ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΑμεΑ: «Στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αξίζει μια ζωή με ίσα δικαιώματα»

Επικαιρότητα
ΕΣΑμεΑ: «Στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αξίζει μια ζωή με ίσα δικαιώματα»
Το δικό της μήνυμα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία έστειλε η ΕΣΑμεΑ.
Παρασκευή, 02/12/2022 - 18:40
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας, και συμπερίληψη στην κοινωνία για μια ζωή με ίσα δικαιώματα ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Αναλυτικά το μήνυμα του European Disability Forum:

«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, εμείς τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, οι οικογένειές μας, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, μετά την πανδημία, μεσούσης της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του ακραίου πληθωριστικού κύματος, αποφασισμένοι ότι δεν θα οδηγηθούμε στην εξαθλίωση, δεν θα πληρώσουμε ακόμη μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε, συνεχίζοντας πάντα τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και σε κάθε Ουκρανό πολίτη που υποφέρει από τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στη χώρας τους. Αγωνιζόμαστε για τη συμπερίληψη της αναπηρίας σε κάθε πολιτική για την προστασία από την κλιματική αλλαγή.

 Την εποχή των μνημονίων είδαμε τα επιδόματά μας να μένουν στάσιμα, τις συντάξεις μας να μειώνονται και τις θέσεις εργασίας μας να χάνονται.
 Την εποχή της πανδημίας χιλιάδες συνάνθρωποί μας με αναπηρία στην Ευρώπη και ευτυχώς σε μικρότερο βαθμό στη χώρα μας έγιναν τα πρώτα θύματα.
 Σήμερα, μέσα στην ενεργειακή κρίση, στον πληθωρισμό και στο τεράστιο κύμα αυξήσεων στα βασικά αγαθά, είμαστε οι πρώτοι που θίγεται τόσο βάναυσα το βιοτικό μας επίπεδο, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το επιπλέον κόστος που προκύπτει από την αναπηρία/ χρόνια πάθησή μας.
 Οι γυναίκες με αναπηρία και χρόνια πάθηση, τα άτομα με αναπηρία που διαβιούν στα ιδρύματα, οι πρόσφυγες με αναπηρία, είναι συντριπτικά περισσότεροι σε αριθμούς θύματα κάθε μορφής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.
 Τα παιδιά με αναπηρία ή χρόνια πάθηση στερούνται σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά το δικαίωμα σε ένα σχολείο που θα τα προστατεύει και θα τα εκπαιδεύει δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς, με ελλείψεις σε δασκάλους, καθηγητές, προσβάσιμα σχολεία και υλικό.
 Η ανεργία στα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση χτυπά κόκκινο και οι πολιτικές για την κατάρτιση και την απασχόλησή τους είναι ισχνές.
Το κίνημα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στην καταπάτηση κεκτημένων δικαιωμάτων τους, είτε λόγω κρίσεων είτε λόγω πανδημίας. Από την πλευρά τους οι κυβερνήσεις σε μεγάλο βαθμό ξέχασαν τους πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες αυτοί επηρεάζονται δυσανάλογα, διαμορφώνοντας έτσι μια ζοφερή πραγματικότητα σε βάρος τους.
 Υπερασπιζόμαστε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που εμείς αγωνιστήκαμε να θεσπιστεί και να γίνει νόμος του κράτους για την προστασία μας: Σύμφωνα με το άρθρο 28 της Σύμβασης που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012, το οποίο αφορά στο ανεκτό βιοτικό επίπεδο και κοινωνική προστασία, «τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρίες για ένα βιοτικό επίπεδο ανεκτό, για τα ίδια και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένης και της κατάλληλης διατροφής, ένδυσης και κατοικίας, και για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύουν και να προάγουν την εξασφάλιση του δικαιώματος αυτού, χωρίς διακρίσεις βάσει της αναπηρίας, 2β. να διασφαλίζουν την πρόσβαση από τα άτομα με αναπηρίες (...) στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και τα προγράμματα μείωσης της φτώχειας».
 Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα της χώρας μας που στο άρθρο 21 τονίζει ότι «τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας», συνταγματικές επιταγές και απαιτήσεις της εθνικής μας νομοθεσίας.

Διεκδικούμε την προστασία της Ελληνικής Πολιτείας

  • Αυξήσεις επιδομάτων ατόμων με αναπηρία. Επιτακτική ανάγκη οι αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τελευταίες δόθηκαν το 2011.
  • Αποσύνδεση του προνοιακού επιδόματος από τη σύνταξη και την εργασία.
  • Κατάργηση της διακοπής του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος των τέκνων με βαριά αναπηρία ή βαριά νοητική αναπηρία όταν λάβουν τη σύνταξη του αποθανόντος γονέα τους.
  • Αυξήσεις συντάξεων ατόμων με αναπηρία οποίοι είναι συνταξιούχοι είτε λόγω γήρατος είτε λόγω αναπηρίας, ανεξάρτητα από την προσωπική διαφορά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναπηρία επιφέρει πρόσθετες ανάγκες και εκτινάσσει το κόστος διαβίωσης. Επαναφορά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τη συνταξιοδότηση των γονέων/ συζύγων/ αδελφών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, οι οποίες καταργήθηκαν άδικα με το 3ο μνημόνιο. Μη περικοπή της σύνταξης σε περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχων λόγω αναπηρίας.
  • Τιμητική σύνταξη στη μητέρα παιδιού με αναπηρία. Θεσμοθέτηση της τιμητικής σύνταξης στη μητέρα παιδιού με βαριά αναπηρία (όπως τέκνο με βαριά νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, πολλαπλές βαριές αναπηρίες, βαριά κινητική αναπηρία, χρόνιες ψυχικές διαταραχές, χρόνιες παθήσεις), σε περίπτωση που δεν θεμελιώνει η ίδια συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά της στην κοινωνία, στην πολιτεία και στο παιδί της και αναγνωρίζοντας ότι αυτή η γυναίκα στερήθηκε τη δυνατότητα να μετέχει στην εργασία όπως άλλοι πολίτες, λόγω της αναπηρίας του παιδιού της και η οποία, εξαιτίας της απουσίας δομών στήριξης αφιερώθηκε στη φροντίδα αυτού του ατόμου.
  • Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης. Αδιανόητη η μη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στα μέτρα της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης. Επιβεβλημένη η συμπερίληψη της αναπηρίας σε κάθε Πρόγραμμα της Στρατηγικής με διακριτό τρόπο, όπως ισχύει για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, με πρόσθετη προσαύξηση 20% λόγω αναπηρίας ή/και χρόνιας πάθησης.
  • Αύξηση συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στον ενεργό πληθυσμό της χώρας. Οργανωμένη προσπάθεια για την αύξηση της εργασιακής ένταξης, καθώς και της εργασιακής απορρόφησης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που αναζητούν εργασία. Πρέπει να υπάρξει συγκροτημένη πολιτική μέσω μίας εθνικής στρατηγικής για μια μεταρρύθμιση στην επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».
  • Εθνικό Σύστημα Υγείας δίκαιο, δημόσιο και δωρεάν που θα διασφαλίζει την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας και θα διέπεται από διαφάνεια και λογοδοσία. Συμπερίληψη της διάστασης της αναπηρίας και της χρόνιας πάθησης σε όλες τις πολιτικές για την υγεία, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στο σύνολο των λοιπών υπηρεσιών υγείας. Ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και επέκταση του θεσμού του οικογενειακού ιατρού. Μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και στα τεχνικά βοηθήματα, στα ιατροτεχνολογικά βοηθήματα, στα είδη ειδικής διατροφής και τις βιταμίνες. Θεσμοθέτηση της συμμετοχής εκπροσώπου της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε όλους τους Φορείς Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Αξιολόγησης πολιτικών για την υγεία. Αυξήσεις στην αποζημίωση των εξόδων μετακίνησης χρονίως πασχόντων από και προς τις μονάδες θεραπείας τους λόγω υπέρμετρης αύξησης των κομίστρων ΤΑΧΙ και καυσίμων.
  • Ομαλή μετάβαση από τη διαχωρισμένη/ειδική στη συμπεριληπτική εκπαίδευση (Ένα σχολείο για όλους), μέσω μιας Εθνικής Στρατηγικής για την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία/ χρόνια πάθηση, με διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και στη διά βίου μάθηση. Αξιολόγηση των θεσμών της Παράλληλης Στήριξης και των Τμημάτων Ένταξης.
  • Εθνική Στρατηγική για τη Συμπερίληψη και Διαβίωση στην Κοινότητα. Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το τωρινό ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ μοντέλο αποϊδρυματοποίησης που επί σειρά ετών έχει τραγικές συνέπειες στις ζωές των ατόμων με αναπηρία και να διαβουλευτεί με το αναπηρικό κίνημα για ένα νέο μοντέλο, που θα σέβεται και θα ικανοποιεί στην πράξη τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις στη χώρα.
  • Άμεσα επάρκεια σε προσωπικό, ώστε να υπάρξει σοβαρή φροντίδα για τα άτομα με αναπηρία που ζουν εσώκλειστα στα ιδρύματα, ιδιωτικά και δημόσια, και σταδιακή αποϊδρυματοποίηση, με πρόγραμμα, με εποπτεία, με σωστή χρηματοδότηση, στήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις στη χώρα. Απαιτείται επίσης διασφάλιση της βιωσιμότητας των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ και ΚΔΗΦ ΑμεΑ), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) καθώς και δημιουργία Στεγών Αυξημένης Προστασίας, για άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να είναι στις Στέγες και χρειάζονται πολύ περισσότερη υποστήριξη.
  • Επέκταση με νόμο της αρχής της ίσης μεταχείρισης και πέραν του τομέα της απασχόλησης, σε τομείς όπως είναι η κοινωνική προστασία, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, οι κοινωνικές παροχές και οι φορολογικές διευκολύνσεις, η εκπαίδευση, η πρόσβαση στη διάθεση και παροχή αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται συναλλακτικά στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης και της στέγης, που δεν καλύπτονται από τις διατάξεις του ν. 4443/2016.
  • Λήψη μέτρων για την προστασία από την κάθε μορφής κακοποίηση των πλέον ευάλωτων, των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις όλων των ηλικιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ατόμων που διαβιούν στα ιδρύματα, με οργανωμένο τρόπο, με αυστηροποίηση μέτρων και ποινών, με δράσεις και προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία, σε Δήμους, σε ΑΕΙ κλπ.
  • Νόμος - πλαίσιο για φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα. Νόμος - πλαίσιο για την προσβασιμότητα σε όλα τα περιβάλλοντα, φυσικά, δομημένα και ψηφιακά, ο οποίος θα ενοποιεί την εθνική νομοθεσία με τις ευρωπαϊκές Οδηγίες.
  • Τροποποίηση και βελτίωση κεφαλαίου Δ του ν.4488/2017. Αναμόρφωση - μεταρρύθμιση του νόμου για τον Συντονιστικό Μηχανισμό και των Σημείων Αναφοράς, απαραίτητη για τη δημιουργία εθνικών, περιφερειακών και δημοτικών σχεδίων δράσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 15/05/2023 - 12:48
  • ΕΣΑΜΕΑ
  • ΑΝΑΠΗΡΙΑ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
  • ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτοί είναι οι πρώτοι baristas με Σύνδρομο Down - Εργάζονται σε καφέ της Θεσσαλονίκης (video)
Αυτοί είναι οι πρώτοι baristas με Σύνδρομο Down - Εργάζονται σε καφέ της Θεσσαλονίκης (video) 02 Δεκεμβρίου 2022
ΕΟΔΥ: Διεθνής άσκηση για την καταγραφή της ετοιμότητας των χωρών απέναντι σε πιθανές διασυνοριακές απειλές για την υγεία 09 Δεκεμβρίου 2022
ΕΟΔΥ: Διεθνής άσκηση για την καταγραφή της ετοιμότητας των χωρών απέναντι σε πιθανές διασυνοριακές απειλές για την υγεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: »Χωρίς σχολικό νοσηλευτή στη Νάξο - Να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας»
Patient Talk
20/10/2025 - 14:42

Ε.Σ.Α.μεΑ.: »Χωρίς σχολικό νοσηλευτή στη Νάξο - Να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας»

Άνοιξε η πλατφόρμα για φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης
Επικαιρότητα
20/10/2025 - 14:24

Άνοιξε η πλατφόρμα για φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης

Πρόγραμμα χαλάρωσης μέσω smartphone βοηθάει σημαντικά ασθενείς με οξεία ημικρανία
Digital Health
17/10/2025 - 13:00

Πρόγραμμα χαλάρωσης μέσω smartphone βοηθάει σημαντικά ασθενείς με οξεία ημικρανία

Κύπρος: Ο πρώτος Συνηγόρος του Ασθενούς φέρνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας
Patient Talk
11/10/2025 - 06:53

Κύπρος: Ο πρώτος Συνηγόρος του Ασθενούς φέρνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας

Η ΟΚΕ ζητά δωρεάν φάρμακα για όλους τους ογκολογικούς ασθενείς με αναπηρία άνω του 80%
Patient Talk
10/10/2025 - 14:57

Η ΟΚΕ ζητά δωρεάν φάρμακα για όλους τους ογκολογικούς ασθενείς με αναπηρία άνω του 80%

Οι προϋποθέσεις για το Voucher των 800 ευρώ τον μήνα που αφορά θεραπείες παιδιών
Πολιτική Υγείας
08/10/2025 - 19:09

Οι προϋποθέσεις για το Voucher των 800 ευρώ τον μήνα που αφορά θεραπείες παιδιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πλούτος» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα της Εταιρείας Alzheimer «Άγιος Ιωάννης»
Patient Talk
06/11/2025 - 00:08
Αγορά απινιδωτή και εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες από το Επιμελητήριο Ηρακλείου
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 23:33
Η σωστή διατροφή της μητέρας, θεμέλιο για την υγεία μητέρας και βρέφους
Pharma News
05/11/2025 - 22:14
Πρώτο «πράσινο φως» στη χρηματοδότηση ταξιδιών που σχετίζονται με τις αμβλώσεις
Πολιτική Υγείας
05/11/2025 - 21:54
Πότε εκδηλώνεται η υπερμετρωπία και πώς επηρεάζει την όραση
Health Talk
05/11/2025 - 21:31
Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Κλίμα και την Υγεία απαντά στον Μπιλ Γκέιτς: «Αυξανόμενες ανθρωπιστικές κρίσεις»
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 21:08
Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη δίωξη του προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 20:34
Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά οκτώ θάνατοι και 95 εγχώρια κρούσματα μέχρι σήμερα
Υγεία
05/11/2025 - 20:11
PIF: «Απαιτείται μόνιμη λύση για το ασφυκτικό clawback»
Pharma Policy
05/11/2025 - 19:28
Ο λόγος στον ασθενή: Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΝΑΣΕΛ έδωσε φωνή στη συμμετοχική υγεία
Patient Talk
05/11/2025 - 18:42
Πώς το εντερικό μικροβίωμα των νηπίων μπορεί αργότερα να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία
Ψυχική Υγεία
05/11/2025 - 17:51
Δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη
Pharma News
05/11/2025 - 17:28
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 17:12
Αιφνίδια βαρηκοΐα: Πόσο αποτελεσματικές είναι οι ενδοτυμπανικές ενέσεις;
Health Talk
05/11/2025 - 16:54
Και οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί βράβευσαν την Ιουλία Τσέτη
Pharma News
05/11/2025 - 16:36
Θεμιστοκλέους: Διπλός ο στόχος της νέας ογκολογικής μονάδας του Νοσοκομείου «Σωτηρία»
Πολιτική Υγείας
05/11/2025 - 16:19
Covid: Μελέτη υποστηρίζει τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων
Υγεία
05/11/2025 - 16:02
ΠΙΣ: «Άδικο και ανήθικο το clawback - Υπερχρεωμένα όσα εργαστήρια επιβιώνουν ακόμα»
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 15:44
Το κοινώς συνταγογραφούμενο φάρμακο που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σχιζοφρένειας
Υγεία
05/11/2025 - 15:32
H BrainReGain εγκαινιάζει δύο νέα πιλοτικά προγράμματα για την υποστήριξη επαναπατρισθέντων και των οικογενειών τους
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 15:14
Πιστεύετε ότι η μελατονίνη είναι ασφαλής; Νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν κρυφό κίνδυνο για την καρδιά
Υγεία
05/11/2025 - 15:00
Nέο τζελ υπόσχεται αποκατάσταση του σμάλτου των δοντιών - Ελπίδα για τη μάχη κατά της τερηδόνας
Υγεία
05/11/2025 - 14:00
Νόσος Chagas: Παρά την παγκόσμια μείωση αυξάνεται σε μη ενδημικές περιοχές όπως η Ευρώπη
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 13:00
Σημαντική ανακάλυψη στον εγκέφαλο αποκαλύπτει έναν φυσικό τρόπο ανακούφισης του πόνου
Υγεία
05/11/2025 - 12:00
Έρευνα - συναγερμός: Αύξηση των βακτηριακών λοιμώξεων του αίματος στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 10:34
Επιστήμονες κατάφεραν να καταπολεμήσουν το άγχος εξισορροπώντας τη λειτουργία του εγκεφάλου
Ψυχική Υγεία
05/11/2025 - 10:00
Σόγια, βρώμη, αμύγδαλο, ρύζι: ποιο εναλλακτικό γάλα είναι πιο υγιεινό;
Διατροφή
05/11/2025 - 08:13
Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6 και 7 Νοεμβρίου – Τι καταγγέλλουν και τι ζητούν
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 07:13
Αντισυνταγματική κρίθηκε από Γερμανικό δικαστήριο η αναδρομική διαλογή ασθενών στις ιατρικές θεραπείες
Πολιτική Υγείας
05/11/2025 - 03:39
Γάζα: Νέο καμπανάκι ανθρωπιστικών υπηρεσιών για τον επικείμενο χειμώνα και τις κακουχίες των κατοίκων
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 00:14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γυμναστική: Γιατί πρέπει να φερόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας και όχι βάσει των τσιτάτων των social media
Fitness
04/11/2025 - 10:00
Νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη: Επόμενο βήμα το Υπουργείου Οικονομικών
Pharma Policy
03/11/2025 - 17:49
Συνάντηση Γεωργιάδη με τις φαρμακευτικές εταιρείες με φόντο το νοσοκομειακό φάρμακο
Pharma Policy
03/11/2025 - 10:09
Επτά φυτά εσωτερικού χώρου σύμμαχοι της υγείας μας
Υγεία
03/11/2025 - 15:00
Τα ανατριχιαστικά πειράματα που τελικά μπορούν να σώσουν ζωές
Υγεία
03/11/2025 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo