ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ψαρεύοντας» καρκινοπαθείς: Οι μέθοδοι εκμετάλλευσης της ελπίδας και του πόνου

Υγεία
«Ψαρεύοντας» καρκινοπαθείς: Οι μέθοδοι εκμετάλλευσης της ελπίδας και του πόνου
Δύο παιδιά και ένας 76χρονος έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο ακολουθώντας την επικίνδυνη προτροπή ενός ψευδογιατρού να διακόψουν τις χημειοθεραπείες τους και αντ’ αυτών να λάβουν φυτικά σκευάσματα κι έλαια κάνναβης. Δυστυχώς όμως, η επικίνδυνη αυτή προτροπή αποδεικνύεται καθόλου σπάνιο φαινόμενο.
Παρασκευή, 19/06/2020 - 18:40
Δήμητρα Τριανταφύλλου Δήμητρα Τριανταφύλλου

Στην πραγματικότητα, η φράση «οι χημειοθεραπείες είναι τοξικές» ακούγεται από τσαρλατάνους, αλλά κάποιες φορές και από … «νόμιμους» γιατρούς, θέμα για το οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά κι άλλες ενώσεις, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η δράση των ψευτογιατρών, πάντως, είναι γνωστή σε επιστήμονες και εκπροσώπους ασθενών. Η μέθοδος τους εκμεταλλεύεται τον πόνο των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και τις ελπίδες τους για μια ζωή χωρίς καρκίνο.

Όπως εξηγούν ογκολόγοι αλλά κι o αντιπρόεδρος του ΙΣΑ στο News4health, οι ίδιοι προσπαθούν να καταγγέλλουν και να στέλνουν στο πειθαρχικό γιατρούς που παρεκκλίνουν του δρόμου της επίσημης ιατρικής.

Η μέθοδος «ψαρέματος» και τα ψεύτικα πτυχία

«Ανά διαστήματα υπάρχουν περιπτώσεις εντελώς μαϊμού γιατρών, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόνο απελπισμένων καρκινοπαθών» λέει στο News4 Health ο Γιώργος Καπετανάκης γραμματέας της ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) και άνθρωπος που βγήκε νικητής από την μάχη του με αιματολογικό καρκίνο.

Ως κάτοικος της επαρχίας, ο ίδιος έχει δει με τα μάτια του πως κινούνται οι «τσαρλατάνοι» γιατροί. «Δρουν σε περιοχές που δεν τους γνωρίζουν. Είναι για παράδειγμα από μια περιοχή και δρουν ως «ειδικοί» σε μια άλλη. Πολλές φορές χρησιμοποιούν τα social media και καλούν το κοινό σε ανοιχτές εκδηλώσεις με ένα άσχετο θέμα- την ευζωία για παράδειγμα. Σιγά-σιγά, με εύσχημο τρόπο οδηγούν την κατάσταση εκεί που θέλουν. Εμφανίζονται ως άνθρωποι που ‘θέλουν να βοηθήσουν’. Πολλές φορές καλούν εμάς τους ίδιους να προβάλλουμε τα προϊόντα που εμπορεύονται, συστήνοντας τα σε φίλους και συγγενείς μας».

Σύμφωνα με τον κο Καπετανάκη, οι γιατροί που πλαστογραφούν πτυχία συνηθέστερα παρουσιάζουν πτυχία ξένων πανεπιστημίων που είναι δύσκολο να εντοπισθούν σε μια πρώτη φάση. Επικαλούνται δηλαδή τίτλους από πανεπιστήμια σε Ελβετία ή Αμερική που δεν υφίσταται καν. « Ποιος ασθενής όμως έχει τα εργαλεία ή το μυαλό να τσεκάρει τον τίτλο του πτυχίου ενός γιατρού;», αναρωτιέται ο κος Καπετανάκης και τονίζει πως οι ιατρικοί σύλλογοι θα πρέπει να εντείνουν του ελέγχους και τις παραπομπές στα πειθαρχικά όργανα.

Σπόροι από κουκούτσια βερίκοκου και έλαια κάνναβης- το «γόνιμο» έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργούνται οι φρούδες ελπίδες

Η κα Δάφνη Κατσάρα, μητέρα 2 καρκινοπαθών παιδιών ( η ιστορία της κόρης της, της Σπυριδούλας είχε αναδειχθεί πριν από μερικούς μήνες από το Dikaiologitika.gr (διαβάστε εδώ) , θυμάται έντονα έναν τσαρλατάνο, δήθεν γιατρό να «αλιεύει» καθημερινά, στημένος ώρες πολλές έξω από τα δύο Παίδων της Αθήνας, γονείς καρκινοπαθών παιδιών με τις υποσχέσεις ότι ο καρκίνος των παιδιών τους θα γιατρευόταν με την διακοπή των χημειοθεραπειών και την λήψη μιας «θαυματουργής» σκόνης κουκουτσιών από βερίκοκα. «Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με όλα αυτά, άλλα άλλοι γονείς το σκέφτηκαν και κάποιοι το δοκίμασαν κιόλας» μας λέει χαρακτηριστικά η κα Κατσάρα.

«Η αγυρτεία είναι αρχαιοτέρα και για αυτό εμπειρότερα της ιατρικής» μας λέει με την σειρά του ο Αλέκος Αρδαβάνης, MD, PhD, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής-Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ά Παθολογικού – Ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου « Άγιος Σάββας» και μέλος ΔΣ της «Εταιρείας Παθολόγων-Ογκολόγων Ελλάδας». Όπως εξηγεί, «κάποτε ήταν η φραπελιά, μετά τα καβουράκια, ύστερα η σκόνη από τα κουκούτσια του βερίκοκου, μετά το δηλητήριο του μπλε σκορπιού και τα τελευταία χρόνια η κάνναβη. Κι ενώ τα έλαια κάνναβης μπορεί να έχουν πολύ καλή παρηγορητική κι ανακουφιστική δράση, επικινδύνως λανσάρονται ως ουσίες θεραπευτικές του καρκίνου».

Ο Αργύρης Μουντζούρης, ιδιοκτήτης του Kannabishop στο κέντρο της Αθήνας, κι από τους πιο έμπειρους στην εμπορία προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης μας επιβεβαιώνει πως καρκινοπαθείς αλλά κυρίως συγγενείς τους, περνούν πολύ συχνά την πόρτα του καταστήματος του για να ζητήσουν έλαια κάνναβης που κάποιος γιατρός τους υποσχέθηκε ότι θα τους σώσουν. Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτές οι εγκληματικές υποσχέσεις βλάπτουν ανεπανόρθωτα το χώρο των προϊόντων βιομηχανικής και κλωστικής κάνναβης.

Για τον ίδιο τον κο Αρδαβάνη πάντως, το κέρδος από την πώληση των παραφαρμάκων- θαυματουργών μαντζουνιών είναι πολύ μεγάλο και για αυτό και πολύ ελκυστικό σε όσους θέλουν να πλουτίσουν γρήγορα και παρανόμως. Όπως περιγράφει ο ίδιος, «οι γιατροί που τα συστήνουν ξεκινούν με μα μικρή χρέωση των € 20 στο ιατρείο τους. Γρήγορα όμως αρχίζουν να ζητούν € 800 και € 1000 για…εξειδικευμένα σκευάσματα από το εξωτερικό»!

Γιατροί που παρεκκλίνουν κι απελπισμένοι ασθενείς

Δεν είναι όμως μόνο οι «μαϊμού» γιατροί. Προβληματισμό προκαλεί και το φαινόμενο γιατρών με νόμιμα πτυχία που στρέφονται σε μη συμβατικές θεραπείες, παροτρύνοντας τους ασθενείς τους να ακολουθήσουν τον επικίνδυνο αυτό δρόμο.

Μάλιστα, η κα Γραμματόγλου, πρόεδρος του ΚΕΦΙ επιβεβαιώνει πως αυξάνονται οι γιατροί που λένε: ‘σταματήστε τις χημειοθεραπείες’. Όπως το θέτει: «έχει να κάνει με μια γενικευμένη αύξηση της δυσπιστίας απέναντι στην κλασική ιατρική, ένα φαινόμενο που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Βλέπουμε τέτοια περιστατικά ακόμα και μέσα στις ομάδες του ΚΕΦΙ- καρκινοπαθείς που προσπαθούν να πείσουν άλλους να μην κάνουν τις χημειοθεραπείες, με το επιχείρημα ότι είναι χαμένος κόπος. Έχουμε δει ασθενείς να ‘φεύγουν’ γρήγορα γιατί δεν ακολουθήσαν τις ενδεδειγμένες θεραπείες».

Πρόκειται για γιατρούς που αποτρέπουν τους ασθενείς από τις χημειοθεραπείες, λανσάροντας τους τη χρήση φυτικών-«μαγικών» σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Αρδαβάνη υπήρξε και σχετική διαγραφή γιατρού από την Ένωση Ογκολόγων-Παθολόγων, ενώ το θέμα φέρεται να βρίσκεται και στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Οι καταγγελίες των ασθενών στους ιατρικούς συλλόγους θα έπρεπε να είναι περισσότερες αλλά ποιος έχει το κουράγιο να το κάνει αυτό μέσα στην απελπισία του;», διερωτήθηκε με νόημα ο κ. Αρδαβάνης.

Ξεσκονίζει τα πτυχία των μελών του ο ΙΣΑ

Μετά την αποκάλυψη του μαϊμού-γιατρού, ο ΙΣΑ ανακοίνωσε ότι εντείνει τους ελέγχους των πτυχίων των μελών του.

Μιλώντας στο News4Health ο Φώτης Πατσουράκος, αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και καρδιολόγος-αρχίατρος Α’ , αναφέρει πως τα τελευταία 3 χρόνια εντοπίστηκαν 4 περιστατικά πλαστών πτυχίων. «Υπάρχουν όμως κι οι κακές πρακτικές από τους νόμιμους γιατρούς. Όταν οποιοσδήποτε γιατρός λέει: ‘αφήστε τις χημειοθεραπείες’ αυτό είναι κόκκινη σημαία. Δεν έχουμε σταματήσει να στέλνουμε στο πειθαρχικό τέτοιους γιατρούς που είναι ενάντιοι στην ιατρική δεοντολογία. Πολλές φορές μάλιστα για τέτοιες ύποπτες περιπτώσεις δρούμε αυτεπάγγελτα. Οι γιατροί φυσικά έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν πρακτικές αλλά εντός ορίων της επιστήμης. Οι όποιες επιστημονικές απόψεις πρέπει να διατυπώνονται εντός συνεδρίων. Εκεί είναι το μόνο κατάλληλο μέρος για να αποφασίζει η ιατρική κοινότητα», τόνισε. Σχολιάζοντας πάντως το γεγονός ότι ο 47χρονος ψευδογιατρός πέρασε απαρατήρητος από τα ιδιωτικά κέντρα με τα οποία συνεργαζόταν, ο κος Πατσουράκος τόνισε πως τα τελευταία δεν ελέγξαν επαρκώς τα πτυχία του, γεγονός για το οποίο έχουν ευθύνη.

Όσο για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει το κοινό, ο ίδιος προτείνει τα εξής: κατ’ αρχάς οι ασθενείς να είναι επιφυλακτικοί με τις εξεζητημένες θεραπείες. Επίσης, αν επισκεφτούν γιατρό που δεν συνταγογραφεί ηλεκτρονικά να τον υποψιαστούν αμέσως. Ακόμα, να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Iατρικού Συλλόγου Αθηνών και να αναζητούν το όνομα του γιατρού στο αρχείο του συλλόγου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19/06/2020 - 19:08
  • ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ
  • ΕΛΛΟΚ
  • ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ
  • ΙΣΑ
  • ΕΟΠΕ
  • ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ
  • ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ
  • ΓΙΑΤΡΟΣ
  • ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΚΑΝΝΑΒΗ
  • ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο εκτιμάται ότι νοσούν περίπου 103.000 άτομα
Από τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο εκτιμάται ότι νοσούν περίπου 103.000 άτομα 20 Ιουνίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων 20 Ιουνίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 09:00

Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας

ΕΛΛΟΚ: Καινοτομία, κλινικές μελέτες και ψηφιακός μετασχηματισμός στις αιματολογικές κακοήθειες
Patient Talk
09/10/2026 - 20:42

ΕΛΛΟΚ: Καινοτομία, κλινικές μελέτες και ψηφιακός μετασχηματισμός στις αιματολογικές κακοήθειες

ΕΛΛΟΚ: «Η υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη ξεπερνάει τα όρια του μεμονωμένου περιστατικού»
Patient Talk
30/09/2026 - 16:36

ΕΛΛΟΚ: «Η υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη ξεπερνάει τα όρια του μεμονωμένου περιστατικού»

Απολογισμός των πρώτων 10 ημερών λειτουργίας του Medwatch -Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις παραπλανητικές διαφημίσεις
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 15:30

Απολογισμός των πρώτων 10 ημερών λειτουργίας του Medwatch -Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις παραπλανητικές διαφημίσεις

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας: Τι πρέπει να διαθέτει μια ογκολογική μονάδα
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 12:10

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας: Τι πρέπει να διαθέτει μια ογκολογική μονάδα

ΙΣΑ: Πού μπορούν να κάνουν καταγγελία οι πολίτες για ιατρικές υπηρεσίες – Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:00

ΙΣΑ: Πού μπορούν να κάνουν καταγγελία οι πολίτες για ιατρικές υπηρεσίες – Η διαδικασία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον ξεχωριστό παράγοντα που καθορίζει την ευτυχία
Ψυχική Υγεία
28/10/2026 - 13:19
ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητούν μεγαλύτερη υποστήριξη των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1
Patient Talk
28/10/2026 - 12:48
«Μανιφέστο» ειδικών για την κλιματική αλλαγή: Ζητούν να κηρυχθεί παγκόσμια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης
Υγεία
28/10/2026 - 12:23
ECDC: Η ανοσοποίηση των νεογνών για τον RSV μπορεί να μειώσει σημαντικά τις νοσηλείες
Υγεία
28/10/2026 - 11:28
28η Οκτωβρίου: Οι νοσηλεύτριες που έγραψαν ιστορία – Η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια
Επικαιρότητα
28/10/2026 - 08:11
ΕΕΣ: Σχεδόν 8.000 γυναίκες εκπαιδεύτηκαν στην αυτοεξέταση μαστού
Υγεία
28/10/2026 - 07:29
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ζητεί την θεσμική κατοχύρωση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
28/10/2026 - 03:48
Χανιά: Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μαθητών Λυκείου σε θέματα έμφυλης βίας
Επικαιρότητα
28/10/2026 - 00:06
Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49
Ιατρική για ταξιδιώτες: Το βασικό φαρμακείο και πότε πρέπει να αναζητήσουμε βοήθεια στο εξωτερικό
Υγεία
27/10/2026 - 21:21
Εξελιγμένη θεραπεία βελτιώνει τα μετεγχειρητικά συμπτώματα του καταρράκτη
Health Talk
27/10/2026 - 20:36
Νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 20:11
Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας: Η συμμετοχή είναι δικαίωμα όλων για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς
Υγεία
27/10/2026 - 19:38
Το ECDC ενισχύει την task force για τον Έμπολα στην Αφρική μετά τα κρούσματα σε Κένυα και Νιγηρία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 18:56
Συναγερμός για ακραία καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 18:09
Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: Ένας στους τρεις ενήλικες εμφάνισε τη νόσο πριν από τα 18 του
Health Talk
27/10/2026 - 17:54
Προς αναδιοργάνωση οι επιτροπές ελέγχου του ΙΣΑ - Θα συνδράμουν τους μηχανισμούς της Πολιτείας
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 17:36
ΣΕΙΒ: 40 χρόνια υψηλής ιατρικής τεχνολογίας στην υπηρεσία του συστήματος υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 17:13
Με ιδιαίτερο συμβολισμό το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών το διήμερο 30 & 31 Οκτωβρίου
Patient Talk
27/10/2026 - 16:52
Το νέο τηλεοπτικό spot του ΠΦΣ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Υγεία
27/10/2026 - 16:31
Αγαπηδάκη: «Ενίσχυση και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγίων Αναργύρων»
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:13
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα ηλικιακά όρια και τα μεγάλα διλήμματα της βιοηθικής
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:00
Αντιδράσεις εργαζομένων στον ΕΟΠΑΕ για τη μετακίνηση θεραπευτή από τις φυλακές Κορυδαλλού
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 15:39
Πρωτεΐνη: Πότε η μεγάλη πρόσληψη μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό
Health Talk
27/10/2026 - 15:00
Ιατρική και Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο κίνδυνος του «never-skilling» στην εκπαίδευση των γιατρών
Digital Health
27/10/2026 - 14:00
Θεμιστοκλέους: Σύσταση για εμβολιασμό κατά της γρίπης και της COVID-19
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 13:40
ΛΔ Κονγκό: Περισσότερα από 10.000 είναι πλέον τα κρούσματα του 'Εμπολα
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 13:00
Χειμερινή κόπωση και πεσμένη διάθεση: Πώς επηρεάζει το λιγότερο φως τον οργανισμό
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 12:00
Τεχνητή νοημοσύνη και ψύχωση: Πώς τα chatbots μπορεί να επιδεινώνουν τα συμπτώματα
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 11:00
Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δείχνει να βοηθάει στην αναγέννηση των μυών
Υγεία
27/10/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δείχνει να βοηθάει στην αναγέννηση των μυών
Υγεία
27/10/2026 - 10:00
Υπνική άπνοια: Νέο φάρμακο για την παχυσαρκία μείωσε τις διακοπές της αναπνοής έως και 52%
Υγεία
26/10/2026 - 13:00
Δ Φιλιώτης: Διαδρομή 62 χρόνων στο φάρμακο με έντονο αποτύπωμά στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία
Pharma News
26/10/2026 - 10:52
Δέκα μύθοι και παρανοήσεις για τη διαλειμματική νηστεία - Απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Διατροφή
26/10/2026 - 18:59
Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo