Επαναπατρίζονται οι Σέρβοι μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στο Πευκί

Επαναπατρίζονται οι Σέρβοι μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στο Πευκί
Αναχώρησαν το Σάββατο το μεσημέρι από την Εύβοια οι 87 Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό στην Αιδηψό, αλλά και τα υπόλοιπα 45 μέλη του γκρουπ από το Πευκί.
Σάββατο, 11/07/2020 - 17:50

Οι Σέρβοι τουρίστες αποχώρησαν με μισθωμένα οχήματα, στα οποία προβλέπονταν να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα λεωφορεία δε θα πραγματοποιήσουν καμία στάση μέχρι την Σερβία, ενώ σε περίπτωση ανάγκης, ο οδηγός θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους ώστε να του δώσουν οδηγίες.

8 κρούσματα κορονοϊού στο Πευκί Ευβοίας

Σύμφωνα με το STAR κεντρικής Ελλάδος, συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 7 Σέρβοι τουρίστες από τους 45, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ στο Πευκί Ευβοίας.

Τα κρούσματα στην συγκεκριμένη περιοχή συνολικά είναι 8, αφού είχε βρεθεί θετική στον ιό μια 38χρονη έπειτα από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε στον Προμαχώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι παραμένουν ασυμπτωματικοί.

Η επιχείρηση επαναπατρισμού των Σέρβων οργανώθηκε έπειτα από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα με τον ΕΟΔΥ.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες και χρειάζεται συνεννόηση σε διπλωματικό επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/07/2020 - 17:59