ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Ερχεται υπουργική απόφαση για τις εφημερίες ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφημεριακή απασχόληση των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Τρίτη, 09/07/2024 - 13:53
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, στο MEGA, ερωτηθείς για την υπουργική απόφαση με τα κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς για την κάλυψη των άγονων περιοχών τόνισε: «Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Κάνουμε προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμων γιατρών και πολλές από αυτές, κυρίως στις περιοχές που έχουν μεγάλες ελλείψεις, βγαίνουν άγονες. Τι είπαμε λοιπόν; Αλλάζουμε την υπουργική απόφαση που ισχύει για τις άγονες περιοχές και πλέον όταν σε μία περιοχή έχει βγει άγονος ένας διαγωνισμός πάνω από 2 - 3 φορές, αυτομάτως αυτή η περιοχή θα χαρακτηρίζεται άγονη. Όταν είναι άγονη μια περιοχή θα έχει ο γιατρός επιπλέον αμοιβή και ως προς το μισθό του αλλά και ως προς τις υπερωρίες του. Το ίδιο και ο νοσηλευτής».

Όσον αφορά την άρνηση των ιδιωτών γιατρών να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία δημόσια νοσοκομεία ο υπουργός περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: «Στην Κω συμβαίνει το εξής περίεργο: έχουμε μηδέν παθολόγους στο νοσοκομείο και εννέα παθολόγους που εργάζονται στο νησί ως ιδιώτες. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ένας ιδιώτης γιατρός να είναι ιδιώτης, καμία αντίρρηση. Μπορεί όμως ένας ιδιώτης γιατρός να αδιαφορεί όταν το νοσοκομείο δίπλα του δεν μπορεί να λειτουργήσει; Το σύστημα υγείας μπορεί να έχει το ιδιωτικό σκέλος και το δημόσιο σκέλος, αλλά παραμένει ενιαίο σύστημα. Και ο γιατρός έχει πάρει τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν δέχομαι ως Υπουργός Υγείας της Ελλάδος ότι μπορεί σε μία περιοχή να υπάρχει παντελής αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω ελλείψεως μίας κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας και ταυτόχρονα στη συγκεκριμένη περιοχή να υπάρχει πληθώρα ιδιωτών με την ίδια ειδικότητα, οι οποίοι κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κόσμος πρέπει να μπορεί να βρίσκει γιατρό στο νοσοκομείο. Έχω σκεφτεί πως θα το λύσουμε και θα γίνει σχετική ανακοίνωση με την έκδοση της υπουργικής αποφάσεως εντός του Ιουλίου η οποία θα αφορά τη συμβολή ων ιδιωτών γιατρών στη λειτουργία των νοσοκομείων με εφημεριακή απασχόληση».

ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα και προσωπικό

Ερωτηθείς για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και προσωπικό ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «αυτή τη στιγμή, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Πρόγραμμα «Αιγίς» εκτελείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγοράς ασθενοφόρων στην ιστορία μας, όπου μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αγοραστεί, παραδοθεί και μπει στην κυκλοφορία 250 νέα ασθενοφόρα. Είναι ένας τεράστιος αριθμός που θα ανανεώσει σχεδόν πλήρως τον στόλο του ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα, έχουμε προκηρύξει 600 θέσεις μονίμου προσωπικού για το ΕΚΑΒ, μέσω ΑΣΕΠ και έχω ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών επιπλέον 500 θέσεις επικουρικών».

{https://www.youtube.com/watch?v=QuAtsu_oYis}

Ο υπουργός Υγείας απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τις προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία αναφέροντας τα εξής: «Το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα. 1,5 εκατομμύριο νοσηλευτές λείπουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μείον 15.000 στην Ελλάδα, και περίπου άλλοι τόσοι γιατροί. Υπάρχουν χώρες της Ευρώπης που έχουν εισάγει νοσηλευτές από την Ινδία, από το Μπαγκλαντές και από άλλες χώρες. Αυτή τη στιγμή, τρέχουν δυο παράλληλες προσκλήσεις 2.500 και 2.500 περίπου νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ. Η πρώτη από το ’21, η δεύτερη επί των ημερών μου. Ψηφίσαμε διάταξη στη Βουλή με επείγοντα τρόπο για να προχωρήσουμε αυτόματα τη μοριοδότησή τους και να επιταχύνουμε την διαδικασία πρόσληψής τους. Πιστεύω ότι με βάση τη διάταξη που ψηφίσαμε και τη συνεννόηση που έχουμε με τον ΑΣΕΠ θα έχουμε πολύ γρήγορα μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Τους χρειαζόμαστε».

«Αντιμετωπίσαμε τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων στην αγορά είπε πως «έχουμε αντιμετωπίσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις ελλείψεις με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι η ειδική πλατφόρμα που φτιάξαμε και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες όπου έχουμε πλήρη καταγραφή όλων των φαρμάκων, των φαρμακαποθηκών και έτσι ελέγχουμε πλήρως τι φεύγει σε παράλληλες εξαγωγές. Δεν μπορεί να γίνει παράλληλη εξαγωγή σε φάρμακο που μας λείπει κατά κανέναν τρόπο γιατί τα παρακολουθούμε όλα real time πλέον. Για την πλατφόρμα αυτή λάβαμε τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μου ζητήθηκε να το παρουσιάσω και στους συναδέλφους μου Υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. ως καλή πρακτική. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος είναι αυτό που ήδη έχουμε προχωρήσει μέσω ΕΟΦ, δηλαδή τις αυξήσεις τιμών σε φάρμακα χαμηλού κόστους έτσι ώστε να σταματήσουν να αποσύρονται από την αγορά».

Δαπάνες ΕΣΥ και δημογραφικό

Για τη μείωση των δαπανών του ΕΣΥ ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχουμε -1,42% στις δαπάνες του ΕΣΥ. Και έχουμε 9.000 παραπάνω χειρουργεία, δηλαδή έχουμε το μεγαλύτερο ρεκόρ τακτικών χειρουργείων εδώ και 20 χρόνια που μετράμε με λιγότερα λεφτά».

Τέλος, σχετικά με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ο υπουργός Υγείας ανέφερε τα εξής: «Στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού μας προβλήματος η πρόταση του Υπουργείου Υγείας είναι να έχουμε τη δυνατότητα από τον ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνουμε σε μεγαλύτερο εύρος την εξωσωματική γονιμοποίηση. Θεωρώ ότι για να αντιμετωπίσουμε τη κάμψη του δημογραφικού μας δείκτη, που είναι το νούμερο ένα εθνικό μας πρόβλημα, πρέπει να είμαστε πολύ πιο γενναίοι σε αυτό τον τομέα».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΕΠΕ: «Οι περιορισμοί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση υποβαθμίζει το κλινικό έργο των παθολόγων»
ΕΕΠΕ: «Οι περιορισμοί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση υποβαθμίζει το κλινικό έργο των παθολόγων» 09 Ιουλίου 2024
Σήμα κινδύνου από τους εργαστηριακούς γιατρούς: «Οι υποχρεωτικές επιστροφές μας οδηγούν στο λουκέτο» 09 Ιουλίου 2024
Σήμα κινδύνου από τους εργαστηριακούς γιατρούς: «Οι υποχρεωτικές επιστροφές μας οδηγούν στο λουκέτο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ

Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 17:43

Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη

Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 03:46

Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ

Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26

Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ

Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51

Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΝΑ: Καταγγελία εργαζομένων για «επικίνδυνες συνθήκες» στις εφημερίες – Ράντζα ακόμη και στα εξεταστήρια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 11:30
Πώς το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να σάς μολύνει με σαλμονέλα
Υγεία
29/07/2026 - 11:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Οι περιοχές με κρούσματα και αυτές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:26
ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:00
Ινομυαλγία: Εντοπίστηκαν 26 γονιδιακές περιοχές που αυξάνουν τον κίνδυνο
Υγεία
29/07/2026 - 09:00
Καλοκαίρι και χρόνιος πόνος: Ο ρόλος της φαρμακευτικής κάνναβης στη διαχείρισή του
Health Talk
29/07/2026 - 08:12
Αποστολή εμβολίων από τον ΕΕΣ για τα παιδιά ορφανοτροφείου στη La Guaira της Βενεζουέλας
Υγεία
29/07/2026 - 07:33
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42
Sobi: Ισχυρή ανάπτυξη και σημαντική πρόοδος στο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων θεραπειών
Pharma News
29/07/2026 - 00:09
Νέα παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για παραμονή των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 23:04
Η κυκλοσπορίαση μπορεί να κάνει τη διάρροια πολύ πιο «εκρηκτική»
Υγεία
28/07/2026 - 21:57
Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 21:31
Κολύμβηση: Το «μαγικό ελιξίριο» για τα οστά των ηλικιωμένων
Health Talk
28/07/2026 - 21:09
Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06
Vegan, vegetarian και διατροφικές διαταραχές: Ανάμεικτα ευρήματα από νέα μελέτη για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
28/07/2026 - 19:38
Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης
Υγεία
28/07/2026 - 18:46
ΠΟΜΕΠ: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, λείπουν τα εργαλεία εφαρμογής»
Digital Health
28/07/2026 - 17:51
Ο ΕΕΣ εκπαίδευσε 117 στελέχη των ΕΤΑΚ του Στρατού Ξηράς για «διασώστες γενικών καθηκόντων»
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 17:29
Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες
Υγεία
28/07/2026 - 17:03
Συνήθεις ουρολογικές παθήσεις το καλοκαίρι: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Health Talk
28/07/2026 - 16:39
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών
Υγεία
28/07/2026 - 16:04
Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της πιο πρόσφατης επιδημίας Έμπολα
Υγεία
28/07/2026 - 15:46
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Σπάνια μεταδοτική μορφή καρκίνου εντοπίστηκε σε ψάρια
Pet
28/07/2026 - 14:00
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
Ένα απλό υγρό μπορεί να σταματήσει την τερηδόνα στα παιδιά χωρίς τροχό και αναισθησία
Υγεία
28/07/2026 - 13:00
Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo