ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τρεις παρεμβάσεις Γεωργιάδη για τη διαχείριση του καρκίνου: Βιοδείκτες, μητρώο νεοπλασιών και κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας για τους ασθενείς

Πολιτική Υγείας
Οι τρεις παρεμβάσεις Γεωργιάδη για τη διαχείριση του καρκίνου: Βιοδείκτες, μητρώο νεοπλασιών και κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας για τους ασθενείς
Την άμεση δημιουργία διακριτού αυξημένου προύπολογισμού αποζημίωσης βιοδεικτών, που μπορεί να φθάει τα 18 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ για τον Καρκίνο, ανακοίνωσε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα είναι «στον αέρα» και το Μητρώο Νεοπλασιών, ενώ πρόσθεσε πως σύντομα θα δημιουργηθεί και δημόσια δομή ανακουφιστικής φροντίδας στην Αν. Αττική.
Τετάρτη, 29/01/2025 - 18:42
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Τα βήματα που έχουν γίνει στο πεδίο διαχείρισης του καρκίνου στη χώρα τον ένα χρόνο της θητείας του στο Υπ. Υγείας, αναφέρθηκε ο Άδ. Γεωργιάδης στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Πρόκειται για τρεις κρίσιμες παρεμβάσεις, τις οποίες διεκδικούν γιατροί, ασθενείς και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ογκολογίας εδώ και αρκετά χρόνια. Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, πρώτον θα ενταχθούν στην αποζημίωση νέοι βιοδεικτές και μάλιστα θα δημιουργηθεί δυναμικός μηχανισμός που θα επιτρέπει και την είσοδο νέων στο σύστημα. Δεύτερον, εντός του Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη προς χρήση η πλατφόρμα για τη λειτουργία του Αρχείου Νεοπλασιών και τρίτον ετοιμάζεται στην Αν. Αττική δομή ανακουφιστικής φροντίδας (hospice).

Βιοδείκτες

Στην αντίστοιχη περσινή συνάντηση, ο Υπ. Υγείας είχε δεσμευτεί για την ένταξη περισσότερων βιοδεικτών στο σύστημα αποζημίωσης. Οι βιοδείκτες είναι ειδικές εξετάσεις που επιτρέπουν στους γιατρούς να αποφασίσουν τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας για τον ογκολογικό ασθενή. Δίνοντας την κατάλληλη θεραπεία στον σωστό ασθενή ουσιαστικά επιτυγχάνονται και ευρείες εξοικονομήσεις.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, νέοι βιοδείκτες θα αποζημιώνονται σήμερα, καθώς ήδη έχει αποστείλλει επιστολή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ώστε από εφέτος να υπάρξει διακριτικός προϋπολογισμός αποζημίωσης των βιοδεικτών.

«Σύμφωνα με τη μελέτη του κυρίου Αθανασάκη [μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ], η εφαρμογή των βιοδεικτών θα φέρει τα λεφτά της πίσω 15 έως 20 φορές. Μιλάμε για μια εξοικονόμηση που μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Όπως εξήγησε, βάσει της εκτίμησης της μελέτης ο προϋπολογισμός αυτός μπορεί να είναι και έως 18 εκατ. ευρώ.

«Αρχικά πάμε την χρηματοδότηση από 3,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, στα 10 εκατομμύρια. Η μελέτη είναι ότι θα χρειαστούμε άλλα περίπου 8 εκατομμύρια, τα οποία μένει να τα βρούμε. Τώρα εφαρμόζεται η διάταξή μου για το rebate σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα, το οποίο θα δώσει περίπου 40 εκατομμύρια. Ένα μέρος του θα πάει εκεί, γιατί θέλω να αποζημιώνονται όλοι οι βιοδείκτες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης .

Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, εντός του Φεβρουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα που σχετίζεται με το μητρώο νεοπλασιών (γνωστό και ως μητρώο καρκίνου ή μητρώο ασθενών καρκίνου).

«Στην εκδήλωση που θα έχουμε στο 9ο ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, έχουμε οργανώσει μια επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας που θα τεθεί τον Φεβρουάριο σε επίσημη λειτουργία. Δεν είναι σχέδιο πλέον, είναι λειτουργική πλατφόρμα. Είναι το ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών», ανέφερε ο Υπ. Υγείας.

«Είναι από τα πιο εμβληματικά έργα στην προσπάθεια της ψηφιακής μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της χώρας στον χώρο της υγείας. Έχει ήδη ετοιμαστεί και μέσα από αυτό θα λειτουργούν το εθνικό μητρώο νεοπλασματικών ασθενειών και τα θεραπευτικά ογκολογικά και αιματολογικά πρωτόκολλα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ολιστική παρακολούθηση της πορείας των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω ότι με αυτά τα μέτρα θα μπορέσουμε πραγματικά να παρέχουμε και εξοικονόμηση στο σύστημα γιατί όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της δαπάνης της συνταγογράφησης. Αυτό όμως είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι θα εξασφαλίσουμε ότι θα παίρνουν τη θεραπεία που πρέπει, οι ασθενείς που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ ποτέ δεν θα απέρριπτα για οικονομικούς λόγους ένα φάρμακο σε έναν ασθενή. Αντιθέτως η διάθεσή μου είναι ότι όσο και να κάνει ένα φάρμακο, αν κρίνουν οι γιατροί ότι ο ασθενής δεν έχει καμία άλλη θεραπεία παρά μόνο αυτό το φάρμακο, εγώ είμαι υποχρεωμένος να βρω τον τρόπο να το πάρει. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κανένας ασθενής να μην μείνει χωρίς το φάρμακο που πραγματικά χρειάζεται. Αυτό όμως διαβάζεται και ανάποδα. Δεν γίνεται να παίρνουν οι ασθενείς όλα τα φάρμακα, πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιος ασθενής χρειάζεται ποια θεραπεία. Για αυτό εργαζόμαστε και πιστεύω ότι τα δύο εργαλεία, οι βιοδείκτες και το ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα, θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα».

Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας στην Αν. Αττική

Ακόμη μια σημαντική εξέλιξη στη διαχείριση του καρκίνου ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης, που σχετίζεται με τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου και την απουσία υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας.

«Η Ελλάδα και ειδικά η Αθήνα δεν έχει hospice [δομές ανακουφιστικής φροντίδας]. Αυτό είναι αδιανόητο», ανέφερε ο Υπ. Υγείας.

Όπως σημείωσε, σε συνεργασία με την ελληνική αντικαρκινική εταιρεία, η οποία διαθέτει κτίριο στην Παιανία, «θα βγει σύντομα και σχετική Υπουργική μου Απόφαση, θα το παραλάβουμε ως Υπ. Υγείας, θα το επισκευάσουμε -δεν χρειάζεται μεγάλες επισκευές είναι σε καλή κατάσταση- και θα γίνει hospice».

«Το θεωρώ απόλυτη ευθύνη μου να έχουμε ένα χώρο ανακουφιστικής φροντιδας. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να φεύγουν με αξιοπρέπεια. Ένα οργανωμένο, σοβαρό, ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να εξασφαλίζει στους ανθρώπους του τις καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 29/01/2025 - 20:28
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΣΦΕΕ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι συμβαίνει με τα περιστέρια και γιατί είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο
Τι συμβαίνει με τα περιστέρια και γιατί είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο 29 Ιανουαρίου 2025
Δεύτερη κοινή δράση για τα δίκτυα εμπειρογνωμοσύνης της ΕΕ για τον καρκίνο 29 Ιανουαρίου 2025
Δεύτερη κοινή δράση για τα δίκτυα εμπειρογνωμοσύνης της ΕΕ για τον καρκίνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»

ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο
Patient Talk
17/09/2026 - 18:22

ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο

Γεωργιάδης από Τρίκαλα: «Υψηλός ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών από το νοσοκομείο της πόλης»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 15:27

Γεωργιάδης από Τρίκαλα: «Υψηλός ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών από το νοσοκομείο της πόλης»

Νέα φαρμακευτική μονάδα στην Κοζάνη ανακοίνωσε η Rontis
Pharma News
17/09/2026 - 14:41

Νέα φαρμακευτική μονάδα στην Κοζάνη ανακοίνωσε η Rontis

Γεωργιάδης από Λάρισα: «Τα νέα ΤΕΠ του νοσοκομείου αλλάζουν την εμπειρία των πολιτών»
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 19:58

Γεωργιάδης από Λάρισα: «Τα νέα ΤΕΠ του νοσοκομείου αλλάζουν την εμπειρία των πολιτών»

Γεωργιάδης: «Στον ΟΔΙΠΥ οι περισσότερες αρμοδιότητες για τους ελέγχους στους παρόχους υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 15:51

Γεωργιάδης: «Στον ΟΔΙΠΥ οι περισσότερες αρμοδιότητες για τους ελέγχους στους παρόχους υπηρεσιών υγείας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επάρκεια σιδήρου και βιταμίνης D είναι το κλειδί για πιο ομαλή επιστροφή στη ρουτίνα
Υγεία
18/09/2026 - 08:49
«Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Κέρκυρα από την ομοσπονδία «ΡευΜΑζήν»
Patient Talk
18/09/2026 - 07:28
Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων HIV και κατάσταση εθνικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Υγεία
18/09/2026 - 00:03
Στη Σκύρο η Β' ΩΡΛ Κλινική του ΑΠΘ σε δράση πρόληψης, ενημέρωσης και εξειδικευμένης φροντίδας
Υγεία
17/09/2026 - 23:36
Και τρίτος νεκρός από ελονοσία στην Φρανκφούρτη - Ο θάνατος δεν σχετίζεται με το αεροδρόμιο
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 23:08
Ο ΕΟΦ άναψε «κόκκινο» στην πώληση συμπληρωμάτων κρεατίνης
Pharma Policy
17/09/2026 - 22:43
Θεσσαλονίκη: Η πρώτη συνεδρία ασθενούς στον νέο υψηλής τεχνολογίας γραμμικό επιταχυντή του ΑΧΕΠΑ
Υγεία
17/09/2026 - 22:13
Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29
Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12
Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 20:34
Πότε ο βήχας του παιδιού κρύβει κάτι σοβαρότερο από μια απλή ίωση
Υγεία
17/09/2026 - 19:52
Κέντρα πρόληψης: Διάλογο τώρα για τη νέα προγραμματική σύμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι
Ψυχική Υγεία
17/09/2026 - 18:59
ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο
Patient Talk
17/09/2026 - 18:22
Πως επηρεάζεται από την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία η υπέρταση
Health Talk
17/09/2026 - 17:49
Ο νέος αξονικός τομογράφος SOMATOM go.Top της Siemens Healthineers εγκαταστάθηκε στο Therapis General Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
17/09/2026 - 17:17
Η ΕΝΑΣΕΛ ζητάει αποτελεσματικούς και ενισχυμένους ελέγχους στους παρόχους υγείας
Patient Talk
17/09/2026 - 16:44
Καμπανάκι από την ΕΟΟ για τις γρήγορες, εύκολες και low cost οδοντιατρικές πράξεις: «Μεγάλη προσοχή στις διαφημίσεις»
Υγεία
17/09/2026 - 16:18
Αυτισμός: Ο ρόλος του πλακούντα και της φλεγμονής στην εγκυμοσύνη
Υγεία
17/09/2026 - 16:00
Γεωργιάδης από Τρίκαλα: «Υψηλός ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών από το νοσοκομείο της πόλης»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 15:27
Πολλαπλή σκλήρυνση: Ελπίδες για επιβράδυνση της νόσου με υπάρχον φάρμακο
Υγεία
17/09/2026 - 15:00
Νέα φαρμακευτική μονάδα στην Κοζάνη ανακοίνωσε η Rontis
Pharma News
17/09/2026 - 14:41
Τέλος εποχής για την BMS Ελλάδας: Αποχωρεί η Ε. Προδρόμου, σε cluster η εταιρεία
Pharma Policy
17/09/2026 - 14:27
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Ερρίκος Ντυνάν» μοριοδοτούμενο από τον ΠΙΣ με δωρεάν συμμετοχή
Υπηρεσίες Υγείας
17/09/2026 - 14:21
Οστεοπόρωση: Βλαστοκύτταρα από τον ίδιο τον ασθενή μείωσαν τα κατάγματα κατά 94%
Υγεία
17/09/2026 - 14:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Τα πρώτα rapid test από τον Δήμο Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 13:25
Lancet: Τα ποσοστά εμβολιασμού στην παιδική ηλικία μειώνονται σε αρκετές χώρες της ΕΕ
Υγεία
17/09/2026 - 13:15
Τηλεργάζεστε; Ο δεκάλογος για να μην οδηγήστε στην υπερφαγία
Διατροφή
17/09/2026 - 13:00
Νέα σκιαγραφική ουσία στη μαγνητική εντοπίζει όγκους του πνεύμονα μεγέθους μόλις 1 χιλιοστού
Pharma News
17/09/2026 - 12:00
Καρκίνος στο πάγκρεας: Αιματολογική εξέταση "υπόσχεται" διάγνωση σε πρώιμα στάδια
Υγεία
17/09/2026 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΙΣ: Μηδενική ανοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 11:32
Ακτινολόγοι: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 12:30
Ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Υγεία: Σφοδρή κριτική στο υπουργείο μετά την υπόθεση Μαζωνάκη
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 13:27
Αγαπηδάκη: «Αναγκαίες οι αλλαγές στην ΑΕΜΥ για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Άνοιας»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 15:28
Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Διατροφή
15/09/2026 - 15:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo