ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας και στην Υγεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Fahad Aljalajel, και συνοδευτικό κλιμάκιο.
Πέμπτη, 21/11/2024 - 20:07
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της Υγείας, με έμφαση στη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον ομόλογο μου Υπουργό Υγείας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.κ. Fahad Aljalajel. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας σε πάρα πολλά επίπεδα, στην Οικονομία, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό και τώρα στην Υγεία. Παρακολουθώ την πρόοδο του Βασιλείου, τα τελευταία χρόνια ο Πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman έχει οδηγήσει τη χώρα αυτή σε τεράστια πρόοδο. Το όραμα του για το 2030 αλλάζει τη χώρα αυτή και πιστεύω πραγματικά ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί πλέον μια χώρα που έχει πολλά να μας διδάξει. Σήμερα εγκαινιάσαμε μια στενή συνεργασία και είμαι πραγματικά πολύ ευτυχής για αυτή τη σημερινή συνάντηση και θέλω για άλλη μια φορά να τον καλωσορίσω στη χώρα μου».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Fahad Aljalajel, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για τη θερμή υποδοχή του στην Ελλάδα. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και προσβλέπω στη ενδυνάμωση της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Χάρηκα που είδα το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν από τον μετασχηματισμό του τομέα υγείας της Σαουδικής Αραβίας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας τόσο στον τομέα της ψηφιακής υγείας όσο και τον τομέα των φαρμάκων».

ARAVES 2

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε τα εξής: «Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και της Πρόληψης. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούσουμε πώς το Υπουργείο τους, μέσα από στρατηγικές επενδύσεις στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό "Υπουργείο Υγείας", από ένα "Υπουργείο Ασθένειας". Οι πολιτικές τους, που πλέον εστιάζουν κατά τα τρία τέταρτα στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας αντί για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, αποδεικνύουν πως η προληπτική φροντίδα είναι πιο αποτελεσματική και πιο ανθρώπινη. Στην Ελλάδα ακολουθούμε ένα παρόμοιο μονοπάτι, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας. Προγράμματα όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Προλαμβάνω" και η Εθνική Δράση για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας, που για πρώτη φορά έχει η χώρα μας, είναι κομβικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η έμπνευση από διεθνείς πρακτικές, όπως αυτές της Σαουδικής Αραβίας, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να βάλουμε την πρόληψη και τη δημόσια υγεία στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στον τομέα της Υγείας. Μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υγειονομικών προκλήσεων. Η δέσμευση που αναλάβαμε σήμερα να συνεργαστούμε σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντες αποτελεί ισχυρό μήνυμα των ισχυρών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και για τα συστήματα υγείας μας».

Τέλος, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών μας στον τομέα της υγείας. Συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον χώρο της ιατρικής, καθώς και τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα εκτενώς στις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον τομέα της ψυχικής υγείας στην χώρα μας καθώς και στις οργανωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης μέσω της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης. Παρουσίασα επίσης πως ο νέος Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων θα διασυνδέσει όλες τις κατακερματισμένες υπηρεσίες και θα παρέχει ολιστικές υπηρεσίες στα εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, αναφέρθηκα στη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζουμε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται στα άτομα που χρήζουν μακροχρόνια νοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη».

Η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών και την προώθηση κοινών δράσεων στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ, όπου το κλιμάκιο από τη Σαουδική Αραβία ξεναγήθηκε από την ελληνική πολιτική ηγεσία στους χώρους του και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ τελευταίος τους σταθμός ήταν η Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές
Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές 21 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη 22 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέτωπο ΠΙΣ-ΟΕΝΓΕ: Σφοδρή επίθεση σε Γεωργιάδη, Παγώνη και Πατούλη
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 22:24

Μέτωπο ΠΙΣ-ΟΕΝΓΕ: Σφοδρή επίθεση σε Γεωργιάδη, Παγώνη και Πατούλη

Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την υπόθεση του Γιώργου Πατούλη
Πολιτική Υγείας
30/09/2026 - 03:47

Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την υπόθεση του Γιώργου Πατούλη

Δέκα μέρες «Medwatch»: Υπό έλεγχο 12.137 δομές και 37.216 καταχωρήσεις - Τα «κόκκινα» που εντοπίστηκαν
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 20:57

Δέκα μέρες «Medwatch»: Υπό έλεγχο 12.137 δομές και 37.216 καταχωρήσεις - Τα «κόκκινα» που εντοπίστηκαν

Επίσκεψη ευρωβουλευτών της επιτροπής SANT στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
30/09/2026 - 00:12

Επίσκεψη ευρωβουλευτών της επιτροπής SANT στην Ελλάδα

Απολογισμός των πρώτων 10 ημερών λειτουργίας του Medwatch -Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις παραπλανητικές διαφημίσεις
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 15:30

Απολογισμός των πρώτων 10 ημερών λειτουργίας του Medwatch -Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις παραπλανητικές διαφημίσεις

Βολές Πολάκη κατά του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για ψυχολόγους, ψυχιατροδικαστική και ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 15:19

Βολές Πολάκη κατά του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για ψυχολόγους, ψυχιατροδικαστική και ΕΣΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί η απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού; Ο ρόλος των GLP-1
Υγεία
02/10/2026 - 16:16
Δέκα απλές ασκήσεις για άτομα άνω των 65 ετών - Κίνηση και φυσικοθεραπεία στηρίζουν την υγιή και ενεργό γήρανση
Health Talk
02/10/2026 - 15:39
9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04
Σκοτώνει μαζικά στο Κονγκό ο Έμπολα, άνω των 4.000 οι νεκροί - Μεταδίδεται ταχύτατα ο ιός
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 14:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Η κόπωση που προκαλεί η long COVID συνδέεται με μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο
Υγεία
02/10/2026 - 12:19
Νέα δεδομένα για τη στόχευση του αναστολέα RAS στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
02/10/2026 - 11:37
Αντιγριπικός εμβολιασμός: 300.000 εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
Υγεία
02/10/2026 - 11:16
Πρόγραμμα δράσεων για την ενεργό και υγιή γήρανση από τους Γιατρούς του Κόσμου στην Αττική
Υγεία
02/10/2026 - 10:58
Ερώτηση Τσίμαρη στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία και τη διαφήμιση
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 10:41
«Άλμα Ζωής»: Από το Πεδίο του Άρεως η εκκίνηση του 18ου Greece Race for the Cure
Patient Talk
02/10/2026 - 10:14
Άσκηση και μακροζωία: Και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα μπορεί να είναι χρήσιμο
Fitness
02/10/2026 - 09:56
Ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων ζητούν την αντικατάσταση των πειραματόζωων με εναλλακτικές μεθόδους
Pharma Policy
02/10/2026 - 09:29
Επηρεάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών η βουβωνοκήλη; - Ειδικός δίνει τις απαντήσεις
Health Talk
02/10/2026 - 09:03
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άτομα με αναπηρία που εργάζονται πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς... αντίκρυσμα
Patient Talk
02/10/2026 - 08:41
Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης και χιλιάδες θάνατοι στο πιο ζεστό καλοκαίρι της Ευρώπης
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 08:17
Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών
Health Talk
01/10/2026 - 17:19
Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δήλωση πρόθεσης παραίτησης 50 γιατρών
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 16:46
Το «ρολόι της ομιλίας» μπορεί να αποκαλύψει τη βιολογική και γνωστική υγεία μας
Υγεία
01/10/2026 - 15:53
Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27
Ανθρώπινη αλυσίδα ζωής για την εθελοντική αιμοδοσία από 1.500 μαθητές στο κέντρο της Κέρκυρας
Υγεία
01/10/2026 - 15:06
Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
Έκκληση της CPE για την τιμολόγηση φαρμάκων με βάση την αρχή MFN των ΗΠΑ
Patient Talk
01/10/2026 - 13:06
Θάνατος Μαζωνάκη: «Κανένας από τους δύο γιατρούς δεν ζήτησε να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
01/10/2026 - 12:29
Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων
Ψυχική Υγεία
01/10/2026 - 11:47
ΠΣΦ: Οι φυσικοθεραπείες γίνονται μόνο σε αδειοδοτημένα εργαστήρια και δομές υγείας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 11:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ABBVIE: Θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης 3 για φάρμακο που αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα
Pharma News
01/10/2026 - 08:33
Περισσότερα από 16.500 τα οφειλόμενα ρεπό σε νοσηλευτές και τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 10:16
ΠΣΦ: Οι φυσικοθεραπείες γίνονται μόνο σε αδειοδοτημένα εργαστήρια και δομές υγείας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 11:19
Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo