ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποτρίχωση με λέιζερ: H άνοιξη είναι η ιδανική εποχή

Ψυχική Υγεία
PEXELS
η άνοιξη, είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσει και η αποτρίχωση με λέιζερ, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα καθαρό, λείο και απαλό δέρμα.
Κυριακή, 16/05/2021 - 08:00
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Παρελθόν αποτελεί ο δύσκολος χειμώνας του 2020, που μας υποχρέωσε σε πρωτόγνωρες προσαρμογές, λόγω του νέου κορωνοϊού, και μαζί με αυτόν και η κακή μας διάθεση. Βρισκόμαστε στην εποχή της αναγέννησης, της ψυχικής ανάτασης και της ανανέωσης. Και τίποτε δεν είναι ιδανικότερο τώρα από τη φροντίδα του σώματός μας και την προετοιμασία του για το καλοκαίρι. Αυτή η εποχή του χρόνου, η άνοιξη, είναι η καταλληλότερη για να ξεκινήσει και η αποτρίχωση με λέιζερ, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα καθαρό, λείο και απαλό δέρμα.

«Κατά την αποτρίχωση, η συσκευή λέιζερ εκπέμπει φως που στοχεύει στη σκούρα χρωστική ουσία του τριχοθυλακίου (μελανίνη). Εκεί μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία καταστρέφει τα τριχοθυλάκια, οπότε αναστέλλεται ή καθυστερεί η ανάπτυξη των τριχών. Όσο μεγαλύτερη είναι η χρωματική αντίθεση μεταξύ του δέρματος και των τριχών, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται η θεραπεία. Αυτή βρίσκεται στο μέγιστο σημείο της στις αρχές της άνοιξης, δεδομένου ότι το μαύρισμα της προηγούμενης καλοκαιρινής σεζόν έχει πια εξασθενήσει», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

«Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι η καταλληλότερη και για έναν ακόμα λόγο: γιατί οι τρίχες δεν έχουν ακόμα εκτεθεί στον ήλιο, δεν έχουν ξανθύνει, οπότε η επιθυμητή αντίθεση παραμένει έντονη. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι αποτρίχωση με λέιζερ μπορούν να κάνουν μόνο οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρες τρίχες, αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιτρέψει τη χρήση του λέιζερ και σε πιο σκούρους τύπους δέρματος, αλλά και σε τρίχες που δεν απορροφούν καλά το φως (ξανθές, λευκές, κόκκινες), χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο δέρμα», προσθέτει.

Άλλος ένας λόγος που η άνοιξη είναι η καταλληλότερη εποχή για μόνιμη αποτρίχωση είναι γιατί τώρα είναι ευκολότερη η προετοιμασία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει κάποιος αποτρίχωση με λέιζερ είναι οι τρίχες να βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η αποτρίχωση με κερί, με τσιμπιδάκι, με ηλεκτρόλυση ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από τη θεραπεία, κάτι που υποχρεώνει σε κάλυψη της περιοχής για αισθητικούς λόγους.

«Οι συγκεκριμένες μέθοδοι αποτρίχωσης απαγορεύονται γιατί διαταράσσουν το τριχοθυλάκιο και καθιστούν τη θεραπεία με λέιζερ λιγότερο αποτελεσματική. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τρίχες ξεριζώνονται. Χωρίς τη ρίζα της τρίχας, η ενέργεια του λέιζερ δεν μπορεί να επικεντρωθεί στο τριχοθυλάκιο και να καταστρέψει την ικανότητά του να αναπτύσσει τις τρίχες», διευκρινίζει ο δρ Στάμου.

Η μοναδική μέθοδος αποτρίχωσης που επιτρέπεται είναι το ξύρισμα, επειδή δεν έχει καμία επίδραση στο τριχοθυλάκιο. Απαιτείται, ωστόσο, ένα εύλογο μήκος τρίχας για να εφαρμοστεί το λέιζερ, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-3 mm. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο ξύρισμα θα πρέπει να γίνεται, αναλόγως του σημείου του σώματος που θα υποβληθεί σε θεραπεία, από 2-7 μέρες πριν από τη συνεδρία». Όταν ο καιρός δεν επιβάλει τη χρήση ενδυμάτων που καλύπτουν το σύνολο του δέρματος, αυτό είναι πιο εύκολο συγκριτικά με το καλοκαίρι που είναι συχνά αδύνατη αυτή η επιλογή, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η δική μας όπου το θερμόμετρο ανεβαίνει πολύ και οι υψηλές θερμοκρασίες διαρκούν για πολλούς μήνες.

Ιδανική είναι η αποτρίχωση με λέιζερ την άνοιξη και εξαιτίας της ευαισθησίας του δέρματος στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία μετά τη θεραπεία. Υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο εγκαύματος αλλά και φλεγμονής και δυσχρωμίας, εάν εκτεθεί στον ήλιο χωρίς ισχυρή αντηλιακή προστασία.

Παρότι τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με λέιζερ μπορούν να φανούν από την πρώτη κιόλας συνεδρία, το σύνολο της διαδικασίας απαιτεί χρόνο και μερικές συνεδρίες για να ολοκληρωθεί. Κι αυτό διότι αποδίδει μόνο όταν οι τρίχες βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης και δεν βρίσκονται στο ίδιο στάδιο όλες οι τρίχες την ίδια στιγμή. Η επιλογή έναρξης των συνεδριών την άνοιξη, δίνει χρόνο για την ολοκλήρωση του συνόλου ή μεγάλου μέρους της θεραπείας, προτού φτάσει ο καιρός των διακοπών.

«Η αποτρίχωση με λέιζερ εκτελείται ως ιατρική πράξη περισσότερα από 20 χρόνια και τα πλεονεκτήματά της είναι πολλαπλώς επιβεβαιωμένα. Μεταξύ αυτών είναι η ακρίβεια, η ασφάλεια, η ταχύτητα και η δυνατότητα πρόβλεψης των αποτελεσμάτων. Φυσικά, προϋπόθεση αποκόμισης αυτών είναι να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο δερματολόγο, ο οποίος να έχει αρκετή εμπειρία, και με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς τα παρωχημένης τεχνολογίας λέιζερ θα απαιτήσουν περισσότερες συνεδρίες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Οι πιθανές παρενέργειες μειώνονται με τη σωστή προετοιμασία του δέρματος πριν από τη θεραπεία και τη σωστή φροντίδα του μετά από αυτή, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Το καλύτερο μηχάνημα που χρησιμοποιείται σήμερα είναι το λέιζερ Αλεξανδρίτη, καθώς είναι γρήγορο, δηλαδή καλύπτει μεγαλύτερες περιοχές σε λιγότερο χρόνο. Είναι δε και το πιο αποτελεσματικό, αφού η αλλαγή της υφής της τρίχας και η μείωση του αριθμού και του πάχους των τριχών είναι ορατή μετά από κάθε συνεδρία.

Είναι μια διαδικασία εντελώς ανώδυνη – υπάρχει μόνο μια αίσθηση ζέστης ή ήπιου καψίματος στην περιοχή της εφαρμογής. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι που έχουν μειωμένη ανοχή στον πόνο ή η θεραπεία εφαρμόζεται σε πιο ευαίσθητα σημεία είναι πιθανό να νιώσουν μια ενόχληση, η οποία όμως υποχωρεί μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίας. Το ίδιο σύντομης διάρκειας είναι και η ερυθρότητα που μπορεί να προκληθεί.

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη μειώνει την τριχοφυΐα κατά έως και 90% και τα αποτελέσματά της είναι μακροχρόνια, τόσο σε εκείνους που την κάνουν για αισθητικούς όσο και σε εκείνους που την επιλέγουν για την αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων (όπως η κύστη κόκκυγα) ή καταστάσεων όπως ο δασυτριχισμός λόγω ορμονικών διαταραχών», καταλήγει ο δρ Χρήστος Στάμου.

  • ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
  • ΛΕΙΖΕΡ
  • ΔΕΡΜΑ
  • ΑΝΟΙΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις τρόποι για καλλίγραμμο σώμα ενόψει καλοκαιριού
Τρεις τρόποι για καλλίγραμμο σώμα ενόψει καλοκαιριού 05 Μαϊος 2021
Έξυπνοι τρόποι απαλλαγής από την κυτταρίτιδα 13 Μαϊος 2021
Έξυπνοι τρόποι απαλλαγής από την κυτταρίτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας
Διατροφή
13/06/2026 - 16:34

Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας

Πώς επηρεάζουν την βλεφαρίτιδα οι αλλεργίες της Άνοιξης
Health Talk
01/06/2026 - 11:43

Πώς επηρεάζουν την βλεφαρίτιδα οι αλλεργίες της Άνοιξης

Συχνές, αλλά όχι «απλές» οι αλλεργίες στην παιδική ηλικία - Οι παράγοντες κινδύνου
Health Talk
19/05/2026 - 18:57

Συχνές, αλλά όχι «απλές» οι αλλεργίες στην παιδική ηλικία - Οι παράγοντες κινδύνου

Κρύα χέρια, ζεστή καρδιά: Γιατί μεταλλάξεις στο ίδιο γονίδιο επηρεάζουν διαφορετικά το δέρμα και την καρδιά
Υγεία
04/05/2026 - 16:14

Κρύα χέρια, ζεστή καρδιά: Γιατί μεταλλάξεις στο ίδιο γονίδιο επηρεάζουν διαφορετικά το δέρμα και την καρδιά

Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36

Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη

Όλα τα όπλα της δερματολογίας για ανανεωμένο δέρμα
Ομορφιά
09/04/2026 - 10:00

Όλα τα όπλα της δερματολογίας για ανανεωμένο δέρμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας
Διατροφή
13/06/2026 - 16:34
Μητσοτάκης: Κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω και αξιοποίηση του παλιού στη Ρόδο
Πολιτική Υγείας
13/06/2026 - 16:14
Ηλεκτροπόρωση: Μία παλιά μέθοδος ανοίγει νέους δρόμους για ανεγχείρητους καρκίνους του πεπτικού
Υγεία
13/06/2026 - 15:44
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα του Νοσοκομείου Χανίων
Υγεία
13/06/2026 - 08:14
Η Novo Nordisk και η «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ» στο BeWell Festival με το μήνυμα «για μια ανάλαφρη ζωή»
Patient Talk
13/06/2026 - 03:41
Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον Έβρο για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ELPEN
Pharma News
13/06/2026 - 00:13
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη: Η επιστήμη αλλάζει τους κανόνες της πρόληψης
Health Talk
12/06/2026 - 22:43
«The Lancet»: Οι πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 22:18
Μελέτη για νέο φάρμακο κατά του μεταστατικού καρκίνου του μαστού ανακοινώθηκε στο ASCO 2026
Υγεία
12/06/2026 - 21:46
Ικανοποίηση στον ΙΣΑ για τη συνέχιση του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 21:18
Αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συνεχίζεται η επιτήρηση στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 20:47
Κομισιόν: Πρόοδος και προκλήσεις στους ελέγχους της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων στην ΕΕ
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 19:31
Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Υγεία
12/06/2026 - 19:09
Τον Οκτώβριο ο 4ος κύκλος του προγράμματος διατροφικής αγωγής για άτομα τρίτης ηλικίας του δήμου Αθηναίων
Διατροφή
12/06/2026 - 18:37
Σκληραίνοντας το σώμα μας: Η επιστήμη πίσω από την προπόνηση στις πολεμικές τέχνες
Fitness
12/06/2026 - 18:14
Ο ΕΕΣ βραβεύει 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους πανελλαδικούς διαγωνισμούς
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 17:38
3ο ΣΦΕΕ Summit: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για να γίνει κόμβος φαρμακευτικής καινοτομίας
Pharma Policy
12/06/2026 - 17:06
Λαμπερά εγκαίνια για το νέο κέντρο γυναικολογίας και γονιμότητας Prolific
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2026 - 16:32
Υπογεννητικότητα: Οι ερευνητές εστιάζουν στον ρόλο των έξυπνων κινητών
Υγεία
12/06/2026 - 16:11
Νέες συστάσεις από τον EMA για το βαλπροϊκό οξύ και το εμβόλιο κατά του chikungunya
Pharma Policy
12/06/2026 - 15:47
Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ για τον Έμπολα: Η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στο Κονγκό
Υγεία
12/06/2026 - 15:32
Οι καρδιοπαθείς ζητούν μείωση της συμμετοχής σε φάρμακα για προχωρημένη ανεπάρκεια
Patient Talk
12/06/2026 - 15:17
Καρκίνος του μαστού στους άνδρες: Η συχνότητα, τα συμπτώματα και οι παράγοντες κινδύνου
Υγεία
12/06/2026 - 15:00
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο 3ο SFEE SUMMIT: «Σημαντικό βήμα προόδου το "Προλαμβάνω" αλλά πρέπει να συνεχίσουμε»
Patient Talk
12/06/2026 - 14:37
IQ Genomix και Ομάδα Αιγαίου σε ακριτικά νησιά δωρεάν προληπτικούς ελέγχους καρκίνου του παχέος εντέρου
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 14:14
Αγγούρι: 8 λόγοι που αξίζει να το βάζετε καθημερινά στο πιάτο σας
Διατροφή
12/06/2026 - 14:00
Αγαπηδάκη: Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται έως το 2030 – Νέα φάση από την 1η Σεπτεμβρίου 2026
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 13:48
Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους
Υγεία
12/06/2026 - 13:00
Γεωργιάδης: Σύνδεση MyHealth app με το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» μέσα στον Ιούνιο
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 12:00
Γιαννάκος: Διπλασιάζονται οι μισθοί των ιεραρχών και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ τίποτα!
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 11:50

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος
Διατροφή
11/06/2026 - 13:00
Έκκληση του ΠΟΥ για καλύτερη προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τη ζέστη
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 12:29
Θεμιστοκλέους: Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για τις νέες μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 16:38
Δωρεά 120 απινιδωτών και ισάριθμων κιτ πρώτων βοηθειών στο ΕΚΠΑ από τη UNI-PHARMA
Pharma News
11/06/2026 - 16:21
Με τη χρυσή διαπίστευση του JCI και την επόμενη τριετία το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
Υπηρεσίες Υγείας
11/06/2026 - 17:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo