ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε τρόποι αύξησης της πρόσληψης πρωτεϊνών καθώς γερνάμε

Διατροφή
PEXELS
Η πρωτεΐνη είναι ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Μας βοηθά να οικοδομήσουμε και να διατηρήσουμε ισχυρούς μύες και οστά , μας βοηθά να ανακάμψουμε καλύτερα από ασθένειες και τραυματισμούς και μειώνει την πιθανότητα πτώσεων και καταγμάτων . Όμως, καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς δεν παίρνουν αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας.
Τετάρτη, 07/10/2020 - 16:57
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι η όρεξή μας μειώνεται φυσικά καθώς γερνάμε. Η ευκολία, η προσπάθεια και η σχέση τιμής απόδοσης είναι επίσης λόγοι για τους οποίους οι ενήλικες ενδέχεται να μην έχουν αρκετή πρωτεΐνη .

Ωστόσο, η πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας καθίσταται λιγότερο ικανό να μετατρέψει την πρωτεΐνη που τρώμε σε μυ και άλλους σημαντικούς βιολογικούς παράγοντες που μας βοηθούν να ανακάμψουμε καλύτερα από ασθένειες και τραυματισμούς - οπότε πρέπει πραγματικά να τρώμε περισσότερη πρωτεΐνη καθώς γερνάμε.

Πέντε συμβουλές για λήψη αρκετής πρωτεΐνης στη διατροφή σας καθώς μεγαλώνετε.

1. Προσθέστε σάλτσες και καρυκεύματα

Η έρευνα δείχνει ότι η γεύση των τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορούν να ενθαρρύνουν τους ηλικιωμένους να καταναλώνουν περισσότερα από αυτά. Και η γεύση προστίθεται εύκολα με σάλτσες και καρυκεύματα. Σε μελέτες όπου προσφέρουμε σε ηλικιωμένους ένα ζεστό κοτόπουλο γεύμα με ή χωρίς σάλτσα ή καρυκεύματα , διαπιστώνουμε ότι περισσότερο κοτόπουλο τρώγεται από τα γεύματα με σάλτσα ή καρυκεύματα σε σύγκριση με τα απλά γεύματα. Τα γεύματα με σάλτσες και καρυκεύματα βαθμολογήθηκαν επίσης ως πιο ευχάριστα και πιο νόστιμα από τα απλά γεύματα.

Η προσθήκη σάλτσας και καρυκευμάτων στα γεύματα μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια έτρωγαν επίσης ίσες ποσότητες πρωτεΐνης στο επόμενο γεύμα μετά από αρωματισμένα γεύματα και απλά γεύματα, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσληψη πρωτεΐνης τους αυξήθηκε συνολικά .

2. Προσθέστε τυρί, ξηρούς καρπούς ή σπόρους

Ορισμένα τρόφιμα που προσθέτουν γεύσεις έχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Καλά παραδείγματα είναι τα δυνατά τυριά - όπως το μπλε τυρί - καθώς και τα καρύδια και οι σπόροι. Εκτός από πρωτεΐνες, το τυρί είναι γεμάτο ασβέστιο και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, D και B12, τα οποία βοηθούν επίσης στη διατήρηση ισχυρών οστών. Το τυρί μπορεί εύκολα να προστεθεί σε σούπες, σαλάτες, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας.

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να προστεθούν σε δημητριακά πρωινού, σαλάτες και επιδόρπια όπως γιαούρτια, και μπορούν να προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα υφή καθώς και πρόσθετη γεύση. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι καλές πηγές φυτικής πρωτεΐνης και έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες και μέταλλα και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου

Ωστόσο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για όλους (καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να μασήσουν), αλλά το τυρί είναι μαλακό και γεμάτο γεύση.

3. Φάτε αυγά για πρωινό

Τα γεύματα στο πρωινό τείνουν να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες - οπότε η κατανάλωση αυγών για πρωινό είναι ένας τρόπος για την ενίσχυση της πρόσληψης πρωτεϊνών. Η πρόσφατη μελέτη μας διαπίστωσε ότι η πρόσληψη αυγών θα μπορούσε να αυξηθεί παρέχοντας στους ανθρώπους συνταγές και πακέτα μπαχαρικών με βότανα ή μπαχαρικά που αύξησαν τη γεύση και τη γεύση των αυγών. Δώσαμε στους συμμετέχοντες συνταγές που χρησιμοποίησαν τόσο οικεία όσο και εξωτικά συστατικά, από διάφορες χώρες, για πιάτα που απαιτούσαν μια σειρά μεθόδων προετοιμασίας. Η πρόσληψη αυγών αυξήθηκε μετά από 12 εβδομάδες κατά 20% και διατηρήθηκε για άλλες 12 εβδομάδες σε εκείνους που είχαν λάβει τις συνταγές.

Τα αυγά είναι μια θρεπτική πηγή πρωτεΐνης και συνήθως είναι εύκολο να παρασκευαστούν και να μασήσουν , έχουν καλή σχέση ποιότητας τιμής και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα πιάτα με αυγά μπορούν επίσης να προσθέσουν γεύση και γεύση στη διατροφή. Ωστόσο, τα αυγά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για όλους (συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ορισμένες διαγνωσμένες καταστάσεις), αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους η κατανάλωση αυγών θεωρείται ασφαλής .

4. Κάντε το εύκολο

Προσπαθήστε να κάνετε το μαγείρεμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και εύκολο. Διατίθενται πολλοί τύποι ψαριών που μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από τη συσκευασία ή απλά χρειάζονται θέρμανση - όπως καπνιστό σκουμπρί ή κονσέρβες σαρδέλας. Το ψάρι είναι επίσης γεμάτο από πολλές βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (που υπάρχουν σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός) που είναι καλό για την υγεία της καρδιάς. Για να επιτρέψετε ευκολότερο και πιο γρήγορο μαγείρεμα, αγοράστε κρέας που είναι προ-κομμένο, προπαρασκευασμένο ή προ-μαριναρισμένο, ή ψάρι που έχει αφαιρεθεί και αλλιώς παρασκευαστεί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το φούρνο μικροκυμάτων σας. Τα ψάρια μπορούν να μαγειρευτούν πολύ εύκολα και γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τα φασόλια, τα όσπρια και τα όσπρια αγοράζονται επίσης εύκολα σε κουτιά και έτοιμα για κατανάλωση και είναι όλες πλούσιες πηγές πρωτεΐνης για όσους επιθυμούν να καταναλώσουν μια πιο φυτική διατροφή. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες και μέταλλα και μπορούν να προστατεύσουν από πολλές χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και ορισμένους καρκίνους.

5. Φάτε σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες

Πολλοί άνθρωποι φτάνουν για μπισκότα ή μια φέτα κέικ κατά τη διάρκεια του σνακ, αλλά δοκιμάστε να φάτε ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αντί για την επόμενη φορά. Πολλές τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες είναι ήδη έτοιμες και εύχρηστες. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν γιαούρτι ή επιδόρπια με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα - όπως κρέμα καραμέλας ή panna cotta. Τα γιαούρτια και άλλα επιδόρπια με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης οστικής πυκνότητας των οστών, όπως απαιτείται για ισχυρά οστά. Οι ξηροί καρποί, τα κράκερ με τυρί, το φυστικοβούτυρο ή το χούμους είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

Η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε κακές επιπτώσεις στην υγεία , όπως χαμηλή μυϊκή μάζα και λειτουργία και μειωμένη οστική πυκνότητα και μάζα, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο πτώσεων, αδυναμίας και απώλειας κινητικότητας. Για να αποφευχθούν αυτές οι βλάβες, οι ερευνητές προτείνουν επί του παρόντος κατανάλωση 1,0-1,2g πρωτεΐνης ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους για ηλικιωμένους ενήλικες σε σύγκριση με 0,8 g πρωτεΐνης ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους για όλους τους ενήλικες.

ΠΗΓΗ: theconversation

Τελευταία τροποποίηση στις 07/10/2020 - 17:14
  • ΠΡΩΤΕΙΝΗ
  • ΗΛΙΚΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα αυξήσετε τις τιμές της καλής χοληστερόλης σας
Πώς θα αυξήσετε τις τιμές της καλής χοληστερόλης σας 02 Οκτωβρίου 2020
Οι "κακές" συνήθειες που επηρεάζουν τη γονιμότητα και οι ιδανικές τροφές για την αύξησή της 15 Οκτωβρίου 2020
Οι "κακές" συνήθειες που επηρεάζουν τη γονιμότητα και οι ιδανικές τροφές για την αύξησή της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00

Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Το σπέρμα ανδρών άνω των 45 ετών συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά αποβολών
Υγεία
30/06/2025 - 14:00

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Το σπέρμα ανδρών άνω των 45 ετών συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά αποβολών

Γιατί τα al dente μακαρόνια είναι καλύτερα για την υγεία μας
Διατροφή
26/06/2025 - 10:00

Γιατί τα al dente μακαρόνια είναι καλύτερα για την υγεία μας

Τα τρόφιμα που επιβαρύνουν "ύπουλα" την υπέρταση
Διατροφή
20/06/2025 - 15:00

Τα τρόφιμα που επιβαρύνουν "ύπουλα" την υπέρταση

Τι πρέπει να τρώτε καθημερινά για να βελτιώσετε άμεσα τον ύπνο σας
Διατροφή
19/06/2025 - 14:00

Τι πρέπει να τρώτε καθημερινά για να βελτιώσετε άμεσα τον ύπνο σας

Η μάχη του φαγητού: Όταν ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την επιθυμία για τροφή
Διατροφή
18/06/2025 - 19:27

Η μάχη του φαγητού: Όταν ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την επιθυμία για τροφή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Novo Nordisk Hellas: Πρεμιέρα για την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία
Pharma News
02/07/2025 - 03:23
Ο ΕΔΟΕΑΠ προειδοποιεί τους ασφαλισμένους του για απόπειρες vishing και phishing
Επικαιρότητα
02/07/2025 - 00:04
«Η φαρμακευτική μεταρρύθμιση στοχεύει στην πρόσβαση των Ευρωπαίων σε προσιτά σκευάσματα»
Pharma Policy
01/07/2025 - 21:17
Σε διαδικασία έγκρισης νέα γονιδιακή θεραπεία για την αμφιβληστροειδοπάθεια XLRP
Patient Talk
01/07/2025 - 20:47
Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες, ισχυρίζονται Καναδοί επιστήμονες
Διατροφή
01/07/2025 - 19:41
ΠΟΥ: Η μοναξιά «σκοτώνει» 100 ανθρώπους κάθε ώρα!
Ψυχική Υγεία
01/07/2025 - 19:06
Αερόβια προπόνηση 12-3-30: Το μυστικό της και τα οφέλη για την υγεία
Fitness
01/07/2025 - 18:37
Αφαίρεση εγκεφαλικών όγκων χωρίς κρανιοτομή αλλά μέσα από τη μύτη
Health Talk
01/07/2025 - 18:06
Παραίτηση Μανωλόπουλου από τον ΕΟΦ - Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς
Pharma Policy
01/07/2025 - 17:44
Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: Ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τους καύσωνες - «Είναι σιωπηλοί δολοφόνοι»
Επικαιρότητα
01/07/2025 - 17:34
«Μαμά ζαλίζομαι»: Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη ναυτία κίνησης στα παιδιά
Υγεία
01/07/2025 - 17:09
Οδηγός του ECDC για την αντιμετώπιση ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια σε όλη την Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 16:48
Γάζα: ΜΚΟ ζητούν τον τερματισμό λειτουργίας του συστήματος GHF που υποστηρίζεται από ΗΠΑ και Ισραήλ
Επικαιρότητα
01/07/2025 - 16:28
Όταν η τεχνολογία συναντά την Ουρολογία - Αντιμετώπιση της λιθίασης με σύγχρονες μεθόδους!
Health Talk
01/07/2025 - 15:51
Επιστολή ΙΣΑ σε Αγαπηδάκη: Οι πολίτες να επιλέγουν και ιδιώτες ως προσωπικούς γιατρούς
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 15:33
Αγαπηδάκη: Νέα προγράμματα πρόληψης και έρευνα αξιολόγησης ΑΙ στη διάγνωση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 15:14
Ποιο είδος ορμονοθεραπείας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες
Pharma News
01/07/2025 - 15:00
ΠΟΥ Ευρώπης: Σημαντικές οι ελληνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της χρήσης καπνού και αλκοόλ
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 14:19
Ο δείκτης μάζας σώματος δεν είναι αξιόπιστος - Ο καλύτερος τρόπος για τη μέτρηση του ιδανικού βάρους
Υγεία
01/07/2025 - 14:01
ΕΟΔΥ: Τριπλασιάστηκαν τα περιστατικά γονόρροιας-Διπλασιάστηκαν οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 13:00
Η κατανάλωση κουρκουμά καθημερινά ασπίδα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
Διατροφή
01/07/2025 - 12:00
Ανατροπή: Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δεν είναι απαραίτητα καλά για την καρδιά
Διατροφή
01/07/2025 - 11:00
Η Microsoft υπόσχεται διαγνώσεις επιπέδου ιατρικού συμβουλίου μέσω AI
Digital Health
01/07/2025 - 10:00
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με τα γυαλιά ηλίου
Health Talk
01/07/2025 - 08:17
Οι περικοπές των ΗΠΑ στην διεθνή βοήθεια ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερους από 14 εκατ. θανάτους έως το 2030
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 08:14
Ενημερωτική ημερίδα για επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη χορήγηση PrEP έναντι του HIV
Υγεία
01/07/2025 - 06:52
Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Τι έχει πετύχει η Ελλάδα στην Υγεία και όχι μόνο...
Digital Health
01/07/2025 - 03:24
MSD Gives back: Όταν η προσφορά γίνεται πράξη
Pharma News
01/07/2025 - 00:06
Καλοκαίρι με τα παιδιά μας στις διακοπές ή την παραλία: Τι πρέπει να προσέχουμε
Υγεία
30/06/2025 - 20:03
Νέες θεραπευτικές τεχνικές για τον πόνο στην σπονδυλική στήλη
Health Talk
30/06/2025 - 19:37

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θειομερσάλη στα παιδικά εμβόλια: «Κόκκινο πανί» για τον Αμερικανό Υπουργό Υγείας - Η επιστημονική αλήθεια
Pharma News
30/06/2025 - 12:00
Η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως σε νέα θεραπεία για τη φαινυλκετονουρία
Pharma News
30/06/2025 - 14:37
Γεωργιάδης: Ο μέσος όρος αναμονής κατά τη μεγάλη εφημερία στο « Γεννηματάς» ήταν 5 ώρες και 56 λεπτά
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 12:44
Συνάντηση ΠαΣΟΝοΠ με τον Γεωργιάδη και δέσμευση για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ!
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 16:18
ΕΟΦ: Σοκολάτα για τη λίμπιντο περιέχει απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία
Διατροφή
30/06/2025 - 19:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo