ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Θα δοθεί άδεια στους γιατρούς του ΕΣΥ να ιδιωτεύουν - Ο ΕΟΦ παρακολουθεί αυτόματα τις εξαγωγές φαρμάκων»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Στα μέσα στα Απριλίου θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, επισήμανεο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, «αρχικά δωρεάν έως ότου εξαντληθούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Σάββατο, 02/03/2024 - 16:58
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΕΡΤΝews, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε πω; «αυτός που έχει να πληρώσει θα πάει σε απογευματινό χειρουργείο, αυτός που δεν έχει αντί να περιμένει έξι μήνες περιμένει τρεις και είναι όλοι κερδισμένοι». Επίσης προανήγγειλε ότι «με την άδεια που θα δίνεται, με άρθρο στο επόμενο νομοσχέδιο στους γιατρούς του ΕΣΥ να κάνουν και ιδιωτικό έργο, αναμένει το υπουργείο να δώσει κίνητρο και να μειώσει τις άγονες προσλήψεις ιδίως στα νησιά».

Ο υπουργός Υγείας δικαιολόγησε την απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία λέγοντας τα εξής: «Έχεις φτιάξει ένα σύστημα, το έχεις χρηματοδοτήσει, το έχεις εξοπλίσει και έχεις πάρει το προσωπικό και το δουλεύεις. Όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με όλα τα χειρουργεία τους και το σταματάς στις τρεις το μεσημέρι τελείως και ξεκινάει πάλι την άλλη μέρα το πρωί. Ξέρετε κάποιο είδους οργανισμό στον πλανήτη που θα έκανε κάτι παρόμοιο; Θα έκανε μια τέτοια μεγάλη επένδυση δισεκατομμυρίων και θα σταμάταγε το μεσημέρι; Η υπουργική απόφαση που εκδίδεται δίνει την ελευθερία στις κλινικές του ΕΣΥ να αποφασίσουν αν θέλουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Παραδείγματος χάριν, ήμουν στη Θεσσαλονίκη όπου υπέγραψα τη σύμβαση για την ανακαίνιση εννέα κέντρων υγείας και τμημάτων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκεί συνάντησα και τον διοικητή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Τον ρώτησα λοιπόν γιατί είναι ένα από τα νοσοκομεία που μου ζήτησε να κάνω απογευματινά χειρουργεία. Θα κάνετε πράγματι απογευματινά χειρουργεία; Μου απήντησε, πως «την επομένη που θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ εμείς θα κάνουμε. Έχουμε μια χαρά προσωπικό και θα κάνουμε» Η αναμονή που έχουν για χειρουργεία στο Παπαγεωργίου εάν λειτουργήσουν τα απογευματινά θα αρχίσει να μειώνεται. Μέσα Απριλίου ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία δωρεάν για τους ασθενείς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έως ότου εξαντληθούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν θα είναι για πάντα. Το πολύ μέχρι 31/12/2025. Ας ξεχάσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι το έκτακτο και ας πάμε στο μοντέλο. Αυτός που έχει να πληρώσει πάει σε απογευματινό χειρουργείο, αυτός που δεν έχει αντί να περιμένει έξι μήνες περιμένει τρεις και είναι όλοι κερδισμένοι. Την μεταρρύθμιση αυτή τη συζητάμε από το 1992. Ήρθε η ώρα για να γίνουν».

Οι άγονες προσλήψεις στο ΕΣΥ

Όσον αφορά στις άγονες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «Πολλές φορές κάνουμε προκηρύξεις για γιατρούς και οι θέσεις μένουν άγονες. Δεν έρχονται. Η δεύτερη μεταρρύθμιση που πάλι είχε ένα παρόμοιο κύκλο συζήτησης είναι ότι στο νομοσχέδιο που φέρνουμε την άλλη βδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, έχουμε άρθρο όπου θα επιτρέπουμε στους γιατρούς του ΕΣΥ να εκτελούν και ιδιωτικό έργο, εάν το επιθυμούν, δηλαδή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών να μπορούν να κάνουν και ιδιωτική δουλειά εφόσον έχουν προηγουμένως ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους. Κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις για να έχουμε λιγότερες άγονες προσλήψεις. Έχουμε άγονες προσλήψεις γιατί πολλοί γιατροί του ΕΣΥ θεωρούν πως το να είναι γιατρός του ΕΣΥ δεν είναι οικονομικά ελκυστικό. Ακούω το επιχείρημα διπλασιάσετε τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ. Μάλιστα το σύνολο της μισθοδοσίας του ΕΣΥ είναι 3 δισεκατομμύρια. Άρα ζητάμε άλλα 3 δισεκατομμύρια το χρόνο. Υπάρχει κάποιο κόμμα να μας προτείνει με ποιον τρόπο θα βρεθούν τα επιπλέον 3 δισεκατομμύρια;».

{https://youtu.be/U32u7cH72dg}

Οι ελλείψεις στα φάρμακα

Στο θέμα για τις ελλείψεις των φαρμάκων ο υπουργό Υγείας είπε πως «δεν υπάρχει κανένα φάρμακο στη χώρα που να είναι σε έλλειψη και να επιτρέπεται η εξαγωγή του. Έχουμε φτιάξει μία ειδική πλατφόρμα από τις 21 Ιανουαρίου επί θητείας μου, στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα αποθέματα όλων των φαρμακαποθηκών και όλες οι εξαγωγές τους. Όποιο φάρμακο έχει διαθεσιμότητα κάτω των 30 ημερών μπαίνει σε απαγόρευση. Όποια φάρμακα δεν είναι σε απαγόρευση έχουν διαθεσιμότητα άνω των 30 ημερών. Το ίδιο κάνει και ο ΕΟΦ, ο οποίος παρακολουθεί μέσω των τιμολογίων όλες τις εξαγωγές. Αυτό πια γίνεται αυτόματα.
Είναι τόσο καλή η πλατφόρμα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμως ζήτησε να δει πώς το κάναμε στην Ελλάδα.
Τα φάρμακα που βλέπετε εκεί είναι σε έξαρση, είναι αντιβιοτικά, είναι σε απαγόρευση εξαγωγών οι αντιτετανικοί όροι δεν είναι σε απαγόρευση εξαγωγών, αλλά έχουμε φέρει 60.000 από τον ΙΦΕΤ. Ο λόγος που δεν έχουμε στην Ελλάδα είναι οι εξαγωγές. Δεν έχουμε για να κάνουμε εξαγωγές είναι διότι η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή στην Ελλάδα και η εταιρεία δεν δεχόταν να το φέρει στην Ελλάδα, γι αυτό και τη φέραμε μέσω ΙΦΕΤ. Έχουμε καλύψει όλη τη ζήτηση και το 2024 με την εισαγωγή. Τα σκιαγραφικά δεν είναι σε παράλληλες εξαγωγές, είναι σε παγκόσμια έλλειψη».

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους φαρμακοποιούς λέγοντας: «Αποφάσισα να μην βάλω τα φαρμακεία στην πλατφόρμα γιατί θεώρησα ότι θα ήταν μεγάλο διοικητικό βάρος για μια μικρομεσαία επιχείρηση να κάνουν όλη αυτή την ιστορία της συνδέσεως του λογισμικού και τήρησης ακριβούς αποθήκης Όμως εάν θα συνεχίσω να ακούω ότι οι παράλληλες εξαγωγές φταίνε για τις ελλείψεις θα βάλω και τα φαρμακεία στην πλατφόρμα».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ
  • ΕΟΦ
  • ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγαπηδάκη: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γλιτώνει από κρίσιμες χρονοβόρες διαδικασίες»
Αγαπηδάκη: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γλιτώνει από κρίσιμες χρονοβόρες διαδικασίες» 01 Μαρτίου 2024
Οι οκτώ παρεμβάσεις που ζητεί ο ΠΟΥ από τις κυβερνήσεις στη μάχη κατά της παχυσαρκίας 02 Μαρτίου 2024
Οι οκτώ παρεμβάσεις που ζητεί ο ΠΟΥ από τις κυβερνήσεις στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις
Επικαιρότητα
04/12/2025 - 21:23

Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις

Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:08

Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις

Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43

Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»

Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51

Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 17:28

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύμβαση για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 19:14

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύμβαση για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμμηνόπαυση και ρευματικό νόσημα: Ένας δύσκολος συνδυασμός που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί
Υγεία
05/12/2025 - 19:00
Σπιτικά γιατροσόφια για τον βασανιστικό βήχα
Υγεία
05/12/2025 - 18:00
Σαρκοπενία: Ο ρόλος των ενέσεων απώλειας βάρους
Health Talk
05/12/2025 - 17:00
Μνημόνιο συνεργασίας Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» και ΙΝΣΕΤΕ για την ένταξη νέων στο φάσμα του αυτισμού στον τουρισμό
Επικαιρότητα
05/12/2025 - 16:00
Πού οφείλονται τα διαγνωστικά «ρεκόρ» της ΔΕΠΥ
Ψυχική Υγεία
05/12/2025 - 15:00
Κοινό φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα προστατεύει τα νεφρά
Υγεία
05/12/2025 - 14:00
Χριστουγεννιάτικη κόπωση: Πότε κρύβει ελλείψεις συστατικών από τον οργανισμό μας - Τα συμπτώματα
Υγεία
05/12/2025 - 13:00
Πρακτικές οδηγίες προστασίας τους εντέρου κατά τη λήψη αντιβίωσης
Υγεία
05/12/2025 - 12:00
Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας: Προκήρυξη για 53 μόνιμους ψυχίατρους και παιδοψυχίατρους
Πολιτική Υγείας
05/12/2025 - 10:47
Ο καλός γάμος δεν παχαίνει! - Ο ρόλος της ωκυτοκίνης
Υγεία
05/12/2025 - 10:00
Την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επιβεβαιώνει γαλλική έρευνα
Υγεία
05/12/2025 - 09:00
Νέα θεραπευτική επιλογή για μορφή καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Υγεία
05/12/2025 - 07:39
M·A·C Cosmetics: 1,3 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς HIV και AIDS για το πρόγραμμα VIVA GLAM
Επικαιρότητα
05/12/2025 - 05:12
Χριστουγεννιάτικο bazaar και εθελοντική αιμοδοσία στις 13 και 14 Δεκεμβρίου από την «Πηγή Ζωής»
Επικαιρότητα
05/12/2025 - 03:26
Ευλογιά των προβάτων: Θανατώθηκαν 430.000 ζώα - 80 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα
Επικαιρότητα
05/12/2025 - 00:07
Impact Report 2024: Οι δράσεις της Bayer Ελλάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Pharma News
04/12/2025 - 23:32
Νέα διάκριση της ταινίας «Rare Land» της Chiesi στα Bravo Awards 2025
Pharma News
04/12/2025 - 22:11
Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις
Επικαιρότητα
04/12/2025 - 21:23
Κύφωση και οστεοπόρωση: Απλές παρεμβάσεις για την αποτροπή μετά τα 40
Health Talk
04/12/2025 - 20:57
Roche Diagnostics Hellas: «Τα διαγνωστικά είναι οι αφανείς ήρωες στην υγειονομική περίθαλψη»
Pharma News
04/12/2025 - 20:39
Γιατί η μυρωδιά της βροχής στο χώμα μας ανακουφίζει ψυχικά
Ψυχική Υγεία
04/12/2025 - 18:06
ΠΟΥ: Αυξήθηκαν σημαντικά οι θάνατοι από ελονοσία το 2024 - Παιδιά τα περισσότερα θύματα
Υγεία
04/12/2025 - 17:18
Νέα μελέτη: Ο «αόρατος» κίνδυνος της όψιμης έναρξης κατάθλιψης στους μακροχρόνιους επιζώντες καρκίνου
Ψυχική Υγεία
04/12/2025 - 16:49
Παχυσαρκία: Ανοίγει ο δρόμος για την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε 8 χιλιάδες πολίτες
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 16:26
Ενέσεις απώλειας βάρους: Λιγότερα κανονικά γεύματα, περισσότερα σνακ
Διατροφή
04/12/2025 - 16:07
Δημητριακά: Το πιο μολυσμένο τρόφιμο με «παντοτινά χημικά» στην Ευρώπη
Διατροφή
04/12/2025 - 15:44
DEMO ΑΒΕΕ: Περηφάνια και συγκίνηση για τους απόφοιτους του πρώτου εκπαιδευτικού κύκλου της Βιο-Ακαδημίας
Pharma News
04/12/2025 - 15:21
Ο αέρας σε νοσοκομεία και αεροπλάνα είναι πιο καθαρός απ' ό,τι πιστεύουμε
Υγεία
04/12/2025 - 15:02
Σκύλοι και δημόσια υγεία: Ο ΕΟΔΥ έκανε την πρώτη συστηματική καταγραφή περιστατικών δαγκώματος
Υγεία
04/12/2025 - 14:36
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Παγκόσμια τεχνολογική πρωτιά με την εγκατάσταση των συστημάτων Luminos Q.namix T και R
Υπηρεσίες Υγείας
04/12/2025 - 14:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Συνδυασμός συμπληρωμάτων επιδρά θετικά στη μείωση των συμπτωμάτων
Υγεία
03/12/2025 - 12:21
Μητσοτάκης: «Οι παρεμβάσεις μας για τα άτομα με αναπηρία σχεδιάστηκαν με σεβασμό στα δικαιώματά τους»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 13:49
Παχυσαρκία: Ανοίγει ο δρόμος για την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε 8 χιλιάδες πολίτες
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 16:26
Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43
Τρία βραβεία απέσπασε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στα Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 15:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo