ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα για τις επιδημίες του χειμώνα - Εντατικοποίηση του εμβολιασμού κατά της γρίπης και της Covid-19

Υγεία
EUROKINISSI
Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και του Covid- 19 με το νέο μονοδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο, καθώς και να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής για την αντιμετώπιση του κύματος των ιώσεων, τόνισαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Οι Επιδημίες του Χειμώνα».
Παρασκευή, 26/01/2024 - 17:41
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Την ημερίδα διοργάνωσε την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία και τη συμμετοχή της «Ομάδας μελέτης για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών» της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Συμμετείχαν οι Καθηγητές Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Συντονίστρια της Ομάδας μελέτης για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών» της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Κυριακή Κανελλακοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, μέλος της ομάδας μελέτης για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών» της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Μαρίζα Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμώξεων, Διευθύντρια στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Συμεών Μεταλλίδης, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΑΠΘ, Α' Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Βησσαρία Σακκά, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ, Γ' Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία". Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια Μαρία Κουρή. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Ελένη Καμάρα.

DIAFANEIA 2

Ο Προέδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στη σημασία της ημερίδας και συγκεκριμένα, δήλωσε: «Καθημερινά, παρακολουθούμε την εξέλιξη των ιώσεων καθώς οι κλινικές ΜΕΘ είναι γεμάτες και επιπλέον, διάφορα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη, καθιστώντας ανήμπορους τους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Ο συνδυασμός αυτός κάνει επιτακτική την ανάγκη για ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ως Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στόχος μας είναι πάντα η μετάδοση της γνώσης σε όλους τους πολίτες, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό διεξάγεται η συγκεκριμένη διαδικτυακή συνάντηση, ούτως ώστε να την παρακολουθήσουν όσοι περισσότεροι δημότες των 243 ΟΤΑ- μελών μας».

DIAFANEIA 1

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρία Κουρή τόνισε στον χαιρετισμό της: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ για ακόμα μία χρονιά σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας προχωρά σε άλλη μία άκρως κατατοπιστική ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το κοκτέιλ ιώσεων που συνυπάρχουν το χειμώνα. Διαχρονικά, στόχος μας είναι η ενημέρωση των πολιτών για θέματα που άπτονται της υγείας τους και μπορούν να διασφαλίσουν την ευζωία τους, αλλά και η κινητοποίηση των 243 ΟΤΑ- μελών μας προς την ίδια κατεύθυνση».

Είναι γεγονός ότι διανύουμε την εποχή τριών ιώσεων, ανέφεραν οι ειδικοί ομιλητές και επισήμαναν ότι φέτος θα επικρατήσουν η γρίπη, και οι ιοί RSV και σε μικρότερη κλίμακα ο Covid- 19 χωρίς να σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί.

DIAFANEIA 3

Η γρίπη, η οποία κατά κανόνα κάνει την εμφάνισή της κάθε Νοέμβριο και διαρκεί ως τα τέλη Απριλίου, προκαλεί στους ενήλικες και στα παιδιά υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, έντονες μυαλγίες και κόπωση. Μεγάλη ταλαιπωρία όμως προκαλούν και τα αποκαλούμενα γριπώδη σύνδρομα, δηλαδή ιώσεις με παρόμοια συμπτώματα προς τη γρίπη, αλλά ηπιότερα, που προκαλούνται από άλλους ιούς όπως οι ρινοϊοί, οι αδενοϊοί και οι RSV ιοί. Τα μέτρα πρόληψης, όπως ο συχνός αερισμός των χώρων, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, όπως και η επάλειψη των χεριών με αλκοολούχο αντισηπτικό 70%, η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ειδικά από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ασφαλώς ο εμβολιασμός, είναι τα βασικά και προληπτικά όπλα για την αντιμετώπιση της γρίπης.

DIAFANEIA 4

Η πρόληψη της γρίπης γίνεται με τον εμβολιασμό σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών και όλες τις ευπαθείς ομάδες. Φέτος κυκλοφόρησε και ειδικό εμβόλιο για τα άτομα >65 ετών, το οποίο έχει 4 φορές μεγαλύτερη ισχύ από τα παλαιότερα εμβόλια δεδομένου ότι στις μεγάλες ηλικίες, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά όπως στα νεότερα άτομα. Το εμβόλιο έχει 6μηνη ισχύ και πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Θεραπευτικά, το αντιϊκό φάρμακο οσελταμιβίρη τόσο για ενήλικες άνω των 65 ετών, όσο και για τα παιδιά όπως και τα άτομα υψηλού κινδύνου (με υποκείμενα νοσήματα) όταν χορηγείται τα πρώτα δύο 24ωρα, μειώνει τη διάρκεια της νόσου κατά μία περίπου ημέρα και βοηθά ώστε να μην εξελιχθεί σε βαριά μορφή, ιδιαίτερα στα άτομα άνω των 65 ετών. Σημειωτέον, ότι το φάρμακο αυτό μπορεί να χορηγηθεί, με διαφορετική δοσολογία και προληπτικά σε άτομα υψηλού κινδύνου που ήρθαν σε επαφή με πάσχοντες από γρίπη, πάντοτε μετά από συνεννόηση με τον ιατρό τους.

DIAFANEIA 5

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), εμφάνισε έκρηξη κρουσμάτων κυρίως στα πολύ μικρά παιδιά και προκαλεί βρογχιολίτιδα με έντονη δύσπνοια, η οποία συχνά απαιτεί νοσηλεία. Η θεραπεία είναι συμπτωματική, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα ειδικά φάρμακα. Πρόσφατα χορηγείται έτοιμο μονοκλωνικό αντίσωμα με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ βρίσκεται καθοδόν νέο εμβόλιο για όλες τις ηλικίες. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως σε κλειστό περιβάλλον, όπως βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Για το λόγο αυτό η σύσταση των επιστημόνων είναι οι χώροι να αερίζονται επαρκώς, να πλένονται τακτικά τα κοινά παιχνίδια και οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους με πυρετό στο σχολείο. Φέτος για πρώτη φορά έχουν παρουσιαστεί κρούσματα στους ευπαθείς ανοσοκατεσταλμένους ενήλικες, όπως και στους ηλικιωμένους τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

DIAFANEIA 6

Ο Covid-19 παραμένει στην Ελλάδα με κυρίαρχο στέλεχος το GN.1, το οποίο καλύπτεται από το νέο επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο που κυκλοφορεί. Τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον εμβολιασμό στη χώρα μας αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα 8 εκατομμύρια άτομα έχουν κάνει την πρώτη δόση, περίπου 7,5 εκατομμύρια τις δύο αρχικές δόσεις και μόνον 600.000, σε άτομα άνω των 65 ετών, έχουν κάνει το διδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο Β4/Β5. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στη χώρα μας το νέο μονοδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο XBB 1.5, δραστικό σε όλη τη σειρά των «Ο» στελεχών που έχει επικρατήσει στο 98% των περιστατικών. Σοβαρή ένδειξη χορηγήσεως, έχουν τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο λόγω ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων όπως > 60 ετών, από 6μηνών έως 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα, τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, οι έγκυες (από το Α΄τρίμηνο) και οι Επαγγελματίες Υγείας. Επομένως, η ενημερωτική εκστρατεία για τη σημασία του εμβολιασμού με επικαιροποιημένο εμβόλιο πρέπει να συνεχιστεί.

DIAFANEIA 7

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν όλοι οι ομιλητές στην αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού σε όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης, όπως και στις γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο της λοχείας και του θηλασμού. Καθώς οι έγκυες είναι πιο ευάλωτες να παρουσιάσουν βαρύτερη επιπλοκή και να νοσηλευτούν, όπως και να αποβάλουν, το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει τη μητέρα και το νεογέννητο για τουλάχιστον έξι μήνες. Είναι ασφαλές εμβόλιο μακράς πείρας και συνιστάται και από τις μαιευτικές εταιρείες της χώρας μας. Εξίσου σημαντικός είναι ο εμβολιασμός κατά του Covid- 19 σε όλες τις φάσεις της εγκυμοσύνης. Δε βλάπτει το έμβρυο και δεν προκαλεί προβλήματα γονιμότητας στη γυναίκα και τον άνδρα. Αντιθέτως, η νόσηση της εγκύου από κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό, ελλιποβαρή ή και θνησιγενή παιδιά και να κινδυνεύσει και η ζωή ακόμα και της ίδιας της εγκύου.

Ως προς τα μέτρα προφύλαξης, εκτός από τους κανόνες υγιεινής, τονίζεται για άλλη μία φορά η ανάγκη χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών υγείας και σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

Τελευταία τροποποίηση στις 26/01/2024 - 18:13
  • ΗΜΕΡΙΔΑ
  • ΧΕΙΜΩΝΑΣ
  • ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΓΡΙΠΗ
  • COVID 19

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλαύκωμα: Οκτώ απλές συμβουλές προστασίας από την τύφλωση
Γλαύκωμα: Οκτώ απλές συμβουλές προστασίας από την τύφλωση 26 Ιανουαρίου 2024
Πόσο επικίνδυνα για ανεπανόρθωτες βλάβες στην ακοή είναι τα video games 26 Ιανουαρίου 2024
Πόσο επικίνδυνα για ανεπανόρθωτες βλάβες στην ακοή είναι τα video games

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειμώνας και δέρμα: Τρεις απλές και πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας του
Health Talk
31/12/2025 - 17:02

Χειμώνας και δέρμα: Τρεις απλές και πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας του

Κρίσιμες ώρες για τρίχρονο αγοράκι - Νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα από γρίπη
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 21:39

Κρίσιμες ώρες για τρίχρονο αγοράκι - Νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα από γρίπη

Ιώσεις και κρυολογήματα: Τι κάνουν οι γιατροί όταν αρρωσταίνουν
Υγεία
30/12/2025 - 11:00

Ιώσεις και κρυολογήματα: Τι κάνουν οι γιατροί όταν αρρωσταίνουν

Γρίπη, RSV και ιώσεις έφεραν στα όρια τους τα παιδιατρικά νοσοκομεία μέσα στα Χριστούγεννα
Υγεία
29/12/2025 - 13:17

Γρίπη, RSV και ιώσεις έφεραν στα όρια τους τα παιδιατρικά νοσοκομεία μέσα στα Χριστούγεννα

Γρίπη: Tα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα από Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη
Υγεία
26/12/2025 - 14:36

Γρίπη: Tα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα από Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη

Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας
Health Talk
24/12/2025 - 19:04

Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το "πόδι της χήνας" στα μάτια μπορεί να προειδοποιεί για κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Υγεία
03/01/2026 - 09:04
ΕΛΑΣ: Δέκα νεκροί σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα στην Αττική, τον Δεκέμβριο!
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 18:39
«Dry January»: Πόσο χρόνο χρειάζεται για να «καθαρίσει» το ήπαρ από το αλκοόλ των εορτών
Διατροφή
02/01/2026 - 18:21
Οι Πρωτοχρονιές που βάφτηκαν με αίμα τα τελευταία 25 χρόνια
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 17:48
Ελβετία: Τα «σπινθηροβόλα κεριά» η προφανής αιτία της φονικής πυρκαγιάς - Ταυτοποιήθηκαν 113 τραυματίες
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 17:24
Κλιματική κρίση: Οι περιοριστικές πολιτικές αποδυναμώνουν την δημόσια στήριξη, σύμφωνα με νέα μελέτη
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 17:03
Μήνυμα Σιάσου για το 2026: «Επένδυση στην άριστη εκπαίδευση, την καινοτόμο έρευνα και τη διαρκή εξωστρέφεια»
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 16:39
Ο Elon Musk σχεδιάζει «μαζική παραγωγή» των εγκεφαλικών τσιπ Neuralink
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 16:17
Kύστη κόκκυγoς: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία - Γιατί είναι γνωστή και ως «νόσος του Jeep»
Health Talk
02/01/2026 - 15:51
Επιστολή ΙΣΑ προς Εξαδάκτυλο για την έκτακτη συνεδρίαση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 15:36
Μεθεόρτια κατάθλιψη: Πώς να την ξεπεράσετε με συνοπτικές διαδικασίες
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 15:12
Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στη Γάζα σε 37 διεθνείς ΜΚΟ
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 14:48
Χανιά: Ενισχύεται η προσβασιμότητα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο με νέο σύστημα για ΑμεΑ
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 14:19
Οι φαρμακευτικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές 350 φαρμάκων στις ΗΠΑ παρά τις πιέσεις Τραμπ
Pharma Policy
02/01/2026 - 14:00
Θεσσαλονίκη: Επτακόσιοι τόνοι σκουπίδια μαζεύτηκαν από τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 13:43
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Ώρες αγωνίας για τη 15χρονη Ελληνίδα που αγνοείται - Έκκληση από τους γονείς
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 13:22
Λιγότερα πρέπει, λιγότερο στρες: Πως να είναι πιο χαρούμενο το 2026 με λιγότερα
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 12:10
Μια έντονη προπόνηση 10 λεπτών μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του εντέρου
Υγεία
02/01/2026 - 11:00
Νευροεπιστήμονας υποστηρίζει ότι είναι εφικτό να «σβήνουν» οι κακές αναμνήσεις και να αντικαθιστώνται με καλύτερες
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 10:00
Επίσκεψη Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
Πολιτική Υγείας
02/01/2026 - 09:14
Volume eating: Η λύση για να είστε συνεπείς στην απώλεια βάρους το 2026;
Διατροφή
02/01/2026 - 09:00
«Η απορρόφηση κονδυλίων δεν ισοδυναμεί με λειτουργικό ΕΣΥ – Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Υπουργό Υγείας»
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 20:12
Μητσοτάκης: «Στα ορόσημα του 2025 η ανακαίνιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας»
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 19:33
Κρήτη: Παρατείνονται έως και τις 7 Ιανουαρίου τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 19:12
Πρόληψη από την παιδική ηλικία: Οι συνήθειες που προστατεύουν την καρδιά μας
Health Talk
31/12/2025 - 18:09
Αποκαταστάθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμών των ιατρών στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 17:24
Χειμώνας και δέρμα: Τρεις απλές και πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας του
Health Talk
31/12/2025 - 17:02
Πρωτοβουλία για αθόρυβα εορταστικά πυροτεχνήματα από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς
Pet
31/12/2025 - 16:34
Επιτραπέζια παιχνίδια: Έρευνα μελετά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με νευροδιαφορετικότητα
Ψυχική Υγεία
31/12/2025 - 16:00
Γιατί τα κράνμπερις δεν είναι μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων - Τα πολλαπλά οφέλη τους
Διατροφή
31/12/2025 - 15:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια έντονη προπόνηση 10 λεπτών μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του εντέρου
Υγεία
02/01/2026 - 11:00
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Ώρες αγωνίας για τη 15χρονη Ελληνίδα που αγνοείται - Έκκληση από τους γονείς
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 13:22
Λιγότερα πρέπει, λιγότερο στρες: Πως να είναι πιο χαρούμενο το 2026 με λιγότερα
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 12:10
Ο Elon Musk σχεδιάζει «μαζική παραγωγή» των εγκεφαλικών τσιπ Neuralink
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 16:17
Νευροεπιστήμονας υποστηρίζει ότι είναι εφικτό να «σβήνουν» οι κακές αναμνήσεις και να αντικαθιστώνται με καλύτερες
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo