Σταθερή παραμένει η κατάσταη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργου Μυλωνάκη, μια μέρα μετά την εισαγωγή του με ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
"Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κος Γεώργιος Μυλωνάκης, συνεχίζει να βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και η κατάστασή του παραμένει σταθερή", αναφέρει χαρακτηριστικά το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες από πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο και για αισιοδοξία.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, λιποθύμησε χθες κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης στο Μαξίμου και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου και προχώρησαν γρήγορα σε εμβολισμό του θρόμβου που προκάλεσε το ανεύρυσμα.
Θεμιστοκλέους: Θα κερδίσει τη μάχη
Στο ΕΡΤnews μίλησε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφερόμενος στην εξέλιξη της υγείας του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους: «Σεβόμενος και το ιατρικό απόρρητο, δεν θα δώσω πολλές πληροφορίες, η κατάστασή του όμως είναι σταθερή και να ευχηθούμε όλοι και πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα ο Γιώργος ο κύριος Μυλωνάκης να το ξεπεράσει πολύ γρήγορα. Θα δώσει αυτή τη μάχη και θα την κερδίσει.
Θα χρειαστεί κάποιος καιρός, είναι σταθερός και ελεγχόμενη κατάσταση αυτή τη στιγμή
Ενημερώθηκα πολύ σύντομα, έτσι και αλλιώς ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο που έχω θητεύσει πολλά χρόνια. Γνωρίζω όλους τους συναδέλφους εκεί, είναι σε μια πολύ καλή ομάδα γιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ξαναλέω έχουν μια σταθερή κατάσταση.
Να ευχηθούμε πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα στον κύριο Μυλωνάκη, στον Γιώργο γρήγορα περαστικά.
Δεν χρειάζεται να δώσουμε περισσότερο περισσότερες πληροφορίες.Είναι μια σοβαρή κατάσταση, σταθερή και ελεγχόμενη».
Αρχοντάκης: Θα περιμένω δύο εβδομάδες για να μιλήσω
Για την πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη, μίλησε σήμερα, επίσης στην ΕΡΤ, ο Επεμβατικός, Νευροακτινολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ και χειρουργός του κ. Μυλωνάκη, Ευτύχιος Αρχοντάκης.
Όπως εξήγησε, «σκοπός με το χειρουργείο ήταν να αποκλείσουμε το ανεύρυσμα από την κυκλοφορία του αίματος. Το δεύτερο είναι να ξεπεράσει ο ασθενής την υπάρχουσα αιμορραγία».
Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε» για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του κ. Μυλωνάκη τονίζοντας ότι «επιπλοκές σε υπαραχνοειδή αιμορραγία χρονικά ορίζονται στην 6η-7η ημέρα και έχει να κάνει με το πώς αντιδρούν οι αρτηρίες στο αίμα που είναι διάχυτο στον εγκέφαλο».
Παράλληλα, επισήμανε ότι «έπαιξε ρόλο η γρήγορη διακομιδή, μέσα στο πρώτο 48ωρο είναι καλό να αντιμετωπίζεται ένα ανεύρυσμα, όπως αναφέρει η διεθνής βιβλιογραφία».
Διευκρίνισε, πάντως, πως «θα περίμενα να περάσουν 2 εβδομάδες για να μιλήσω. Η αιμορραγία είναι κάτι που είναι ongoing και πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα. Είναι πολύ βασικό πώς θα αντιδράσει ο εγκέφαλος στο αίμα που έχει βγει από τις αρτηρίες».
Διευκρινίζοντας ότι η επέμβαση «κράτησε μισή ώρα, τρία τέταρτα», ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι «η επέμβαση πήγε καλά, το ανεύρυσμα είναι αποκλεισμένο επομένως έχουμε ένα χαρτί καλό. Αυτό βοηθάει και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών που μπορεί να έχει μια αιμορραγία».
Ερωτηθείς για την εικόνα του Γιώργου Μυλωνάκη όταν έφτασε στο νοσοκομείο, είπε ότι «είχε μια νευρολογική εικόνα που συνάδει με ισχαιμικό ή εγκεφαλικό επεισόδιο» σημειώνοντας ότι «είναι πολύ καλύτερο να μείνει κάποιος διασωληνωμένος ως προστασία του εγκεφάλου του».
Διαβάστε ακόμα:
«Δύσκολες οι επόμενες 10 ημέρες» για τον Γιώργο Μυλωνάκη - «Πρέπει να ξεπεραστούν κάποιοι κίνδυνοι»





