ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάχη για το ΙΦΕΤ: Οι καταγγελίες εσωτερικής ελεγκτή και τι απαντά ο Ι. Σωτηρίου

Πολιτική Υγείας
Base photo from Pexels
Στο επίκεντρο καταγγελιών και εσωτερικής έρευνας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το ΙΦΕΤ, με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στον Υπ. Υγείας. Το News4Health εξασφάλισε την απαντητική επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ινστιτούτου.
Τετάρτη, 23/03/2022 - 18:59
— Photo: Base photo from Pexels
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Απαντήσεις, στα όσα καταγγέλλει εσωτερική ελεγκτής του ΙΦΕΤ, δίνει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας, Ι. Σωτηρίου. Οι δύο πλευρές επιδίδονται σε μια ανταλλαγή καταγγελιών, με την εσωτερική ελεγκτή να διατυπώνει κατηγορίες γύρω από την πολιτική εξαγωγών, αναθέσεων και προμηθειών που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια το Ινστιτούτο και τη Διοίκηση του ΙΦΕΤ να απαντά αναλυτικά στις κατηγορίες, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κακόβουλη μεθόδευση ως επιστέγασμα μιας αντιδεοντολογικής και αντισυμβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους της εσωτερικής ελεγκτή».

Η υπόθεση έχει ήδη φθάσει στο γραφείο του Θ. Πλεύρη και σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα. Το News4Health έχει στη διάθεση του την επιστολή του κ. Σωτηρίου.

Η εταιρεία ΙΦΕΤ Α.Ε. είναι θυγατρική εταιρεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΟΦ) και κύριος, αλλά όχι μοναδικός, ρόλος της είναι η παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από ιδιωτικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για την θεραπεία των ασθενών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Έκθεση εσωτερικού ελέγχου»

Τον περασμένο δημοσιεύονται στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, στοιχεία μιας «εμπιστευτικής έκθεσης εσωτερικού ελέγχου», που είχε συντάξει εσωτερική ελεγκτής του οργανισμού και φέρει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου. Η περίοδος ελέγχου εκτείνεται από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιανουάριο 2022.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στην έκθεση γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «εξαγωγή/εκποίηση φαρμακευτικών προϊόντων έκτακτης και μόνιμης κάλυψης χωρίς την τήρηση διαδικασιών», προσομοιάζοντας «περισσότερο με εμπορική δραστηριότητα, που δεν αποτελεί καταστατικό σκοπό του ΙΦΕΤ» και «χωρίς να απομείνει απόθεμα στις αποθήκες για εγχώρια χρήση». Πρόκειται για φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, με ειδική αναφορά σε θεραπείες για την Κυστική Ίνωση, φάρμακα που είχε εισάγει το Ινστιτούτο. Αναφέρεται, δε, σε επιστολή του συλλόγου των ασθενών, στην οποία φέρεται να καταγγέλλονται ελλείψεις που προκύπτουν από τις διαδικασίες.

Μάλιστα, βάζει στο στόχαστρο τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΦΕΤ, κατηγορώντας τον πως «δίχως να επαληθεύεται η επάρκεια των αποθεμάτων των φαρμάκων για τους ασθενείς της Επικράτειας, ο Ιωάννης Σωτηρίου, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΦΕΤ Α.Ε. και της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΦ, προέβη στην εκποίηση διά της εξαγωγής φαρμάκων έκτακτης και μόνιμης κάλυψης σε τρία κράτη». Υποστηρίζει παράλληλα ότι δεν υπήρχε θέμα άμεσης λήξης των φαρμάκων στην πλειονότητα τους.

Παράλληλα, η συντάκτρια της έκθεσης καταγγέλλει τη «δημιουργία ελλείμματος ιδιαιτέρως σημαντικού χρηματικού ποσού [900 χιλιάδες ευρώ], με το οποίο χρεώθηκε το ταμείο της Ι.Φ.Ε.Τ. Α.Ε., λόγω εσφαλμένης διατραπεζικής μεταφοράς».

Ακόμη, υποστηρίζεται πως υπήρξαν «επανειλημμένες παρεκκλίσεις από τη νομοθεσία περί δημόσιων συμβάσεων και ελέγχου δαπανών, με αναθέσεις υπέρ των επιτρεπτών ορίων από αναρμόδιο όργανο, διά κατατμήσεων κ.λπ».

Η επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου του ΙΦΕΤ

Με μια επιστολή 51 σελίδων, ο Ι. Σωτηρίου απαντάει στις καταγγελίες που περιγράφονται στην έκθεση και το δημοσίευμα, διευκρινίζοντας εξ αρχής πως αποτέλεσε «απερίγραπτη έκπληξη σε όλους», καθώς μέχρι τη δημοσίευση στην εφημερίδα, «η εταιρεία δεν γνώριζε την ύπαρξη και κυρίως το περιεχόμενο τέτοιας “έκθεσης”».

Απορρίπτει τα ευρήματα ως αναληθή, ενώ η έκθεση χαρακτηρίζεται «κακόβουλη μεθόδευση», που «ήρθε ως επιστέγασμα μιας διαπιστωθείσας αντιδεοντολογικής και αντισυμβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους της εσωτερική ελεγκτή». Μάλιστα, στη συμπεριφορά αυτή αποδίδει ο κ. Σωτηρίου και την απόφαση του ΔΣ του ΙΦΕΤ προχωρήσει στην αντικατάσταση της, «σε ανύποπτο χρόνο και για λόγους μη αφορώντες το περιεχόμενο της “εμπιστευτικής εκθέσεως”» (από 4 Φεβρουαρίου 2022).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέμα των εξαγωγών φαρμάκων, ο κ. Σωτηρίου περιγράφει πως η νομοθεσία όχι μόνο δεν απαγορεύει τις εξαγωγές προϊόντων από το ΙΦΕΤ, αλλά τις προβλέπει ρητά. Μάλιστα, ζήτησε και τη νομική γνωμοδότηση από 2 δικηγορικά γραφεία, που φέρονται να συγκλίνουν σε αυτή την άποψη.

Παραθέτει μάλιστα απόσπασμα από το άρθρο 7 του ν.1965/1991, βάσει του οποίου «το ΙΦΕΤ δύναται να εξάγει προϊόντα που εισήγαγε για να καλύψει έκτακτη ανάγκη και τα οποία δεν μπορεί πλέον να διαθέσει στην εγχώρια αγορά, συνέπεια της επανακυκλοφορίας τους από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ή την παραγωγό εταιρεία». Σημειώνεται πως αρμόδια για να αποφασίσει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις των εξαγωγών είναι η ΙΦΕΤ Μ.Α.Ε. (και όχι ο ΕΟΦ) και συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές φαρμάκων την περίοδο Ιουλίου – Νοεμβρίου 2021, ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΦΕΤ υποστηρίζει πως «ουδεμία έλλειψη φαρμακευτικών προϊόντων προκάλεσαν» και πληρούν απολύτως τις προϋποθέσεις που τίθενται στο καταστατικό της εταιρείας. Παραθέτει, μάλιστα, αναλυτικά, πληροφορίες, ημερομηνίες, ποσότητες και αριθμούς αποφάσεων, γύρω από τις εισαγωγές και τα διαθέσιμα αποθέματα.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως στην επιστολή του συλλόγου των ασθενών με κυστική ίνωση δεν γίνεται αναφορά στο ινστιτούτο, αλλά στην εταιρεία που διαθέτει το φάρμακο, «πέραν του γεγονότος ότι η αρμοδιότητα της ΙΦΕΤ ΜΑΕ να διαθέτει τα προϊόντα είχε ήδη λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και δεν είχε ανανεωθεί».

Κυρίως, όμως, προκύπτει ότι καθ’ όλο το διάστημα υπήρχε σε εβδομαδιαία βάση σταθερά μεγαλύτερο απόθεμα των δύο σκευασμάτων για την πάθηση, από τις παραγγελίες και τις παραδόσεις, ενώ κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες των ασθενών με κυστική ίνωση στην Ελλάδα. Αντίστοιχες, διευκρινίσεις δίνονται και για άλλα σκευάσματα που εξήχθησαν. Η πλήρης κάλυψη των αναγκών διαφαίνεται, κατά τον κ. Σωτηρίου και από το γεγονός ότι «δεν διαπιστώθηκε καμία έλλειψη των αντίστοιχων φαρμακευτικών προϊόντων από τον μόνον αρμόδιο να το πράξει, ΕΟΦ».

Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως ο οργανισμός κατέγραψε ζημία από ληγμένα και αδιάθετα προϊόντα που ξεπέρασε τις 800 χιλιάδες το 2019 και το 1,5 εκατ. ευρώ το 2020 (κόστος καταστροφής). Άλλωστε, υποστηρίζεται πως «ουδέποτε υπήρξε αυτοσκοπός της παρούσα διοικήσεως οι εξαγωγές, αλλά μόνον έναν από τα πρόσφορα μέσα για την μείωση της ζημίας της εταιρείας από τα αδιάθετα προϊόντα».

Σε ό,τι αφορά το «ταμειακό έλλειμμα» των 900 χιλιάδων ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΦΕΤ αναφέρει πως πρόκειται για περιστατικό ηλεκτρονικού αδικήματος σε βάρος του Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συμβάν phising, του οποίου έπεσε θύμα η προμηθεύτρια εταιρεία και για το οποίο έχει γνωστοποιηθεί και στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Παράλληλα, το ΙΦΕΤ έχει παραλάβει τα φαρμακευτικά προϊόντα και έχει εξοφλήσει μια φορά το επίμαχο τιμολόγιο και δεν έχει προκύψει ζημιά για το ινστιτούτο, μέχρι στιγμής. Αν αλλάξει κάτι θα προβεί σε συμπληρωματικές κινήσεις.

Για το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων για την προμήθεια μασκών, φαρμάκων και λοιπού υγειονομικού υλικού, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, σημειώνεται ότι το ΙΦΕΤ είχε λάβει χρηματικές δωρεές για την αγορά τους. Ο κ. Σωτηρίου υποστηρίζει πως η προμήθεια των ειδών έγινε βάσει των διατάξεων της ΠΝΠ και της υφιστάμενης νομοθεσίας, έχει συμβασιοποιηθεί το σύνολο σχεδόν του ποσού και κατόπιν επιτυχούς προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Παράλληλα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, με αποκλειστικό γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην δημόσια υγεία, αποφάσισε μέσω των οργάνων της, την χορήγηση δωρεών σχετιζόμενων με την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και του εμβολιασμού του πληθυσμού της Ελλάδας και πραγματοποίησε προς τούτο απευθείας ανάθεσης σύμφωνα με τις σχετικές της απόφασης διότι τούτο προέκρινε ότι απαιτείτο για την άμεση ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων», καταλήγει ο κ. Σωτηρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/03/2022 - 18:59
  • ΙΦΕΤ
  • ΕΛΕΓΚΤΗΣ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΣΩΤΗΡΙΟΥ
  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
  • ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
  • ΕΛΛΕΙΜΜΑ
  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • ΕΟΦ
  • ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: 8.320 κρούσματα στην Αττική 2.433 στη Θεσσαλονίκη
Ο χάρτης του κορονοϊού: 8.320 κρούσματα στην Αττική 2.433 στη Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2022
Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες για την πρόσβαση Ουκρανών προσφύγων στο ΕΣΥ 23 Μαρτίου 2022
Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες για την πρόσβαση Ουκρανών προσφύγων στο ΕΣΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλάζει το «καλάθι» των χωρών αναφοράς για τα φάρμακα: Φόβοι για νέες καθυστερήσεις στην πρόσβαση
Pharma Policy
11/05/2026 - 09:00

Αλλάζει το «καλάθι» των χωρών αναφοράς για τα φάρμακα: Φόβοι για νέες καθυστερήσεις στην πρόσβαση

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων

Πανελλήνια έρευνα για τη μεταμόσχευση πνευμόνων και τις εμπειρίες ασθενών και φροντιστών
Patient Talk
24/04/2026 - 15:47

Πανελλήνια έρευνα για τη μεταμόσχευση πνευμόνων και τις εμπειρίες ασθενών και φροντιστών

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια των κτηνιατρικών φαρμάκων- Το ζήτημα με τα αντιπαρασιτικά
Pet
08/04/2026 - 18:00

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια των κτηνιατρικών φαρμάκων- Το ζήτημα με τα αντιπαρασιτικά

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
26/03/2026 - 11:00

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σε αυξημένη επιφυλακή ο ΕΟΦ για την επάρκεια φαρμάκων
Pharma Policy
23/03/2026 - 08:52

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σε αυξημένη επιφυλακή ο ΕΟΦ για την επάρκεια φαρμάκων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρεία σύσκεψη φορέων στη Λέσβο για τα μέτρα βιοασφάλειας απέναντι στον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:46
Χάρτες του ΜΕΤΕΟ με τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αύριο, Σάββατο, στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:29
Τα φάρμακα απώλειας βάρους ενδέχεται να μειώνουν τον πόνο της ημικρανίας και τις κρίσεις του άσθματος,
Υγεία
15/05/2026 - 16:11
ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42
Οι μικρότερες ηλικίες όλο και πιο ευάλωτες στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υγεία
15/05/2026 - 15:00
Εκλογές Pharma Innovation Forum: Γυναικεία πρωτοκαθεδρία στις ψηφους
Pharma Policy
15/05/2026 - 14:53
Φρουκτόζη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας - Η επίδραση της στο μεταβολισμό
Διατροφή
15/05/2026 - 14:00
Χανταϊός: Μπορεί να επιβιώσει στο σπέρμα για χρόνια - Ο κίνδυνος της σεξουαλικής μετάδοσης
Υγεία
15/05/2026 - 12:49
Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00
ΛΔ Κονγκό: Ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη χώρα επιβεβαίωσαν οι αρχές
Υγεία
15/05/2026 - 11:26
Έκκληση ψυχιάτρων για υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 10:57
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
Δεν προκύπτει ξεκάθαρη σύνδεση αυτισμού -λήψης αντικαταθλιπτικών στην κύηση
Υγεία
15/05/2026 - 10:00
H σχέση επιστήμης, πίστης, πολιτισμού και φροντίδας του ανθρώπου αντικείμενο διήμερου συνεδρίου του ΑΠΘ
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:51
Κρούσματα μηνιγγίτιδας σε κολλέγιο της νότιας Αγγλίας: Ένας φοιτητής νεκρός, δύο νοσηλεύονται
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:00
Servier Hellas: Απλή, γρήγορη και σημαντική διαδικασία η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
Pharma News
15/05/2026 - 23:55
ΗΠΑ: Υπό παρακολούθηση από τα CDC 41 άτομα για πιθανή νόσηση από χανταϊό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 03:44
Υπογράφηκε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τη Στοματική Υγεία
Υγεία
15/05/2026 - 00:16
«Innovation Meets Industry»: Προτεραιότητες και θεσμικές προϋποθέσεις για την καινοτομία στην Υγεία
Pharma Policy
14/05/2026 - 23:37
Ενεργοποιήθηκε το ευρωπαϊκό εργαλείο IPCR για την παρακολούθηση της έξαρσης κρουσμάτων χανταϊού
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 23:03
Κατέληξε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ και η δεύτερη 17χρονη μαθήτρια που είχε βουτήξει στο κενό μαζί με τη φίλη της
Επικαιρότητα
14/05/2026 - 22:18
Ο ΟΦΕΤ στη Vitafoods Europe 2026 με προϊόντα εστιασμένα στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας
Pharma News
14/05/2026 - 21:46
Ένας στους τρεις Έλληνες έχει υπέρταση και συχνά δεν το γνωρίζει
Υγεία
14/05/2026 - 21:09
Γιατί οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι η αντηλιακή προστασία δεν είναι μόνο για την παραλία
Υγεία
14/05/2026 - 20:34
Tο διαχρονικό έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Ε.Ε.Σ. στο EKO Acropolis Rally
Επικαιρότητα
14/05/2026 - 20:12
Οι διαδερμικές επεμβάσεις βαλβίδων φέρνουν επανάσταση στην επεμβατική καρδιολογία
Health Talk
14/05/2026 - 19:47
Ανάκληση παξιμαδιών κανέλας ως «μη ασφαλή» από τον ΕΦΕΤ
Επικαιρότητα
14/05/2026 - 19:33
Γεωργιάδης: «Το Ταμείο Καινοτομίας διασφαλίζει πρόσβαση στα νέα φάρμακα χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό»
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 19:17
Μειωμένος ο ρυθμός αύξησης της παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
Υγεία
14/05/2026 - 18:49
ΕΟΔΥ: Αυξημένα τα κρούσματα RSV παρά τα χαμηλά επίπεδα θετικότητας
Υγεία
14/05/2026 - 18:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ ο Διονύσης Φιλιώτης
Pharma News
13/05/2026 - 13:56
Με 16 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πολιτική Υγείας
13/05/2026 - 15:21
Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από το ανακυκλωμένο πλαστικό των συσκευασιών τροφίμων για την υγεία
Διατροφή
14/05/2026 - 07:53
Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Καινοτομίας
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo