ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα φάρμακα για την εξωσωματική γονιμοποίηση δεν αυξάνουν το κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνα

Υγεία
Τα φάρμακα για την εξωσωματική γονιμοποίηση δεν αυξάνουν το κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνα
Τα φάρμακα που χορηγούνται κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση δεν αυξάνουν το κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, καταδεικνύει μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τετάρτη, 07/12/2022 - 11:41
— Photo: Φωτογραφία από MART PRODUCTION
News4Health Team News4Health Team

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την διατύπωση σημαντικών ιατρικών συμπερασμάτων σχετικά με τις δυνατότητες που πλέον έχουν οι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με καρκίνο να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να αποκτήσουν υγιή παιδιά, αλλά και ενδεχόμενη συσχέτιση καρκίνου με την εξωσωματική ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «ΚΑΡΚΙΝΟΣ –ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ & ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», που πραγματοποιήθηκε από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή δημόσιων Αντικαρκινικών και Μαιευτικών Νοσοκομείων.

Οι εξειδικευμένοι εισηγητές, πολύπειροι ερευνητές και κλινικοί ιατροί αναφέρθηκαν στο ευαίσθητο θέμα της θεραπείας της υπογονιμότητας και την συσχέτιση των φαρμάκων που χορηγούνται στην εξωσωματική με τον καρκίνο, ενώ επισημάνθηκε και η αποφυγή της αλόγιστης χρήσης εξωσωματικής γονιμοποίησης από τα ζευγάρια.

Οι ομιλητές αξιολόγησαν πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο της εμφάνισης του καρκίνου, που θεωρείται η πιο συχνή νόσος που αντιμετωπίζει η γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας στις υγειονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Συμπεράσματα

  • Η θεραπεία υπογονιμότητας και η εξωσωματική δεν φαίνεται να σχετίζονται με πρόκληση καρκίνου του μαστού και καρκίνου του ενδομητρίου.
  • Σε μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διήρκησε 27 χρόνια και στην οποία συμμετείχαν 1,8 εκατομμύρια γυναίκες που υποβλήθηκαν σε θεραπείες γονιμότητας, καταδείχθηκε ότι τα φάρμακα που χορηγούνται κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση δεν αυξάνουν το κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.
  • Η πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου (εμβόλια έναντι HPV, τεστ Παπ, & μαστογραφία) οδηγεί και στη διατήρηση της γονιμότητας, διότι η έγκαιρη διάγνωση δεν απαιτεί ριζικές θεραπείες.
  • Η κρυοσυντήρηση σπέρματος, ωαρίων και ωοθηκικού ιστού είναι από τις υποσχόμενες μέθοδοι διατήρησης της γονιμότητας, ενώ η γενετική μηχανική εξελίσσεται και θα τεθεί στην υπηρεσία των ασθενών.
  • Για ασθενείς αναπαραγωγικής ηλικίας που διαγνώστηκαν με κακοήθη νεοπλάσματα των έσω γεννητικών οργάνων, η προσεκτική επιλογή εξειδικευμένης στο αντικείμενο ομάδας ιατρών είναι το κλειδί της επιτυχίας για τη διατήρηση γονιμότητας.
  • Κατά τη διαδικασία τεκνοποίησης ογκολογικών ασθενών εφαρμόζονται συγκεκριμένες μέθοδοι, οι οποίες αποτρέπουν την αλόγιστη χρήση εξωσωματικής γονιμοποίησης
  • Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE,European Society of Human reproduction and Embryology) εφαρμόζει συγκεκριμένη στρατηγική για τη διατήρηση της γονιμότητας σε ογκολογικούς ασθενείς.
  • Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν φαίνεται να σχετίζεται με κακοήθη νεοπλάσματα του μαστού και των ωοθηκών.
  • Για τις γυναίκες με ισχυρό οικογενειακό ιστορικό κληρονομούμενου καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών συστήνεται προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος.
  • Για την αντιμετώπιση του καρκίνου κατά την κύηση, σε επιλεγμένες περιπτώσεις υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης που διασφαλίζει τη ζωή μητέρας και εμβρύου/νεογνού.
  • Σε επιλεγμένες περιπτώσεις μη γυναικολογικών καρκίνων υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης γονιμότητας.
  • Σχετικά με συσχέτιση της ενδομητρίωσης και του γυναικολογικού καρκίνου: φαίνεται να μην υπάρχει στατιστικά σημαντική σχέση, με αύξηση του ρίσκου σε ασθενείς με ενδομητρίωση και συστήνεται χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου αμέσως μετά την εμμηνόπαυση, εφόσον είναι ασυμπτωματική.
  • Η στήριξη της ψυχικής υγείας ογκολογικών ασθενών είναι σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη της θεραπείας τους.
  • Σε ασθενείς με εκ γενετής απουσία μήτρας, η μεταμόσχευση μήτρας, που βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, είναι υποσχόμενη λύση ως μέθοδος αποκατάστασης της γονιμότητας.Παγκοσμίως έχουν γεννηθεί 48 παιδιά με μεταμόσχευση μήτρας, ενώ εκατοντάδες παιδιά έχουν γεννηθεί με μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού.

Διατήρηση γονιμότητας σε ογκολογικούς ασθενείς και σχέση υπογονιμότητας - καρκιίνου

«Τα φάρμακα υπογονιμότητας δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκινογένεσης σε άλλα όργανα, εκτός των ωοθηκών. Δεδομένου όμως ότι ο καρκίνος των ωοθηκών είναι σχετικά σπάνιος, αφού προσβάλει μόνο το 1,1% όλων των γυναικών, αν o αριθμός προσπάθειας των εξωσωματικών συνδυαστεί με μια λογική «εγκράτεια» γυναίκας και γιατρών, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και ευτυχές και ασφαλές ταυτόχρονα» σημείωσε ο κ. Γεώργιος Βοργιάς, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ.

«Αποφεύγοντας την υπέρμετρη χρήση θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά πολύ περισσότερο ενημερώνοντας τα ζευγάρια για τα όρια που θέτει η φύση στην αναπαραγωγή, μπορούν έγκαιρα να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις περί φυσικής σύλληψης έστω και με την ελάχιστη βοήθεια ή να προστατέψουν την γονιμότητα τους με την διαδικασία της κατάψυξης. Να μην βρίσκονται αργότερα εγκλωβισμένα στην υπογονιμότητα τους, σε διλλήματα για ενδεχόμενο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και στο ενοχικό κλίμα που συνειδησιακά διαμορφώνεται γύρω τους», επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Επιστημονικός Διευθυντής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών.

«Οι επιστημονικές εξελίξεις στη γυναικολογική ογκολογία επιτρέπουν στους εξειδικευμένους ιατρούς να είναι σε θέση να επιλέγουν από όλες τις ασθενείς με γυναικολογικό καρκίνο, αυτές στις οποίες με ασφάλεια μπορεί να διατηρηθεί η γονιμότητα, με σκοπό την επίτευξη εγκυμοσύνης και τη γέννηση υγιών μωρών», διευκρίνισε ο κ. Δημήτριος Παπαθεοδώρου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός, γυναικολόγος - ογκολόγος, Διευθυντής & Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

«Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της επιστήμης σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει καταστήσει εφικτή την κρυοσυντήρηση του γενετικού υλικού των ασθενών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο και έτσι τους δίνεται η δυνατότητα για διατήρηση της γονιμότητάς τους και την απόκτηση υγιών παιδιών μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής, ορμονικής, ακτινικής θεραπείας που μπορεί να υποβληθούν», ανέφερε ο κ. Νίκος Παπαριστείδης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών διευθυντής Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής και Μονάδας Εξωσωματικής στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι η χρήση φαρμάκων για την ενδυνάμωση των ωοθηκών στη θεραπεία γονιμότητας δεν έθετε τις γυναίκες σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αυτή η μελέτη παρέχει τα στοιχεία που απαιτούνται για να καθησυχάσει τις γυναίκες και τα ζευγάρια που αναζητούν θεραπείες γονιμότητας», σημείωσε ο κ. Ιπποκράτης Σαρρής, Διευθυντής και Σύμβουλος Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο King’s Fertility King's College Hospital, αναφερόμενος σε ευρεία έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σε νέες γυναίκες που διαγιγνώσκονται με υπερπλασία του ενδομητρίου και θέλουν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους, ο γυναικολόγος – ογκολόγος, σε συνεργασία με τον ασχολούμενο με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, θα συμπεριλάβουν έγκαιρα κρυοσυντήρηση ωαρίων, εμβρύων και ωοθηκικού ιστού, πριν βέβαια από την υστερεκτομή», διευκρίνισε ο κ. Ευγένιος Κουμαντάκης, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια του 1ο Πανελλήνιου Συνέδριου «καρκίνος- υπογονιμοόητα και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Μύθος και πραγματικότητα» η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη της ψυχικής υγείας σε ογκολογικούς ασθενείς.

Στις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθουμένη αναπαραγωγή αναφέρθηκε η κ. Ελένη Ράπτη, βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας.

Ομιλία για ιατρονομικά θέματα γονιμότητας και ογκολογικούς ασθενείς απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Βραχνής, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Τις εξελίξεις στις μεταμοσχεύσεις μήτρας που έχουν γίνει πραγματικότητα μόλις τα τελευταία 10 χρόνια, παρουσίασε ο κ. Ανδρέας Τζάκης, χειρουργός μεταμοσχεύσεων, Em. Professor of University Surgery Clinic Cleveland, Μέλος Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος και βραβεύτηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για την πολυετή προσφορά του στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Στην έναρξη του 1ο Πανελλήνιου Συνέδριου με θέμα Καρκίνος- Υπογονιμότητα & Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, οι Γεώργιος Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλειος Οικονόμου, βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Οδυσσέας Ζώρα, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χαράλαμπος Τουμπέκης, διοικητής Γενικού Αντικαρκινικού Νοσ. Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», Βασιλική Γεννηματά διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος ΠΙΣ και Ζένια Σαριδάκη πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα Καρκίνος- Υπογονιμότητα & Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή αποτέλεσε παράδειγμα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας, αφού συνδιοργανώθηκε από τις γυναικολογικές κλινικές των νοσοκομείων «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ και «ΜΕΤΑΞΑ», τις μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης του νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» της κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ » και του νοσοκομείου King's College Hospital και την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Δείτε επίσης: Εξωσωματική γονιμοποίηση για πρώτη φορά σε ζευγάρι με λοίμωξη COVID-19

Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2022 - 11:50
  • ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΜΑ: Τα εμβόλια mRNA BA.4-5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αρχικό εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες
ΕΜΑ: Τα εμβόλια mRNA BA.4-5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αρχικό εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες 07 Δεκεμβρίου 2022
Roche Diagnostics: Ερευνητική θεραπευτική στρατηγική παρουσιάζει οφέλη σε ασθενείς με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια 07 Δεκεμβρίου 2022
Roche Diagnostics: Ερευνητική θεραπευτική στρατηγική παρουσιάζει οφέλη σε ασθενείς με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37

Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου

ΕΟΠΕ: Αισιόδοξες οι εξελίξεις στη σύγχρονη ογκολογία, απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση
Υγεία
04/06/2026 - 11:47

ΕΟΠΕ: Αισιόδοξες οι εξελίξεις στη σύγχρονη ογκολογία, απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση

Νέο φάρμακο αλλάζει το κλινικό τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου παγκρέατος
Υγεία
04/06/2026 - 09:51

Νέο φάρμακο αλλάζει το κλινικό τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου παγκρέατος

BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21

BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο

Νέα δεδομένα για τη χορήγηση τεστοστερόνης σε ασθενείς με ιστορικό καρκίνου προστάτη
Υγεία
03/06/2026 - 09:54

Νέα δεδομένα για τη χορήγηση τεστοστερόνης σε ασθενείς με ιστορικό καρκίνου προστάτη

Nέα έρευνα συνδέει τη λήψη φαρμάκων GLP-1 με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Υγεία
03/06/2026 - 09:33

Nέα έρευνα συνδέει τη λήψη φαρμάκων GLP-1 με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12
ΕΟΠΕ: Αισιόδοξες οι εξελίξεις στη σύγχρονη ογκολογία, απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση
Υγεία
04/06/2026 - 11:47
Αναπνευστικές διαταραχές: Η «σιωπηλή επιδημία» που επηρεάζει εκατομμύρια Έλληνες
Υγεία
04/06/2026 - 11:28
Ένα μικρόβιο του εντέρου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των κιλών μετά από δίαιτα
Υγεία
04/06/2026 - 11:11
Πόνος στον αντίχειρα: Πρακτικές συμβουλές για την ανακούφισή του
Health Talk
04/06/2026 - 10:28
ΠΟΥ: Τα μολυσμένα τρόφιμα προκαλούν 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο
Διατροφή
04/06/2026 - 10:09
Νέο φάρμακο αλλάζει το κλινικό τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου παγκρέατος
Υγεία
04/06/2026 - 09:51
Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12
Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Συμπτώματα και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Health Talk
03/06/2026 - 15:51
Ενημερωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Υγεία
03/06/2026 - 15:27
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 15:03
Δώδεκα ώρες στο νερό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Patient Talk
03/06/2026 - 14:27
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo