk
01/07/2026 - 23:29
Σουδάν: Νέα επιδημία χολέρας, με τουλάχιστον 120 νεκρούς το τελευταίο δίμηνο
Υγεία
01/07/2026 - 22:12
Οικονόμου: «Περισσότεροι από 40.000 ασθενείς σε αβεβαιότητα με τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας»
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 21:21
Θεσσαλονίκη: Πέθανε στο Ιπποκράτειο η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 20:44
Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 20:12
ΠΣΟΟ: Σήμα κινδύνου για την όραση από τη χρήση γυαλιών ηλίου από μη οπτικά καταστήματα
Υγεία
01/07/2026 - 19:16
Η εκστρατεία στον Αργοσαρωνικό αποκάλυψε 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου
Pharma News
01/07/2026 - 18:32
SOS από τους Γιατρούς του Κόσμου για τους σεισμόπληκτους και τις δομές υγείας της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 18:09
Αλτσχάιμερ: Η ελπίδα από τα νέα φάρμακα και η σημασία της ποιοτικής φροντίδας των ασθενών με άνοια
Υγεία
01/07/2026 - 17:42
Ρήξη μηνίσκου: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε
Health Talk
01/07/2026 - 16:54
Κρεατίνη και κατάθλιψη: Μπορεί ένα συμπλήρωμα να βοηθήσει και την ψυχική υγεία;
Ψυχική Υγεία
01/07/2026 - 16:16
Εμβόλια και νέα φάρμακα που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
Pharma Policy
01/07/2026 - 15:49
Όσοι κάνουν συχνά χρήση chatbot τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο πιθανό να έχουν αντιεμβολιαστικές απόψεις
Υγεία
01/07/2026 - 15:07
Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου η μητέρα πολιτεύτριας της ΝΔ έπειτα από εμπρηστική επίθεση
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 14:44
Η έντονη ζέστη του καλοκαιριού συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονιών στους νέους
Ψυχική Υγεία
01/07/2026 - 14:00
Άνοια: Πρωτεΐνη στο αίμα μπορεί να προβλέπει τον κίνδυνο έως και 20 χρόνια πριν από τα συμπτώματα
Υγεία
01/07/2026 - 13:00
«Προλαμβάνω: Μετέωρη η συνέχιση της θεραπείας για τους δικαιούχους του προγράμματος για την παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 12:29
Μελέτη δείχνει ότι η μελατονίνη μπορεί να ανακουφίσει από τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο
Υγεία
01/07/2026 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πατσάς ο παρεξηγημένος: Η σούπα από εντόσθια που αφήνει θετικό αποτύπωμα στον οργανισμό
Διατροφή
29/06/2026 - 17:37
Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας – Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 08:19
Θεμιστοκλέους: «Εξετάζουμε νέες παρεμβάσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 14:36
Αγαπηδάκη: «Οι δικαιούχοι του "Προλαμβάνω" για την παχυσαρκία θα λάβουν έως και οκτώ δόσεις φαρμάκων»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 16:27
ΙΣΑ: Να διορθωθεί άμεσα η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 16:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo