ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ύπνος μπήκε και επίσημα στη λίστα με τους παράγοντες που προσθέτουν χρόνια στην καρδιά σου

Υγεία
Ο ύπνος μπήκε και επίσημα στη λίστα με τους παράγοντες που προσθέτουν χρόνια στην καρδιά σου
Η διάρκεια του ύπνου θεωρείται πλέον βασικό «εργαλείο» στα χέρια μας για την διατήρηση της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι υπάρχουν 7 σημαντικοί τρόποι διατήρησης της υγείας της καρδιάς. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία πλέον εντάσει στην λίστα αυτή και τον όγδοο τρόπο που όπως αναφέρει δεν είναι άλλος από τον καλό ύπνο.
Πέμπτη, 30/06/2022 - 16:20
— Photo: pixabay
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Η απόφαση αυτή με τις επικαιροποιημένες οδηγίες δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation την Τετάρτη 29 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το medicalxpress.com/news.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για την διατήρηση της καρδιαγγειακής μας υγείας όλα τα άτομα από 2 ετών και πάνω πρέπει να να ακολουθούν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, να αποφεύγουν ακόμα και την έκθεση σε παθητικό κάπνισμα και άτμισμα και να χρησιμοποιούν τη μη-HDL χοληστερόλη (non -HDL-C) και όχι την ολική χοληστερόλη για την μέτρηση των λιπιδίων του αίματος και να μετρούν τα σάκχαρα του αίματός τους υπολογιζοντας την αιμοσφαιρίνη A1c, ως βασικό παράγοντα για την αξιολόγηση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2.

Οι καρδιαγγειακές ασθένειες είναι η πρώτη αιτία θανάτου όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παγκοσμίως.. Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας σχετικά με την καρδιαγγειακή ασθένεια και το εγκεφαλικό, 121.5 εκατομμύρια άνθρωποι κατά προσέγγιση στις ΗΠΑ έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, 100 εκατομμύρια πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία και πάνω από 28 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και μόνο ένας στους 4 ενήλικες αναφέρουν ότι καταφέρουν να κάνουν γυμναστική και να ασχοληθούν με τη φυσική δραστηριότητα που προτείνει το Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Αρκετές έρευνες που έγιναν τις τελευταίες δύο δεκαετίες δείχνουν πάντως ότι πάνω από το 80% όλων των καρδιαγγειακών επεισοδίων θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διαχείρισης των γνωστών καρδιαγγειακών κινδύνων.

«Η νέα μέτρηση της ιδανικής διάρκειας του ύπνου, αντικατοπτρίζεται στα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας. Όπως αναφέρεται ο ύπνος επηρεάζει την υγεία συνολικά και οι άνθρωποι που έχουν πιο υγιείς συνήθειες στον ύπνο συνήθως διατηρούν και καλύτερο βάρος, έχουν καλύτερη αρτηριακή πίεση και το ρίσκο εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2 είναι πιο αποτελεσματικό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Donald M. Lloyd-Jones, επιδημιολόγος, ο οποίος και ηγείται της ομάδας που συνέταξε τις επικαιροποιημένες οδηγίες και είναι πρόεδρος του τμήματος προληπτικής ιατρικής. Στην ομάδα συμμετείχε και η Eileen M. Foell Καθηγήτρια Καρδιολογίάς και προληπτικής ιατρικής και παιδιατρικήα στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο.

faghto

«Επιπρόσθετα, πλέον οι ι φορητές συσκευές, τώρα προσφέρουν στους ανθρώπους την ικανότητα να παρακολουθούν αξιόπιστα και τακτικά τις συνήθειες ύπνου τους στο σπίτι», εξήγησε ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία είχε αρχικά καθορίσει 7 τρόπους μέτρησης καρδιαγγειακής υγείας το 2010 για να αναγνωρίσει τους συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς και τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Η υγεία του εγκεφάλου σε σχέση με την καρδιαγγειακή υγεία ορίστηκε το 2017 από την Συμβουλευτική Επιτροπή των ειδικών της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης. Ο ύπνος αναγνωρίστηκε πάντως ως ένας σημαντικός σύμμαχος για την καλύτερη δυνατή υγεία με νεότερη επιστημονική δήλωση της Εταιρείας τον Ιανουάριο του 2021, η οποία και συνδέει την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Μετά από 12 χρόνια και κάτι παραπάνω περισσότερα από 2.400 επιστημονικά κείμενα σχετικά με το θέμα, νέες ανακαλύψεις για την υγεία τόσο της καρδιάς όσο του εγκεφάλου αλλά και τους τρόπους σχετικά με τον τρόπο μέτρησης της καρδιαγγειακής υγείας, τώρα έχουμε στα χέρια μας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Τέσσερα από τα βασικά εργαλεία μέτρησης επαναπροσδιορίστηκαν για την επάρκειά τους με νεότερες κλινικές κατευθυντήριες ή σχετικά με την συμβατότητά τους σε σύγκριση με τα νέα εργαλεία μέτρησης. Το νέο σύστημα μέτρησης μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες 2 ετών και άνω.

Tα 8 βασικά συστατικά που βοηθούν στην διατήρηση της βέλτιστης υγείας μας χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τις συνήθειές μας, τη συμπεριφορά μας απέναντι στην υγεία και στους παράγοντες υγείας. Στις συνήθειες αυτές συμπεριλαμβάνονται η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα, η έκθεση στη νικοτίνη και ο ύπνος. Οι μεταβλητές που σχετίζονται με την υγεία είναι ο δείκτης μάζας σώματος, τα επίπεδα χοληστερόλης, τα σάκχαρα του αίματος και η αρτηριακή πίεση. « Η ιδέα της ιδανικής καρδιαγγειακής υγείας είναι σημαντική γιατί παρέχει στους ανθρώπους θετικούς στόχους ώστε να δουλέψουν και να πάνε μπροστά σε κάθε στάδιο της ζωής τους», δήλωσε ο Lloyd-Jones.

Όπως εξήγησε ο ίδιος οι προηγούμενες 7 οδηγίες αποδείχτηκαν ένα ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί κανείς να γεράσει καλά, όπως και η μείωση του ρίσκου ανάπτυξης καρδιαγγειακής ασθένειας και εγκεφαλικού όπως και του καρκίνου, της άνοιας και άλλων χρόνιων ασθενειων» δήλωσε.

unpnos2

Οι νέες 8 επικαιροποιημένες οδηγίες που αποτελούν τον βασικό «μπούσουλα» για την ιδανική υγεία της καρδιάς είναι:

1.Διατροφή

Σύμφωνα με τον νέο οδηγό η πρόσβαση στην ποιοτική διατροφή τόσο για τους ενήλικους όσο για τα παιδιά τόσο σε ατομικό όσο σε συλλογικό επίπεδο είναι σημαντική. Όπως αναφέρεται είναι σημαντική τόσο η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο στην συμβουλευτική γύρω από την διατροφή που μπορούμε να ακολουθούμε.

Σε συλλογικό επίπεδο, η διατροφική αξιολόγηση βασίζεται στην ημερήσια πρόσληψη εκείνων των συστατικών που φαίνεται να προλαμβάνουν την υπέρταση. Αυτή η διατροφή βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών και οσπρίων, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, χαμηλή πρόσληψη νατρίου, κόκκινο επεξεργασμένο κρέας και τα ροφήματα με προσθήκη ζάχαρης.

Για τα άτομα που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή στις ΗΠΑ (πρόγραμμα ΜΕΡΑ για τους Αμερικανούς) η αξιολόγηση γίνεται μέσα από 16 ερωτήσεις σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες. Η διατροφή αυτή δεν διαφέρει πολύ από εκείνη που είναι κατάλληλη για την υπέρταση (DASH) αλλά σε αυτή προστίθενται η κατανάλωση λαδιού, λαχανικών, βατόμουρων, ψαριού και κρέατος και δεν συμπεριλαμβάνεται στη μέτρηση η κατανάλωση γλυκών ροφημάτων.

2.Φυσική δραστηριότητα

Οι νέες οδηγίες δεν περιλαμβάνουν διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά την άσκηση. Το βέλτιστο επίπεδο άσκησης είναι 150 λεπτά είτε μέτριας φυσικής δραστηριότητας ή και παραπάνω την εβδομάδα είτε 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης φυσικής δραστηριότητας για τους ενήλικες. Αντίστοιχα 420 λεπτά ή παραπάνω την εβδομάδα για τα παιδιά 6 ετών ή και μεγαλύτερα είναι το ιδανικό.

3.Έκθεση στην νικοτίνη

Αυτή πρόκειται για νέα οδηγία που αφορά και στο παθητικό κάπνισμα. Το κάπνισμα στο οποίο συγκαταλέγονται και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πλέον είναι στη λίστα αξιολόγησης της καρδιαγγειακής υγείας, καθώς μέχρι τώρα το σύστημα περιελάμβανε μόνο τα παραδοσιακά τσιγάρα. Οι οδηγίες ξεκαθαρίζουν ότι και το παθητικό κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία τόσο για τα παιδιά όσο τους ενήλικες.

4.Διάρκεια ύπνου

Η διάρκεια του ύπνου σχετίζεται όπως ξεκαθαρίστηκε παραπάνω ως σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την καρδιαγγειακή υγεία. Ο ιδανικός ύπνος είναι γύρω στις 7 -9 ώρες ύπνου καθημερινά για τους ενήλικες και για τα παιδιά οι ώρες είναι από 10 -16 ώρες για όσα είναι 5 ετών και μικρότερα, 9-12 ώρες για όσα είναι 6 -12 ετών και 8-10 ώρες για όσα είναι 13-18 ετών.

5.Δείκτης μάζας σώματος

Ο δείκτης μάζας σώματος παίζει ρόλο στην αξιολόγηση της καρδιαγγειακής μας υγείας, αλλά όπως αναφέρουν οι νέες οδηγίες δεν επαρκεί ως δείκτης αξιολόγησης. Μπορεί να βοηθήσει στην αξιολόγηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την αύξηση βάρους, τα οποία δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιαγγειακά προβλήματα. Η φυλή και τα υποκείμενα νοσήματα επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο σε ο,τι αφορά τον δείκτη μάζας σώματος για αυτό πρέπει να συνυπολογίζεται μαζί με τις υπόλοιπες μεταβλητές.

paxusarkia

6.Λιπίδια αίματος

Η μέτρηση για τα λιπίδια του αίματος (χοληστερόλη και τριγλυκερίδια) πλέον σύμφωνα με τις νέες οδηγίες πρέπει να γίνεται με τρόπο που να αξιολογείται και η μη HDL χοληστερόλη και όχι η συνολική χοληστερόλη. Η HDL είναι η «καλή» χοληστερόλη. Άλλες μορφές χοληστερόλης, όταν είναι υψηλές, συνδέονται με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

7.Γλυκόζη αίματος

Αυτή η μέτρηση αποφασίστηκε ώστε να συμπεριληφθεί και η επιλογή των μετρήσεων της αιμοσφαιρίνης A1c ή των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα για άτομα με ή χωρίς διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 ή προδιαβήτη. Η αιμοσφαιρίνη A1c φαίνεται να βοηθά περισσότερο στον μακροπρόθεσμο γλυκαιμικό έλεγχο. Αυτή η αλλαγή γίνεται επειδή η μη-HDL χοληστερόλη μπορεί να μετρηθεί χωρίς εκ των προτέρων νηστεία.

8. Αρτηριακή πίεση

Τα κριτήρια παραμένουν τα ίδια. Η ιδανική αρτηριακή πίεση σε υγιείς ενήλικες είναι κάτω από 120 για τη συστολική και κάτω από 80 για τη διαστολική. Οποιαδήποτε τιμή αρτηριακής πίεσης άνω του 140 για τη συστολική και άνω του 90 για τη διαστολική θεωρείται υπέρταση. Ειδικότερα, άτομα με τιμές αρτηριακής πίεσης μεταξύ 120-139 για την συστολική και/ή 85-89 για τη διαστολική θεωρούνται ότι έχουν οριακή υπέρταση (προ-υπέρταση) και έχουν ανάγκη τακτικής παρακολούθησης της αρτηριακής τους πίεσης και άμεσης αλλαγής τρόπου ζωής. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αρτηριακή πίεση δεν παραμένει σταθερή όλο το 24ωρο, γι’ αυτό η διάγνωση της αρτηριακής υπέρτασης πρέπει να βασίζεται σε πολλαπλές μετρήσεις.

Αυτές οι μεταβλητές σύμφωνα με αυτή τη λίστα αυτή αξιολογούνται με μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 100. Το κατώτατο όριο είναι το 50 και το ανώτερο είναι το 100. Σε γενικές γραμμές όταν είναι από 79 και κάτω η υγεία της καρδιάς θεωρείται ότι είναι σε κίνδυνο ενώ όταν είναι 80 και πάνω είναι πολύ καλή. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι το στρες και η ψυχική υγεία καθώς και οι κοινωνικοί παράγοντες όπως είναι η δυνατότητα πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με όσα αναφέρει η ομάδα που πραγματοποίηση την επικαιροποίηση των δεδομένων.

Πληροφορίες από το https://medicalxpress.com/news

Τελευταία τροποποίηση στις 30/06/2022 - 16:31
  • ΥΠΝΟΣ
  • ΚΑΡΔΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • ΠΙΕΣΗ
  • ΥΠΕΤΑΣΗ
  • ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΔΥ: Πάνω από 300 εισαγωγές COVID για πρώτη φορά από τον Απρίλιο
ΕΟΔΥ: Πάνω από 300 εισαγωγές COVID για πρώτη φορά από τον Απρίλιο 30 Ιουνίου 2022
Βρέθηκε νέο γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ στις γυναίκες 30 Ιουνίου 2022
Βρέθηκε νέο γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ στις γυναίκες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρδιακές βαλβίδες και σύγχρονες διακαθετηριακές τεχνικές που αλλάζουν τη ζωή, χωρίς χειρουργείο
Health Talk
10/11/2025 - 18:54

Καρδιακές βαλβίδες και σύγχρονες διακαθετηριακές τεχνικές που αλλάζουν τη ζωή, χωρίς χειρουργείο

Κουρκουμάς και πιπέρι καγιέν: Μπορούν τελικά να βελτιώσουν την υγεία μας;
Διατροφή
10/11/2025 - 17:51

Κουρκουμάς και πιπέρι καγιέν: Μπορούν τελικά να βελτιώσουν την υγεία μας;

Χαλαρωτικό μασάζ μισής ώρας μπορεί να κάνει τη διαφορά στον ύπνο
Υγεία
10/11/2025 - 10:00

Χαλαρωτικό μασάζ μισής ώρας μπορεί να κάνει τη διαφορά στον ύπνο

Πιστεύετε ότι η μελατονίνη είναι ασφαλής; Νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν κρυφό κίνδυνο για την καρδιά
Υγεία
05/11/2025 - 15:00

Πιστεύετε ότι η μελατονίνη είναι ασφαλής; Νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν κρυφό κίνδυνο για την καρδιά

Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι ευθύνονται για το 20% των θανάτων από καρδιά
Υγεία
03/11/2025 - 20:14

Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι ευθύνονται για το 20% των θανάτων από καρδιά

«Μαγειρεύουμε μαζί για την Καρδιά μας»: Εκπαιδευτική ημερίδα για την υγιεινή διατροφή
Διατροφή
03/11/2025 - 21:23

«Μαγειρεύουμε μαζί για την Καρδιά μας»: Εκπαιδευτική ημερίδα για την υγιεινή διατροφή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δώσε Φωνή στα Βιβλία»: Πρωτοβουλία της Pfizer Ηellas για τα άτομα με οπτική αναπηρία
Pharma News
12/11/2025 - 00:13
Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»
Patient Talk
11/11/2025 - 23:19
Νέα καμπάνια της Novartis Hellas για τον καρκίνο του προστάτη με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ
Pharma News
11/11/2025 - 22:12
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της Αναστασίας Τασούλα - Έδινε γενναία μάχη με την κυστική ίνωση
Patient Talk
11/11/2025 - 21:34
Νέα μελέτη: Γιατί οι φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ γερνούν πιο γρήγορα
Υγεία
11/11/2025 - 21:08
«Βιταμίνη P»: Η σημασία της απόλαυσης και ο ρόλος της στην ισορροπημένη διατροφή
Διατροφή
11/11/2025 - 20:41
Συναγερμός στην Κεφαλονιά για κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 20:19
Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών στο Πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 19:51
Τρεις απλοί και έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τη μελαγχολία του χειμώνα
Ψυχική Υγεία
11/11/2025 - 19:27
Μητσοτάκης: «Το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει το ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
11/11/2025 - 18:22
H επιστημονική ομάδα του Affidea neuraCare χαράζει τη νέα εποχή στη Νευρολογία
Υπηρεσίες Υγείας
11/11/2025 - 17:57
Καρκίνος μαστού: Πώς το «χάπι της επόμενης μέρας» μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τις γυναίκες
Υγεία
11/11/2025 - 17:39
Συνέδριο ΟΟΣΑ στην Κρήτη για το δημογραφικό - Η γήρανση θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 14% ως το 2060
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 17:16
Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών στην Αθήνα
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 16:53
Ιατρική ακριβείας, μοριακή ανάλυση και ανοσοθεραπεία αλλάζουν τα δεδομένα στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
11/11/2025 - 16:31
Χρόνια κόπωση: Ο ρόλος της προβληματικής αναπνοής
Υγεία
11/11/2025 - 16:12
Γάζα: Η UNICEF καταγγέλλει το Ισραήλ ότι δεν επιτρέπει να εισαχθούν σύριγγες για τον εμβολιασμό παιδιών
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 15:47
Το Adopto φέρνει μια νέα εποχή στη φιλοζωία στην Ελλάδα
Pet
11/11/2025 - 15:28
Tριχόπτωση: Το επόμενο φαρμακευτικό blockbuster μετά τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους
Pharma News
11/11/2025 - 15:00
Διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό: Γιατί είναι απαραίτητο για το σώμα και το νου και την παραγωγικότητα
Υγεία
11/11/2025 - 14:00
ΠΟΥ: Ένα στα επτά παιδιά και εφήβους στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ ζει με κάποια ψυχική διαταραχή
Ψυχική Υγεία
11/11/2025 - 12:39
Ο FDA εγκρίνει για πρώτη φορά θεραπεία για ασθενείς με ασυμπτωματικό πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
11/11/2025 - 12:00
Τέσσερα καθημερινά τρόφιμα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας όσο και μια χούφτα γλυκά
Διατροφή
11/11/2025 - 11:00
Νέο εμβόλιο κατά του κοκκύτη χορηγείται μέσω της μύτης
Υγεία
11/11/2025 - 10:00
Νέο φάρμακο θα μπορούσε να επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου του κινητικού νευρώνα
Υγεία
11/11/2025 - 09:00
Τρέξιμο χωρίς πόνο: Η επιστήμη πίσω από την αποκατάσταση έπειτα από τον μαραθώνιο
Fitness
11/11/2025 - 07:18
ΠΑΣΟΝΟΠ: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της ένταξης των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 03:41
Το Athens LifeTech Park ξεκινάει την πρώτη ιδιωτική θερμοκοιτίδα βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα
Digital Health
11/11/2025 - 00:06
Νέοι κανόνες για τη συλλογή και ανακύκλωση κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων
Επικαιρότητα
10/11/2025 - 23:28
Ολοκληρώθηκε στο 4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικών Μελετών - Προκλήσεις και ευκαιρίες
Digital Health
10/11/2025 - 22:14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γκριζάρισμα μαλλιών: Η ορατή εκδήλωση της μάχης του οργανισμού να θωρακιστεί από τον καρκίνο
Υγεία
10/11/2025 - 15:00
Η λήψη παρακεταμόλης κατά την εγκυμοσύνη δεν συνδέεται με αυτισμό ή ΔΕΠΥ - Νέα έρευνα διαψεύδει τον Τραμπ
Υγεία
10/11/2025 - 09:00
Νέα μονοδοσική θεραπεία υπόσχεται μείωση της χοληστερίνης κατά 50%
Υγεία
10/11/2025 - 11:00
Τέσσερα καθημερινά τρόφιμα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας όσο και μια χούφτα γλυκά
Διατροφή
11/11/2025 - 11:00
Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ο δεκάλογος της σωστής αποθεραπείας
Fitness
09/11/2025 - 08:05
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo