ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΤΕΚΝΥ: «DRG - Σχεδιάζοντας το μέλλον των ελληνικών νοσοκομείων»

Πολιτική Υγείας
ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «DRG: Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Ελληνικών Νοσοκομείων», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Γεωργίου Καράντζα» της ΕΣΗΕΑ από το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ - Ελληνικό Ινστιτούτο DRG.
Δευτέρα, 18/12/2023 - 15:43
— Photo: ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.
News4Health Team News4Health Team

Πλήθος συνέδρων κατέκλυσε τον χώρο, ενώ περισσότεροι από 500 καλεσμένοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω διαδικτύου. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο βουλευτής Νομού Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Νίκη Δανδόλου η Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Νίκη Τσούμα,. Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν, ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης), ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), ο Ιωάννης Καρβέλης, Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων Υγείας, της Ακαδημαϊκής κοινότητας και του Τύπου.

Το 1ο Συνέδριο του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ αποτελεί το επιστέγασμα της προόδου και των θετικών αποτελεσμάτων των εργασιών που εκπονεί το Ελληνικό Ινστιτούτο DRG, ως υπεύθυνος φορέας για την εισαγωγή, την ανάπτυξη, την εφαρμογή και τη συνεχή βελτίωση ενός δίκαιου και διαφανούς συστήματος κοστολόγησης και αποζημίωσης νοσοκομειακών υπηρεσιών. Με ιδιαίτερη χαρά, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού κος Παντελής Μεσσαρόπουλος ανακοίνωσε στον εναρκτήριο λόγο του την επίτευξη του πλέον σημαντικού στόχου, την άμεση και πλήρη εφαρμογή του νέου Σύστηματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ.), σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου ''Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG'' ενόψει της καθολικής εφαρμογής των DRG στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η οποία αποτελεί την αφετηρία για μια δικαιότερη διαχείριση των διατιθέμενων πόρων μέσω της ακριβούς και τεκμηριωμένης αποτίμησης του νοσοκομειακού έργου και της ορθολογικότερης κάλυψης της νοσοκομειακής δαπάνης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Διοικητές των ΥΠΕ και νοσοκομείων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, στελέχη του ΚΕΤΕΚΝΥ & εκπρόσωποι των αναδόχων του έργου παρουσίασαν τις προκλήσεις στην εφαρμογή των DRG για τα Ελληνικά Νοσοκομεία & τους εμπλεκόμενους Φορείς Υγείας, την αναγκαιότητα της ανάπτυξης & εφαρμογής μηχανισμού ποιοτικού ελέγχου της ιατρικής κωδικοποίησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) καθώς και τα αποτελέσματα του ποιοτικού ελέγχου σε χιλιάδες περιστατικά (133.900) Νοσοκομείων της 7ης Υ.ΠΕ μέσω της πλατφόρμας DRG: plat_FORM HOSPITAL’S FUTURE.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε επίσης η Διεθνής Εμπειρία από την εφαρμογή συναφών συστημάτων DRG σε Ευρωπαϊκές χώρες: Διακυβέρνηση, Προκλήσεις & Τάσεις, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Σλοβακία, με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς κύρους όπως ο Christian Jacobs & ο Martin Braun.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου συνοψίζονται στα εξής:

  1. Αναγνωρίζεται από όλους τους αρμόδιους φορείς η αναγκαιότητα καταγραφής του παραγόμενου έργου των νοσοκομείων και η αποζημίωση τους από τους αντίστοιχους φορείς (ΕΟΠΥΥ, ΕΔΟΕΑΠ κ.α) μέσω ενός σύγχρονου και δυναμικού συστήματος DRG.
  2. Η βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων είναι το κλειδί για ένα σύγχρονο σύστημα αποζημίωσης αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία.
  3. Το έργο ελέγχου της κωδικοποίησης αποδεικνύεται ένα έργο με ισχυρό συντελεστή οφέλους στην συνάρτηση κόστους – οφέλους και αποδεικνύει - είτε στην αυθεντική του μορφή, είτε με παραλλαγές – προσαρμογές στις εξελίξεις της υγειονομικής αγοράς και στις επιταγές της κοινωνίας - πως τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποτελούν το κυριότερο εργαλείο αντιμετώπισης των προβλημάτων εκτίμησης και στάθμισης των νοσοκομειακών εκροών.
  4. Η αναγκαιότητα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του ελέγχου της ιατρικής κωδικοποίησης σε στοχευμένες εκπαιδεύσεις του ιατρικού προσωπικού καθώς και στη βελτίωσης της ιατρικής κωδικοποίησης μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων (Τεχνητή Νοημοσύνη – AI).
  5. Η διεθνής εμπειρία δικαιώνει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ ως προς την ολιστική το προσέγγισή του στο έργο, τον σχεδιασμό της αλληλουχίας των βημάτων στο χτίσιμο του συστήματος των DRG και φυσικά για την επιλογή της εξωστρέφειας και των συνεργασιών ως πολιτική αλληλεπίδρασης με την κοινωνία και τις αγορές.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στο συνέδριο του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ όλους τους συμμετέχοντας: τους φορείς υγείας, όπως Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), Νοσοκομεία, ΕΟΠΠΥ, τους επιστημονικούς φορείς, τα πανεπιστήμια, τους ιατρικούς συλλόγους, τους επαγγελματίες υγείας, τους ερευνητές, επιστήμονες κοινωνικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών σπουδών, τα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Α.Ε.)» με Κωδικό ΟΠΣ 5174075, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020.

  • ΚΕΤΕΚΝΥ
  • DRG
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει η αύξηση 20% στις εφημερίες των γιατρών ΕΣΥ: Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις
Τι σημαίνει η αύξηση 20% στις εφημερίες των γιατρών ΕΣΥ: Έντονες οι πρώτες αντιδράσεις 18 Δεκεμβρίου 2023
Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα ανασχεδιάσουν ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ - Οι αποφάσεις Χρυσοχοΐδη 19 Δεκεμβρίου 2023
Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα ανασχεδιάσουν ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ - Οι αποφάσεις Χρυσοχοΐδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 17:17

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19

Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»

Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
21/04/2026 - 19:26

Health-IQ: Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας στην Αθήνα

Θεμιστοκλέους: «Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων έχει περιοριστεί στις 4,5 ώρες»
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 17:17

Θεμιστοκλέους: «Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων έχει περιοριστεί στις 4,5 ώρες»

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
18/04/2026 - 00:07

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών

Θεμιστοκλέους: «Εγκύκλιος στα νοσοκομεία ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν τουλάχιστον 12 ραντεβού την εβδομάδα»
Πολιτική Υγείας
16/04/2026 - 15:21

Θεμιστοκλέους: «Εγκύκλιος στα νοσοκομεία ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν τουλάχιστον 12 ραντεβού την εβδομάδα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξυπόλυτοι στο σπίτι: Η ευεργετική δράση της επαφής του γυμνού ποδιού με το πάτωμα και οι κίνδυνοι
Υγεία
16/05/2026 - 10:05
Άγχος των εξετάσεων: Το τρίπτυχο που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στα παιδιά
Ψυχική Υγεία
16/05/2026 - 09:47
Επιχορήγηση έως και 36.000€ μέσω ΕΣΠΑ για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας
Επικαιρότητα
16/05/2026 - 03:43
Πουλής: «Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωνοσοκομειακής φροντίδας»
Πολιτική Υγείας
16/05/2026 - 00:16
Ηράκλειο: Δύο φορητοί ανιχνευτές φλεβών θα παραδοθούν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 23:03
Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo
Pharma News
15/05/2026 - 22:19
Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54
Κρήτη: Πρωτοποριακή έρευνα πόρτα-πόρτα για την άνοια στα Ανώγεια
Υγεία
15/05/2026 - 21:28
Πρόληψη HPV και καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό - Το εμβόλιο υπάρχει
Health Talk
15/05/2026 - 21:03
Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση
Patient Talk
15/05/2026 - 20:29
Θεσσαλονίκη: Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων αποκτά η 4η ΥΠΕ
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 20:06
ECDC: Χαμηλός προς το παρόν ο κίνδυνος μόλυνσης κατοίκων της ΕΕ από τον ιό Έμπολα
Υγεία
15/05/2026 - 19:28
«Κρίσιμες βελτιώσεις για τους σπάνιους ασθενείς και την πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες»
Patient Talk
15/05/2026 - 19:03
Η εγκυμοσύνη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξει η οικογενειακή διατροφική κουλτούρα
Διατροφή
15/05/2026 - 18:18
Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Στα όρια των δυνατοτήτων της λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Ζακύνθου»
Patient Talk
15/05/2026 - 17:51
Εγκαινιάστηκαν νέοι ξενώνες φιλοξενίας για ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 17:19
Ευρεία σύσκεψη φορέων στη Λέσβο για τα μέτρα βιοασφάλειας απέναντι στον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:46
Χάρτες του ΜΕΤΕΟ με τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αύριο, Σάββατο, στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:29
Τα φάρμακα απώλειας βάρους ενδέχεται να μειώνουν τον πόνο της ημικρανίας και τις κρίσεις του άσθματος,
Υγεία
15/05/2026 - 16:11
ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42
Οι μικρότερες ηλικίες όλο και πιο ευάλωτες στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υγεία
15/05/2026 - 15:00
Εκλογές Pharma Innovation Forum: Γυναικεία πρωτοκαθεδρία στις ψηφους
Pharma Policy
15/05/2026 - 14:53
Φρουκτόζη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας - Η επίδραση της στο μεταβολισμό
Διατροφή
15/05/2026 - 14:00
Χανταϊός: Μπορεί να επιβιώσει στο σπέρμα για χρόνια - Ο κίνδυνος της σεξουαλικής μετάδοσης
Υγεία
15/05/2026 - 12:49
Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00
ΛΔ Κονγκό: Ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη χώρα επιβεβαίωσαν οι αρχές
Υγεία
15/05/2026 - 11:26
Έκκληση ψυχιάτρων για υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 10:57
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
Δεν προκύπτει ξεκάθαρη σύνδεση αυτισμού -λήψης αντικαταθλιπτικών στην κύηση
Υγεία
15/05/2026 - 10:00
H σχέση επιστήμης, πίστης, πολιτισμού και φροντίδας του ανθρώπου αντικείμενο διήμερου συνεδρίου του ΑΠΘ
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τους νοσηλευτές προ των πυλών
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 12:26
Η σχέση των παιδιών με τα λαχανικά διαμορφώνεται από τη μήτρα
Διατροφή
14/05/2026 - 16:09
Ενημερωτική εκστρατεία της GSK Ελλάδος για τον διά βίου εμβολιασμό και τα οφέλη του στη δημόσια υγεία
Pharma News
14/05/2026 - 15:51
Απάντηση Γεωργιάδη σε Πολάκη για το Ταμείο Καινοτομίας: «Συνωμοσιολογία» τα περί απαίτησης φαρμακευτικών των ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 17:13
Ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για εξετάσεις βιοδεικτών
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 17:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo