ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ : Νέα νοσοκομεία, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και νέα δωρεά για τον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική Υγείας
Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ : Νέα νοσοκομεία, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και νέα δωρεά για τον «Ευαγγελισμό»
Την αναμόρφωση ΜΕΘ και ΤΕΠ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα καλύψει νέα δωρεά, που ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του ΙΣΝ για την Πρωτοβουλία για την Υγεία.
Παρασκευή, 07/02/2020 - 01:31
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Μια ανοικτή συζήτηση αφιερωμένη στην Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ. Περιγράφοντας την Πρωτοβουλία, συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος αναφέρθηκε στην κατασκευή και εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, , στην πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνονται, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με την κατασκευή του νέου ΓΝ Κομοτηνής ουσιαστικά διπλασιάζεται σε έκταση του υπάρχοντος Νοσοκομείου (από 17.500 τμ σε 25.000 τμ), που αποτελεί και ένα από τα παλαιότερα της χώρας, καθώς φέρεται να ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1937.
Το κόστος της κατασκευής και του εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής θα ανέλθει στα 105 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει 181 κλίνες, αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, ενώ θα είναι «πράσινο» νοσοκομείο, πλήρως ψηφιοποιημένο και άρια εξοπλισμένο. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2024. Εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα θα κατασκευαστεί στο Δήμο Φιλύρου – Πυλαίας Χορτιάτη, έως τον Οκτώβριο του 2024. Θα έχει 204 κλίνες, μόνο δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια και αναμένεται να κοστίσει 150 εκατ. ευρώ. Όπως και το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι «πράσινο» και πλήρως ψηφιοποιημένο

Η νέα δομή θα έρθει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αντιμετώπιση των δύσκολων παιδιατρικών περιστατικών, τα οποία μέχρι τώρα διακομίζονται στα νοσοκομεία της Αθήνας. Όπως σημειώθηκε, όλα τα περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης θα αντιμετωπίζονται στο νέο νοσοκομείο.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Έως το Φεβρουάριο του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο ΓΝ Σπάρτης, το κόστος κατασκευής του οποίου αναμένεται να ανέλθει στα 90 εκατ. ευρώ. Επίσης, το νέο νοσοκομείο θα έχει μόνο δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια, θα είναι κατά 75% μεγαλύτερο από το υπάρχον νοσοκομείο, το οποίο είναι το δεύτερο παλαιότερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας (1939). Εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα νοσοκομεία Μολάων, Τρίπολης και Καλαμάτας.

Το σχεδιασμό των έργων υποδομών έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano. «Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν είμαι Έλληνας», ανέφερε ο κ. Piano σημειώνοντας πως στόχος του ίδιου και των συνεργατών του είναι η ίδρυση των καλύτερων νοσοκομείων της Ευρώπης που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, την περιβαλλοντική αριστεία και το φως. Εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον, «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως είπε και μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής θα φυτευτούν 1000 δέντρα.

Νέες δωρεές

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Υπουργών, Βουλευτών, Ακαδημαϊκών και απλών πολιτών παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες δράσεις της Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Μεταξύ αυτών είναι η ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα, αλλά και η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μάλιστα, ανακοινώθηκε μια νέα δωρεά, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ η οποία υλοποιείται από κοινού με άλλους δύο δωρητές. Ειδικότερα, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού (2 εκατ. ευρω), αλλά και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (1,5 εκατ. ευρώ) θα αναμορφωθούν, σε συνεργασία με το ζεύγος Μαρτίνου (1,5 εκατ. ευρώ) και την Αλ. Περρωτή ( 0,5 εκατ. ευρώ).

Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, εκτός από τα 143 ασθενοφόρα (με τη συντήρηση για 8 χρόνια) και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ, το ΙΣΝ προχωρά στη δωρεά δύο ελικόπτερων και 2 αεροπλάνων για την ενίσχυση του πτητικού έργου του φορέα. Όπως σημειώθηκε αυτή η δωρεά θα μειώσει στο μισό το κόστος των αεροδιακομιδών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET - Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας αλλά και στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες του ΙΣΝ για την υγεία αποτελούν βασικό πυλώνα ευαισθησίας για τον άνθρωπο και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στον Ευαγγελισμό, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ να έχει σύγχρονα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 17η μηνιαία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Πρωτοβουλία για την Υγεία ΙΣΝ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά παρουσία κοινού.

Πάντως, η παρουσία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση φέρεται να σηματοδοτεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και την προσήλωση της κυβέρνησης στην ενεργή συνεργασία κράτους και ιδιωτικών φορέων, ειδικά στον τομέα της υγείας, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη που θα δίνει φορολογικά κίνητρα για τον εθελοντισμό και τα χορηγικά προγράμματα. Θα απαλλάσσει τις δωρεές από το σημερινό καθεστώς του ΦΠΑ (24%) με στόχο να τις μεγιστοποιήσει προς όφελος του πολίτη.

  • ΙΣΝ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΩΡΕΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΜΕΘ
  • ΤΕΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεκαοκτώ Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για Σπάνια Νοσήματα σε 4 νοσοκομεία
Δεκαοκτώ Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για Σπάνια Νοσήματα σε 4 νοσοκομεία 06 Φεβρουαρίου 2020
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εισάγει τη βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς 07 Φεβρουαρίου 2020
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εισάγει τη βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα τεχνική διατήρησης του ήπατος στο σώμα του δότη μπορεί να αυξήσει θεαματικά τις μεταμοσχεύσεις
Υγεία
08/07/2026 - 10:00

Νέα τεχνική διατήρησης του ήπατος στο σώμα του δότη μπορεί να αυξήσει θεαματικά τις μεταμοσχεύσεις

Το ΕΚΑΒ Αθήνας επισκέπτεται την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 18:38

Το ΕΚΑΒ Αθήνας επισκέπτεται την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Γεωργιάδης από Κόρινθο: «Επιλέξαμε διεθνές πρότυπο για τα νέα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της πόλης»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 20:13

Γεωργιάδης από Κόρινθο: «Επιλέξαμε διεθνές πρότυπο για τα νέα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της πόλης»

Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50

Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Σημάδια ότι δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη
Διατροφή
06/07/2026 - 14:30

Σημάδια ότι δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη

EMA: Νέες πρωτοβουλίες για την υγεία των γυναικών
Pharma Policy
06/07/2026 - 13:30

EMA: Νέες πρωτοβουλίες για την υγεία των γυναικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα τεχνική διατήρησης του ήπατος στο σώμα του δότη μπορεί να αυξήσει θεαματικά τις μεταμοσχεύσεις
Υγεία
08/07/2026 - 10:00
Μελέτη: Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες έχουν μειωθεί κατά 54% τα τελευταία 50 χρόνια
Υγεία
08/07/2026 - 09:00
Ο ΕΕΣ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στις φωτιές που ξέσπασαν σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Οινόη Αττικής
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 07:34
Εθελοντική αιμοδοσία του ΕΚΕΑ στις 13 και 14 Ιουλίου στο Σύνταγμα
Υγεία
08/07/2026 - 03:44
Στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου από την ΠΟΕΔΗΝ για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 00:07
ΕΕΣ: Ψυχοκοινωνική στήριξη και είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 23:21
Ο σχεδιασμός για τα μέτρα ενίσχυσης του ζωικού κεφαλαίου από τις ασθένειες
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 22:47
Παρέμβαση καρδιοπαθών στο Υπουργείο Υγείας για τις προσωποπαγείς θέσεις στο Δημόσιο
Patient Talk
07/07/2026 - 22:14
ΑΒ Βασιλόπουλος: Δώδεκα χρόνια στήριξης στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 21:48
Αόρατοι νάρθηκες στην οδοντιατρική: Η σύγχρονη λύση σε ένα συχνό πρόβλημα
Health Talk
07/07/2026 - 21:21
Νέα δεδομένα για τον διακοπτόμενο ορμονικό αποκλεισμό στον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
07/07/2026 - 20:49
Σε κλινική μελέτη ελληνικός βιοαισθητήρας για την έγκαιρη ανίχνευση του εμφράγματος
Digital Health
07/07/2026 - 20:02
Γιατί τα δάχτυλα των χεριών έχουν διαφορετικό μήκος και ποιος ο ρόλος του καθενός στις κινήσεις
Υγεία
07/07/2026 - 19:26
Το ΕΚΑΒ Αθήνας επισκέπτεται την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 18:38
Οφθαλμολογικά επείγοντα: Στις οξείες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς κάθε λεπτό είναι κρίσιμο
Health Talk
07/07/2026 - 18:22
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την ψυχική ευεξία σε άτομα άνω των 50 ετών
Διατροφή
07/07/2026 - 17:52
Εννέα χρόνια εθελοντικής προσφοράς από την AbbVie μέσω του «Week of Possibilities»
Pharma News
07/07/2026 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Ενισχυμένα τα κίνητρα για τη στελέχωση των νησιών με υγειονομικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 16:58
Ο EMA επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης νέου φαρμάκου για τον μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος
Pharma Policy
07/07/2026 - 16:32
Χοληστερίνη: Η εξέταση αίματος που μπορεί να προβλέπει καλύτερα τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού
Υγεία
07/07/2026 - 16:00
ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας
Υγεία
07/07/2026 - 15:26
Ελπίδα στη μάχη κατά του HIV: Νέο πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα
Υγεία
07/07/2026 - 15:12
Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για νέο, πολυήμερο φονικό καύσωνα στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 14:48
Η Olaf ξήλωσε διεθνές κύκλωμα που είχε πουλήσει 200.000 πλαστά προφυλακτικά στην Ευρώπη
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 14:27
Εκχύλισμα στρειδιών μπορεί να προστατεύει το έντερο από τη φλεγμονή
Υγεία
07/07/2026 - 14:00
Όταν ο φόβος της ασθένειας αλλάζει τη συμπεριφορά μας – Ο ρόλος του «συμπεριφορικού ανοσοποιητικού»
Ψυχική Υγεία
07/07/2026 - 13:00
Ενδομητρίωση: Ορμονική «υπογραφή» μπορεί να οδηγήσει σε απλή εξέταση αίματος για ταχύτερη διάγνωση
Υγεία
07/07/2026 - 12:00
Δεν κοιμάστε καλά; Το αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα και στη ζυγαριά!
Υγεία
07/07/2026 - 11:00
Αυτοάνοση γαστρίτιδα: Η νόσος που αιφνιδίασε biohacker που δίνει εκατομμύρια για να μείνει για πάντα νέος
Υγεία
07/07/2026 - 10:00
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αλλοιώσεις στο DNA του σπέρματος
Υγεία
07/07/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 08:30
Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 10:30
Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19
Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50
ΕΟΟ: Έκκληση για εθνική στρατηγική στη στοματική υγεία και διαμαρτυρία για το τέλος του «DentistPass»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 12:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo