ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Επιστρέφει» η Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης: Η νέα σύσταση της

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Βγαίνει από «τον πάγο» η Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης, με Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη νέα σύσταση της. Επικεφαλής ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας.
Παρασκευή, 02/12/2022 - 18:51
— Photo: Eurokinissi
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Τα 25 πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης, Ολοκλήρωσης των διαγνωστικών / θεραπευτικών πρωτοκόλλων και Δημιουργίας Μητρώων ασθενών (αλλά και τους αναπληρωτές όπου προβλέπεται) προσδιορίζει απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Με την εν λόγω απόφαση δίνεται «πράσινο φως» για αρχίσει και πάλι η ουσιαστική λειτουργία της εν λόγω Επιτροπής, με τακτικές συνεδριάσεις, κάτι που αποτελούσε και αίτημα των φαρμακευτικών εταιρειών, τα τελευταία έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η τελευταία επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Δαπάνης ήταν το 2020. Ακολούθησε, βέβαια, μια απόφαση το Μάρτιο του 2020 που θεσμοθετούσε τη νέα σύσταση της Επιτροπής, αλλά μάλλον η πανδημία έβαλε σε δεύτερη μοίρα τα σχέδια για όποια πλήρη επαναλειτουργία της Επιτροπής. Η όποια δραστηριότητα μεταξύ των μελών της Επιτροπής φαίνεται να εξαντλούνταν στην ανταλλαγή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έτσι, φθάνουμε στον περασμένο Μάρτιο, όπου το Υπουργείο Υγείας ξεκινάει εκ νέου τις διαδικασίες για την επαναφορά της Επιτροπής, με σχετική απόφαση που περιέγραφε τους ρόλους των 25 νέων μελών της.

Στη νέα Επιτροπή η ηγεσία του Υπ. Υγείας εκπροσωπείται μόνο από τον Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας. Στη νέα Επιτροπή επίσης τοποθετείται και η επικεφαλής της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, ενώ στη θέση που προβλεπόταν για το ΚΕΣΥ, τοποθετούνται εκπρόσωποι του Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας. Μεταξύ των προσώπων που τοποθετούνται ως επιστήμονες με αντικείμενο σχετικό με το έργο της επιτροπής (θέσεις που είχαν προστεθεί με την απόφαση του 2020 και, σε γενικές γραμμές, αντικαθιστούσαν τις θέσεις που προβλέπονταν πριν να καλύπτονται από συμβούλους του Υπουργού), είναι εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ, του Πανεπιστημίου Αθηνών, η επικεφαλής του ΟΔΙΠΥ και η διευθύντρια του γραφείου της κας Γκάγκα, η οποία έχει εμπειρία και γνώση σε θέματα Φαρμάκου και όχι μόνο, ώστε να μπορεί να σταθεί δίπλα στα έμπειρα μέλη της Επιτροπής.

Αναλυτικά η σύσταση της νέας Επιτροπής έχει ως εξής:

1. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος.

2. ΚΟΥΤΣΙΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Δρ. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSHEM, MSIS, BSc (CS), Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, ως Αντιπρόεδρος.

3. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον ΓΚΑΤΣΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, Β΄ Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Φ..

4. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.Φ.Ε.Τ., με αναπληρωτή τον ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Φ.Ε.Τ., ως εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.).

5. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.

6. ΘΗΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Γενικός/ Οικογενειακός Ιατρός Διευθυντής Ε.Σ.Υ. – Κ.Υ. Βάρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε., Γενικός Γραμματέας της Ι.Ε.Α., με αναπληρωτή τον ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Υγείας της Ι.Ε.Α., Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής, Πληροφορικής και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ως εκπρόσωποι της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.).

7. ΜΗΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΛΕΚΚΑ ΜΑΡΟΥΛΙΩ, ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, η οποία υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.

8. ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΚΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

9. ΠΑΝΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., με αναπληρωτή τον ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, Προϊστάμενο του Τμήματος ΓΓΚΑ - Υπουργείου Υγείας της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ως εκπρόσωποι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).

10. ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΣΙΑΚΟΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας.

11. ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ ΛΙΛΙΑΝ-ΒΕΝΕΤΙΑ, Διευθύντρια Γραφείου Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

12. ΚΑΪΤΕΛΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ο.ΔΙ.Π.Υ., ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής. 13. ΒΟΖΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

14. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Υπεύθυνος Παρατηρητήριου Οικονομικών Υγείας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

15. ΓΑΛΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Επιδημιολόγος - Διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

16. ΠΕΝΤΑΦΡΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ., με αναπληρωτή τον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ., ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

17. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον ΚΟΣΜΙΔΗ ΜΑΡΙΟ, Αντιπρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.).

18. ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Πρόεδρος του Π.Φ.Σ., με αναπληρωτή τον ΖΗΚΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Α΄ Αντιπρόεδρο του Π.Φ.Σ., ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

19. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός – Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» , Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., με αναπληρώτρια την ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Νοσοκομειακό Φαρμακοποιό - Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», Γενική Γραμματέα της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι).

20. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, Καρδιολόγος, με αναπληρωτή τον ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Καρδιολόγο, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

21. ΤΟΥΣΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (P.I.F), με αναπληρώτρια την ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΜΑΡΙΑ, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (P.I.F), ως εκπρόσωποι του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (Pharma Innovation Forum).

22. ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ, Διοικήτρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

23. ΓΚΟΓΚΟΖΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων.

24. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Α.Φ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.). 25. ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, με αναπληρωτή τον ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2022 - 13:16
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • ΑΠΟΦΑΣΗ
  • ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΓΓ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΟΥ για cyberbullying: «Εφαρμογή σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων» για την καλύτερη προστασία των παιδιών
ΠΟΥ για cyberbullying: «Εφαρμογή σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων» για την καλύτερη προστασία των παιδιών 02 Δεκεμβρίου 2022
Το Ηospital@Home επιδιώκει να μεταφέρει το Νοσοκομείο στο μέλλον: Τι νέο φέρνει το ΟΙΚΟΘΕΝ στον Αγ. Σάββα 05 Δεκεμβρίου 2022
Το Ηospital@Home επιδιώκει να μεταφέρει το Νοσοκομείο στο μέλλον: Τι νέο φέρνει το ΟΙΚΟΘΕΝ στον Αγ. Σάββα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ: «Εξοργιστική η επικείμενη απόσυρση φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού»
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 21:47

ΚΚΕ: «Εξοργιστική η επικείμενη απόσυρση φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού»

Υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας: Πρόσκληση για συμψηφισμό του clawback - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Pharma Policy
15/07/2026 - 13:49

Υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας: Πρόσκληση για συμψηφισμό του clawback - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΣΦΕΕ-EFPIA: Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις νοσηλείες στην Ελλάδα με εξοικονόμηση 127 εκατ. ευρώ
Pharma Policy
10/07/2026 - 19:04

ΣΦΕΕ-EFPIA: Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις νοσηλείες στην Ελλάδα με εξοικονόμηση 127 εκατ. ευρώ

ΕΟΠΕ: Η φαρμακοβιομηχανία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της φαρμακευτικής κάλυψης ασθενών με καρκίνο
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 21:57

ΕΟΠΕ: Η φαρμακοβιομηχανία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της φαρμακευτικής κάλυψης ασθενών με καρκίνο

Αναζητώντας νέα ισορροπία στο φάρμακο: Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι
Pharma Policy
15/06/2026 - 16:00

Αναζητώντας νέα ισορροπία στο φάρμακο: Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι

ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»
Pharma News
15/06/2026 - 13:17

ΣΦΕΕ-PIF: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ιός Mpox εξαπλώνεται σε νέες χώρες και απειλεί παιδιά – Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί
Υγεία
27/08/2026 - 20:58
Αγαπηδάκη: «Πρώτη φορά δωρεάν πρόσβαση σε συμβουλές διατροφής μέσα από την πλατφόρμα Healthy Kids»
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 20:16
Νυχτερινός ψεκασμός με «τουρμπίνες» στην Ανατολική Αττική για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 19:49
Αυστηρή προειδοποίηση από τον ΙΣΑ για τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων αθλητικής ικανότητας
Υγεία
27/08/2026 - 19:21
Το PSA προγνωστικός δείκτης επιβίωσης στον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
27/08/2026 - 18:57
Δύο νεαροί απείλησαν με φαλτσέτες γιατρούς στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 18:09
Οι παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας της Λέσβου
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 17:34
Απώλεια βάρους: Περισσότερο λίπος αποβάλλεται κατά την εκπνοή και λιγότερο μέσω του ιδρώτα
Υγεία
27/08/2026 - 17:11
Έξι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 51 κρούσματα στη Βόρεια Μακεδονία
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 16:49
Γαλλικό δικαστήριο αναγνώρισε ως επαγγελματική ασθένεια τον καρκίνο του μαστού αεροσυνοδού
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 16:33
Πλήρης οδηγός πρόληψης για ένα ασφαλές ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο
Health Talk
27/08/2026 - 16:00
ΕΕΠΕ: Να σταματήσει το μπλόκο στους Παθολόγους για τη συνταγογράφηση της TSH
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 15:13
Άσθμα και ΧΑΠ: Η υπερβολική χρήση εισπνεόμενων συνδέεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
27/08/2026 - 15:00
Κονδύλι ύψους 15,28 εκατ. ευρώ για το Κέντρο Φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 14:47
Η δήμαρχος Λειψών έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της στην οργάνωση «Άλμα Ζωής»
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 14:26
Λιπώδης νόσος του ήπατος: Πενταπλασιάστηκαν οι διαγνώσεις σε 10 χρόνια – Ποιοι κινδυνεύουν
Υγεία
27/08/2026 - 14:00
Υπόμνημα ΦΣΘ σε Μητσοτάκη για το πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας, τα ΦΥΚ και το clawback
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 13:22
Νυχτερίδες: Γιατί μπορεί να μάς δείξουν το δρόμο στη μάχη κατά του καρκίνου
Υγεία
27/08/2026 - 13:00
Δεν κοιμηθήκατε καλά; 20 λεπτά άσκησης μπορούν να ανακουφίσουν τον εγκέφαλο όσο 1,5 ώρα ύπνου
Fitness
27/08/2026 - 12:00
Ακραία ζέστη: Τα 33 προβλήματα υγείας που προκαλεί - Πιο τρωτά τα παιδιά
Υγεία
27/08/2026 - 11:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Εκτόξευση κρουσμάτων – Μεταξύ των νοσούντων και 13χρονο παιδί
Υγεία
27/08/2026 - 10:10
Η πρώτη αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο με AI έσωσε την όραση 48χρονου
Digital Health
27/08/2026 - 10:00
Κολύμβηση σε ποτάμια και λίμνες: Διπλάσιος ο κίνδυνος για δερματικά προβλήματα
Υγεία
27/08/2026 - 09:00
Παιδική παχυσαρκία: Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για την εποπτεία της εφαρμογής «Υγιή Παιδιά»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 22:14
Πόσο ύπνο χρειάζεται τελικά ο σύγχρονος άνθρωπος και γιατί ο κανόνας των οκτώ ωρών μοιάζει ξεπερασμένος
Υγεία
26/08/2026 - 21:42
Απάντηση Θεμιστοκλέους σε Πολάκη: «Ναι στην κριτική, όχι στη διαστρέβλωση»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 20:56
Η Meta θα πληρώσει ποσό άνω των 16 δισ. δολαρίων για τον εθισμό ανηλίκων στα social media
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 20:23
Ο FDA ενέκρινε στοχευμένο φάρμακο κατά του καρκίνου του παγκρέατος
Pharma News
26/08/2026 - 19:57
Δύο ασημένια βραβεία για την AstraZeneca στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2026
Pharma News
26/08/2026 - 19:34
Ειδικός εξηγεί γιατί είναι απαραίτητο να φορούν όλοι γυαλιά ηλίου
Health Talk
26/08/2026 - 19:13

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μακροζωία: Δεν έχει σημασία μόνο τι τρώμε, αλλά και πότε – Οι "σωτήριες" ώρες πρωινού και δείπνου
Διατροφή
25/08/2026 - 10:00
Ξεκινά σήμερα στη Βρετανία το δωρεάν τεστ HPV στο σπίτι – Ποιες γυναίκες αφορά
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 09:00
Διαφωνίες στην κυβέρνηση Τραμπ για το τριπλό εμβόλιο
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 08:17
Υπουργείο Υγείας: Νέο πλαίσιο για προϊόντα και υλικά που έρχονται σε επαφή με το πόσιμο νερό
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 16:19
Μιχαηλίδου: Χρηματοδότηση 1,45 εκατ. ευρώ για τη νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου Ιτέας
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 17:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo