ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεανικότερη επιδερμίδα: Αυτές είναι οι συνδιαστικές θεραπείες που κάνουν «θαύματα»

Ψυχική Υγεία
Νεανικότερη επιδερμίδα: Αυτές είναι οι συνδιαστικές θεραπείες που κάνουν «θαύματα»
Ο συνδυασμός PRP και υαλουρονικού οξέος είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, αφού προσφέρει αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, συγκριτικά με την εφαρμογή των δύο αυτών θεραπειών μεμονωμένα.
Τετάρτη, 30/11/2022 - 14:15
News4Health Team News4Health Team
Το συμπέρασμα αυτό δεν αφορά μόνο στην εμπειρική άποψη των ειδικών αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από διάφορες μελέτες.
Μια εξ αυτών πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πλαστικής και Αισθητικής Επανορθωτικής Χειρουργικής, του Νοσοκομείου Henri Mondor, της Γαλλίας και δημοσιεύθηκε στο Aesthetic Surgery Journal.
«Η επιδείνωση της εμφάνισης του δέρματος οφείλεται στην απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του. Σχετίζεται άμεσα με την ηλικία καi κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και με ορισμένες επιβαρυντικές για αυτό συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο.
Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για θεραπείες που βελτιώνουν την όψη του προσώπου έχει αυξηθεί σημαντικά, δεδομένης της αύξησης του ηλικιωμένου πληθυσμού, ο οποίος όμως είναι πολύ πιο ενεργός απ’ ό,τι στο παρελθόν, προσέχει την υγεία και τη σιλουέτα του και επιθυμεί να νιώθει και να δείχνει όμορφος», σημειώνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.
Οι αισθητικές θεραπείες του προσώπου έχουν εξελιχθεί αντίστοιχα για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις, αναλόγως της ηλικίας και των αναγκών του δέρματος.
Έχουν αναπτυχθεί ελάχιστα επεμβατικοί τρόποι αναζωογόνησής του, οι οποίοι με ανώδυνο τρόπο και σε λίγα λεπτά γυρνούν τον χρόνο πίσω, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.
Η μεσοθεραπεία είναι μια από αυτές. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική ιατρική τεχνική που συνίσταται στη χορήγηση ενδοδερμικών ενέσεων με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες ή ένζυμα, στην περιοχή που χρήζει βελτίωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων και τη διέγερση των ινοβλαστών, ώστε να ενεργοποιηθεί με φυσικό τρόπο η σύνθεση ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.
Στην πλαστική χειρουργική έχει εισαχθεί την τελευταία δεκαετία και είναι ευεργετική τόσο σε νεότερα άτομα για τη μείωση των ρυτίδων και την αποκατάσταση της συνοχής του δέρματος, όσο και σε μεγαλύτερους ανθρώπους για την επαναφορά της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του.
Αντί για θρεπτικά συστατικά μπορεί να ενεθεί το ίδιο το αίμα του θεραπευόμενου. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (α-PRP), γίνεται με την έγχυση μιας μικρής ποσότητας αίματος του ίδιου του ασθενούς, αφού ληφθεί και φυγοκεντρηθεί.
Τα ερυθρά αιμοσφαίρια αφαιρούνται κατά τη διαδικασία, αφήνοντας το πλάσμα με υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, μερικές φορές με λευκοκύτταρα, το οποίο εισάγεται εκ νέου στο δέρμα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα των
θεραπευτικών οφελών.
Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών που παρακολουθεί την πορεία και τη δημοτικότητα της θεραπείας αυτής από το 2015, αναφέρει ότι η χρήση της για σκοπούς κοσμητικής φύσεως έχει σημειώσει αύξηση 25% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το υαλουρονικό οξύ από την άλλη είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, από τα κύρια της εξωκυτταρικής μήτρας, που διεγείρει τα κύτταρα και συμβάλει στην ανάπλαση των ιστών. Τα επίπεδά του μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και η όψη του δέρματος δείχνει πιο γερασμένη, καθώς χάνει την υγρασία και τον όγκο του και δεν προστατεύεται επαρκώς από τον ήλιο.
Έτσι, οι ενδοδερμικές ενέσεις υαλουρονικού οξέος έχουν γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αισθητική δερματολογία για την αναπλήρωσή του και την αναζωογόνηση του.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών φαίνεται ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Η γαλλική μελέτη το αποδεικνύει.
Οι ερευνητές θέλοντας να διερευνήσουν και να αξιολογήσουν τη συνδυαστική επίδραση των ενέσεων υαλουρονικού οξέος (HA) και του αυτόλογου πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (α-PRP) στην αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, επέλεξαν 93 ασθενείς άνω των 40 ετών, που είχαν ρυτίδες, θαμπό και ξηρό δέρμα, με απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας.
Οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, για να υποβληθούν σε μια σειρά 3 θεραπευτικών συνεδριών με έγχυση α-PRP, υαλουρονικού οξέος ή συνδυασμού α- PRP και HA στα μάγουλα.
Διαπίστωσαν ότι η συνδυαστική θεραπεία οδήγησε σε πολύ σημαντική βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του προσώπου, σε σύγκριση με τη θεραπεία μόνο με α-PRP ή HA. Όσες έλαβαν συνδυαστική θεραπεία παρουσίασαν 20%, 24% και 17% αύξηση της βαθμολογίας FACE-Q (ερωτηματολόγιο για την ικανοποίηση των ασθενών από την εμφάνιση του προσώπου τους) τον 1ο, 3ο και 6ο μήνα μετά τη θεραπεία, αντίστοιχα.
Για την ομάδα που έκανε μόνο θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, η βελτίωση της βαθμολογίας FACE-Q ήταν 12%, 11% και 6%, ενώ για την ομάδα α-PRP η βελτίωση ήταν 9%, 11% και 8%, αντίστοιχα.
Οι βιοφυσικές μετρήσεις έδειξαν σημαντικά βελτιωμένη ελαστικότητα του δέρματος για την ομάδα που έλαβε συνδυαστική θεραπεία, σε σύγκριση με τις ομάδες που έλαβαν μόνο α-PRP ή HA. Καμία ομάδα δεν παρουσίασε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.
«Φάνηκε ότι ο συνδυασμός α-PRP και υαλουρονικού οξέος βελτίωσε την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του δέρματος. Είναι φανερό, δηλαδή, πως όταν οι δύο θεραπείες χρησιμοποιούνται μαζί προσφέρουν πιο ισχυρόθεραπευτικό αποτέλεσμα σε όσους επιθυμούν να αναζωογονήσουν το δέρμα του προσώπου, το οποίο δείχνει νεότερο, πιο λαμπερό, πιο ελαστικό και πιο σφριγηλό.
Μάλιστα, τα ευρήματα έδειξαν ότι η σφριγηλότητα του δέρματος βελτιωνόταν όλοκαι περισσότερο στους ασθενείς που ήταν άνω των 50 ετών.
Εκτός από το υαλουρονικό οξύ, το α-PRP μπορεί να συνδυαστεί και με microneedling, για τη συνολική αποκατάσταση της εμφάνισης του προσώπου, που περιλαμβάνει τη λείανση των ρυτίδων, τη μείωση της διαμέτρου των πόρων, την εξαφάνιση των κηλίδων του δέρματος και τη βελτίωση των ουλών.
Από τις θεραπείες αυτές μπορούν να επωφεληθούν όσοι έχουν επιφανειακές ή βαθύτερες ρυτίδες, χαλάρωση και απώλεια του όγκου και της σφριγηλότητας του δέρματος, θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα, μαύρους κύκλους, διεσταλμένους πόρους αλλά και ουλές από ακμή ή τραυματισμούς», καταλήγει ο ιατρός Γεώργιος Βελημβασάκης.

Δείτε επίσης: Λαμπερή επιδερμίδα: Με ποιες θεραπείες θα την αποκτήσετε

  • ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
  • PRP
  • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
  • ΠΡΟΣΩΠΟ
  • ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καμπάνια κατά του σεξισμού στο μετρό: «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια»
Καμπάνια κατά του σεξισμού στο μετρό: «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια» 29 Νοεμβρίου 2022
Μελέτη: Το 78,6% των ανδρών κάνουν cybersex τουλάχιστον κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι λόγοι που το επιλέγουν 04 Δεκεμβρίου 2022
Μελέτη: Το 78,6% των ανδρών κάνουν cybersex τουλάχιστον κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι λόγοι που το επιλέγουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EFPIA: Το «κλειδί» για επενδύσεις άνω των 45 δισ. ευρώ στην έρευνα και την ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία
Pharma Policy
09/06/2026 - 20:04

EFPIA: Το «κλειδί» για επενδύσεις άνω των 45 δισ. ευρώ στην έρευνα και την ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία

Φάρμακο για την ανάπτυξη των μυών φαίνεται να προστατεύει από την απώλεια μυϊκής μάζας κατά τη λήψη GLP-1
Υγεία
09/06/2026 - 12:00

Φάρμακο για την ανάπτυξη των μυών φαίνεται να προστατεύει από την απώλεια μυϊκής μάζας κατά τη λήψη GLP-1

Η κακή ποιότητα ύπνου στην παιδική ηλικία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στην εφηβεία
Ψυχική Υγεία
09/06/2026 - 09:00

Η κακή ποιότητα ύπνου στην παιδική ηλικία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στην εφηβεία

Βότανο της κινεζικής ιατρικής θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της τριχόπτωσης
Υγεία
09/06/2026 - 13:00

Βότανο της κινεζικής ιατρικής θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της τριχόπτωσης

Πόσο συχνά αεριζόμαστε; Πια υπάρχει εφαρμογή καταγραφής!
Υγεία
08/06/2026 - 21:00

Πόσο συχνά αεριζόμαστε; Πια υπάρχει εφαρμογή καταγραφής!

Η μικροβιακή αντοχή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω των ωκεανών
Υγεία
08/06/2026 - 20:00

Η μικροβιακή αντοχή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω των ωκεανών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάλος στη Γαλλία με δημόσιους λειτουργούς που εμπλέκονται με σεξουαλική ή έμφυλη βία
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 03:44
Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο στις 15 Ιουνίου
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 00:08
UCB: Νέο πρόσωπο στην ειδική διεύθυνση για την πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες
Pharma News
09/06/2026 - 21:47
Γιατί δεν πρέπει να το φοβόμαστε το Laser μυωπίας το καλοκαίρι
Health Talk
09/06/2026 - 20:52
EFPIA: Το «κλειδί» για επενδύσεις άνω των 45 δισ. ευρώ στην έρευνα και την ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία
Pharma Policy
09/06/2026 - 20:04
Γεωργιάδης: «Ανοίγουμε πολλές θέσεις για μόνιμο και επικουρικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ»
Πολιτική Υγείας
09/06/2026 - 19:38
Θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ σε νέο φάρμακο για τον μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου
Pharma News
09/06/2026 - 19:21
Εθελοντές του ΕΕΣ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε θύμα τροχαίου στην Ποσειδώνος
Επικαιρότητα
09/06/2026 - 18:44
Από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο: Το κρίσιμο καλοκαίρι για τους πρωτοετείς και ο ρόλος των γονέων
Ψυχική Υγεία
09/06/2026 - 18:11
ΕΝΑΣΕΛ: Βήματα προόδου έχει κάνει η Ελλάδα στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας
Patient Talk
09/06/2026 - 17:43
Καταδίκη χειρουργού που έκανε προληπτική μαστεκτομή σε ασθενή χωρίς γονιδιακή ένδειξη για καρκίνο
Επικαιρότητα
09/06/2026 - 17:18
Βραδιά αφιερωμένη στην Ιατρική Αριστεία και βραβεύσεις στο Μαρούσι
Επικαιρότητα
09/06/2026 - 16:31
Ο FDA ενέκρινε φάρμακο της Pfizer για την αιμορροφιλία σε παιδιά
Pharma News
09/06/2026 - 15:57
Θεμιστοκλέους: «Συνολικά 8.000 μόνιμες και επικουρικές θέσεις στο ΕΣΥ για το 2026»
Πολιτική Υγείας
09/06/2026 - 15:32
Ετήσια έκθεση της EUDA για τα ναρκωτικά: Τουλάχιστον 7.600 θάνατοι στην ΕΕ από υπερβολική δόση
Ψυχική Υγεία
09/06/2026 - 15:14
ASCO 2026: Η ιατρική ακριβείας αλλάζει το τοπίο στην ογκολογία – Νέες θεραπείες για δύσκολους καρκίνους
Υγεία
09/06/2026 - 15:00
Νέα ΚΥΑ: Από την 1η Ιουλίου ισχύουν οι εξαιρέσεις στη χρήση μολύβδου
Επικαιρότητα
09/06/2026 - 14:33
Νέο ιατρείο διαταραχών μνήμης στο ΙΑΣΩ Γενική Κλινική
Υπηρεσίες Υγείας
09/06/2026 - 14:16
ΙΟΒΕ: Το εισόδημα εξακολουθεί να καθορίζει την πρόσβαση στην υγεία και τη φροντίδα στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
09/06/2026 - 14:00
Βότανο της κινεζικής ιατρικής θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της τριχόπτωσης
Υγεία
09/06/2026 - 13:00
Φάρμακο για την ανάπτυξη των μυών φαίνεται να προστατεύει από την απώλεια μυϊκής μάζας κατά τη λήψη GLP-1
Υγεία
09/06/2026 - 12:00
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Moderna ξεκινούν κλινικές δοκιμές εμβολίου που θα μπορούσε να προλαμβάνει τον καρκίνο
Υγεία
09/06/2026 - 11:00
Γεωργιάδης από την Καστοριά: Το υπουργείο Υγείας πέτυχε 100% απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
09/06/2026 - 09:54
Η κακή ποιότητα ύπνου στην παιδική ηλικία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στην εφηβεία
Ψυχική Υγεία
09/06/2026 - 09:00
Καλπάζει ο ιός Εμπόλα στην Κεντρική Αφρική: Ανησυχία για διασυνοριακή μετάδοση
Υγεία
09/06/2026 - 08:20
Μ. Βρετανία: «Τέλος» στα σολάριουμ; – Στο τραπέζι καθολική απαγόρευση
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 22:00
Πόσο συχνά αεριζόμαστε; Πια υπάρχει εφαρμογή καταγραφής!
Υγεία
08/06/2026 - 21:00
Η μικροβιακή αντοχή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω των ωκεανών
Υγεία
08/06/2026 - 20:00
Τι συμβαίνει στο λίπος όταν χάνουμε κιλά;
Υγεία
08/06/2026 - 19:00
Καρδιο-ογκολογία: Πώς η έγκαιρη παρακολούθηση προστατεύει την καρδιά των γυναικών με καρκίνο του μαστού
Υγεία
08/06/2026 - 18:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο εξωστρέφειας από το ΕΒΕΑ στην ELPEN για την εξαγωγική της δραστηριότητα
Pharma News
08/06/2026 - 12:09
ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις υγειονομικών την Τετάρτη 10 Ιουνίου για τον αποκλεισμό από τα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 13:52
Γεωργιάδης: «Η βοήθεια των ιδιωτών προς το ΕΣΥ δεν είναι ντροπή, ούτε αδυναμία του κράτους»
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:19
Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις σημαντικού υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο της Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 14:59
Θεμιστοκλέους: Στις 3 ώρες και 40 λεπτά ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 17:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo