ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι προκαλούν τα εντερικά αέρια - Οι τροφές που επιδεινώνουν τα συμπτώματα

Διατροφή
PIXABAY
Τα αέρια του εντέρου είναι ένα θέμα που οι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να συζητήσουν, ωστόσο η παραγωγή τους είναι μια καθ' όλα φυσιολογική διεργασία του οργανισμού.
Δευτέρα, 13/05/2024 - 18:53
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Τα εντερικά αέρια μπορεί να συμβάλλουν σε αίσθημα πληρότητας, αυτό που λέμε φούσκωμα, ρέψιμο, κοιλιακές κράμπες και μετεωρισμό (αέρια). Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και διατροφολόγο Κατερίνα Καρακικέ αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως σύντομα και υποχωρούν μόλις απελευθερωθούν τα αέρια με ρέψιμο ή μετεωρισμό. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι ακόμη και σε φυσιολογικές ποσότητες αερίων και να αναπτύξουν τα παραπάνω συμπτώματα.

Συμπτώματα

Το ρέψιμο είναι μια φυσιολογική διαδικασία και προκύπτει από τον καταποθέντα αέρα που συσσωρεύεται στο στομάχι.

Ο αέρας μπορεί είτε να ρευτεί πίσω είτε να περάσει από το στομάχι στο λεπτό έντερο και στη συνέχεια να περάσει ως πρωκτικό αέριο (μετεωρισμός).

Το φούσκωμα αναφέρεται σε μια αίσθηση πληρότητας στο άνω μέρος της κοιλιάς. Αυτό μπορεί να επηρεάζεται από αέρια ή/και συσσώρευση τροφής στο στομάχι. Ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν το σύμπτωμα με φυσιολογικές ποσότητες γαστρικών αερίων.

Ο μετεωρισμός αναφέρεται στη διέλευση αερίων από το ορθό. Αυτό το αέριο είναι γενικά ένας συνδυασμός καταπνιγμένου αέρα και αερίου που παράγεται από τη δράση των βακτηρίων του παχέος εντέρου σε άπεπτους υδατάνθρακες.

Το αέριο που συσσωρεύεται στο δεξιό άνω τμήμα του παχέος εντέρου μπορεί να οδηγήσει σε πόνο που μπορεί να μοιάζει με πόνο στη χοληδόχο κύστη. Επίσης, το αέριο που συσσωρεύεται στο αριστερό άνω τμήμα του παχέος εντέρου μπορεί να ακτινοβολεί μέχρι το στήθος και να φαίνεται σαν καρδιακός πόνος.

Οι αιτίες που προκαλούν τα αέρια του εντέρου

Όλοι μας καταπίνουμε αέρα κατά τη διαδικασία του φαγητού. Τα άτομα μπορεί να έχουν υπερβολική κατάποση λόγω του πιπιλίσματος σκληρών καραμέλων ή τσίχλας.

Η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών όπως η σόδα ή η μπύρα μπορεί επίσης να δημιουργήσει περίσσεια γαστρικού αέρα. Επιπλέον, τα άτομα που βιώνουν άγχος μπορεί να καταπίνουν υπερβολικά αέρα.

Η κακή εφαρμογή των οδοντοστοιχιών και η χρόνια μεταρινική «σταγόνα» μπορεί επίσης να προκαλέσουν υπερβολική κατάποση αέρα. Ως αποτέλεσμα, σημαντικές ποσότητες αερίων μπορεί να εισέλθουν στο στομάχι και το λεπτό έντερο μέσα σε 24 ώρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ρέψιμο, φούσκωμα ή μετεωρισμό (αέρια).

Ορισμένοι υδατάνθρακες δεν μπορούν να χωνευτούν από τα ένζυμα στο λεπτό έντερο και φτάνουν στο παχύ έντερο όπου τα βακτήρια τους μεταβολίζονται σε αέρια υδρογόνου και διοξειδίου του άνθρακα.

Παραδείγματα τέτοιων τροφών είναι το πίτουρο, το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα φασόλια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ορισμένους ασθενείς σε υπερβολικό μετεωρισμό ορισμένους ασθενείς.

Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν κοιλιακές κράμπες, φούσκωμα και μετεωρισμό όταν καταναλώνουν γάλα, ορισμένα τυριά ή παγωτό, επειδή τους λείπει το ένζυμο (λακτάση) που απαιτείται για την πέψη των σακχάρων του γάλακτος (λακτόζη).

Αυτή η κατάσταση, που ονομάζεται δυσανεξία στη λακτόζη, είναι λιγότερο συχνή σε άτομα βορειοευρωπαϊκής καταγωγής.

Μια άλλη αιτία του φουσκώματος και της κοιλιακής διάτασης ονομάζεται βακτηριακή υπερανάπτυξη. Αυτό δεν είναι λοίμωξη, αλλά συμβαίνει όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα φυσιολογικών βακτηρίων στο λεπτό έντερο.

Έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή εντερικών αερίων που συμβάλλουν στα παραπάνω συμπτώματα. Τέλος, η υποκείμενη δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να συμβάλλει στο φούσκωμα και στην αίσθηση κοιλιακής διάτασης.

Παράγοντες κινδύνου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η υπερβολική κατάποση αέρα και ορισμένα τρόφιμα και ανθρακούχα ποτά συμβάλλουν σημαντικά στο ρέψιμο και τον μετεωρισμό.

Ορισμένοι ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) φαίνεται να είναι μοναδικά ευαίσθητοι σε φυσιολογικούς ή μόνο ελαφρώς αυξημένους όγκους εντερικών αερίων και μπορεί να αναπτύξουν κοιλιακές κράμπες ως αποτέλεσμα.

Ασθενείς με τροποποιημένη ανατομία λόγω χειρουργικής επέμβασης ή ασθενείς με ορισμένες ρευματολογικές παθήσεις μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο βακτηριακής υπερανάπτυξης στο λεπτό έντερο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ρέψιμο, φούσκωμα ή μετεωρισμό.

Ορισμένοι ασθενείς, ιδίως οι γυναίκες που είχαν μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες, παρουσιάζουν κοιλιακή διάταση όταν στέκονται όρθιες. Αυτό θεωρείται συχνά ότι είναι συσσώρευση αερίων.

Ωστόσο, εάν η διάταση δεν υπάρχει όταν η ασθενής είναι ξαπλωμένη “επίπεδη”, τότε η πιθανή εξήγηση είναι η αδυναμία των κοιλιακών μυών λόγω της διάτασης και της απώλειας του μυϊκού τόνου που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διάγνωση

Υπάρχουν άτομα που έχουν καούρες και στομαχικές διαταραχές που μπορεί να καταπίνουν αέρα για ανακούφιση.

Η διάγνωση της οισοφαγικής παλινδρόμησης ή της γαστρικής φλεγμονής θα πρέπει να αποκλειστεί με ακτινογραφίες ή ενδοσκόπηση. Είναι εξέταση του οισοφάγου και του στομάχου με εύκαμπτο σωλήνα ενώ ο ασθενής είναι ναρκωμένος. Η κοιλιακή διάταση όταν είναι όρθιος αλλά όχι όταν είναι ξαπλωμένος είναι ένδειξη αδύναμων κοιλιακών μυών. Εάν υπάρχει υποψία δυσανεξίας στη λακτόζη, το γάλα μπορεί να αποσυρθεί από τη διατροφή και να παρατηρηθούν τα συμπτώματα.

Ωστόσο, η λακτόζη μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα και το αέριο υδρογόνο που παράγεται στα ευαίσθητα άτομα μπορεί να μετρηθεί στην αναπνοή. Η μεταρινική εκροή από προβλήματα των ιγμορείων μπορεί να προκαλέσει κατάποση αέρα και θα πρέπει να εξεταστεί. Εάν υπάρχει υποψία βακτηριακής υπερανάπτυξης, ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει ένα τεστ αναπνοής υδρογόνου.

Οι εξετάσεις αίματος δεν είναι συνήθως χρήσιμες για τα αέρια προβλήματα. Η εξέταση για κοιλιοκάκη μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, καθώς η αποτυχία απορρόφησης του σιταριού, του κριθαριού και της σίκαλης μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό μετεωρισμό.

Οι ασθενείς που διαμαρτύρονται για υπερβολικές αεραγωγές μπορεί να ωφεληθούν από την τήρηση ενός ημερολογίου “μετεωρισμού” για τρεις ημέρες. Μπορεί να σημειωθεί ο χρόνος κάθε διέλευσης αερίων και η τροφή για κάθε γεύμα.

Οι διελεύσεις αερίων μπορούν να συγκριθούν με τη δημοσιευμένη “κανονική” συχνότητα μετεωρισμού.

Θεραπεία

Οι ασθενείς θα πρέπει να αποβάλλουν τα ανθρακούχα ποτά, όπως η σόδα και η μπύρα.

Τροφές όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο, τα φασόλια και το πίτουρο θα πρέπει να αποφεύγονται. Το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγονται.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί γάλα Lactaid ή μη γαλακτοκομικό γάλα, όπως γάλα σόγιας ή αμυγδάλου. Πρέπει να αποφεύγεται το μάσημα τσίχλας και το πιπίλισμα σκληρών καραμελών.

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και οι σκληρές καραμέλες θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να περιέχουν μαννιτόλη ή σορβιτόλη ως γλυκαντικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν μετεωρισμό.

Για να διασφαλιστεί ότι εξαλείφονται μόνο οι τροφές που ενδεχομένως προκαλούν συμπτώματα χωρίς να προκύπτουν έντονοι διαιτητικοί περιορισμοί, οι ασθενείς θα πρέπει να εξαλείφουν ένα προς ένα τα τρόφιμα και να τηρούν ημερολόγιο συμπτωμάτων.

Αγωγές

Τα προϊόντα σιμεθικόνης έχουν προωθηθεί ως θεραπεία για τον αερισμό, αλλά η αποτελεσματικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί. Τα δισκία ξυλάνθρακα έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του μετεωρισμού χωρίς πειστικό όφελος.

Το υποσαλικυλικό βισμούθιο έχει χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της δυσάρεστης οσμής ορισμένων ορθικών αερίων που περιέχουν σουλφά. Η άλφα-d-γαλακτοσιδάση, ένα προϊόν χωρίς συνταγή, έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην πέψη σύνθετων υδατανθράκων. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να ωφεληθούν από αυτή τη στρατηγική.

Τα άτομα με IBS μπορεί να ωφεληθούν από τη συμπτωματική θεραπεία για τους “πόνους αερίων” με τη χρήση αντισπασμωδικής θεραπείας, όπως η δικυκλομίνη ή η υοσκυαμίνη κάτω από τη γλώσσα.

Ορισμένοι ασθενείς με βακτηριακή υπερανάπτυξη μπορεί να δουν βελτίωση από την περιστασιακή χρήση αντιβιοτικών για τη μείωση του αριθμού των βακτηρίων στο λεπτό έντερο, μειώνοντας έτσι την παραγωγή αερίων.

Εάν υπάρχουν υποψίες ότι η αδυναμία των κοιλιακών μυών είναι η αιτία της κοιλιακής διάτασης, οι ασκήσεις κοιλιακής σύσφιξης μπορεί να είναι χρήσιμες, αν και είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν όταν οι ασθενείς είναι μέσης ηλικίας και μεγαλύτεροι.

Εάν τα συμπτώματα δεν ανταποκρίνονται στις προαναφερθείσες διατροφικές στρατηγικές, θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες υποκείμενες ανωμαλίες.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

  • Το ρέψιμο και ο μετεωρισμός είναι φυσιολογικές διεργασίες του σώματος
  • Ο καταποθείς αέρας είναι «αέριο» στο σώμα και συμβάλλει σημαντικά στα συμπτώματα
  • Οι μη απορροφημένοι διαιτητικοί υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν παραγωγή αερίων από τα βακτήρια του παχέος εντέρου
  • Θα πρέπει να αποφεύγονται τα ανθρακούχα ποτά, το πιπίλισμα σκληρών καραμελών και το μάσημα τσίχλας
  • Η κοιλιακή διάταση όταν είναι όρθια αλλά όχι σε ύπτια θέση μπορεί να οφείλεται σε αδύναμους κοιλιακούς μύες
  • Η αύξηση της συχνότητας ή της σοβαρότητας των συμπτωμάτων θα πρέπει να προκαλέσει ιατρική φροντίδα
  • ΕΝΤΕΡΟ
  • ΑΕΡΙΑ
  • ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι τροφές που πρέπει να προτιμάτε εάν έχετε έντονα συμπτώματα στην περίοδό σας
Οι τροφές που πρέπει να προτιμάτε εάν έχετε έντονα συμπτώματα στην περίοδό σας 13 Μαϊος 2024
Ινστιτούτο Prolepsis και ΑΒ Βασιλόπουλος στο πλευρό των μαθητών που έχουν ανάγκη με το πρόγραμμα «Διατροφή» 15 Μαϊος 2024
Ινστιτούτο Prolepsis και ΑΒ Βασιλόπουλος στο πλευρό των μαθητών που έχουν ανάγκη με το πρόγραμμα «Διατροφή»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξηροφθαλμία: Διάγνωση και θεραπεία με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας
Health Talk
20/03/2026 - 17:38

Ξηροφθαλμία: Διάγνωση και θεραπεία με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και θεραπεία
Health Talk
16/03/2026 - 20:14

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και θεραπεία

Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22

Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο

Γρίπη της περιόδου: Τι είναι και πώς μπορείτε να τη διαχειριστείτε
Υγεία
16/03/2026 - 12:32

Γρίπη της περιόδου: Τι είναι και πώς μπορείτε να τη διαχειριστείτε

Τα 10 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε αν έχουμε πόνο στη μέση
Health Talk
12/03/2026 - 21:27

Τα 10 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε αν έχουμε πόνο στη μέση

Μύθοι και αλήθειες για τα γιατροσόφια που... βελτιώνουν την υγεία του εντέρου
Υγεία
02/03/2026 - 21:24

Μύθοι και αλήθειες για τα γιατροσόφια που... βελτιώνουν την υγεία του εντέρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρευνα στις ΗΠΑ εντόπισε μόλυβδο σε παιδικά ρούχα από αλυσίδες low cost ρούχων - Οι κίνδυνοι
Υγεία
24/03/2026 - 12:00
Kατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά- Προορίζονταν και για νοσοκομεία
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 11:19
Και έσονται οι δύο εις μικροβίωμα ένα! Γιατί τα ζευγάρια έχουν κοινά εντερικά βακτήρια κατά 30%
Υγεία
24/03/2026 - 11:00
Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Σύνδεση με προβλήματα γονιμότητας και ανάπτυξης του εμβρύου
Διατροφή
24/03/2026 - 10:00
Οι πολύ μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Υγεία
24/03/2026 - 09:00
ΚΕΤΕΚΝΥ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα DRG
Digital Health
24/03/2026 - 07:26
2ο Οδοντιατρικό Forum: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
Health Talk
24/03/2026 - 03:41
«Run to Stop Alzheimer»: Αγώνας δρόμου για την πρόληψη της άνοιας στη Θεσσαλονίκη
Patient Talk
24/03/2026 - 00:04
ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί
Επικαιρότητα
23/03/2026 - 23:23
ΠΟΕΡΓΙ: «Διαχρονικό πρόβλημα της ΠΦΥ το σύστημα συνταγογράφησης»
Pharma Policy
23/03/2026 - 22:46
Νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε δύο κτηνοτροφικές μονάδες, στη Λέσβο
Επικαιρότητα
23/03/2026 - 22:09
Εργαζόμενες στο ΑΧΕΠΑ παρουσίασαν μουσικοχορευτικό δρώμενο βασισμένο σε βιωματικά κείμενά τους
Επικαιρότητα
23/03/2026 - 21:18
Πώς η καθημερινή χρήση ακουστικών επηρεάζει την ακοή μας
Health Talk
23/03/2026 - 20:43
ΕΠΕ: Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η φυματίωση δεν έχει εξαλειφθεί στην Ελλάδα
Υγεία
23/03/2026 - 18:49
Γέλιο και τρίτη ηλικία: Γιατί πολλοί ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να γελάσουν
Ψυχική Υγεία
23/03/2026 - 18:12
Σύλλογος Πεταλούδα: Καμπάνια για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τη χρόνια φλεβική νόσο
Patient Talk
23/03/2026 - 17:47
Ο ΙΣΑ ζητεί την άμεση αναστολή είσπραξης του υπολοίπου του clawback για το 2023
Επικαιρότητα
23/03/2026 - 17:14
Κολπική ξηρότητα: Υπάρχει λύση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων
Pharma News
23/03/2026 - 16:51
Γιατί το ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 16:17
Θεμιστοκλέους στο Action 24: «Το MyHealthApp συμβάλλει σημαντικά στη διευκόλυνση των πολιτών»
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 15:58
Σύψας: «Το 16% των Ελλήνων παίρνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή»
Υγεία
23/03/2026 - 15:26
Καρκίνος του πνεύμονα: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο στους μη καπνιστές
Υγεία
23/03/2026 - 15:00
Αυτοάνοσα νοσήματα: Πώς επηρεάζουν τα μάτια
Health Talk
23/03/2026 - 14:00
Τα "μασκοφόρα" φάρμακα και το μέλλον της ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου
Υγεία
23/03/2026 - 13:00
Αγαπηδάκη για ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων: Νέα δωρεάν προγράμματα και κέντρο για τις νευροεπιστήμες στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 12:56
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ο πρώτος στην Ελλάδα με δύο νοσοκομεία διαπιστευμένα από την JCI
Υπηρεσίες Υγείας
23/03/2026 - 12:08
Ένα στα πέντε κρούσματα φυματίωσης στην Ευρώπη δεν εντοπίζεται - Η χαμένη ευκαιρία θεραπείας
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 12:00
Άρωμα: Είστε σίγουροι ότι το φοράτε σωστά; Τι λένε οι ειδικοί
Ομορφιά
23/03/2026 - 11:00
Βακτηριακές κολπίτιδες: Στα προβιοτικά το κλειδί για την αποφυγή των επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων
Υγεία
23/03/2026 - 10:10
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σε αυξημένη επιφυλακή ο ΕΟΦ για την επάρκεια φαρμάκων
Pharma Policy
23/03/2026 - 08:52

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα στα πέντε κρούσματα φυματίωσης στην Ευρώπη δεν εντοπίζεται - Η χαμένη ευκαιρία θεραπείας
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 12:00
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ο πρώτος στην Ελλάδα με δύο νοσοκομεία διαπιστευμένα από την JCI
Υπηρεσίες Υγείας
23/03/2026 - 12:08
Αγαπηδάκη για ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων: Νέα δωρεάν προγράμματα και κέντρο για τις νευροεπιστήμες στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 12:56
Γιατί το ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 16:17
Θεμιστοκλέους στο Action 24: «Το MyHealthApp συμβάλλει σημαντικά στη διευκόλυνση των πολιτών»
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 15:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo