ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Υποδείξτε μας τρόπους και θα βρούμε χρήματα για τηλεϊατρική με Τεχνητή Νοημοσύνη»

Πολιτική Υγείας
Γεωργιάδης: «Υποδείξτε μας τρόπους και θα βρούμε χρήματα για τηλεϊατρική με Τεχνητή Νοημοσύνη»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στην ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Τηλεϊατρική: Παρόν και Μέλλον» που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών, στο Μέγαρο Μουσικής.
Τετάρτη, 21/02/2024 - 15:14
News4Health Team News4Health Team

Στον χαιρετισμό του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής: «H Τηλεϊατρική ως ιδέα είναι κάτι που το συζητάμε πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Έχουμε κάνει και κάποιες απόπειρες, όχι ιδιαίτερα συγκλονιστικά επιτυχημένες για να είμαι ειλικρινής. Όμως, η τεχνολογία κάνει τόσο μεγάλα άλματα σε αυτόν τον τομέα. Τα μηχανήματα που είχαμε πάρει πριν από μερικά χρόνια φαντάζουν παλαιολιθικά για τη σημερινή εποχή. Σήμερα, όλα γίνονται μέσα από το κινητό τηλέφωνο και κάποιες συσκευές pocket size.
Όμως, πέρα του hardware κομματιού, δηλαδή του κάθε αυτού αντικειμένου εκεί που γίνεται προφανώς πολύ μεγάλη επανάσταση, είναι το software. Και εκεί είναι η τεχνητή νοημοσύνη και μας δίνει εργαλεία αδιανόητα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή την πολύ ταχεία μεταβολή, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε εύκολα να αποφασίσουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος. Διότι θα πρέπει να οριοθετηθεί ακριβώς η χρήση αυτών των εργαλείων, να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύει την ιατρική πράξη και την ιατρική υπηρεσία χωρίς να παραβιάζει βασικούς κανόνες δεοντολογίας που έχει η ιατρική πράξη.

Σε αυτό νομίζω ότι εσείς οι γιατροί είστε οι μόνοι πραγματικά αρμόδιοι για να μας υποδείξετε το πλαίσιο και τα όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινηθούμε εμείς.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι εάν μας υποδείξετε τρόπους, θα βρούμε χρήματα για τέτοια προγράμματα τηλεϊατρικής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν είναι μόνο ζήτημα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές που για μια νησιωτική και ορεινή χώρα όπως είναι η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό από μόνο του. Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι να έχουμε ένα Κέντρο Υγείας σε κάθε νησί της Ελλάδος δεν γίνεται όσο και αν το θέλουμε. Άρα, αυτή η νέα τεχνολογία μας δίνει πράγματι μία διέξοδο.

Πέραν όμως αυτού, του γεωγραφικού μας εθνικού χαρακτηριστικού, η χρήση της τηλεϊατρικής την οποία η τεχνητή νοημοσύνη την ανεβάζει σε άλλο επίπεδο ταχύτητας και ακρίβειας, μπορεί να αποτελέσει και εργαλείο για τον έλεγχο των δαπανών της υγείας, εν γένει.

Δεν σας κρύβω ότι ως πρώην Υπουργός Εργασίας και ως νυν Υπουργός Υγείας έχω πλήρη συνείδηση πόσο ζοφερά φαντάζουν τα οικονομικά της δημόσιας υγείας για το μέλλον όλων των κρατών. Οι πληθυσμοί μας γηράσκουν, άρα έχουν περισσότερες ανάγκες υπηρεσιών υγείας. Μακάρι να ζήσουμε 120 χρόνια. Ποιος δεν θα το ήθελε. Αλλά με το σύστημα υγείας και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα ήταν περίπου καταστροφικό.

Άρα, για να μην είναι καταστροφικό και να έχουμε υγεία, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο τώρα να διαχειριστούμε τους πόρους μας με ένα πιο ορθολογικό τρόπο. Εκεί έρχεται η τεχνολογία. Η χρήση της τεχνολογίας είναι περίπου μονόδρομος και όσο πιο γρήγορα το κάνουμε, τόσο πιο κερδισμένοι θα είμαστε.
Εκεί λοιπόν σας καλούμε να είστε πρωταγωνιστές. Κατά τη γνώμη μου, μόνο οι γιατροί μπορούν να το κάνουν, δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος ο πρωταγωνιστής σε αυτήν την επανάσταση. Μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε, για να γίνει σωστά.

Και εμείς από την άλλη να είμαστε επίκουροι στην εφαρμογή, να είμαστε στη χρηματοδότηση, να είμαστε στο νομοθετικό κομμάτι. Καμία αντίρρηση, αλλά να μας υποδείξετε πως να το κάνουμε σωστά.

Και θέλω εκεί κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι να έχετε ευρύ πνεύμα γιατί επαναλαμβάνω ζούμε σε εποχές μεγάλων αλλαγών και θα πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από το πως δουλεύαμε στο παρελθόν και να δούμε πως πραγματικά μπορούμε να δουλέψουμε στο μέλλον για να πετύχουμε όλα αυτά που σας είπα. Και αν το κάνουμε σωστά, μπορεί η Ελλάδα να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση».

GEORGIADIS MESA

Τα τρέχοντα ζητήματα του υπουργείου

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τον σκοπό της εκδήλωσης αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Παρευρίσκομαι σήμερα εδώ να απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους του κυρίου Πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδία. Θα ήθελε να είναι ο ίδιος σήμερα σε αυτό το συνέδριο, καθόσον η τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με την τηλεϊατρική μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί για να μπορούμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδος. Η Ελλάδα λόγω της νησιωτικότητας αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών έχει σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητας ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στα πιο απομακρυσμένα μέρη και νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει τη λύση. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πραγματοποιεί τη σημερινή συζήτηση για να δούμε πως το κράτος θα μπορέσει να εντάξει την τεχνητή νοημοσύνη και τις νέες τεχνολογίες στα όπλα που χρειαζόμαστε για τη δημόσια υγεία».

Δημοσιογράφος: Πως σκοπεύετε να το κάνετε αυτό;

Άδωνις Γεωργιάδης: «Περιμένουμε να ακούσουμε τους ειδικούς, γι΄ αυτό γίνεται το συνέδριο. Οι ειδικοί θα μας υποδείξουν τον τρόπο κι εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε».

Δημοσιογράφος: Σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, τα απογευματινά χειρουργεία, τις προκηρύξεις, τα εμβόλια covid στα φαρμακεία, είναι πολλά τα θέματα. Τι πρόκειται να δούμε το επόμενο διάστημα;

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δουλεύει ήδη από την ΗΔΙΚΑ το θέμα των 3 ευρώ στα γενόσημα φάρμακα, το ήλεγξα το πρωί πριν έρθω εδώ. Σήμερα λογικά θα υπογραφούν οι πρώτες 700 προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού. Μέσα στο 2024 έχουμε προγραμματίσει 6,5 χιλιάδες προκηρύξεις μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Και για το εμβόλιο Covid έχουμε κάνει αίτημα στην Επιτροπή Εμβολιασμού να εξετάσει το ενδεχόμενο, προσέξτε, να μπορεί να εκτελεστεί στα φαρμακεία το εμβόλιο του Covid, μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής. Πρέπει οπωσδήποτε να προηγείται ο γιατρός στο εμβόλιο Covid, γιατί αυτός θα κρίνει αν θέλει να το εκτελέσει ο ίδιος στο ιατρείο του ή αν μπορεί με ασφάλεια να το κάνει ο ασθενής στο φαρμακείο».

Τελευταία τροποποίηση στις 21/02/2024 - 20:35
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύμβαση ΟΔΙΠΥ-IQVIA Hellas για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στην Υγεία με πόρους από το ΤΑΑ
Σύμβαση ΟΔΙΠΥ-IQVIA Hellas για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στην Υγεία με πόρους από το ΤΑΑ 21 Φεβρουαρίου 2024
Καρποδίνη στη Βουλή: Άμεση στελέχωση του ΕΟΠΥΥ για να «τρέξουν» τα έργα εκσυγχρονισμού! 22 Φεβρουαρίου 2024
Καρποδίνη στη Βουλή: Άμεση στελέχωση του ΕΟΠΥΥ για να «τρέξουν» τα έργα εκσυγχρονισμού!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους
Υγεία
30/12/2025 - 09:00

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους

Τον Φεβρουάριο το τριήμερο επετειακό συνέδριο της ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»
Ψυχική Υγεία
29/12/2025 - 16:39

Τον Φεβρουάριο το τριήμερο επετειακό συνέδριο της ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»

Γεωργιάδης: «Κερδίζουμε πόρους από άλλα υπουργεία για ένα καλύτερο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
29/12/2025 - 14:48

Γεωργιάδης: «Κερδίζουμε πόρους από άλλα υπουργεία για ένα καλύτερο ΕΣΥ»

Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 16:54

Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στη νευρολογική αποκατάσταση με επίκεντρο τον ασθενή!
Health Talk
21/12/2025 - 09:34

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στη νευρολογική αποκατάσταση με επίκεντρο τον ασθενή!

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»
Πολιτική Υγείας
21/12/2025 - 07:18

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμμηνόπαυση: Οι μεταβολές του ύπνου και οι σύγχρονες λύσεις υποστήριξης
Pharma News
30/12/2025 - 20:38
Γάζα: Διεθνής ανησυχία για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 19:42
Το στόμα είναι το «εύκολο θύμα» των σύγχρονων ογκολογικών θεραπειών
Health Talk
30/12/2025 - 19:21
Στη μάχη κατά της ευλογιάς μπαίνουν οι στρατιωτικοί κτηνίατροι
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 18:26
Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ: Οι ασφαλιστικές μπορούν να αυξάνουν μονομερώς τα ασφάλιστρα υγείας
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 18:03
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μετασταστικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
30/12/2025 - 17:39
Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από το κρύο
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 17:24
Δύο νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Ψυχική Υγεία
30/12/2025 - 17:11
Θεμιστοκλέους: «Έρχονται 5.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2026»
Πολιτική Υγείας
30/12/2025 - 16:47
Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη «Φλόγα»: «Η Πολιτεία να δίνει οξυγόνο και φτερά σε σπουδαίες πρωτοβουλίες για τα παιδιά»
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 16:34
Εορταστική εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τους τετράποδους φίλους μας
Pet
30/12/2025 - 16:17
Πώς να μείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα γυμναστικής σας και μέσα στις γιορτές
Fitness
30/12/2025 - 15:59
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ωφελεί τους πάσχοντες η άσκηση ή όχι;
Health Talk
30/12/2025 - 15:42
Κατασχέθηκαν 12 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων - Άνω των 324.000 ευρώ τα πρόστιμα
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 15:24
Γιατί τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι εφιαλτικά για τους πάσχοντες από μισοφωνία
Ψυχική Υγεία
30/12/2025 - 15:07
Στο Νοσοκομείο Χανίων με αναπνευστική δηλητηρίαση εργαζόμενοι στην καθαριότητα
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 14:43
Εορταστικό hangover: Πέντε μύθοι για την αντιμετώπισή του
Υγεία
30/12/2025 - 14:00
Γιατί είναι κακή ιδέα να αφήνετε να μουλιάζουν τα βρώμικα πιάτα όλη νύχτα στο νεροχύτη
Υγεία
30/12/2025 - 13:00
Η απώλεια βάρους στη μέση ηλικία μπορεί να έχει κρυφό κόστος για τον εγκέφαλο
Υγεία
30/12/2025 - 12:00
Ιώσεις και κρυολογήματα: Τι κάνουν οι γιατροί όταν αρρωσταίνουν
Υγεία
30/12/2025 - 11:00
Η τέλεια αναλογία ύπνου και άσκησης για να θωρακίσετε την υγεία σας
Υγεία
30/12/2025 - 10:00
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους
Υγεία
30/12/2025 - 09:00
ΕΚΕΑ: Τα φετινά Χριστούγεννα δίνουμε αίμα και ελπίδα
Επικαιρότητα
29/12/2025 - 18:27
Μπριζίτ Μπαρντό: Η Γαλλίδα σταρ του σινεμά θα ταφεί δίπλα στη θάλασσα στο Σεν Τροπέ
Επικαιρότητα
29/12/2025 - 17:51
Το αρχείο του μεγάλου Έλληνα Γεωργίου Παπανικολάου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Επικαιρότητα
29/12/2025 - 17:27
Έξι μύθοι και αλήθειες για την ανδρική υπογονιμότητα
Health Talk
29/12/2025 - 17:02
Τον Φεβρουάριο το τριήμερο επετειακό συνέδριο της ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»
Ψυχική Υγεία
29/12/2025 - 16:39
Η ΔΥΠΑ με τη συνδρομή της ΜΕΜΜΕ στηρίζουν το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
Επικαιρότητα
29/12/2025 - 16:16
Γιατί οι καρδιακές προσβολές αυξάνονται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Υγεία
29/12/2025 - 15:58
Οι ενέσεις απώλειας βάρους μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη
Υγεία
29/12/2025 - 15:32

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί τα όργανα των χοίρων έχουν την προοπτική να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές
Υγεία
29/12/2025 - 09:00
Γρίπη, RSV και ιώσεις έφεραν στα όρια τους τα παιδιατρικά νοσοκομεία μέσα στα Χριστούγεννα
Υγεία
29/12/2025 - 13:17
Αλτσχάιμερ: Αισιοδοξία στους ειδικούς για επαναστατικά φάρμακα ακόμα και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια
Υγεία
29/12/2025 - 14:07
Το αρχείο του μεγάλου Έλληνα Γεωργίου Παπανικολάου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Επικαιρότητα
29/12/2025 - 17:27
Πώς μπορεί κανείς να κόψει τα αντικαταθλιπτικά; Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας
Ψυχική Υγεία
29/12/2025 - 11:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo