ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι επίσημο: Στην Αθήνα το πρώτο διεθνώς γραφείο για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών

Πολιτική Υγείας
Υπ.Υγείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη δημιουργία στην Αθήνα του πρώτου Γραφείου του ΠΟΥ, για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών. Η Ελλάδα αποκτά μια αδιαμεσολάβητη συνεργασία με τον Οργανισμό, για την κατάρτιση, την προώθηση και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, σημειώνει ο Β. Κικίλιας. Πρόκειται για ένα μοναδικό Κέντρο Αριστείας, υπογραμμίζει ο H. Kluge.
Πέμπτη, 15/04/2021 - 14:50
— Photo: Υπ.Υγείας
News4Health Team News4Health Team

Υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Hans Kluge, η συμφωνία για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο Γραφείο είναι το πρώτο στην ιστορία του Π.Ο.Υ., παγκοσμίως, που έχει ως αντικείμενο την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ελληνική Κυβέρνηση αποκτά μια αδιαμεσολάβητη και θεσμική συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα προσφέρει σημαντική τεχνική βοήθεια, για την κατάρτιση, την προώθηση και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ΠΦΥ, την ψυχική υγεία, τα ΣΔΙΤ και φυσικά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

Κικίλιας: Το ευρωπαϊκό κέντρο αριστείας θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλες τις μεσογειακές χώρες και στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης

«Η Κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύουν έμπρακτα στο υγειονομικό δυναμικό της Ελλάδας, από το οποίο κυρίως εξαρτάται η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Μόνο με επαγγελματίες υγείας υψηλής ποιότητας, μπορούμε να έχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Ανοίγουμε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Επενδύουμε στη Δημόσια Υγεία, γιατί αυτή η επένδυση αποδίδει το καλύτερο επιτόκιο. Αυτό της αξίας της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό Κέντρο Αριστείας» τόνισε στην ομιλία του ο Διευθυντής Ευρώπης του Π.Ο.Υ., τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και για εκατομμύρια ανθρώπους που θα αποκομίζουν οφέλη για πολλά χρόνια. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ούτε ο χρόνος, ούτε το γεγονός ότι το έργο φιλοξενείται στην Ελλάδα και υιοθετείται από αυτή, είναι κάτι τυχαίο.

«Η Ελλάδα πρόσφατα πρωτοστάτησε σε σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της Υγείας, απαγορεύοντας το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στη Μεταρρύθμιση των Συστημάτων Υγείας. Ίδρυσε έναν Εθνικό Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία, ενώ έχει επιδείξει κι εξακολουθεί να επιδεικνύει ισχυρή αντοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταπόκρισής της στην COVID-19» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kluge.

«Το γραφείο όμως αυτό δεν είναι απλά ένας χώρος. Δεν αποτελεί ακόμα μια θεσμική δομή. Είναι το νέο γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα με έδρα την Αθήνα και είναι για όλη την Ευρώπη. Είναι το πρώτο στην ιστορία του Π.Ο.Υ γραφείο που ασχολείται με το ζήτημα της Ποιότητας της Φροντίδας και της Ασφάλειας των Ασθενών. Παγκοσμίως.

Αυτό το ευρωπαϊκό κέντρο αριστείας θα παρέχει τις υπηρεσίες του, φυσικά και σε όλες τις μεσογειακές χώρες, καθώς και στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Τα κριτήρια που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έθεσε, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, ήταν τα εξής:

  • Πρώτον, η πολιτική βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης και δη του Υπουργείου Υγείας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μεγάλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της παροχής των υπηρεσιών υγείας. Όπως, για παράδειγμα, η υλοποίηση και εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα, έπειτα από 10 και πλέον χρόνια της αρχικής εξαγγελίας του. Μια εμβληματική μεταρρύθμιση που βελτίωσε την καθημερινότητά μας, προάγοντας την Δημόσια Υγεία και προστατεύοντας την Ασφάλεια των Ασθενών.
  • Δεύτερον, η σημαντική γνώση και εμπειρία που απέκτησε η Ελλάδα στον τομέα της ποιότητας της φροντίδας υγείας και της ασφάλειας των ασθενών, με τη νομοθέτηση και την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).
  • Τρίτον, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, στοιχείο το οποίο δεν έχει ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό των μοντέλων παροχής υπηρεσιών υγείας. Η Ελλάδα με το υψηλό προσδόκιμο ζωής και τη μεσογειακή διατροφή, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό παράδειγμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Ευρώπη.
  • Και βέβαια, η ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις πρωτοφανείς υγειονομικές προκλήσεις της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πλεονέκτημα της Ελλάδας «ότι οι άνθρωποί της μπορούν να κάνουν το αδύνατο δυνατό, ακόμη και στη μεγαλύτερη κρίση Δημόσιας Υγείας του τελευταίου αιώνα».

Εξήγησε δε πως η συμβολή του νέου Γραφείου δεν θα ενισχύσει μόνο την Ελλάδα.

«Αλλά με κέντρο την Ελλάδα, από την Πορτογαλία μέχρι το Ισραήλ και από τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Kluge: Η καλύτερη ποιότητα φροντίδας στηρίζεται σε ένα ισχυρό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Από την πλευρά του ο Δρ Kluge επεσήμανε ότι «η ανακριβής διάγνωση, τα σφάλματα στη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, η ακατάλληλη/περιττή θεραπεία, οι ανεπαρκείς ή επισφαλείς κλινικές εγκαταστάσεις, η έλλειψη εκπαίδευσης, η ανεπαρκής συμμετοχή των ασθενών και των οικογενειών τους· πρόκειται για παραδείγματα ελλιπούς ποιότητας φροντίδας και ασφάλειας ασθενών στην Περιφέρειά μας».

Και συνέχισε:

«Σε μια πρόσφατη έκθεση του Lancet εκτιμάται ότι 8 εκατομμύρια ζωές χάνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο λόγω ανεπαρκούς υγειονομικής περίθαλψης. Η Περιφέρεια Ευρώπης του Π.Ο.Υ. δεν αποτελεί εξαίρεση –η ανεπαρκής ή η ατελής υγειονομική φροντίδα αποτελεί πρόκληση και πλήττει περισσότερο τους πιο ευάλωτους. Οι αποκλίσεις ανάμεσα στις χώρες, αλλά και στο εσωτερικό των χωρών οξύνουν τις υγειονομικές ανισότητες –ανισότητες που έχουν ενταθεί περαιτέρω λόγω της πανδημίας.

Όταν εφησυχάζουμε, προκύπτει ένα κόστος που δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε. Είναι το κόστος από το αυξημένο φορτίο της νόσου και τη σπατάλη των πόρων· πόρων που βρίσκονται ήδη σε έλλειψη.

Αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Και γι’ αυτό μαζευτήκαμε σήμερα εδώ.

Η καλύτερη ποιότητα φροντίδας στηρίζεται σε ένα ισχυρό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται οι περισσότερες δραστηριότητες πρόληψης, οι περισσότερες διαγνωστικές διαδικασίες, οι περισσότερες ιατρικές επισκέψεις και οι περισσότερες θεραπείες. Και μην απατάστε – η ποιότητα της φροντίδας περικλείει όλα τα επίπεδα ενός συστήματος υγείας, εξ ου και είναι απαραίτητο να ενσωματώνονται πολιτικές για την ποιότητα σε όλο του το φάσμα.

Η υγεία και η ευημερία για όλους, σε κάθε ηλικία, βρίσκεται στο επίκεντρο της Ατζέντας 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ. Όπως λέει και ένα ελληνικό ρητό: «κανένα αγαθό δεν έχει αξία άμα χάσεις την υγεία». Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και, γι’ αυτό, πρέπει να την προστατεύουμε με κάθε κόστος.

Ο Π.Ο.Υ., ο Οργανισμός που εκπροσωπώ στην Περιφέρεια Ευρώπης, ηγείται μιας μετασχηματιστικής ατζέντας που υποστηρίζει 53 χώρες και εδαφικές περιοχές, ώστε να επιτύχουν τους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs) που σχετίζονται με την υγεία, ειδικά σε ό,τι αφορά την προαγωγή της Καθολικής Κάλυψης Υγείας. Σήμερα, η βελτιωμένη ποιότητα φροντίδας και η βελτιωμένη ασφάλεια των ασθενών εξακολουθούν να αποτελούν ένα μέσο που δεν αξιοποιείται επαρκώς για την επίτευξη αυτών των στόχων. Προκειμένου να επιτύχουμε, η ποιότητα της φροντίδας και η ασφάλεια των ασθενών χρειάζεται να τεθούν στο επίκεντρο κάθε πολιτικής και κάθε δράσης –σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εργασίας του ΠΟΥ, το EPW 2020–2025 – «Ενωμένη Δράση για Καλύτερη Υγεία στην Ευρώπη», αποτελεί τον οδικό χάρτη του ΠΟΥ και των κρατών-μελών του. Αποτυπώνει πολλές καλές προθέσεις, αλλά καμιά τους δεν έχει σημασία εάν δεν πραγματωθεί. Το όραμα του EPW είναι η καλύτερη στήριξη προς τις χώρες ώστε να εκπληρώσουν τις προσδοκίες των πολιτών σε σχέση με την υγεία και την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας. Το EPW καλεί τις χώρες και τους εμπλεκόμενους φορείς να αναστοχαστούν τη συνοχή των πολιτικών, των δομών και των πόρων ώστε να διασφαλίζεται ότι η υγειονομική φροντίδα πληροί τα πρότυπα υγειονομικής φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών.

Εν συντομία, αυτό που κάνει, είναι ότι αποτυπώνει τη δέσμευση να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Τα βήματα που κάνουμε σήμερα αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη αυτής της δέσμευσης.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών σε αυτόν το σκοπό. Το Υπουργείο Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Γραφείο Περιφέρειας Ευρώπης του Π.Ο.Υ. συμμερίζονται τη φιλόδοξη επιθυμία να επιτύχουν το ανώτατο επίπεδο ευημερίας, υγείας και προστασίας, σύμφωνα με τους SDGs.

Το κέντρο που εγκαινιάζουμε σήμερα θα υπηρετεί τις ανάγκες των χωρών στο Νοτιοανατολικό τμήμα της Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ και στη λεκάνη της Μεσογείου, εστιάζοντας στην τεχνική βοήθεια, την υποστήριξη και την ηγεσία σε θέματα ποιότητας της φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών.

Ούτε ο χρόνος ούτε το γεγονός ότι το έργο φιλοξενείται στην Ελλάδα και υιοθετείται από αυτή είναι κάτι τυχαίο.

Ένα θετικό της COVID-19 είναι το γεγονός ότι τονίστηκε πως είναι αναγκαίο να διασφαλίζεται η πρόσβαση στη φροντίδα υγείας. Όσο επώδυνο κι αν ήταν το ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις ατέλειες των συστημάτων μας, τις οποίες έφερε στο φως ο ιός- το οφείλουμε στον εαυτό μας να επιδιορθώσουμε τις ρωγμές και να τα αναδομήσουμε καλύτερα. Και ακριβώς αυτό είναι που κάνουμε σήμερα.

Οι Έλληνες είναι από τους πληθυσμούς των οποίων ο τρόπος ζωής προστατεύει την υγεία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Η Ελλάδα πρόσφατα πρωτοστάτησε σε σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της υγείας, απαγορεύοντας το κάπνισμα στο δημόσιο χώρο. Η χώρα διαθέτει σημαντική εμπειρία στη μεταρρύθμιση των συστημάτων υγείας. Η Ελλάδα ίδρυσε έναν Εθνικό Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία, ενώ έχει επιδείξει κι εξακολουθεί να επιδεικνύει ισχυρή αντοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταπόκρισής της στην COVID-19. Τέλος, η χώρα διαθέτει εξαιρετικούς υγειονομικούς θεσμούς και κορυφαίους ερευνητές –όλοι τους είναι κρίσιμα συστατικά για να αποδειχθεί επιτυχημένο αυτό το νεοσύστατο Κέντρο Αριστείας».

Στην εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, η Πρόεδρος του Ο.ΔΙ.Π.Υ. Δάφνη Καϊτελίδου, η Διευθύντρια Πολιτικών και Συστημάτων Υγείας του Π.Ο.Υ., Natasha Azzopardi-Muskat, η Επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα Marianna Trias και οι Ανώτεροι Σύμβουλοι του Π.Ο.Υ. Joao Breda και Παύλος Θεοδωράκης.

  • ΠΟΥ
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • KLUGE
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίτημα Δημόπουλου για προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά της Covid-19
Αίτημα Δημόπουλου για προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά της Covid-19 15 Απριλίου 2021
Κορονοϊός: Το σύστημα υγείας της Βορείου Ελλάδας στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων 15 Απριλίου 2021
Κορονοϊός: Το σύστημα υγείας της Βορείου Ελλάδας στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέκα τρόποι με τους οποίους η μουσική αλλάζει την κλινική φροντίδα ασθενών με σοβαρές παθήσεις
Υγεία
04/11/2026 - 18:12

Δέκα τρόποι με τους οποίους η μουσική αλλάζει την κλινική φροντίδα ασθενών με σοβαρές παθήσεις

ΠΟΥ: Έξι μέτρα για το κλίμα θα μπορούσαν να σώσουν 1,6 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 12:00

ΠΟΥ: Έξι μέτρα για το κλίμα θα μπορούσαν να σώσουν 1,6 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο

Προσβάσιμη και στην Ελλάδα νέα θεραπεία που διπλασιάζει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος
Υγεία
23/10/2026 - 10:37

Προσβάσιμη και στην Ελλάδα νέα θεραπεία που διπλασιάζει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε ράντζα στους διαδρόμους μέσα σε 40 ημέρες
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 22:47

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε ράντζα στους διαδρόμους μέσα σε 40 ημέρες

Ο ΠΟΥ τονίζει την ανάγκη να μπει τέλος στη μακροχρόνια νοσηλεία σε ψυχιατρικά ιδρύματα
Ψυχική Υγεία
10/10/2026 - 09:09

Ο ΠΟΥ τονίζει την ανάγκη να μπει τέλος στη μακροχρόνια νοσηλεία σε ψυχιατρικά ιδρύματα

Στο Νοσοκομείο «Μεταξά» ο πρώτος ασθενής του ΕΣΥ που απέφυγε την ανοιχτή θωρακοτομή χάρη σε ρομποτικό χειρουργείο
Υγεία
09/10/2026 - 20:08

Στο Νοσοκομείο «Μεταξά» ο πρώτος ασθενής του ΕΣΥ που απέφυγε την ανοιχτή θωρακοτομή χάρη σε ρομποτικό χειρουργείο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τα Αόρατα Αδέλφια των Σπάνιων Νοσημάτων»: Ημερίδα για τα βιώματα των υγιών παιδιών της οικογένειας
Patient Talk
06/11/2026 - 22:00
Γεωργιάδης: Νέο φάρμακο για τον μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος διατίθεται δωρεάν στην Ελλάδα
Pharma Policy
06/11/2026 - 21:23
Επιθανάτιες εμπειρίες: Τα κοινά σημεία που αναδεικνύουν τα σχέδια 50 ανθρώπων που τις έζησαν
Ψυχική Υγεία
06/11/2026 - 21:00
Αγαπηδάκη: Στρατηγική επιλογή η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την πρόληψη
Πολιτική Υγείας
06/11/2026 - 20:20
Εμμηνόπαυση: Αυτά που μια γυναίκα δεν πρέπει να αντέχει χωρίς να ζητήσει βοήθεια
Health Talk
06/11/2026 - 20:00
ΟΠΕΚΑ: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για τα σχολικά γεύματα σε Αιγάλεω και Πέραμα
Πολιτική Υγείας
06/11/2026 - 19:38
ΗΠΑ: Αύξηση αιμορραγικών επεισοδίων σε βρέφη - Ο ρόλος της βιταμίνης Κ και της καχυποψίας των γονιών
Υγεία
06/11/2026 - 19:00
Γρίπη των πτηνών στη Γερμανία: Εντοπίστηκε μολυσμένη άγρια χήνα στο Βρανδεμβούργο
Pet
06/11/2026 - 18:16
Συνάντηση οδοντιάτρων - Γεωργιάδη: Στο επίκεντρο το Dentist Pass και η Οδοντιατρική Δεοντολογία
Πολιτική Υγείας
06/11/2026 - 18:00
ΟΕΝΓΕ: Προσφυγή στα δικαστήρια για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
06/11/2026 - 17:29
Νέο ασύρματο εμφύτευμα απομακρύνει τη γλυκόζη από το αίμα
Υγεία
06/11/2026 - 17:00
Υγεία των οστών: Η πρόληψη αρχίζει πριν από το πρώτο κάταγμα
Health Talk
06/11/2026 - 16:06
Θεσσαλονίκη: Ξεπέρασαν τις είκοσι οι μεταμοσχεύσεις οργάνων που έγιναν στο Ιπποκράτειο τον Οκτώβριο
Υγεία
06/11/2026 - 15:28
Οι νέοι δρόμοι της επιστήμης για τον διαβήτη, την παχυσαρκία και την καρδιαγγειακή υγεία
Υγεία
06/11/2026 - 14:54
Η «Φλόγα» ζητεί από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τους διαδικτυακούς εράνους
Patient Talk
06/11/2026 - 14:16
ΗΠΑ: Και δεύτερος θάνατος βρέφους που είχε προσβληθεί από ιλαρά
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 13:47
Όταν το ντύσιμο γίνεται μια δύσκολη εξίσωση - Η ψυχολογία πίσω από την κρίση της χειμερινής γκαρνταρόμπας
Ψυχική Υγεία
06/11/2026 - 13:13
Οι μακροχρόνιες ενδοκρινολογικές επιπτώσεις των αντικαρκινικών θεραπειών
Υγεία
06/11/2026 - 12:26
Χάκερς «χτύπησαν» το email του Άδωνι Γεωργιάδη - Παρήγγειλαν ακριβά αυτοκίνητα και όπλα
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 12:07
Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ για τον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 11:49
Καρκίνος παγκρέατος: Οι νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση μιας από τις πιο δύσκολες κακοήθειες
Health Talk
06/11/2026 - 11:23
Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για παράνομο οίκο ευγηρίας
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 10:36
Εννέα tips για να υποστηρίξετε τη μακροζωία σας χωρίς κόπο και περιττά έξοδα
Υγεία
06/11/2026 - 10:19
Η αποτελεσματικότητα της άσκησης σε συσκευές αναρρίχησης σκάλας
Fitness
06/11/2026 - 09:16
Δύο νέα υποψήφια εμβόλια κατά του Έμπολα μπαίνουν στις δοκιμές - Προχωρά η έρευνα για τις θεραπείες
Υγεία
06/11/2026 - 08:38
Η εξάπλωση των θεραπειών GLP-1 και το διπλό στίγμα που προκαλούν για τους χρήστες
Health Talk
06/11/2026 - 08:06
Στις 23 και 24 Νοεμβρίου το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 07:26
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου οδοντιατρικού τομέα του 251ΓΝΑ
Επικαιρότητα
06/11/2026 - 03:48
Συμβουλευτικό Πολυϊατρείο στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης με εθελοντές ιατρούς και επιστήμονες υγείας
Πολιτική Υγείας
06/11/2026 - 00:09
Η σημασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και του εμβολιασμού για τις παιδικές ιώσεις
Health Talk
05/11/2026 - 22:47

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ώρα που πέφτουμε για ύπνο μπορεί να επηρεάζει το σωματικό βάρος
Υγεία
04/11/2026 - 11:00
Pfizer Hellas: Νέα πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις κλινικές μελέτες
Pharma News
04/11/2026 - 11:15
ΠΟΕΡΓΙ: «Η Ιατρική δεν είναι υπηρεσία κατανάλωσης – Η αξιοπρέπεια του γιατρού δεν βαθμολογείται»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 20:23
Μήλα, γιαούρτι, ζυμαρικά ολικής άλεσης και ασκήσεις με βάρη για τη διαχείριση της χοληστερόλης
Διατροφή
04/11/2026 - 20:54
Νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας με καταμέτρηση φωτονίων στην Ελλάδα από την GE HealthCare
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2026 - 16:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo