ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διατροφικά «ναι» και «όχι» στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Διατροφή
PIXABAY
H ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης, αυτοάνοση και εξελικτική νόσος, που προσβάλλει σε μεγάλο βαθμό τις αρθρώσεις, αλλά όχι σπάνια και διάφορα άλλα όργανα, με τη διατροφή να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή της.
Κυριακή, 14/04/2024 - 14:58
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Είναι το συχνότερο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα και προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας 35-55 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα άλλων ηλικιακών ομάδων, ακόμη και σε παιδιά και στις μέρες μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις .

Βασικός παράγοντας για την σωστή προσέγγιση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας είναι να μην υπάρχει αυξημένο σωματικό βάρος και κυρίως αυξημένος λιπώδης ιστός στον ασθενή, καθώς, ο Δείκτης Μάζας Σώματος σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία, η οποία προκαλεί την βλάβη των αρθρώσεων.

Κλινικές μελέτες μας έχουν δείξει πόσο σημαντική είναι η διατροφική παρέμβαση για την μείωση των συμπτωμάτων της νόσου όπως και για τις θεραπευτικές επιδράσεις που έχει στη μείωση της φλεγμονής.

Πέρα όμως από την μεμονωμένη επίδραση των τροφίμων έχει παρατηρηθεί ότι, μετά από θεραπεία με στεροειδή φάρμακα ή κατά την εμμηνόπαυση, ορισμένα άτομα εμφανίζουν έλλειψη βιταμινών και μετάλλων. Συγκεκριμένα, οι πιο χαμηλές τιμές εμφανίζονται στο φολικό οξύ, στις βιταμίνες C, D, B6, B12 και Ε, στο ασβέστιο, στο μαγνήσιο, στο σελήνιο και στον ψευδάργυρο. Τα θρεπτικά συστατικά συνίσταται να λαμβάνονται κυρίως από τα γεύματα και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις από συμπληρώματα διατροφής.

Πώς προλαμβάνεται η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές ανασκοπήσεις που αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των τροφίμων που είναι πλούσια σε κρεατίνη και είναι ωφέλιμα για την πρόληψη της πάθησης.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα τρόφιμα που περιέχουν το συνένζυμο Q10 ή αλλιώς ουβικινόνη, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στον οργανισμό με αποτέλεσμα τη μείωση του οξειδωτικού στρες στους ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα.

Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί το κατάλληλο διατροφικό πρότυπο που μπορεί να προσφέρει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και έχει συσχετιστεί με τη μείωση της φλεγμονώδους δραστηριότητας και με τον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Μήπως πρέπει τελικά να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στις διατροφικές συνήθειες; Για την ακρίβεια, τα δύο τρίτα της διατροφής θα πρέπει να προέρχονται από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, το άλλο τρίτο θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα και άπαχες πηγές πρωτεΐνης.

Τα τρόφιμα που πρέπει αποφεύγονται

Τα ακόλουθα τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση των συμπτωμάτων και στην πρόκληση της φλεγμονής της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας και πρέπει να αποφεύγονται:

  • Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα (φρέσκο βούτυρο, τυρί, παγωτό με πλήρη λιπαρά, σοκολάτα, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, κρέατα πλούσια σε λίπος και πλήρης γαλακτοκομικά προϊόντα)
  • Τρανς λιπαρά οξέα (είναι οι τροφές τύπου fast food, όπως χοτ ντογκ, χάμπουργκερ, κρουασάν, φυτικό μαγειρικό λίπος, υδρογονωμένο φυτικό έλαιο που χρησιμοποιείται σε ψημένα προϊόντα του εμπορίου, τηγανιτές πατάτες κλπ)
  • Κρέατα που τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία
  • Τα ω-6 λιπαρά οξέα σε μικρότερη συχνότητα (κρόκοι αυγών, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο, ηλιέλαιο, καρδαμέλαιο, βαμβακέλαιο και μαργαρίνες πλούσιες σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα)
  • Η σόδα και τα ζαχαρούχα ανθρακούχα ποτά
  • Οι τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

Τα ακόλουθα τρόφιμα τονίζονται ιδιαιτέρως διότι αποδεικνύεται από πρόσφατες μελέτες ότι μπορούν να δράσουν θετικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στην Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

  • Ο χυμός περγαμόντου (ένα από τα φυσικά προϊόντα που συνίσταται για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του)
  • Τα φασόλια σόγιας, το τοφού και το γάλα σόγιας (περιέχουν την λουνασίνη, ένα πεπτίδιο που αναστέλλει τη φλεγμονή)
  • Τα προβιοτικά συμπληρώματα (βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό)
  • Η κανέλα, ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι (καρυκεύματα που δρούν σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου)
  • Το πράσινο τσάι (οι αντιοξειδωτικές του ουσίες συμβάλουν στην επιβράδυνση καταστροφής του χόνδρου)
  • Τα φρούτα με την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους λειτουργούν ως ασπίδα για τη χρόνια φλεγμονή (κυρίως οι φράουλες, τα μήλα, τα φρέσκα ή αποξηραμένα μούρα, τα σμέουρα, τα κεράσια, τα εσπεριδοειδή φρούτα όπως τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και το λάιμ)
  • Ο ανανάς περιέχει το πρωτεολυτικό ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του
  • Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, σπαράγγια, σπανάκι, λάχανο
  • Τα δημητριακά ολικής αλέσεως (κριθάρι, βρώμη, καστανό ρύζι)
  • Το παρθένο ελαιόλαδο (κύρια πηγή λίπους, η οποία είναι ωφέλιμη για την μείωση των οιδημάτων και των χρόνιων φλεγμονών)

Ποιές τροφές περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά

Παρακάτω θα δείτε τις τροφές που περιέχουν Βιταμίνη D, Ωμεγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, Σελήνιο, Φολικό οξύ, Βιταμίνη C, Βιταμίνη B6, Βιταμίνη B12, Βιταμίνη Ε, Ψευδάργυρο, Ασβέστιο και Μαγνήσιο, οι οποίες είναι χρήσιμες για την ενίσχυση της ποιότητας της διατροφής των ατόμων με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα.

Βιταμίνη D: Η πρόσφατη βιβλιογραφία υποδηλώνει ότι η Βιταμίνη D είναι σύμμαχος στην επιβράδυνση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας. Τροφές που είναι καλές πηγές της Βιταμίνης D είναι τα αυγά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα εμπλουτισμένα αρτοσκευάσματα, το αλεύρι βρώμης, το καστανό ρύζι και το γάλα χαμηλών λιπαρών.

Τα Ωμεγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη ιδιότητες και προστατευτική δράση στην εμφάνιση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας. Βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια (πχ τόνος, σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός), στους ξηρούς καρπούς (καρύδια, κουκουνάρι, φιστίκια και αμύγδαλα), στο σογιέλαιο, στο λιναρόσπορο, στο λινέλαιο, στη μαργαρίνη soft και κυρίως στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Σελήνιο: Καλές διατροφικές πηγές Σεληνίου είναι τα καρύδια Βραζιλίας, οι μελάσες, τα ξηρά καβουρδισμένα χωρίς κέλυφος κάσιους, οι ηλιόσποροι, τα φιστίκια, το φιλέτο τόνου, ο σολομός, οι σαρδέλες, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα ολικής αλέσεως προϊόντα σιταριού, το βοδινό συκώτι, το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας (beef), τα αυγά, τα μανιτάρια, τα όσπρια, τα ψημένα φασόλια, τα κολοκυθάκια, τα χταπόδια, τα καλαμάρια, τα στρείδια, τα καβούρια, οι γαρίδες, το κάστανο ρύζι, τα γαλακτοκομικά με χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρά, το τυρί κοτατζ, το σπανάκι και η βρώμη.

Φολικό οξύ: Το φολικό οξύ βρίσκεται στο σπανάκι, στις βραστές πατάτες, στα αντίδια, στο μούσλι, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στα ρεβύθια, στα δημητριακά ολικής άλεσης, στα σπαράγγια, στο λάχανο, στο καλαμπόκι, στο μπρόκολο, στα μαυρομάτικα φασόλια, στο συκώτι μοσχαριού και κότας, στις φακές, στον αρακά, στο αβοκάντο, στα φιστίκια και στους ηλιόσπορους.

Βιταμίνη C: Οι καλύτερες πηγές της Βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή φρούτα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα λαχανάκια Βρυξελλών, οι πιπεριές, τα φραγκοστάφυλα, το ακτινίδιο, ο χυμός πορτοκάλι, το μάνγκο, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το ροδάκινο, τα φασολάκια, οι ντομάτες, η γλυκιά πατάτα, το μανταρίνι, τα φρούτα του δάσους και ο χυμός γκρέιπφρουτ.

Βιταμίνη B12: Οι καλύτερες πηγές της Βιταμίνης B12 είναι οι σαρδέλες, ο σολομός, ο τόνος, ο μπακαλιάρος, το αρνί, το βοδινό συκώτι, τα μύδια, τα χτένια, οι γαρίδες, το μοσχάρι, το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αβγά, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, μερικά εμπλουτισμένα δημητριακά, το τυρί και τα μανιτάρια.

Βιταμίνη B6: Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Β6 είναι η μαγιά μπύρας, το φύτρο σιταριού, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ηλιόσποροι, οι μπανάνες, το συκώτι, τα ψάρια, τα καρύδια, το πολύσπορο ψωμί, οι φακές, οι πατάτες, τα κόκκινα φασόλια, η μαύρη σοκολάτα και το γάλα.

Βιταμίνη Ε: Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε είναι τα φυτικά έλαια: το φύτρο σίτου, το αραβοσιτέλαιο, τα έλαια σόγιας, το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το ηλιέλαιο κλπ., οι ελιές, το ακτινίδιο, τα σπαράγγια, τα μύρτιλλα, τα αμύγδαλα, φιστίκια, τα καρύδια, τα φουντούκια, οι ηλιόσποροι, το καστανό ρύζι, τα όσπρια, τα θαλασσινά, ο σολομός, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Ασβέστιο: Καλές διατροφικές πηγές του ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τυριά, οι σαρδέλες, ο σολομός, τα φιστίκια, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα ξερά φασόλια, τα μαυρομάτικα φασόλια, το σουσάμι, το σπανάκι, τα λαχανικά όπως το μπρόκολο και οι λαχανίδες, τα ρεβύθια, οι αγκινάρες, το λάχανο, οι γαρίδες, το συκώτι, τα αβγά, οι ελιές, τα αποξηραμένα σύκα και το τοφού.

Μαγνήσιο: Καλές διατροφικές πηγές του Μαγνησίου είναι τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, οι σπόροι, τα πασατέμπος, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, οι ηλιόσποροι, ο λιναρόσπορος, η βρώμη, τα ψάρια, η σόγια, το αβοκάντο, η μπανάνα, το κακάο, το μπρόκολο, το καλαμπόκι, ο αρακάς, το γιαούρτι και το αποβουτυρωμένο γάλα.

Ψευδάργυρος: Καλές διατροφικές πηγές του Ψευδαργύρου είναι τα στρείδια, τα μύδια, οι σαρδέλες, τα Βραζιλιάνικα φιστίκια, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα μανιτάρια, η μαγιά της μπύρας, τα ενισχυμένα με ψευδάργυρο γαλακτοκομικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι δημητριακών, η λεκιθίνη σόγιας, τα σπαράγγια, τα μπρόκολα, τα σέσκουλα, τα πράσινα λάχανα, το σπανάκι, η κίτρινη κολοκύθα, το φύτρο σιταριού, το αναποφλοίωτο ρύζι, το κεχρί, η βρώμη, η σίκαλη το μοσχαρίσιο κρέας, το συκώτι, το βοδινό, το κοτόπουλο, το αρνί και το χοιρινό κρέας.

  • ΤΡΟΦΙΜΑ
  • ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν είναι μόνο τα γλυκά - Η λίστα με τα 10 τρόφιμα που «κρύβουν» ζάχαρη
Δεν είναι μόνο τα γλυκά - Η λίστα με τα 10 τρόφιμα που «κρύβουν» ζάχαρη 12 Απριλίου 2024
Ινστιτούτο Prolepsis: Το ΝΟΥΝΟΥ προσφέρει γάλα σε 6.699 μαθητές του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ 15 Απριλίου 2024
Ινστιτούτο Prolepsis: Το ΝΟΥΝΟΥ προσφέρει γάλα σε 6.699 μαθητές του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί η επάρκεια μελισσών στον πλανήτη κρίνει την επάρκεια των δικών μας τροφίμων αλλά και την υγεία μας
Υγεία
07/05/2026 - 13:00

Γιατί η επάρκεια μελισσών στον πλανήτη κρίνει την επάρκεια των δικών μας τροφίμων αλλά και την υγεία μας

Έξι τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό
Διατροφή
28/04/2026 - 12:00

Έξι τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό

Μπορούν οι φόροι να βελτιώσουν την υγεία;
Πολιτική Υγείας
25/04/2026 - 08:32

Μπορούν οι φόροι να βελτιώσουν την υγεία;

Τρόφιμα από κάθε κατηγορία που φροντίζουν την υγεία της καρδιά μας
Διατροφή
23/04/2026 - 18:37

Τρόφιμα από κάθε κατηγορία που φροντίζουν την υγεία της καρδιά μας

Οι μακάκοι του Γιβραλτάρ τρώνε λάσπη για να αποφύγουν τις στομαχικές διαταραχές από το junk food
Pet
23/04/2026 - 14:00

Οι μακάκοι του Γιβραλτάρ τρώνε λάσπη για να αποφύγουν τις στομαχικές διαταραχές από το junk food

Φάμελλος: «Το υπερπλεόνασμα να δοθεί για αναστολή του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, μείωση του ΕΦΚ και 13η σύνταξη»
Επικαιρότητα
23/04/2026 - 03:42

Φάμελλος: «Το υπερπλεόνασμα να δοθεί για αναστολή του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, μείωση του ΕΦΚ και 13η σύνταξη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο τεστ αίματος για τη νόσο Αλτσχάιμερ εγκρίθηκε στην Ευρώπη
Pharma News
12/05/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Η ενίσχυση των νοσηλευτών σώζει ζωές!
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 10:23
Ατύχημα Έλληνα παίκτη σε ριάλιτι - Γεωργιάδης: Έτοιμοι να τον φέρουμε πίσω όταν καταστεί εφικτό
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 10:14
Φρούτα και ένας καφές την ημέρα σχηματίζουν ασπίδα για την υγεία των κυττάρων
Διατροφή
12/05/2026 - 10:00
Η ενασχόληση με τις τέχνες μειώνει την βιολογική γήρανση όσο και η διακοπή του καπνίσματος
Υγεία
12/05/2026 - 09:00
Έκθεση της Deloitte: Οι μεγάλες προτεραιότητες των οργανισμών υγείας για το 2026
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 07:23
Τα Κέντρα Πρόληψης ζητούν θεσμική αναγνώριση και ενίσχυση του ρόλου τους στην εκπαίδευση
Ψυχική Υγεία
12/05/2026 - 03:37
Κείμενο πολιτικής για τον Ενιαίο Χώρο Δεδομένων Υγείας στην Ελλάδα
Digital Health
12/05/2026 - 00:12
Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό σοβαρών συγγενών καρδιοπαθειών από ευνοϊκή συνταξιοδοτική ρύθμιση
Patient Talk
11/05/2026 - 23:24
Θεσσαλονίκη: Zεϊμπέκικο για ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζεται να «χορέψει» η Alzheimer Ελλάς
Patient Talk
11/05/2026 - 22:09
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Η «Ντουλάπα της Προσφοράς» της άνοιξε στο Vinted
Patient Talk
11/05/2026 - 21:14
Ανδρουλάκης σε νοσηλευτές: «Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 20:49
ΠΟΥ: Οι διαφορές μεταξύ χανταϊού και Covid 19, ο κίνδυνος πανδημίας και τα ποσοστά θνησιμότητας
Υγεία
11/05/2026 - 20:03
Allwyn Care: Νέες πανελλαδικές δράσεις πρόληψης και εθελοντικής προσφοράς
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 19:34
Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07
ECDC: Παραμένει χαμηλός ο κίνδυνος από τον χανταϊό για τον γενικό πληθυσμό της ΕΕ!
Υγεία
11/05/2026 - 18:19
Οκτώ συμβουλές προς τις γυναίκες για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων
Health Talk
11/05/2026 - 17:37
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα συσκευασμένων κουλουριών με φουντούκια
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 17:14
Σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης μεταφέρεται ο Γιώργος Μυλωνάκης
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 16:57
Μειώθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα ατυχήματα στις θάλασσες το 2025
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 16:19
Πυρκαγιές: Ο καπνός σχετίζεται με καρκίνους πνεύμονα, παχέος εντέρου, μαστού και αίματος
Υγεία
11/05/2026 - 16:00
Αισθητική αποκατάσταση μετά την απώλεια βάρους: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και τα 5 SOS
Health Talk
11/05/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΔΥ για χανταϊό: Απολύτως υγιής ο Έλληνας επιβάτης – Τα μέτρα πιο αυστηρά σε σχέση με το πραγματικό πρόβλημα
Υγεία
11/05/2026 - 14:31
Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι ένας "μοριακός θησαυρός" για την ιατρική
Υγεία
11/05/2026 - 14:30
Το σωστό playlist μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια αλλά και την ένταση της προπόνησης
Fitness
11/05/2026 - 14:27
Βαρθολομαίος: «Εξάρουμε το πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού»
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 14:07
Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τα ανησυχητικά σημάδια και η σωτήρια έγκαιρη παρέμβαση
Υγεία
11/05/2026 - 13:30
Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 12:55
Κοινό φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα δείχνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην προστασία των νεφρών
Υγεία
11/05/2026 - 12:30
Πειραματικό εμβόλιο mRNA κατά της γρίπης των πτηνών: Πώς λειτουργεί και γιατί αποτελεί ορόσημο
Υγεία
11/05/2026 - 11:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές και νέα κίνητρα για τους νοσηλευτές ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 11:31
Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 12:55
Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07
Αλλάζει το «καλάθι» των χωρών αναφοράς για τα φάρμακα: Φόβοι για νέες καθυστερήσεις στην πρόσβαση
Pharma Policy
11/05/2026 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo