ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιματολογικοί αναλυτές επόμενης γενιάς προσφέρουν ταχύτερα τα αποτελέσματα στους ασθενείς

Υπηρεσίες Υγείας
Αιματολογικοί αναλυτές επόμενης γενιάς προσφέρουν ταχύτερα τα αποτελέσματα στους ασθενείς
Γρηγορότερα αποτελέσματα για τους ασθενείς μέσω της εξάλειψης των φραγμών στη ροή εργασίας.
Παρασκευή, 14/07/2023 - 19:34
News4Health Team News4Health Team

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις είτε στο πλαίσιο του ελέγχου ρουτίνας τους είτε για την παρακολούθηση και ρύθμιση της θεραπείας που λαμβάνουν.

Ο αυξανόμενος όγκος εξετάσεων σε συνδυασμό με την περιορισμένη στελέχωση των εργαστηρίων προκαλούν καθυστερήσεις στην παραλαβή των αποτελεσμάτων από γιατρούς και ασθενείς.

Τι ξεχωριστό έχουν οι νέοι αναλυτές;

Οι αιματολογικοί αναλυτές Atellica HEMA 570 και 580 διαθέτουν καινοτόμο περιβάλλον εργασίας και μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με αυτοματοποιημένο τρόπο ώστε να περιοριστούν τα εμπόδια στη ροή εργασίας και να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες ενός εργαστηρίου που διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό δειγμάτων.

Η δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων με βάση συγκεκριμένους, ενσωματωμένους στο σύστημα κανόνες επιτρέπει στα εργαστήρια να ερμηνεύουν πολύπλοκα αποτελέσματα εξετάσεων ασθενών και να προβαίνουν άμεσα και γρήγορα στις απαραίτητες ενέργειες.

Η Siemens Healthineers διαθέτει πλέον προς πώληση δύο νέες λύσεις αιματολογικών αναλυτών για εργαστήρια με μεγάλο αριθμό εξετάσεων γενικής αίματος, τους αναλυτές Atellica HEMA 570 1 και Atellica HEMA 5801.

Διαδραματίζοντας εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών, η γενική εξέταση αίματος (CBC) συγκαταλέγεται στις πιο συχνά εκτελούμενες διαγνωστικές εξετάσεις στο εργαστήριο και συχνά παρέχει τις πρώτες ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας ενός ασθενή.

Οι γιατροί βασίζονται στο εργαστήριο για την παροχή αξιόπιστων αποτελεσμάτων για τις σημαντικές αιματολογικές εξετάσεις.

Διαχρονικά, οι αιματολογικές εξετάσεις είναι πολύπλοκες, χρονικά ευαίσθητες και απαιτούν έμπειρο προσωπικό εργαστηρίου για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πριν από τη γνωστοποίησή τους στους γιατρούς.

Η ευρεία χρήση της γενικής εξέτασης αίματος και οι αυξανόμενες ελλείψεις προσωπικού επηρεάζουν την ικανότητα των εργαστηρίων να προβαίνουν γρήγορα σε έλεγχο και εξαγωγή των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Οι αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 αποτελούν μια ολοκληρωμένη αυτοματοποιημένη και έξυπνη λύση για την ταχύτερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων και την εξάλειψη των προβλημάτων που παρεμποδίζουν την αποτελεσματικότητα της ροής εργασιών.

«Ακούμε από τα εργαστήρια ότι χρειάζονται ευελιξία, αξιοπιστία και ταχύτητα», δηλώνει η Sharon Bracken, Επικεφαλής του Διαγνωστικού Τομέα της Siemens Healthineers. «Οι αναλυτές Atellica HEMA συνδυάζοντας τις βελτιώσεις στη ροή εργασιών με την αναγνωρισμένη τεχνολογία θα αναβαθμίσουν τη διενέργεια των αιματολογικών εξετάσεων. Προσφέρουμε τις καινοτομίες που χρειάζονται τα εργαστήρια για να δίνουν γρήγορα και ποιοτικά αποτελέσματα στους ασθενείς».

Ο εκτιμώμενος χρόνος που απαιτείται για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων γενικής αίματος CBC στη ρουτίνα ενός Νοσοκομείου ή σε μονάδες εντατικής φροντίδας είναι συνήθως μία ώρα ή λιγότερο.

Για επείγοντα δείγματα, ο επιδιωκόμενος χρόνος είναι ιδανικά λιγότερο από 10 λεπτά. Οι αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 έχουν παραγωγικότητα έως 120 εξετάσεις την ώρα.

Ο εύχρηστος σχεδιασμός τους συντομεύει σημαντικά τη χρονοβόρα διαδικασία καθημερινής συντήρησης2 ενώ υποστηρίζει τη γρήγορη αντικατάσταση αντιδραστηρίων.

Οι πιο ευάλωτοι ασθενείς, όπως οι ογκολογικοί, οι νεφροπαθείς και τα νεογνά, πρέπει να υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις για την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου και της προσαρμογής της θεραπείας.

Μικρές αποκλίσεις στα αποτελέσματα των ασθενών μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες εάν δεν επισημανθούν ή εάν ερμηνευτούν λανθασμένα. Η τεχνογνωσία των εργαστηρίων στον τομέα της αιματολογίας τείνει να εκλείψει λόγω της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού. Οι αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 χρησιμοποιούν προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων για να καλύψουν το κενό σε επίπεδο τεχνογνωσίας και να συνδράμουν τα μέλη του προσωπικού ανεξαρτήτως επιπέδου δεξιοτήτων για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Μέσω της δυνατότητας αυτόματης επικύρωσης βάσει κανόνων που διαθέτουν οι αναλυτές, τα φυσιολογικά αποτελέσματα - αυτά που δεν παραβιάζουν προκαθορισμένα κριτήρια - απελευθερώνονται απευθείας στο πληροφοριακό σύστημα του εργαστηρίου, εξοικονομώντας χρόνο και παρέχοντας ταχύτερα τα αποτελέσματα στους γιατρούς.

Τυχόν ανωμαλίες επισημαίνονται με flags και κωδικοποιούνται με βάση τον βαθμό σοβαρότητάς τους ώστε να υποδεικνύεται σαφώς ποια δείγματα ασθενών απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή.

Όταν με βάση τα αποτελέσματα απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες, όπως αραιώσεις ή στρώση πλακιδίου και μικροσκοπικό έλεγχο, υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης τυποποιημένης διαδικασίας καθοδήγησης του χειριστή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το προσωπικό εκτελεί τα μετέπειτα βήματα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του εργαστηρίου.

«Οι αναλυτές Atellica HEMA είναι γρήγοροι, πολύ εύχρηστοι και έξυπνοι αναλυτές», δηλώνει η Dr. Laura Ciardelli, Βιολόγος και Διευθύντρια Αιματολογικού Εργαστηρίου, στην πολυκλινική Policlinico San Matteo στην Παβία της Ιταλίας. «Όσον αφορά την κλινική απόδοση, αξιολογήσαμε διάφορους τύπους δειγμάτων, τόσο χαμηλού όσο και υψηλού αριθμού κυττάρων. Για κάθε παράμετρο και κάθε διαφορετικό είδος κατάστασης επιτύχαμε σε όλες τις περιπτώσεις τη βέλτιστη απόδοση, τόσο σε επίπεδο ευαισθησίας όσο και σε επίπεδο επαναληψιμότητας.»

Ο αναλυτής Atellica HEMA 570 προσδιορίζει 43 παραμέτρους κυττάρων.

Ο Atellica HEMA 580, προσδιορίζει 12 επιπλέον παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων των δεικτών των δικτυοερυθροκυττάρων (ΔΕΚ) που σχετίζονται με ορισμένους πληθυσμούς ασθενών και μέτρηση των αιμοπεταλίων με οπτική μέθοδο που μειώνει τις αναλυτικές παρεμβολές που απαντώνται σε άλλες τεχνολογίες ανίχνευσης. Είναι δυνατή η συνδεσιμότητα έως έξι αναλυτών Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 προκειμένου να αποτελέσουν μια ενιαία λύση αυτοματοποιημένη, με χαρακτηριστικό τη δυνατότητα εξισορρόπησης του φόρτου εργασίας στους συνδεδεμένους αναλυτές και την εκτέλεση βάσει κανόνων, αντανακλαστικών εξετάσεων μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοση και την ταχύτητα του συστήματος.

Για την περαιτέρω απλοποίηση της ροής εργασιών, η ψηφιακή τεχνολογία μορφολογίας κυττάρων πλήρους πεδίου της Scopio Labs μπορεί να συνδυαστεί με τους αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580, επιτρέποντας στους εργαστηριακούς γιατρούς να εξετάζουν δείγματα κυττάρων του αίματος με ψηφιακές μεθόδους αντί με μικροσκόπιο.

Οι απεικονιστικές πλατφόρμες Scopio X100 και Scopio X100HT3 συμπληρώνουν τα συστήματα Siemens Healthineers, προσφέροντας στα εργαστήρια προβολές υψηλής ανάλυσης και πλήρους πεδίου για δείγματα περιφερικού αίματος. Επίσης προσφέρουν μορφολογική ανάλυση βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, με δυνατότητες απομακρυσμένης προβολής μέσω του ασφαλούς δικτύου του νοσοκομείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 διατίθενται εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/07/2023 - 19:35
  • ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ
  • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • SIEMENS HEALTHINEERS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΥΓΕΙΑ: Διεθνής διάκριση για το περιοδικό «Arrhythmia and Electrophysiology Review»
ΥΓΕΙΑ: Διεθνής διάκριση για το περιοδικό «Arrhythmia and Electrophysiology Review» 14 Ιουλίου 2023
SYMMETRIA: Διεθνής διάκριση για την ποιότητα των υπηρεσιών της 17 Ιουλίου 2023
SYMMETRIA: Διεθνής διάκριση για την ποιότητα των υπηρεσιών της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS
Patient Talk
24/03/2026 - 19:52

Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS

Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43

Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»

Στρατηγική συνεργασία με τη Siemens Healthineers για τον Όμιλο Ιατρόπολις
Υπηρεσίες Υγείας
25/03/2026 - 03:46

Στρατηγική συνεργασία με τη Siemens Healthineers για τον Όμιλο Ιατρόπολις

Συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΣΕΛ με τη νέα Διοίκηση του ΙΦΕΤ - Τα θέματα που συζητήθηκαν
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 00:07

Συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΣΕΛ με τη νέα Διοίκηση του ΙΦΕΤ - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»

ΙΣΑ: Πρωτοβουλία για αντικειμενική κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
13/03/2026 - 14:16

ΙΣΑ: Πρωτοβουλία για αντικειμενική κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής: Δωρεάν webinar από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Ψυχική Υγεία
27/03/2026 - 03:39
Το Σάββατο 28 Μαρτίου το 8ο πανελλήνιο συνέδριο της ΡευΜΑζην
Patient Talk
27/03/2026 - 00:11
Τέσσερις στους πέντε κτηνιάτρους ζητούν υποστήριξη για την ψυχική τους υγεία και ευημερία
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 23:22
«Θέλω να πάψω να υποφέρω» - 25χρονη τετραπληγική υποβλήθηκε σε ευθανασία κόντρα στην οικογένειά της
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:57
Συγκίνηση στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Ο ΕΕΣ κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα επισήμων και κόσμου
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:34
Το πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ
Υγεία
26/03/2026 - 22:02
Επτά τρόφιμα που πρέπει να έχουν μόνιμη θέση στο τραπέζι μας
Διατροφή
26/03/2026 - 21:08
Αντίδραση της Google σε δικαστική απόφαση για τον εθισμό ανήλικης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 20:44
«Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης»: Η πρωτοβουλία που φέρνει την πρόληψη στην ελληνική περιφέρεια
Υγεία
26/03/2026 - 20:21
EFPIA: Κίνδυνοι για ασθενείς και εταιρείες από τους περιορισμούς στη χρήση των PFAS
Pharma Policy
26/03/2026 - 20:03
Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών online: «Όχι» του ευρωκοινοβουλίου στην παράταση της εθελοντικής ανίχνευσης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:37
Άμεση ανάκληση αράπικου φυστικιού από τον ΕΦΕΤ
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:21
Άσθμα και αλλεργίες την άνοιξη: Συμπτώματα, ποιότητα ζωής και σύγχρονες θεραπείες
Health Talk
26/03/2026 - 19:03
Επιθετικές περικοπές δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη από τις φαρμακοβιομηχανίες
Pharma News
26/03/2026 - 18:39
Η πρώτη πλήρως ρομποτική επέμβαση «Beyond-TME» στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
26/03/2026 - 18:03
Επιστολή ΙΣΑ σε Καρποδίνη για την άμεση αποπληρωμή οφειλών από το πρόγραμμα «Δοξιάδη»
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 17:46
Η χρήση των δεδομένων υγείας στο επίκεντρο της Athens Digital Health Week 2026
Digital Health
26/03/2026 - 17:29
Roche Hellas: Οι καινοτόμες θεραπείες έχουν συμβάλει κατά 35% στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής
Pharma News
26/03/2026 - 16:52
Πράσινο φως από τον FDA δόσης τριπλάσιας της ανώτατης για το GLP-1 φάρμακο της Novo Nordisk
Pharma News
26/03/2026 - 16:19
Προσωπικοί βοηθοί σε 1.500 ΑμεΑ και ανακαινίσεις δομών δημόσιας υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 16:01
Γρίπη των πτηνών: Καθησυχαστικές οι υγειονομικές Αρχές για το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 15:03
Θεραπεία PRP στον κόλπο υπόσχεται βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας
Υγεία
26/03/2026 - 15:00
Καρκίνος του μαστού: Τα εμφυτεύματα με πολυουρεθάνη μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών
Υγεία
26/03/2026 - 14:00
Πώς επιδρά η νηστεία στον οργανισμό μας - Τι έδειξε ελληνική έρευνα
Διατροφή
26/03/2026 - 13:34
ΠΟΥ:Ενθαρρυντική πρόοδος στις πολιτικές υγείας χωρίς αποκλεισμούς για πρόσφυγες και μετανάστες
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 13:17
Φάρμακα που λαμβάνονται πιο εύκολα από τα παιδιά χάρη στην 3D τεχνολογία και το βρεφικό γάλα
Υγεία
26/03/2026 - 13:00
Οι πιο συχνές εκσπερματίσεις φαίνεται να ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα
Υγεία
26/03/2026 - 12:00
Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
26/03/2026 - 11:00
Η διαδικασία της μαγειρικής μειώνει τον κίνδυνο άνοιας στους ηλικιωμένους
Υγεία
26/03/2026 - 10:00
Επιστολή επαγγελματιών υγείας προς τους ευρωβουλευτές: Αρνούμαστε να γίνουμε όργανα εκτέλεσης απελάσεων
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 08:54

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Σύνδεση με προβλήματα γονιμότητας και ανάπτυξης του εμβρύου
Διατροφή
24/03/2026 - 10:00
Εντυπωσιακή μείωση του κινδύνου άνοιας σε μεσήλικες που καταναλώνουν περισσότερο κρέας
Διατροφή
24/03/2026 - 13:00
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η διατροφική αξία του πατροπαράδοτου πιάτου της 25ης Μαρτίου
Διατροφή
24/03/2026 - 16:27
Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38
Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo