ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι επίσημο: Στην Αθήνα το πρώτο διεθνώς γραφείο για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών

Πολιτική Υγείας
Υπ.Υγείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη δημιουργία στην Αθήνα του πρώτου Γραφείου του ΠΟΥ, για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών. Η Ελλάδα αποκτά μια αδιαμεσολάβητη συνεργασία με τον Οργανισμό, για την κατάρτιση, την προώθηση και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, σημειώνει ο Β. Κικίλιας. Πρόκειται για ένα μοναδικό Κέντρο Αριστείας, υπογραμμίζει ο H. Kluge.
Πέμπτη, 15/04/2021 - 14:50
— Photo: Υπ.Υγείας
News4Health Team News4Health Team

Υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Hans Kluge, η συμφωνία για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο Γραφείο είναι το πρώτο στην ιστορία του Π.Ο.Υ., παγκοσμίως, που έχει ως αντικείμενο την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ελληνική Κυβέρνηση αποκτά μια αδιαμεσολάβητη και θεσμική συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα προσφέρει σημαντική τεχνική βοήθεια, για την κατάρτιση, την προώθηση και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ΠΦΥ, την ψυχική υγεία, τα ΣΔΙΤ και φυσικά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

Κικίλιας: Το ευρωπαϊκό κέντρο αριστείας θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλες τις μεσογειακές χώρες και στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης

«Η Κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύουν έμπρακτα στο υγειονομικό δυναμικό της Ελλάδας, από το οποίο κυρίως εξαρτάται η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Μόνο με επαγγελματίες υγείας υψηλής ποιότητας, μπορούμε να έχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Ανοίγουμε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Επενδύουμε στη Δημόσια Υγεία, γιατί αυτή η επένδυση αποδίδει το καλύτερο επιτόκιο. Αυτό της αξίας της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

υπογραφή ίδρυσης γραφείου ΠΟΥ στην Αθηνα

«Πρόκειται για ένα μοναδικό Κέντρο Αριστείας» τόνισε στην ομιλία του ο Διευθυντής Ευρώπης του Π.Ο.Υ., τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και για εκατομμύρια ανθρώπους που θα αποκομίζουν οφέλη για πολλά χρόνια. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ούτε ο χρόνος, ούτε το γεγονός ότι το έργο φιλοξενείται στην Ελλάδα και υιοθετείται από αυτή, είναι κάτι τυχαίο.

«Η Ελλάδα πρόσφατα πρωτοστάτησε σε σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της Υγείας, απαγορεύοντας το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στη Μεταρρύθμιση των Συστημάτων Υγείας. Ίδρυσε έναν Εθνικό Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία, ενώ έχει επιδείξει κι εξακολουθεί να επιδεικνύει ισχυρή αντοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταπόκρισής της στην COVID-19» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kluge.

«Το γραφείο όμως αυτό δεν είναι απλά ένας χώρος. Δεν αποτελεί ακόμα μια θεσμική δομή. Είναι το νέο γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα με έδρα την Αθήνα και είναι για όλη την Ευρώπη. Είναι το πρώτο στην ιστορία του Π.Ο.Υ γραφείο που ασχολείται με το ζήτημα της Ποιότητας της Φροντίδας και της Ασφάλειας των Ασθενών. Παγκοσμίως.

Αυτό το ευρωπαϊκό κέντρο αριστείας θα παρέχει τις υπηρεσίες του, φυσικά και σε όλες τις μεσογειακές χώρες, καθώς και στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Υπογραφή ίδρυσης γραφείου ΠΟΥ στην Αθήνα

Τα κριτήρια που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έθεσε, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, ήταν τα εξής:

  • Πρώτον, η πολιτική βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης και δη του Υπουργείου Υγείας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μεγάλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της παροχής των υπηρεσιών υγείας. Όπως, για παράδειγμα, η υλοποίηση και εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα, έπειτα από 10 και πλέον χρόνια της αρχικής εξαγγελίας του. Μια εμβληματική μεταρρύθμιση που βελτίωσε την καθημερινότητά μας, προάγοντας την Δημόσια Υγεία και προστατεύοντας την Ασφάλεια των Ασθενών.
  • Δεύτερον, η σημαντική γνώση και εμπειρία που απέκτησε η Ελλάδα στον τομέα της ποιότητας της φροντίδας υγείας και της ασφάλειας των ασθενών, με τη νομοθέτηση και την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).
  • Τρίτον, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, στοιχείο το οποίο δεν έχει ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό των μοντέλων παροχής υπηρεσιών υγείας. Η Ελλάδα με το υψηλό προσδόκιμο ζωής και τη μεσογειακή διατροφή, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό παράδειγμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Ευρώπη.
  • Και βέβαια, η ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις πρωτοφανείς υγειονομικές προκλήσεις της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πλεονέκτημα της Ελλάδας «ότι οι άνθρωποί της μπορούν να κάνουν το αδύνατο δυνατό, ακόμη και στη μεγαλύτερη κρίση Δημόσιας Υγείας του τελευταίου αιώνα».

Εξήγησε δε πως η συμβολή του νέου Γραφείου δεν θα ενισχύσει μόνο την Ελλάδα.

«Αλλά με κέντρο την Ελλάδα, από την Πορτογαλία μέχρι το Ισραήλ και από τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Kluge: Η καλύτερη ποιότητα φροντίδας στηρίζεται σε ένα ισχυρό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Από την πλευρά του ο Δρ Kluge επεσήμανε ότι «η ανακριβής διάγνωση, τα σφάλματα στη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, η ακατάλληλη/περιττή θεραπεία, οι ανεπαρκείς ή επισφαλείς κλινικές εγκαταστάσεις, η έλλειψη εκπαίδευσης, η ανεπαρκής συμμετοχή των ασθενών και των οικογενειών τους· πρόκειται για παραδείγματα ελλιπούς ποιότητας φροντίδας και ασφάλειας ασθενών στην Περιφέρειά μας».

Και συνέχισε:

«Σε μια πρόσφατη έκθεση του Lancet εκτιμάται ότι 8 εκατομμύρια ζωές χάνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο λόγω ανεπαρκούς υγειονομικής περίθαλψης. Η Περιφέρεια Ευρώπης του Π.Ο.Υ. δεν αποτελεί εξαίρεση –η ανεπαρκής ή η ατελής υγειονομική φροντίδα αποτελεί πρόκληση και πλήττει περισσότερο τους πιο ευάλωτους. Οι αποκλίσεις ανάμεσα στις χώρες, αλλά και στο εσωτερικό των χωρών οξύνουν τις υγειονομικές ανισότητες –ανισότητες που έχουν ενταθεί περαιτέρω λόγω της πανδημίας.

Υπογραφή ίδρυσης γραφείου ΠΟΥ στην Αθήνα

Όταν εφησυχάζουμε, προκύπτει ένα κόστος που δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε. Είναι το κόστος από το αυξημένο φορτίο της νόσου και τη σπατάλη των πόρων· πόρων που βρίσκονται ήδη σε έλλειψη.

Αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Και γι’ αυτό μαζευτήκαμε σήμερα εδώ.

Η καλύτερη ποιότητα φροντίδας στηρίζεται σε ένα ισχυρό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται οι περισσότερες δραστηριότητες πρόληψης, οι περισσότερες διαγνωστικές διαδικασίες, οι περισσότερες ιατρικές επισκέψεις και οι περισσότερες θεραπείες. Και μην απατάστε – η ποιότητα της φροντίδας περικλείει όλα τα επίπεδα ενός συστήματος υγείας, εξ ου και είναι απαραίτητο να ενσωματώνονται πολιτικές για την ποιότητα σε όλο του το φάσμα.

Η υγεία και η ευημερία για όλους, σε κάθε ηλικία, βρίσκεται στο επίκεντρο της Ατζέντας 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ. Όπως λέει και ένα ελληνικό ρητό: «κανένα αγαθό δεν έχει αξία άμα χάσεις την υγεία». Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και, γι’ αυτό, πρέπει να την προστατεύουμε με κάθε κόστος.

Ο Π.Ο.Υ., ο Οργανισμός που εκπροσωπώ στην Περιφέρεια Ευρώπης, ηγείται μιας μετασχηματιστικής ατζέντας που υποστηρίζει 53 χώρες και εδαφικές περιοχές, ώστε να επιτύχουν τους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs) που σχετίζονται με την υγεία, ειδικά σε ό,τι αφορά την προαγωγή της Καθολικής Κάλυψης Υγείας. Σήμερα, η βελτιωμένη ποιότητα φροντίδας και η βελτιωμένη ασφάλεια των ασθενών εξακολουθούν να αποτελούν ένα μέσο που δεν αξιοποιείται επαρκώς για την επίτευξη αυτών των στόχων. Προκειμένου να επιτύχουμε, η ποιότητα της φροντίδας και η ασφάλεια των ασθενών χρειάζεται να τεθούν στο επίκεντρο κάθε πολιτικής και κάθε δράσης –σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εργασίας του ΠΟΥ, το EPW 2020–2025 – «Ενωμένη Δράση για Καλύτερη Υγεία στην Ευρώπη», αποτελεί τον οδικό χάρτη του ΠΟΥ και των κρατών-μελών του. Αποτυπώνει πολλές καλές προθέσεις, αλλά καμιά τους δεν έχει σημασία εάν δεν πραγματωθεί. Το όραμα του EPW είναι η καλύτερη στήριξη προς τις χώρες ώστε να εκπληρώσουν τις προσδοκίες των πολιτών σε σχέση με την υγεία και την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας. Το EPW καλεί τις χώρες και τους εμπλεκόμενους φορείς να αναστοχαστούν τη συνοχή των πολιτικών, των δομών και των πόρων ώστε να διασφαλίζεται ότι η υγειονομική φροντίδα πληροί τα πρότυπα υγειονομικής φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών.

Εν συντομία, αυτό που κάνει, είναι ότι αποτυπώνει τη δέσμευση να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Τα βήματα που κάνουμε σήμερα αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη αυτής της δέσμευσης.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών σε αυτόν το σκοπό. Το Υπουργείο Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Γραφείο Περιφέρειας Ευρώπης του Π.Ο.Υ. συμμερίζονται τη φιλόδοξη επιθυμία να επιτύχουν το ανώτατο επίπεδο ευημερίας, υγείας και προστασίας, σύμφωνα με τους SDGs.

Υπογραφή ίδρυσης γραφείου ΠΟΥ στην Αθήνα

Το κέντρο που εγκαινιάζουμε σήμερα θα υπηρετεί τις ανάγκες των χωρών στο Νοτιοανατολικό τμήμα της Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ και στη λεκάνη της Μεσογείου, εστιάζοντας στην τεχνική βοήθεια, την υποστήριξη και την ηγεσία σε θέματα ποιότητας της φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών.

Ούτε ο χρόνος ούτε το γεγονός ότι το έργο φιλοξενείται στην Ελλάδα και υιοθετείται από αυτή είναι κάτι τυχαίο.

Ένα θετικό της COVID-19 είναι το γεγονός ότι τονίστηκε πως είναι αναγκαίο να διασφαλίζεται η πρόσβαση στη φροντίδα υγείας. Όσο επώδυνο κι αν ήταν το ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις ατέλειες των συστημάτων μας, τις οποίες έφερε στο φως ο ιός- το οφείλουμε στον εαυτό μας να επιδιορθώσουμε τις ρωγμές και να τα αναδομήσουμε καλύτερα. Και ακριβώς αυτό είναι που κάνουμε σήμερα.

Οι Έλληνες είναι από τους πληθυσμούς των οποίων ο τρόπος ζωής προστατεύει την υγεία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Η Ελλάδα πρόσφατα πρωτοστάτησε σε σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της υγείας, απαγορεύοντας το κάπνισμα στο δημόσιο χώρο. Η χώρα διαθέτει σημαντική εμπειρία στη μεταρρύθμιση των συστημάτων υγείας. Η Ελλάδα ίδρυσε έναν Εθνικό Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία, ενώ έχει επιδείξει κι εξακολουθεί να επιδεικνύει ισχυρή αντοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταπόκρισής της στην COVID-19. Τέλος, η χώρα διαθέτει εξαιρετικούς υγειονομικούς θεσμούς και κορυφαίους ερευνητές –όλοι τους είναι κρίσιμα συστατικά για να αποδειχθεί επιτυχημένο αυτό το νεοσύστατο Κέντρο Αριστείας».

Στην εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, η Πρόεδρος του Ο.ΔΙ.Π.Υ. Δάφνη Καϊτελίδου, η Διευθύντρια Πολιτικών και Συστημάτων Υγείας του Π.Ο.Υ., Natasha Azzopardi-Muskat, η Επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα Marianna Trias και οι Ανώτεροι Σύμβουλοι του Π.Ο.Υ. Joao Breda και Παύλος Θεοδωράκης.

  • ΠΟΥ
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • KLUGE
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίτημα Δημόπουλου για προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά της Covid-19
Αίτημα Δημόπουλου για προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά της Covid-19 15 Απριλίου 2021
Κορονοϊός: Το σύστημα υγείας της Βορείου Ελλάδας στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων 15 Απριλίου 2021
Κορονοϊός: Το σύστημα υγείας της Βορείου Ελλάδας στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IC-GROWTH: Στόχος η βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 23:23

IC-GROWTH: Στόχος η βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο

Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών με δωρεάν απογευματινά μαθήματα
Patient Talk
29/10/2025 - 15:43

Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών με δωρεάν απογευματινά μαθήματα

Η ΕΛΛΟΚ καλεί τους ασθενείς να καταγγέλλουν παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας
Patient Talk
24/10/2025 - 15:48

Η ΕΛΛΟΚ καλεί τους ασθενείς να καταγγέλλουν παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΠΦΣ - Σκληροί χαρακτηρισμοί από την ομοσπονδία
Patient Talk
24/10/2025 - 14:23

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΠΦΣ - Σκληροί χαρακτηρισμοί από την ομοσπονδία

Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Πολιτική Υγείας
22/10/2025 - 17:07

Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»

Patients’ Summit 2025 – Η γιορτή των ασθενών επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά!
Patient Talk
17/10/2025 - 16:38

Patients’ Summit 2025 – Η γιορτή των ασθενών επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας
Digital Health
30/10/2025 - 15:34
Benevril: Νέα αποτελεσματική λύση κατά της τριχόπτωσης με μινοξιδίλη σε μορφή αφρού
Pharma News
30/10/2025 - 15:16
Αντιβιοτικό που βρισκόταν "κάτω από τη μύτη" των επιστημόνων 100 φορές πιο αποτελεσματικό στις ανθεκτικές λοιμώξεις
Υγεία
30/10/2025 - 15:00
Τα οφέλη των ωμέγα-3 μπορεί να εξαφανιστούν γρήγορα μετά τη διακοπή της λήψης τους
Υγεία
30/10/2025 - 14:00
Κρεατίνη: Τι μπορούν να αποκομίσουν οι νέοι από τη λήψη της - Η ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία
Fitness
30/10/2025 - 13:00
Αττικόν: Σε λειτουργία από σήμερα το πρωί το ανακαινισμένο ΤΕΠ παρουσία Γεωργιάδη- Βίντεο
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 12:45
Ρουχαλάκια, καροτσάκια και σπα για κατοικίδια: Γιατί το φαινόμενο «μωρό με τρίχωμα» κάνει κακό στα ζώα μας
Pet
30/10/2025 - 12:00
Το κακάο προστατεύει το καρδιαγγειακό των ανδρών έναντι της καθιστικής ζωής
Διατροφή
30/10/2025 - 11:00
Νέο στεντ ανοίγει τις αρτηρίες και εξαφανίζεται - Στη Βρετανία η πρώτη πανευρωπαϊκή εφαρμογή
Υγεία
30/10/2025 - 10:00
Δεν κοιμηθήκατε καλά και πάνε όλα στραβά; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι προκαλεί το «ντόμινο»
Υγεία
30/10/2025 - 08:41
Ερανιστικό νομοσχέδιο: Θα ακολουθήσει κι άλλο λέει ο υπουργός Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2025 - 08:09
Πώς αντιμετωπίζονται οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες μετά τον καρκίνο του μαστού
Health Talk
30/10/2025 - 07:28
«Περιβάλλον και Παιδί»: Η υγεία των ανήλικων στο επίκεντρο συνεδρίου
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 03:36
Πανελλήνιο Αιματολογικό συνέδριο: Από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στις πολιτικές πρόσβασης
Υγεία
30/10/2025 - 00:09
IC-GROWTH: Στόχος η βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο
Ψυχική Υγεία
29/10/2025 - 23:23
Metropolitan General: Ρομποτική χειρουργική για αντιμετώπιση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος
Υπηρεσίες Υγείας
29/10/2025 - 20:26
Τρία θέματα συζήτησε η Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 19:57
Αποκαλυπτικά στοιχεία από την MSD στην πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την ενιαία υγεία
Pharma News
29/10/2025 - 18:51
Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο η εμμηνόπαυση
Υγεία
29/10/2025 - 18:09
Η CAPA συμμετέχει στον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 17:43
Πως το εσωτερικό μας ρολόι επιδρά στην υγεία της καρδιάς και όχι μόνο
Υγεία
29/10/2025 - 16:48
Θεμιστοκλέους: «Η αναμονή στα νοσοκομεία έχει πέσει στις 3,5 ώρες κατά μέσο όρο»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 16:19
Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών με δωρεάν απογευματινά μαθήματα
Patient Talk
29/10/2025 - 15:43
Μειώθηκαν κατά 60% τα θανατηφόρα τροχαία στην έξοδο της 28ης Οκτωβρίου
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 15:28
Τεστ αναπνοής υπόσχεται ανίχνευση του καρκίνου στο πάγκρεας
Υγεία
29/10/2025 - 15:14
Νέο έντυπο εταιρικής υπευθυνότητας για το 2024 παρουσίασε η MSD Ελλάδος
Pharma News
29/10/2025 - 14:49
Πυρετός, πόνος και φθινόπωρο: Μύθοι και αλήθειες για ιβουπροφαίνη, παρακεταμόλη
Health Talk
29/10/2025 - 14:31
ΠΙΣ: Οι γιατροί είναι πάντα η υπεύθυνη πηγή πληροφόρησης σε θέματα υγείας
Υγεία
29/10/2025 - 14:16
Lancet: Η αδράνεια για την κλιματική αλλαγή έχει ως συνέπεια εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο
Υγεία
29/10/2025 - 14:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μήνυμα θάρρους και ελπίδας για τον καρκίνο του μαστού
Επικαιρότητα
29/10/2025 - 13:43

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το Ερανιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας - Γεωργιάδης: «Εργαστήκαμε σκληρά...»
Πολιτική Υγείας
29/10/2025 - 13:29
Χειμώνας και ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς θωρακίζουμε το σώμα μας έναντι των ιών της εποχής
Υγεία
27/10/2025 - 18:00
Patients’ Summit 2025: Οι σύλλογοι ασθενών ένωσαν τη φωνή τους για το μέλλον της Υγείας
Patient Talk
27/10/2025 - 17:00
Οι απεικονιστικές εξετάσεις στα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν ενδείξεις για καρδιολογικά προβλήματα
Υγεία
27/10/2025 - 19:00
Γεωργιάδης: Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα ΤΕΠ έχει μειωθεί στις 3,5 ώρες
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 16:01
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo