ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας και στην Υγεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Fahad Aljalajel, και συνοδευτικό κλιμάκιο.
Πέμπτη, 21/11/2024 - 20:07
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της Υγείας, με έμφαση στη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον ομόλογο μου Υπουργό Υγείας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.κ. Fahad Aljalajel. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας σε πάρα πολλά επίπεδα, στην Οικονομία, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό και τώρα στην Υγεία. Παρακολουθώ την πρόοδο του Βασιλείου, τα τελευταία χρόνια ο Πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman έχει οδηγήσει τη χώρα αυτή σε τεράστια πρόοδο. Το όραμα του για το 2030 αλλάζει τη χώρα αυτή και πιστεύω πραγματικά ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί πλέον μια χώρα που έχει πολλά να μας διδάξει. Σήμερα εγκαινιάσαμε μια στενή συνεργασία και είμαι πραγματικά πολύ ευτυχής για αυτή τη σημερινή συνάντηση και θέλω για άλλη μια φορά να τον καλωσορίσω στη χώρα μου».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Fahad Aljalajel, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για τη θερμή υποδοχή του στην Ελλάδα. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και προσβλέπω στη ενδυνάμωση της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Χάρηκα που είδα το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν από τον μετασχηματισμό του τομέα υγείας της Σαουδικής Αραβίας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας τόσο στον τομέα της ψηφιακής υγείας όσο και τον τομέα των φαρμάκων».

ARAVES 2

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε τα εξής: «Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και της Πρόληψης. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούσουμε πώς το Υπουργείο τους, μέσα από στρατηγικές επενδύσεις στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό "Υπουργείο Υγείας", από ένα "Υπουργείο Ασθένειας". Οι πολιτικές τους, που πλέον εστιάζουν κατά τα τρία τέταρτα στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας αντί για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, αποδεικνύουν πως η προληπτική φροντίδα είναι πιο αποτελεσματική και πιο ανθρώπινη. Στην Ελλάδα ακολουθούμε ένα παρόμοιο μονοπάτι, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας. Προγράμματα όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Προλαμβάνω" και η Εθνική Δράση για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας, που για πρώτη φορά έχει η χώρα μας, είναι κομβικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η έμπνευση από διεθνείς πρακτικές, όπως αυτές της Σαουδικής Αραβίας, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να βάλουμε την πρόληψη και τη δημόσια υγεία στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στον τομέα της Υγείας. Μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υγειονομικών προκλήσεων. Η δέσμευση που αναλάβαμε σήμερα να συνεργαστούμε σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντες αποτελεί ισχυρό μήνυμα των ισχυρών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και για τα συστήματα υγείας μας».

Τέλος, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών μας στον τομέα της υγείας. Συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον χώρο της ιατρικής, καθώς και τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα εκτενώς στις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον τομέα της ψυχικής υγείας στην χώρα μας καθώς και στις οργανωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης μέσω της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης. Παρουσίασα επίσης πως ο νέος Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων θα διασυνδέσει όλες τις κατακερματισμένες υπηρεσίες και θα παρέχει ολιστικές υπηρεσίες στα εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, αναφέρθηκα στη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζουμε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται στα άτομα που χρήζουν μακροχρόνια νοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη».

Η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών και την προώθηση κοινών δράσεων στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ, όπου το κλιμάκιο από τη Σαουδική Αραβία ξεναγήθηκε από την ελληνική πολιτική ηγεσία στους χώρους του και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ τελευταίος τους σταθμός ήταν η Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές
Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές 21 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη 22 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τοποθετήσεις Γεωργιάδη στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 16:32

Οι τοποθετήσεις Γεωργιάδη στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ

Γεωργιάδης για περιστατικά σε Σκύρο και Ζάκυνθο: Συνεχίζεται η προσπάθεια για ένα αξιόπιστο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 11:45

Γεωργιάδης για περιστατικά σε Σκύρο και Ζάκυνθο: Συνεχίζεται η προσπάθεια για ένα αξιόπιστο ΕΣΥ

Αντίδραση Γεωργιάδη για το περιστατικό μηνιγγίτιδας στη Ζάκυνθο - Σε αναστολή καθηκόντων η παιδίατρος
Επικαιρότητα
25/02/2026 - 20:33

Αντίδραση Γεωργιάδη για το περιστατικό μηνιγγίτιδας στη Ζάκυνθο - Σε αναστολή καθηκόντων η παιδίατρος

Γεωργιάδης: «Εχουν αποσταλεί 1.758.000 sms για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας»
Πολιτική Υγείας
24/02/2026 - 18:52

Γεωργιάδης: «Εχουν αποσταλεί 1.758.000 sms για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας»

Επιστολή ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό γιατρών από την άσκηση ιδιωτικού έργου
Πολιτική Υγείας
23/02/2026 - 15:46

Επιστολή ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό γιατρών από την άσκηση ιδιωτικού έργου

Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04

Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το τατουάζ μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα μάτια ακόμα και δύο χρόνια μετά
Health Talk
28/02/2026 - 09:11
Τραγικός θάνατος γυναίκας σε αμαξίδιο στο «Ελ. Βενιζέλος»: Πτώση από το αναβατόριο από ύψος 1,5 μέτρου
Επικαιρότητα
28/02/2026 - 08:52
ΕΚΠΑ για Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Ορατότητα για μια κοινότητα που συχνά παραμένει "αόρατη"
Υγεία
28/02/2026 - 08:43
Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας: Ενημερωτική δράση από ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στη Θεσσαλονίκη
Υγεία
27/02/2026 - 19:19
Η πρόκληση των σπάνιων παθήσεων: Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση και το πλαίσιο για τις θεραπείες πλάσματος
Pharma News
27/02/2026 - 18:37
Καρδιακά επεισόδια: Παρουσιάζουν οι γυναίκες μεγαλύτερη ευαισθησία;
Υγεία
27/02/2026 - 18:04
ΣΦΕΕ: Εθνική Στρατηγική για τις Σπάνιες Παθήσεις, η επόμενη πρόκληση για το σύστημα υγείας
Pharma Policy
27/02/2026 - 17:00
Θεραπεία με βλαστοκύτταρα στα μήτρα μπορεί να αναστρέψει εγκεφαλικές διαταραχές λόγω δισχιδούς ράχης
Υγεία
27/02/2026 - 15:30
Καταγγελία σε σκληρή γλώσσα των νεφροπαθών για το κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αίγινας
Patient Talk
27/02/2026 - 14:47
Τεχνητά νύχια: Γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο μυκητίασης - Τι πρέπει να προσέχετε
Ομορφιά
27/02/2026 - 14:30
Έφυγε από τη ζωή η Αναπληρώτρια Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης
Επικαιρότητα
27/02/2026 - 13:44
Ενθαρρυντική εξέλιξη στη μάχη κατά της ALS με νέα μέθοδο χορήγησης φαρμάκου
Υγεία
27/02/2026 - 13:30
Chikungunya: Συναγερμός για αυξημένα κρούσματα σε Ευρωπαίους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις Σεϋχέλλες
Πολιτική Υγείας
27/02/2026 - 12:30
Καρκίνος: Η επίδραση Breaking Bad είναι πραγματική
Ψυχική Υγεία
27/02/2026 - 11:30
Νέο χάπι GLP-1 βοηθά τους ασθενείς να χάσουν έως και 8% του σωματικού τους βάρους
Υγεία
27/02/2026 - 10:30
Οι χορτοφάγοι έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο για πέντε είδη καρκίνων
Διατροφή
27/02/2026 - 09:30
Χρήσιμες συμβουλές για γερά οστά σε όλες τις ηλικίες
Health Talk
27/02/2026 - 08:23
Τα νέα βήματα για τα σπάνια νοσήματα στην Ελλάδα το 2026
Patient Talk
27/02/2026 - 08:22
Ζητούμενο η ίση πρόσβαση και η ολοκληρωμένη φροντίδα για τα άτομα με σπάνιες παθήσεις
Patient Talk
27/02/2026 - 03:39
Αντίδραση εργαζομένων σχετικά με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου για κλείσιμο των κέντρων πρόληψης το 2027
Ψυχική Υγεία
27/02/2026 - 00:09
ΗΠΑ: Το Instagram θα ενημερώνει τους γονείς αν το παιδί τους εμφανίζει τάσεις αυτοκτονίας
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 21:57
Πως μπορείτε να πάτε διακοπές στη Σουηδία με συνταγή γιατρού - Ο ρόλος της Marketing Greece
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 21:34
Τι είναι η συναισθηματική πείνα και πότε η διατροφή που λειτουργεί ως «καταφύγιο»
Ψυχική Υγεία
26/02/2026 - 21:09
Αξιωματούχος του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για «δημογραφική αλλαγή» σε Δυτική Όχθη και Γάζα
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 20:44
Μέγαρο Μουσικής ανοιχτό σε όλους: Το αναλυτικό πρόγραμμα προσβασιμότητας για το 2026
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 20:21
ΕΟΔΥ: Επτά νέοι θάνατοι από γρίπη και covid την τελευταία εβδομάδα – Αυξημένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
26/02/2026 - 19:53
Το εμβόλιο κατά του HPV προστατεύει από πολλούς καρκίνους - Η θέση της Ελλάδας στους στόχους του ΠΟΥ
Υγεία
26/02/2026 - 19:28
Κομισιόν: Στήριξη μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Plus στις νόμιμες και προσιτές αμβλώσεις
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 19:04
Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα στο Τζάνειο 26χρονος από τον Πύργο
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 18:38
Η Κύπρος επιδιώκει μεγαλύτερη συνεργασία σε επίπεδο ΕΕ για την αξιολόγηση φαρμακευτικών θεραπειών
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 18:33

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγαπηδάκη για τον έναν χρόνο του "Προλαμβάνω" για τα καρδιαγγειακά: 80.000 άνθρωποι...πρόλαβαν!
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 11:30
Γεωργιάδης για περιστατικά σε Σκύρο και Ζάκυνθο: Συνεχίζεται η προσπάθεια για ένα αξιόπιστο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 11:45
Θεμιστοκλέους: Απαντήσεις για Καρδίτσα, Ζάκυνθο και ενίσχυση του Νοσοκομείου Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 14:00
Οι τοποθετήσεις Γεωργιάδη στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 16:32
Συνεργασία Angelini Pharma και Quiver Bioscience για καινοτόμες θεραπείες σχετικά με τις γενετικές επιληψίες
Pharma News
26/02/2026 - 17:39
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo