news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Τρόποι απαλλαγής από την ξηροφθαλμία που προκαλεί η μάσκα

News4Health TeamNews4Health Team
575 0
Τρόποι απαλλαγής από την ξηροφθαλμία που προκαλεί η μάσκα

Ενώ συχνά ακούμε για την ανάγκη προστασίας του στόματος, της μύτης και των χεριών για να παραμείνουμε ασφαλείς από την COVID-19, πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν την προστασία ενός άλλου βασικού οργάνου του σώματος, τα μάτια. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας και του Κέντρου Οφθαλμικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (CORE) της Σχολής Οπτομετρίας και Επιστήμης της Όρασης του Πανεπιστημίου του Waterloo, η χρήση της μάσκας, αν και απαραίτητη, μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα ξηροφθαλμίας,.

Και αυτό διότι, όταν φοράμε τη μάσκα, ο αέρας που εκπνέουμε οδηγείται προς τα επάνω, προς την επιφάνεια των ματιών. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του φυσιολογικού ρυθμού εξάτμισης των δακρύων, με συνέπεια την εμφάνιση συμπτωμάτων ξηροφθαλμίας, όπως ερεθισμός, ερυθρότητα, δακρύρροια και φωτοευαισθησία.

Μερικοί τρόποι για να κρατήσετε τα μάτια σας ασφαλή και υγιή κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι:

  • Αποφύγετε το τρίψιμο των ματιών σας: Αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης στα μάτια. Όταν τρίβουμε τα μάτια με τα χέρια μας, υπάρχει κίνδυνος να τα μολύνουμε, με συνέπεια να συμβαίνουν λοιμώξεις, όπως η επιπεφυκίτιδα. Ταυτοχρόνως όμως, αυξάνεται και ο κίνδυνος να κολλήσουμε COVID-19, αν τα χέρια μας έχουν εκτεθεί στον ιό. Όπως λοιπόν δεν πρέπει να ακουμπάμε το στόμα και τη μύτη μας, έτσι δεν πρέπει να τρίβουμε και τα μάτια μας.
  • Χρησιμοποιείτε τεχνητά δάκρυα: Τα ξηρά μάτια οδηγούν σε περισσότερη τριβή των ματιών με τα χέρια, αυξάνοντας τους κινδύνους μόλυνσης. Τα τεχνητά δάκρυα όμως ανακουφίζουν από την ξηρότητα των οφθαλμών. Για αυτό χρησιμοποιείστε καθημερινά οφθαλμικές σταγόνες μίας χρήσης με Υαλουρονικό Νάτριο και Χαμομήλι, όπως το Newsept eyes, οι οποίες βοηθούν στη συμπλήρωση της λίπανσης του ματιού. Το υαλουρονικό νάτριο θεωρείται ο καλύτερος ενυδατικός παράγοντας, ενώ το χαμομήλι έχει ευεργετικές καταπραϋντικές ιδιότητες. Ελαχιστοποιείστε την παραμονή σε χώρους με κλιματισμό και κάντε συχνά διαλείμματα από την χρήση οθονών. Ο κλιματισμός δημιουργεί ξηρή ατμόσφαιρα, ενώ η συνεχής χρήση οθόνης εμποδίζει το ανοιγοκλείσιμο των ματιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λειτουργώντας ως ενισχυτικός παράγοντας της ξηροφθαλμίας.
  • Αντικαταστήστε τους φακούς επαφής με γυαλιά: Οι χρήστες φακών επαφής αγγίζουν τα μάτια τους περισσότερο απ’ ότι ο μέσος άνθρωπος. Χρησιμοποιείστε γυαλιά πιο τακτικά, ειδικά αν έχετε την τάση να αγγίζετε τα μάτια σας συχνά, ενώ φοράτε τους φακούς επαφής.

Συμβουλευτείτε πάντα τον οφθαλμίατρό σας σε περίπτωση που τα συμπτώματα εμμένουν και είναι επίπονα

Health ανα Tag:
  • ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ
  • ΜΑΣΚΑ
  • ΜΑΤΙΑ
  • ΓΥΑΛΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΙΣ: Αναγκαία η ορθή η χρήση της μάσκας

ΠΙΣ: Αναγκαία η ορθή η χρήση της μάσκας

Την αναγκαιότητα να συνεχισθεί η ορθή χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες δεδομένου ότι ο κίνδυνος της επιδημίας στη χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται, επισήμανε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). 

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου
Πως επηρεάζονται τα μάτια από την παγωνιά και τον άνεμο

Πως επηρεάζονται τα μάτια από την παγωνιά και τον άνεμο

Όταν το κρύο είναι τσουχτερό, όλοι σπεύδουμε να φορέσουμε ό,τι πιο ζεστό έχουμε και να κουκουλωθούμε καλά, εάν χρειαστεί να βγούμε έξω. Ωστόσο προστασία δεν χρειάζεται μόνο ο κορμός και το κεφάλι μας, αλλά και τα μάτια μας. 

News4Health TeamNews4Health Team
Η υγρασία από τις μάσκες προσώπου μπορεί να μετριάζει τη σοβαρότητα της λοίμωξης COVID-19

Η υγρασία από τις μάσκες προσώπου μπορεί να μετριάζει τη σοβαρότητα της λοίμωξης COVID-19

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το υψηλό ποσοστό υγρασίας θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η χρήση μασκών προσώπου έχει συνδεθεί με μικρότερη βαρύτητα λοίμωξης COVID-19.

News4Health TeamNews4Health Team
H χρήση διπλής μάσκας εκτοξεύει την προστασία από τη μόλυνση με κορονοϊό

H χρήση διπλής μάσκας εκτοξεύει την προστασία από τη μόλυνση με κορονοϊό

Η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στις νέες οδηγίες του CDC για την σχεδόν απόλυτη προστασία που προσφέρει η χρήση διπλής μάσκας και από τα 2 άτομα που έρχονται σε στενή επαφή. 

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου

Newsroom

  • Πυρά της ΟΕΝΓΕ κατά Κικίλια για το νέο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ

    04/03/2021 - 19:48
  • Προσωρινό ΑΜΚΑ για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 (τροπολογία)

    04/03/2021 - 19:26
  • Η παχυσαρκία δεν είναι επιλογή τρόπου ζωής (vid)

    04/03/2021 - 19:18
  • Επενδύσεις €600 εκατ. από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Υπό κατασκευή μονάδες παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων

    04/03/2021 - 19:05
  • Αντιπρόεδος Κομισιόν: «Τώρα βλέπω γιατί η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στον εμβολιασμό»

    04/03/2021 - 19:02
  • Ο χάρτης των μεταλλάξεων: Βρέθηκαν ακόμη 677 βρετανικά στελέχη

    04/03/2021 - 18:33
  • Ο χάρτης του κορονοϊού: Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων ξανά στην Αττική

    04/03/2021 - 18:01
  • Κορονοϊός Ελλάδα: 2.219 νέα κρούσματα, 35 θάνατοι και η θετικότητα στο 3,98%

    04/03/2021 - 17:55
  • CureVac: Έπεσαν οι υπογραφές με τη Novartis για την παραγωγή του εμβολίου COVID

    04/03/2021 - 15:43
  • Το άτμισμα μαριχουάνας είναι πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο

    04/03/2021 - 15:23

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED