ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαράντα χρόνια η «Καρδιά του παιδιού» δίπλα στα καρδιοπαθή παιδιά

Υγεία
Σαράντα χρόνια η «Καρδιά του παιδιού» δίπλα στα καρδιοπαθή παιδιά
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, από της ιδρύσεώς του προ 40 και πλέον ετών, αγωνίζεται με πρωταρχικό στόχο να συνδράμει με κάθε τρόπο και χωρίς καμία διάκριση όλα τα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους, στηρίζοντας και σεβόμενος τις επιλογές των γονέων, παρέχοντας ενημέρωση, ηθική αλλά και οικονομική βοήθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, με διαφανή και ακριβοδίκαια κριτήρια και διαδικασίες.
Πέμπτη, 02/06/2022 - 15:39
— Photo: pixabay
News4Health Team News4Health Team

Στην πορεία των 40 αυτών ετών, Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:

α) Πρωτοστάτησε αγωνιζόμενη για την ίδρυση του πρώτου Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο Παίδων « Αγία Σοφία».

β) Χαιρέτισε την δημιουργία και στήριξε την λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Ωνάσειο, ώστε να καλυφθούν κενά που άφηνε η λειτουργία του ΠΚΧ στο «Αγία Σοφία», ιδιαίτερα δεδομένου ότι το Ωνάσειο είναι μεν νοσοκομείο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά ανήκει στο κράτος.

γ) Όταν ιδιωτικοί φορείς, καλύπτοντας κενά στην παροχή υπηρεσιών των δύο δημοσίων κέντρων, ίδρυσαν δύο νέες παιδοκαρδιοχειρουργικές κλινικές, στο ΜΗΤΕΡΑ και στο ΙΑΣΩ, σεβαστήκαμε και στηρίξαμε την απόφαση όποιων γονέων έκριναν ότι εκεί θα ήταν καλύτερα να απευθυνθούν για την θεραπεία των παιδιών τους: α) με παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο ώστε τα δημόσια ασφαλιστικά Ταμεία να σέβονται και αυτά την επιλογή των γονέων, ζητώντας από τα Ταμεία να καλύπτουν πλήρως τα νοσήλια β) Με παραστάσεις στα ιδιωτικά κέντρα να κάνουν σημαντικές εκπτώσεις στις χρεώσεις συμμετοχής των γονέων στα νοσήλια, για τα καρδιοπαθή παιδιά, στα πλαίσια των προγραμμάτων τους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και γ) Βοηθώντας και εμείς οικονομικά όσο μπορούσαμε για την κάλυψη της συμμετοχής των γονέων στα νοσήλια, ώστε οι γονείς να μπορούν αποφασίζουν ελεύθερα, κατά το δυνατόν χωρίς οικονομικούς περιορισμούς.

Παράλληλα, η ΚΑΡΔΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ παγίως έχει διατυπώσει με υπομνήματα και πολλαπλές παραστάσεις στους αρμοδίους τις εξής θέσεις:

Τα αποτελέσματα των Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων πρέπει να κοινοποιούνται δημόσια, και να ελέγχονται για την αλήθεια και ακρίβειά τους από ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς. Μόνο έτσι οι γονείς θα μπορούν να αποφασίζουν που θα απευθύνονται για το υπέρτατο αγαθό αποκατάσταση της υγείας των παιδιών τους.

Το κράτος οφείλει να διασφαλίσει ότι η βασισμένη σε αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια επιλογή παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου από τους γονείς θα τους είναι και οικονομικά εφικτή, δηλαδή η κάλυψη των εξόδων από το δημόσιο ταμείο θα είναι πλήρης.

Το κράτος οφείλει να θεσμοθετήσει πάγια Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων οι οποίοι θα προτείνουν τα κατάλληλα μέτρα για την διασφάλιση υψηλού επιπέδου θεραπείας για όλα τα καρδιοπαθή παιδιά στην Ελλάδα, χωρίς διακρίσεις.

Για τον λόγο αυτό Η ΚΑΡΔΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ έχει χαιρετίσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την συγκρότηση από το Υπουργείο Υγείας της Επιτροπής Καρδιοχειρουργικής Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΚΕΣΥ, απαρτιζόμενη από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, στην οποία ανέθεσε να εισηγηθεί τα δέοντα μέτρα στο Υπουργείο. Επίσης, ευχαριστεί και πάλι για το γεγονός ότι εκπροσωπείται δια της Προέδρου της στην Επιτροπή αυτή. Σημειώνει επί πλέον ικανοποίηση για τις εξαιρετικές Εισηγήσεις που έχουν γίνει, εκφράζει όμως και την σοβαρή ανησυχία της διότι καμία από τις Εισηγήσεις αυτές δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, Η ΚΑΡΔΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της ενίσχυσης του ΠΚΧ Κέντρου στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία (ΕΚΑΣΚΑΠ), ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως και σε υψηλό επίπεδο. Συνεπώς, η έκκληση που εκφράζει με το από 23/05/2022 Δελτίο Τύπου (που μας κοινοποιήθηκε) το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας για ενίσχυση του ΕΚΑΣΚΑΠ, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι το ΕΚΑΣΚΑΠ δεν είναι το μοναδικό Δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο. Είναι γνωστό ότι το Ωνάσειο ανήκει και επιδοτείται από το κράτος, διοικείται από ΔΣ που ορίζει το κράτος, και η νοσηλεία των παιδιών εκεί είναι δωρεάν. Με άλλα λόγια, από την οπτική των γονέων και για τις ανάγκες των παιδιών μας, παρά τις καθαρά νομικής φύσης διαφορές, τα Νοσοκομείο Παίδων « Αγία Σοφία» και το Ωνάσειο είναι εξίσου δημόσια κέντρα και επιθυμούμε να λειτουργούν και τα δύο σε υψηλό επίπεδο για τα παιδιά μας. Συμφωνούμε απολύτως και επικροτούμε να ενισχυθούν, τόσο το ΕΚΑΣΚΑΠ, όσο και το Ωνάσειο, όπου ίσως χρειάζεται. Έτσι, η όποια ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δημοσίων κέντρων, ή και μία ενδεχόμενη συγχώνευσή τους, αν την προκρίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, δεν μας βρίσκει αντίθετους.

Αντιθέτως, στην παρούσα φάση και με τα σημερινά δεδομένα, με το Δελτίο Τύπου της ΠΚΔ Εταιρείας να επιβεβαιώνει αυτό που είναι ευρέως γνωστό, δηλαδή την ύπαρξη από ετών σοβαρής δυσλειτουργίας στο ΕΚΑΣΚΑΠ, μια στενή συνεργασία τουλάχιστον των δύο δημοσίων κέντρων μεταξύ τους, ίσως δε και των ιδιωτικών, φαίνεται επιβεβλημένη. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν όλοι να ιεραρχούν ψηλότερα την υγεία των παιδιών μας.

Αυτή ακριβώς η δυσλειτουργία του ΕΚΑΣΚΑΠ που αναφέρει η ΠΚΔ Εταιρεία αναγκάζει τους γονείς να αναζητούν λύση για τις καθημερινές επιτακτικές ανάγκες υγείας των παιδιών τους. Ενώ θα είναι ευχής έργο να λειτουργήσει σωστά και το ΕΚΑΣΚΑΠ, και το Ωνάσειο ακόμα καλύτερα, οι γονείς όμως που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη ΤΩΡΑ, δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα γίνουν προσλήψεις, πότε θα εκπαιδευτεί προσωπικό και πότε θα γίνει ό,τι άλλο κρίνουν οι ειδικοί ώστε το ΕΚΑΣΚΑΠ να λειτουργεί πλήρως και σε υψηλό επίπεδο. Οι γονείς έχουν ανάγκη να γνωρίζουν ΤΩΡΑ ποια είναι τα αποτελέσματα σε όλα τα παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα, ώστε να μπορούν να στηρίζουν τις αποφάσεις τους σε πραγματικά δεδομένα, και χρειάζονται ΤΩΡΑ πλήρη κάλυψη των νοσηλίων από το δημόσιο ταμείο, ανεξάρτητα από την επιλογή τους.

Για την διασφάλιση της ποιότητας της καρδιοχειρουργικής και καρδιολογικής φροντίδας των παιδιών μας στο άμεσο και απώτερο μέλλον, η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κάνει έκκληση στην Πολιτεία να μην ολιγωρεί άλλο, αλλά να υλοποιήσει ταχύτατα τις εισηγήσεις των καταξιωμένων ειδικών επιστημόνων που η ίδια όρισε. Η πολύχρονη περίοδος του προβληματισμού, των συζητήσεων και των χρήσιμων διαβουλεύσεων είναι πλέον επιτακτικό να αντικατασταθεί από συγκεκριμένες αποφάσεις και έργα. Το επιτάσσει η ανάγκη να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών.

  • ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΚΑΡΔΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Σταθερά μονοψήφιος αριθμός θανάτων - Χαμηλά οι διασωληνωμένοι
Κορονοϊός Ελλάδα: Σταθερά μονοψήφιος αριθμός θανάτων - Χαμηλά οι διασωληνωμένοι 02 Ιουνίου 2022
Η Όμικρον εκτόξευσε τα επίπεδα ανοσίας στον παγκόσμιο πληθυσμό 02 Ιουνίου 2022
Η Όμικρον εκτόξευσε τα επίπεδα ανοσίας στον παγκόσμιο πληθυσμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος είναι ο ιδανικός καρδιακός ρυθμός και τι μπορούν να αποκαλύψουν οι τιμές του για την υγεία
Υγεία
08/07/2026 - 18:32

Ποιος είναι ο ιδανικός καρδιακός ρυθμός και τι μπορούν να αποκαλύψουν οι τιμές του για την υγεία

Καύσωνας και υγεία: Οι παθήσεις που επιδεινώνονται από την ακραία ζέστη
Υγεία
24/06/2026 - 15:00

Καύσωνας και υγεία: Οι παθήσεις που επιδεινώνονται από την ακραία ζέστη

Έξι τρόποι να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Υγεία
15/06/2026 - 19:00

Έξι τρόποι να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας

Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας
Διατροφή
13/06/2026 - 16:34

Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας

Πώς ο συνδυασμός φρούτων με τσάι μπορεί να δημιουργήσει ασπίδα για την υγεία της καρδιάς
Διατροφή
10/06/2026 - 10:00

Πώς ο συνδυασμός φρούτων με τσάι μπορεί να δημιουργήσει ασπίδα για την υγεία της καρδιάς

Το σωστό playlist μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια αλλά και την ένταση της προπόνησης
Fitness
11/05/2026 - 14:27

Το σωστό playlist μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια αλλά και την ένταση της προπόνησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι είναι το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, ποια τα συμπτώματά του και πως αντιμετωπίζεται
Υγεία
17/07/2026 - 19:12
Προ των πυλών ο καύσωνας με τα πρώτα 40άρια - Ομάδες υψηλού κινδύνου και οδηγίες προστασίας
Επικαιρότητα
17/07/2026 - 18:24
Η ΠΟΕΡΓΙ ζητάει από τον ΕΟΠΥΥ αυστηρότερο έλεγχο της συνταγογράφησης και μηνιαία δημοσιοποίηση του rebate
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 17:58
Μπορεί η πολυγλωσσία να μειώσει πραγματικά τον κίνδυνο άνοιας; Δεν είναι τόσο απλό...
Υγεία
17/07/2026 - 17:34
Οκτώ χρήσιμες οδηγίες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για ασφαλή κολύμβηση
Fitness
17/07/2026 - 16:53
Εμμηνόπαυση: Είναι η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης το «μυστικό» της υγιούς γήρανσης;
Health Talk
17/07/2026 - 16:29
Γεωργιάδης: «Πρακτικά σε λίγο καιρό θα έχουμε το νέο "Σισμανόγλειο"»
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 16:13
Δυσιδρωσικό έκζεμα: Η καλοκαιρινή δερματική πάθηση με τις φουσκάλες και την έντονη φαγούρα
Υγεία
17/07/2026 - 16:00
Κόκκινα μαλλιά: Νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν απρόσμενο προστατευτικό ρόλο του γονιδίου τους
Υγεία
17/07/2026 - 15:00
ΠΙΣ: Καταγγέλλει κυβερνητική παρέμβαση στη διοίκησή του
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 14:08
Ινδία: Πράσινο φως στη σεμαγλουτίδη για το λιπώδες ήπαρ
Pharma News
17/07/2026 - 14:00
Καρκίνος του πνεύμονα σε μη καπνιστές κάτω των 50: Ο ρόλος των φυτοφαρμάκων σε φρούτα-λαχανικα
Υγεία
17/07/2026 - 13:00
Η τσίχλα με ζάχαρη μετά από κατανάλωση παντζαριού μπορεί να μειώσει προσωρινά την αρτηριακή πίεση
Διατροφή
17/07/2026 - 12:00
Όταν ο διαλογισμός αυξάνει το άγχος
Ψυχική Υγεία
17/07/2026 - 11:00
Αγγλία: Απαγόρευση της πρόσβασης σε ενεργειακά ποτά στους κάτω των 16 ετών
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 10:00
Το success story της Ουγκάντα στη μάχη κατά του Έμπολα: Πήρε εξιτήριο ο τελευταίος ασθενής
Υγεία
17/07/2026 - 09:00
Η ΕΟΠΕ ζητεί ουσιαστική συμμετοχή στην εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 07:28
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΘ
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 03:43
Πουλής στο 12th MedTech Conference: «Σε τέσσερις πυλώνες ο μετασχηματισμός του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 00:03
ΟΦΕΤ: Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδύσεων» στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»
Pharma News
16/07/2026 - 23:18
Θεσσαλονίκη: Στις 19 Ιουλίου τα εγκαίνια του κοινωνικού οδοντιατρείου των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 22:02
Επανεκλογή Πατούλη και νέα τετραετής θητεία στην προεδρία του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 21:36
Επτά απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές για απολαυστικές ερωτικές και σεξουαλικές εμπειρίες το καλοκαίρι
Ψυχική Υγεία
16/07/2026 - 20:44
Ποδόσφαιρο... αλλιώς για τη σωματική και ψυχική υγεία ατόμων από 50 έως και 70 ετών
Fitness
16/07/2026 - 20:17
Οι ethnic διατροφές ίσως κρύβουν πολύτιμα μυστικά κατά των χρόνιων παθήσεων
Διατροφή
16/07/2026 - 19:49
Θεμιστοκλέους: «Ζήτημα δημόσιας υγείας η προστασία των ανηλίκων από τα social media»
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 19:04
ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς
Υγεία
16/07/2026 - 18:28
Η ΕΙΝΑΠ ζητεί παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις οδοντιατρικά χειρουργεία σε άτομα με αυτισμό
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 18:11
Πώς θα καταλάβετε αν σας έχει τσιμπήσει τσιμπούρι και πότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια
Υγεία
16/07/2026 - 17:47
Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία
Pharma Policy
16/07/2026 - 17:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη μετατροπή εφημερίας χειρουργού στο Νοσοκομείο Ρόδου
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 21:01
Η AstraZeneca Ελλάδας πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work
Pharma News
15/07/2026 - 07:22
Ζάχαρη: Ο φαύλος κύκλος του εθισμού και πως επιτυγχάνεται η απεξάρτηση
Διατροφή
15/07/2026 - 08:44
ΠΑΝ.ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.: «Καμία νομοθέτηση για το ΝΠΔΔ Ψυχολόγων χωρίς τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων»
Πολιτική Υγείας
15/07/2026 - 10:41
Μητσοτάκης από Ιστιαία: «Η μονάδα αιμοκάθαρσης μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες στη Βόρεια Εύβοια»
Πολιτική Υγείας
15/07/2026 - 12:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo