ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΤΕΚΝΥ: «DRG - Σχεδιάζοντας το μέλλον των ελληνικών νοσοκομείων»

Πολιτική Υγείας
ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «DRG: Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Ελληνικών Νοσοκομείων», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Γεωργίου Καράντζα» της ΕΣΗΕΑ από το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ - Ελληνικό Ινστιτούτο DRG.
Δευτέρα, 18/12/2023 - 15:43
— Photo: ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.
News4Health Team News4Health Team

Πλήθος συνέδρων κατέκλυσε τον χώρο, ενώ περισσότεροι από 500 καλεσμένοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω διαδικτύου. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο βουλευτής Νομού Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Νίκη Δανδόλου η Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Νίκη Τσούμα,. Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν, ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης), ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), ο Ιωάννης Καρβέλης, Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων Υγείας, της Ακαδημαϊκής κοινότητας και του Τύπου.

Το 1ο Συνέδριο του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ αποτελεί το επιστέγασμα της προόδου και των θετικών αποτελεσμάτων των εργασιών που εκπονεί το Ελληνικό Ινστιτούτο DRG, ως υπεύθυνος φορέας για την εισαγωγή, την ανάπτυξη, την εφαρμογή και τη συνεχή βελτίωση ενός δίκαιου και διαφανούς συστήματος κοστολόγησης και αποζημίωσης νοσοκομειακών υπηρεσιών. Με ιδιαίτερη χαρά, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού κος Παντελής Μεσσαρόπουλος ανακοίνωσε στον εναρκτήριο λόγο του την επίτευξη του πλέον σημαντικού στόχου, την άμεση και πλήρη εφαρμογή του νέου Σύστηματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ.), σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου ''Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG'' ενόψει της καθολικής εφαρμογής των DRG στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η οποία αποτελεί την αφετηρία για μια δικαιότερη διαχείριση των διατιθέμενων πόρων μέσω της ακριβούς και τεκμηριωμένης αποτίμησης του νοσοκομειακού έργου και της ορθολογικότερης κάλυψης της νοσοκομειακής δαπάνης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Διοικητές των ΥΠΕ και νοσοκομείων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, στελέχη του ΚΕΤΕΚΝΥ & εκπρόσωποι των αναδόχων του έργου παρουσίασαν τις προκλήσεις στην εφαρμογή των DRG για τα Ελληνικά Νοσοκομεία & τους εμπλεκόμενους Φορείς Υγείας, την αναγκαιότητα της ανάπτυξης & εφαρμογής μηχανισμού ποιοτικού ελέγχου της ιατρικής κωδικοποίησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) καθώς και τα αποτελέσματα του ποιοτικού ελέγχου σε χιλιάδες περιστατικά (133.900) Νοσοκομείων της 7ης Υ.ΠΕ μέσω της πλατφόρμας DRG: plat_FORM HOSPITAL’S FUTURE.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε επίσης η Διεθνής Εμπειρία από την εφαρμογή συναφών συστημάτων DRG σε Ευρωπαϊκές χώρες: Διακυβέρνηση, Προκλήσεις & Τάσεις, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Σλοβακία, με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς κύρους όπως ο Christian Jacobs & ο Martin Braun.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου συνοψίζονται στα εξής:

  1. Αναγνωρίζεται από όλους τους αρμόδιους φορείς η αναγκαιότητα καταγραφής του παραγόμενου έργου των νοσοκομείων και η αποζημίωση τους από τους αντίστοιχους φορείς (ΕΟΠΥΥ, ΕΔΟΕΑΠ κ.α) μέσω ενός σύγχρονου και δυναμικού συστήματος DRG.
  2. Η βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων είναι το κλειδί για ένα σύγχρονο σύστημα αποζημίωσης αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία.
  3. Το έργο ελέγχου της κωδικοποίησης αποδεικνύεται ένα έργο με ισχυρό συντελεστή οφέλους στην συνάρτηση κόστους – οφέλους και αποδεικνύει - είτε στην αυθεντική του μορφή, είτε με παραλλαγές – προσαρμογές στις εξελίξεις της υγειονομικής αγοράς και στις επιταγές της κοινωνίας - πως τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποτελούν το κυριότερο εργαλείο αντιμετώπισης των προβλημάτων εκτίμησης και στάθμισης των νοσοκομειακών εκροών.
  4. Η αναγκαιότητα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του ελέγχου της ιατρικής κωδικοποίησης σε στοχευμένες εκπαιδεύσεις του ιατρικού προσωπικού καθώς και στη βελτίωσης της ιατρικής κωδικοποίησης μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων (Τεχνητή Νοημοσύνη – AI).
  5. Η διεθνής εμπειρία δικαιώνει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ ως προς την ολιστική το προσέγγισή του στο έργο, τον σχεδιασμό της αλληλουχίας των βημάτων στο χτίσιμο του συστήματος των DRG και φυσικά για την επιλογή της εξωστρέφειας και των συνεργασιών ως πολιτική αλληλεπίδρασης με την κοινωνία και τις αγορές.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στο συνέδριο του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ όλους τους συμμετέχοντας: τους φορείς υγείας, όπως Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), Νοσοκομεία, ΕΟΠΠΥ, τους επιστημονικούς φορείς, τα πανεπιστήμια, τους ιατρικούς συλλόγους, τους επαγγελματίες υγείας, τους ερευνητές, επιστήμονες κοινωνικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών σπουδών, τα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Α.Ε.)» με Κωδικό ΟΠΣ 5174075, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020.

  • ΚΕΤΕΚΝΥ
  • DRG
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει η αύξηση 20% στις εφημερίες των γιατρών ΕΣΥ: Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις
Τι σημαίνει η αύξηση 20% στις εφημερίες των γιατρών ΕΣΥ: Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις 18 Δεκεμβρίου 2023
Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα ανασχεδιάσουν ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ - Οι αποφάσεις Χρυσοχοΐδη 19 Δεκεμβρίου 2023
Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα ανασχεδιάσουν ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ - Οι αποφάσεις Χρυσοχοΐδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καμπανάκι» από την ΕΙΝΑΠ για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία: «Οι ανάγκες παραμένουν ακάλυπτες»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 19:48

«Καμπανάκι» από την ΕΙΝΑΠ για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία: «Οι ανάγκες παραμένουν ακάλυπτες»

Επισκέψεις Πατούλη σε νοσοκομεία της Αττικής - Προτεραιότητα η αναβάθμιση του συστήματος υγείας
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 11:15

Επισκέψεις Πατούλη σε νοσοκομεία της Αττικής - Προτεραιότητα η αναβάθμιση του συστήματος υγείας

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ έγινε ξανά ελκυστικό για τους νέους ιατρούς
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 14:05

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ έγινε ξανά ελκυστικό για τους νέους ιατρούς

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 17:17

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»

Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 19:26

Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η διατροφή που βοηθάει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση να μην πάρουν βάρος
Διατροφή
24/05/2026 - 09:30
Πώς να σταματήσετε το doomscrolling χωρίς να ξεφορτωθείτε το κινητό σας
Ψυχική Υγεία
23/05/2026 - 10:00
Αυτοτραυματισμός: Πάνω από 500 νέοι έχουν ζητήσει βοήθεια στην αρμόδια δομή της χώρας
Ψυχική Υγεία
23/05/2026 - 08:50
Αντιδρά η ΕΙΝΑΠ στις εξετάσεις εισόδου στην ειδικότητα: «Κι άλλος φραγμός για τους νέους γιατρούς»
Πολιτική Υγείας
23/05/2026 - 08:24
Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου
Patient Talk
23/05/2026 - 03:47
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί τη γεφύρωση του έμφυλου χάσματος στην φροντίδα
Επικαιρότητα
23/05/2026 - 00:11
Τα Κέντρα Πρόληψης ζητούν θεσμική θωράκιση για την προστασία των ανηλίκων από τις εξαρτήσεις
Ψυχική Υγεία
22/05/2026 - 23:34
Ανάρτηση Γεωργιάδη για τη μεγάλη μάχη και την τελική νίκη μικρής ασθενούς με σπάνια αιματολογική νόσο
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 22:23
Stalking: Από την εμμονή που δημιουργεί η απόρριψη έως την κλιμάκωση της βίας - Η αντιμετώπιση του φαινομένου
Ψυχική Υγεία
22/05/2026 - 22:11
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το βρογχικό άσθμα
Υγεία
22/05/2026 - 21:56
Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για «κρίσιμες ελλείψεις» σε ιατρικό εξοπλισμό στη Γάζα
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 21:34
«Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» με αποστολές σε Έβρο, Κιλκίς και Καστοριά
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 21:11
Μεγάλη γιορτή του ΕΕΣ για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 20:38
Η Λάρισα γίνεται «πιλότος» για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ με το πρόγραμμα «Rethink Drink 360°»
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 20:14
«Καμπανάκι» από την ΕΙΝΑΠ για τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία: «Οι ανάγκες παραμένουν ακάλυπτες»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 19:48
«Ιπποκράτειο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο»: Sold out το πρώτο φιλανθρωπικό Gala
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 19:27
Ο ΙΣΑ ζητεί τροποποίηση του πλαισίου που αφορά τους ιατρούς που αλλάζουν ειδικότητα
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 19:11
OEE και ΟΔΙΠΥ παρουσίασαν το Εθνικό Πλαίσιο Προτύπων Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 18:56
Ποιες δερματικές παθήσεις βελτιώνονται και ποιες επιδεινώνονται το καλοκαίρι
Health Talk
22/05/2026 - 18:34
Διατροφή και κατάθλιψη: Τα θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισής της
Διατροφή
22/05/2026 - 18:11
Αφιερωμένος στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο Μάιος
Υγεία
22/05/2026 - 17:44
Ο ΠΟΥ αναβαθμίζει σε «πολύ υψηλό» τον επιδημιολογικό κίνδυνο από την έξαρση του Έμπολα στο Κονγκό
Υγεία
22/05/2026 - 17:21
Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Η αναγνώριση δεν είναι χειροκροτήματα αλλά αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 17:03
Στον «Ευαγγελισμό» με ξαφνική αδιαθεσία η Αγαπηδάκη, κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία της
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 16:39
Εντοπίστηκε πιθανή σχέση μεταξύ του καρκίνου του παχέος εντέρου και των δρομέων αντοχής
Υγεία
22/05/2026 - 16:08
Άτμισμα και καρκίνος: Τα νέα επιστημονικά δεδομένα επαναφέρουν τις ανησυχίες
Υγεία
22/05/2026 - 15:46
Στο πλευρό των παιδιών που ζουν με αιμορροφιλία και των οικογενειών τους η Sobi
Pharma News
22/05/2026 - 15:13
O "ροζ θόρυβος" μπορεί να μειώσει την ποσότητα του αναισθητικού που απαιτείται στη νάρκωση
Υγεία
22/05/2026 - 15:01
ΙΣΑ: Ξεκινούν οι πληρωμές ιατρών για το πρόγραμμα μαστογραφίας «Δοξιάδη»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 14:39
Λιποίδημα: η επώδυνη πάθηση που συγχέεται συχνά με την παχυσαρκία
Υγεία
22/05/2026 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Boehringer Ingelheim Hellas στηρίζει με χρυσή χορηγία την 11η εκστρατεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη»
Pharma News
21/05/2026 - 17:37
Περιοδεία Γεωργιάδη σε δομές υγείας σε Ημαθία και Πέλλα και επικοινωνία με αγρότισα που δώρισε νέο ασθενοφόρο
Πολιτική Υγείας
21/05/2026 - 18:04
MSD Ελλάδος: Οι κρίσιμες προτεραιότητες για τη βελτίωση και το μέλλον της υγείας των γυναικών
Pharma News
21/05/2026 - 21:07
Η φυσική δύναμη των βιολογικών προϊόντων είναι η «ασπίδα» προστασίας απέναντι στον καύσωνα
Διατροφή
21/05/2026 - 22:23
Η Affidea αναλαμβάνει την πρόληψη και τη φροντίδα των εργαζομένων που δίνουν ζωή στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Υπηρεσίες Υγείας
22/05/2026 - 00:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo