ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας και στην Υγεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Fahad Aljalajel, και συνοδευτικό κλιμάκιο.
Πέμπτη, 21/11/2024 - 20:07
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της Υγείας, με έμφαση στη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον ομόλογο μου Υπουργό Υγείας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.κ. Fahad Aljalajel. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας σε πάρα πολλά επίπεδα, στην Οικονομία, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό και τώρα στην Υγεία. Παρακολουθώ την πρόοδο του Βασιλείου, τα τελευταία χρόνια ο Πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman έχει οδηγήσει τη χώρα αυτή σε τεράστια πρόοδο. Το όραμα του για το 2030 αλλάζει τη χώρα αυτή και πιστεύω πραγματικά ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί πλέον μια χώρα που έχει πολλά να μας διδάξει. Σήμερα εγκαινιάσαμε μια στενή συνεργασία και είμαι πραγματικά πολύ ευτυχής για αυτή τη σημερινή συνάντηση και θέλω για άλλη μια φορά να τον καλωσορίσω στη χώρα μου».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Fahad Aljalajel, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για τη θερμή υποδοχή του στην Ελλάδα. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και προσβλέπω στη ενδυνάμωση της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Χάρηκα που είδα το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν από τον μετασχηματισμό του τομέα υγείας της Σαουδικής Αραβίας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας τόσο στον τομέα της ψηφιακής υγείας όσο και τον τομέα των φαρμάκων».

ARAVES 2

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε τα εξής: «Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και της Πρόληψης. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούσουμε πώς το Υπουργείο τους, μέσα από στρατηγικές επενδύσεις στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό "Υπουργείο Υγείας", από ένα "Υπουργείο Ασθένειας". Οι πολιτικές τους, που πλέον εστιάζουν κατά τα τρία τέταρτα στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας αντί για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, αποδεικνύουν πως η προληπτική φροντίδα είναι πιο αποτελεσματική και πιο ανθρώπινη. Στην Ελλάδα ακολουθούμε ένα παρόμοιο μονοπάτι, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας. Προγράμματα όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Προλαμβάνω" και η Εθνική Δράση για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας, που για πρώτη φορά έχει η χώρα μας, είναι κομβικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η έμπνευση από διεθνείς πρακτικές, όπως αυτές της Σαουδικής Αραβίας, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να βάλουμε την πρόληψη και τη δημόσια υγεία στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στον τομέα της Υγείας. Μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υγειονομικών προκλήσεων. Η δέσμευση που αναλάβαμε σήμερα να συνεργαστούμε σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντες αποτελεί ισχυρό μήνυμα των ισχυρών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και για τα συστήματα υγείας μας».

Τέλος, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών μας στον τομέα της υγείας. Συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον χώρο της ιατρικής, καθώς και τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα εκτενώς στις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον τομέα της ψυχικής υγείας στην χώρα μας καθώς και στις οργανωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης μέσω της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης. Παρουσίασα επίσης πως ο νέος Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων θα διασυνδέσει όλες τις κατακερματισμένες υπηρεσίες και θα παρέχει ολιστικές υπηρεσίες στα εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, αναφέρθηκα στη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζουμε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται στα άτομα που χρήζουν μακροχρόνια νοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη».

Η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών και την προώθηση κοινών δράσεων στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ, όπου το κλιμάκιο από τη Σαουδική Αραβία ξεναγήθηκε από την ελληνική πολιτική ηγεσία στους χώρους του και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ τελευταίος τους σταθμός ήταν η Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές
Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές 21 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη 22 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43

Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»

Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51

Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 17:28

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύμβαση για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 19:14

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύμβαση για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα

Αρεταίειο Νοσοκομείο: Τρία ρομποτικά χειρουργεία την ίδια ημέρα
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 09:28

Αρεταίειο Νοσοκομείο: Τρία ρομποτικά χειρουργεία την ίδια ημέρα

Πέρασε η σύμβαση για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα
Πολιτική Υγείας
25/11/2025 - 20:29

Πέρασε η σύμβαση για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 20 Δεκεμβρίου
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 17:47
Διατροφική καθοδήγηση από τον διαιτολόγο ή το ChatGPT;
Health Talk
03/12/2025 - 17:08
Η αγάπη για τη δουλειά δεν είναι πάντα αρετή - Οι αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Ψυχική Υγεία
03/12/2025 - 16:49
Βαλτάς: «Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή για των υποστήριξη ασθενών με άνοια και των φροντιστών»
Pharma Policy
03/12/2025 - 16:08
ELPEN και Μαζί για το Παιδί έφτιαξαν δύο αίθουσες STEM σε σχολεία της Θράκης
Pharma News
03/12/2025 - 15:23
Τρία βραβεία απέσπασε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στα Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 15:04
Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στη Νέα Υόρκη για το Rebrain Greece
Υπηρεσίες Υγείας
03/12/2025 - 14:42
Μητσοτάκης: «Οι παρεμβάσεις μας για τα άτομα με αναπηρία σχεδιάστηκαν με σεβασμό στα δικαιώματά τους»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 13:49
Ο Σάσα Βεζένκοφ επενδύει στην κυπριακή EMBIO Diagnostics - Το εντυπωσιακό βίντεο για τη συνεργασία
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:32
ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ: Αδιέξοδο στη συνάντηση με Βαρτζόπουλο για τις διώξεις κατά ψυχιάτρων
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:08
Αίσθημα κόπωσης: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει πραγματικά;
Health Talk
03/12/2025 - 12:44
Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Συνδυασμός συμπληρωμάτων επιδρά θετικά στη μείωση των συμπτωμάτων
Υγεία
03/12/2025 - 12:21
Οι καθυστερημένες διαγνώσεις HIV υπονομεύουν τις προσπάθειες εξάλειψης του AIDS
Υγεία
03/12/2025 - 11:47
Απειλή για τη δημόσια υγεία τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα - Ποιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν
Διατροφή
03/12/2025 - 11:23
ΕΣΑμεΑ: Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
Patient Talk
03/12/2025 - 10:56
Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση συνανθρώπων μας ΑμεΑ και κατανοούν τις δυσκολίες
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 10:18
Η ανεπαρκής ανάπτυξη ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών μέχρι το πέμπτο έτος
Υγεία
03/12/2025 - 09:56
Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43
Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19
Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53
Μητέρα: Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα
Digital Health
02/12/2025 - 17:36
Νέα μελέτη: Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
Υγεία
02/12/2025 - 17:19
Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51
Συνέδριο για τα εγκαύματα στη Θεσσαλονίκη με υποστήριξη από τη ΜΕΘΕ του «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 15:17
Vaccines Europe: Σε στάδιο ανάπτυξης 91 εμβόλια - Ποια λοιμώδη νοσήματα αφορούν
Pharma Policy
02/12/2025 - 14:28
Η δικαίωση των «Χριστουγεννάκηδων»: Γιατί το πρόωρο στόλισμα μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους
Ψυχική Υγεία
02/12/2025 - 13:54
Eνίσχυση της καινοτομίας και στη βιοτεχνολογία για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας
Pharma Policy
02/12/2025 - 13:37
Σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα για το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης
Digital Health
02/12/2025 - 13:14
Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 12:58
Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

HIV: Πόσο κοντά είμαστε πραγματικά στο τέλος της επιδημίας;
Υγεία
01/12/2025 - 11:14
Ζώντας με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Pharma News
01/12/2025 - 09:11
Επτά πολύ καλοί λόγοι για να εντάξετε τα μανταρίνια στη διατροφή σας
Διατροφή
01/12/2025 - 09:43
Το στίγμα γύρω από τον HIV δεν είναι ατυχές φαινόμενο – είναι εμπόδιο στη δημόσια υγεία
Pharma News
01/12/2025 - 12:27
Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo