ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Διοικήτρια του «Αγ. Σάββα» μιλά για το μέλλον των υπηρεσιών υγείας: «Μέσω του «Οίκοθεν», μεταφέρουμε μέρος του νοσοκομείου στο σπίτι»

Πολιτική Υγείας
Διοικήτρια ΓΑΟΝΑ "Αγ. Σάββας", Ο. Μπαλαούρα (Φώτο "Αγ. Σάββα" από IN TIME
«Το πρόγραμμα «Οίκοθεν» δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας», εξηγεί στο News4Health η Διοικήτρια του ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας, Όλγα Μπαλαούρα, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει ποιότητα ζωής σε ογκολογικούς ασθενείς, σε συνδυασμό με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.
Δευτέρα, 12/12/2022 - 10:00
— Photo: Διοικήτρια ΓΑΟΝΑ "Αγ. Σάββας", Ο. Μπαλαούρα (Φώτο "Αγ. Σάββα" από IN TIME
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

«Αναλογιστείτε την εικόνα του πρώτου ογκολογικού ασθενούς που θα υποδεχθεί, στην άνεση του σπιτιού του, το γιατρό και τους νοσηλευτές για να του χορηγήσουν τη θεραπεία του, χωρίς καμία ταλαιπωρία και έξοδα, χωρίς κόστος για την υπηρεσία». Με αυτά τα λόγια η Διοικήτρια του ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας», του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας, περιγράφει στο News4Health τι σημαίνει η εφαρμογή του «Οίκοθεν», ενός προγράμματος κατ’ οίκον θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο.

Είναι τόσο ο τόνος της φωνής της όσο και οι λέξεις που επιλέγει, που καθιστούν σαφή τη σημασία του «Οίκοθεν» για τους ασθενείς, τους οικείους τους, το νοσοκομείο αλλά και το ΕΣΥ.

«Μοντέλα όπως το «Οίκοθεν» είναι το μέλλον του συστήματος υγείας», επισημαίνει, εξηγώντας πως μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών, αλλά και των φροντιστών τους, καθώς και στον περιορισμό των εξόδων τους, στην αύξηση των διαθέσιμων κλινών, διευρύνοντας τις δυνατότητες των νοσοκομείων, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας.

Το ΟΙΚΟΘΕΝ 1, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στην Α’ Παθολογική Κλινική του ΓΑΟΝΑ «ο Αγ. Σάββας». Για την ενεργοποίηση της απαιτείται Υπουργική Απόφαση, που αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα. Στόχος είναι να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για την ευρεία εφαρμογή του προγράμματος Hospital@Home.

  • Κυρία Μπαλαούρα, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Οίκοθεν»;

Το πρόγραμμα «Οίκοθεν» δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας, τουλάχιστον όχι όπως μπορεί να γνωρίζαμε την κατ’ οίκον νοσηλεία μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατ’ οίκον χορήγησης θεραπείας, που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, το Hospital@Home, το οποίο έχει ανακοινώσει και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας έπειτα από μια ιδιαιτέρως λεπτομερή μελέτη, που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του. Με τη μελέτη καταγράψαμε, βήμα - βήμα, ό,τι απαιτείται για την εφαρμογή του προγράμματος, σε ανθρώπινο δυναμικό και λοιπούς πόρους.

Ουσιαστικά λοιπόν, μέσω του «Οίκοθεν», μεταφέρουμε μέρος του νοσοκομείου στο σπίτι. Μεταφέρουμε στο σπίτι του ασθενούς ένα σημαντικό τμήμα των υπηρεσιών που θα λάμβανε στο νοσοκομείο. Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσονται ογκολογικοί ασθενείς συγκεκριμένων κατηγοριών, εφόσον το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, κριτήρια τόσο ιατρικά όσο και κοινωνικά.

Ο ασθενής για να ενταχθεί στο πρόγραμμα της κατ’ οίκον χορήγησης θεραπείας, θα πρέπει να έχει λάβει αρχικά έναν αριθμό θεραπειών στο νοσοκομείο. Έχει καθοριστεί ολόκληρη η διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας μία ομάδα γιατρών και νοσηλευτών, με συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων, χορηγούν τη θεραπεία κατ’ οίκον. Ο κάθε ασθενής παρακολουθείται από την ιατρονοσηλευτική ομάδα από το σπίτι του και αν παρουσιαστεί το οποιοδήποτε θέμα τότε ενεργοποιείται η διαδικασία που εφαρμόζεται και στη βραχεία νοσηλεία του ΓΑΟΝΑ «Αγ. Σάββας» και μεταφέρεται άμεσα στο νοσοκομείο, αν κριθεί απαραίτητο από το θεράποντα ιατρό. Έχουν, λοιπόν, τεθεί όλες οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα το πρόγραμμα.

  • Τι μπορεί να σημαίνει για ένα νοσοκομείο η εφαρμογή ενός προγράμματος κατ’ οίκον χορήγησης θεραπείας; Ειδικά όταν μιλάμε για ένα ογκολογικό νοσοκομείο όπως ο «Αγ. Σάββας» και για ογκολογικούς ασθενείς; Τι αλλάζει;

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, στη «γέννηση» του οποίου συνέβαλαν και όσα βιώσαμε στην πανδημία της COVID-19. Η ταλαιπωρία των ασθενών, που εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έπρεπε να έρθουν στο νοσοκομείο για να λάβουν τη θεραπεία τους, μας έκανε να αναρωτηθούμε πως θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα, αίροντας τα εμπόδια. Οι υποδομές είναι διαθέσιμες, οπότε πήγαμε στο επόμενο βήμα και με τη συνεργασία της Ernst Young και της Roche Hellas εξετάσαμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον ογκολογικό ασθενή, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της έρευνας μας μιλήσαμε με ασθενείς αλλά και με νοσοκομεία του εξωτερικού, που εφαρμόζουν παρόμοια προγράμματα. Έγινε γρήγορα εμφανές πόσο επωφελές μπορεί να είναι για τον ίδιο τον ασθενή και την ψυχολογία του, αλλά και για όλο το δίκτυο φροντίδας που τον πλαισιώνει.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως με ένα πρόγραμμα χορήγησης θεραπείας κατ’ οίκον, όπως το «Οίκοθεν», ο ασθενής αποφεύγει την ταλαιπωρία και τα έξοδα της μετακίνησης από και προς το νοσοκομείο, την πιθανή αναμονή κοκ. Το ίδιο ισχύει και για τους συνοδούς των ασθενών.

Είναι, λοιπόν, ένα απόλυτα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που προσφέρει ποιότητα ζωής σε ογκολογικούς ασθενείς, που αποτελεί και τη βασική μας προτεραιότητα, σε συνδυασμό με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Αναλογιστείτε την εικόνα του πρώτου ογκολογικού ασθενούς που θα υποδεχθεί, στην άνεση του σπιτιού του, το γιατρό και τους νοσηλευτές για να του χορηγήσουν τη θεραπεία του, χωρίς καμία ταλαιπωρία και έξοδα, χωρίς κόστος για την υπηρεσία.

  • Το «Οίκοθεν» λοιπόν φιλοδοξεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ογκολογικών ασθενών;

Αλλαγές για τους ασθενείς, αλλά και για το Σύστημα Υγείας. Αναλογιστείτε τις δομικές αλλαγές για το σύστημα υγείας και τις παροχές του στους πολίτες, όταν θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτό που χρειάζονται οι ασθενείς στο σπίτι τους.

  • Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα οφέλη για το ίδιο το νοσοκομείο αλλά και το Σύστημα Υγείας;

Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο, τα πρώτα οφέλη είναι άμεσα, καθώς απελευθερώνονται κλίνες, οι οποίες θα μπορέσουν να διατεθούν ταχύτερα για ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία και δεν μπορούν να λάβουν θεραπεία στο σπίτι. Διευρύνουμε, λοιπόν, άμεσα τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ανθρώπους.

Δευτερευόντως, υπάρχουν οφέλη και στο οικονομικό κομμάτι. Για τον ασθενή και το φροντιστή του σε πρώτο επίπεδο, αλλά και για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας. Παρότι, σε αυτή τη φάση, όπως μπορεί κανείς να υποθέσει, χρειαζόμαστε αυξημένους πόρους, ωστόσο σε βάθος χρόνου θα οδηγηθούμε σε σημαντικές εξοικονομήσεις για το σύστημα υγείας. Η εξοικονόμηση μπορεί να προκύψει, μεταξύ άλλων, από τον έλεγχο των θεραπειών και τη στενότερη παρακολούθηση των ασθενών, τις περιορισμένες παρενέργειες και άρα την αποφυγή επιπλέον φαρμάκων, καθώς και τη μείωση των νοσηλειών. Η εξοικονόμηση για το νοσοκομείο, αλλά και η μείωση του κόστους των ασθενών και των φροντιστών τους συνεπάγεται, άλλωστε, και εξοικονόμηση για το σύστημα υγείας.

  • Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για ένα εντελώς νέο μοντέλο νοσηλείας, τουλάχιστον συγκριτικά με όσα έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Θα μπορούσε αυτό το μοντέλο να εφαρμοστεί και ευρύτερα;

Στόχος μας είναι αυτός ακριβώς. Η αρχή γίνεται από τον «Αγ. Σάββα» γιατί πραγματοποιήσαμε αυτή την μελέτη και γνωρίζουμε ακριβώς τις ανάγκες που απαιτούνται για να αναπτύξουμε άμεσα ένα πρόγραμμα όπως το «Οίκοθεν», στο πλαίσιο του Hospital@Home. Στόχος είναι, όμως, η διεύρυνση αυτού του προγράμματος, να μπορέσουν δηλαδή και άλλα νοσοκομεία να πάρουν το μοντέλο αυτό και να το «τρέξουν». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κωτσιόπουλου είναι άλλα 8 τα πιλοτικά νοσοκομεία, που θα αναπτύξουν ανάλογα προγράμματα κατ’ οίκον χορήγησης θεραπείας σε δεύτερο χρόνο.

  • Γιατί λοιπόν επελέγη ο «Αγ. Σάββας», ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο, για να ξεκινήσει ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα;

Ουσιαστικά, γιατί πραγματοποιήσαμε τη μελέτη που ήταν απαραίτητη για να αναγνωρίσουμε τι χρειάζεται για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα. Το «Οίκοθεν» αναπτύχθηκε από τον «Αγ. Σάββα» και ήμασταν οι πρώτοι που δηλώσαμε στο Υπ. Υγείας, καταθέτοντας τη μελέτη, ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε και τι χρειάζονται οι ασθενείς και ακριβώς επειδή είμαστε εξειδικευμένο ογκολογικό νοσοκομείο, το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, ξέρουμε ότι μπορούμε και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του προγράμματος. Δουλεύουμε το πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια και αναγνωρίζουμε και τα ρίσκα, αλλά έχουμε μελετήσει κάθε λεπτομέρεια και διαβλέπουμε και τα πολλαπλά οφέλη.

Καταλαβαίνουμε όλοι πως ο ογκολογικός ασθενής χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα στη διαχείριση του, αλλά υπάρχουν πλέον θεραπείες που μπορούν να χορηγηθούν στο περιβάλλον του ασθενή και είναι απόλυτα διαχειρίσιμες.

  • Αυτά τα δύο χρόνια που εργάζεστε πάνω στο «Οίκοθεν», υπήρξαν εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν και ποια ήταν αυτά;

Σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, πάντα υπάρχουν εμπόδια. Ζητούμενο, για παράδειγμα, ήταν η διασφάλιση της επάρκειας του ανθρώπινου δυναμικού, ο σωστός προσδιορισμός του ρόλου του κάθε επαγγελματία υγείας, δηλαδή του γιατρού και του νοσηλευτή, πως θα γίνει η μεταφορά των φαρμάκων, αλλά και άλλα διαδικαστικά θέματα. Ωστόσο, αυτά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν γρήγορα, κυρίως γιατί όλοι είχαμε ένα κοινό όραμα και γνώμονα το όφελος του ασθενούς.

  • Είναι μοντέλα όπως το «Οίκοθεν» το μέλλον της παροχής υπηρεσιών υγείας ή είναι πρόωρο να του αποδώσουμε αυτό το χαρακτηριστικό;

Μπορεί να είναι πρόωρο, αλλά θεωρώ πως, ναι, μοντέλα όπως το «Οίκοθεν» είναι το μέλλον. Συστήματα υγείας διεθνώς άρχισαν, ήδη από την περίοδο της πανδημίας, να στρέφονται σε τέτοιες υπηρεσίες. Τάση συστημάτων υγείας σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι να μένει ο ασθενής μακριά από νοσοκομειακές δομές, όταν και όσο είναι εφικτό, παρέχοντας του φροντίδα σε οικείο περιβάλλον, ώστε να ενισχύεται η θετική ψυχολογική κατάσταση, που τελικά θα έχει και θετική επίδραση στην εξέλιξη της νόσου του, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής του.

Άλλωστε, η επιστήμη μιλάει πλέον για εξατομικευμένη θεραπεία και ιατρική φροντίδα, οπότε κινούμαστε αναπόφευκτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/12/2022 - 22:33
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ
  • ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
  • ΓΑΟΝΑ
  • ΟΙΚΟΘΕΝ
  • HOSPITAL AT HOME
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Πολύ ανθεκτικά στα φάρμακα έγιναν τα βακτήρια που προκαλούν επικίνδυνες λοιμώξεις
«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Πολύ ανθεκτικά στα φάρμακα έγιναν τα βακτήρια που προκαλούν επικίνδυνες λοιμώξεις 09 Δεκεμβρίου 2022
«Καμπανάκι» ΠΟΥ για έξαρση ιλαράς στα παιδιά - Αυτά είναι τα συμπτώματα 12 Δεκεμβρίου 2022
«Καμπανάκι» ΠΟΥ για έξαρση ιλαράς στα παιδιά - Αυτά είναι τα συμπτώματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαινιάστηκαν νέοι ξενώνες φιλοξενίας για ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 17:19

Εγκαινιάστηκαν νέοι ξενώνες φιλοξενίας για ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»

Ο Ντύλαν, ο πρώτος σκύλος θεραπείας του ΕΣΥ, στο πλευρό ογκολογικών ασθενών στο Νοσοκομείο «Μεταξά»
Υγεία
14/05/2026 - 14:47

Ο Ντύλαν, ο πρώτος σκύλος θεραπείας του ΕΣΥ, στο πλευρό ογκολογικών ασθενών στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

«Κινητή Βιβλιοθήκη Ανάσας» για ασθενείς του προγράμματος κατ' οίκον νοσηλείας «Οίκοθεν»
Επικαιρότητα
23/04/2026 - 20:24

«Κινητή Βιβλιοθήκη Ανάσας» για ασθενείς του προγράμματος κατ' οίκον νοσηλείας «Οίκοθεν»

ΕΟΠΕ-ΣΦΕΕ: Πρωτοβουλίες και συντονισμός δράσεων με επίκεντρο τον ογκολογικό ασθενή
Επικαιρότητα
03/03/2026 - 13:41

ΕΟΠΕ-ΣΦΕΕ: Πρωτοβουλίες και συντονισμός δράσεων με επίκεντρο τον ογκολογικό ασθενή

Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22

Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο

«Ελπίδα»: Χαμόγελα και δύναμη στους μικρούς αγωνιστές για την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου
Patient Talk
17/02/2026 - 18:19

«Ελπίδα»: Χαμόγελα και δύναμη στους μικρούς αγωνιστές για την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξυπόλυτοι στο σπίτι: Η ευεργετική δράση της επαφής του γυμνού ποδιού με το πάτωμα και οι κίνδυνοι
Υγεία
16/05/2026 - 10:05
Άγχος των εξετάσεων: Το τρίπτυχο που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στα παιδιά
Ψυχική Υγεία
16/05/2026 - 09:47
Επιχορήγηση έως και 36.000€ μέσω ΕΣΠΑ για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας
Επικαιρότητα
16/05/2026 - 03:43
Πουλής: «Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωνοσοκομειακής φροντίδας»
Πολιτική Υγείας
16/05/2026 - 00:16
Ηράκλειο: Δύο φορητοί ανιχνευτές φλεβών θα παραδοθούν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 23:03
Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo
Pharma News
15/05/2026 - 22:19
Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54
Κρήτη: Πρωτοποριακή έρευνα πόρτα-πόρτα για την άνοια στα Ανώγεια
Υγεία
15/05/2026 - 21:28
Πρόληψη HPV και καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό - Το εμβόλιο υπάρχει
Health Talk
15/05/2026 - 21:03
Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση
Patient Talk
15/05/2026 - 20:29
Θεσσαλονίκη: Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων αποκτά η 4η ΥΠΕ
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 20:06
ECDC: Χαμηλός προς το παρόν ο κίνδυνος μόλυνσης κατοίκων της ΕΕ από τον ιό Έμπολα
Υγεία
15/05/2026 - 19:28
«Κρίσιμες βελτιώσεις για τους σπάνιους ασθενείς και την πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες»
Patient Talk
15/05/2026 - 19:03
Η εγκυμοσύνη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξει η οικογενειακή διατροφική κουλτούρα
Διατροφή
15/05/2026 - 18:18
Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Στα όρια των δυνατοτήτων της λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Ζακύνθου»
Patient Talk
15/05/2026 - 17:51
Εγκαινιάστηκαν νέοι ξενώνες φιλοξενίας για ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 17:19
Ευρεία σύσκεψη φορέων στη Λέσβο για τα μέτρα βιοασφάλειας απέναντι στον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:46
Χάρτες του ΜΕΤΕΟ με τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αύριο, Σάββατο, στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:29
Τα φάρμακα απώλειας βάρους ενδέχεται να μειώνουν τον πόνο της ημικρανίας και τις κρίσεις του άσθματος,
Υγεία
15/05/2026 - 16:11
ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42
Οι μικρότερες ηλικίες όλο και πιο ευάλωτες στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υγεία
15/05/2026 - 15:00
Εκλογές Pharma Innovation Forum: Γυναικεία πρωτοκαθεδρία στις ψηφους
Pharma Policy
15/05/2026 - 14:53
Φρουκτόζη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας - Η επίδραση της στο μεταβολισμό
Διατροφή
15/05/2026 - 14:00
Χανταϊός: Μπορεί να επιβιώσει στο σπέρμα για χρόνια - Ο κίνδυνος της σεξουαλικής μετάδοσης
Υγεία
15/05/2026 - 12:49
Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00
ΛΔ Κονγκό: Ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη χώρα επιβεβαίωσαν οι αρχές
Υγεία
15/05/2026 - 11:26
Έκκληση ψυχιάτρων για υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 10:57
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
Δεν προκύπτει ξεκάθαρη σύνδεση αυτισμού -λήψης αντικαταθλιπτικών στην κύηση
Υγεία
15/05/2026 - 10:00
H σχέση επιστήμης, πίστης, πολιτισμού και φροντίδας του ανθρώπου αντικείμενο διήμερου συνεδρίου του ΑΠΘ
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΟΦΕΤ στη Vitafoods Europe 2026 με προϊόντα εστιασμένα στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας
Pharma News
14/05/2026 - 21:46
Ενεργοποιήθηκε το ευρωπαϊκό εργαλείο IPCR για την παρακολούθηση της έξαρσης κρουσμάτων χανταϊού
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 23:03
Servier Hellas: Απλή, γρήγορη και σημαντική διαδικασία η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
Pharma News
15/05/2026 - 23:55
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo