ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Κίνα με τη συνεργασία της «Γένεσις Αθηνών»

Υπηρεσίες Υγείας
ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
H «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» ταξιδεύει μέχρι την Κίνα και συμβάλει στην ίδρυση της νέας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με το πρώτο αδερφοποιημένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ανχούι στο Ηefei.
Τετάρτη, 27/09/2023 - 17:34
— Photo: ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
News4Health Team News4Health Team

Η νέα Μονάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ονομάζεται «First affiliated Hospital of Anhui University of Chinese Medicine- Genesis Athinon», με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Γένεσις», Κωνσταντίνο Πάντο, να αναγορεύεται σε επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Ανχούι.

Συγκεκριμένα, η ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη νέα, υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Κίνα, στην Περιφέρεια του Ανχούι παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας της σχετικής Περιφέρειας καθώς και της επιστημονικής κοινότητάς της.

Η πρώτη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Κίνα με ελληνική υπογραφή είναι προϊόν συνεργασίας του αδελφοποιημένου νοσοκομείου του Ανχούι με το Πανεπιστήμιο Κινεζικής Ιατρικής και της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Η Μονάδα βρίσκεται και θα λειτουργεί εντός του νέου, υπό ανέγερση υπερσύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου και θα προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές στον τομέα αυτό.

Οι Κινέζοι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Yang Wenming Πρόεδρο του πρώτου αδελφοποιημένου Νοσοκομείου του Ανχούι, με το Πανεπιστήμιο Κινεζικής Ιατρικής Hefei, ζήτησαν τη συμβολή του κ. Πάντου, Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Διευθύνοντα Συμβούλου της Ιδιωτικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ ώστε να στηρίξει και να ενισχύσει το νέο αυτό εγχείρημα, με τη γνώση και την πολυετή εμπειρία του ως ένας από τους πλέον ειδικούς, σε διεθνές επίπεδο, στο χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Wang, ο Αντιπρόεδρος κ. Hu Fan καθώς και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ιατρικής του Ανχούι, μαζί με τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ θεμελίωσαν από κοινού τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Νοσοκομείου της Κίνας.

Ο ίδιος ο κ. Πάντος δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα βήμα που μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών σε θέματα γονιμότητας και υπογονιμότητας αλλά και να ενισχύσει τη συνεργασία των δυο χωρών σε επίπεδο τόσο εκπαιδευτικό όσο και ερευνητικό. Αυτά, θα επιφέρουν και το επιπρόσθετο όφελος για τη χώρα μας να αποτελέσει προορισμό υποδοχής ασθενών από την Κίνα συμβάλλοντας στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στον τομέα αυτό. Δίνεται η ευκαιρία να επεκτείνουμε τα όρια της ιατρικής γνώσης και πέρα από την χώρα και την ήπειρό μας, καταργώντας τα σύνορα και για τους πολίτες της Κίνας που θα μπορούν να δέχονται σχετικές υπηρεσίες και θεραπείες στη χώρα μας», μια επιπλέον έμπρακτη αναγνώριση της Ελλάδας στο τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το Πανεπιστήμιο Κινεζικής Ιατρικής γνωστό για την προσφορά του στην εκπαίδευση και την έρευνα, τιμώντας τη νέα συνεργασία αναγόρευσε τον κ. Πάντο σε Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα αναγνώρισε και ως επίτιμα μέλη του Κινεζικού Ιατρικού Συλλόγου τόσο τον κ. Πάντο όσο και τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιο Πατούλη για την πολύτιμη προσφορά τους στην ιατρική κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως συμβολικά και στo πλαίσιο των δράσεων του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, στο Πανεπιστήμιο της Hefei τoποθετήθηκε η προτομή του Ιπποκράτη με σκοπό την ανάδειξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, της Ιπποκράτειας ηθικής αλλά και τη σύνδεση της παραδοσιακής με τη σύγχρονη ιατρική.

Με την ευκαιρία όλων των παραπάνω, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ελλήνων ΙατρώνΓεώργιος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πάντος και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Πολυδώρου, απηύθυναν πρόσκληση προς τους συναδέλφους τους - Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Κίνας και του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής, για επίσκεψη στην Κω όπου γιατροί από όλον τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να δώσουν, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη, γεγονός που τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά, τούς δίνει νέα ώθηση στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος. Αυτή η πρόσκληση τονώνει την προσπάθεια των Ελλήνων Ιατρών να καταστήσουν την νήσο της Κω και γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης, Ιπποκράτη, σαν έναν προορισμό τον οποίο θα πρέπει να επισκεφθούν, έστω και για μία φορά στη ζωή τους, όλοι οι Ιατροί παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα έγινε πρόσκληση προς τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Κίνας και του Πανεπιστημίου, για επίσκεψη στην Κω προκειμένου να δώσουν τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη με στόχο να δημιουργηθεί ένας νέος προορισμός για τους γιατρούς απ΄όλο τον κόσμο.

Ο κ. Πάντος, Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ με την κυρία Κρίστυ Αγαπητού, Κλινική Εμβρυολόγο της ΜΙΥΑ ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, κατά την τελετή θεμελίωσης της συνεργασίας ίδρυσης της νέας, υπερσύγχρονης Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Κίνα, στην Περιφέρεια του Ανχούι.

Η Ελληνική Αποστολή στην Κίνα, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με τη νέα, υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Κίνα, στην Περιφέρεια του Ανχούι παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας της σχετικής Περιφέρειας καθώς και της επιστημονικής κοινότητάς της.

  • ΚΙΝΑ
  • ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  • ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
  • ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Heartscore»: Ειδική δράση του Ωνάσειου με κινητή μονάδα σε έξι δήμους
«Heartscore»: Ειδική δράση του Ωνάσειου με κινητή μονάδα σε έξι δήμους 27 Σεπτεμβρίου 2023
Συνεργασία Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με την International Assistance Group 29 Σεπτεμβρίου 2023
Συνεργασία Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με την International Assistance Group

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμπανάκι από τις φαρμακευτικές: Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω από ΗΠΑ και Κίνα
Pharma Policy
23/09/2026 - 12:53

Καμπανάκι από τις φαρμακευτικές: Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω από ΗΠΑ και Κίνα

Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 21:31

Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση

Δημογραφικό: Η Χίος «αποτυπώνει» το μέλλον της Ελλάδας – «Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 09:00

Δημογραφικό: Η Χίος «αποτυπώνει» το μέλλον της Ελλάδας – «Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας»

Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00

Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης

Παγκόσμια πρωτιά και διάκριση για τη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις από την ESHRE
Υπηρεσίες Υγείας
21/04/2026 - 16:21

Παγκόσμια πρωτιά και διάκριση για τη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις από την ESHRE

Ιός από θαλάσσια είδη προκαλεί σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο
Υγεία
03/04/2026 - 10:00

Ιός από θαλάσσια είδη προκαλεί σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί η απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού; Ο ρόλος των GLP-1
Υγεία
02/10/2026 - 16:16
Δέκα απλές ασκήσεις για άτομα άνω των 65 ετών - Κίνηση και φυσικοθεραπεία στηρίζουν την υγιή και ενεργό γήρανση
Health Talk
02/10/2026 - 15:39
9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04
Σκοτώνει μαζικά στο Κονγκό ο Έμπολα, άνω των 4.000 οι νεκροί - Μεταδίδεται ταχύτατα ο ιός
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 14:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Η κόπωση που προκαλεί η long COVID συνδέεται με μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο
Υγεία
02/10/2026 - 12:19
Νέα δεδομένα για τη στόχευση του αναστολέα RAS στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
02/10/2026 - 11:37
Αντιγριπικός εμβολιασμός: 300.000 εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
Υγεία
02/10/2026 - 11:16
Πρόγραμμα δράσεων για την ενεργό και υγιή γήρανση από τους Γιατρούς του Κόσμου στην Αττική
Υγεία
02/10/2026 - 10:58
Ερώτηση Τσίμαρη στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία και τη διαφήμιση
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 10:41
«Άλμα Ζωής»: Από το Πεδίο του Άρεως η εκκίνηση του 18ου Greece Race for the Cure
Patient Talk
02/10/2026 - 10:14
Άσκηση και μακροζωία: Και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα μπορεί να είναι χρήσιμο
Fitness
02/10/2026 - 09:56
Ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων ζητούν την αντικατάσταση των πειραματόζωων με εναλλακτικές μεθόδους
Pharma Policy
02/10/2026 - 09:29
Επηρεάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών η βουβωνοκήλη; - Ειδικός δίνει τις απαντήσεις
Health Talk
02/10/2026 - 09:03
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άτομα με αναπηρία που εργάζονται πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς... αντίκρυσμα
Patient Talk
02/10/2026 - 08:41
Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης και χιλιάδες θάνατοι στο πιο ζεστό καλοκαίρι της Ευρώπης
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 08:17
Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών
Health Talk
01/10/2026 - 17:19
Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δήλωση πρόθεσης παραίτησης 50 γιατρών
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 16:46
Το «ρολόι της ομιλίας» μπορεί να αποκαλύψει τη βιολογική και γνωστική υγεία μας
Υγεία
01/10/2026 - 15:53
Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27
Ανθρώπινη αλυσίδα ζωής για την εθελοντική αιμοδοσία από 1.500 μαθητές στο κέντρο της Κέρκυρας
Υγεία
01/10/2026 - 15:06
Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
Έκκληση της CPE για την τιμολόγηση φαρμάκων με βάση την αρχή MFN των ΗΠΑ
Patient Talk
01/10/2026 - 13:06
Θάνατος Μαζωνάκη: «Κανένας από τους δύο γιατρούς δεν ζήτησε να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
01/10/2026 - 12:29
Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων
Ψυχική Υγεία
01/10/2026 - 11:47
ΠΣΦ: Οι φυσικοθεραπείες γίνονται μόνο σε αδειοδοτημένα εργαστήρια και δομές υγείας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 11:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερώτηση Τσίμαρη στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία και τη διαφήμιση
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 10:41
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
«Άλμα Ζωής»: Από το Πεδίο του Άρεως η εκκίνηση του 18ου Greece Race for the Cure
Patient Talk
02/10/2026 - 10:14
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo