ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάπνισμα και κλιματική αλλαγή: Κοινή ενημερωτική δράση από την ΕΠΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υγεία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Μια κοινή ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/05) και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/06) υλοποίησαν η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πόλη της Καρδίτσας με το μήνυμα «Ενημερωνόμαστε & Αναλαμβάνουμε Δράση για την Υγεία μας και το Περιβάλλον!».
Δευτέρα, 03/06/2024 - 16:47
— Photo: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
News4Health Team News4Health Team

Στόχος της δράσης ήταν αφενός η ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και της Πολιτείας σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος και την ανάγκη ελέγχου της ασθένειας αυτής αλλά και αφετέρου να αναδειχθεί συμβολικά η ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην υγεία των κατοίκων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μιας περιοχής της χώρας μας που δοκιμάστηκε πρόσφατα. Γιατί τόσο στην περίπτωση της υγείας μας όσο και του πλανήτη, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» για τον καρκίνο του πνεύμονα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με την υποστήριξη των εταιρειών Johnson & Johnson και Kenvue. Η «Ανάσα Ζωής», από το 2020, εστιάζει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα και την αξία του προληπτικού ελέγχου, καθώς επίσης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για τη διακοπή του καπνίσματος.

ΧΑΠ, καρκίνος του πνεύμονα και άλλες ασθένειες

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Πέτρος Μπακάκος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, υπογράμμισε ότι «Το κάπνισμα ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως. Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελούν τις συνηθέστερες - αλλά όχι και τις μοναδικές - υποκείμενες νοσολογικές οντότητες, αφού και άλλα νοσήματα του αναπνευστικού αλλά και του καρδιαγγειακού συστήματος σχετίζονται με το κάπνισμα. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια προσφάτως αναγνωρίσιμη απειλή για τη δημόσια υγεία και κυρίως την υγεία των πνευμόνων. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης και στα δύο παραπάνω σοβαρά ζητήματα αλλά και το καθήκον μας ως επιστημονική εταιρεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού με σωστή ενημέρωση, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία που, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιείται σήμερα αυτή η εκδήλωση».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση σημείωσε ότι: «Σ’ ένα κόσμο όπου η κλιματική κρίση θέτει νέες προτεραιότητες στη ζωή μας, είναι πια απόλυτη ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι και ο καθένας μας προσωπικά την ατομική μας ευθύνη απέναντι στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Η ατομική μας ευθύνη, μαζί με τις πρωτοβουλίες των θεσμικών φορέων της πολιτείας, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την επίτευξη ενός υγιέστερου μέλλοντος. Ας γίνουμε όλοι κομμάτια της αλυσίδας που οδηγεί σε ένα καλύτερο, υγιέστερο και βιώσιμο αύριο».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και πολίτες της Καρδίτσας, απηύθυναν, επίσης, ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας & τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Θωμάς Σίμος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Σημαντικά τα οφέλη όποτε κι αν κόψει κανείς το κάπνισμα

Η κυρία Παρασκευή Κατσαούνου, μέλος του ΔΣ της ΕΠΕ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., στη Μονάδα Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, Α΄ ΚΕΘ του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» άνοιξε την ενότητα των ενημερωτικών ομιλιών, αναφερόμενη στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» ως προς την ενημέρωση, κινητοποίηση και στήριξη όλων των ανθρώπων - κυρίως όσων ανήκουν στις ομάδες κινδύνου- για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και για την παροχή καθοδήγησης και υποστήριξης για τα κατάλληλα βήματα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα σε αρχικό στάδιο με τον προσυμπτωματικό έλεγχο. «Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους Έλληνες άντρες και ο δεύτερος-τρίτος στις Ελληνίδες γυναίκες. με 80–90% των καρκίνων του πνεύμονα να σχετίζονται άμεσα με τη χρήση του καπνού. Το ανθρώπινο αλλά και οικονομικό φορτίο του είναι δυσβάσταχτο για τη χώρα μας», ανέφερε η κυρία Κατσαούνου. Στη συνέχεια, σημείωσε ότι: «Οι καπνιστές πρέπει να γνωρίζουν ότι όποτε και να διακόψουν το κάπνισμα έχουν σημαντικά οφέλη. Όμως, το σημαντικότερο είναι, η όποια ενημέρωση γίνεται να συνοδεύεται με τη χορήγηση ιατρικής βοήθειας για τη διακοπή του καπνίσματος. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο λόγος που οι καπνιστές δυσκολεύονται να διακόψουν, παρότι γνωρίζουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό έχει για την υγεία τους, είναι ότι έχουν πλέον εξαρτηθεί από τη νικοτίνη, μια ιδιαίτερα έντονη εξάρτηση, ισχυρότερη κι από αυτή της κοκαΐνης. Η εξάρτηση από τη νικοτίνη δεν είναι απλή συνήθεια, αλλά αποτελεί χρόνιο νόσημα (ICD-10-CM/F17). Αυτή η γνώση σκοπεύει να εξαφανίσει το στίγμα, να αφαιρέσει τις ενοχές των καπνιστών που δυσκολεύονται να διακόψουν και να τους καθοδηγήσει στη λήψη ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπείας (συνδυασμός συμπεριφορικής και φαρμακευτικής αγωγής)». «Στόχος είναι η διακοπή του καπνίσματος και όχι η μετάβαση σε άλλα καπνικά προϊόντα που συντηρούν την εξάρτηση και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία. Οι μελέτες που αφορούν τα ηλεκτρονικά και θερμαινόμενα τσιγάρα πρέπει να γίνονται απο ανεξάρτητους ερευνητές και ήδη έχουμε σημαντικό αριθμό μελετών που τους αποδίδουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία», τόνισε κλείνοντας η κυρία Κατσαούνου.

Ο κ. Ευθύμιος Ζέρβας, Καθηγητής Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), σε δήλωσή του εξήγησε ότι ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός χρησιμοποιείται για να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων. «Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ προσεγγίζει τον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό ως τη βέλτιστη λύση για τη σύλληψη, σχεδιασμό, κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση του τέλους ζωής οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας έχει (ή μπορεί να έχει) κάποια επίπτωση στο φυσικό ή/και ανθρωπογενές περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι «ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός πρέπει να ληφθεί υπόψη, κυρίως, ως πρόβλεψη. Ωστόσο, είναι σημαντικό αφενός να υπάρχει εκπαίδευση των επιστημόνων και των πολιτών επ’ αυτού και αφετέρου η Πολιτεία να εφαρμόζει τις αρχές του. Μόνο έτσι θα μειωθούν σημαντικά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, και συνεπώς και η ανθρώπινη υγεία, τόσο των φυσικών φαινόμενων όσο και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων».

«Χρόνια νόσος το κάπνισμα»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Αθανασίου, Πνευμονολόγος, Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Διακοπής Καπνίσματος, Προαγωγής Υγείας & Κλιματικής Αλλαγής της ΕΠΕ, ανακοινώνοντας ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα διαμορφώσει έναν εύχρηστο οδηγό για τους Έλληνες Πνευμονολόγους και τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να βοηθούν εξατομικευμένα τους ασθενείς τους να διακόψουν το κάπνισμα. «Το κάπνισμα αποτελεί μια χρόνια νόσο, που απαιτεί συνεργική αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες υγείας. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας διακοπής καπνίσματος, το σύνδρομο στέρησης από την νικοτίνη - η οποία αποτελεί και την εθιστική ουσία - απαιτεί τόσο ψυχολογική, όσο και φαρμακευτική υποστήριξη του ασθενούς. Ως ΕΠΕ, στοχεύουμε με τις νέες Εθνικές Συστάσεις για τη Διακοπή Καπνίσματος να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας, αλλά και την εμπειρία των ανθρώπων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα στη χώρα μας, ώστε να βοηθήσουμε τους Έλληνες καπνιστές να διακόψουν», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

EPE 2

«Αναπνευστική και καρδιαγγειακή νοσηρότητα»

Η εισήγηση του Δρ. Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, Environmental Research Group, School of Public Health στο Imperial College του Λονδίνου, περιελάμβανε μια αποτίμηση της επιβάρυνσης στη Δημόσια Υγεία από τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη δημόσια υγεία στη χώρα μας είναι σημαντικές, προκαλώντας αύξηση στην αναπνευστική και καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνησιμότητα. Οι επικαιροποιημένες Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ, 2021) για την ατμοσφαιρική ρύπανση βασίζονται σε αδιαμφισβήτητα στοιχεία επιδημιολογικών μελετών και στοχεύουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας με τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης της σχετικής νομοθεσίας για τα όρια των συγκεντρώσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων. Οι αρμόδιοι φορείς στη χώρα μας θα πρέπει να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές με σκοπό τη μείωση των ρύπων για την προστασία της υγείας των πολιτών. Τα υψηλότερα από τις οδηγίες του ΠΟΥ επίπεδα ρύπων, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, έχουν ήδη και θα έχουν μελλοντικά σημαντικές αρνητικές επιδράσεις στη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής αν δεν δράσουμε άμεσα».

Τα δεδομένα νοσηρότητας μετά τις πλημμύρες

Ενδιαφέροντα δεδομένα νοσηρότητας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, παρουσίασε ο κ. Δημήτριος Παπαγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας & Ανοσοποίησης Ενηλίκων του Τμήματος Νοσηλευτικής – Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Π.Γ.Ν. Λάρισας την περίοδο Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 2023 κατεγράφησαν δεδομένα νοσηρότητας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αυξημένη επίπτωση περιστατικών λεπτόσπειρας, η οποία παρατηρήθηκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, που ακολούθησαν το κύμα κακοκαιρίας Daniel στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη, η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό με την ονομασία λεπτόσπειρα. Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου. Η συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων εμφανίζει εποχική τάση με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται τέλος καλοκαιριού με αρχές άνοιξης. Συρροές περιστατικών λεπτοσπείρωσης έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν στη διεθνή βιβλιογραφία, ιδιαίτερα μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες και πλημμύρες».

Κάπνισμα και περιβαλλονική επιβάρυνση

Ειδικότερα στη συσχέτιση του καπνίσματος με το περιβάλλον, αναφέρθηκε η κυρία Ζαφειρία Μπαρμπαρέσσου, Πνευμονολόγος, Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας Διακοπής Καπνίσματος, Προαγωγής Υγείας & Κλιματικής Αλλαγής της ΕΠΕ, τονίζοντας ότι «H παραγωγή καπνού είναι μια παγκόσμια βιομηχανία, που περιλαμβάνει εκτεταμένες διαδικασίες καλλιέργειας, παραγωγής και διανομής. Προκειμένου να κατανοήσουμε την επίδραση της πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά πώς κάθε στάδιο αυτής της διαδικασίας επηρεάζει το περιβάλλον μας. Η καλλιέργεια του καπνού και η παραγωγή των τσιγάρων έχει μεγάλες απαιτήσεις σε πόρους, όπως γη και νερό. Τα οικοσυστήματα διαταράσσονται λόγω της αποψίλωσης των δασών, της υποβάθμισης του εδάφους, της μόλυνση του αέρα και του νερού. Σημαντικό ζήτημα είναι, επίσης, η διαχείριση των αποβλήτων των προϊόντων καπνού τα οποία δεν είναι βιοδιασπώμενα με δισεκατομμύρια αποτσίγαρα να απορρίπτονται ετησίως. Για να μετριαστεί η περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται από τον καπνό χρειάζεται να εργαστούμε σήμερα τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο».

  • ΚΑΠΝΙΣΜΑ
  • ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
  • ΕΠΕ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπερδιπλασιάστηκαν οι δότες οργάνων στα νοσοκομεία με τους Τοπικούς Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων
Υπερδιπλασιάστηκαν οι δότες οργάνων στα νοσοκομεία με τους Τοπικούς Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων 03 Ιουνίου 2024
Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη γρίπη των πτηνών 03 Ιουνίου 2024
Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη γρίπη των πτηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού από τον ΕΕΣ
Υγεία
13/10/2026 - 22:36

Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού από τον ΕΕΣ

Mark Tyndall: Πολιτικές και προκλήσεις στη ρύθμιση των εναλλακτικών προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Υγεία
06/10/2026 - 15:17

Mark Tyndall: Πολιτικές και προκλήσεις στη ρύθμιση των εναλλακτικών προϊόντων καπνού και νικοτίνης

9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04

9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου

Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης και χιλιάδες θάνατοι στο πιο ζεστό καλοκαίρι της Ευρώπης
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 08:17

Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης και χιλιάδες θάνατοι στο πιο ζεστό καλοκαίρι της Ευρώπης

Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για την πρόληψη ασθενειών και διαταραχών που προκύπτουν από τη ζέστη σε συνωστισμούς
Υγεία
01/10/2026 - 09:11

Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για την πρόληψη ασθενειών και διαταραχών που προκύπτουν από τη ζέστη σε συνωστισμούς

Κάπνισμα και άτμισμα: Νέα κλινικά δεδομένα για τους βιοδείκτες έκθεσης και δυνητικής βλάβης
Υγεία
28/09/2026 - 23:22

Κάπνισμα και άτμισμα: Νέα κλινικά δεδομένα για τους βιοδείκτες έκθεσης και δυνητικής βλάβης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Κανένα παιδί δεν πρέπει να πέφτει για ύπνο νηστικό
Επικαιρότητα
16/10/2026 - 07:24
Κονδύλια 680 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για το πρόγραμμα εργασίας EU4Health - Οι πέντε προτεραιότητες της ΕΕ
Πολιτική Υγείας
16/10/2026 - 03:47
Pink Reminder: ΥΓΕΙΑ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR σε κοινή πρωτοβουλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
16/10/2026 - 00:08
Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη έως και τις 29 Οκτωβρίου
Επικαιρότητα
15/10/2026 - 23:22
Εξηγήσεις από την 3η ΥΠΕ για τις καταγγελίες περί μετακινήσεων καρδιολόγων
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 22:47
Νέα Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΠΕ – Πρόεδρος ο Πέτρος Μπακάκος
Επικαιρότητα
15/10/2026 - 22:09
Άμεση διενέργεια καθαρών εκλογών στον ΠΙΣ ζητά ο πρόεδρος του δημοκρατικά εκλεγμένου ΔΣ
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 21:34
ΠΟΝ: Η Ελένη Σαμιωτάκη στην Εκτελεστική Επιτροπή της EKPF για τετραετή θητεία
Patient Talk
15/10/2026 - 21:11
Επιστολή ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για τα μονοπώλια στην ιδιωτική υγεία - Οι κίνδυνοι για ιατρούς και ασθενείς
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 20:44
Παραμένει στο νοσοκομείο ο πάπας Λέων - Επιστρέφει σε κανονική λειτουργία ο χειρουργημένος πνεύμονας
Επικαιρότητα
15/10/2026 - 20:08
Σε Μέτσοβο και Ιωάννινα ο Γεωργιάδης - Προανήγγειλε προσλήψεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα ΚΑΠΗ
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 19:54
Ένας νεκρός από γρίπη και τρεις στη ΜΕΘ - Αυξημένες και οι εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού στα νοσοκομεία
Υγεία
15/10/2026 - 19:21
Νέα έκρηξη στη Motor Oil - Δύο οι τραυματίες, ο ένας με εγκαύματα στο πρόσωπο
Επικαιρότητα
15/10/2026 - 18:58
Εγκαινιάστηκε το νέο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων του Κιλκίς από την Δόμνα Μιχαηλίδου
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 18:42
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Κυττάρων: Πράσινο φως στη ζωή
Υγεία
15/10/2026 - 18:18
Θεμιστοκλέους: «Τα νοσοκομεία ενισχύονται με νέα τμήματα, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 17:54
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Καινοτομία και εξατομίκευση «δείχνουν» το μέλλον
Διατροφή
15/10/2026 - 17:18
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε πόσιμο τζελ κρητικής αλόης βιολογικής καλλιέργειας
Επικαιρότητα
15/10/2026 - 16:44
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν και φέτος για όλους η εκδήλωση CARDIO LIFE STYLE 2026
Υγεία
15/10/2026 - 16:27
Η Χίλαρι Σουάνκ και πάλι έγκυος στα 52 της - Πόσο ασφαλής είναι μια κύηση σε αυτήν την ηλικία;
Υγεία
15/10/2026 - 16:16
SOS από το ECDC για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Ρεκόρ κρουσμάτων και εξάπλωση σε νέες περιοχές της ΕΕ
Υγεία
15/10/2026 - 15:54
Γιατί το δέρμα των μαθητών «αντιδρά» στην έναρξη της σχολικής χρονιάς;
Health Talk
15/10/2026 - 15:19
Ελληνική ερευνητική καινοτομία με AI για θεραπείες κατά σοβαρών νευροεκφυλιστικών ασθενειών
Digital Health
15/10/2026 - 15:00
Αλκοόλ: Πώς βλάπτει τον εγκέφαλο - Ο ρόλος των ανοσοκυττάρων και ο νέος θεραπευτικός στόχος
Διατροφή
15/10/2026 - 14:00
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται τελικά για να χάσουμε βάρος;
Fitness
15/10/2026 - 13:00
Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο Νοσοκομείο Λάρισας – Αναβαθμίζεται η αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 12:30
Θριάσιο Νοσοκομείο: Κανονικά πραγματοποιούνται τα χειρουργεία – Τι διευκρινίζει η διοίκηση
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 12:14
Μεταγονιδιωματική ανάλυση: Η τεχνολογία που εντόπισε τον Covid-19 και συνεχίζει να σώζει ζωές
Υγεία
15/10/2026 - 12:00
Παρατυπίες σε 42 κέντρα αισθητικής στην Πάτρα – Ιατρικές πράξεις χωρίς την απαιτούμενη άδεια
Επικαιρότητα
15/10/2026 - 11:00
Έφηβος στην Ινδία είχε δόντι μέσα στον οφθαλμικό κόγχο – Πώς εξηγείται το σπάνιο φαινόμενο
Υγεία
15/10/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κολοκύθι: Έξι οφέλη για την υγεία και έξυπνοι τρόποι να το εντάξετε στη διατροφή σας
Διατροφή
13/10/2026 - 13:00
Ξεκινάει και πάλι από σήμερα το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" για δωρεάν μαστογραφίες
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 09:00
Νέες υπουργικές αποφάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών δομών υγείας της περιφέρειας
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 19:54
Γεωργιάδης από Πάρο: «Το Κέντρο Υγείας ανακαινίστηκε για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια»
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 15:48
Αγαπηδάκη: «Εως οκτώ επιπλέον δόσεις φαρμάκων για την παχυσαρκία σε 43.500 δικαιούχους»
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 14:39
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo