ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάχη για το ΙΦΕΤ: Οι καταγγελίες εσωτερικής ελεγκτή και τι απαντά ο Ι. Σωτηρίου

Πολιτική Υγείας
Base photo from Pexels
Στο επίκεντρο καταγγελιών και εσωτερικής έρευνας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το ΙΦΕΤ, με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στον Υπ. Υγείας. Το News4Health εξασφάλισε την απαντητική επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ινστιτούτου.
Τετάρτη, 23/03/2022 - 18:59
— Photo: Base photo from Pexels
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Απαντήσεις, στα όσα καταγγέλλει εσωτερική ελεγκτής του ΙΦΕΤ, δίνει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας, Ι. Σωτηρίου. Οι δύο πλευρές επιδίδονται σε μια ανταλλαγή καταγγελιών, με την εσωτερική ελεγκτή να διατυπώνει κατηγορίες γύρω από την πολιτική εξαγωγών, αναθέσεων και προμηθειών που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια το Ινστιτούτο και τη Διοίκηση του ΙΦΕΤ να απαντά αναλυτικά στις κατηγορίες, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κακόβουλη μεθόδευση ως επιστέγασμα μιας αντιδεοντολογικής και αντισυμβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους της εσωτερικής ελεγκτή».

Η υπόθεση έχει ήδη φθάσει στο γραφείο του Θ. Πλεύρη και σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα. Το News4Health έχει στη διάθεση του την επιστολή του κ. Σωτηρίου.

Η εταιρεία ΙΦΕΤ Α.Ε. είναι θυγατρική εταιρεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΟΦ) και κύριος, αλλά όχι μοναδικός, ρόλος της είναι η παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από ιδιωτικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για την θεραπεία των ασθενών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Έκθεση εσωτερικού ελέγχου»

Τον περασμένο δημοσιεύονται στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, στοιχεία μιας «εμπιστευτικής έκθεσης εσωτερικού ελέγχου», που είχε συντάξει εσωτερική ελεγκτής του οργανισμού και φέρει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου. Η περίοδος ελέγχου εκτείνεται από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιανουάριο 2022.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στην έκθεση γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «εξαγωγή/εκποίηση φαρμακευτικών προϊόντων έκτακτης και μόνιμης κάλυψης χωρίς την τήρηση διαδικασιών», προσομοιάζοντας «περισσότερο με εμπορική δραστηριότητα, που δεν αποτελεί καταστατικό σκοπό του ΙΦΕΤ» και «χωρίς να απομείνει απόθεμα στις αποθήκες για εγχώρια χρήση». Πρόκειται για φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, με ειδική αναφορά σε θεραπείες για την Κυστική Ίνωση, φάρμακα που είχε εισάγει το Ινστιτούτο. Αναφέρεται, δε, σε επιστολή του συλλόγου των ασθενών, στην οποία φέρεται να καταγγέλλονται ελλείψεις που προκύπτουν από τις διαδικασίες.

Μάλιστα, βάζει στο στόχαστρο τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΦΕΤ, κατηγορώντας τον πως «δίχως να επαληθεύεται η επάρκεια των αποθεμάτων των φαρμάκων για τους ασθενείς της Επικράτειας, ο Ιωάννης Σωτηρίου, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΦΕΤ Α.Ε. και της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΦ, προέβη στην εκποίηση διά της εξαγωγής φαρμάκων έκτακτης και μόνιμης κάλυψης σε τρία κράτη». Υποστηρίζει παράλληλα ότι δεν υπήρχε θέμα άμεσης λήξης των φαρμάκων στην πλειονότητα τους.

Παράλληλα, η συντάκτρια της έκθεσης καταγγέλλει τη «δημιουργία ελλείμματος ιδιαιτέρως σημαντικού χρηματικού ποσού [900 χιλιάδες ευρώ], με το οποίο χρεώθηκε το ταμείο της Ι.Φ.Ε.Τ. Α.Ε., λόγω εσφαλμένης διατραπεζικής μεταφοράς».

Ακόμη, υποστηρίζεται πως υπήρξαν «επανειλημμένες παρεκκλίσεις από τη νομοθεσία περί δημόσιων συμβάσεων και ελέγχου δαπανών, με αναθέσεις υπέρ των επιτρεπτών ορίων από αναρμόδιο όργανο, διά κατατμήσεων κ.λπ».

Η επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου του ΙΦΕΤ

Με μια επιστολή 51 σελίδων, ο Ι. Σωτηρίου απαντάει στις καταγγελίες που περιγράφονται στην έκθεση και το δημοσίευμα, διευκρινίζοντας εξ αρχής πως αποτέλεσε «απερίγραπτη έκπληξη σε όλους», καθώς μέχρι τη δημοσίευση στην εφημερίδα, «η εταιρεία δεν γνώριζε την ύπαρξη και κυρίως το περιεχόμενο τέτοιας “έκθεσης”».

Απορρίπτει τα ευρήματα ως αναληθή, ενώ η έκθεση χαρακτηρίζεται «κακόβουλη μεθόδευση», που «ήρθε ως επιστέγασμα μιας διαπιστωθείσας αντιδεοντολογικής και αντισυμβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους της εσωτερική ελεγκτή». Μάλιστα, στη συμπεριφορά αυτή αποδίδει ο κ. Σωτηρίου και την απόφαση του ΔΣ του ΙΦΕΤ προχωρήσει στην αντικατάσταση της, «σε ανύποπτο χρόνο και για λόγους μη αφορώντες το περιεχόμενο της “εμπιστευτικής εκθέσεως”» (από 4 Φεβρουαρίου 2022).

Επιστολή διευθύνοντος συμβούλου ΙΦΕΤ

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέμα των εξαγωγών φαρμάκων, ο κ. Σωτηρίου περιγράφει πως η νομοθεσία όχι μόνο δεν απαγορεύει τις εξαγωγές προϊόντων από το ΙΦΕΤ, αλλά τις προβλέπει ρητά. Μάλιστα, ζήτησε και τη νομική γνωμοδότηση από 2 δικηγορικά γραφεία, που φέρονται να συγκλίνουν σε αυτή την άποψη.

Παραθέτει μάλιστα απόσπασμα από το άρθρο 7 του ν.1965/1991, βάσει του οποίου «το ΙΦΕΤ δύναται να εξάγει προϊόντα που εισήγαγε για να καλύψει έκτακτη ανάγκη και τα οποία δεν μπορεί πλέον να διαθέσει στην εγχώρια αγορά, συνέπεια της επανακυκλοφορίας τους από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ή την παραγωγό εταιρεία». Σημειώνεται πως αρμόδια για να αποφασίσει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις των εξαγωγών είναι η ΙΦΕΤ Μ.Α.Ε. (και όχι ο ΕΟΦ) και συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές φαρμάκων την περίοδο Ιουλίου – Νοεμβρίου 2021, ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΦΕΤ υποστηρίζει πως «ουδεμία έλλειψη φαρμακευτικών προϊόντων προκάλεσαν» και πληρούν απολύτως τις προϋποθέσεις που τίθενται στο καταστατικό της εταιρείας. Παραθέτει, μάλιστα, αναλυτικά, πληροφορίες, ημερομηνίες, ποσότητες και αριθμούς αποφάσεων, γύρω από τις εισαγωγές και τα διαθέσιμα αποθέματα.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως στην επιστολή του συλλόγου των ασθενών με κυστική ίνωση δεν γίνεται αναφορά στο ινστιτούτο, αλλά στην εταιρεία που διαθέτει το φάρμακο, «πέραν του γεγονότος ότι η αρμοδιότητα της ΙΦΕΤ ΜΑΕ να διαθέτει τα προϊόντα είχε ήδη λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και δεν είχε ανανεωθεί».

Κυρίως, όμως, προκύπτει ότι καθ’ όλο το διάστημα υπήρχε σε εβδομαδιαία βάση σταθερά μεγαλύτερο απόθεμα των δύο σκευασμάτων για την πάθηση, από τις παραγγελίες και τις παραδόσεις, ενώ κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες των ασθενών με κυστική ίνωση στην Ελλάδα. Αντίστοιχες, διευκρινίσεις δίνονται και για άλλα σκευάσματα που εξήχθησαν. Η πλήρης κάλυψη των αναγκών διαφαίνεται, κατά τον κ. Σωτηρίου και από το γεγονός ότι «δεν διαπιστώθηκε καμία έλλειψη των αντίστοιχων φαρμακευτικών προϊόντων από τον μόνον αρμόδιο να το πράξει, ΕΟΦ».

Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως ο οργανισμός κατέγραψε ζημία από ληγμένα και αδιάθετα προϊόντα που ξεπέρασε τις 800 χιλιάδες το 2019 και το 1,5 εκατ. ευρώ το 2020 (κόστος καταστροφής). Άλλωστε, υποστηρίζεται πως «ουδέποτε υπήρξε αυτοσκοπός της παρούσα διοικήσεως οι εξαγωγές, αλλά μόνον έναν από τα πρόσφορα μέσα για την μείωση της ζημίας της εταιρείας από τα αδιάθετα προϊόντα».

Σε ό,τι αφορά το «ταμειακό έλλειμμα» των 900 χιλιάδων ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΦΕΤ αναφέρει πως πρόκειται για περιστατικό ηλεκτρονικού αδικήματος σε βάρος του Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συμβάν phising, του οποίου έπεσε θύμα η προμηθεύτρια εταιρεία και για το οποίο έχει γνωστοποιηθεί και στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Παράλληλα, το ΙΦΕΤ έχει παραλάβει τα φαρμακευτικά προϊόντα και έχει εξοφλήσει μια φορά το επίμαχο τιμολόγιο και δεν έχει προκύψει ζημιά για το ινστιτούτο, μέχρι στιγμής. Αν αλλάξει κάτι θα προβεί σε συμπληρωματικές κινήσεις.

Για το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων για την προμήθεια μασκών, φαρμάκων και λοιπού υγειονομικού υλικού, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, σημειώνεται ότι το ΙΦΕΤ είχε λάβει χρηματικές δωρεές για την αγορά τους. Ο κ. Σωτηρίου υποστηρίζει πως η προμήθεια των ειδών έγινε βάσει των διατάξεων της ΠΝΠ και της υφιστάμενης νομοθεσίας, έχει συμβασιοποιηθεί το σύνολο σχεδόν του ποσού και κατόπιν επιτυχούς προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Παράλληλα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, με αποκλειστικό γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην δημόσια υγεία, αποφάσισε μέσω των οργάνων της, την χορήγηση δωρεών σχετιζόμενων με την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και του εμβολιασμού του πληθυσμού της Ελλάδας και πραγματοποίησε προς τούτο απευθείας ανάθεσης σύμφωνα με τις σχετικές της απόφασης διότι τούτο προέκρινε ότι απαιτείτο για την άμεση ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων», καταλήγει ο κ. Σωτηρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/03/2022 - 18:59
  • ΙΦΕΤ
  • ΕΛΕΓΚΤΗΣ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΣΩΤΗΡΙΟΥ
  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
  • ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
  • ΕΛΛΕΙΜΜΑ
  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • ΕΟΦ
  • ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: 8.320 κρούσματα στην Αττική 2.433 στη Θεσσαλονίκη
Ο χάρτης του κορονοϊού: 8.320 κρούσματα στην Αττική 2.433 στη Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2022
Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες για την πρόσβαση Ουκρανών προσφύγων στο ΕΣΥ 23 Μαρτίου 2022
Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες για την πρόσβαση Ουκρανών προσφύγων στο ΕΣΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχισμός και ψυχολογική ενδυνάμωση φροντιστών και ασθενών με κυστική ίνωση για «απεριόριστη ανάσα»
Patient Talk
10/10/2025 - 22:46

Ψυχισμός και ψυχολογική ενδυνάμωση φροντιστών και ασθενών με κυστική ίνωση για «απεριόριστη ανάσα»

ΕΟΦ: Διακοπή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του το πρωί του Σαββάτου, 11 Οκτωβρίου
Pharma Policy
10/10/2025 - 10:16

ΕΟΦ: Διακοπή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του το πρωί του Σαββάτου, 11 Οκτωβρίου

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής με μη εγκεκριμένες ουσίες
Pharma Policy
06/10/2025 - 19:54

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής με μη εγκεκριμένες ουσίες

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών με σκεύασμα για τον διαβήτη που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο
Pharma Policy
02/10/2025 - 16:11

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών με σκεύασμα για τον διαβήτη που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο

Ο ΕΟΦ συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή δράση EU4Health - EU4H11
Pharma Policy
22/09/2025 - 21:16

Ο ΕΟΦ συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή δράση EU4Health - EU4H11

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Κυστική Ίνωση: Τα θέματα που τέθηκαν στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του σε ασθενή
Patient Talk
16/09/2025 - 09:00

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Κυστική Ίνωση: Τα θέματα που τέθηκαν στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του σε ασθενή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου: Η σημασία της εξατομικευμένης αντιμετώπισης
Health Talk
18/10/2025 - 14:04
Τι τρώνε οι γιατροί όταν είναι αδιάθετοι, γριπιασμένοι και πονοκεφαλιασμένοι
Διατροφή
18/10/2025 - 11:44
Ο EMA ενέκρινε δύο νέα φάρμακα για θρομβοπενία και χρόνια πνευμονική νόσο
Pharma Policy
18/10/2025 - 11:19
Ξυλιτόλη: Είναι η εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης; - Οφέλη και παρενέργειες
Διατροφή
18/10/2025 - 10:57
Επικίνδυνο χημικό σε πιπίλες - Συνδέεται με καρκίνο, παχυσαρκία και υπογονιμότητα
Υγεία
18/10/2025 - 10:38
H Α’ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital σε κλινική μελέτη για το μεταστατικό μελάνωμα
Υπηρεσίες Υγείας
18/10/2025 - 10:22
Η Brains ICS στη νέα ψηφιακή εποχή - Συνδέει τη στρατηγική με την τεχνητή νοημοσύνη και την Υγεία
Digital Health
18/10/2025 - 07:12
Θεσσαλονίκη: Οι θεματικές ενότητες στο 15ο Συνέδριο επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας
Επικαιρότητα
18/10/2025 - 03:31
Η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε μειώσεις σε σκευάσματά της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ
Pharma News
18/10/2025 - 00:06
Πενικιλίνη: Η πραγματικότητα για την αλλεργία
Health Talk
17/10/2025 - 19:38
Κατάθλιψη και καρδιομεταβολικά νοσήματα: Νέα μελέτη αναδεικνύει τη μεταξύ τους σύνδεση
Υγεία
17/10/2025 - 19:07
ΕΛΕΤΕΜ: Το «κλειδί» κάθε γυναίκας για υγεία και ευεξία στην εμμηνόπαυση
Υγεία
17/10/2025 - 17:53
Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στις δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 17:37
Σύλληψη 60χρονου για απόπειρα παράνομης εισαγωγής εμβολίων κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 17:13
O ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά παρτίδα γνωστού κέικ σταφίδας
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 16:52
Patients’ Summit 2025 – Η γιορτή των ασθενών επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά!
Patient Talk
17/10/2025 - 16:38
ΕΟΜ: Στους 15.000 οι νέοι δωρητές οργάνων μέσα σε δέκα ημέρες
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 16:26
Aνακαλύφθηκε νέος τύπος διαβήτη σε μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών
Υγεία
17/10/2025 - 16:04
Ο ΕΜΑ ενέκρινε την πρώτη θεραπεία για σοβαρή χρόνια πνευμονική νόσο
Pharma Policy
17/10/2025 - 15:42
Ένα βήμα πριν από την φαρμακευτική αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Pharma News
17/10/2025 - 15:13
Απάντηση ΠΙΣ στην ΠΑΝΔΗΚΙ: «Ψεύδη ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει αναφορά στο ψευδοκράτος»
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 14:51
Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»
Υγεία
17/10/2025 - 14:34
Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από σκλήρυνση κατά πλάκας και Αλτσχάιμερ
Υγεία
17/10/2025 - 14:17
Τα γενέθλια του Κέντρου Ημέρας «Ανάσα» με επιστημονική εκδήλωση για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
Patient Talk
17/10/2025 - 13:54
ΠΙΣ: «Καταδικάζουμε την επέμβαση της Αστυνομίας στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ»
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 13:31
Η Ιουλία Τσέτη παρούσα και στο 9ο Sustainability Summit του ECONOMIST
Pharma News
17/10/2025 - 13:18
Πρόγραμμα χαλάρωσης μέσω smartphone βοηθάει σημαντικά ασθενείς με οξεία ημικρανία
Digital Health
17/10/2025 - 13:00
Γιατί ο βαθύς αναστεναγμός κάνει καλό - Πώς προκύπτει η ανακούφιση
Υγεία
17/10/2025 - 12:00
Φάρμακα για τον διαβήτη βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου σε πρώιμο στάδιο Αλτσχάιμερ
Pharma News
17/10/2025 - 11:00
Ξεκινά η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 10:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ενασχόληση με τους σκύλους επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση στις γυναίκες μέσης ηλικίας
Υγεία
16/10/2025 - 10:00
Νταϊάν Κίτον: Ο θάνατος από πνευμονία και η μάχη με τον καρκίνο του δέρματος και τη βουλιμία
Επικαιρότητα
16/10/2025 - 10:34
Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»
Υγεία
17/10/2025 - 14:34
Στο κόκκινο η κόντρα Γεωργιάδη - εργαζομένων στο «Αττικό»: Οι σκληροί εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί
Πολιτική Υγείας
16/10/2025 - 11:04
Γιατί ο βαθύς αναστεναγμός κάνει καλό - Πώς προκύπτει η ανακούφιση
Υγεία
17/10/2025 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo