ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Λίλιαν Βιλδιρίδη

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Σε συνέχεια των επισκέψεων του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε διαδοχικές τεχνικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία της πόλης, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 3ης ΥΠε, Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή της 4ης ΥΠε, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.
Τρίτη, 17/09/2024 - 03:21
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Η Γενική Γραμματέας περιηγήθηκε στους χώρους και τις κλινικές των Νοσοκομείων, συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές και στελέχη της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, έδωσε διευκρινίσεις για τα θέματα που απασχολούν το κάθε νοσοκομείο χωριστά και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες, μεταξύ άλλων για την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, καθώς και την προτεραιοποίηση των αναγκών τους για την περαιτέρω στελέχωση τους το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε αρχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», υποστηρίζοντας ενεργά τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών που διοργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με το σύλλογο "Όραμα Ελπίδας". Συνομίλησε με εργαζόμενους, εθελοντές, αλλά και τους Προέδρους των συλλόγων Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών και "Όραμα Ελπίδας". Η ενημέρωση των πολιτών και η ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών είναι ουσιώδεις, προκειμένου ολοένα και περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικούς καρκίνους να βρίσκουν συμβατό δότη για μεταμόσχευση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (ΜΜΑ), μια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας πασχόντων από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και άλλες αιμοσφαρινοπάθειες. Εκεί συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για θέματα λειτουργίας της Μονάδας, καθώς και με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Θαλασσαμίας για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των ασθενών. Ετησίως στη ΜΜΑ πραγματοποιούνται περί τις 3300 μεταγγίσεις και απορροφάται περίπου το 1/3 των μονάδων αίματος του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Β' Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της με επικεφαλής τον Διευθυντή της κλινικής ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα για τη λειτουργία της, το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης που διαθέτει και όλες τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των νευρολογικών ασθενών.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ακολούθως το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» εν ώρα εφημέριας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης περιηγηθήκε στα ανακαινισμένα τμήματα, αλλά και στις κλινικές, στις οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακαίνισης. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν με τη Διοίκηση οι δράσεις και τα έργα που ολοκληρώθηκαν σε βάθος τριετίας, αλλά και όσα είναι σε στάδιο εξέλιξης, καθώς και οι προσπάθειες στελέχωσης σε ιατρικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς τα 2 διασυνδεόμενα νοσοκομεία υποδηλώνεται από την αύξηση του προϋπολογισμού του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς κατά 76,5% και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» κατά 88,1% συγκριτικά με το 2019, την ενίσχυση της στελέχωσης του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς με 38 ιατρούς, 54 Νοσηλευτές και 41 άτομα λοιπό προσωπικό και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» με 19 ιατρούς, 3 νοσηλευτές και 23 άτομα λοιπό προσωπικό , αλλά και από τη συμπερίληψη έργων ύψους 4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτά αφορούν την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση με βάση διεθνή πρότυπα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των δύο νοσοκομείων , την ανακαίνιση της Παθολογικής, Β’ Χειρουργικής και ΩΡΛ κλινικής του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», καθώς και την αναβάθμιση του συστήματος πυρασφάλειας στο ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος».

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε το εργοτάξιο στον χώρο, στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο κτίριο της Αιματολογικής Κλινικής που θα είναι αφιερωμένο στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες. Στο σημείο ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ανάδοχου εταιρείας για την εξέλιξη του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Το εν λόγω έργο είναι εμβληματικό για όλη τη Β. Ελλάδα, ύψους 13,75 εκατ. Ευρώ, και χρηματοδοτείται πλήρως από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου εν μέσω γενικής εφημερίας η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με πολίτες και ξεναγήθηκε στους χώρους του τμήματος, στο πλαίσιο του εντατικού σχεδιασμού του Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της επείγουσας φροντίδας. Σειρά είχε η πλήρως ανακατασκευασμένη Καρδιολογική κλινική και Στεφανιαία μονάδα και ξεχωρίζει για την εύρυθμη λειτουργία της, αποτελεί κέντρο εμφύτευσης διαρτηριακά βαλβίδων αορτής και βηματοδοτών και σε αυτήν λειτουργούν 2 στεφανιογράφοι και υπερσύγχρονα εργαστήρια (αιμοδυναμικό, ηλεκτροφυσιολογίας, υπερηχογραφίας, δοκιμασίας κοπώσεως). Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ιστορική Θωρακο-καρδιο-χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, όπου πραγματοποιείται πλήθος βαρέων χειρουργικών επεμβάσεων σε καρδιά και πνεύμονες.

Έγινε αναφορά στην πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια του Νοσοκομείου, ύψους 14 εκατ. ευρώ (προγράμματα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ΗΛΕΚΤΡΑ, ELENA κ.α.)στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους περίπου 24 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και σε πολλά μεγάλα και μικρότερα έργα, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν είτε υλοποιούνται σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά την τελευταία τετραετία, τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν ενισχυθεί σημαντικά με διορισμούς μόνιμου προσωπικού και προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που συνολικά ξεπερνούν τις 3.400: 487 μόνιμους και 429 επικουρικούς ιατρούς, 439 μόνιμους και 1268 επικουρικούς νοσηλευτές και 818 άτομα λοιπό προσωπικό. Επιπλέον, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έργα κτιριακών αναβαθμίσεων ύψους 44.2 εκατ. ευρώ συνολικά. Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα σε όλο το προσωπικό και μεριμνά με τις παρεμβάσεις του για την ενίσχυσή του, για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΛΙΛΙΑΝ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΚΥ Καμένων Βούρλων ο Γεωργιάδης
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΚΥ Καμένων Βούρλων ο Γεωργιάδης 16 Σεπτεμβρίου 2024
Γεωργιάδης: Στο μικροσκόπιο γιατροί και φαρμακεία για παράνομη διάθεση φαρμάκων 17 Σεπτεμβρίου 2024
Γεωργιάδης: Στο μικροσκόπιο γιατροί και φαρμακεία για παράνομη διάθεση φαρμάκων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 19:26

Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα

Θεμιστοκλέους: «Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων έχει περιοριστεί στις 4,5 ώρες»
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 17:17

Θεμιστοκλέους: «Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων έχει περιοριστεί στις 4,5 ώρες»

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
18/04/2026 - 00:07

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών

Θεμιστοκλέους: «Εγκύκλιος στα νοσοκομεία ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν τουλάχιστον 12 ραντεβού την εβδομάδα»
Πολιτική Υγείας
16/04/2026 - 15:21

Θεμιστοκλέους: «Εγκύκλιος στα νοσοκομεία ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν τουλάχιστον 12 ραντεβού την εβδομάδα»

Θεμιστοκλέους: «Εργαλείο διοίκησης και βελτίωσης των νοσοκομείων η αξιολόγηση από τους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 14:47

Θεμιστοκλέους: «Εργαλείο διοίκησης και βελτίωσης των νοσοκομείων η αξιολόγηση από τους ασθενείς»

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 478 θέσεις σε νοσοκομεία από επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ/2024
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 17:27

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 478 θέσεις σε νοσοκομεία από επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για ακόμη μία χρονιά
Pharma News
21/04/2026 - 22:27
Βρετανία: «Πέρασε» νόμος που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2008
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 21:24
Καρκίνος του όρχεος: Υψηλά ποσοστά ίασης υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης διάγνωσης
Υγεία
21/04/2026 - 20:57
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΠΕ για τους ασθενείς με ΧΑΠ, τις σύγχρονες παρεμβάσεις και την ισότιμη πρόσβασή τους
Health Talk
21/04/2026 - 20:33
Επανεκλογή Αρκαδόπουλου, Τσιούφη στη διοίκηση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 19:57
Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 19:26
Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2026: Κάθε λεπτό σώζονται έξι ζωές παγκοσμίως
Υγεία
21/04/2026 - 18:34
Κοινή δράση του ΕΟΠΑΕ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων
Ψυχική Υγεία
21/04/2026 - 18:08
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Ο 15χρονος αθλητής Γιάννης Λούγγος ποδηλατεί πέρα από τη νόσο
Pharma News
21/04/2026 - 17:43
Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την άμεση προκήρυξη δύο θέσεων ουρολόγων στο ΚΑΤ
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 17:18
Μήνας ευαισθητοποίησης για τους καρκίνους κεφαλής & τραχήλου και των όρχεων ο Απρίλιος
Patient Talk
21/04/2026 - 17:02
Ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου: Πλεονέκτημα η άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
Health Talk
21/04/2026 - 16:44
Παγκόσμια πρωτιά και διάκριση για τη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις από την ESHRE
Υπηρεσίες Υγείας
21/04/2026 - 16:21
Οι 20 κορυφαίες εταιρείες της φαρμακοβιομηχανίας βάσει εσόδων
Pharma News
21/04/2026 - 16:00
Bayer AG: Στρατηγικές επιλογές το ισχυρό χαρτοφυλάκιο στα φάρμακα και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης
Pharma News
21/04/2026 - 15:36
Επτά αιτήματα για το clawback σε επιστολή διαμαρτυρίας του ΙΣΑ και εννέα φορέων ΠΦΥ και ΔΦΥ
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 15:16
Λέσβος: Σαράντα οκτώ κρούσματα αφθώδους πυρετού
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 15:00
IgA νεφροπάθεια: Μονοκλωνικό για σπάνια αιματολογικά νοσήματα καταστέλλει τις πρωτεΐνες που την προκαλούν
Pharma News
21/04/2026 - 14:00
Οι επικίνδυνες απαντήσεις των chatbots για τις χημειοθεραπείες και η ανησυχία των ειδικών
Digital Health
21/04/2026 - 13:00
Γεωργιάδης στο SFEE Patient Think Tank: «Στόχος ένα διαφανές σύστημα με τον ασθενή στο επίκεντρο»
Pharma Policy
21/04/2026 - 12:34
Καρκίνος του παχέος εντέρου: Η προεγχειρητική ανοσοθεραπεία οδηγεί σε μηδενικό ποσοστό υποτροπών
Υγεία
21/04/2026 - 12:00
Πάρκινσον: Οι αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου ενδέχεται να αποτελούν ένδειξη κινδύνου
Υγεία
21/04/2026 - 11:00
ΚΕΣΥ: Λήξη της θητείας Μπούμπα - Το σενάριο για τη διαδοχή
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 10:56
Συντριπτική αποτυχία του AI στην διαφορική διάγνωση ασθενών
Digital Health
21/04/2026 - 10:32
H Eli Lilly πιο κοντά στο «Ιερό Δισκοπότηρο» της κυτταρικής θεραπείας
Pharma News
21/04/2026 - 09:51
Μπορεί το στοματικό διάλυμα να κάνει κακό στην καρδιά; Τι λένε οι ειδικοί
Υγεία
21/04/2026 - 09:00
Φόρουμ Δελφών: Πρώτη φορά πάνελ για τις κλινικές μελέτες με πρωτοβουλία του HACRO
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 07:24
ΠΑΝΔΗΚΙ: Τα δυο κόμματα που στηρίζουν το «πραξικόπημα» στον ΠΙΣ
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 03:49
Σημαντικά ετήσια αποτελέσματα για τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος και αντιμετώπισης παχυσαρκίας του ΕΔΟΕΑΠ
Υγεία
21/04/2026 - 00:07
ΟΗΕ-ΕΕ: Άνω των 71 δισ. δολαρίων τα κονδύλια για την ανοικοδόμηση της Γάζας έως το 2036
Επικαιρότητα
20/04/2026 - 23:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρκίνος πνεύμονα: Μπορεί η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και φρούτων να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο στους κάτω των 50;
Διατροφή
20/04/2026 - 09:00
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού: Τρεις χώρες επιτυγχάνουν τον στόχο του 90% για τον εμβολιασμό κατά του HPV
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 11:00
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία
Διατροφή
20/04/2026 - 12:00
Eli Lilly: Κοντά σε εξαγορά της Kelonia Therapeutics έναντι ποσού που θα ξεπεράσει τα 2 δισ.
Pharma News
20/04/2026 - 13:00
ΙΣΑ: «Εκρηκτικό μείγμα το clawback του 2023, τα παλαιότερα χρέη και η προείσπραξη του 2026»
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 14:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo