ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας και στην Υγεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Fahad Aljalajel, και συνοδευτικό κλιμάκιο.
Πέμπτη, 21/11/2024 - 20:07
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της Υγείας, με έμφαση στη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον ομόλογο μου Υπουργό Υγείας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.κ. Fahad Aljalajel. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας σε πάρα πολλά επίπεδα, στην Οικονομία, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό και τώρα στην Υγεία. Παρακολουθώ την πρόοδο του Βασιλείου, τα τελευταία χρόνια ο Πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman έχει οδηγήσει τη χώρα αυτή σε τεράστια πρόοδο. Το όραμα του για το 2030 αλλάζει τη χώρα αυτή και πιστεύω πραγματικά ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί πλέον μια χώρα που έχει πολλά να μας διδάξει. Σήμερα εγκαινιάσαμε μια στενή συνεργασία και είμαι πραγματικά πολύ ευτυχής για αυτή τη σημερινή συνάντηση και θέλω για άλλη μια φορά να τον καλωσορίσω στη χώρα μου».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Fahad Aljalajel, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για τη θερμή υποδοχή του στην Ελλάδα. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και προσβλέπω στη ενδυνάμωση της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Χάρηκα που είδα το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν από τον μετασχηματισμό του τομέα υγείας της Σαουδικής Αραβίας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας τόσο στον τομέα της ψηφιακής υγείας όσο και τον τομέα των φαρμάκων».

ARAVES 2

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε τα εξής: «Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και της Πρόληψης. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούσουμε πώς το Υπουργείο τους, μέσα από στρατηγικές επενδύσεις στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό "Υπουργείο Υγείας", από ένα "Υπουργείο Ασθένειας". Οι πολιτικές τους, που πλέον εστιάζουν κατά τα τρία τέταρτα στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας αντί για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, αποδεικνύουν πως η προληπτική φροντίδα είναι πιο αποτελεσματική και πιο ανθρώπινη. Στην Ελλάδα ακολουθούμε ένα παρόμοιο μονοπάτι, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και βιώσιμου εθνικού συστήματος υγείας. Προγράμματα όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Προλαμβάνω" και η Εθνική Δράση για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας, που για πρώτη φορά έχει η χώρα μας, είναι κομβικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η έμπνευση από διεθνείς πρακτικές, όπως αυτές της Σαουδικής Αραβίας, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να βάλουμε την πρόληψη και τη δημόσια υγεία στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στον τομέα της Υγείας. Μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ανοίγουμε νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υγειονομικών προκλήσεων. Η δέσμευση που αναλάβαμε σήμερα να συνεργαστούμε σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντες αποτελεί ισχυρό μήνυμα των ισχυρών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και για τα συστήματα υγείας μας».

Τέλος, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών μας στον τομέα της υγείας. Συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον χώρο της ιατρικής, καθώς και τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στην τοποθέτηση μου αναφέρθηκα εκτενώς στις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον τομέα της ψυχικής υγείας στην χώρα μας καθώς και στις οργανωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης μέσω της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης. Παρουσίασα επίσης πως ο νέος Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων θα διασυνδέσει όλες τις κατακερματισμένες υπηρεσίες και θα παρέχει ολιστικές υπηρεσίες στα εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, αναφέρθηκα στη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζουμε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται στα άτομα που χρήζουν μακροχρόνια νοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη».

Η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών και την προώθηση κοινών δράσεων στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ, όπου το κλιμάκιο από τη Σαουδική Αραβία ξεναγήθηκε από την ελληνική πολιτική ηγεσία στους χώρους του και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ τελευταίος τους σταθμός ήταν η Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές
Γεωργιάδης: Το πακέτο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές 21 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη 22 Νοεμβρίου 2024
Παχυσαρκία: Τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου για την διατροφή ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου για την Υγεία είχε διακομματική στήριξη
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 10:23

Γεωργιάδης: Το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου για την Υγεία είχε διακομματική στήριξη

Γεωργιάδης από την Λαμία:Το Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα-Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
Πολιτική Υγείας
02/11/2025 - 09:54

Γεωργιάδης από την Λαμία:Το Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα-Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ

Στα νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
01/11/2025 - 16:16

Στα νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Ευχαριστίες Γεωργιάδη στην «Αποστολή» για την προσφορά υγειονομικού υλικού αξίας 60 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 12:58

Ευχαριστίες Γεωργιάδη στην «Αποστολή» για την προσφορά υγειονομικού υλικού αξίας 60 εκατ. ευρώ

Αττικόν: Σε λειτουργία το ανακαινισμένο ΤΕΠ παρουσία Γεωργιάδη- Βίντεο
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 12:45

Αττικόν: Σε λειτουργία το ανακαινισμένο ΤΕΠ παρουσία Γεωργιάδη- Βίντεο

Γεωργιάδης: Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα ΤΕΠ έχει μειωθεί στις 3,5 ώρες
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 16:01

Γεωργιάδης: Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα ΤΕΠ έχει μειωθεί στις 3,5 ώρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6 και 7 Νοεμβρίου – Τι καταγγέλλουν και τι ζητούν
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 07:13
Αντισυνταγματική κρίθηκε από Γερμανικό δικαστήριο η αναδρομική διαλογή ασθενών στις ιατρικές θεραπείες
Πολιτική Υγείας
05/11/2025 - 03:39
Γάζα: Νέο καμπανάκι ανθρωπιστικών υπηρεσιών για τον επικείμενο χειμώνα και τις κακουχίες των κατοίκων
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 00:14
«Κάθε βήμα μετράει»: Πανελλήνιος συμβολικός περίπατος για την πολλαπλή σκλήρυνση
Patient Talk
04/11/2025 - 23:24
Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 22:34
Το ΙΑΣΩ φέρνει την πρωτοποριακή εξέταση Neonatal BabyGen για τον νεογνικό γονιδιωματικό έλεγχο
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2025 - 22:17
Νευροχειρουργικό «θαύμα» σε τρεις ασθενείς με όγκους του εγκεφαλικού στελέχους
Health Talk
04/11/2025 - 21:56
Προτάσεις για τη μετάβαση του ΕΣΥ στη νέα εποχή των «Smart Hospitals» στο υβριδικό forum «Καινοτομία στην πράξη»
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 21:33
Απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού στη διατροφική αλυσίδα από το χωράφι έως την κουζίνα μας
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 20:54
«Προσεγγίζοντας τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Καρδιοπαθή»: Συνέδριο-πόλος έλξης για την ιατρική κοινότητα
Υγεία
04/11/2025 - 20:17
Σε εξέλιξη το 2ο Φθινοπωρινό Σχολείο του ΠΟΥ για την ποιότητα της φροντίδας ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων
Ψυχική Υγεία
04/11/2025 - 19:38
Μία στις επτά γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη μετά από τον τοκετό
Ψυχική Υγεία
04/11/2025 - 19:21
Οκτώ συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 19:04
ΕΙΝΑΠ: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου»
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 18:38
Οι συνεργασίες του ΕΜΑ για την εκστρατεία #ItTakesATeam που αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων
Pharma Policy
04/11/2025 - 18:14
Europa Uomo Hellas: Ημερίδα για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη
Patient Talk
04/11/2025 - 17:51
Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του HPV και με τον εμβολιασμό - Δείτε τα δύο βίντεο
Υγεία
04/11/2025 - 17:27
Επτά κοινά φάρμακα που δεν συμπαθεί το έντερο μας
Υγεία
04/11/2025 - 16:49
Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στη σεξουαλική υγεία μετά τον καρκίνο μαστού
Health Talk
04/11/2025 - 16:33
ΠΟΕΔΗΝ: Παρούσα στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 16:11
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στο 18ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2025 - 16:06
Βιλδιρίδη: «Προτεραιότητα της εθνικής πολιτικής η υγιής και ενεργός γήρανση για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 15:43
Ο ΕΕΣ διεξήγαγε εκατοντάδες προληπτικούς ελέγχους για ΣΜΝ στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 15:18
Αλτσχάιμερ: Πόσα βήματα πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο
Υγεία
04/11/2025 - 15:00
ΣΕΑΑΝ: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το κλείσιμο του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας του Τζανείου»
Patient Talk
04/11/2025 - 14:41
Νύχια: Αέριο με... εσάνς κλούβιου αυγού αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό στη μάχη κατά των μολύνσεων
Υγεία
04/11/2025 - 14:00
ΙΣΑ: Απαράδεκτη η συλλήβδην στοχοποίηση του συνόλου των ψυχιάτρων της Αττικής
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 13:30
Η Eli Lilly επεκτείνει την παραγωγή της στην Ευρώπη - Κατασκευή νέας μονάδας στην Ολλανδία
Pharma News
04/11/2025 - 13:00
Τελικά πως επιδρά η διαλειμματική νηστεία στον εγκέφαλο; Τι δείχνει νέα έρευνα
Διατροφή
04/11/2025 - 12:00
Και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η εξυπηρέτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 11:35

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη: Επόμενο βήμα το Υπουργείου Οικονομικών
Pharma Policy
03/11/2025 - 17:49
Συνάντηση Γεωργιάδη με τις φαρμακευτικές εταιρείες με φόντο το νοσοκομειακό φάρμακο
Pharma Policy
03/11/2025 - 10:09
Επτά φυτά εσωτερικού χώρου σύμμαχοι της υγείας μας
Υγεία
03/11/2025 - 15:00
Τα ανατριχιαστικά πειράματα που τελικά μπορούν να σώσουν ζωές
Υγεία
03/11/2025 - 14:00
Πώς ένα μεταλλικό κομμάτι, παρατημένο στο πάτωμα από έναν μάστορα, «γέννησε» το σωτήριο στεντ
Υγεία
02/11/2025 - 09:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo