Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι «ενημερώθηκε για την κατάσταση της Παθολογικής κλινικής και το έγγραφο των ειδικευομένων ιατρών των τμημάτων του Παθολογικού Τομέα του ΓΝΑ ΚΑΤ σχετικά με την επιβολή συνεφημέρευσης για την κάλυψη ελλείψεων ειδικευομένων Παθολογίας.
Η πληρότητα της Παθολογικής κλινικής που ανέρχεται σε άνω του 200%, ο μεγάλος όγκος νοσηλευόμενων σε κλίνες διασποράς και η υποστελέχωση της Παθολογικής κλινικής δημιουργεί επισφαλής κατάσταση για τη νοσηλεία των ασθενών.
Η προτεινόμενη "λύση" της εφημέρευσης ειδικευόμενων άλλων τμημάτων δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής κλινικής. Αντίθετα επιχειρεί να μπαλώσει τα κενά με μετακύλιση ευθυνών και ανάθεση αλλότριων καθηκόντων στους
ειδικευόμενους γιατρούς (εκτός του άμεσου γνωστικού και εκπαιδευτικού τους αντικειμένου), δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην όποια εκπαιδευτική διαδικασία και δεν διασφαλίζει ασφάλεια για τους ασθενείς και τους εφημερεύοντες ιατρούς.
Είναι απαράδεκτη η επιβολή εθελοντικής ή υποχρεωτικής συνεφημέρευσης για την κάλυψη οργανικών κενών.
Η ευθύνη για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων ανήκει αποκλειστικά στη Διοίκηση, την 1ης η Υ.Πε. και το υπουργείο Υγείας και δεν μπορεί να μετακυλίεται στους ειδικευόμενους.
Να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, δημιουργία 2ης Παθολογικής κλινικής στο ΓΝΑ ΚΑΤ, σύσταση τμήματος Βραχείας Νοσηλείας και αύξηση των θέσεων ειδικευόμενων Παθολογίας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ».





