ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Λίλιαν Βιλδιρίδη

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Σε συνέχεια των επισκέψεων του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε διαδοχικές τεχνικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία της πόλης, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 3ης ΥΠε, Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή της 4ης ΥΠε, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.
Τρίτη, 17/09/2024 - 03:21
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Η Γενική Γραμματέας περιηγήθηκε στους χώρους και τις κλινικές των Νοσοκομείων, συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές και στελέχη της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, έδωσε διευκρινίσεις για τα θέματα που απασχολούν το κάθε νοσοκομείο χωριστά και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες, μεταξύ άλλων για την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, καθώς και την προτεραιοποίηση των αναγκών τους για την περαιτέρω στελέχωση τους το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε αρχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», υποστηρίζοντας ενεργά τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών που διοργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με το σύλλογο "Όραμα Ελπίδας". Συνομίλησε με εργαζόμενους, εθελοντές, αλλά και τους Προέδρους των συλλόγων Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών και "Όραμα Ελπίδας". Η ενημέρωση των πολιτών και η ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών είναι ουσιώδεις, προκειμένου ολοένα και περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικούς καρκίνους να βρίσκουν συμβατό δότη για μεταμόσχευση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (ΜΜΑ), μια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας πασχόντων από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και άλλες αιμοσφαρινοπάθειες. Εκεί συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για θέματα λειτουργίας της Μονάδας, καθώς και με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Θαλασσαμίας για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των ασθενών. Ετησίως στη ΜΜΑ πραγματοποιούνται περί τις 3300 μεταγγίσεις και απορροφάται περίπου το 1/3 των μονάδων αίματος του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Β' Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της με επικεφαλής τον Διευθυντή της κλινικής ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα για τη λειτουργία της, το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης που διαθέτει και όλες τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των νευρολογικών ασθενών.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ακολούθως το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» εν ώρα εφημέριας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης περιηγηθήκε στα ανακαινισμένα τμήματα, αλλά και στις κλινικές, στις οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακαίνισης. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν με τη Διοίκηση οι δράσεις και τα έργα που ολοκληρώθηκαν σε βάθος τριετίας, αλλά και όσα είναι σε στάδιο εξέλιξης, καθώς και οι προσπάθειες στελέχωσης σε ιατρικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς τα 2 διασυνδεόμενα νοσοκομεία υποδηλώνεται από την αύξηση του προϋπολογισμού του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς κατά 76,5% και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» κατά 88,1% συγκριτικά με το 2019, την ενίσχυση της στελέχωσης του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς με 38 ιατρούς, 54 Νοσηλευτές και 41 άτομα λοιπό προσωπικό και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» με 19 ιατρούς, 3 νοσηλευτές και 23 άτομα λοιπό προσωπικό , αλλά και από τη συμπερίληψη έργων ύψους 4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτά αφορούν την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση με βάση διεθνή πρότυπα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των δύο νοσοκομείων , την ανακαίνιση της Παθολογικής, Β’ Χειρουργικής και ΩΡΛ κλινικής του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», καθώς και την αναβάθμιση του συστήματος πυρασφάλειας στο ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος».

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε το εργοτάξιο στον χώρο, στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο κτίριο της Αιματολογικής Κλινικής που θα είναι αφιερωμένο στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες. Στο σημείο ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ανάδοχου εταιρείας για την εξέλιξη του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Το εν λόγω έργο είναι εμβληματικό για όλη τη Β. Ελλάδα, ύψους 13,75 εκατ. Ευρώ, και χρηματοδοτείται πλήρως από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου εν μέσω γενικής εφημερίας η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με πολίτες και ξεναγήθηκε στους χώρους του τμήματος, στο πλαίσιο του εντατικού σχεδιασμού του Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της επείγουσας φροντίδας. Σειρά είχε η πλήρως ανακατασκευασμένη Καρδιολογική κλινική και Στεφανιαία μονάδα και ξεχωρίζει για την εύρυθμη λειτουργία της, αποτελεί κέντρο εμφύτευσης διαρτηριακά βαλβίδων αορτής και βηματοδοτών και σε αυτήν λειτουργούν 2 στεφανιογράφοι και υπερσύγχρονα εργαστήρια (αιμοδυναμικό, ηλεκτροφυσιολογίας, υπερηχογραφίας, δοκιμασίας κοπώσεως). Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ιστορική Θωρακο-καρδιο-χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, όπου πραγματοποιείται πλήθος βαρέων χειρουργικών επεμβάσεων σε καρδιά και πνεύμονες.

Έγινε αναφορά στην πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια του Νοσοκομείου, ύψους 14 εκατ. ευρώ (προγράμματα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ΗΛΕΚΤΡΑ, ELENA κ.α.)στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους περίπου 24 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και σε πολλά μεγάλα και μικρότερα έργα, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν είτε υλοποιούνται σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά την τελευταία τετραετία, τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν ενισχυθεί σημαντικά με διορισμούς μόνιμου προσωπικού και προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που συνολικά ξεπερνούν τις 3.400: 487 μόνιμους και 429 επικουρικούς ιατρούς, 439 μόνιμους και 1268 επικουρικούς νοσηλευτές και 818 άτομα λοιπό προσωπικό. Επιπλέον, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έργα κτιριακών αναβαθμίσεων ύψους 44.2 εκατ. ευρώ συνολικά. Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα σε όλο το προσωπικό και μεριμνά με τις παρεμβάσεις του για την ενίσχυσή του, για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΛΙΛΙΑΝ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΚΥ Καμένων Βούρλων ο Γεωργιάδης
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΚΥ Καμένων Βούρλων ο Γεωργιάδης 16 Σεπτεμβρίου 2024
Γεωργιάδης: Στο μικροσκόπιο γιατροί και φαρμακεία για παράνομη διάθεση φαρμάκων 17 Σεπτεμβρίου 2024
Γεωργιάδης: Στο μικροσκόπιο γιατροί και φαρμακεία για παράνομη διάθεση φαρμάκων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική δράση της ΧΑΝΘ και της ΤΙΤΑΝ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 21:34

Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική δράση της ΧΑΝΘ και της ΤΙΤΑΝ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Περισσότεροι από 12.500 πολίτες συμμετείχαν σε δράσεις του ΑΠΘ για την παιδική παχυσαρκία στη Βόρεια Ελλάδα
Υγεία
27/05/2026 - 20:12

Περισσότεροι από 12.500 πολίτες συμμετείχαν σε δράσεις του ΑΠΘ για την παιδική παχυσαρκία στη Βόρεια Ελλάδα

Καταδίκη νοσηλευτή για σωματική βλάβη κατά ανηλίκου σε παιδοψυχιατρική κλινική
Επικαιρότητα
26/05/2026 - 15:17

Καταδίκη νοσηλευτή για σωματική βλάβη κατά ανηλίκου σε παιδοψυχιατρική κλινική

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία (και όχι μόνο) των νησιών
Πολιτική Υγείας
25/05/2026 - 19:49

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία (και όχι μόνο) των νησιών

«Καμπανάκι» από την ΕΙΝΑΠ για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία: «Οι ανάγκες παραμένουν ακάλυπτες»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 19:48

«Καμπανάκι» από την ΕΙΝΑΠ για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία: «Οι ανάγκες παραμένουν ακάλυπτες»

Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Σύντομα η τροπολογία για την ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ»
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 19:09

Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Σύντομα η τροπολογία για την ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοινά μέτρα προστασίας από τον Έμπολα λαμβάνουν οι τρεις συνδιοργανώτριες χώρες του Μουντιάλ
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 23:11
Κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής τα ορυκτά καύσιμα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
Υγεία
28/05/2026 - 22:17
Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική δράση της ΧΑΝΘ και της ΤΙΤΑΝ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 21:34
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «τα μονοπάτια διαχείρισης της νόσου (VHL) και του καρκίνου του νεφρού»
Patient Talk
28/05/2026 - 21:11
H Gnomon Informatics στο HIMSS Europe, την κορυφαία εκδήλωση για την ψηφιακή υγεία
Digital Health
28/05/2026 - 20:42
Φαρμακοποιοί Λάρισας: «Όχι στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου»
Pharma Policy
28/05/2026 - 20:17
Δράση υποστήριξης 82 άστεγων συνανθρώπων μας στο κέντρο της Αθήνας από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:52
Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:27
ΕΟΔΥ: Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
28/05/2026 - 19:09
Απλές συμβουλές για να απολαύσετε με ασφάλεια τον ήλιο και αυτό το καλοκαίρι
Υγεία
28/05/2026 - 18:34
Μιχαηλίδου: «Συνεργασία με την Κύπρο για το παιδί, την αναπηρία και την κοινωνική προστασία»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 17:52
Αγαπηδάκη: «Παγιδευμένοι» στην οθόνη τρεις στους τέσσερις νέους κάνουν doomscrolling»
Ψυχική Υγεία
28/05/2026 - 17:28
Allwyn Hellas: Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε εθελοντική δράση για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 17:02
Ερυθρό δέρμα: Ευαισθησία ή ροδόχρους ακμή; Ειδικός δίνει τις απαντήσεις
Health Talk
28/05/2026 - 16:44
Πανελλήνιες: Πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς για να στηρίξουν τα παιδιά τους
Health Talk
28/05/2026 - 16:04
Γεωργιάδης: «Τα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου "Μεταξά" θα παρέχουν αξιοπρέπεια στους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 15:32
Έρευνα της ActionAid: Κάτοικοι του Ιτούρι, στο Κονγκό, πιστεύουν ότι ο Έμπολα δεν υπάρχει
Υγεία
28/05/2026 - 15:14
FDA: Έγκριση νέου φαρμάκου για σπάνιο και επιθετικό καρκίνο του αίματος
Pharma News
28/05/2026 - 15:00
ΕΚΕ: Ενημερωτικός οδηγός με πρακτικές συμβουλές για τη διακοπή του καπνίσματος
Υγεία
28/05/2026 - 14:37
Η Γαλλία η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα αποζημιώνει τα φάρμακα απώλειας βάρους
Pharma Policy
28/05/2026 - 13:45
GLP-1 φάρμακα: Γιατί γυναίκες και άνδρες έχουν διαφορετική ανταπόκριση σε επίπεδο απώλειας βάρους
Υγεία
28/05/2026 - 13:00
Κρίση πανικού: Πώς να βοηθήσετε κάποιον την ώρα που την βιώνει
Ψυχική Υγεία
28/05/2026 - 12:00
Αττικόν: Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε προσωπικό και ασθενείς - Τι απαντά το νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 10:50
Ο πραγματικός αριθμός ασθενών με μακροχρόνιο Covid ενδέχεται να είναι διπλάσιος από τις εκτιμήσεις
Υγεία
28/05/2026 - 10:00
Έμπολα: Κλείνει σύνορα η Ουγκάντα - Αναζητούν κέντρο καραντίνας στην Αφρική για τους πολίτες τους οι ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 09:00
H Vican γιόρτασε μια πορεία 50 ετών εξέλιξης, καινοτομίας και εμπιστοσύνης
Pharma News
28/05/2026 - 07:26
FutuReady Greece: Πρωτοβουλία της «Παπαστράτος» για τη νέα γενιά με αφορμή τα 95 χρόνια της εταιρείας
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 03:42
MyPBCVoice: Διαδικτυακό σεμινάριο της οργάνωσης Promitheas για τη ζωή με Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα
Patient Talk
28/05/2026 - 00:09
MSD Ελλάδος: Ημέρα Εθελοντισμού με περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε 11 περιβαλλοντικές δράσεις
Pharma News
27/05/2026 - 23:31
Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 23:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έμπολα: Η επιδημία «θα χειροτερέψει» προτού η κατάσταση «καλυτερέψει» προειδοποιεί ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
26/05/2026 - 09:00
Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Υπό έγκριση νέο θεραπευτικό σχήμα δίνει ελπίδα στους ασθενείς
Pharma News
26/05/2026 - 12:30
ActionAid για Έμπολα: Η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού σε σχολεία και κοινότητες αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα»
Πολιτική Υγείας
26/05/2026 - 15:51
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική ημερίδα στα Τρίκαλα για τις καινοτόμες θεραπείες στην Ουρολογία
Υπηρεσίες Υγείας
26/05/2026 - 17:21
Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Ρεθύμνου ενισχύονται με επτά νέους αγροτικούς ιατρούς
Πολιτική Υγείας
26/05/2026 - 18:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo