ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ανακοινώσεις Ελλήνων επιστημόνων στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Αιματολογικό Συνέδριο

Υγεία
INTIME
Aπό την Πέμπτη 13 Ιουνίου έως και την Κυριακή 16 του μηνός πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη το ετήσιο Ευρωπαϊκό Αιματολογικό Συνέδριο, η μεγαλύτερη επιστημονική συνάντηση στην Ευρώπη που αφορά την αιματολογία.
Δευτέρα, 17/06/2024 - 15:41
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα ενεργή ήταν η συμμετοχή της Αιματολογικής Μονάδας και της Μονάδας των Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα), υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Θάνου Δημόπουλου (τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ), με 2 προφορικές ανακοινώσεις, 9 αναρτημένες ανακοινώσεις συνολικά και 2 προεδρεία σε σημαντικές συνεδρίες.

Η παρουσίαση του Θάνου Δημόπουλου

Ο Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, παρουσίασε στη συνεδρία των late-breaking abstracts τα δεδομένα της πολυκεντρικής τυχαιοποιημένης μελέτης φάσης 3, DREAM-8, η οποία αξιολόγησε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της μαφοντοτινικής μπελαταμπάμπης (belantamab-mafodotin) με πομαλιδομίδη (BPd) έναντι του συνδυασμού πομαλιδομίδης-βορτεζομίμπης-δεξαμεθαζόνης (PVd) σε ασθενείς με υποτροπιάζον/ανθεκτικό πολλαπλούν μυέλωμα οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον 1 προηγούμενη γραμμή θεραπείας. Εντάχθηκαν συνολικά 302 ασθενείς, και στο σκέλος του BPd παρατηρήθηκε σημαντική υπεροχή όσον αφορά τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου ή θανάτου και το βάθος και τη διάρκεια των ανταποκρίσεων.

Συμμετείχε επίσης ως πρώτος συγγραφέας σε 2 αναρτημένες ανακοινώσεις άλλων δύο μεγάλων τυχαιοποιημένων κλινικών μελετών. Παρουσίασε την τελική ανάλυση των δεδομένων συνολικής επιβίωσης της μελέτης TOURMALINE-MM3, μιας διπλής τυφλής τυχαιοποιημένης μελέτης φάσης 3, σε ασθενείς με νέα διάγνωση πολλαπλούν μυελώματος, οι οποίοι αφού υποβλήθηκαν σε αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν τον αναστολέα πρωτεασώματος, ιξαζομίμπη, έναντι εικονικού φαρμάκου.

Επίσης παρουσίασε τα δεδομένα της υποανάλυσης της τυχαιοποιημένης μελέτης φάσης 3, PERSEUS, στην οποία μετείχαν 709 ασθενείς με νεοδιαγνωσθέν συμπτωματικό πολλαπλούν μυέλωμα, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι για μεγαθεραπεία με αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων και οι οποίοι τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν την καθιερωμένη θεραπευτική αγωγή που συνίσταται (συνδυασμός βορτεζομίδης, δεξαμεθαζόνης, λεναλιδομίδης) ως θεραπεία εφόδου προ της μεταμόσχευσης, ακολουθούμενη από θεραπευτική αγωγή συντήρησης με λεναλιδομίδη έναντι της παραπάνω θεραπευτικής αγωγής με την προσθήκη του μονοκλωνικού αντισώματος δαρατουμουμάμπη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine και υποανάλυση που παρουσιάστηκε στο ΕΗΑ αφορά την αποτελεσματικότητα του τετραπλού συνδυασμού, με βάση τον κυτταρογενετικό προφίλ/κίνδυνο των ασθενών. Φαίνεται λοιπόν, πως η προσθήκη της δαρατουμουμάμπης στον καθιερωμένο τριπλό συνδυασμό και στη συνέχεια στην λεναλιδομίδη ως θεραπεία συντήρησης, έχει σημαντικό όφελος όσον αφορά το βάθος και τη διάρκεια των ανταποκρίσεων αλλά και την επιβίωση ελεύθερη υποτροπής νόσου, ανερξάρτητα από το κυτταρογενετικό προφίλ κινδύνου των ασθενών.

Προφορικές ανακοινώσεις κλινικών μελετών από τον Ε. Τέρπο

Ο Καθηγητής Ευάγγελος Τέρπος συμμετείχε επίσης ως πρώτος συγγραφέας σε τρεις προφορικές ανακοινώσεις κλινικών μελετών σε ασθενείς με Πολλαπλούν Μυέλωμα. Ανακοινώθηκαν τα δεδομένα από τη μελέτη φάσης 3 η οποία αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του συνδυασμού της ισατουξιμάμπης, ενός μονοκλωνικού αντισώματος έναντι του cd38, με βορτεζομίδη, δεξαμεθαζόνη και κυκλοφωσφαμίδη ακολουθούμενη στη συνέχεια από θεραπεία συντήρησης με ισατουξιμάμπη, σε ασθενείς με νέα διάγνωση πολλαπλούν μυελώματος και σοβαρού βαθμού νεφρική ανεπάρκεια.

Τα πρωταρχικά δεδομένα της μελέτης, σε έναν αριθμό 43 ασθενών, με ένα διάμεσο διάστημα παρακολούθησης 5.2 μηνών, δείχνουν πως ο συνδυασμός είναι ασφαλής και οδηγεί σε αιματολογικές και νεφρικές ανταποκρίσεις στον πληθυσμό αυτό. Μια ακόμη προοπτική μελέτη φάσης 2 αξιολογεί τον συνδυασμό ισατουξιμάμπης, πομαλιδομίδης και δεξαμεθαζόνης, σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα στην πρώτη υποτροπή οι οποίοι έχουν εκτεθεί σε έναν αναστολέα πρωτεασώματος και έναν ανοσοτροποιητικό παράγοντα.

Σε ένα διάμεσο διάστημα παρακολούθησης, σε 30 ασθενείς, τα προκαταρκτικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν ανέδειξαν ένα αναμενόμενο προφίλ τοξικότητας και με υψηλά ποσοστά γρήγορων ανταποκρίσεων. Αναμένονται φυσικά και τα ώριμα δεδομένα της μελέτης.

Τα δεδομένα για οφθαλμικό φάρμακο

Ανακοινώθηκαν επίσης δεδομένα που αφορούν τη χρήση ερωτηματολογίων αξιολόγησης της οφθαλμικής τοξικότητας σε ασθενείς που λαμβάνουν μαφοντοτινική μπελαταμπάμπη. Η χορήγηση του φαρμάκου αυτού σχετίζεται με σημαντικά ποσοστά οφθαλμικής τοξικότητας (μείωση της οπτικής οξύτητας και κερατοπάθεια) η οποία απαιτεί συχνή αξιολόγηση από οφθαλμίατρο για να τροποποιείται το δοσολογικό σχήμα του φαρμάκου. Η αξιολόγηση του ερωτηματολογίου έγινε στα πλαίσια της μελέτης φάσης 1/1 BelaRd, μιας μελέτης για το συδυασμό μαφοντοτινικής μπελαταμπάμπης, λεναλιδομίδης και δεξαμεθαζόνης σε ασθενείς με νέα διάγνωση πολλαπλού μυελώματος που δεν είναι επιλέξιμοι για αυτόλογη μεταμόσχευση. Παρουσιάστηκαν τα πρωταρχικά δεδομένα από την εφαρμογή του ερωτηματολογίου αυτού, τα οποία δείχνουν πως το εργαλείο αυτό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στο να καθοδηγεί τροποποιήσεις στο δοσολογικό σχήμα.

Καστρίτης: Νεότερες κυτταρικές θεραπείες

Ο Καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης προέδρευσε τη συνεδρία που αφορούσε στις νεότερες κυτταρικές θεραπείες Τ-λεμφοκυττάτων που φέρουν χιμαιρικό Τ υποδοχέα (CAR-T cells) σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα.

Συμμετείχε επίσης ως πρώτος συγγραφέας σε 3 αναρτημένες ανακοινώσεις. Παρουσιάστηκαν τα δεδομένα από τη μελέτη EMN22, μια μελέτη φάσης 2 σε ασθενείς με AL συστηματική αμυλοείδωση και Mayo stage 3B καρδιακή συμμετοχή, οι οποίοι έλαβαν μονοθεραπεία με δαρατουμουμάμπη. Σε αυτόν τον πληθυσμό πολύ υψηλού κινδύνου με ιδιαίτερα δυσμενείς εκβάσεις, η θεραπεία αυτή οδήγησε σε βελτιωμένη συνολική επιβίωση και ποσοστό εξάμηνης συνολικής επιβίωσης καθώς και σε βαθιές αιματολογικές υφέσεις και καρδιακές ανταποκρίσεις μεγάλης διάρκειας.

Το προφίλ ασφαλείας του φαρμάκου φάνηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό καλά ανεκτό για τον αυτόν τον ιδιαίτερα ευπαθή πληθυσμό. Παρουσιάστηκαν αντίστοιχα και τα αποτελέσματα από τη μελέτη φάσης 2 που αξιολόγησε την ασφάλεια και την απολεσματικότητα της μαφοντοτινικής μπελαταμπάμπης σε ασθενείς με πρωτοπαθή συστηματική AL αμυλοείδωση στην υποτροπή. Η θεραπεία αυτή είναι αποτελεσματική στους ασθενείς αυτούς, χωρίς μη-αναμενόμενη τοξικότητα και θα μπορούσε να αποτελεί μια θεραπευτική επιλογή στους ασθενείς αυτούς.

Τέλος αναρτήθηκαν δεδομένα από την Βαλκανική Ομάδα Μελέτης του Μυελώματος που αφορούν την προγνωστική σημασία της διαμετάθεσης t(11;14) σε ασθενείς με νέα διάγνωση πολλαπλού μυελώματος. Σε δεδομένα από 2132 ασθενείς φάνηκε πως οι ασθενείς με t(11;14) αποτελούν μια ομάδα ασθενών με ιδιαίτερα κλινικά χαρακτηριστικά των οποίων όμως η επιβίωση δεν είναι δυσμενέστερη των ασθενών χωρίς κυτταρογενετικά υψηλού κινδύνου αλλά η οποία εξαρτάται σε ένα βαθμό από την επιλογή θεραπείας. Η χορήγηση μονοθεραπείας με ανοσοτροποποιητικό παράγοντα δεν φαίνεται να είναι επαρκής, ενώ οι αναστολείς πρωτεασώματος επιτρέπουν παρόμοιες εκβάσεις με τους ασθενείς που δεν φέρουν τη διαμετάθεση αυτή.

Παρουσιάστηκαν επίσης από τον Δρ. Ιωάννη Κωστόπουλο και την Καθηγήτρια Ουρανία Τσιτσιλώνη της Μονάδα Κυτταρομετρίας Ροής του Τμήματος Βιολογίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής δεδομένα για τον ρόλο των κυκλοφορούντων πλασματοκυττάρων σε ασθενείς με πρωτοπαθή συστηματική AL αμυλοείδωση.

Νέα ερευνητικά δεδομένα για την IgM μονοκλωνική γαμμαπάθεια

Η μετα-διδακτορική επιστημονική συνεργάτης του τμήματος, Τίνα Μπαγκρατούνι, παρουσίασε σε προφορική ανακοίνωση νέα ερευνητικά δεδομένα για το γονιδιακό προφίλ ασθενών με IgM μονοκλωνική γαμμαπάθεια αδιευκρίνιστης σημασίας καθώς και τα γονιδιακά χαρακτηριστικά των ασθενών με ασυμπτωματική Μακροσφαιριναμία του Waldestrom οι οποίοι θα αποκτήσουν συμπτωματική νόσο. Η Δρ. Μπαγκρατούνι συμμετείχε επίσης στο προεδρείο της συνεδρίας στην οποία παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα της επίδρασης των Τ-λεμφοκυττάρων σε Τ-κυτταρικές θεραπείες σε ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία και Πολλαπλούν Μυέλωμα. Επιπλέον, από τη Θεραπευτική Κλινική, συμμετείχαν στο Συνέδριο παρουσιάζοντας ανηρτημένες ανακοινώσεις η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Γαβριατοπούλου, η Επιστημονική Συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής Δρ. Δέσποινα Φωτίου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής Δρ. Νίκος Κανέλιας και η ειδικευόμενη στην αιματολογία Φωτεινή Θεοδωρακάκου.

Τέλος, στο EHA του 2024 ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας. H εκλογή του κ. Τέρπου στη θέση αυτή, με καθήκοντα τα οποία θα διατελέσει από το 2024 έως το 2028, αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΕΚΠΑ και για όλη την Ελληνική Αιματολογική κοινότητα.

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
  • ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αισθητά χαμηλότερο το προσδόκιμο υγιούς επιβίωσης μετά τα 65 στην Ελλάδα, σε σχέση με τον ΟΟΣΑ
Αισθητά χαμηλότερο το προσδόκιμο υγιούς επιβίωσης μετά τα 65 στην Ελλάδα, σε σχέση με τον ΟΟΣΑ 15 Ιουνίου 2024
Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής: Έλεγχος των αποθεμάτων ωαρίων με ένα απλό αιματολογικό τεστ 17 Ιουνίου 2024
Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής: Έλεγχος των αποθεμάτων ωαρίων με ένα απλό αιματολογικό τεστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7o Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας: Η Tεχνητή Nοημοσύνη στην ανάπτυξη νέων θεραπειών
Pharma News
17/11/2025 - 21:00

7o Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας: Η Tεχνητή Nοημοσύνη στην ανάπτυξη νέων θεραπειών

Σύλλογος «Αρμονία»: Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας
Patient Talk
17/11/2025 - 14:38

Σύλλογος «Αρμονία»: Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας

Επετειακό συνέδριο για τα 35 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 03:39

Επετειακό συνέδριο για τα 35 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών του Κόσμου

Ξεκινά το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με πρακτική εκπαίδευση
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 17:18

Ξεκινά το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με πρακτική εκπαίδευση

Συνέδριο ΟΟΣΑ στην Κρήτη για το δημογραφικό - Η γήρανση θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 14% ως το 2060
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 17:16

Συνέδριο ΟΟΣΑ στην Κρήτη για το δημογραφικό - Η γήρανση θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 14% ως το 2060

Ολοκληρώθηκε στο 4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικών Μελετών - Προκλήσεις και ευκαιρίες
Digital Health
10/11/2025 - 22:14

Ολοκληρώθηκε στο 4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικών Μελετών - Προκλήσεις και ευκαιρίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο
Health Talk
20/11/2025 - 10:00
Ένα τρύπημα στο δάκτυλο μπορεί να ανιχνεύσει ασθένειες 10 χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων
Υγεία
20/11/2025 - 09:00
Πέντε συμβουλές για τη σωστή αποκατάσταση έπειτα από μαραθώνιο δρόμο
Health Talk
20/11/2025 - 07:16
Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ: «Αντιστεκόμαστε στην άνοια, δυναμώνουμε τη σκέψη, ενισχύουμε τον άνθρωπο!»
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 03:37
Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ επισκέφθηκαν το Ωνάσειο Νοσοκομείο
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 00:06
Δήμος Αθηναίων: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε καθημερινά τα αδέσποτα ζώα της πόλης»
Pet
19/11/2025 - 23:24
Τα κέντρα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα vouchers για τον αυτισμό
Ψυχική Υγεία
19/11/2025 - 22:42
Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»
Υγεία
19/11/2025 - 22:09
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
Υγεία
19/11/2025 - 21:43
Tο Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» έλαβε χρυσό και πλατινένιο βραβείο στα 10th Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 21:16
Μήνυμα ζωής απέναντι στο άτμισμα: «Η δύναμη να λες όχι» - Νέα δράση από τη W4O Hellas
Υγεία
19/11/2025 - 20:34
COP30: Υγειονομικοί απαιτούν ισχυρή διεθνή δέσμευση για απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 20:12
Νέο καμπανάκι κινδύνου για τους καρκίνους σε νεαρές ηλικίες - Τα αποτελέσματα μελέτης
Υγεία
19/11/2025 - 19:39
ΕΟΦ: Αντιβιοτικά μόνο με συνταγή και πιστή τήρηση της δοσολογίας και της διάρκειας της αγωγής
Pharma Policy
19/11/2025 - 19:11
Νέα έρευνα: Δυο τσιγάρα την ημέρα αρκούν για να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Υγεία
19/11/2025 - 18:47
ΠΟΥ: Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 18:21
Ο ΙΣΑ ζητάει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για πιθανή συμμετοχή μελών του σε κύκλωμα συνταγογράφησης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 17:43
Υπόμνημα καρδιοπαθών για την αποζημίωση των ενέσιμων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Patient Talk
19/11/2025 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 16:57
Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας: Ποιες διαταραχές ούρησης ή κένωσης σχετίζονται με το WC;
Health Talk
19/11/2025 - 16:44
Νέο αίτημα συνάντησης με τον Πιερρακάκη για το clawback από τον ΠΣΦ
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:32
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:17
Φάρμακο κατά του σακχάρου μπορεί να «ακυρώσει» τα οφέλη της άσκησης
Υγεία
19/11/2025 - 16:00
Η Novo Nordisk Hellas τίμησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Pharma News
19/11/2025 - 15:19
Το σεξ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών μειώνοντας το στρες
Υγεία
19/11/2025 - 15:00
ΕΟΠΥΥ για την «απάτη των 12 εκατ. ευρώ»: Πρόκειται για συγκεντρωτικά στοιχεία και όχι νέα περιστατικά
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 14:35
Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
Χειρουργική συσκευή εντοπίζει τον καρκίνο σε 90 δευτερόλεπτα
Digital Health
19/11/2025 - 13:00
Λουκίδης: Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο - Τι ξέρουμε για το νέο επικίνδυνο στέλεχος γρίπης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 12:00
Yπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Συνδέονται με βλάβες σε όλα τα ζωτικά όργανα
Διατροφή
19/11/2025 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα από τα πιο παλιά αντιυπερτασικά φάρμακα καταπολεμά όγκους στον εγκέφαλο
Υγεία
17/11/2025 - 12:00
Τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τελικού σταδίου από τον φόβο θανάτου
Ψυχική Υγεία
17/11/2025 - 14:00
Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
Σύγκρουση Λονδίνου–Βρυξελλών για την απαγόρευση καπνίσματος βάσει χρονολογίας γέννησης
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 12:16
Σύλλογος «Αρμονία»: Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας
Patient Talk
17/11/2025 - 14:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo