ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ : Νέα νοσοκομεία, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και νέα δωρεά για τον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική Υγείας
Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ : Νέα νοσοκομεία, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και νέα δωρεά για τον «Ευαγγελισμό»
Την αναμόρφωση ΜΕΘ και ΤΕΠ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα καλύψει νέα δωρεά, που ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του ΙΣΝ για την Πρωτοβουλία για την Υγεία.
Παρασκευή, 07/02/2020 - 01:31
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Μια ανοικτή συζήτηση αφιερωμένη στην Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ. Περιγράφοντας την Πρωτοβουλία, συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος αναφέρθηκε στην κατασκευή και εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, , στην πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνονται, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με την κατασκευή του νέου ΓΝ Κομοτηνής ουσιαστικά διπλασιάζεται σε έκταση του υπάρχοντος Νοσοκομείου (από 17.500 τμ σε 25.000 τμ), που αποτελεί και ένα από τα παλαιότερα της χώρας, καθώς φέρεται να ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1937.
Το κόστος της κατασκευής και του εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής θα ανέλθει στα 105 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει 181 κλίνες, αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, ενώ θα είναι «πράσινο» νοσοκομείο, πλήρως ψηφιοποιημένο και άρια εξοπλισμένο. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2024. Εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα θα κατασκευαστεί στο Δήμο Φιλύρου – Πυλαίας Χορτιάτη, έως τον Οκτώβριο του 2024. Θα έχει 204 κλίνες, μόνο δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια και αναμένεται να κοστίσει 150 εκατ. ευρώ. Όπως και το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι «πράσινο» και πλήρως ψηφιοποιημένο

Η νέα δομή θα έρθει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αντιμετώπιση των δύσκολων παιδιατρικών περιστατικών, τα οποία μέχρι τώρα διακομίζονται στα νοσοκομεία της Αθήνας. Όπως σημειώθηκε, όλα τα περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης θα αντιμετωπίζονται στο νέο νοσοκομείο.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Έως το Φεβρουάριο του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο ΓΝ Σπάρτης, το κόστος κατασκευής του οποίου αναμένεται να ανέλθει στα 90 εκατ. ευρώ. Επίσης, το νέο νοσοκομείο θα έχει μόνο δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια, θα είναι κατά 75% μεγαλύτερο από το υπάρχον νοσοκομείο, το οποίο είναι το δεύτερο παλαιότερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας (1939). Εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα νοσοκομεία Μολάων, Τρίπολης και Καλαμάτας.

Το σχεδιασμό των έργων υποδομών έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano. «Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν είμαι Έλληνας», ανέφερε ο κ. Piano σημειώνοντας πως στόχος του ίδιου και των συνεργατών του είναι η ίδρυση των καλύτερων νοσοκομείων της Ευρώπης που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, την περιβαλλοντική αριστεία και το φως. Εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον, «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως είπε και μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής θα φυτευτούν 1000 δέντρα.

Νέες δωρεές

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Υπουργών, Βουλευτών, Ακαδημαϊκών και απλών πολιτών παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες δράσεις της Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Μεταξύ αυτών είναι η ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα, αλλά και η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μάλιστα, ανακοινώθηκε μια νέα δωρεά, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ η οποία υλοποιείται από κοινού με άλλους δύο δωρητές. Ειδικότερα, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού (2 εκατ. ευρω), αλλά και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (1,5 εκατ. ευρώ) θα αναμορφωθούν, σε συνεργασία με το ζεύγος Μαρτίνου (1,5 εκατ. ευρώ) και την Αλ. Περρωτή ( 0,5 εκατ. ευρώ).

Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, εκτός από τα 143 ασθενοφόρα (με τη συντήρηση για 8 χρόνια) και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ, το ΙΣΝ προχωρά στη δωρεά δύο ελικόπτερων και 2 αεροπλάνων για την ενίσχυση του πτητικού έργου του φορέα. Όπως σημειώθηκε αυτή η δωρεά θα μειώσει στο μισό το κόστος των αεροδιακομιδών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET - Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας αλλά και στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες του ΙΣΝ για την υγεία αποτελούν βασικό πυλώνα ευαισθησίας για τον άνθρωπο και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στον Ευαγγελισμό, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ να έχει σύγχρονα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 17η μηνιαία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Πρωτοβουλία για την Υγεία ΙΣΝ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά παρουσία κοινού.

Πάντως, η παρουσία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση φέρεται να σηματοδοτεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και την προσήλωση της κυβέρνησης στην ενεργή συνεργασία κράτους και ιδιωτικών φορέων, ειδικά στον τομέα της υγείας, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη που θα δίνει φορολογικά κίνητρα για τον εθελοντισμό και τα χορηγικά προγράμματα. Θα απαλλάσσει τις δωρεές από το σημερινό καθεστώς του ΦΠΑ (24%) με στόχο να τις μεγιστοποιήσει προς όφελος του πολίτη.

  • ΙΣΝ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΩΡΕΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΜΕΘ
  • ΤΕΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεκαοκτώ Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για Σπάνια Νοσήματα σε 4 νοσοκομεία
Δεκαοκτώ Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για Σπάνια Νοσήματα σε 4 νοσοκομεία 06 Φεβρουαρίου 2020
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εισάγει τη βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς 07 Φεβρουαρίου 2020
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εισάγει τη βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36

Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»

Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49

Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ

Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29

Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»

Γεωργιάδης: «Τα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου "Μεταξά" θα παρέχουν αξιοπρέπεια στους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 15:32

Γεωργιάδης: «Τα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου "Μεταξά" θα παρέχουν αξιοπρέπεια στους ασθενείς»

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία (και όχι μόνο) των νησιών
Πολιτική Υγείας
25/05/2026 - 19:49

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία (και όχι μόνο) των νησιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
ΠΟΥ: Τα μολυσμένα τρόφιμα προκαλούν 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο
Διατροφή
04/06/2026 - 10:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo