ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεανικότερη επιδερμίδα: Αυτές είναι οι συνδιαστικές θεραπείες που κάνουν «θαύματα»

Ψυχική Υγεία
Νεανικότερη επιδερμίδα: Αυτές είναι οι συνδιαστικές θεραπείες που κάνουν «θαύματα»
Ο συνδυασμός PRP και υαλουρονικού οξέος είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, αφού προσφέρει αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, συγκριτικά με την εφαρμογή των δύο αυτών θεραπειών μεμονωμένα.
Τετάρτη, 30/11/2022 - 14:15
News4Health Team News4Health Team
Το συμπέρασμα αυτό δεν αφορά μόνο στην εμπειρική άποψη των ειδικών αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από διάφορες μελέτες.
Μια εξ αυτών πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πλαστικής και Αισθητικής Επανορθωτικής Χειρουργικής, του Νοσοκομείου Henri Mondor, της Γαλλίας και δημοσιεύθηκε στο Aesthetic Surgery Journal.
«Η επιδείνωση της εμφάνισης του δέρματος οφείλεται στην απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του. Σχετίζεται άμεσα με την ηλικία καi κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και με ορισμένες επιβαρυντικές για αυτό συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο.
Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για θεραπείες που βελτιώνουν την όψη του προσώπου έχει αυξηθεί σημαντικά, δεδομένης της αύξησης του ηλικιωμένου πληθυσμού, ο οποίος όμως είναι πολύ πιο ενεργός απ’ ό,τι στο παρελθόν, προσέχει την υγεία και τη σιλουέτα του και επιθυμεί να νιώθει και να δείχνει όμορφος», σημειώνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.
Οι αισθητικές θεραπείες του προσώπου έχουν εξελιχθεί αντίστοιχα για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις, αναλόγως της ηλικίας και των αναγκών του δέρματος.
Έχουν αναπτυχθεί ελάχιστα επεμβατικοί τρόποι αναζωογόνησής του, οι οποίοι με ανώδυνο τρόπο και σε λίγα λεπτά γυρνούν τον χρόνο πίσω, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.
Η μεσοθεραπεία είναι μια από αυτές. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική ιατρική τεχνική που συνίσταται στη χορήγηση ενδοδερμικών ενέσεων με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες ή ένζυμα, στην περιοχή που χρήζει βελτίωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων και τη διέγερση των ινοβλαστών, ώστε να ενεργοποιηθεί με φυσικό τρόπο η σύνθεση ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.
Στην πλαστική χειρουργική έχει εισαχθεί την τελευταία δεκαετία και είναι ευεργετική τόσο σε νεότερα άτομα για τη μείωση των ρυτίδων και την αποκατάσταση της συνοχής του δέρματος, όσο και σε μεγαλύτερους ανθρώπους για την επαναφορά της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του.
Αντί για θρεπτικά συστατικά μπορεί να ενεθεί το ίδιο το αίμα του θεραπευόμενου. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (α-PRP), γίνεται με την έγχυση μιας μικρής ποσότητας αίματος του ίδιου του ασθενούς, αφού ληφθεί και φυγοκεντρηθεί.
Τα ερυθρά αιμοσφαίρια αφαιρούνται κατά τη διαδικασία, αφήνοντας το πλάσμα με υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, μερικές φορές με λευκοκύτταρα, το οποίο εισάγεται εκ νέου στο δέρμα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα των
θεραπευτικών οφελών.
Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών που παρακολουθεί την πορεία και τη δημοτικότητα της θεραπείας αυτής από το 2015, αναφέρει ότι η χρήση της για σκοπούς κοσμητικής φύσεως έχει σημειώσει αύξηση 25% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το υαλουρονικό οξύ από την άλλη είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, από τα κύρια της εξωκυτταρικής μήτρας, που διεγείρει τα κύτταρα και συμβάλει στην ανάπλαση των ιστών. Τα επίπεδά του μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και η όψη του δέρματος δείχνει πιο γερασμένη, καθώς χάνει την υγρασία και τον όγκο του και δεν προστατεύεται επαρκώς από τον ήλιο.
Έτσι, οι ενδοδερμικές ενέσεις υαλουρονικού οξέος έχουν γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αισθητική δερματολογία για την αναπλήρωσή του και την αναζωογόνηση του.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών φαίνεται ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Η γαλλική μελέτη το αποδεικνύει.
Οι ερευνητές θέλοντας να διερευνήσουν και να αξιολογήσουν τη συνδυαστική επίδραση των ενέσεων υαλουρονικού οξέος (HA) και του αυτόλογου πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (α-PRP) στην αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, επέλεξαν 93 ασθενείς άνω των 40 ετών, που είχαν ρυτίδες, θαμπό και ξηρό δέρμα, με απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας.
Οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, για να υποβληθούν σε μια σειρά 3 θεραπευτικών συνεδριών με έγχυση α-PRP, υαλουρονικού οξέος ή συνδυασμού α- PRP και HA στα μάγουλα.
Διαπίστωσαν ότι η συνδυαστική θεραπεία οδήγησε σε πολύ σημαντική βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του προσώπου, σε σύγκριση με τη θεραπεία μόνο με α-PRP ή HA. Όσες έλαβαν συνδυαστική θεραπεία παρουσίασαν 20%, 24% και 17% αύξηση της βαθμολογίας FACE-Q (ερωτηματολόγιο για την ικανοποίηση των ασθενών από την εμφάνιση του προσώπου τους) τον 1ο, 3ο και 6ο μήνα μετά τη θεραπεία, αντίστοιχα.
Για την ομάδα που έκανε μόνο θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, η βελτίωση της βαθμολογίας FACE-Q ήταν 12%, 11% και 6%, ενώ για την ομάδα α-PRP η βελτίωση ήταν 9%, 11% και 8%, αντίστοιχα.
Οι βιοφυσικές μετρήσεις έδειξαν σημαντικά βελτιωμένη ελαστικότητα του δέρματος για την ομάδα που έλαβε συνδυαστική θεραπεία, σε σύγκριση με τις ομάδες που έλαβαν μόνο α-PRP ή HA. Καμία ομάδα δεν παρουσίασε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.
«Φάνηκε ότι ο συνδυασμός α-PRP και υαλουρονικού οξέος βελτίωσε την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του δέρματος. Είναι φανερό, δηλαδή, πως όταν οι δύο θεραπείες χρησιμοποιούνται μαζί προσφέρουν πιο ισχυρόθεραπευτικό αποτέλεσμα σε όσους επιθυμούν να αναζωογονήσουν το δέρμα του προσώπου, το οποίο δείχνει νεότερο, πιο λαμπερό, πιο ελαστικό και πιο σφριγηλό.
Μάλιστα, τα ευρήματα έδειξαν ότι η σφριγηλότητα του δέρματος βελτιωνόταν όλοκαι περισσότερο στους ασθενείς που ήταν άνω των 50 ετών.
Εκτός από το υαλουρονικό οξύ, το α-PRP μπορεί να συνδυαστεί και με microneedling, για τη συνολική αποκατάσταση της εμφάνισης του προσώπου, που περιλαμβάνει τη λείανση των ρυτίδων, τη μείωση της διαμέτρου των πόρων, την εξαφάνιση των κηλίδων του δέρματος και τη βελτίωση των ουλών.
Από τις θεραπείες αυτές μπορούν να επωφεληθούν όσοι έχουν επιφανειακές ή βαθύτερες ρυτίδες, χαλάρωση και απώλεια του όγκου και της σφριγηλότητας του δέρματος, θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα, μαύρους κύκλους, διεσταλμένους πόρους αλλά και ουλές από ακμή ή τραυματισμούς», καταλήγει ο ιατρός Γεώργιος Βελημβασάκης.

Δείτε επίσης: Λαμπερή επιδερμίδα: Με ποιες θεραπείες θα την αποκτήσετε

  • ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
  • PRP
  • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
  • ΠΡΟΣΩΠΟ
  • ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καμπάνια κατά του σεξισμού στο μετρό: «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια»
Καμπάνια κατά του σεξισμού στο μετρό: «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια» 29 Νοεμβρίου 2022
Μελέτη: Το 78,6% των ανδρών κάνουν cybersex τουλάχιστον κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι λόγοι που το επιλέγουν 04 Δεκεμβρίου 2022
Μελέτη: Το 78,6% των ανδρών κάνουν cybersex τουλάχιστον κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι λόγοι που το επιλέγουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πειραματικό εμβόλιο mRNA εμφανίζεται πολλά υποσχόμενο κατά πολλών στελεχών του ιού Έμπολα
Υγεία
26/05/2026 - 12:00

Πειραματικό εμβόλιο mRNA εμφανίζεται πολλά υποσχόμενο κατά πολλών στελεχών του ιού Έμπολα

Νέα κυτταρική θεραπεία προσφέρει ελπίδες στους πάσχοντες από προχωρημένη ηπατική νόσο
Υγεία
26/05/2026 - 14:00

Νέα κυτταρική θεραπεία προσφέρει ελπίδες στους πάσχοντες από προχωρημένη ηπατική νόσο

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε μπανάνα στα smoothies σας - Τι έδειξε έρευνα
Διατροφή
25/05/2026 - 13:00

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε μπανάνα στα smoothies σας - Τι έδειξε έρευνα

Είχε η Μόνα Λίζα υποθυρεοειδισμό και χοληστερίνη;
Ομορφιά
25/05/2026 - 10:00

Είχε η Μόνα Λίζα υποθυρεοειδισμό και χοληστερίνη;

Η διατροφή που βοηθάει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση να μην πάρουν βάρος
Διατροφή
24/05/2026 - 09:30

Η διατροφή που βοηθάει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση να μην πάρουν βάρος

«Ιπποκράτειο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο»: Sold out το πρώτο φιλανθρωπικό Gala
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 19:27

«Ιπποκράτειο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο»: Sold out το πρώτο φιλανθρωπικό Gala

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FutuReady Greece: Πρωτοβουλία της «Παπαστράτος» για τη νέα γενιά με αφορμή τα 95 χρόνια της εταιρείας
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 03:42
MyPBCVoice: Διαδικτυακό σεμινάριο της οργάνωσης Promitheas για τη ζωή με Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα
Patient Talk
28/05/2026 - 00:09
MSD Ελλάδος: Ημέρα Εθελοντισμού με περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε 11 περιβαλλοντικές δράσεις
Pharma News
27/05/2026 - 23:31
Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 23:12
Καρδιοπαθείς καταγγέλλουν σοβαρές δυσκολίες στην προμήθεια υλικών μέτρησης INR
Patient Talk
27/05/2026 - 22:18
Νέα μελέτη συνδέει την υψηλότερη δόση σεμαγλουτίδης με απώλεια βάρους έως και 27,7%
Pharma News
27/05/2026 - 21:43
ABBVIE: Θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ για συνδυαστική θεραπεία οξείας λοίμωξης από ηπατίτιδα C
Pharma News
27/05/2026 - 21:07
Νέα εποχή για τη συμμετοχή των ασθενών στην Αξιολόγηση των Τεχνολογιών Υγείας με τον οδηγό της ΕΝΑΣΕΛ
Patient Talk
27/05/2026 - 20:46
Περισσότεροι από 12.500 πολίτες συμμετείχαν σε δράσεις του ΑΠΘ για την παιδική παχυσαρκία στη Βόρεια Ελλάδα
Υγεία
27/05/2026 - 20:12
Έμπολα: Η Ουγκάντα κλείνει προσωρινά τα σύνορά της με το Κονγκό
Επικαιρότητα
27/05/2026 - 19:59
Τηλεϊατρική παντού ανά την Ελλάδα με 305 σταθμούς και 3.000 συστήματα κατ’ οίκον φροντίδας
Digital Health
27/05/2026 - 19:41
Επιστρέφει στις 24 Ιουνίου το πρόγραμμα Organmeetings για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Υγεία
27/05/2026 - 19:24
Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
27/05/2026 - 19:06
Αθλητικοί τραυματισμοί εφήβων: Συνέπειες και τρόποι αποφυγής
Health Talk
27/05/2026 - 18:23
Γεωργιάδης από Βουλή: «Όσο και αν δεν σας αρέσει, το ΕΣΥ πάει καλύτερα από ποτέ»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 17:56
Bristol Myers Squibb: Πρωτιά στα αριστεία ΕΕΦαΜ για τις «Κλινικές Επιζώντων Καρκίνου»
Pharma News
27/05/2026 - 17:19
ΕΟΦ: Η λίστα με τα 82 φάρμακα που μπήκαν σε προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών
Pharma Policy
27/05/2026 - 16:52
Διεθνής καταδίκη για το clawback στη Φυσικοθεραπεία, με τον ΠΣΦ να ζητεί πλήρη κατάργηση του μέτρου
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 16:18
Μεταστατικός καρκίνος του μαστού: Αύξηση περιστατικών και σε γυναίκες κάτω των 40
Υγεία
27/05/2026 - 16:00
Κέντρο καραντίνας για τον Έμπολα ανοίγουν οι ΗΠΑ στην Κένυα
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 15:33
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσουμε βάρος; O ρόλος των γονιδίων, του μεταβολισμού και του περιβάλλοντος
Υγεία
27/05/2026 - 15:00
Μητσοτάκης: Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» και την επόμενη τετραετία
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 13:50
Χορός: Η καλύτερη μορφή άσκησης για την τρίτη ηλικία
Fitness
27/05/2026 - 13:00
H Ευρώπη ενδέχεται να εξελιχθεί σε hotspot του ιού chikungunya μέχρι το 2100
Υγεία
27/05/2026 - 12:00
Kρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στα Ιωάννινα - Η κατάσταση του ασθενούς
Υγεία
27/05/2026 - 11:59
Έμπολα: Ενισχύεται η ευρωπαϊκή παρουσία με αποστολή ειδικών του ECDC σε Κονγκό και Ουγκάντα
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 11:48
Χανταϊός: Στα 13 αυξήθηκαν τα κρούσματα ύστερα από νέο κρούσμα στην Ισπανία
Υγεία
27/05/2026 - 11:00
«Stop» στα βίντεο φαρμακείων στα social media – Αυστηρή προειδοποίηση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 10:30
«Πρωτοφανής» η επιδημία Έμπολα: Τα δείγματα ταξιδεύουν 1.700 χιλιόμετρα μακριά για να εξεταστούν
Υγεία
27/05/2026 - 10:00
Η κλιματική αλλαγή καθιστά τα αντιβιοτικά μη αποτελεσματικά με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς
Υγεία
27/05/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφυγε από τη ζωή η Γωγώ Μαστροκώστα σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο
Επικαιρότητα
25/05/2026 - 08:09
Γιατί δεν πρέπει να βάζετε μπανάνα στα smoothies σας - Τι έδειξε έρευνα
Διατροφή
25/05/2026 - 13:00
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Ρομποτική χειρουργική Da Vinci για ήπαρ, χοληφόρα αγγεία, πάγκρεας και ανώτερο πεπτικό
Υπηρεσίες Υγείας
25/05/2026 - 17:28
Ικανοποίηση στον ΙΣΑ για την εφαρμογή της αναστολής των δόσεων clawback του 2023
Πολιτική Υγείας
25/05/2026 - 17:47
Novo Nordisk: Τέλος εποχής για τον Ολύμπιο Παπαδημητρίου έπειτα από 32 χρόνια πορείας
Pharma News
25/05/2026 - 18:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo