ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Κανονικά η συνταγογράφηση - Ευχαριστώ τους γιατρούς για το θέμα της Κω»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Οι γιατροί είναι άξιοι σεβασμού γιατί δεν παρασύρθηκαν από ακραίες συνδικαλιστικές εκκλήσεις, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής.
Παρασκευή, 26/07/2024 - 16:39
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούμενος στοιχεία που παρέλαβε από τη ΗΔΙΚΑ και που δείχνουν ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ακολουθεί τους συνήθεις ρυθμούς, παρά την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για αποχή των ιδιωτών γιατρών από τη συνταγογράφηση, ενόψει της ψήφισης διάταξης που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων αν αυτοί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ, όταν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, είπε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά τους ιδιώτες ελεύθερους γιατρούς που δεν έχουν ακολουθήσει την έκκληση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να απέχουν από τη συνταγογράφηση. Ήμουν βέβαιος ότι δεν θα την ακολουθούσαν, αποδεικνύεται και από τις ηλεκτρονικές καταγραφές. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σήμερα ακολουθεί τους συνήθεις ρυθμούς, με μια μικρή πτώση σήμερα κάποιων 5.000, 6.000 συνταγών, που είχαν όμως αντίστοιχη αύξηση χθες, προφανώς κάποιοι φοβήθηκαν τη φασαρία και πήγαν και γράψανε τις συνταγές τους. Επί της ουσίας, η συνταγογράφηση γίνεται κανονικά, άρα μην ανησυχεί ο κόσμος, από ό,τι δείχνουν τα νούμερα, οι γιατροί γράφουν κανονικά τις συνταγές τους και τους ευχαριστώ γι΄ αυτό. Το ανάποδο θα ήταν πραγματικά τραγικό», είπε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Θα ήταν πραγματικά τραγικό οι γιατροί, τη σύγκρουσή τους, την όποια σύγκρουσή τους με την όποια πολιτική ηγεσία, εν προκειμένω μαζί μου, να την βγάλουν πάνω στους ασθενείς. Οι γιατροί δεν το έχουν κάνει μέχρι στιγμής και αυτό είναι ένας λόγος να είναι άξιοι σεβασμού, γιατί δεν παρασύρθηκαν από ακραίες συνδικαλιστικές εκκλήσεις».

Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις ελλείψεις στα νοσοκομεία, πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η ΕΕ, όπως τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης στις άγονες προσκλήσεις γιατρών, παρά τα κίνητρα που τους δόθηκαν. «Ο υπουργός Υγείας έχει τη βαριά ευθύνη να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για να παρέχει στους συμπολίτες του, στους συνανθρώπους του, ένα νοσοκομείο το οποίο στοιχειωδώς να λειτουργεί. Σκοτώστε με! Εσείς λέτε πολύ ωραία λόγια, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, να αυξηθούν τα κίνητρα, μάλλον θα τα κάνουμε στο μέτρο που μπορούμε. Εσείς μπορεί να θέλετε περισσότερα. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μας λέει αυτά μπορούμε. Καλά όλα αυτά, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα του Αυγούστου», είπε ο υπουργός Υγείας, που εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι με τη νέα πολιτική των κινήτρων, με τη νέα πολιτική για τις άγονες περιοχές, με τα αυξημένα χρήματα που θα δίνονται στους γιατρούς για να πάνε στις περιοχές αυτές, θα υπάρξει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, σε τέσσερις μήνες από σήμερα, όταν θα γίνει η νέα προκήρυξη. «Για το τετράμηνο όμως, η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν να μην πιέσουμε τους γιατρούς. Αυτό πραγματικά με εξέπληξε γιατί μέχρι τώρα ήμουν εγώ ο υποτιθέμενος υπερασπιστής των ιδιωτών γιατρών εναντίον του ΕΣΥ. Όλες αυτές τις ημέρες είστε όμως εσείς οι υποστηρικτές των ιδιωτών γιατρών εναντίον του ΕΣΥ. Πραγματικά με εξέπληξε αυτό», είπε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Πίστευα πραγματικά ότι η αριστερά θα ήταν υπέρ να πάνε οι ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ, εκεί που δεν υπάρχει άλλη λύση και ας χάσουν μια μέρα από το ιατρείο τους».

Η περίπτωση της Κω

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι ήδη τρεις ιδιώτες γιατροί στην Κω δήλωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν εφημερίες στο νοσοκομείο του νησιού. Θα μεταβεί επίσης και μια γιατρός από το Ιπποκράτειο και πιθανώς να πάει και ένας ακόμα γιατρός από άλλο νοσοκομείο στην Αθήνα. Επίσης, στην Ξάνθη δήλωσαν δέκα γιατροί για το τετράμηνο. «Τους ζήτησα να βάλουν πλάτη για ένα τετράμηνο έως ότου προκηρύξω ξανά τις θέσεις, με τα νέα κίνητρα, με τα οποία πιστεύω θα έρθουν περισσότεροι», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι πλέον δεκάδες εθελοντές ιδιώτες γιατροί στην Ελλάδα το έκαναν πράξη και τους ευχαρίστησε γι΄ αυτό, γιατί βοήθησαν να κρατηθούν τα νοσοκομεία όρθια για το τετράμηνο αυτό.

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1816808715263058266}

«Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτά που σας είπα, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, εφαρμοστική του επίμαχου άρθρου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Το έχω πει, εδώ στη Βουλή, πάνω από διακόσιες φορές ότι δεν είναι στην πρόθεσή μου να βγάλω αυτή την απόφαση. Το άρθρο έχει μπει και θα παραμείνει στο νομοσχέδιο (σ.σ.: πρόκειται για νομοσχέδιο που αφορά την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης), για να μπορεί ο εκάστοτε υπουργός Υγείας της Ελλάδας, αν χρειαστεί και δεν έχει άλλη λύση, να έχει και αυτό το όπλο στα χέρια του, ως έσχατο, ως τελευταίο όπλο, όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη λύση».

Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι στο νομοσχέδιο θα καταθέσει και τροπολογία που θα αφορά στην άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ. Η τροπολογία θα επεκτείνει τη δυνατότητα ιδιωτικού έργου και στους ειδικευόμενους και στους επικουρικούς γιατρούς. Διευκρίνισε πάντως ότι η άσκηση ιδιωτικού έργου θα είναι για ό,τι επιτρέπει η άδεια τους για την άσκηση ιατρικού έργου.

«Οι υπάλληλοι είναι εδώ για να μας εξυπηρετούν»

O υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο χθεσινό περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη. «Το να συγκρουόμαστε πολιτικά στην αίθουσα μεταξύ μας, είναι θεμιτό, κατανοητό, αποδεκτό, καμιά φορά μπορεί και να ξεπεράσουμε και τα όρια. Η Βουλή είναι ένας χώρος συνθέσεων αλλά και συγκρούσεων. Ούτε μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα ούτε μπορούμε να διαφωνούμε στα πάντα. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι όχι εχθροί, αυτό πιστεύω εγώ, αλλά καμιά φορά μπορεί να ξεπεράσουμε τα όρια και για να είμαι και απολύτως ειλικρινής, ο τελευταίος που θα μπορούσε στην αίθουσα αυτή να κάνει κριτική, ως προς την τήρηση ορίων, θα ήμουν εγώ. Και επειδή δεν μου αρέσει να μη βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, σας λέω ότι κι εγώ έχω ξεπεράσει κάποιες φορές τα όρια. Προσπαθώ να μην το κάνω αλλά μου έχει συμβεί. Όπως σε αυτή την επιτροπή, με τη φράση μου την προηγούμενη εβδομάδα, με τη φράση μου στον κ. Πολάκη, για την οποία και του ζήτησα συγγνώμη την επόμενη μέρα στην Ολομέλεια», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετικό να στρεφόμαστε κατά υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι εδώ είναι για να μας εξυπηρετούν, για να κάνουμε τη δουλειά μας και να μπορεί να βγαίνει η λειτουργία του Κοινοβουλίου, είτε των βουλευτών είτε των υπουργών, είτε των υπηρεσιών της Βουλής, με τρόπο ώστε να φτάνουμε στο τέλος σε ένα αποτέλεσμα».

Ιδίως για τη συνεργάτη του που χθες δέχθηκε τα πυρά του κ. Πολάκη, ο υπουργός Υγείας είπε τα εξής: «Η κ. Πετρούλια δεν είναι εδώ από χόμπι. Η κ. Πετρούλια βρίσκεται εδώ κάνοντας μια δουλειά. Είναι εργαζόμενη που κάνει μια δουλειά. Χαίρομαι για την απόφαση που έλαβε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί έχω τα όποια θέματα μπορεί να έχω με τον κ. Πολάκη, αλλά θα ήταν τραγικό ως μήνυμα να φανεί ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε στο Κοινοβούλιο ότι το bullying σε εργαζόμενο στην Ελλάδα απαγορεύεται. Και το bullying σε εργαζόμενη, πολλώ μάλλον, αποτελεί στην κοινωνία που ζούμε, ευτυχώς, μια επονείδιστη και παράνομη πρακτική».

«Ελπίζω να μην είναι η διαγραφή του κ. Πολάκη ένα πολιτικό τέχνασμα του Αυγούστου, για να επανέλθει λίγο αργότερα. Γιατί ομολογώ ότι από τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη μετά, κάτι τέτοιο κατάλαβα. Εγώ δεν θα πω τι θα κάνετε στο κόμμα σας αλλά θα είναι πολύ υποτιμητικό για τον ελληνικό λαό και για κάθε εργαζόμενη γυναίκα που έχει δεχθεί bullying στη δουλειά της, να χρησιμοποιήσουμε πολιτικάντικα τερτίπια. Εδώ έχουμε το αρχέτυπο που υποτίθεται μάχεται η αριστερά: το bullying του εργοδότη στην εργαζόμενη», είπε καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΚΩΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύμβαση 7,2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας
Σύμβαση 7,2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας 26 Ιουλίου 2024
ΟΕΝΓΕ: Με λεονταρισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας 29 Ιουλίου 2024
ΟΕΝΓΕ: Με λεονταρισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Economist- Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 11:55

Economist- Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής

Γεωργιάδης στο SFEE Patient Think Tank: «Στόχος ένα διαφανές σύστημα με τον ασθενή στο επίκεντρο»
Pharma Policy
21/04/2026 - 12:34

Γεωργιάδης στο SFEE Patient Think Tank: «Στόχος ένα διαφανές σύστημα με τον ασθενή στο επίκεντρο»

ΚΕΣΥ: Λήξη της θητείας Μπούμπα - Το σενάριο για τη διαδοχή
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 10:56

ΚΕΣΥ: Λήξη της θητείας Μπούμπα - Το σενάριο για τη διαδοχή

Γεωργιάδης: «Το νέο κτίριο στο ΑΤΤΙΚΟΝ θα δώσει 52 επιπλέον κρεβάτια στην παθολογική κλινική»
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 15:17

Γεωργιάδης: «Το νέο κτίριο στο ΑΤΤΙΚΟΝ θα δώσει 52 επιπλέον κρεβάτια στην παθολογική κλινική»

Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας: Ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας
Επικαιρότητα
20/04/2026 - 12:13

Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας: Ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας

Μήνυση και αγωγή κατά του Μάριου Σαλμά προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας
Επικαιρότητα
20/04/2026 - 11:43

Μήνυση και αγωγή κατά του Μάριου Σαλμά προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόνος στον αγκώνα: Όταν ακόμα και το “κλικ” στο ποντίκι γίνεται επώδυνο
Health Talk
22/04/2026 - 14:00
Γιατί κάποιος όταν δει μπισκότα θα φάει τρία μαζεμένα και κάποιος άλλος δεν θα τα αγγίξει καν
Διατροφή
22/04/2026 - 13:00
Economist- Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 11:55
Γρίπη των πτηνών: Ξεκίνησε ο πειραματικός εμβολιασμός ανθρώπων σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία
Pharma News
22/04/2026 - 11:00
Η τακτική κατανάλωση καφέ βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση και καταπολεμά το στρες
Διατροφή
22/04/2026 - 10:00
Η εποχή της γύρης (και των αλλεργιών) στην Ευρώπη έχει επιμηκυνθεί κατά δύο εβδομάδες
Υγεία
22/04/2026 - 09:00
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παρηγορητική και τελική φροντίδα ζωής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 08:19
Επίθεση της ΠΑΣΚ Ιατρών κατά Γεωργιάδη, Πατούλη για τις εκλογές στον ΠΙΣ
Επικαιρότητα
22/04/2026 - 03:43
Η AstraZeneca στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Επενδύοντας στην πρόληψη και την καινοτομία
Pharma News
22/04/2026 - 00:04
Η Procter & Gamble ενισχύει τις υπηρεσίες «Νοσηλεία στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ.
Pharma News
21/04/2026 - 23:17
Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για ακόμη μία χρονιά
Pharma News
21/04/2026 - 22:27
Βρετανία: «Πέρασε» νόμος που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2008
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 21:24
Καρκίνος του όρχεος: Υψηλά ποσοστά ίασης υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης διάγνωσης
Υγεία
21/04/2026 - 20:57
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΠΕ για τους ασθενείς με ΧΑΠ, τις σύγχρονες παρεμβάσεις και την ισότιμη πρόσβασή τους
Health Talk
21/04/2026 - 20:33
Επανεκλογή Αρκαδόπουλου, Τσιούφη στη διοίκηση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 19:57
Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 19:26
Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2026: Κάθε λεπτό σώζονται έξι ζωές παγκοσμίως
Υγεία
21/04/2026 - 18:34
Κοινή δράση του ΕΟΠΑΕ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων
Ψυχική Υγεία
21/04/2026 - 18:08
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Ο 15χρονος αθλητής Γιάννης Λούγγος ποδηλατεί πέρα από τη νόσο
Pharma News
21/04/2026 - 17:43
Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την άμεση προκήρυξη δύο θέσεων ουρολόγων στο ΚΑΤ
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 17:18
Μήνας ευαισθητοποίησης για τους καρκίνους κεφαλής & τραχήλου και των όρχεων ο Απρίλιος
Patient Talk
21/04/2026 - 17:02
Ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου: Πλεονέκτημα η άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
Health Talk
21/04/2026 - 16:44
Παγκόσμια πρωτιά και διάκριση για τη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις από την ESHRE
Υπηρεσίες Υγείας
21/04/2026 - 16:21
Οι 20 κορυφαίες εταιρείες της φαρμακοβιομηχανίας βάσει εσόδων
Pharma News
21/04/2026 - 16:00
Bayer AG: Στρατηγικές επιλογές το ισχυρό χαρτοφυλάκιο στα φάρμακα και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης
Pharma News
21/04/2026 - 15:36
Επτά αιτήματα για το clawback σε επιστολή διαμαρτυρίας του ΙΣΑ και εννέα φορέων ΠΦΥ και ΔΦΥ
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 15:16
Λέσβος: Σαράντα οκτώ κρούσματα αφθώδους πυρετού
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 15:00
IgA νεφροπάθεια: Μονοκλωνικό για σπάνια αιματολογικά νοσήματα καταστέλλει τις πρωτεΐνες που την προκαλούν
Pharma News
21/04/2026 - 14:00
Οι επικίνδυνες απαντήσεις των chatbots για τις χημειοθεραπείες και η ανησυχία των ειδικών
Digital Health
21/04/2026 - 13:00
Γεωργιάδης στο SFEE Patient Think Tank: «Στόχος ένα διαφανές σύστημα με τον ασθενή στο επίκεντρο»
Pharma Policy
21/04/2026 - 12:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρκίνος πνεύμονα: Μπορεί η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και φρούτων να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο στους κάτω των 50;
Διατροφή
20/04/2026 - 09:00
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού: Τρεις χώρες επιτυγχάνουν τον στόχο του 90% για τον εμβολιασμό κατά του HPV
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 11:00
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία
Διατροφή
20/04/2026 - 12:00
Eli Lilly: Κοντά σε εξαγορά της Kelonia Therapeutics έναντι ποσού που θα ξεπεράσει τα 2 δισ.
Pharma News
20/04/2026 - 13:00
Γεωργιάδης: «Το νέο κτίριο στο ΑΤΤΙΚΟΝ θα δώσει 52 επιπλέον κρεβάτια στην παθολογική κλινική»
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 15:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo