ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ : Νέα νοσοκομεία, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και νέα δωρεά για τον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική Υγείας
Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ : Νέα νοσοκομεία, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και νέα δωρεά για τον «Ευαγγελισμό»
Την αναμόρφωση ΜΕΘ και ΤΕΠ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα καλύψει νέα δωρεά, που ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του ΙΣΝ για την Πρωτοβουλία για την Υγεία.
Παρασκευή, 07/02/2020 - 01:31
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Μια ανοικτή συζήτηση αφιερωμένη στην Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ. Περιγράφοντας την Πρωτοβουλία, συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος αναφέρθηκε στην κατασκευή και εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, , στην πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνονται, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με την κατασκευή του νέου ΓΝ Κομοτηνής ουσιαστικά διπλασιάζεται σε έκταση του υπάρχοντος Νοσοκομείου (από 17.500 τμ σε 25.000 τμ), που αποτελεί και ένα από τα παλαιότερα της χώρας, καθώς φέρεται να ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1937.
Το κόστος της κατασκευής και του εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής θα ανέλθει στα 105 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει 181 κλίνες, αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, ενώ θα είναι «πράσινο» νοσοκομείο, πλήρως ψηφιοποιημένο και άρια εξοπλισμένο. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2024. Εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα θα κατασκευαστεί στο Δήμο Φιλύρου – Πυλαίας Χορτιάτη, έως τον Οκτώβριο του 2024. Θα έχει 204 κλίνες, μόνο δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια και αναμένεται να κοστίσει 150 εκατ. ευρώ. Όπως και το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι «πράσινο» και πλήρως ψηφιοποιημένο

Η νέα δομή θα έρθει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αντιμετώπιση των δύσκολων παιδιατρικών περιστατικών, τα οποία μέχρι τώρα διακομίζονται στα νοσοκομεία της Αθήνας. Όπως σημειώθηκε, όλα τα περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης θα αντιμετωπίζονται στο νέο νοσοκομείο.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Έως το Φεβρουάριο του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο ΓΝ Σπάρτης, το κόστος κατασκευής του οποίου αναμένεται να ανέλθει στα 90 εκατ. ευρώ. Επίσης, το νέο νοσοκομείο θα έχει μόνο δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια, θα είναι κατά 75% μεγαλύτερο από το υπάρχον νοσοκομείο, το οποίο είναι το δεύτερο παλαιότερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας (1939). Εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα νοσοκομεία Μολάων, Τρίπολης και Καλαμάτας.

Το σχεδιασμό των έργων υποδομών έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano. «Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν είμαι Έλληνας», ανέφερε ο κ. Piano σημειώνοντας πως στόχος του ίδιου και των συνεργατών του είναι η ίδρυση των καλύτερων νοσοκομείων της Ευρώπης που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, την περιβαλλοντική αριστεία και το φως. Εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον, «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως είπε και μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής θα φυτευτούν 1000 δέντρα.

Νέες δωρεές

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Υπουργών, Βουλευτών, Ακαδημαϊκών και απλών πολιτών παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες δράσεις της Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Μεταξύ αυτών είναι η ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα, αλλά και η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μάλιστα, ανακοινώθηκε μια νέα δωρεά, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ η οποία υλοποιείται από κοινού με άλλους δύο δωρητές. Ειδικότερα, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού (2 εκατ. ευρω), αλλά και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (1,5 εκατ. ευρώ) θα αναμορφωθούν, σε συνεργασία με το ζεύγος Μαρτίνου (1,5 εκατ. ευρώ) και την Αλ. Περρωτή ( 0,5 εκατ. ευρώ).

Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, εκτός από τα 143 ασθενοφόρα (με τη συντήρηση για 8 χρόνια) και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ, το ΙΣΝ προχωρά στη δωρεά δύο ελικόπτερων και 2 αεροπλάνων για την ενίσχυση του πτητικού έργου του φορέα. Όπως σημειώθηκε αυτή η δωρεά θα μειώσει στο μισό το κόστος των αεροδιακομιδών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET - Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας αλλά και στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες του ΙΣΝ για την υγεία αποτελούν βασικό πυλώνα ευαισθησίας για τον άνθρωπο και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στον Ευαγγελισμό, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ να έχει σύγχρονα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 17η μηνιαία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Πρωτοβουλία για την Υγεία ΙΣΝ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά παρουσία κοινού.

Πάντως, η παρουσία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση φέρεται να σηματοδοτεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και την προσήλωση της κυβέρνησης στην ενεργή συνεργασία κράτους και ιδιωτικών φορέων, ειδικά στον τομέα της υγείας, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη που θα δίνει φορολογικά κίνητρα για τον εθελοντισμό και τα χορηγικά προγράμματα. Θα απαλλάσσει τις δωρεές από το σημερινό καθεστώς του ΦΠΑ (24%) με στόχο να τις μεγιστοποιήσει προς όφελος του πολίτη.

  • ΙΣΝ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΩΡΕΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΜΕΘ
  • ΤΕΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεκαοκτώ Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για Σπάνια Νοσήματα σε 4 νοσοκομεία
Δεκαοκτώ Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για Σπάνια Νοσήματα σε 4 νοσοκομεία 06 Φεβρουαρίου 2020
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εισάγει τη βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς 07 Φεβρουαρίου 2020
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εισάγει τη βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέος: Το "βαρόμετρο" της ανδρικής υγείας
Υγεία
15/06/2026 - 20:00

Πέος: Το "βαρόμετρο" της ανδρικής υγείας

Έξι τρόποι να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Υγεία
15/06/2026 - 19:00

Έξι τρόποι να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας

Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 15:16

Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»

Δέκα αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε η Stoiximan στο Υπουργείο Υγείας
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 13:54

Δέκα αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε η Stoiximan στο Υπουργείο Υγείας

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Νέες δυνατότητες με τη δωρεά γεννητικού υλικού από γνωστό δότη
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 10:42

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Νέες δυνατότητες με τη δωρεά γεννητικού υλικού από γνωστό δότη

Καταγγελίες υγειονομικών για πολύωρες αναμονές και διήμερη παραμονή ασθενών στα ΤΕΠ Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 20:28

Καταγγελίες υγειονομικών για πολύωρες αναμονές και διήμερη παραμονή ασθενών στα ΤΕΠ Νίκαιας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι της καινοτομίας: Αναγκαία η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης
Pharma Policy
16/06/2026 - 19:00
Νέα δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη – Νέο σχήμα μειώνει έως 52% τον κίνδυνο υποτροπής
Υγεία
16/06/2026 - 18:00
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες κάνουν καλό στην ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών
Ψυχική Υγεία
16/06/2026 - 17:00
Η απόλυτη αποχή από τη ζάχαρη μπορεί τελικά να μην είναι ωφέλιμη - Τι έδειξε έρευνα
Διατροφή
16/06/2026 - 16:00
Έμπολα στο ΛΔΚονγκό: Ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποιεί ότι η επιδημία ενδέχεται να διαρκέσει έναν χρόνο
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 15:00
Σούπερ Ελ Νίνιο: Οι σοβαρές απειλές για την υγεία των πληθυσμών στα σημεία μηδέν του μετεωρολογικού φαινομένου
Υγεία
16/06/2026 - 14:00
Γεωργιάδης από το Λουξεμβούργο: Να αναβληθεί η Οδηγία για τα αστικά λύματα - Ενέχει κινδύνους για τα φάρμακα
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 13:34
Γεωργιάδης για τον θάνατο νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου: Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 13:00
8 συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους όταν έχετε ένα εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα
Ψυχική Υγεία
16/06/2026 - 12:00
Εξέταση αίματος μπορεί να περιορίσει την ανάγκη για επεμβατικές προγεννητικές εξετάσεις όπως η αμνιοκέντηση
Υγεία
16/06/2026 - 11:00
Στο νοσοκομείο η Μάρω Κοντού - Νοσηλεύεται στο Αττικό με αναπνευστικό πρόβλημα
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 10:48
Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης: Νέος πρόεδρος ο Νικόλαος Μπάτζιος
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 10:30
Οδηγίες για πρώτες βοήθειες μετά από δάγκωμα λαγοκέφαλου
Επικαιρότητα
16/06/2026 - 09:51
UNICEF: Σχεδόν 1 δισ. παιδιά εκτεθειμένα σε κλιματικούς κινδύνους
Υγεία
16/06/2026 - 08:56
Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της αιμορραγίας μετά τον τοκετό θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές
Πολιτική Υγείας
16/06/2026 - 08:00
H DEMO στο Top 3 των πιο ελκυστικών εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2026
Pharma News
15/06/2026 - 22:09
Νοσοκομείο Ναυπλίου: Θάνατος 55χρονης νοσηλεύτριας - Δεχόταν ύβρεις από συνοδούς ασθενών
Επικαιρότητα
15/06/2026 - 21:05
Ανεύρυσμα: Ποιοι πρέπει να κάνουν προληπτικό έλεγχο για να το εντοπίσουν εγκαίρως
Health Talk
15/06/2026 - 21:00
Πέος: Το "βαρόμετρο" της ανδρικής υγείας
Υγεία
15/06/2026 - 20:00
Έξι τρόποι να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Υγεία
15/06/2026 - 19:00
Παπαγιάννης -NovartisHellas: Η μη αξιοποίηση των δεδομένων υγείας έχει κόστος στους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την κοινωνία
Pharma Policy
15/06/2026 - 18:30
Τα φάρμακα GLP-1 ενδέχεται να επιβραδύνουν τη βιολογική γήρανση
Υγεία
15/06/2026 - 18:00
Επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν σε δείγματα μητρικού γάλακτος γυναικών στις ΗΠΑ
Υγεία
15/06/2026 - 17:00
«Τεχνοστρές»: Γιατί είναι δίκοπο μαχαίρι για τους ηλικιωμένους η ψηφιακή πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
15/06/2026 - 16:34
Νέα καμπάνια της ΕΑΕ για την προστασία των παιδιών από την εξάρτηση στη νικοτίνη
Υγεία
15/06/2026 - 16:17
Αναζητώντας νέα ισορροπία στο φάρμακο: Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι
Pharma Policy
15/06/2026 - 16:00
Γερμανία: Αλλαγή πλεύσης στις εκπτώσεις φαρμάκων μετά τις αντιδράσεις της φαρμακοβιομηχανίας
Pharma Policy
15/06/2026 - 15:44
Ο ΟΦΕΤ στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Γέφυρες συνεργασίας για την καινοτομία και την ανάπτυξη
Pharma News
15/06/2026 - 15:34
Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 15:16
Τεχνητή νοημοσύνη και υγεία: η «φωτεινή» και η «σκοτεινή» πλευρά μιας τεχνολογικής επανάστασης
Digital Health
15/06/2026 - 15:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μυστικά της σωστής διατροφής σε περιόδους ζέστης και η απαραίτητη ενυδάτωση
Διατροφή
15/06/2026 - 09:33
ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»
Pharma News
15/06/2026 - 13:17
Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Xαμηλός αλλά υπαρκτός κίνδυνος εισαγωγής Έμπολα στις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 14:30
Γιαννάκος: «ΕΚΑΒ χωρίς ανταλλακτικά, εργαζόμενοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και απειλούνται με πειθαρχικά»
Πολιτική Υγείας
15/06/2026 - 15:16
Ο ΟΦΕΤ στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας: Γέφυρες συνεργασίας για την καινοτομία και την ανάπτυξη
Pharma News
15/06/2026 - 15:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo