ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεανικότερη επιδερμίδα: Αυτές είναι οι συνδιαστικές θεραπείες που κάνουν «θαύματα»

Ψυχική Υγεία
Νεανικότερη επιδερμίδα: Αυτές είναι οι συνδιαστικές θεραπείες που κάνουν «θαύματα»
Ο συνδυασμός PRP και υαλουρονικού οξέος είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, αφού προσφέρει αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, συγκριτικά με την εφαρμογή των δύο αυτών θεραπειών μεμονωμένα.
Τετάρτη, 30/11/2022 - 14:15
News4Health Team News4Health Team
Το συμπέρασμα αυτό δεν αφορά μόνο στην εμπειρική άποψη των ειδικών αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από διάφορες μελέτες.
Μια εξ αυτών πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πλαστικής και Αισθητικής Επανορθωτικής Χειρουργικής, του Νοσοκομείου Henri Mondor, της Γαλλίας και δημοσιεύθηκε στο Aesthetic Surgery Journal.
«Η επιδείνωση της εμφάνισης του δέρματος οφείλεται στην απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του. Σχετίζεται άμεσα με την ηλικία καi κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και με ορισμένες επιβαρυντικές για αυτό συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο.
Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για θεραπείες που βελτιώνουν την όψη του προσώπου έχει αυξηθεί σημαντικά, δεδομένης της αύξησης του ηλικιωμένου πληθυσμού, ο οποίος όμως είναι πολύ πιο ενεργός απ’ ό,τι στο παρελθόν, προσέχει την υγεία και τη σιλουέτα του και επιθυμεί να νιώθει και να δείχνει όμορφος», σημειώνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.
Οι αισθητικές θεραπείες του προσώπου έχουν εξελιχθεί αντίστοιχα για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις, αναλόγως της ηλικίας και των αναγκών του δέρματος.
Έχουν αναπτυχθεί ελάχιστα επεμβατικοί τρόποι αναζωογόνησής του, οι οποίοι με ανώδυνο τρόπο και σε λίγα λεπτά γυρνούν τον χρόνο πίσω, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.
Η μεσοθεραπεία είναι μια από αυτές. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική ιατρική τεχνική που συνίσταται στη χορήγηση ενδοδερμικών ενέσεων με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες ή ένζυμα, στην περιοχή που χρήζει βελτίωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων και τη διέγερση των ινοβλαστών, ώστε να ενεργοποιηθεί με φυσικό τρόπο η σύνθεση ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.
Στην πλαστική χειρουργική έχει εισαχθεί την τελευταία δεκαετία και είναι ευεργετική τόσο σε νεότερα άτομα για τη μείωση των ρυτίδων και την αποκατάσταση της συνοχής του δέρματος, όσο και σε μεγαλύτερους ανθρώπους για την επαναφορά της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του.
Αντί για θρεπτικά συστατικά μπορεί να ενεθεί το ίδιο το αίμα του θεραπευόμενου. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (α-PRP), γίνεται με την έγχυση μιας μικρής ποσότητας αίματος του ίδιου του ασθενούς, αφού ληφθεί και φυγοκεντρηθεί.
Τα ερυθρά αιμοσφαίρια αφαιρούνται κατά τη διαδικασία, αφήνοντας το πλάσμα με υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, μερικές φορές με λευκοκύτταρα, το οποίο εισάγεται εκ νέου στο δέρμα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα των
θεραπευτικών οφελών.
Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών που παρακολουθεί την πορεία και τη δημοτικότητα της θεραπείας αυτής από το 2015, αναφέρει ότι η χρήση της για σκοπούς κοσμητικής φύσεως έχει σημειώσει αύξηση 25% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το υαλουρονικό οξύ από την άλλη είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, από τα κύρια της εξωκυτταρικής μήτρας, που διεγείρει τα κύτταρα και συμβάλει στην ανάπλαση των ιστών. Τα επίπεδά του μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και η όψη του δέρματος δείχνει πιο γερασμένη, καθώς χάνει την υγρασία και τον όγκο του και δεν προστατεύεται επαρκώς από τον ήλιο.
Έτσι, οι ενδοδερμικές ενέσεις υαλουρονικού οξέος έχουν γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αισθητική δερματολογία για την αναπλήρωσή του και την αναζωογόνηση του.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών φαίνεται ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Η γαλλική μελέτη το αποδεικνύει.
Οι ερευνητές θέλοντας να διερευνήσουν και να αξιολογήσουν τη συνδυαστική επίδραση των ενέσεων υαλουρονικού οξέος (HA) και του αυτόλογου πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (α-PRP) στην αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, επέλεξαν 93 ασθενείς άνω των 40 ετών, που είχαν ρυτίδες, θαμπό και ξηρό δέρμα, με απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας.
Οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, για να υποβληθούν σε μια σειρά 3 θεραπευτικών συνεδριών με έγχυση α-PRP, υαλουρονικού οξέος ή συνδυασμού α- PRP και HA στα μάγουλα.
Διαπίστωσαν ότι η συνδυαστική θεραπεία οδήγησε σε πολύ σημαντική βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του προσώπου, σε σύγκριση με τη θεραπεία μόνο με α-PRP ή HA. Όσες έλαβαν συνδυαστική θεραπεία παρουσίασαν 20%, 24% και 17% αύξηση της βαθμολογίας FACE-Q (ερωτηματολόγιο για την ικανοποίηση των ασθενών από την εμφάνιση του προσώπου τους) τον 1ο, 3ο και 6ο μήνα μετά τη θεραπεία, αντίστοιχα.
Για την ομάδα που έκανε μόνο θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, η βελτίωση της βαθμολογίας FACE-Q ήταν 12%, 11% και 6%, ενώ για την ομάδα α-PRP η βελτίωση ήταν 9%, 11% και 8%, αντίστοιχα.
Οι βιοφυσικές μετρήσεις έδειξαν σημαντικά βελτιωμένη ελαστικότητα του δέρματος για την ομάδα που έλαβε συνδυαστική θεραπεία, σε σύγκριση με τις ομάδες που έλαβαν μόνο α-PRP ή HA. Καμία ομάδα δεν παρουσίασε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.
«Φάνηκε ότι ο συνδυασμός α-PRP και υαλουρονικού οξέος βελτίωσε την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του δέρματος. Είναι φανερό, δηλαδή, πως όταν οι δύο θεραπείες χρησιμοποιούνται μαζί προσφέρουν πιο ισχυρόθεραπευτικό αποτέλεσμα σε όσους επιθυμούν να αναζωογονήσουν το δέρμα του προσώπου, το οποίο δείχνει νεότερο, πιο λαμπερό, πιο ελαστικό και πιο σφριγηλό.
Μάλιστα, τα ευρήματα έδειξαν ότι η σφριγηλότητα του δέρματος βελτιωνόταν όλοκαι περισσότερο στους ασθενείς που ήταν άνω των 50 ετών.
Εκτός από το υαλουρονικό οξύ, το α-PRP μπορεί να συνδυαστεί και με microneedling, για τη συνολική αποκατάσταση της εμφάνισης του προσώπου, που περιλαμβάνει τη λείανση των ρυτίδων, τη μείωση της διαμέτρου των πόρων, την εξαφάνιση των κηλίδων του δέρματος και τη βελτίωση των ουλών.
Από τις θεραπείες αυτές μπορούν να επωφεληθούν όσοι έχουν επιφανειακές ή βαθύτερες ρυτίδες, χαλάρωση και απώλεια του όγκου και της σφριγηλότητας του δέρματος, θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα, μαύρους κύκλους, διεσταλμένους πόρους αλλά και ουλές από ακμή ή τραυματισμούς», καταλήγει ο ιατρός Γεώργιος Βελημβασάκης.

Δείτε επίσης: Λαμπερή επιδερμίδα: Με ποιες θεραπείες θα την αποκτήσετε

  • ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
  • PRP
  • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
  • ΠΡΟΣΩΠΟ
  • ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καμπάνια κατά του σεξισμού στο μετρό: «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια»
Καμπάνια κατά του σεξισμού στο μετρό: «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια» 29 Νοεμβρίου 2022
Μελέτη: Το 78,6% των ανδρών κάνουν cybersex τουλάχιστον κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι λόγοι που το επιλέγουν 04 Δεκεμβρίου 2022
Μελέτη: Το 78,6% των ανδρών κάνουν cybersex τουλάχιστον κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι λόγοι που το επιλέγουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορητό rapid test για τον ιό του Δυτικού Νείλου ερευνά το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Υγεία
24/08/2026 - 16:24

Φορητό rapid test για τον ιό του Δυτικού Νείλου ερευνά το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Καρκίνος του δέρματος: Επίθεμα 3D εκτύπωσης με μικροβελόνες υπόσχεται στοχευμένη θεραπεία
Υγεία
24/08/2026 - 12:00

Καρκίνος του δέρματος: Επίθεμα 3D εκτύπωσης με μικροβελόνες υπόσχεται στοχευμένη θεραπεία

"Πρόσωπο φερριτίνης": Τι είναι αυτός ο νέος όρος των social media και γιατί μπορεί να σάς αφορά
Υγεία
17/08/2026 - 14:30

"Πρόσωπο φερριτίνης": Τι είναι αυτός ο νέος όρος των social media και γιατί μπορεί να σάς αφορά

Η μακροχρόνια περιπέτεια των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από κεραυνούς
Υγεία
12/08/2026 - 11:12

Η μακροχρόνια περιπέτεια των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από κεραυνούς

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Το 64% των Ελλήνων εργαζόμενων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικιδίου του
Pet
06/08/2026 - 20:49

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Το 64% των Ελλήνων εργαζόμενων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικιδίου του

ΠΟΥ: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις δοκιμές θεραπειών για το σπάνιο στέλεχος Έμπολα στο Κονγκό
Υγεία
04/08/2026 - 15:00

ΠΟΥ: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις δοκιμές θεραπειών για το σπάνιο στέλεχος Έμπολα στο Κονγκό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαφωνίες στην κυβέρνηση Τραμπ για το τριπλό εμβόλιο
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 08:17
Αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε ασθενείς άνω των 65 ετών
Health Talk
24/08/2026 - 20:51
Καιρός: «Καύσωνας δύο ταχυτήτων» - Που θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες
Επικαιρότητα
24/08/2026 - 19:42
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Γιατί ορισμένες «υγιεινές» τροφές επιδεινώνουν τη φλεγμονή
Διατροφή
24/08/2026 - 19:11
«Πράσινο» και από τον FDA σε εξέταση αίματος για το Αλτσχάιμερ
Υγεία
24/08/2026 - 18:38
Πόσο καλά γερνάτε; Κάντε το τεστ της ισορροπίας στο ένα πόδι!
Υγεία
24/08/2026 - 18:04
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Τέσσερα δώρα ζωής από 18χρονο που «έσβησε» στη ΜΕΘ
Υγεία
24/08/2026 - 17:16
Φορητό rapid test για τον ιό του Δυτικού Νείλου ερευνά το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Υγεία
24/08/2026 - 16:24
Νέα δεδομένα αλλάζουν το θεραπευτικό τοπίο στον προχωρημένο καρκίνο του μαστού
Υγεία
24/08/2026 - 15:57
Κρίσιμα ερωτήματα από τον ΙΣΑ για την αυξημένη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 15:31
Ενεργειακά ποτά στην εφηβεία: Όταν η «τεχνητή ενέργεια» κρύβει έλλειψη ύπνου
Διατροφή
24/08/2026 - 15:04
Θεσσαλονίκη: Σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 51χρονης ΑΜΕΑ - Εμπλέκεται αστυνομικός
Επικαιρότητα
24/08/2026 - 14:38
Διαβήτης τύπου 2: Δεν είναι ίδιος σε αδύνατους και υπέρβαρους ασθενείς
Υγεία
24/08/2026 - 14:16
Γεωργιάδης: «Το "δικαίωμα στη λήθη" είναι το μεγαλύτερο πράγμα που πετύχαμε»
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 13:51
Αυξάνει ο καύσωνας τον κίνδυνο αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς;
Health Talk
24/08/2026 - 13:33
Νυχτερινή βάρδια ετοιμότητας: Πώς επηρεάζει τον ύπνο ακόμη κι όταν το τηλέφωνο δεν χτυπήσει
Υγεία
24/08/2026 - 13:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: «Πολύ περισσότερα τα πραγματικά κρούσματα» - Πώς γίνεται η διάγνωση
Υγεία
24/08/2026 - 12:25
Καρκίνος του δέρματος: Επίθεμα 3D εκτύπωσης με μικροβελόνες υπόσχεται στοχευμένη θεραπεία
Υγεία
24/08/2026 - 12:00
Τοξικές χημικές ουσίες στο 85% των προϊόντων προσωπικής φροντίδας – Τι έδειξαν έλεγχοι
Υγεία
24/08/2026 - 11:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 10 απλές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα
Επικαιρότητα
24/08/2026 - 10:29
Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: 27 εκ. ευρώ για τη δημιουργία Κέντρου Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 10:00
Γαλλία: Ανάκληση 260.000 προφυλακτικών – Είναι τρύπια ή σπάνε εύκολα κατά την επαφή
Επικαιρότητα
24/08/2026 - 09:00
Ψαλτοπούλου για ιό Δυτικού Νείλου: Εξελίσσεται σε σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας
Υγεία
24/08/2026 - 08:30
Γεωργιάδης από Ρόδο: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 22:47
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
21/08/2026 - 22:12
Ειδική Αγωγή: Διευρύνεται η φυσικοθεραπευτική κάλυψη παιδιών και εφήβων από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 21:47
Μεγάλη δράση του ΕΕΣ για τους τετράποδους φίλους μας στο Σύνταγμα στις 26 Αυγούστου
Pet
21/08/2026 - 21:09
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών: Οι παρεμβάσεις της ΠΕ Ανατολικής Αττικής στις εστίες μόλυνσης
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 20:43
Πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» υποβλήθηκε σε ηλεκτροχημειοθεραπεία για καρκίνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 20:09
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στη φωτιά που ξέσπασε στη Λήμνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 19:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: 27 εκ. ευρώ για τη δημιουργία Κέντρου Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 10:00
Γεωργιάδης: «Το "δικαίωμα στη λήθη" είναι το μεγαλύτερο πράγμα που πετύχαμε»
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 13:51
Ενεργειακά ποτά στην εφηβεία: Όταν η «τεχνητή ενέργεια» κρύβει έλλειψη ύπνου
Διατροφή
24/08/2026 - 15:04
Κρίσιμα ερωτήματα από τον ΙΣΑ για την αυξημένη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 15:31
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Γιατί ορισμένες «υγιεινές» τροφές επιδεινώνουν τη φλεγμονή
Διατροφή
24/08/2026 - 19:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo