ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος διαλόγου στην εποχή των μεγάλων ανακατατάξεων

Επικαιρότητα
Από αριστερά: Λίλα Βόγλη, Communications Consultant, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Στέλλα Τσομώκου, Partner, SGT Corporate Communications - Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών - Συμεών Γ. Τσομώκος, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής.
Πέμπτη, 03/04/2025 - 03:21
— Photo: Από αριστερά: Λίλα Βόγλη, Communications Consultant, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Στέλλα Τσομώκου, Partner, SGT Corporate Communications - Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών - Συμεών Γ. Τσομώκος, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
News4Health Team News4Health Team

Σε έναν κόσμο όπου οι ισορροπίες στην παγκόσμια σκακιέρα μοιάζουν πιο εύθραυστες από ποτέ, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών γιορτάζει τη 10η του διοργάνωση από τις 9 έως τις 12 Απριλίου. Με κεντρικό θέμα «Ανακατατάξεις» (Realignments), η φετινή συνάντηση φέρνει στην ιστορική πόλη των Δελφών κορυφαίους ηγέτες, διεθνείς οργανισμούς και κορυφαίους αναλυτές για να αναζητήσουν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Από τα πολεμικά μέτωπα στις γειτονικές χώρες και την ενεργειακή αβεβαιότητα, έως τις γεωοικονομικές αλλαγές, την ευρωπαϊκή συνοχή, τη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο και την ανάδειξη πολιτικών δυνάμεων που μεταβάλλουν τις παγκόσμιες ισορροπίες, το Φόρουμ επιδιώκει να αποτελέσει πεδίο ουσιαστικού διαλόγου και αναζήτησης απαντήσεων στα ερωτήματα που διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα και θα καθορίσουν το μέλλον.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 συζητήσεις σε 35 θεματικές ενότητες, με τη συμμετοχή 1000+ ομιλητών από πάνω από 50 χώρες. Μεταξύ αυτών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Georgiev Radev, η Πρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Željka Cvijanović και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Mathias Cormann.

Με τη συμβολή 30 κορυφαίων think tanks και διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και το ΝΑΤΟ, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έχει πλέον εδραιωθεί ως σημείο αναφοράς διεθνούς κύρους, που προωθεί την καινοτομία, τη συνεργασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Πάνω από 20 εν ενεργεία υπουργοί από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στο Φόρουμ, συμβάλλοντας με τις τοποθετήσεις τους στον δημόσιο διάλογο για καίρια ζητήματα Διεθνών Σχέσεων, Ενέργειας, και Οικονομίας. Στο προσκήνιο βρίσκονται ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Joaquim Miranda Sarmento, η Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Maka Botchorishvili, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ Qubad Talabani και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής της Ουκρανίας Hryhoriy Nemyria.

Η Ελληνική συμμετοχή

Στις συζητήσεις του Φόρουμ θα συμμετέχουν ενεργά εξέχοντες Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ αυτών, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου, η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

FORUM MESA 1A

Επίσης θα παραστούν διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ζωής της χώρας όπως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, η πρώην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, ο Πρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Πικραμένος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και πολλοί άλλοι.

Προσωπικότητες με μεγάλη επιρροή

Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί προσωπικότητες με μακρά πορεία στην ηγεσία και τη διπλωματία, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Paolo Gentiloni, ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Olmert, ο πρώην ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής Nasser Al-Kidwa, ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglu, o πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstadt, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η πρώην ΥΠΕΞ της Ισπανίας Ana Palacio και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt.

Ανώτατα στελέχη ασφαλείας

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στη διεθνή ασφάλεια, με συμμετοχές όπως ο πρώην Επιτελάρχης των Βρετανικών ΕΔ Στρατηγός Sir Nick Carter, οι πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George Tsunis και Geoffrey pyatt, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας Ole Diehl και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Γραφείου Πληροφοριών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αυστραλίας Nina Davidson.

Ακαδημαϊκοί στοχαστές και εκπρόσωποι κορυφαίων ΜΜΕ

Το Φόρουμ φιλοξενεί και φέτος εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της διανόησης, της επιστήμης και της διεθνούς δημοσιογραφίας, οι οποίες συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον δημόσιο διάλογο για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Ανάμεσά τους ενδεικτικά θα παρευρεθούν, ο Οικονομολόγος Nouriel Roubini, o Πρόεδρος του Κέντρου για την Κίνα και την Παγκοσμιοποίηση Henry Huiyao Wang, o κάτοχος τη έδρας Γεωπολιτικής Robert Strausz-Hupé Chair στο Foreign Policy Research Institute Robert D. Kaplan, ο δημοσιογράφος της Haaretz Gideon Levy, ο πρόεδρος του Building Bridges Foundation Patrick Odier, η Καθηγήτρια στο McCourt School of Public Policy του Georgetown University Renee DiResta, η Φιλόσοφος και Διευθύντρια του Einstein Forum Susan Neiman, ο Ιδρυτής του Project 2025 Paul Dans, ο Συγγραφέας και Επενδυτής σε εταιρίες τεχνολογίας Alvin Graylin, ο αρχισυντάκτης της Wall Street Journal Gerard Baker, ο Αρχισυντάκτης του Monocle Jayson Tyler Brûlé, o Επικεφαλής Οικονομικός Σχολιαστής των Financial Times Martin Wolf, ο Εκδότης των Korean Times Young-jin Oh, ο Εκδότης του Wealth of Nation Simon Nixon και ο Σχολιαστής του Reuters Hugo Dixon.

Διεθνείς εξελίξεις, επανεκλογή Τραμπ και γεωπολιτικές ανακατατάξεις

Η 10η διοργάνωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών επικεντρώνεται στις διεθνείς εξελίξεις που διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα, με αιχμή την επανεκλογή Τραμπ και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Οι ομιλητές θα αναλύσουν στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με θέματα όπως η Ασφάλεια, η Άμυνα, η Καινοτομία, η Ενιαία Αγορά και η Πράσινη Μετάβαση, καθώς και τις σχέσεις με ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα. Ταυτόχρονα, θα συζητηθούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των δυναμικών κλάδων της, όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και η Ενέργεια.

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου του συνεδρίου διαδραματίζουν τα διεθνή think tanks και ινστιτούτα στρατηγικής σκέψης, τα οποία συμμετέχουν ως content partners, συνεισφέροντας με την εμπειρία, την ερευνητική γνώση και την επιρροή τους. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται τα: Chatham House, Club de Madrid, Bled Strategic Forum, GLOBSEC, Warsaw Security Forum, Finnish Institute of International Affairs (FIIA), Wilfried Martens Centre for European Studies, National Opinion Research Center at the University of Chicago (NORC), RAND Corporation, European University Institute, The Emirate Policy Center, Royal United Services Institute (RUSI), The Brenthurst Foundation, Global Federation of Competitiveness Council (GFCC), London School of Economics, Hellenic Observatory European Institute, New Strategy Center, The US Russia Foundation, Hellenic American Leadership Council (HALC).

  • ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Wide Media: Ο νέος δυναμικός Όμιλος MΜΕ στην Ελλάδα
Wide Media: Ο νέος δυναμικός Όμιλος MΜΕ στην Ελλάδα 02 Απριλίου 2025
Μεταμόσχευση κερατοειδούς από 8 μηνών βρέφος σε μια 48χρονη 03 Απριλίου 2025
Μεταμόσχευση κερατοειδούς από 8 μηνών βρέφος σε μια 48χρονη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπανικολάου στο Φόρουμ των Δελφών: «Όταν απλώνεις ένα φως, αυτό πάει παντού»
Ψυχική Υγεία
15/04/2025 - 15:31

Παπανικολάου στο Φόρουμ των Δελφών: «Όταν απλώνεις ένα φως, αυτό πάει παντού»

H Novartis Hellas στο Φόρουμ των Δελφών: Δεδομένα υγείας και χρόνια νοσήματα στο επίκεντρο
Pharma News
14/04/2025 - 18:01

H Novartis Hellas στο Φόρουμ των Δελφών: Δεδομένα υγείας και χρόνια νοσήματα στο επίκεντρο

Μπουρλά στο Φόρουμ των Δελφών: «Η ΑΙ θα φέρει νωρίτερα τη θεραπεία του καρκίνου»
Pharma News
14/04/2025 - 16:56

Μπουρλά στο Φόρουμ των Δελφών: «Η ΑΙ θα φέρει νωρίτερα τη θεραπεία του καρκίνου»

Τσέτη από το Φόρουμ Δελφών: «Προτεραιότητά μας η καινοτομία»
Pharma News
14/04/2025 - 15:42

Τσέτη από το Φόρουμ Δελφών: «Προτεραιότητά μας η καινοτομία»

Ιουλία Τσέτη: «Καμία ανησυχία για έλλειψη φαρμάκων στην Ευρώπη - Η πίεση στις ΗΠΑ»
Pharma Policy
11/04/2025 - 19:38

Ιουλία Τσέτη: «Καμία ανησυχία για έλλειψη φαρμάκων στην Ευρώπη - Η πίεση στις ΗΠΑ»

Φόρουμ Δελφών: Ευκαιρίες και προκλήσεις από την ψηφιοποίηση του συστήματος Υγείας
Digital Health
11/04/2025 - 16:02

Φόρουμ Δελφών: Ευκαιρίες και προκλήσεις από την ψηφιοποίηση του συστήματος Υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βέλγιο: Πολωνία και Ρουμανία υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Pfizer για τα εμβόλια κατά της Covid 19
Pharma News
02/04/2026 - 03:42
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για την εκπρόθεσμη αποδοχή των ιατρικών πράξεων του Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 00:06
Διαδικτυακό σεμινάριο των δικτύων του ΠΟΥ για την προσέγγιση της «Ενιαίας Υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 23:27
Στο έλεος της κακοκαιρίας Erminio η χώρα με ανέμους 10 μποφόρ και τόνους νερού
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 22:34
Εμμηνόπαυση και ρευματικά νοσήματα: Μια σιωπηλή κρίση που απαιτεί άμεση δράση
Patient Talk
01/04/2026 - 22:11
Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 21:17
Διαδερμικά επιθέματα οιστραδιόλης στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη
Υγεία
01/04/2026 - 19:41
Οι προτάσεις της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας για τους συστηματικούς ελέγχους της όρασης των παιδιών
Health Talk
01/04/2026 - 18:46
Κρήτη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο από την αφρικανική σκόνη
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 18:18
Καρκίνος και άσκηση: Η σημασία της από την πρόληψη έως και την περίοδο μετά τη θεραπεία
Fitness
01/04/2026 - 17:52
ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 478 θέσεις σε νοσοκομεία από επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ/2024
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 17:27
Πώς αλλάζει τα δεδομένα στη ρινοπλαστική η τεχνολογία Piezo και ποια τα πλεονεκτήματά της!
Health Talk
01/04/2026 - 17:02
Ο ΙΣΑ ζητεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για το clawback και όχι μόνο
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 16:37
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου
Υγεία
01/04/2026 - 16:21
Τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα ή ελλιποβαρή αντιμετωπίζουν αυξημένα μαθησιακά προβλήματα
Υγεία
01/04/2026 - 16:00
Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Ενημερωτική δράση βιωματικού χαρακτήρα από τον ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 15:39
Νέες διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας: Ναι στις φυτικές πρωτεΐνες, όχι στα φουλ λιπαρά
Διατροφή
01/04/2026 - 15:00
Συστατικό φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να σώσει ζωές παιδιών με σπάνιο νόσημα
Υγεία
01/04/2026 - 14:00
Πόνος οστεοαρθρίτιδας: Οι φυσιοθεραπευτικές επιλογές αποδεικνύονται πιο ανακουφιστικές από τα φάρμακα
Υγεία
01/04/2026 - 13:00
Οι φαρμακευτικές εταιρείες "παγώνουν" νέες κυκλοφορίες στην Ευρώπη λόγω της τιμολογικής πολιτικής Τραμπ
Pharma Policy
01/04/2026 - 12:51
Το σπάνιο δέντρο των ελληνικών βουνών που αποτελεί πρώτη ύλη για αντικαρκινικά φάρμακα
Υγεία
01/04/2026 - 12:00
Κατάθλιψη και δερματίτιδα έχουν κοινό φλεγμονώδες αποτύπωμα - Νέες προοπτικές για στοχευμένη θεραπεία
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 11:00
Ποια είναι η χημική ουσία που έχει προκαλέσει τον θάνατο 74.000 νεογνών το 2018
Υγεία
01/04/2026 - 10:00
Ανήλικοι και social media: Γιατί η μείωση του χρόνου χρήσης δεν αρκεί για την προστασία του ψυχισμού τους
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 09:00
Κρίσιμη η πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Pharma News
01/04/2026 - 07:28
Σε επιφυλακή οι δήμοι της Αττικής για την επερχόμενη κακοκαιρία
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 03:44
Πρωτιά της ΔΑΚΟΑ με 65% στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 00:09
Στον καθηγητή Ουρολογίας Δημήτρης Χατζηχρήστου το διεθνές βραβείο Career Award 2026
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 23:21
Δήμος Αθηναίων: Διεθνής ημέρα μηδενικών αποβλήτων με τη συμμετοχή 170 μαθητών δημοτικού
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 22:06
Πως η ρουτίνα στο καθημερινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους!
Διατροφή
31/03/2026 - 21:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo