ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας και στην Υγεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Fahad Aljalajel, και συνοδευτικό κλιμάκιο.
Πέμπτη, 21/11/2024 - 20:07
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της Υγείας, με έμφαση στη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον ομόλογο μου Υπουργό Υγείας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.κ. Fahad Aljalajel. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας σε πάρα πολλά επίπεδα, στην Οικονομία, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό και τώρα στην Υγεία. Παρακολουθώ την πρόοδο του Βασιλείου, τα τελευταία χρόνια ο Πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman έχει οδηγήσει τη χώρα αυτή σε τεράστια πρόοδο. Το όραμα του για το 2030 αλλάζει τη χώρα αυτή και πιστεύω πραγματικά ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί πλέον μια χώρα που έχει πολλά να μας διδάξει. Σήμερα εγκαινιάσαμε μια στενή συνεργασία και είμαι πραγματικά πολύ ευτυχής για αυτή τη σημερινή συνάντηση και θέλω για άλλη μια φορά να τον καλωσορίσω στη χώρα μου».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Fahad Aljalajel, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για τη θερμή υποδοχή του στην Ελλάδα. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και προσβλέπω στη ενδυνάμωση της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Χάρηκα που είδα το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν από τον μετασχηματισμό του τομέα υγείας της Σαουδικής Αραβίας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας τόσο στον τομέα της ψηφιακής υγείας όσο και τον τομέα των φαρμάκων».

ARAVES 2

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε τα εξής: «Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και της Πρόληψης. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούσουμε πώς το Υπουργείο τους, μέσα από στρατηγικές επενδύσεις στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό "Υπουργείο Υγείας", από ένα "Υπουργείο Ασθένειας". Οι πολιτικές τους, που πλέον εστιάζουν κατά τα τρία τέταρτα στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας αντί για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, αποδεικνύουν πως η προληπτική φροντίδα είναι πιο αποτελεσματική και πιο ανθρώπινη. Στην Ελλάδα ακολουθούμε ένα παρόμοιο μονοπάτι, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας. Προγράμματα όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Προλαμβάνω" και η Εθνική Δράση για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας, που για πρώτη φορά έχει η χώρα μας, είναι κομβικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η έμπνευση από διεθνείς πρακτικές, όπως αυτές της Σαουδικής Αραβίας, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να βάλουμε την πρόληψη και τη δημόσια υγεία στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στον τομέα της Υγείας. Μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υγειονομικών προκλήσεων. Η δέσμευση που αναλάβαμε σήμερα να συνεργαστούμε σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντες αποτελεί ισχυρό μήνυμα των ισχυρών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και για τα συστήματα υγείας μας».

Τέλος, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών μας στον τομέα της υγείας. Συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον χώρο της ιατρικής, καθώς και τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα εκτενώς στις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον τομέα της ψυχικής υγείας στην χώρα μας καθώς και στις οργανωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης μέσω της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης. Παρουσίασα επίσης πως ο νέος Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων θα διασυνδέσει όλες τις κατακερματισμένες υπηρεσίες και θα παρέχει ολιστικές υπηρεσίες στα εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, αναφέρθηκα στη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζουμε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται στα άτομα που χρήζουν μακροχρόνια νοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη».

Η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών και την προώθηση κοινών δράσεων στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ, όπου το κλιμάκιο από τη Σαουδική Αραβία ξεναγήθηκε από την ελληνική πολιτική ηγεσία στους χώρους του και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ τελευταίος τους σταθμός ήταν η Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές
Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές 21 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη 22 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Σε τροχιά οριστικής υλοποίησης το Νοσοκομείο της Κω»
Πολιτική Υγείας
20/11/2025 - 18:57

Γεωργιάδης: «Σε τροχιά οριστικής υλοποίησης το Νοσοκομείο της Κω»

Γεωργιάδης στο Action 24: «Πότε θα μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους νοσηλευτές»
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 14:39

Γεωργιάδης στο Action 24: «Πότε θα μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους νοσηλευτές»

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
12/11/2025 - 16:33

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ

Γεωργιάδης: «Μέτρα για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια - Κάτω από το 15% στο πρώτο τρίμηνο του '26»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 18:27

Γεωργιάδης: «Μέτρα για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια - Κάτω από το 15% στο πρώτο τρίμηνο του '26»

Εγκαινιάστηκε το νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Κωνσταντοπούλειο Γ. Ν. «Αγία Όλγα»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 17:22

Εγκαινιάστηκε το νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Κωνσταντοπούλειο Γ. Ν. «Αγία Όλγα»

O Γεωργιάδης κέρασε γλυκά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ για τα γενέθλιά του!
Πολιτική Υγείας
06/11/2025 - 20:51

O Γεωργιάδης κέρασε γλυκά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ για τα γενέθλιά του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Athens MIH Symposium»: Η κορυφαία συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής στην Αθήνα
Επικαιρότητα
22/11/2025 - 03:49
Ευρωπαϊκή Ημέρα Κυστικής Ίνωσης – Στο επίκεντρο η ενημέρωση, η πρόληψη και η πρόσβαση στη μεταμόσχευση πνευμόνων
Patient Talk
22/11/2025 - 00:22
Τρία βραβεία για τη Boehringer Ingelheim Hellas στα Smart Manufacturing Awards 2025
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 23:11
Δανία: Αποζημίωση σε ασθενείς που έχασαν την όρασή τους από φάρμακα αδυνατίσματος και διαβήτη
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 22:37
Σημείο αναφοράς η ζωντανή μετάδοση σωτήριας επέμβασης για εγκεφαλικό επεισόδιο
Υγεία
21/11/2025 - 21:52
Η UBER ενισχύει το έργο της ΕΠΑΨΥ - Θα χρηματοδοτήσει και την καμπάνια «Μίλα, it’s ok!»
Ψυχική Υγεία
21/11/2025 - 21:23
ΔΥΠΑ: Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου οι αιτήσεις 1.300 προσλήψεων ατόμων 55 και άνω στη δημόσια υγεία
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 20:48
Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για παραβίαση των μέτρων κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 20:24
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και ΕΟΠΑΕ για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στα σωφρονιστικά καταστήματα
Ψυχική Υγεία
21/11/2025 - 20:02
Ηπατίτιδα C και καρκίνος του παγκρέατος: Νέος κρίκος στην αλυσίδα της πρόληψης
Υγεία
21/11/2025 - 19:37
Στον Άρειο Πάγο η ΕΙΝΑΠ για την ακούσια εξέταση φερόμενων ως ψυχικά ασθενών σε Δημόσιες Δομές Υγείας
Πολιτική Υγείας
21/11/2025 - 19:19
Ευρωπαϊκή Ημέρα αφιερωμένη στην Κυστική Ίνωση: Η πρόοδος στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου
Patient Talk
21/11/2025 - 18:47
Ενημέρωση της Be-Live για την υπογεννητικότητα και την υπογονιμότητα στην Αλεξανδρούπολη
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 18:24
Ξεκινάει η Orange Week Athens 2025 του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη βία
Ψυχική Υγεία
21/11/2025 - 18:13
Η μακροζωία δεν είναι πολυτέλεια για λίγους - Forum για τις σύγχρονες εξελίξεις στη βιολογία της γήρανσης
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 17:48
Επιστολή ΙΣΑ σε Αγαπηδάκη για την αποζημίωση των κατ' οίκων επισκέψεων από τους προσωπικούς ιατρούς
Πολιτική Υγείας
21/11/2025 - 17:21
H πρωτοβουλία «Who’s That Type 1?» ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για τον Διαβήτη Τύπου 1
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 17:03
Healthcare Business Awards 2025: Δύο βραβεία για τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 16:49
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Εθνικό συνέδριο για τις νέες εξελίξεις στην καρδιοχειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
21/11/2025 - 16:37
Αντισυλληπτικά: Ποια αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Υγεία
21/11/2025 - 16:21
Η δίαιτα DASH για την υπέρταση μπορεί να αποτρέψει τις επιπλοκές του διαβήτη
Διατροφή
21/11/2025 - 15:57
Εννέα στους δέκα πολίτες αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία της προστασίας των ανηλίκων από τα προϊόντα καπνού
Πολιτική Υγείας
21/11/2025 - 15:00
Europol: Το οργανωμένο έγκλημα στρατολογεί ανηλίκους μέσω των video games
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 14:21
Ο περιορισμός θερμίδων μπορεί να βοηθήσει την αντιγηραντική θωράκιση των εγκεφαλικών κυττάρων
Υγεία
21/11/2025 - 14:00
Βρέθηκαν μοσχεύματα για το ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που υπέστη ηπατική ανεπάρκεια από μανιτάρια
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 13:48
Νέες μη ορμονικές θεραπείες για τις εξάψεις: Ελπίδα για γυναίκες με πρόωρη κλιμακτήριο μετά από καρκίνο
Υγεία
21/11/2025 - 13:00
Θάνατος 13χρονου παιδιού σε ειδικό σχολείο του Πειραιά - Πνίγηκε με το φαγητό του
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 12:11
Χάπι που λαμβάνεται ημερησίως βοηθά στην απώλεια του 10% του βάρους σε 18 μήνες
Υγεία
21/11/2025 - 12:00
Υπουργείο Υγείας: Προκήρυξη για 276 θέσεις ιατρών για Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία
Πολιτική Υγείας
21/11/2025 - 11:00
Η νυχτερινή χρήση του κινητού αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονικών τάσεων την επόμενη μέρα
Ψυχική Υγεία
21/11/2025 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
Το σεξ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών μειώνοντας το στρες
Υγεία
19/11/2025 - 15:00
Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 22:09
Movember: Ο μήνας που υπενθυμίζει στους άνδρες ότι η πρόληψη σώζει ζωές
Health Talk
19/11/2025 - 09:30
Υπόμνημα καρδιοπαθών για την αποζημίωση των ενέσιμων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Patient Talk
19/11/2025 - 17:21
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo