News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

Μελέτη: Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν αναγνωρίζουν το ψάρι που τρώνε

News4Health TeamNews4Health Team
1892
PEXELS PEXELS

Μία έρευνα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν το ψάρι που καταναλώνουν

Σε μία έρευνα ζητήθηκε από 720 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα να αναγνωρίσουν έξι εμπορικά είδη ψαριών από φωτογραφίες. Τα αποτελέσματα ήταν μάλλον απογοητευτικά καθώς διαπιστώθηκε ότι αρκετός κόσμος δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα είδη ψαριού που τρώει.

Οι άνθρωποι από την Ισπανία απέδωσαν καλύτερα, με μέση βαθμολογία ακρίβειας 38% και λίγο περισσότερες από 2 σωστές μαντεψιές. Οι ερωτηθέντες του Ηνωμένου Βασιλείου απέδωσαν χειρότερα, με μέση βαθμολογία ακρίβειας 18% και λίγο περισσότερο από ένα είδος σωστά προσδιορισμένο κατά μέσο όρο.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη μας δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν ακόμα και το μπακαλιάρο ή το σολωμό, και σε λίγες περιπτώσεις τα «βάφτισαν» ακόμα και χρυσόψαρα, πιράνχα ή καρχαρία τίγρη.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη καθώς οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αποκομμένοι από τις πηγές του φαγητού που τρώμε. Αλλά μπορεί να μην αποτελεί καλό οιωνό για τη βιομηχανία θαλασσινών ή τα αποθέματα ψαριών. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να καταναλώσουν ένα είδος εάν μπορούν να το αναγνωρίσουν.

Τα ψάρια που εντόπισαν πιο εύκολα οι Έλληνες

Οι άνθρωποι από πιο βόρειες χώρες, όπως το "Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και το Βέλγιο, εντόπισαν πιο εύκολα τον μπακαλιάρο και το σολωμό, διότι αυτά τα ψάρια αποτελούν εδώ και καιρό στήριγμα των αγορών τους. Ομοίως, οι άνθρωποι από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα ήταν καλύτεροι στο να εντοπίσουν το λαυράκι, το γαύρο και τη γλώσσα.

Παρά τις ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένες αλυσίδες εφοδιασμού –οι οποίες διασφαλίζουν, για παράδειγμα, ότι το λαβράκι που καλλιεργείται στη Μεσόγειο είναι εφοδιασμένο σε σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη τη βόρεια Ευρώπη– οι ευρωπαίοι καταναλωτές εξακολουθούν να φαίνεται να δείχνουν την κληρονομιά μιας παλαιότερης εποχής, όταν τα θαλασσινά προέρχονταν από τις πλησιέστερες ακτές. Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν αποκολληθεί εντελώς από τα τρόφιμα που καταναλώνουν και αντ 'αυτού διατηρούν κάποια επίγνωση των περιφερειακών θαλάσσιων τροφίμων.

Μια εκστρατεία δημόσιας εκπαίδευσης θα μπορούσε να βασιστεί σε αυτό και να επανασυνδέσει περισσότερους ανθρώπους με τα είδη που αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής τους. Οι πιο καταρτισμένοι καταναλωτές θα μπορούσαν με τη σειρά τους να κάνουν καλύτερες επιλογές σε καταστήματα και εστιατόρια και να γίνουν λιγότερο ευάλωτοι στην εσφαλμένη επισήμανση και την απάτη των θαλασσινών.

Η μεγαλύτερη γνώση για τα θαλασσινά, θα μπορούσε επίσης να εξοπλίσει τους ανθρώπους με μια καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων διατήρησης σε κάθε αλιεία - ένα σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση μιας βιώσιμης βιομηχανίας θαλασσινών για τις μελλοντικές γενιές. 

 

ΠΗΓΗ: conversation

Health ανα Tag:
  • ΨΑΡΙΑ
  • ΜΕΛΕΤΗ
  • ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλτσχάιμερ: Το τρόφιμο «κλειδί» που μειώνει τον κίνδυνο - Δύο δίαιτες που συστήνουν οι επιστήμονες

Αλτσχάιμερ: Το τρόφιμο «κλειδί» που μειώνει τον κίνδυνο - Δύο δίαιτες που συστήνουν οι επιστήμονες

Δύο δίαιτες που συνδέονται με την παθολογία του Αλτσχάιμερ ανέλυσε νέα έρευνα - Αυτό το τρόφιμο «κλειδί» περιέχουν. 

News4Health TeamΜαριαλένα Τσόγκα
Έρευνα: Αυτή η χημική ουσία σχετίζεται με την εξάπλωση πασίγνωστης νόσου του εγκεφάλου - Πού εντοπίζεται

Έρευνα: Αυτή η χημική ουσία σχετίζεται με την εξάπλωση πασίγνωστης νόσου του εγκεφάλου - Πού εντοπίζεται

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η χημική ουσία τριχλωροαιθυλένιο (TCE) σχετίζεται με έως και 500% αυξημένο κίνδυνο για πασίγνωστη νόσο του εγκεφάλου.

News4Health TeamΜαριαλένα Τσόγκα
Όμικρον ΒΑ.5: Πόσο μας προστατεύουν προηγούμενη λοίμωξη και αναμνηστικός εμβολιασμός

Όμικρον ΒΑ.5: Πόσο μας προστατεύουν προηγούμενη λοίμωξη και αναμνηστικός εμβολιασμός

Η αποτελεσματικότητα αναμνηστικού εμβολιασμού και προηγούμενης λοίμωξης κατά της Όμικρον BA.5, αναλύθηκε σε νέα μελέτη. 

News4Health TeamNews4Health Team
Πόσο υγιεινά είναι τα οστρακοειδή σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια;

Πόσο υγιεινά είναι τα οστρακοειδή σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια;

Τα ψάρια (όπως ο ψημένος σολομός) είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή τροφής, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και τα τα λιπαρά ωμέγα-3. Ωστόσο το ίδιο υγιεινά είναι και τα οστρακοειδή όπως ο αστακός, οι γαρίδες ή τα μαλάκια;

 

News4Health TeamNews4Health Team

Newsroom

  • «Αλλάζει πρόσωπο­» ο Οργανισμός της ΕΕ για τα Ναρκωτικά

    29/03/2023 - 19:01
  • Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία: Δωρεάν συνεδρίες στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στις οικογένειές τους

    29/03/2023 - 18:40
  • Ατοπική δερματίτιδα: Η νόσος που προσβάλλει περίπου το 20% των παιδιών και το 5 έως 10% των ενηλίκων

    29/03/2023 - 18:15
  • Lp(a) χοληστερόλη: Όχι και τόσο «κακή» τελικά; Καρδιολόγος εξηγεί

    29/03/2023 - 17:46
  • Ηχηρή παρέμβαση της Ιουλίας Τσέτη στα Ηνωμένα Έθνη για την Ισότητα των Φύλων

    29/03/2023 - 15:43
  • ΕΦΕΤ: Κίνδυνος από τις νιτροζαμίνες στα τρόφιμα – «Καμπανάκι» για το επεξεργασμένο κρέας

    29/03/2023 - 14:59
  • Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο αν θα συμπεριληφθούν στη λίστα των «βασικών» φαρμάκων

    29/03/2023 - 14:31
  • Κορονοϊός: Νέες οδηγίες ΠΟΥ- Οι υγιείς ενήλικες κάτω των 60 δεν χρειάζονται επιπλέον δόση

    29/03/2023 - 14:00
  • «Στα κάγκελα» οι εργοθεραπευτές: Ζητούν να αποσυρθεί η Υ.Α. για τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

    29/03/2023 - 13:52
  • Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Καμπάνια για την χρήση αθλητικού νάρθηκα δοντιών στα παιδιά

    29/03/2023 - 13:18

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo