ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τελεσίγραφο» Γεωργιάδη στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων: «Όσοι δεν πετύχουν δεν θα συνεχίσουν»

Πολιτική Υγείας
Vas.Ang.
Σε μηνιαία βάση θα ελέγχονται οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, βάσει των δεικτών αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας, καλώντας όποιον αδυνατεί να ανταποκριθεί να παραιτηθεί και προειδοποιώντας πως δεν θα διστάσει να απομαμακρύνει όσους δεν ανταποκρίνονται. Εντός δύο μηνών η εφαρμογή των DRG's στα νοσοκομεία.
Τετάρτη, 17/01/2024 - 11:31
— Photo: Vas.Ang.
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Ενημερωτική ημερίδα για τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας πραγματοποιεί σήμερα το Υπουργείο Υγείας. Η ημερίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, με την παρουσία περίπου των 3/4 των διοικητών νοσοκομείων και ΥΠΕ της χώρας, αλλά και επικεφαλής φορέων της υγείας.

Τα θέματα που συζητούνται αφορούν στην κατάρτιση προϋπολογισμού νοσοκομείων και τα DRG’s, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τον έλεγχο νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, τον προγραμματισμό προμηθειών, τη συνεργασία ΕΚΑΒ – Υ.Πε., την διαχείριση κρίσεων και την πυρασφάλεια των νοσοκομείων.

Ωστόσο, αυτό που κατέστη σαφές από την εναρκτήρια ομιλία του Υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι πως η αξιολόγηση θα είναι διαρκής και πως δεν θα διστάσει να αντικαταστήσει διοικήσεις.

Μήνα-Μήνα ο έλεγχος των διοικήσεων

«Έχουμε κοινό σκοπό να πετύχουμε το ΕΣΥ να δουλεύει καλύτερα», ανέφερε ο Υπουργός προσθέτοντας πως υπάρχουν και καλές εμπειρίες στο ΕΣΥ, αλλά και προβλήματα, όπως μεγάλες αναμονές.

«Αντιλαμβάνονται ότι έρχομαι στο Υπ. Υγείας σε μια περίεργη στιγμή, καθώς μια από τις πρώτες μας αποφάσεις, προειλημμένη ήταν η έναρξη της διαδικασίας διορισμού νέων διοικήσεων στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Νοσοκομεία», ανέφερε και πρόσθεσε πως επίσης καταλαβαίνει ότι αυτό δημιουργεί μια ανησυχία και μια στεναχώρια και σε άλλους απογοήτευση, καθώς η διαδικασία δεν διασφαλίζει την συνέχεια της θητείας σας». Εξέφρασε, όμως, την πεποίθηση ότι όλοι θα εκτελέσουν το έργο τους έως την τελευταία μέρα. . «Όσοι μείνετε θα πρέπει να εργαστείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο την απόδοση σε κάθε κλινική αν κάνετε καλά τη δουλειά σας, δεν έχετε κανένα λόγο να φοβάστε ότι θα απομακρυνθείτε. Εγώ θα βλέπω τους δείκτες αποδοτικότητας και θα ακούω του πολίτες. Δεν έχω φίλους ούτε χρειάζεται να με πάρει κανείς τηλέφωνο και δεν έχω αλλά κριτήρια πέρα από τη δουλειά σας», τόνισε.

«Εάν αισθάνεται κάποιος ή κάποια τοσο μεγάλη απογοήτευση που δεν μπορεί να συνεχίσει να μου το πει σήμερα, να παραιτηθεί και να ορίσω μεταβατική διοίκηση. Όσοι αποφασίσετε να μείνετε, μένετε με τον όρο να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό μέχρι και την τελευταία ημέρα», πρόσθεσε.

«Δεν έχω την αυταπάτη ότι θα μπορούμε να τα λύσουμε όλα δια μαγείας ούτε ότι μπορούμε να τα κάνουμε τέλεια. Δεν υπάρχει λαός στο κόσμο που να λέει ότι είναι ευχαριστημένος από το σύστημα υγείας. Και καλώς οι πολίτες ζητούν πάντα το κάτι παραπάνω», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης

Όπως ανέφερε, η μεταξύ τους συνεργασία, το επόμενο διάστημα των περίπου 7-8 μηνών, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα είναι το βασικότερο κριτήριο για την αξιολόγηση τους.

Τα σημεία ελέγχου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού εξήγησε πως, από το 2014 το σύνολο των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία έχει διπλασιαστεί, κάτι που δείχνει ότι το κράτος κάνει ότι είναι δυνατό να στηρίξει την υγεία κατά τον κ.Γεωργιαδη.

Προειδοποίησε, όμως, πως από τις κύριες ευθύνες τους είναι ο έλεγχος των δαπανών. «Έχετε την απόλυτη ευθύνη να τηρείται τους προϋπολογισμούς Διοικήσεις που θα βλέπω μήνα με τον μήνα ότι πέφτουν εκτός προϋπολογισμού καλό είναι να γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίσουν».

Το σοβαρό ζήτημα των αναμονών στο ΕΣΥ ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας όμως ότι θα εκτιμηθεί δέοντος η προσπάθεια των διοικήσεων που θα είναι παρούσες για να επιλύουν επιτόπου τα ζήτημα των αναμονών. «Θα παρακολουθώ τη μέση μείωση του χρόνου στις εφημερίες και θα είναι βασικός δείκτης αξιολόγησης», κατέληξε.

Ο Υπουργός Υγείας μίλησε και για τη λίστα χειρουργείων, βάσει των οποίων προτεραιότητα είναι τα σοβαρά περιστατικά. «Στην ενιαία λίστα χειρουργείων δεν θα ανεχθώ φαινόμενα διαφθοράς και ανισότητες. Θα υπάρξει έλεγχος και στοιχεία και για τις λίστες χειρουργείων», τόνισε.

Μεταρρυθμίσεις και αμοιβές γιατρών

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν στην ουσιαστική βελτίωση του ΕΣΥ . Θα δώσουμε την ευκαιρία στους γιατρούς να βγάλουν περισσότερα νόμιμα χρήματα», επισήμανε και κατέληξε απευθυνόμενος στους διοικητές « Εφόδους στα νοσοκομεία θα κάνω και θα είναι συνεχής η αξιολόγηση , θέλω να βρίσκετε λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν προβλήματα. Δεν θέλω να χάνουμε ούτε ένα 24ωρο μέχρι να λύνεται ένα προβλημα».

DRG's

Εισαγωγική τοποθέτηση, εκτός από τον Υπουργό Υγείας, έκαναν, επίσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι δύο Υφυπουργοί Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Σημαντικό μέρος των τοποθετήσεων απασχόλησε το σύστημα των DRG, το σύστημα κατηγοροποίησης των ασθενών σε ομάδες βάσει κριτηρίων που αφορούν στην ομοιότητα σε κλινικά χαρακτηριστικά και σε απαιτούμενους πόρους για τη διαχείρισή τους. Καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών, αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων και άρα εξοικονόμηση συνοδεύουν γενικά την εφαρμογή του συστήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, εντός δύο μηνών αναμένεται να εφαρμοστεί στο σύνολο του ΕΣΥ η «μεγάλη μεταρρύθμιση των DRG’s». «Μου κάνει εντύπωση, γιατί τα DRG’s τα είχα νομοθετήσει πριν από 10 χρόνια», ανέφερε με νόημα.

Ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία σε Κρήτη και Μακεδονία, δηλαδή στην 7η και 3η Υγειονομική Περιφέρεια, αντίστοιχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/01/2024 - 16:30
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
  • ΥΠΕ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι θεματικές ενότητες της ενημερωτικής ημερίδας του υπουργείου Υγείας για τους διοικητές των νοσοκομείων
Οι θεματικές ενότητες της ενημερωτικής ημερίδας του υπουργείου Υγείας για τους διοικητές των νοσοκομείων 17 Ιανουαρίου 2024
Τέλος τα ζελεδάκια κάνναβης από τα περίπτερα με υπουργική απόφαση - Ποια ναρκωτική ουσία περιέχουν 17 Ιανουαρίου 2024
Τέλος τα ζελεδάκια κάνναβης από τα περίπτερα με υπουργική απόφαση - Ποια ναρκωτική ουσία περιέχουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία

Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 12:31

Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»

Νόμος του κράτους ο «κόφτης» στα social media για άτομα κάτω των 15 ετών - Σκέρτσος: «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 08:37

Νόμος του κράτους ο «κόφτης» στα social media για άτομα κάτω των 15 ετών - Σκέρτσος: «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο»

Γεωργιάδης: «Αίσχος της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο»
Πολιτική Υγείας
22/10/2026 - 18:41

Γεωργιάδης: «Αίσχος της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δούρου με τις ομοσπονδίες των νοσηλευτών ΠΑΣΟΝΟΠ και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 03:52
«Η πρόληψη είναι γνώση»: Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη για τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
30/10/2026 - 00:07
Όταν ο πόνος στο στήθος κατά την άσκηση δεν είναι... έμφραγμα - Η «άγνωστη» πάθηση που τον προκαλεί
Υγεία
29/10/2026 - 20:57
Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για τα ζώα συντροφιάς από τον ΕΕΣ
Pet
29/10/2026 - 20:12
Γιατί πολλές γυναίκες έχουν καλύτερο σώμα στην εμμηνόπαυση απ’ ό,τι όταν ήταν νεότερες
Health Talk
29/10/2026 - 19:19
Υποτροφίες ύψους 70.000 ευρώ για 14 πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής από τον ΙΣΑ
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από Covid-19 και 182 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/10/2026 - 18:34
Το σχήμα των γλουτών δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τις ορμόνες μας
Υγεία
29/10/2026 - 18:12
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε επιδόρπια με βάση το γάλα - Καταναλωτής εντόπισε κομμάτια γυαλιού
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 17:03
Η ζωή κοντά σε μολυσμένα νερά ίσως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικής νόσου
Υγεία
29/10/2026 - 16:48
Τα αποτελέσματα διεθνούς συνάντησης για την ασφαλή διακίνηση φυτικών προϊόντων
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 16:22
Αγαπηδάκη: «Έως οκτώ δόσεις φαρμάκων για την παχυσαρκία σε 43.500 δικαιούχους»
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 16:04
«Δώσε ζωή, γίνε μέρος της ελπίδας», το μήνυμα της ΠΟΝ για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων
Patient Talk
29/10/2026 - 15:42
Ημικρανία: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα viral «κόλπα» ανακούφισης από τον πόνο
Υγεία
29/10/2026 - 15:24
Η ΕΙΝΑΠ ζητάει αύξηση των θέσεων ειδικότητας και κατάργηση των εμποδίων για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 15:01
«Διαδρομές στην πόλη»: Έκθεση έργων τέχνης των καταρτιζόμενων του ΕΟΠΑΕ Αθήνας
Ψυχική Υγεία
29/10/2026 - 14:38
Εργονομία στον χώρο εργασίας: Δεν αποδεικνύεται ότι μειώνει τον πόνο και τις αναρρωτικές
Υγεία
29/10/2026 - 14:18
Σπονδυλική στήλη: Η σιωπηλή γήρανση και τα «αντίδοτα» ανά δεκαετία
Health Talk
29/10/2026 - 13:51
Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και Microsoft στην κλινική έρευνα μέσω ΑΙ
Pharma News
29/10/2026 - 13:36
Αμυλοείδωση: μια ύπουλη νόσος με πολλά πρόσωπα αλλά και με πολλές θεραπευτικές επιλογές
Υγεία
29/10/2026 - 13:00
Μικροπλαστικά: Πώς η επαφή τους με το νερό μπορεί να προκαλεί βλάβες στον οργανισμό
Υγεία
29/10/2026 - 12:00
ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22
Πώς η πολιτική Τραμπ μπορεί να στερήσει νέα θεραπεία για τη νόσο Sjögren από την Ευρώπη
Pharma Policy
29/10/2026 - 11:00
Έλλειψη σιδήρου: Νέα όρια φερριτίνης για έγκαιρη διάγνωση – Τι αλλάζει στις οδηγίες
Υγεία
29/10/2026 - 10:00
Προειδοποίηση για παγκόσμια εξάπλωση του Έμπολα - Τι φοβάται ο επικεφαλής του Αφρικανικού CDC
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 09:00
Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον ξεχωριστό παράγοντα που καθορίζει την ευτυχία
Ψυχική Υγεία
28/10/2026 - 13:19
ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητούν μεγαλύτερη υποστήριξη των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1
Patient Talk
28/10/2026 - 12:48
«Μανιφέστο» ειδικών για την κλιματική αλλαγή: Ζητούν να κηρυχθεί παγκόσμια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης
Υγεία
28/10/2026 - 12:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δείχνει να βοηθάει στην αναγέννηση των μυών
Υγεία
27/10/2026 - 10:00
Χειμερινή κόπωση και πεσμένη διάθεση: Πώς επηρεάζει το λιγότερο φως τον οργανισμό
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 12:00
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα ηλικιακά όρια και τα μεγάλα διλήμματα της βιοηθικής
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:00
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ζητεί την θεσμική κατοχύρωση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
28/10/2026 - 03:48
ΣΕΙΒ: 40 χρόνια υψηλής ιατρικής τεχνολογίας στην υπηρεσία του συστήματος υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 17:13
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo