ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Ειδικές μονάδες στο νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά στη λειτουργία ειδικών Μονάδων σε νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Τετάρτη, 27/09/2023 - 14:39
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση επισήμανε ότι ιδρύονται 17 ειδικές μονάδες Αντιμετώπισης των εγκεφαλικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι αναλώνουμε χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων και αυτό είναι πια μια πραγματικότητα η οποία πάντως δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες και αυτός δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παράσχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς όλων των δημοσίων πολιτικών».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εν εξελίξει διαδικασία ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «οι συνομιλίες μας για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα αλλά προφανώς η ανάταξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλία είναι ένα έργο που θα απαιτήσει καιρό και το οποίο θα παρακολουθούμε συνεχώς».

Τέλος ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την επιλογή διοικήσεων σε φορείς του δημοσίου τομέα χαρακτηρίζοντάς το τομή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Αναλυτικά, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η μηνιαία μας συνεδρίαση διεξάγεται, δυστυχώς, εν μέσω μιας ακόμα καιρικής δοκιμασίας, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται. Αυτή τη φορά εστιάζουμε, πρωτίστως την προσοχή μας στην Εύβοια με όλες μας τις δυνάμεις.

Ωστόσο, θα ξαναπώ το αυτονόητο, ότι η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης είναι κάτι το οποίο επιβάλλει πλέον να εντάξουμε την Πολιτική Προστασία και τα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση ως οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών μας. Στο πνεύμα αυτό θα υπάρξουν και σύντομα κάποιες ανακοινώσεις.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα μάς παρουσιάσει τη σημερινή κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, δίνοντας έμφαση στη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα και στα επόμενα βήματα τα οποία γίνονται για να σταθούν ξανά όρθιες.

Όπως ξέρετε, οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί, θα έλεγα σε χρόνο ρεκόρ. Είναι μία πρώτη σημαντική αλλά προσωρινή ανακούφιση για τους ανθρώπους οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μανία της φύσης.

Εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες για την αναλυτική εκτίμηση των ζημιών, ενώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θυμίζω, έχει ανασταλεί και κάθε καταβολή οφειλών των κατοίκων.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την πρωτοφανή ένταση του φαινομένου. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο πεδίο στη Θεσσαλία για να αντιμετωπίσουμε άμεσα βασικά προβλήματα, είτε αυτά είχαν να κάνουν με την παροχή ρεύματος, την υδροδότηση, τα θέματα της δημόσιας υγείας, την απομάκρυνση των νεκρών ζώων, τη στήριξη στους Δήμους και στην Περιφέρεια, προκειμένου να ξεκινήσουν και αυτοί την άμεση αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών.

Θέλω, επίσης, να σας ενημερώσω ότι οι συνομιλίες μας για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα, αλλά προφανώς η ανάταξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας είναι ένα έργο το οποίο θα απαιτήσει καιρό. Θα το παρακολουθούμε συνεχώς και θα ξαναπώ ότι πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα από ό,τι πριν όλα όσα χάσαμε.

Παράλληλα, όμως, με την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Ο προγραμματισμός μας είναι πολύ ευρύς και γι’ αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί σε δεύτερη συνεδρίαση, γιατί έχουμε πολύ πυκνό έργο σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο πρέπει να συζητήσουμε.

Από τη σημερινή ατζέντα θέλω να ξεχωρίσω δύο μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τη βελτίωση του κράτους αφενός, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με έμφαση στα θέματα της υγείας.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να μας παρουσιάσει η Υπουργός, το οποίο πιστεύουμε ότι θα δώσει πια μια οριστική απάντηση στη διαχρονική παθογένεια της ποιότητας των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου.

Έχουμε επεξεργαστεί ένα καινοτόμο, αδιάβλητο σύστημα με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, προσαρμοσμένο όμως και στις ανάγκες του κάθε φορέα, έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος, παραδείγματος χάρη, να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες.

Είναι μία ακόμα σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και είναι μια προσπάθεια την οποία θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να τη στηρίξουμε, γιατί προφανώς αφορά και εποπτευόμενους φορείς όλων των Υπουργείων.

Θέλω να σταθώ στη διαρκή αξιολόγηση των επιλογών που θα κάνουμε. Στην αξιολόγηση βάσει στόχων, στα κίνητρα εφόσον επιτυγχάνονται αποτελέσματα, αλλά και στις επιβεβλημένες διαδικασίες αντικατάστασης όταν αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Είναι, θα τονίσω, μία σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Δεύτερο σημαντικό θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου, μια ακόμα πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, που μετά τη δρομολόγηση του εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ, τις σημαντικές δράσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, την επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, τώρα στρέφεται σε έναν αθόρυβο αλλά εξαιρετικά οδυνηρό κίνδυνο. Αυτός δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας.

Δυστυχώς, έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και αναπηριών από αυτή την αιτία και ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά τις πρώτες ώρες από τη στιγμή της διάγνωσής του, εφόσον αυτό μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε ένα κέντρο το οποίο έχει την υποδομή να το κάνει. Αν περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα, μετά ο κίνδυνος για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για μία πολύ βαριά αναπηρία, αυξάνεται εκθετικά.

Θα μας μιλήσει, λοιπόν, ο Υπουργός για το σχέδιό του, το οποίο στον πυρήνα του έχει την ίδρυση 17 ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης των Εγκεφαλικών, με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκεκριμένη απειλή.

Νομίζω ότι άπαξ και μπορέσουμε να δρομολογήσουμε αυτό το δίκτυο, θα σώσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά θα αποφύγουμε και ακόμα περισσότερα περιστατικά χρόνιας παράλυσης, τα οποία ταλαιπωρούν αφόρητα τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά προφανώς συνιστούν και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο. Έχουμε πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Να επαναλάβω την απόλυτη προσήλωσή μας στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μάς συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών».

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία - Εντοπίστηκε πλήθος εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών
Συναγερμός για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία - Εντοπίστηκε πλήθος εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών 26 Σεπτεμβρίου 2023
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια 27 Σεπτεμβρίου 2023
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 25%
Υγεία
05/02/2026 - 10:00

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 25%

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 23:13

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Johnson & Johnson Innovative Medicine-Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Νέο deal για την ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
Pharma News
04/02/2026 - 18:51

Johnson & Johnson Innovative Medicine-Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Νέο deal για την ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 18:14

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης

MSD Ελλάδος: Η καινοτομία έχει αξία μόνο όταν φτάνει στον ασθενή
Pharma News
29/01/2026 - 19:58

MSD Ελλάδος: Η καινοτομία έχει αξία μόνο όταν φτάνει στον ασθενή

Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 20:23

Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 510 θέσεις σε νοσοκομεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναζωογόνηση προσώπου και σώματος χωρίς χειρουργείο
Ομορφιά
05/02/2026 - 21:17
Στο μικροσκόπιο οι νέες αμερικάνικες οδηγίες διατροφής - Ποιότητα τροφής, πρωτεΐνη και... αντιρρήσεις
Διατροφή
05/02/2026 - 20:52
ΠΦΣ: «Θα διατίθενται 66.000 συνταγές ΦΥΚ μηνιαίως από τα ιδιωτικά φαρμακεία»
Pharma Policy
05/02/2026 - 20:02
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης σε φάρμακα στην Πελοπόννησο
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 19:46
Σύλλογος Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ: «Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σποτ του ΕΟΠΑΕ»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 19:27
Εθισμοί και όρεξη: Τι ρόλο παίζει ο άξονας εντέρου-εγκεφάλου και πως σχετίζεται η ντοπαμίνη
Υγεία
05/02/2026 - 19:04
Η ΟΕΝΓΕ συγχαίρει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου Χίου για την περίθαλψη των τραυματιών
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 18:38
Ημερίδα της ΕΠΕ για τον καρκίνο του πνεύμονα: Το 80% των διαγνώσεων δεν είναι σε πρώιμο στάδιο
Health Talk
05/02/2026 - 18:21
ΕΟΔΥ: 16 θάνατοι από COVID-19 και γρίπη την τελευταία εβδομάδα - Αυξημένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
05/02/2026 - 17:47
Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S
Digital Health
05/02/2026 - 17:29
Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11
«Όχι» Νταλούκα στη χορήγηση μονοκλωνικού αντισώματος στα παιδιά που νοσούν από RSV
Health Talk
05/02/2026 - 16:48
HPV: Η εξέταση του αίματος της περιόδου θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική του τεστ Παπ
Υγεία
05/02/2026 - 16:00
Νοσοκομείο «Μεταξά»: Σε λειτουργία και η 5η χειρουργική αίθουσα - Έως και 500 περισσότερες επεμβάσεις ετησίως
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 15:56
Νέο χάπι μειώνει δραστικά την «κακή» χοληστερόλη σε ασθενείς υψηλού κινδύνου
Pharma News
05/02/2026 - 15:00
Προληπτική αμφοτερόπλευρη σαλπιγγεκτομή: Νέα στρατηγική μείωσης του κινδύνου καρκίνου ωοθηκών
Υγεία
05/02/2026 - 14:00
Επέλαση αφρικανικής σκόνης χειμωνιάτικα: Τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι ευπαθείς ομάδες
Υγεία
05/02/2026 - 13:00
Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη μετά την πολυήμερη νοσηλεία λόγω πνευμονίας
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 12:59
Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Ξεκινά η διάθεση μέσω ιδιωτικών φαρμακείων - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 12:43
Το πειραματικό φάρμακο της Pfizer για την απώλεια βάρους δείχνει καλά αποτελέσματα σε δοκιμές μέσου σταδίου
Pharma News
05/02/2026 - 12:00
Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 11:40
Είστε φανατικοί του ...κρακ στις αρθρώσεις; Τι πρέπει να ξέρετε
Υγεία
05/02/2026 - 11:00
Καλιφόρνια, Ιλινόι και Ν. Υόρκη «αυτομόλησαν» σε δίκτυο του ΠΟΥ κόντρα στο δόγμα Τραμπ
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 10:43
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 25%
Υγεία
05/02/2026 - 10:00
Αυτισμός: Νέα δεδομένα για την εκδήλωση του στα δύο φύλα
Υγεία
05/02/2026 - 08:57
Ο ρόλος της παχυσαρκίας στην εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου
Health Talk
05/02/2026 - 08:24
ΠΦΣ: «Μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμα του καρκίνου και να ενισχύσουμε την ελπίδα»
Pharma Policy
05/02/2026 - 07:03
Μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας υπέγραψε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 03:39
Θεσσαλονίκη: Εθελοντικοί καθαρισμοί σε τέσσερις σημαντικούς υγροτόπους
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 00:13
«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 23:13

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξι χρόνια από τον παγκόσμιο συναγερμό για την Covid-19: Είναι ο κόσμος έτοιμος για την επόμενη πανδημία;
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 10:00
GSΚ: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
Pharma News
03/02/2026 - 10:57
Βρεφικό γάλα: Ευρωπαϊκή οδηγία μειώνει στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο της τοξίνης κερεουλίδη
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:00
Γεωργιάδης για καθηκοντολόγιο μαιών – μαιευτών: Δεν πρόκειται να αλλάξει
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:19
Επίσημη ένταξη του Εθνικού Πρωτοκόλλου Παχυσαρκίας στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo