ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιματολογικοί αναλυτές επόμενης γενιάς προσφέρουν ταχύτερα τα αποτελέσματα στους ασθενείς

Υπηρεσίες Υγείας
Αιματολογικοί αναλυτές επόμενης γενιάς προσφέρουν ταχύτερα τα αποτελέσματα στους ασθενείς
Γρηγορότερα αποτελέσματα για τους ασθενείς μέσω της εξάλειψης των φραγμών στη ροή εργασίας.
Παρασκευή, 14/07/2023 - 19:34
News4Health Team News4Health Team

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις είτε στο πλαίσιο του ελέγχου ρουτίνας τους είτε για την παρακολούθηση και ρύθμιση της θεραπείας που λαμβάνουν.

Ο αυξανόμενος όγκος εξετάσεων σε συνδυασμό με την περιορισμένη στελέχωση των εργαστηρίων προκαλούν καθυστερήσεις στην παραλαβή των αποτελεσμάτων από γιατρούς και ασθενείς.

Τι ξεχωριστό έχουν οι νέοι αναλυτές;

Οι αιματολογικοί αναλυτές Atellica HEMA 570 και 580 διαθέτουν καινοτόμο περιβάλλον εργασίας και μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με αυτοματοποιημένο τρόπο ώστε να περιοριστούν τα εμπόδια στη ροή εργασίας και να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες ενός εργαστηρίου που διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό δειγμάτων.

Η δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων με βάση συγκεκριμένους, ενσωματωμένους στο σύστημα κανόνες επιτρέπει στα εργαστήρια να ερμηνεύουν πολύπλοκα αποτελέσματα εξετάσεων ασθενών και να προβαίνουν άμεσα και γρήγορα στις απαραίτητες ενέργειες.

Η Siemens Healthineers διαθέτει πλέον προς πώληση δύο νέες λύσεις αιματολογικών αναλυτών για εργαστήρια με μεγάλο αριθμό εξετάσεων γενικής αίματος, τους αναλυτές Atellica HEMA 570 1 και Atellica HEMA 5801.

Διαδραματίζοντας εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών, η γενική εξέταση αίματος (CBC) συγκαταλέγεται στις πιο συχνά εκτελούμενες διαγνωστικές εξετάσεις στο εργαστήριο και συχνά παρέχει τις πρώτες ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας ενός ασθενή.

Οι γιατροί βασίζονται στο εργαστήριο για την παροχή αξιόπιστων αποτελεσμάτων για τις σημαντικές αιματολογικές εξετάσεις.

Διαχρονικά, οι αιματολογικές εξετάσεις είναι πολύπλοκες, χρονικά ευαίσθητες και απαιτούν έμπειρο προσωπικό εργαστηρίου για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πριν από τη γνωστοποίησή τους στους γιατρούς.

Η ευρεία χρήση της γενικής εξέτασης αίματος και οι αυξανόμενες ελλείψεις προσωπικού επηρεάζουν την ικανότητα των εργαστηρίων να προβαίνουν γρήγορα σε έλεγχο και εξαγωγή των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Οι αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 αποτελούν μια ολοκληρωμένη αυτοματοποιημένη και έξυπνη λύση για την ταχύτερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων και την εξάλειψη των προβλημάτων που παρεμποδίζουν την αποτελεσματικότητα της ροής εργασιών.

«Ακούμε από τα εργαστήρια ότι χρειάζονται ευελιξία, αξιοπιστία και ταχύτητα», δηλώνει η Sharon Bracken, Επικεφαλής του Διαγνωστικού Τομέα της Siemens Healthineers. «Οι αναλυτές Atellica HEMA συνδυάζοντας τις βελτιώσεις στη ροή εργασιών με την αναγνωρισμένη τεχνολογία θα αναβαθμίσουν τη διενέργεια των αιματολογικών εξετάσεων. Προσφέρουμε τις καινοτομίες που χρειάζονται τα εργαστήρια για να δίνουν γρήγορα και ποιοτικά αποτελέσματα στους ασθενείς».

Ο εκτιμώμενος χρόνος που απαιτείται για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων γενικής αίματος CBC στη ρουτίνα ενός Νοσοκομείου ή σε μονάδες εντατικής φροντίδας είναι συνήθως μία ώρα ή λιγότερο.

Για επείγοντα δείγματα, ο επιδιωκόμενος χρόνος είναι ιδανικά λιγότερο από 10 λεπτά. Οι αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 έχουν παραγωγικότητα έως 120 εξετάσεις την ώρα.

Ο εύχρηστος σχεδιασμός τους συντομεύει σημαντικά τη χρονοβόρα διαδικασία καθημερινής συντήρησης2 ενώ υποστηρίζει τη γρήγορη αντικατάσταση αντιδραστηρίων.

Οι πιο ευάλωτοι ασθενείς, όπως οι ογκολογικοί, οι νεφροπαθείς και τα νεογνά, πρέπει να υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις για την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου και της προσαρμογής της θεραπείας.

Μικρές αποκλίσεις στα αποτελέσματα των ασθενών μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες εάν δεν επισημανθούν ή εάν ερμηνευτούν λανθασμένα. Η τεχνογνωσία των εργαστηρίων στον τομέα της αιματολογίας τείνει να εκλείψει λόγω της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού. Οι αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 χρησιμοποιούν προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων για να καλύψουν το κενό σε επίπεδο τεχνογνωσίας και να συνδράμουν τα μέλη του προσωπικού ανεξαρτήτως επιπέδου δεξιοτήτων για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Μέσω της δυνατότητας αυτόματης επικύρωσης βάσει κανόνων που διαθέτουν οι αναλυτές, τα φυσιολογικά αποτελέσματα - αυτά που δεν παραβιάζουν προκαθορισμένα κριτήρια - απελευθερώνονται απευθείας στο πληροφοριακό σύστημα του εργαστηρίου, εξοικονομώντας χρόνο και παρέχοντας ταχύτερα τα αποτελέσματα στους γιατρούς.

Τυχόν ανωμαλίες επισημαίνονται με flags και κωδικοποιούνται με βάση τον βαθμό σοβαρότητάς τους ώστε να υποδεικνύεται σαφώς ποια δείγματα ασθενών απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή.

Όταν με βάση τα αποτελέσματα απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες, όπως αραιώσεις ή στρώση πλακιδίου και μικροσκοπικό έλεγχο, υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης τυποποιημένης διαδικασίας καθοδήγησης του χειριστή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το προσωπικό εκτελεί τα μετέπειτα βήματα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του εργαστηρίου.

«Οι αναλυτές Atellica HEMA είναι γρήγοροι, πολύ εύχρηστοι και έξυπνοι αναλυτές», δηλώνει η Dr. Laura Ciardelli, Βιολόγος και Διευθύντρια Αιματολογικού Εργαστηρίου, στην πολυκλινική Policlinico San Matteo στην Παβία της Ιταλίας. «Όσον αφορά την κλινική απόδοση, αξιολογήσαμε διάφορους τύπους δειγμάτων, τόσο χαμηλού όσο και υψηλού αριθμού κυττάρων. Για κάθε παράμετρο και κάθε διαφορετικό είδος κατάστασης επιτύχαμε σε όλες τις περιπτώσεις τη βέλτιστη απόδοση, τόσο σε επίπεδο ευαισθησίας όσο και σε επίπεδο επαναληψιμότητας.»

Ο αναλυτής Atellica HEMA 570 προσδιορίζει 43 παραμέτρους κυττάρων.

Ο Atellica HEMA 580, προσδιορίζει 12 επιπλέον παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων των δεικτών των δικτυοερυθροκυττάρων (ΔΕΚ) που σχετίζονται με ορισμένους πληθυσμούς ασθενών και μέτρηση των αιμοπεταλίων με οπτική μέθοδο που μειώνει τις αναλυτικές παρεμβολές που απαντώνται σε άλλες τεχνολογίες ανίχνευσης. Είναι δυνατή η συνδεσιμότητα έως έξι αναλυτών Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 προκειμένου να αποτελέσουν μια ενιαία λύση αυτοματοποιημένη, με χαρακτηριστικό τη δυνατότητα εξισορρόπησης του φόρτου εργασίας στους συνδεδεμένους αναλυτές και την εκτέλεση βάσει κανόνων, αντανακλαστικών εξετάσεων μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοση και την ταχύτητα του συστήματος.

Για την περαιτέρω απλοποίηση της ροής εργασιών, η ψηφιακή τεχνολογία μορφολογίας κυττάρων πλήρους πεδίου της Scopio Labs μπορεί να συνδυαστεί με τους αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580, επιτρέποντας στους εργαστηριακούς γιατρούς να εξετάζουν δείγματα κυττάρων του αίματος με ψηφιακές μεθόδους αντί με μικροσκόπιο.

Οι απεικονιστικές πλατφόρμες Scopio X100 και Scopio X100HT3 συμπληρώνουν τα συστήματα Siemens Healthineers, προσφέροντας στα εργαστήρια προβολές υψηλής ανάλυσης και πλήρους πεδίου για δείγματα περιφερικού αίματος. Επίσης προσφέρουν μορφολογική ανάλυση βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, με δυνατότητες απομακρυσμένης προβολής μέσω του ασφαλούς δικτύου του νοσοκομείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αναλυτές Atellica HEMA 570 και Atellica HEMA 580 διατίθενται εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/07/2023 - 19:35
  • ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ
  • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • SIEMENS HEALTHINEERS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΥΓΕΙΑ: Διεθνής διάκριση για το περιοδικό «Arrhythmia and Electrophysiology Review»
ΥΓΕΙΑ: Διεθνής διάκριση για το περιοδικό «Arrhythmia and Electrophysiology Review» 14 Ιουλίου 2023
SYMMETRIA: Διεθνής διάκριση για την ποιότητα των υπηρεσιών της 17 Ιουλίου 2023
SYMMETRIA: Διεθνής διάκριση για την ποιότητα των υπηρεσιών της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πνοή Ζωής» για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με Πνευμονική Ίνωση
Patient Talk
31/10/2025 - 20:33

«Πνοή Ζωής» για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με Πνευμονική Ίνωση

Συνάντηση Προέδρου ΕΚΕΑ με εκπροσώπους ασθενών με Θαλασσαιμία
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 03:32

Συνάντηση Προέδρου ΕΚΕΑ με εκπροσώπους ασθενών με Θαλασσαιμία

IC-GROWTH: Στόχος η βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 23:23

IC-GROWTH: Στόχος η βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο

Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών με δωρεάν απογευματινά μαθήματα
Patient Talk
29/10/2025 - 15:43

Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών με δωρεάν απογευματινά μαθήματα

Η ΕΛΛΟΚ καλεί τους ασθενείς να καταγγέλλουν παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας
Patient Talk
24/10/2025 - 15:48

Η ΕΛΛΟΚ καλεί τους ασθενείς να καταγγέλλουν παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΠΦΣ - Σκληροί χαρακτηρισμοί από την ομοσπονδία
Patient Talk
24/10/2025 - 14:23

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΠΦΣ - Σκληροί χαρακτηρισμοί από την ομοσπονδία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης από την Λαμία:Το Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα-Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
Πολιτική Υγείας
02/11/2025 - 09:54
Πώς ένα μεταλλικό κομμάτι, παρατημένο στο πάτωμα από έναν μάστορα, «γέννησε» το σωτήριο στεντ
Υγεία
02/11/2025 - 09:04
Μακελειό στα Βορίζια: Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
01/11/2025 - 16:31
Στα νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
01/11/2025 - 16:16
Γιατί οι πλαστικές συσκευασίες μπορεί να είναι μεγαλύτερο «αμάρτημα» από την σπατάλη τροφίμων
Επικαιρότητα
01/11/2025 - 08:42
Στις 24 Νοεμβρίου ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΙΣΑ και βετεράνων του Ολυμπιακού
Επικαιρότητα
01/11/2025 - 07:06
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση των τροχαίων και 71 νεκροί τον Αύγουστο
Επικαιρότητα
01/11/2025 - 03:29
Ικανοποίηση και από τον ΙΣΠ για τη διάκριση ρόλων μεταξύ Ιατρικών Συλλόγων και ΠΙΣ
Επικαιρότητα
01/11/2025 - 00:12
Chiesi «We ACT Day» 2025: Περιβαλλοντική ευθύνη με δενδροφυτεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Pharma News
31/10/2025 - 23:24
Σύλλογος ΚΕΦΙ: «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ» η νέα διαδικτυακή ενότητα για τους γυναικολογικούς καρκίνους
Patient Talk
31/10/2025 - 22:57
Τέσσερις νέες δομές του ΕΟΠΑΕ σε Ξάνθη, Καβάλα και Κομοτηνή
Ψυχική Υγεία
31/10/2025 - 22:31
Λαμπρό τετραήμερο για την εθελοντική αιμοδοσία στην Ξάνθη από τον σύλλογο «Η Αγάπη»
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 21:54
Covid 19: Η νόσηση στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών σε παιδιά
Υγεία
31/10/2025 - 21:28
Εκκολπωμάτωση παχέος εντέρου: Παράγοντες κινδύνου και θεραπευτικές επιλογές
Health Talk
31/10/2025 - 21:04
Sobi: Δυναμική παρουσία για το χαρτοφυλάκιο και τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο
Pharma News
31/10/2025 - 20:47
«Πνοή Ζωής» για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με Πνευμονική Ίνωση
Patient Talk
31/10/2025 - 20:33
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΕΣΥ την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 20:12
ΠΟΝ: «Θετικά βήματα στη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις αλλά ο δρόμος είναι μακρύς»
Patient Talk
31/10/2025 - 19:46
Στην Choose η επικοινωνιακή προβολή και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων του HEALTH IQ
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 19:24
DEFENSEFOOD: Το κοινοτικό έργο που «υψώνει» ασπίδα προστασίας για τη διατροφική ασφάλεια
Διατροφή
31/10/2025 - 19:06
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίνει οδηγίες για τον μητρικό θηλασμό
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 18:38
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Βαρύ το χτύπημα στην Κεντρική Μακεδονία με 57.000 θανατωμένα ζώα
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 18:22
Νέα μελέτη δείχνει ότι 15 λεπτά περπατήματος αρκούν για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών νόσων
Fitness
31/10/2025 - 17:54
«…Πιο hot από ποτέ»: Πρωτοβουλία της Astellas για τα αγγειοκινητικά συμπτώματα της Εμμηνόπαυσης
Pharma News
31/10/2025 - 17:23
Ο ιός HPV και η πρόκληση της εξάλειψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Pharma News
31/10/2025 - 17:02
Πέντε νέες δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο
Ψυχική Υγεία
31/10/2025 - 16:26
Κλειστά τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια στις 7 Νοεμβρίου - Ο ΙΣΑ στηρίζει την κινητοποίηση
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 16:12
Καρκίνος του προστάτη: Νέα δεδομένα για τον προληπτικό έλεγχο
Υγεία
31/10/2025 - 16:00
Θεμιστοκλέους: «Ο Ψηφιακός Βοηθός του Πολίτη θα διευκολύνει περισσότερο το κλείσιμο ιατρικών ραντεβού»
Πολιτική Υγείας
31/10/2025 - 15:47
ΠΟΥ: Ανάγκη άμεσου περιορισμού των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων - Χαμηλός ο δείκτης θνητότητας
Πολιτική Υγείας
31/10/2025 - 15:27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΕΣΥ την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 20:12
Βερνίκια νυχιών: Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και έκζεμα στο λαιμό
Health Talk
31/10/2025 - 14:00
Πέντε νέες δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο
Ψυχική Υγεία
31/10/2025 - 16:26
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Το Ελληνικό επιχειρείν στην υγεία
Υπηρεσίες Υγείας
31/10/2025 - 14:38
Halloween: Τα treats μπορεί να κάνουν επικίνδυνα tricks στην φαρμακευτική σας αγωγή
Διατροφή
31/10/2025 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo