ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Λίλιαν Βιλδιρίδη

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Σε συνέχεια των επισκέψεων του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε διαδοχικές τεχνικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία της πόλης, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 3ης ΥΠε, Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή της 4ης ΥΠε, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.
Τρίτη, 17/09/2024 - 03:21
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Η Γενική Γραμματέας περιηγήθηκε στους χώρους και τις κλινικές των Νοσοκομείων, συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές και στελέχη της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, έδωσε διευκρινίσεις για τα θέματα που απασχολούν το κάθε νοσοκομείο χωριστά και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες, μεταξύ άλλων για την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, καθώς και την προτεραιοποίηση των αναγκών τους για την περαιτέρω στελέχωση τους το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε αρχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», υποστηρίζοντας ενεργά τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών που διοργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με το σύλλογο "Όραμα Ελπίδας". Συνομίλησε με εργαζόμενους, εθελοντές, αλλά και τους Προέδρους των συλλόγων Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών και "Όραμα Ελπίδας". Η ενημέρωση των πολιτών και η ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών είναι ουσιώδεις, προκειμένου ολοένα και περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικούς καρκίνους να βρίσκουν συμβατό δότη για μεταμόσχευση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (ΜΜΑ), μια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας πασχόντων από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και άλλες αιμοσφαρινοπάθειες. Εκεί συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για θέματα λειτουργίας της Μονάδας, καθώς και με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Θαλασσαμίας για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των ασθενών. Ετησίως στη ΜΜΑ πραγματοποιούνται περί τις 3300 μεταγγίσεις και απορροφάται περίπου το 1/3 των μονάδων αίματος του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Β' Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της με επικεφαλής τον Διευθυντή της κλινικής ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα για τη λειτουργία της, το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης που διαθέτει και όλες τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των νευρολογικών ασθενών.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ακολούθως το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» εν ώρα εφημέριας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης περιηγηθήκε στα ανακαινισμένα τμήματα, αλλά και στις κλινικές, στις οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακαίνισης. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν με τη Διοίκηση οι δράσεις και τα έργα που ολοκληρώθηκαν σε βάθος τριετίας, αλλά και όσα είναι σε στάδιο εξέλιξης, καθώς και οι προσπάθειες στελέχωσης σε ιατρικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς τα 2 διασυνδεόμενα νοσοκομεία υποδηλώνεται από την αύξηση του προϋπολογισμού του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς κατά 76,5% και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» κατά 88,1% συγκριτικά με το 2019, την ενίσχυση της στελέχωσης του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς με 38 ιατρούς, 54 Νοσηλευτές και 41 άτομα λοιπό προσωπικό και του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» με 19 ιατρούς, 3 νοσηλευτές και 23 άτομα λοιπό προσωπικό , αλλά και από τη συμπερίληψη έργων ύψους 4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτά αφορούν την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση με βάση διεθνή πρότυπα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των δύο νοσοκομείων , την ανακαίνιση της Παθολογικής, Β’ Χειρουργικής και ΩΡΛ κλινικής του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», καθώς και την αναβάθμιση του συστήματος πυρασφάλειας στο ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος».

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε το εργοτάξιο στον χώρο, στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο κτίριο της Αιματολογικής Κλινικής που θα είναι αφιερωμένο στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες. Στο σημείο ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ανάδοχου εταιρείας για την εξέλιξη του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Το εν λόγω έργο είναι εμβληματικό για όλη τη Β. Ελλάδα, ύψους 13,75 εκατ. Ευρώ, και χρηματοδοτείται πλήρως από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου εν μέσω γενικής εφημερίας η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με πολίτες και ξεναγήθηκε στους χώρους του τμήματος, στο πλαίσιο του εντατικού σχεδιασμού του Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της επείγουσας φροντίδας. Σειρά είχε η πλήρως ανακατασκευασμένη Καρδιολογική κλινική και Στεφανιαία μονάδα και ξεχωρίζει για την εύρυθμη λειτουργία της, αποτελεί κέντρο εμφύτευσης διαρτηριακά βαλβίδων αορτής και βηματοδοτών και σε αυτήν λειτουργούν 2 στεφανιογράφοι και υπερσύγχρονα εργαστήρια (αιμοδυναμικό, ηλεκτροφυσιολογίας, υπερηχογραφίας, δοκιμασίας κοπώσεως). Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ιστορική Θωρακο-καρδιο-χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, όπου πραγματοποιείται πλήθος βαρέων χειρουργικών επεμβάσεων σε καρδιά και πνεύμονες.

Έγινε αναφορά στην πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια του Νοσοκομείου, ύψους 14 εκατ. ευρώ (προγράμματα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ΗΛΕΚΤΡΑ, ELENA κ.α.)στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους περίπου 24 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και σε πολλά μεγάλα και μικρότερα έργα, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν είτε υλοποιούνται σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά την τελευταία τετραετία, τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν ενισχυθεί σημαντικά με διορισμούς μόνιμου προσωπικού και προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που συνολικά ξεπερνούν τις 3.400: 487 μόνιμους και 429 επικουρικούς ιατρούς, 439 μόνιμους και 1268 επικουρικούς νοσηλευτές και 818 άτομα λοιπό προσωπικό. Επιπλέον, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έργα κτιριακών αναβαθμίσεων ύψους 44.2 εκατ. ευρώ συνολικά. Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα σε όλο το προσωπικό και μεριμνά με τις παρεμβάσεις του για την ενίσχυσή του, για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΛΙΛΙΑΝ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΚΥ Καμένων Βούρλων ο Γεωργιάδης
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΚΥ Καμένων Βούρλων ο Γεωργιάδης 16 Σεπτεμβρίου 2024
Γεωργιάδης: Στο μικροσκόπιο γιατροί και φαρμακεία για παράνομη διάθεση φαρμάκων 17 Σεπτεμβρίου 2024
Γεωργιάδης: Στο μικροσκόπιο γιατροί και φαρμακεία για παράνομη διάθεση φαρμάκων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και φωτιά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Επικαιρότητα
07/05/2026 - 07:18

Θεσσαλονίκη: Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και φωτιά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 17:17

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών και Μαιευτών
Επικαιρότητα
04/05/2026 - 15:51

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών και Μαιευτών

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στις 11 Μαΐου με δυνατότητα δωρεάς αιμοπεταλίων
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 00:09

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στις 11 Μαΐου με δυνατότητα δωρεάς αιμοπεταλίων

Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης
Πολιτική Υγείας
24/04/2026 - 16:44

Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Growing Healthier Together: Εκδήλωση του ΠΟΥ Ευρώπης στην Αθήνα για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων
Ψυχική Υγεία
09/05/2026 - 07:12
Αυξημένα κατά 24% τα έσοδα της Sobi το πρώτο τρίμηνο του 2026
Pharma News
09/05/2026 - 03:37
Παγκόσμια Ημέρα Move For Health: Τεκμηριωμένη παρέμβαση υγεία η θεραπευτική άσκηση
Υγεία
09/05/2026 - 00:03
Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Μέτρηση και οδηγίες χωρίς ραντεβού από τον ΕΔΟΕΑΠ στις 15 Μαΐου
Υγεία
08/05/2026 - 23:19
Συνεργασία KALTEQ-ZEISS Medical Technology στην οφθαλμολογία και τη μικροχειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
08/05/2026 - 22:34
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές να μην στηρίξουν την πρόταση της ΕΕ για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Επικαιρότητα
08/05/2026 - 22:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: Προϋπόθεση ζωής για χιλιάδες ασθενείς με μεσογειακή αναιμία η ασφάλεια του αίματος
Patient Talk
08/05/2026 - 21:58
Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για 1.131 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε δομές του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:57
Νέα παρέμβαση ΙΣΑ για την καθυστέρηση των πληρωμών του προγράμματος «Δοξιάδη»
Υγεία
08/05/2026 - 21:37
Γεωργιάδης από Βουλή: «Με χαμηλότερο clawback για μια τριετία τα φάρμακα που θα εντάσσονται στο Ταμείο Καινοτομίας»
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:11
Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Η «διαγνωστική αβεβαιότητα» συνδέεται με χειρότερη πρόγνωση
Υγεία
08/05/2026 - 20:16
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Η μητρότητα δεν αναιρεί την ταυτότητα της σύγχρονης γυναίκας
Επικαιρότητα
08/05/2026 - 19:48
Η προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή συνδέεται με αυξημένα ποσοστά αυτοκτονικού ιδεασμού
Υγεία
08/05/2026 - 19:03
Η Angelini Pharma εξαγοράζει την Catalyst Pharmaceuticals έναντι 4,1 δισ. δολαρίων
Pharma News
08/05/2026 - 18:28
Κάπα 3: Η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για τη μεγάλη πλειονότητα διαγνώσεων μελανώματος
Patient Talk
08/05/2026 - 17:41
Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έγκαιρη διάγνωση και ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία
Health Talk
08/05/2026 - 17:04
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε φαρμακείο που παρέδωσε ΦΥΚ σε ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Pharma Policy
08/05/2026 - 16:18
Μεγάλη αύξηση περιστατικών υπερδοσολογίας GLP-1: Τα αίτια και οι παρενέργειες
Υγεία
08/05/2026 - 16:02
Αυξημένη επιτήρηση, αυστηρά πρωτόκολλα και καραντίνες για τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων στα κρουαζιερόπλοια
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 15:22
Συστατικό του σκόρδου φαίνεται συνδέεται με βελτίωση της μυϊκής δύναμης στην τρίτη ηλικία
Υγεία
08/05/2026 - 15:00
Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Ο ρόλος της έλλειψης σιδήρου
Υγεία
08/05/2026 - 14:00
"Νεσεσέρ άγχους": Μπορεί ένα τσαντάκι με διάφορα αντικείμενα να βοηθήσει σε κρίση στρες ή πανικού;
Ψυχική Υγεία
08/05/2026 - 13:00
Νέα εφαρμογή για smartphone καταγράφει τις νυχτερινές στύσεις - Γιατί αποτελούν δείκτη υγείας
Digital Health
08/05/2026 - 12:16
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των Ωοθηκών: Η έγκαιρη διάγνωση κρίσιμη για την πρόγνωση
Υγεία
08/05/2026 - 12:00
Η Roche εξαγοράζει την PathAI έναντι έως 1,05 δισ. δολαρίων
Pharma News
08/05/2026 - 11:00
Όσπρια και σόγια μειώνουν την πίεση - Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία
Διατροφή
08/05/2026 - 10:00
Χανταϊός: Γιατί δεν μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία
Υγεία
08/05/2026 - 09:00
Η ζωή μετά τον καρκίνο και ο κίνδυνος ενός νέου καρκίνου
Ψυχική Υγεία
07/05/2026 - 17:00
Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00
Χανταϊός: Ο υγειονομικός κίνδυνος για τους Ευρωπαίους είναι χαμηλός επιμένει η Κομισιόν
Υγεία
07/05/2026 - 15:08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ανθρωπότητα είναι απροετοίμαστη για την επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 10:00
Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 13:26
Θυρεοειδική οφθαλμική νόσος: Πειραματικό φάρμακο επιτυγχάνει σημαντική βελτίωση του εξόφθαλμου
Pharma News
06/05/2026 - 14:00
GEP: Ξεκινάει η πανελλήνια έρευνα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2026 - 14:51
Αγαπηδάκη: Σε τρεις πυλώνες η ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 16:57
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo