ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος Χαρπαντίδης: Ο αεικίνητος Θεσσαλονικιός που «μετασχημάτισε» μια ελληνική καπνοβιομηχανία σε πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας

Υπηρεσίες Υγείας
Χρήστος Χαρπαντίδης
Η πορεία του Θεσσαλονικιού Χρήστου Χαρπαντίδη από τους δρόμους γύρω από το Χαριλάου έως το τιμόνι της Παπαστράτος και τη θέση του Αντιπροέδρου Ευρώπης της PMI.
Παρασκευή, 23/12/2022 - 11:21
— Photo: Χρήστος Χαρπαντίδης
News4Health Team News4Health Team

Η Παπαστράτος ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της. Μια από τις πλέον επιδραστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από το 2023 θα αποτελεί το σημείο αναφοράς μιας ομάδας 12 χωρών, καθώς καθίσταται το Διοικητικό Κέντρο των Λειτουργιών της Philip Morris International (PMI) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κινητήριος δύναμη της μετεξέλιξης της Παπαστράτος, ο αεικίνητος Χρήστος Χαρπαντίδης τίθεται επικεφαλής και χρίζεται Αντιπρόεδρος Ευρώπης.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1970, ο Χρήστος Χαρπαντίδης μεγάλωσε δίπλα στο γήπεδο Χαριλάου. Η αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη μπορεί να τον χαρακτηρίζουν, ήταν όμως το ανήσυχο πνεύμα του που τον οδήγησε να σπουδάσει από τη μια στο Φυσικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από την άλλη να συνεχίσει τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκτώντας μεταπτυχιακό του στα Οικονομικά (ΜΑ) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Kent. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών στα πανεπιστήμια Stanford και Duke.

Αεικίνητος, ο Χρήστος Χαρπαντίδης ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή το 1997, ως ασκούμενος στους τομείς Marketing & Πωλήσεις στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, για να φθάσει, το 2003, στην οικογένεια της Παπαστράτος αναλαμβάνοντας την ευθύνη σημαντικών θέσεων στο εμπορικό τμήμα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι το ίδιο έτος που η Παπαστράτος χρίζεται θυγατρική εταιρεία της PMI.

Η ανέλιξη του μέσα στην ίδια εταιρεία είναι ενδεικτική της επιμονής και του οράματος του.

Από το 2012 έως το 2015, ανέλαβε ανώτερες διοικητικές θέσεις στη PMI στη Λωζάνη της Ελβετίας, στο τμήμα της Στρατηγικής Πωλήσεων και στη συνέχεια στο τμήμα Εμπορικής Διάθεσης προϊόντων νέας γενιάς. Τον Αύγουστο του 2015, ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Παπαστράτος και Επικεφαλής της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ευθύνη τις Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα. Ένα χρόνο μετά η περιοχή της ΝΑ Ευρώπης διευρύνεται εντάσσοντας στον τομέα ευθύνης του Χρήστου Χαρπαντίδη και τις Ρουμανία και Βουλγαρία.

Ωστόσο, για τον Χρήστο Χαρπαντίδη η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να περιορίζεται σε ένα μονοδιάστατο χαρακτήρα. Αντιθέτως, ο ρόλος μιας επιχείρησης, ειδικά μιας που θέλει να ηγηθεί του κλάδου της και πέραν αυτού, θα πρέπει να ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο των ποσοτικών δεικτών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική κοινωνική ευθύνη που τη συνοδεύει.

Δεν προσπάθησε, άλλωστε, ποτέ να υπεκφύγει των ευθυνών που συνοδεύουν μια καπνοβιομηχανία, όπως ήταν η Παπαστράτος. Έχει αναγνωρίσει, άλλωστε, ότι το τσιγάρο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί και για τον κ. Χαρπαντίδη η Παπαστράτος θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης.

«Το όραμα της εταιρείας μας είναι να τελειώνουμε με το τσιγάρο», δήλωνε σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ο μη καπνιστής επικεφαλής της Παπαστράτος, σημαίνοντας μια αλλαγή στην κουλτούρα της βιομηχανίας.

Το IQOS είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στη χώρα μας από το 2016, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μετασχηματισμού προς ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο.

Η χρονιά ορόσημο, για τον ίδιο τον κ. Χαρπαντίδη, την Παπαστράτος και την πορεία προς ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ήταν το 2017.

Τότε, ηγήθηκε της επένδυσης 300 εκατ. ευρώ που μετέτρεψε τις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος σε ένα από τα ελάχιστα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα καινοτόμων προϊόντων καπνού της PMI. Οδήγησε τον μετασχηματισμό της κορυφαίας ιστορικής ελληνικής καπνοβιομηχανίας σε μια παγκοσμίως πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας.

Μια καπνοβιομηχανία, λοιπόν, «έκοψε» το τσιγάρο. Το 2018 το εργοστάσιο της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο σταματά να παράγει τσιγάρα μετά από 87 χρόνια…

Την ίδια χρονιά, το 2018 οι χώρες ευθύνης του κ. Χαρπαντίδη ενισχύονται με την προσθήκη των Κροατία και Σλοβενία φτάνοντας συνολικά τις 7. Ο ρόλος της Παπαστράτος συνέχισε να αναβαθμίζεται και με τον Χρήστο Χαρπαντίδη στο τιμόνι ενισχύονται οι επενδύσεις στη χώρα μας.

Το 2021 ηγείται επένδυσης 125 εκατ. ευρώ και φέτος ολοκλήρωσε επιπλέον επένδυση ύψους επιπλέον 125 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας συνολικά τα 550 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία ενισχύθηκε με εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, 400 νέες θέσεις εργασίας προστέθηκαν το 2017, 185 το 2021 και πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας το 2022.

Πέραν του οράματος για το μετασχηματισμό της Παπαστράτος από κορυφαία καπνοβιομηχανία σε εταιρεία τεχνολογίας, ο Χρήστος Χαρπαντίδης οραματίζεται και εργάζεται για μια ισχυρότερη εθνική οικονομία, με ισχυρές καινοτόμες βιομηχανίες και μια δικαιότερη και υγιέστερη κοινωνία. «Θα πάμε σε ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο και συντομότερα από ό,τι μπορεί να πιστεύουμε», επαναλαμβάνει διαρκώς ο κ. Χαρπαντίδης.

Το 2022 στην Παπαστράτος , το 41% των θέσεων ευθύνης καλύπτεται από γυναίκες, ενώ από το 2019 είχε αναδειχθεί 1η εταιρεία στην Ελλάδα με Equal Salary Certification. Το 2020 η Παπαστράτος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενώ από 2021 δίνονται συν 9 εβδομάδες γονική άδεια για το κύριο άτομο φροντίδας.

Το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας, υπό την καθοδήγηση του δεν σταματά εκεί. Το 2019 δωρίζονται 20 πυροσβεστικά οχήματα, στο ξεκίνημα της πανδημίας της Covid-19 το 2020 προχωρά στη δωρεά 50 αναπνευστήρων για ΜΕΘ, 70 χιλιάδες δέντρα αναδασώνονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και το πρώτο ηλεκτροκίνητο σκάφος δωρίζεται στη Χάλκη το 2021, ενώ το 2022 η Παπαστράτος προχωρά στη δωρεά 18 γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Το 2023 συνιστά μια νέα σελίδα στην πορεία του Χρήστου Χαρπαντίδη και της Παπαστράτος. Το νέο έτος τον υποδέχεται «στην κορυφή» ενός cluster χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια, 3 εργοστάσια και περισσότερους από 4.000 εργαζομένους.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης τοποθετείται Αντιπρόεδρος Ευρώπης της PMI και επικεφαλής του Διοικητικού Κέντρου 12 χωρών και συγκεκριμένα των Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Μαυροβούνιο.

  • ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ
  • ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
  • PMI
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ
  • ΤΣΙΓΑΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι γυναικολογικοί καρκίνοι απαιτούν εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση
Οι γυναικολογικοί καρκίνοι απαιτούν εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση 22 Δεκεμβρίου 2022
Η GE HealthCare ως «παγκόσμιος ηγέτης» στην εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών 23 Δεκεμβρίου 2022
Η GE HealthCare ως «παγκόσμιος ηγέτης» στην εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαστράτος: 95 χρόνια σε πορεία καινοτομίας και υπευθυνότητας
Επικαιρότητα
13/02/2026 - 03:34

Παπαστράτος: 95 χρόνια σε πορεία καινοτομίας και υπευθυνότητας

ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας
Pharma Policy
20/01/2026 - 15:40

ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας

Την ίδρυση βιοτράπεζας για την προσέλκυση επενδύσεων προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος
Πολιτική Υγείας
30/09/2025 - 13:30

Την ίδρυση βιοτράπεζας για την προσέλκυση επενδύσεων προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος

Η βρετανική GSK ανακοίνωσε πως επενδύει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες
Pharma Policy
17/09/2025 - 08:34

Η βρετανική GSK ανακοίνωσε πως επενδύει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Merck παγώνει επένδυση 1 δισ. λιρών στο Λονδίνο, καταργεί 125 θέσεις εργασίας
Pharma Policy
12/09/2025 - 11:37

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Merck παγώνει επένδυση 1 δισ. λιρών στο Λονδίνο, καταργεί 125 θέσεις εργασίας

ΔΕΘ: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αποτροπή της χρήσης νικοτίνης από τους ανηλίκους
Επικαιρότητα
12/09/2025 - 08:32

ΔΕΘ: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αποτροπή της χρήσης νικοτίνης από τους ανηλίκους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίθεση Φάμελλου στην κυβέρνηση από τη Λαμία για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 03:42
Ισπανία: Το χειροφίλημα δια της βίας συνιστά σεξουαλική επίθεση με δικαστική απόφαση
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 00:06
Πανεπιστήμιο Keele: Επιστημονικές εξελίξεις, ηθικές και νομικές προεκτάσεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 23:21
Νέα προσέγγιση για μια αντιγήρανση χωρίς ερεθισμούς από την The Skin Pharmacist
Pharma News
30/03/2026 - 22:58
Κομισιόν: Επείγουσα συνάντηση για το ζήτημα των λιπασμάτων στις 13 Απριλίου!
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 22:21
Το ανθρωπιστικό έργο στη Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 21:57
Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την καρδιο-ογκολογία με τη συμμετοχή της GE HealthCare
Υπηρεσίες Υγείας
30/03/2026 - 21:34
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
Η SOFMEDICA επεκτείνεται στη Σλοβενία, ενισχύοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες λύσεις υγείας
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:42
Το γενετικό τεστ SRY οδηγεί στον αποκλεισμό των intersex ατόμων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 19:48
Σπονδυλική στήλη: Πώς να επιλέξετε το ιδανικό στρώμα και μαξιλάρι για έναν σωστό ύπνο
Health Talk
30/03/2026 - 19:04
Η 3η ΥΠΕ συμμετέχει σε ευρωπαϊκό έργο για την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε ασθενείς με καρκίνο
Digital Health
30/03/2026 - 18:37
Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 18:19
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΧ και ΠΦΣ για την ενίσχυση της αυτοφροντίδας
Pharma Policy
30/03/2026 - 17:37
Κατάγματα: Είναι τελικά πράγματι μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους πολύ αδύνατους;
Υγεία
30/03/2026 - 16:18
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Τα "νυχτοπούλια" διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διπολικής διαταραχής
Ψυχική Υγεία
30/03/2026 - 15:00
Ενδομητρίωση: Πιο κοντά σε ιατρικές παρεμβάσεις ακριβείας
Υγεία
30/03/2026 - 14:00
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Cicada:Η νέα παραλλαγή της COVID που εξαπλώνεται - Τι θέλουν να γνωρίζετε οι ειδικοί
Υγεία
30/03/2026 - 13:00
Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Μεγάλο ποσοστό διαβητικών μπορεί να πάσχουν και από καρδιακή ανεπάρκεια
Υγεία
30/03/2026 - 12:00
Η κλιματική αλλαγή "θεριεύει" τα μικρόβια - Τι έδειξε νέα έρευνα
Υγεία
30/03/2026 - 11:01
Τα μωρά μπορεί να μοιράζονται μικρές ιστορίες με τους γονείς τους πριν καν μιλήσουν
Ψυχική Υγεία
30/03/2026 - 10:00
Χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά το πλήρες δίκτυο των νεύρων της κλειτορίδας
Υγεία
30/03/2026 - 09:00
Αλλαγή ώρας: Τρικ για να πάει μπροστά ο δείκτης του ρολογιού χωρίς να μείνουν πίσω μυαλό και σώμα
Υγεία
29/03/2026 - 07:36
Λίστα ανοικτών κλινικών μελετών για ένταξη ασθενών με Πολλαπλούν Μυέλωμα
Υγεία
27/03/2026 - 17:51
Η επιτροπή του EMA άναψε το «πράσινο» φως για πέντε νέα φάρμακα - Τα τρία αφορούν ασθενείς με καρκίνο
Pharma Policy
27/03/2026 - 16:42
Παραλήρημα στους νοσηλευόμενους ασθενείς: Συχνή και επείγουσα ιατρική κατάσταση - Γιατί δεν αναγνωρίζεται άμεσα
Health Talk
27/03/2026 - 15:47

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo