ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Πολιτική Υγείας
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Η πολυπλοκότητα της νόσου της παχυσαρκίας, που επηρεάζει τους ασθενείς, τους οικείους τους, αλλά και ευρύτερα την κοινωνία, το σύστημα υγείας και την οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.
Παρασκευή, 22/11/2024 - 09:18
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Η ανάγκη αναγνώρισης της παχυσαρκίας ως χρόνιας νόσου, η οποία μάλιστα συνδέεται με περισσότερες από 200 επιπλοκές, πολλές εκ των οποίων ιδιαιτέρως σοβαρές, υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τίτλο «Οι Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις της Παχυσαρκίας» που διοργάνωσε η Novo Nordisk Hellas.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, από την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα μέχρι τον ιδιωτικό τομέα, είναι αναγκαία για την χάραξη στρατηγικής και την υιοθέτηση αποτελεσματικών πολιτικών πρόληψης και διαχείρισης της νόσου της παχυσαρκίας, που απαιτεί ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση, όπως τονίστηκε.

Το κόστος της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία φέρει ένα σοβαρό φορτίο νόσου για τον ασθενή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συζήτηση ο Αλέξανδρος Κόκκινος, Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Σημείωσε δε πως πρόκειται για μια χρόνια και υποτροπιάζουσα νόσος που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και συνδέεται με σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία. Αυξάνει και τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων.

«Είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό ότι η παχυσαρκία αποτελεί αφ’ εαυτής μια νόσο η οποία βραχύνει τη ζωή του ασθενούς μέσω των πολλαπλών και σοβαρότατων επιπλοκών της και επιδεινώνει την ποιότητά της», σημείωσε ο κ. Κόκκινος.

Ωστόσο, σημείωσε πως το γενετικό υπόβαθρο μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση παχυσαρκίας σε ποσοστό έως και 70%.

«Τα άτομα με παχυσαρκία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν φταίνε τα ίδια για την κατάσταση τους», ανέφερε ο κ. Κόκκινος, διευκρινίζοντας όμως πως παρόλα αυτά έχουν την ευθύνη να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Πρόσθεσε, λοιπόν, ότι η διαχείριση της νόσου χρειάζεται σωστή θεραπευτική υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση.

«Τα άτομα με παχυσαρκία καλό είναι να απευθύνονται και να παραπέμπονται σε επαγγελματίες υγείας που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη νόσο τους με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους. Ιδιαίτερα στο χώρο της φαρμακευτικής αγωγής το παρόν και το μέλλον είναι λαμπρό και οι θεραπείες αυτές πρέπει να καθιερωθούν και να χρησιμοποιούνται όπου χρειάζεται, πάντα με ιατρική παρακολούθηση», πρόσθεσε.

Συγκινητική ήταν και η μαρτυρία του Δημήτρη Σταρόβα, που πρόσφατα νοσηλεύτηκε με εγκεφαλικό.

Περιγράφοντας πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ζούσε με την παχυσαρκία έως ότου έρθει η τελευταία αυτή περιπέτεια για να αλλάξει συνήθειες, να βελτιώσει τη διατροφή του και να κόψει το κάπνισμα, ανέφερε:

«Όταν η ζωή σου σώζεται από τύχη, συνειδητοποιείς πραγματικά, ότι το να αλλάξεις συνήθειες και τρόπο ζωής, είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις! Η πρόληψη και η φροντίδα του εαυτού μας δεν διαπραγματεύεται… Είναι μονόδρομος».

Novo Nordisk 2

Το οικονομικό κόστος της παχυσαρκίας

Βαρύ είναι και το φορτίο της παχυσαρκίας στα συστήματα υγείας και τις οικονομίες των χωρών.

Όπως κατέδειξε μελέτη που εξέτασε το οικονομικό φορτίο της παχυσαρκίας σε 4 νοτιοανατολικές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, σε σχέση με συγκεκριμένες συνοσηρότητες, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης και διαχείρισης της παχυσαρκίας.

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές πιέσεις λόγω της παχυσαρκίας, με το κόστος να ανέρχεται στο 2,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Ειδικότερα, η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο κόστος για πολλές συννοσηρότητες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως η στηθάγχη (9.410 ευρώ), η χρόνια νεφρική νόσος (11.708 ευρώ) και η καρδιακή ανεπάρκεια (16.258), σε σύγκρισή με τις 3 υπόλοιπες χώρες. Ειδικότερα, το κόστος της καρδιακής ανεπάρκειας είναι 2.5 φορές υψηλότερο από τις άλλες χώρες.

Το υψηλό κόστος στην Ελλάδα φαίνεται να συνδέεται με τις υψηλότερες τιμές μονάδας για ιατρικές υπηρεσίες τριτοβάθμιας φροντίδας (π.χ. νοσηλεία και εξειδικευμένες θεραπείες) και τη χρήση ακριβών θεραπειών, ειδικά για τις σοβαρές ασθένειες όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και η χρόνια νεφρική νόσος.

Οι ετήσιες συνολικές δαπάνες είναι υψηλότερες για σοβαρές ασθένειες όπως η καρδιακή ανεπάρκεια (28.301 USD) και η χρόνια νεφρική νόσος (19.446 USD), ενώ οι δαπάνες για λιγότερο σοβαρές παθήσεις, όπως το άσθμα (3.709 USD) και η υπέρταση (4.414 USD), είναι σημαντικά χαμηλότερες.

Επιπλέον, οι διαφορές στο κόστος για την καρδιακή ανεπάρκεια και τη θεραπεία της σχετίζονται με τις συνήθειες συνταγογράφησης και τις τιμές φαρμάκων, με την Ελλάδα να παρουσιάζει υψηλότερες δαπάνες λόγω χρήσης ακριβών φαρμάκων μάρκας

Σημειώνεται, δε, ότι η μετάβαση σε προληπτικά μοντέλα φροντίδας μπορεί να μειώσει την οικονομική επιβάρυνση στα δημόσια συστήματα υγείας. Σήμερα, λιγότερο από το 3% των δαπανών για την υγεία στις χώρες του OECD κατανέμεται σε δραστηριότητες πρόληψης δημόσιας υγείας.

«Η πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι εξαιρετικά σημαντικές τόσο στο ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συστημάτων υγείας, αφού είναι πλέον βέβαιο ότι μια τέτοια τακτική θα εξοικονομήσει πολύτιμους οικονομικούς πόρους», υπογράμμισε ο κ. Κόκκινος, εκ των ερευνητών που συμμετείχαν στη μελέτη.

Αγαπηδάκη: Δράσεις για τη διαχείριση της νόσου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, που συμμετείχε στην εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία της αναγνώρισης της παχυσαρκίας ως νόσου που απαιτεί ολιστική αντιμετώπιση, επισημαίνοντας τις πολιτικές του Υπουργείου Υγείας.

«Μπαίνουμε σε μία διαδικασία που φτιάχνουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διατροφική πολιτική και δεν παρέχουμε μόνο στους πολίτες δωρεάν συνεδρίες με διατροφολόγο», υπογράμμισε. Επίσης τόνισε ότι επικαιροποιούνται οι διατροφικοί οδηγοί από την Εθνική Επιτροπή Διατροφής.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θέτει σε λειτουργία τον Ιανουάριο του ’25 τις Κινητές Ομάδες της πρωτοβάθμιας με γιατρό, νοσηλευτή, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, οι οποίες θα φτάνουν σε κάθε περιοχή της χώρας μας. «Θέλω να φτάσουμε σε κάθε γειτονιά, και με τις προληπτικές εξετάσεις και για την παχυσαρκία, θα πάμε παντού. Θέλω να φτάσει παντού το μήνυμα της Πρόληψης γιατί είναι μήνυμα φροντίδας, αγάπης προς τον εαυτό μας», επισήμανε.

Επιπλέον, η κα Αγαπηδάκη υπογράμμισε τη δέσμευσή της για εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας. «Εκπαιδεύουμε τους επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας, είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Πάνω από 10.000 επαγγελματίες Θα έχουν πιστοποιημένη εκπαίδευση, προσφέροντας έτσι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».

Κλείνοντας, η Αναπληρώτρια Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία της να αλλάξει η αντίληψη για το Υπουργείο Υγείας. «Θέλω να δούμε το Υπουργείο Υγείας ως Υπουργείο Φροντίδας και Πρόληψης, και όχι να το θεωρούμε ως να είναι Υπουργείο Ασθένειας και να σκεφτόμαστε μόνο τα νοσοκομεία. Και αυτό μπορεί μόνο να γίνει όταν είμαστε κοντά στους πολίτες, και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Novo Nordisk 3

Ανάγκη για ολιστική προσέγγιση

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, από την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα μέχρι τον ιδιωτικό τομέα, είναι αναγκαία για την χάραξη στρατηγικής και την υιοθέτηση αποτελεσματικών πολιτικών πρόληψης και διαχείρισης της νόσου της παχυσαρκίας.

«Η Novo Nordisk ακολουθεί μια ολιστική και καινοτόμο προσέγγιση, επιδιώκοντας να προσφέρει πολύπλευρες λύσεις που όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά και ενισχύουν την κατανόηση της παχυσαρκίας ως χρόνιας νόσου», σημείωσε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellas και πρόσθεσε:

«Με στόχο να μεταμορφώσει τη νοοτροπία στην ελληνική ιατρική κοινότητα, η εταιρεία εστιάζει στη διάγνωση, τη σύγχρονη θεραπεία και τη συστηματική ευαισθητοποίηση, προωθώντας ένα σύστημα υγείας που ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των ασθενών».

«Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια νόσος που δεν γνωρίζει σύνορα! Έχει εκλάβει διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις», υπογράμμισε η Μαίρη Καραγεώργου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas.

«Η αντιμετώπισή της απαιτεί ευρύτατες συνεργασίες εντός και εκτός δημόσιου τομέα. Η Novo Nordisk Hellas είναι σύμμαχος της πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων μερών στη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπισή της. Έχοντας μακρόχρονη εμπειρία αναζητά λύσεις για κάθε ανικανοποίητη ιατρική ανάγκη και παρέχει καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό για τη νόσο μέσα από καμπάνιες και συνομιλεί με τις αρχές για τη συνδιαμόρφωση πολιτικών πρόληψης και διαχείρισης της νόσου», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/11/2024 - 22:34
  • ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ
  • NOVO NORDISK HELLAS
  • NOVO NORDISK
  • ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας και στην Υγεία»
Γεωργιάδης: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας και στην Υγεία» 21 Νοεμβρίου 2024
Ολομέτωπη επίθεση Γεωργιάδη κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σε ερώτηση για το ΕΣΥ και τα φάρμακα! 22 Νοεμβρίου 2024
Ολομέτωπη επίθεση Γεωργιάδη κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σε ερώτηση για το ΕΣΥ και τα φάρμακα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα

Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44

Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ

Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12

Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»

Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56

Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες

Παχυσαρκία: Σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες για την κλινική διαχείρισή της
Health Talk
02/06/2026 - 15:48

Παχυσαρκία: Σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες για την κλινική διαχείρισή της

Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08

Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo