ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Vodafone: Επέλεξε την Ελλάδα για Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την ηλεκτρονική υγεία

Υπηρεσίες Υγείας
Vodafone: Επέλεξε την Ελλάδα για Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την ηλεκτρονική υγεία
O όμιλος Vodafone επιλέγει την Ελλάδα για ένα Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την ηλεκτρονική υγεία.
Δευτέρα, 07/12/2020 - 20:00
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Ο όμιλος Vodafone επέλεξε την Ελλάδα για ένα από τα Παγκόσμια Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου Vodafone, που θα εστιάζει στο Internet of Things και συγκεκριμένα σε εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας (e-health), μέσω της ελληνικής εταιρείας Vodafone Innovus.

Την ανακοίνωση έκαναν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η CEO Europe του Ομίλου Vodafone Sepril Timuray και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

«Στην Vodafone λειτουργούμε, έχοντας ως σκοπό να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία και τα δίκτυά μας, βοηθώντας τη μετάβαση προς μία ψηφιακή κοινωνία του αύριο, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους και θα σέβεται τον πλανήτη. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στην ανάκαμψή της και στις δυνατότητες των ανθρώπων της. Είναι μία χώρα στην οποία επενδύουμε με συνέπεια εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία της μεγαλύτερης γκάμας ολοκληρωμένων ΙοΤ λύσεων στην αγορά, διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στον μετά την πανδημία κόσμο, όλοι θα έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες, που θα βελτιώσουν τις ζωές μας, όπως η Υγεία» δήλωσε η CEO Europe του Ομίλου Vodafone Sepril Timuray.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο, η οποία αποκτά πρόσθετο συμβολισμό στην τρέχουσα συγκυρία που βιώνουν τα συστήματα υγείας, αλλά και οι οικονομίες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης του Vodafone Group στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με όχημα τις ψηφιακές τεχνολογίες και παρά την εκτεταμένη κρίση. Αναλαμβάνουμε με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια αυτό το έργο. Στην Vodafone είμαστε υπερήφανοι για το ταλέντο των ανθρώπων μας και το έργο που παράγουν. Και μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι τεχνολογίες που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα,, βρίσκουν τον δρόμο τους στις διεθνείς αγορές μέσω του ομίλου μας» τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Η Vodafone Innovus, μία θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, υπήρξε η πρώτη εξαγορά startup από τον όμιλο Vodafone και η πρώτη εταιρεία πίσω από την οποία στοιχήθηκε η στρατηγική ΙοΤ του ομίλου. Ως ένα Παγκόσμιο Κέντρο για την Έρευνα και την Ανάπτυξη, η Vodafone Innovus θα αναλάβει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things, με δυο προϊόντα της να είναι ήδη έτοιμα προς εμπορική διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Η πρωτοβουλία, πέρα από τη σημασία της για τη συνολική στρατηγική του Ομίλου Vodafone στο Internet of Things, επιβεβαιώνει την δέσμευση της εταιρείας να καλλιεργεί και να διατηρεί ταλέντο στην Ελλάδα. H Vodafone και η Vodafone Innovus απασχολούν περισσότερα από 650 στελέχη που ασχολούνται με την τεχνολογία και τα ψηφιακά επαγγέλματα, καταγράφοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2017.

Έμφαση στον κλάδο της υγείας

Η ψηφιοποίηση του κλάδου της υγείας δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για βελτιωμένη υγεία, πιο άνετη αποθεραπεία και καλύτερη ζωή: Με διασυνδεδεμένες ιατρικές συσκευές που επιτρέπουν την καλύτερη αξιολόγηση της υγείας ενός ασθενούς, τεχνολογικές λύσεις που συμβάλουν στη μεγαλύτερη ανεξαρτησία και πιο άνετη καθημερινότητα ασθενών και ηλικιωμένων και καινοτόμες επιχειρηματικές υπηρεσίες που διασφαλίζουν την αδιάλειπτη εφοδιαστική αλυσίδα γύρω από την υγεία. Όλα αυτά γίνονται εφικτά χάρη στο ΙοΤ, έναν τομέα στον οποίο η Vodafone επενδύει στρατηγικά και αναμένεται να εκτοξευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο χάρη στην έλευση των δικτύων 5G.

Αναφορικά με τα προϊόντα, η Vodafone Innovus αναλαμβάνει την ανάπτυξη της ΙοΤ λύσης Vodafone Remote healthcare, μίας προηγμένης διασυνδεδεμένης υπηρεσίας eHealth που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων και την ιατρική συμβουλευτική ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό από απόσταση.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό ιατρικό βαλιτσάκι, που αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone για 14η συνεχή χρονιά σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν προληπτικές υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Το δεύτερο προϊόν τη διεθνή ανάπτυξη του οποίου αναλαμβάνει η Vodafone Innovus είναι το Coolio, που πηγαίνει την IoT λύση Vodafone connected cabinets στην επόμενη ημέρα, κάνοντάς ακόμη πιο μικρή, πιο καινοτόμα και πιο απλή, με στόχο να διατεθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η Vodafone Innovus και το ΙοΤ

Η Vodafone Innovus είναι ένας πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ΙοΤ, που ιδρύθηκε το 2004 στην Αθήνα και αποτελεί πλήρως θυγατρική εταιρία της Vodafone από το 2012. Με σταθερή προσήλωση στην καινοτομία μέσω της ανάπτυξης προηγμένων λύσεων, η Vodafone Innovus αναγνωρίζεται επίσης από αναλυτές της αγοράς ως ένας σημαντικός συνεργάτης του Vodafone Business IoT, το οποίο διασυνδέει περισσότερες από 110 εκατ. συσκευές ΙοΤ διεθνώς.

H Vodafone Innovus ένας από λίγους παρόχους ΙοΤ στην αγορά που συνδυάζει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη και καθολική παροχή υπηρεσίας: Τη διαλειτουργικότητα με οποιαδήποτε συσκευή και την υψηλή ασφάλεια. Ενώ η πλατφόρμα της Vodafone Innovus εξασφαλίζει τεχνολογική ουδετερότητα (agnostic), μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε «dummy» συσκευή σε «έξυπνη» και να χειριστεί από απόσταση χιλιάδες συσκευές και assets, προσφέροντας σπάνια επιχειρησιακή αξία στα δεδομένα που παράγονται μέσω του ΙοΤ, και αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται στην αγορά οι επιχειρήσεις σήμερα.

Το ΙοΤ, το 5G και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέψουν στη Vodafone Innovus να δημιουργήσει ακόμη πιο σύνθετες υπηρεσίες, που με τη σειρά τους θα έρθουν να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις, αυτοματοποιώντας εργασίες ρουτίνας, απελευθερώνοντας σπάνιους πόρους και οδηγώντας σε βέλτιστη επιχειρησιακή λειτουργία.

  • VODAFONE
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραδόθηκαν οι νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Νίκαιας
Παραδόθηκαν οι νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Νίκαιας 07 Δεκεμβρίου 2020
Εξώδικο της ΕΙΝΑΠ στον πρόεδρο του ΠΙΣ 08 Δεκεμβρίου 2020
Εξώδικο της ΕΙΝΑΠ στον πρόεδρο του ΠΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες διακρίσεις του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ στο ΙΗΕ Connectathon 2025
Digital Health
16/09/2025 - 23:22

Νέες διακρίσεις του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ στο ΙΗΕ Connectathon 2025

Γεωργιάδης: «Κανονικά η συνταγογράφηση - Ευχαριστώ τους γιατρούς για το θέμα της Κω»
Πολιτική Υγείας
26/07/2024 - 16:39

Γεωργιάδης: «Κανονικά η συνταγογράφηση - Ευχαριστώ τους γιατρούς για το θέμα της Κω»

Affidea και Vodafone συνεργάζονται και προσφέρουν εκπτώσεις σε προγράμματα υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
26/01/2023 - 16:59

Affidea και Vodafone συνεργάζονται και προσφέρουν εκπτώσεις σε προγράμματα υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγαπηδάκη: «Με τις αποφάσεις μας για τα σχολικά κυλικεία προστατεύουμε την υγεία των παιδιών»
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 16:26
Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου μείωσε σημαντικά τις αεροδιακομιδές
Υγεία
18/09/2026 - 16:04
«Μικρές Ιφιγένειες»: Συμπόσιο στην Αθήνα για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σιωπηλά τον καρκίνο
Υγεία
18/09/2026 - 15:38
Ερευνητές του Stanford ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος αποτελείται από δύο ξεχωριστά όργανα
Υγεία
18/09/2026 - 15:12
Η Anthropic στήνει αθόρυβα εργαστήριο βιολογίας, ενισχύοντας το πρόγραμμα ανάπτυξης φαρμάκων με AI
Digital Health
18/09/2026 - 14:36
Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 13:51
Μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αλληλεγγύης στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 13:16
Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
Υγεία
18/09/2026 - 12:53
Πέθανε ήσυχα στο σπίτι της σε ηλικία 103 ετών η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:34
Εγκαινιάστηκε στο Γ.Ν. και Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» η δεύτερη Στέγη Γονέων στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:12
Υπ. Υγείας: Με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης πλήρης έλεγχος σε ιατρεία και γιατρούς
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 11:55
Σωρεία παραβάσεων αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της ΕΑΔ σε ιδιωτικές μονάδες υγείας
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 11:34
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Κάλεσμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή δράση «Know Your Numbers»
Patient Talk
18/09/2026 - 11:03
Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία - Οι βασικές διατάξεις
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:37
Καμπανάκι από το Ευρωκοινοβούλιο και προτάσεις για τις ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:18
Μύκητες νυχιών: Ο «υπόγειος πόλεμος», οι μύθοι και τα νέα όπλα της επιστήμης
Health Talk
18/09/2026 - 09:26
Η επάρκεια σιδήρου και βιταμίνης D είναι το κλειδί για πιο ομαλή επιστροφή στη ρουτίνα
Υγεία
18/09/2026 - 08:49
«Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Κέρκυρα από την ομοσπονδία «ΡευΜΑζήν»
Patient Talk
18/09/2026 - 07:28
Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων HIV και κατάσταση εθνικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Υγεία
18/09/2026 - 00:03
Στη Σκύρο η Β' ΩΡΛ Κλινική του ΑΠΘ σε δράση πρόληψης, ενημέρωσης και εξειδικευμένης φροντίδας
Υγεία
17/09/2026 - 23:36
Και τρίτος νεκρός από ελονοσία στην Φρανκφούρτη - Ο θάνατος δεν σχετίζεται με το αεροδρόμιο
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 23:08
Ο ΕΟΦ άναψε «κόκκινο» στην πώληση συμπληρωμάτων κρεατίνης
Pharma Policy
17/09/2026 - 22:43
Θεσσαλονίκη: Η πρώτη συνεδρία ασθενούς στον νέο υψηλής τεχνολογίας γραμμικό επιταχυντή του ΑΧΕΠΑ
Υγεία
17/09/2026 - 22:13
Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29
Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12
Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 20:34
Πότε ο βήχας του παιδιού κρύβει κάτι σοβαρότερο από μια απλή ίωση
Υγεία
17/09/2026 - 19:52
Κέντρα πρόληψης: Διάλογο τώρα για τη νέα προγραμματική σύμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι
Ψυχική Υγεία
17/09/2026 - 18:59
ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο
Patient Talk
17/09/2026 - 18:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφουν οι «Ράμπο της Υγείας»; Τι εξετάζει το υπουργείο
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 18:14
ΠαΣΟΝοΠ: «Το ΕΣΥ δεν μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με ανακαινίσεις κτηρίων και νέο εξοπλισμό»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 23:28
Θάνατος Μαζωνάκη: Έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 12:21
Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 09:00
ΙΣΑ: Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια σε ιατρεία
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 10:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo